Autor |
Wiadomość |
 |
werbel87
|
Wysłany: 2012-01-03, 22:52
|
0
|
|
|
airbrush

|
Heh Niezle, to to juz jest na bis i to na stojaco. Nie mam pojecia jak tobie mozna pomuc. Skoro z calej mojej wypowiedzi wylapales 2 zdania, heh mam ci linki przypinac pod kategorie " Zapoznaj sie z farbami, paleta kolorow, nasyceniem, cieniami,perspektywa, anatomia i cala technologia i technika" a moze mam to za ciebie przeczytac ? |
_________________ www.goldenhandsart.co.uk
 |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-03, 22:55
|
0
|
|
|
|
a co mi ma to powiedziec?? ktory pocztkujacy wie o co chodzi powiedz gdzie jest zle z cieniami perspektywami i innymi co napisales?? |
|
|
|
 |
werbel87
|
Wysłany: 2012-01-03, 23:17
|
0
|
|
|
airbrush

|
Np ta zaba. Ilu kolorow uzyles 4-5 ? Zielony kolor ma wiecej odcieni niz 1 od jasnych do ciemnych mozesz uzyskac zielen ktora jest jak czarny kolor nie dotykajac czarnej, naucz sie mieszac kolory, nieraz na farbach sa narysowane w jaki sposob sie miesza, To samo z reszta kolorow w tej pracy. Cien pod zaba jest jednolity a to nierealne, bo pod sama zaba powinien byc ciemniejszy kolor potem mgielka. Pozatym cwicz reke, bo z tego co widze to ci sie rece trzesa, podtrzymuj nadgarstek druga reka jesli nie masz jeszcze wprawy w jednej. Dobry szkic lub odbicie projek to tez wazny aspekt. Dobry sposob to ten ktory wykozystales do auta chyba swojego jak dobrze pamietam A to co ci napisalem to jako poczatkujacy przeczytaj to sie dowiesz wiecej. Teraz google oferuje wszystko czego potrzebujesz. Pzd |
_________________ www.goldenhandsart.co.uk
 |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-03, 23:25
|
0
|
|
|
|
i widzisz jak chcesz to potrafisz napisac i jako tako wytlumaczyc koledze:PP poczatkujacemu:P mieszam farby wedlug kolka kolorow wiadomo czasem lepiej czasem gorzej cienie tez czasem wyjda lepiej czasem gorzej.. a techniki jakich uzywam to roznie raz projektor raz tne raz okeljam a innym razem punch wheelem pomykam. a teraz o rozy niby sie nie udalo jak dla mnie wyglada fajnie nie jest az tak zle zreszta w ksiazkach taka technika robia i nikt im nie wytyka ze widac ze ciete bylo... |
|
|
|
 |
PrimoOne
|
Wysłany: 2012-01-04, 15:56
|
0
|
|
|

|
A wiêc pocz¹tkuj¹cy malarzu.. Je¿eli nie wiesz, co to sa cienie, perspektywy itd. znaczy ¿e nie lizn¹³es rysunku ani malarstwa ani troche.. Nie rozumiem podejscia ludzi, którzy nie maj¹c zadnych podstaw, chwytaja za aerograf, czyli narzedzie cholernie ciêzkie i skomplikowane.. Wcale poczatki nie beda ³atwiejsze niz o³ówkiem.. A o to w³¹snie chodzi.. O podstawy rysunku, których Ci brakuje, i to napisa³ Werbel.. Nie wiesz co to sa podstawy rysunku,swiat³ocien, anatomia, budowa koloru, wiêc zaczerpnij na ten temat wiedzy z netu, i poprostu trenuj, zamiast oskar¿aÌ i obwiniac innych za swoje niepowodzenia w aerografii..Je¿eli na tym poziomie napotykasz problemy i robisz z ig³y wid³y bo nikt nie chce Ci napisaÌ co jest nie tak z ta czaszka.. Sam nie widzisz co jest nie tak?? Nie wiesz gdzie wprowadzic korekty przy nastepnym podejsciu?? No to klapa..Co bedzie dalej?? Bo krok po kroku bedzie coraz trudniej..Wiesz czemu nie komentuje Twoich prac?? Sory ale przez te kilka lat na forum, takich wyjadaczy pozna³em wielu, i juz mi sie poprostu nie chce.. Mysle ze jest wielu innych malarzy poziom wyzej od Ciebie którzy moga odpowiedziec na twoje posty.. Zastanawia mnie jeszcze Twoje podejscie do tego co napisa³ Werbal.. Piszesz z¿eby Ci odpowiedziec co jest nie tak.. Werbel wypisa³ Ci podstawy, ja bym tych b³edów wymieni³ duzo wiecej.. Ale có¿ takie sa poczatki.. A Ty piszesz o kó³kach koloru rzutnikach itd.. Nie wa¿ne czego uzywasz.. wazne jak to wygl¹da.. i to w tej dziedzinie odró¿nia ch³opców od mê¿czyzn.... Ró¿a tez wygl¹da s³abo, ale piszesz ze fajnie, bo w ksi¹zkach.... Czêsto w ksi¹¿kach ró¿e wygl¹daj¹ jak czerwone kapusty... warto wykroczyc poza stereotypy i to poprostu zmienic.. Pozdrawiam i powodzenia.. |
_________________ www.PrimoArt.pl |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2012-01-04, 18:49
|
0
|
|
|

|
-Those are coming out great freezef1.
-You have done a great job on the rose
-Nice work,Damn freezef1...those paintings ROCKKK!!! Very cool!
-Those are some pretty convincing skulls
-Great stuff freezef1
-Cool looking flower freezef1
-Great textures there
-Nice work Mate
-A-M-E-I-Z-I-N-G [drop jaws]
I co juÂż Ci lepiej
MaÂło komu chce siĂŞ uÂżeraĂŚ z fochmistrzem, wiĂŞc nie dziw siĂŞ Âże np ja zlewam wszelkÂą prĂłbĂŞ wytÂłumaczenia ci czegoÂś. Werbel87 z Primo raczej wyczerpali temat. Erni chciaÂł ci coÂś podpowiedzieĂŚ a ty atakujesz i strzelasz fochy. WiĂŞcej chillu i dystansu do siebie jak i swoich prac. W porĂłwnaniu do anglosasĂłw tu moÂżesz uzyskaĂŚ duÂżo wiĂŞcej wskazĂłwek. Ale to trzeba odrobinĂŞ chĂŞci, np zamieszczenie zdjĂŞcia, masz opcjĂŞ podglÂąd, 5 min obadanie tematu.
Pozdro i powodzenia |
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-04, 19:31
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-07, 22:16
|
0
|
|
|
|
A tu mam cos nowego 14 godzin malowalem pewnie wy byscie psiukneli w 2 godziny ale ja nie jestem wyjadacz dlatego zajelo ile zajelo dalem filmik lepiej widac szczegoly. jutro rano zapodam lakier zobaczymy jak barwy wyjda, drugi filmik dam wieczorem jak lakier przeschnie. Narazie wyglada to tak http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2012-01-08, 07:26
|
0
|
|
|
|
daj dobre zdjĂŞcie, bedzie lepsze od filmiku |
_________________ "SÂą dwie rzeczy nieskoĂączone - wszechÂświat i gÂłupota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-08, 08:48
|
0
|
|
|
|
I jak?? troche za jasno wyszlo bo fota taka ale wieczorem dam zdjecie polakierowanego bedzie lepiej.
P1070859 (1024x768).jpg
|
 |
Plik ściągnięto 47 raz(y) 279.82 KB |
|
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2012-01-08, 10:14
|
0
|
|
|
|
jak dla mnie, to jest gut. jedynie mo¿e dó³ (g³ównie skrzyd³a) or³a wydaje mi siê nieproporcjonalny, ale to mo¿e tak tylko mi sie wydawaÌ, bo na or³ach sie nie znam. Jak ch³opakom siê bedzie chcia³o to Ci coœ wynajd¹.
pozdrawiam |
_________________ "SÂą dwie rzeczy nieskoĂączone - wszechÂświat i gÂłupota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-08, 15:36
|
0
|
|
|
|
a tak to wyglada po lakierowaniu wiadomo ze nie odda tego zdjecie tak jak jest w realu
P1080879 (1280x960).jpg
|
 |
Plik ściągnięto 41 raz(y) 290.37 KB |
P1080878 (1280x960).jpg
|
 |
Plik ściągnięto 60 raz(y) 376.56 KB |
|
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2012-01-08, 15:38
|
0
|
|
|
|
elegancko... pozazdroscic tylko |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-08, 16:18
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-14, 18:48
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Aquarius
|
Wysłany: 2012-01-16, 18:14
|
0
|
|
|
|
Niewiele Ci pomogĂŞ z dwĂłch wzglĂŞdĂłw; maÂło wiem no i sprawiasz wraÂżenie jakbyÂś nie chciaÂł pomocy, ale potwierdzenia, Âże jesteÂś Âświetny...
Boli Ciê krytyka, ale to nieod³¹czna czêœÌ zajêcia jakiego siê podejmujesz. Nie zawsze dostaniesz gotow¹ odpowiedŸ jak coœ wykonaÌ. Nikt nie bêdzie Ciê trzyma³ za r¹czkê i wcale nie dlatego, ¿e boi siê i¿ bêdziesz lepszy. Wychodzê z za³o¿enia, ¿e je¿eli umiesz liczyÌ to licz na siebie. To ¿e masz chêci powinno pchaÌ Ciê w kierunku eksperymentów, prób na w³asn¹ rêkê, wyrobienia swoich metod, technik. Ja podziwiam prace i wiedzê innych, wiêc mam do tego ogromny szacunek i mimo braku obycia, umiejêtnoœci i czasu, zanim zapytam wolê przewertowaÌ temat i szukaÌ rozwi¹zania samemu.
Co do Twojej pracy (pamiêtaj ¿e oceniam j¹ jako zupe³ny amator) uciek³y Ci trochê proporcje, ty³ samochodu jest nieco rozmyty i niewyraŸny, s³upki trochê siê "mijaj¹", oœ kó³ te¿ nieco kuleje a kratka w szybie wygl¹da jak chusta z kraciastym wzorem, to przez to, ¿e luki da³eœ na czarno i kratka sprawia wra¿enie zupe³nie odrêbnego elementu. Dobrze ¿e starasz siê dzia³aÌ œwiat³ocieniem i moim zdaniem powinieneœ zrobiÌ kilka prac na tym siê opieraj¹cych, by doszlifowaÌ ten element. Nie sil siê na mistrzostwo œwiata, po prostu baw siê prac¹. |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-16, 19:48
|
0
|
|
|
|
Widze ze sie starasz... wywalic wiecej niz tam jest proporcje takie jak na foto wiec nie wiem co jest nie tak wszytsko bylo ciete (a moze mowisz o klatkce antykapotarzowej??) lewa strona jest troszke za wysoko ale z drugiej strony bylo tak na zdjeciu auto poprostu pod takim katem jest. siatka wiem czlowieku slepy nie jestem widze az tak cienko to ze mna nie jest... (gdybym mial cos bialego z medea to bym poprawil ta siatke ale zabrakowalo:P) a jesli chodzi o to czy czekam na pochwaly to w sumie po to jest to forum i kazdy kto wrzuca foty chcialby uslyszec slowo otuchy myle sie?? staram sie pozdro |
|
|
|
 |
Aquarius
|
Wysłany: 2012-01-16, 22:19
|
0
|
|
|
|
Moim zdaniem ca³¹ sprawê za³atwiasz szablonem, przyda³o by siê jak ju¿ pisa³em coœ z œwiat³ocieniem + wolna rêka. Patrz¹c np na czaszkê z ró¿¹ w pysku... Nie bój siê przy³o¿yÌ kolorem. Nadaj wiêcej g³êbi ¿eby nie wygl¹da³o to tak blado. Odpowiedni cieù i zabawa wyrazistoœci¹ = g³êbia. Kierujê siê doœwiadczeniem z rysunku bo aero to dla mnie œwie¿ynka. Ale ogólne zasady s¹ w³aœciwie niezmienne.
I rada poza tematem umiejĂŞtnoÂści. WiĂŞcej spokoju i dystansu do siebie. Nie wiem ile masz lat, ale strasznie siĂŞ napinasz jak mÂłody czÂłowiek skory do zwojowania Âświata, przez co Twoje wypowiedzi nabierajÂą pretensjonalnego tonu. Wielu juÂż zwrĂłciÂło na to uwagĂŞ bo to rzuca siĂŞ w oczy i zniechĂŞca do wchodzenia w ten temat. Luuuuuuuz |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-17, 18:17
|
0
|
|
|
|
dzieki za rady lat mam 23 pozdro |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-01-29, 15:39
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
goroo
|
Wysłany: 2012-01-29, 16:08
|
0
|
|
|
|
czacha mi sie osobiscie nie podoba..ale krecha fajna...luzna reka wydaje mi sie |
_________________ zakÂład pogrzebowy "RADOÂŚĂ" - w naszej trumnie wygladasz jak Âżywy. |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-02-05, 17:48
|
0
|
|
|
|
Poczatek zmian na mojej kawusi naraziemam baze ilakierek zapodany czyli na czym malowac mam dzis zrobilem przedni blotnik... http://www.przeklej.pl/folder/zx9-32476383 |
_________________ Find your style and run with it, because the only person you have to impress is yourself. |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-02-07, 19:08
|
0
|
|
|
|
No i bak skonczony jeszcze tylko zapodam wlew zywica polera i na teraz styknie nie mam czasu wracam do Szkocji
http://www.przeklej.pl/fo...rbrush-32477030 |
_________________ Find your style and run with it, because the only person you have to impress is yourself. |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-02-17, 22:20
|
0
|
|
|
|
O czarna koszulka zwykla stara croppa wlochata szmata ciezko o detale (jeszcze zebym umial:P)
http://www.przeklej.pl/pl...pg-0044a947740i |
|
|
|
 |
Majez
|
Wysłany: 2012-02-18, 11:01
|
0
|
|
|
|
Nie przesadzaj.... mnie tam sie podoba |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-02-22, 23:04
|
0
|
|
|
|
Co myslicie o tym??
NIebardzo widac detale ale zrobie lepsza fote jak bedzie jasno.
P2220014 (600x800).jpg
|
 |
Plik ściągnięto 47 raz(y) 137.65 KB |
|
|
|
|
|
 |
PrimoOne
|
Wysłany: 2012-02-22, 23:05
|
0
|
|
|

|
ja myÂślĂŞ Âże z pracy na pracĂŞ just widoczny progres.. Tak trzymaj.... |
_________________ www.PrimoArt.pl |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2012-02-23, 20:03
|
0
|
|
|
|
dziex mate staram sie:)
DSC00039 (768x1024).jpg
|
 |
Plik ściągnięto 53 raz(y) 255.04 KB |
|
|
|
|