Autor |
Wiadomość |
 |
Majez
|
Wysłany: 2011-11-10, 10:45 Majez-Galeria
|
0
|
|
|
|
Witam Wszystkich! jestem tu nowy i poczÂątkujÂący z areografem ale wszystko wymaga czasu mam nadzieje ze wrazie czego mi pomoÂżecie:) A to sÂą moje pierwsze prace, uÂżywam Iwata HP-CH
 |
|
|
|
 |
Simon
|
Wysłany: 2011-11-10, 10:53
|
0
|
|
|
inÂż

|
napisz coÂś wiĂŞcej ;> jakich farbek uÂżywasz? |
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2011-11-10, 10:58
|
0
|
|
|
|
uÂżywam createx classic a jako klar w tym przypadku posÂłuzyl lakier w spreju bezbarwny z polyskiem z lidla malowalem na plycie MDF |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2011-11-10, 12:16
|
0
|
|
|
|
a bym zapomnial... malowalem jeszcze sobie telefon
 |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2011-11-13, 13:53
|
0
|
|
|
|
ja bym Ci radziÂł malowanie telefonĂłw odstawiĂŚ narazie. Ale jak juÂż go pomalowaÂłeÂś to jeszcze strzel polerke bo nie wyglÂąda zbyt piĂŞknie. Maluj wiĂŞksze formaty, od A3 do wiĂŞkszych. Maluj z Âłapy ĂŚwicz wyczucie aero "dagger stroki" baw siĂŞ odcieniami. ZrĂłb sobie 3 odcienie szarego albo 4 i dajesz. Ăwicz. Pozdrawiam |
_________________ "SÂą dwie rzeczy nieskoĂączone - wszechÂświat i gÂłupota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2011-11-26, 16:30
|
0
|
|
|
|
Na Âścianie w swojim pokoku tym razem cos zmalowalem...
 |
|
|
|
 |
kohs_dna
|
Wysłany: 2011-11-26, 20:37
|
0
|
|
|
Kohstylez
|
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2011-11-27, 15:00
|
0
|
|
|
|
na czarnym tle napewno bym tak zrobil... w tym przypadku zostawie tak jak jest |
|
|
|
 |
kohs_dna
|
Wysłany: 2011-11-27, 15:52
|
0
|
|
|
Kohstylez
|
Montuj jak tam chcesz ale wyglada to jak niebieskie ''korzenie'' lecace po sciance |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2011-11-27, 19:16
|
0
|
|
|
|
wiem ze tak to wyglada, ale narazie tak zostawie. ale dzieki za rade |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2011-12-12, 18:17
|
0
|
|
|
|
mam problem z tymi farbami "createx classic" niby dobrze rozrabiam ale jak juz wleje do aero to mam wrazenie jakby miala niejednolita gestosc.... a to bardzo przeszkadza w malowaniu ma ktos pomysl moze co robie zle? jak sobie trenuje malowanie na papierze pigmetem do farb to ladnie idzie i dobrze trafiam z gestoscia |
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2011-12-13, 16:01
|
0
|
|
|

|
czym ja rozrabiasz ??bo ja jak rozrabialem zwykla woda to potrafila sie wazyc teraz rozrabiam destylowana woda i wszysto jest ok ,a wogole najlepiej rozrabiac dedykowanym rozpuszczalnikiem zwlaszcza do detali |
_________________ w Âżyciu trzeba miec pasje-->AIRBRUSCH |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2011-12-13, 18:44
|
0
|
|
|
|
z "illustration base" od createx i zwykla woda.... eksperymetuje z jednym i drugim i tylko z woda i tylko z tym rozcieczalnikiem ale z woda destylowana nie probowalem... |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2011-12-30, 23:33
|
0
|
|
|
|
Takie cos na koszulce dzis zmalowalem...
korzystaÂłem z szablonu.... od czegos trzeba zaczac wiem ze wiekrzosc z was nie popiera szablonow (z tego co zauwazylem) |
|
|
|
 |
kohs_dna
|
Wysłany: 2011-12-31, 17:39
|
0
|
|
|
Kohstylez
|
Yo Nie chodzi o to ze nie popiera sie szablonow itp bo to jest bardzo przydatne a w niekturych przypadkach niezbedne jak krzywiki do ogni Chodzi o to zeby po namalowanej produkcji nie bylo widac tego efektu szablonowego czyli ze praca wyglada jak naklejka .
Przykladasz szablon i odbijasz sobie sam kontur wtedy masz zachowane wszystkie proporcje co gdzie i jak . Pozniej wystarczy po tym lekkim konturze szablonowym przejechac aero z reki ,( poprawic , psiknac po tych samych liniach ) wycienowac i jest malinka
Te czaszeczki jak bys wycieniowal sobie zeby wygladaly na przestrzenne to gitarka |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2012-01-01, 13:34
|
0
|
|
|
|
lekko pocieniowalem... nie widac tego zbytnio na zdjeciu. ale zeby uzyskac jakos gÂłembie tych czaszek to nie mam pomysÂłu jak to zrobic... sprobuje jeszcze z tym cos zrobic.... j dam zdjecie |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2012-01-01, 15:48
|
0
|
|
|
|
Zrobilem cienie i cosik na drugiej stronie
 |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-01, 23:03
|
0
|
|
|
|
jol man wez sobie na google znajdz czaszke prawdziwa zdjecia z roznych perspektyw i bedziesz wiedzial gdzie cienie masz dac bardzo fajnie na poczatku sie to sprawdza i na tym budowac sobie bedziesz w glowie obraz ktory po jakims czasie bedziesz sam sobie zmienial i tworzyl swoje czaszki. Nie jest zle zapodaj cienie na (dziaslach) zeby rozdzielic zeby fajniej to bedzie wygladac i uzyskasz ksztalt szczeny, maluj czesciej nawet jakies kilkunasto minutowe treningi proste linie z wolnej reki kropki dagerstroki i wiele innych trening czyni mistrza. pozdrawiam Ps widze ze jestes online to czekaj chwile cos na szybko psiukne zeby ci pokazac o co chodzi z tymi dziaslami:P:P masz gg ?? to zagadaj do mnie nei bedziemy smiecic tutaj. Masz tutaj i nie krytykujcie odrazu tylko to jest dla majeza ogolnie zeby wiedzial ocb bo wiadomo ze kazdy by krytykowal albo czekal na pochwaly ale zeby pomoc to hu..a http://www.przeklej.pl/pl...pg-003afb8u2agh |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2012-01-02, 14:25
|
0
|
|
|
|
tereningi sobie robie dosc czesto tak co 2-3 dni zdaza sie tez codziennie... biore pigment rozrobiony pare kartek A4 i jade z tematem pisze cieniuje linie kropki kreski itd
czasami mi sie nie chce bo mam dosc malowania w pracy :P dzieki ze chcesz pomoc bo oprocz tego forum nie mam z kim pogadac na temat malowania. |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2012-01-02, 16:22
|
0
|
|
|

|
"wiem ze wiekrzosc z was nie popiera szablonow", "bo wiadomo ze kazdy by krytykowal albo czekal na pochwaly ale zeby pomoc to hu..a"
freezef1 Spoks Âże pomagasz, ale wÂłaÂśnie przy tak pociagniĂŞtych szablonach to co moÂżna napisaĂŚ? ÂŻe Âładny wzĂłr czaszek kupiony czy dobrze rozplanowane?
Majez gdybyÂś posiedziaÂł i walnÂą czachĂŞ z Âłapy wspomagajÂąc siĂŞ rĂŞcznie wyciĂŞtym obczajonym szablonem z jakieÂś soczystej Âładnie oÂświetlonej czachy po prostu wiĂŞcej byÂś wyÂłapaÂł. A tak to chociaÂż wymyÂśl jakiÂś punkt oÂświetlenia poÂłuÂż sobie strzaÂłkĂŞ reprezentujÂącÂą go i do niego strzel cienie i mocniejsze ÂświatÂło. WyobraÂś sobie Âże sÂą to trĂłjwymiarowe obiekty i niektĂłre bĂŞdÂą zasÂłaniaĂŚ ÂświatÂło i ÂżucaĂŚ cieĂą na inne.
Pozdro
edit p.s ta jasna obwódka t³a nie do koùca siê sprawdza, na moje lepiej by wysz³o gdyby czachy wychodzi³y z mroku i w tedy byœ móg³ przyciemniÌ któr¹ stronê, czachy nabra³y by g³êbi |
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-20, 16:46
|
0
|
|
|
|
Pokaz tego GIGERa!! jak skonczysz:) |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2012-01-20, 17:17
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2012-01-25, 21:13
|
0
|
|
|
|
nastepnym razem sprobuje zrobic wiecej szczegó³ów itd.... ale co tam nauka trwa |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2012-04-05, 21:10
|
0
|
|
|