Autor |
Wiadomo¶æ |
|
ToSzEk89
|
Wys³any: 2012-01-06, 14:00 Kompresor Stanley 100L 2 cylindry Opinie
|
0
|
|
|
|
Witam
Chcialbym sie zapytaæ czy kto¶ mia³ styczno¶æ z kompresorem firmy Stanley 100 L 2 cylindry ?? Rozgl±dam sie za czym¶ takim i akurat on mi wpad³ w oko szczególnie stosunek ceny do mam nadzieje jako¶ci i moich oczekiwaæ chos moze po tym watku siê zmieni±, ogólnie butla 100L nie za du¿a ale i gara¿ nie za du¿y, do czego ma slu¿yæ.... CZASEM pomalowaæ jaki¶ element w samochodzie zderzak maska drzwi albo czasem jak co¶ krêce przy silniku to odpaliæ klucz pneumatyczny, wiem ¿e szczególnie do klucza moze byæ przy cienki ale nie mam zamiaru krêciæ NON Stop tylko jakies ¶ruby w zawieszeniu a tam raczej wiêcej jak 2-3 na raz siê nie odkreac....
Tu przzyk±³dowy link
KLIK
A tu zdjecie
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-06, 14:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
ToSzEk89 napisa³/a: | stosunek ceny do |
Daj sobie luz i nie kupuj bo to za drogie w stosunku do wydajno¶ci. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
ToSzEk89
|
Wys³any: 2012-01-06, 14:28
|
0
|
|
|
|
A mo¿esz/mo¿ecie zaproponowaæ co¶ innego godnego uwagi za powiedzmy te 1700z³ nowe ale mo¿e byæ u¿ywane je¶li czê¶ci zamienne bêd± dostêpne bezproblemowo.
Pozdr. |
|
|
|
|
slawciu
|
Wys³any: 2012-01-07, 18:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 259 Sk±d: Kielce
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-07, 19:23
|
0
|
|
|
|
Nie polecam tej konstrukcji, obojêtnie czy w kolorze czerwonym, niebieskim czy sraczkowatym.
Chcesz mieæ problemy lub lubisz majsterkowaæ???
To kup mega wydajne fajne i tanie i ,,,,,, expo.
To jest mega szajs.
Chiñszczyzna w pierwszoligowym wydaniu.
Jak trafisz tak masz.
Nie radzê, odradzam, nie polec am... ZABRANIAM kupowania tego ch³amu. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
ToSzEk89
|
Wys³any: 2012-01-08, 12:21
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | Nie polecam tej konstrukcji, obojêtnie czy w kolorze czerwonym, niebieskim czy sraczkowatym.
Nie radzê, odradzam, nie polec am... ZABRANIAM kupowania tego ch³amu. |
No OK, a co innego da sie kupiæ w tej cenie ?? bo jak siê rozglada³em to WANa ciê¿ko jest dostaæ aczkolwiek mozliwe, bez problemu w tej cenie widze 3jw60 ale to ma chyba nie zbyt dobra opinie...... |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-08, 12:30
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-01-08, 13:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
U¿ywam saty 300 HVLP (430 l/min) i byle ³ach nie poradzi sobie z jej zasilaniem w ci±g³ej pacy.
Mia³em 2 wyj¶cia albo kupiæ kompresor o wydajno¶ci ponad. 500 l/min (ok. 9000 z³.) na wydechu lub zbudowaæ.
A ¿e wywali³em kase na 4 (guny) SATY to tylko budowa pozosta³a w opcji.
Silnik od Malucha, nowe czê¶ci inne graty i tak to chodzi...
Do 8 bar wystarcza. Butla 180 l
http://www.youtube.com/watch?v=jkRzHAnB_MA
Je¶li potrzebujesz go u¿ywa¼ywaæ natychmiast to kup nowy !!!
[ Dodano: 2012-01-08, 13:15 ]
Ps. ten ze zdjêcia ma ok.380 l/min.
Bêdzie pracowa³ ca³y czas silnik 2.2 KW!
Klucz Pneumat potrzebuje 6.2 bar max. i 500 l/min, i du¿ych objêto¶ci powietrza, wtedy dzia³a
Trzeba by drug± wiêksz± butle pod³±czyæ, ¿eby spe³nia³ swoje zadanie.
Koszty wzrastaj± !!!
Te tanie nie s± tanie... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-08, 13:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
ja mam ladnego wana ale z 2k bym chcial.ale te po 2-2,5k sie chowaja do mojego bo tylko rok co chodzi u mnie a tak byla uzywana jako zastepcza |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-08, 13:21
|
0
|
|
|
|
936 napisa³/a: | U¿ywam saty 300 HVLP (430 l/min) i byle ³ach nie poradzi sobie z jej zasilaniem w ci±g³ej pacy. |
Aha..
936 napisa³/a: | Mia³em 2 wyj¶cia albo kupiæ kompresor o wydajno¶ci ponad. 500 l/min (ok. 9000 z³.) na wydechu lub zbudowaæ. |
I taka sata na innym nie pochodzi... uff.
936 napisa³/a: | A ¿e wywali³em kase na 4 (guny) SATY |
Eeee, nooo.
Skoro taki profi jeste¶ to chyba wiesz co piszesz.... chyba, z naciskiem na... chyba.
Ja tam satanist± nie jestem i g³upio by by³o mieæ 4 saty i sprê¿arkê co wiatru daje mniej ni¿ potrzebuje pistolet.
Ale chêtnie bym tak± kolekcjê na fotce zobaczy³ ,,, Twoj± kolekcjê, super sat.
Wiêc wywal saty na pokaz, poka¿ filmik jak zachowuj± siê manometry na blokach filtracyjnych, jakie masz spadki ci¶nienia, jak sobie radzisz z wod± i ... takie tam inne cenzura³ki co przeszkadzaj± przy normalnym lakierowaniu. |
|
|
|
|
ToSzEk89
|
Wys³any: 2012-01-08, 13:31
|
0
|
|
|
|
Hmmm tylko ten kompresor co zaproponowa³e¶ (zdjêcie poni¿ej) jest identyczny jak ten dwucylindrowy stanley, nawet pod wzglêdem wydajno¶ci.... aczkolwiek cena robi ró¿nice do to ok 400 z³ (np. pistolet iwata) a to nie ma³o......
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-08, 13:37
|
0
|
|
|
|
ToSzEk89,
To co pokaza³em to czysta chiñszczyzna.
Wady zapewne te¿ ma.
Ale ten w porównaniu do konstrukcji expo to ju¿ nowy model.
Pokaz tego stanleya co niby jest podobny?
Bo ten pierwszy co pokaza³e¶ to nie to samo przecie¿. |
|
|
|
|
ToSzEk89
|
Wys³any: 2012-01-08, 13:43
|
0
|
|
|
|
Znaczy mo¿e ¼le napisa³em, jako ca³a sprê¿arka: zbiornik presostat i silnik to obie sprê¿arki nie wygl±daj± identycznie, mi chodzi o sam KOMPRESOR i z WYGL¡DU na zdjêciu z pierwszego posta jak i z tego nastêpnego, to te dwa kompresory wygl±daj± niemal¿e identycznie, o to mi chodzi, tak tamo jak i wydajno¶ci na WYJ¦CIU ok 250 l ( jak podaj± sprzedawcy)
Pozdro. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-08, 13:58
|
0
|
|
|
|
ToSzEk89 napisa³/a: | jak i wydajno¶ci na WYJ¦CIU ok 250 l |
Zobacz parametry techniczne tego cacka,,,, ¿enada.
Za tak± kasê wydajno¶æ praktyczna max 160 l/min,,, bo to co podaj± to teoretyczna.
A z 1.5 kW nie wycisniesz nic wiêcej niz te 160 l/min.
Popatrz..
http://screenshooter.net/2200499/ryvrfho
Cokolwiek bêdziesz kupowa³ to nie s³uchaj bajek sprzedawców, lecz odejmij 1/3 z tego co oni podaj± i wtedy bêdziesz mia³ prawdziw± wydajno¶æ sprê¿arki.
Lub inaczej
silnik 3 kW - 360-410 l/min
silnik 4 kW - 440-510 l/min
silnik 2.2 kW to jakie¶ 210-260 l/min
poni¿ej to juz pora¿ka.
Naprawdê nie s³uchaj sprzedawców, bo oni tak naprawdê sie nie znaj±, je¶li nie oszukuj±. |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-01-08, 14:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
Sata nista.
Przekroje instalacji s± wa¿ne !
3/4 do 50 metrów
1 inch do 100 metrów.
To i straty masz ma³e. |
|
|
|
|
ToSzEk89
|
Wys³any: 2012-01-08, 17:12
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | ToSzEk89 napisa³/a: | jak i wydajno¶ci na WYJ¦CIU ok 250 l |
Za tak± kasê wydajno¶æ praktyczna max 160 l/min,,, bo to co podaj± to teoretyczna.
Naprawdê nie s³uchaj sprzedawców, bo oni tak naprawdê sie nie znaj±, je¶li nie oszukuj±. |
Tylko wiesz, te 3kW w tym silniku to te¿ mo¿e byæ wymys³ sprzedawców i w³a¶nie bym prêdzej powiedzia³ ¿e wiêcej jak 2 kw to ten silnik nie ma.....
Ogólnie wiem jedno..... najlepiej szukaæ jakiego¶ WANa w niez³ym stanie i w niez³ej kasie chyba to bêdzie najlepsza inwestycja |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-01-08, 17:23
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
ToSzEk89 napisa³/a: | Lackdoctor napisa³/a: | ToSzEk89 napisa³/a: | jak i wydajno¶ci na WYJ¦CIU ok 250 l |
Tylko wiesz, te 3kW w tym silniku to te¿ mo¿e byæ wymys³ sprzedawców i w³a¶nie bym prêdzej powiedzia³ ¿e wiêcej jak 2 kw to ten silnik nie ma.....
Ogólnie wiem jedno..... najlepiej szukaæ jakiego¶ WANa w niez³ym stanie i w niez³ej kasie chyba to bêdzie najlepsza inwestycja |
Ok wan zgoda. Tylko nie kazdy ma taka instalacje elektr. pod taki kompresor. To by³ g³ówny powod dlaczego do nie kupi³em a mialem zamiar.
W tym 3 cyl, jest silnik chyba ponad 7 kw.
Pamietam jak nam dom tynkowali, to wybija³o pr±d. |
|
|
|
|
ToSzEk89
|
Wys³any: 2012-01-08, 20:11
|
0
|
|
|
|
nokia92 napisa³/a: |
Ok wan zgoda. Tylko nie kazdy ma taka instalacje elektr. pod taki kompresor. To by³ g³ówny powod dlaczego do nie kupi³em a mialem zamiar.
W tym 3 cyl, jest silnik chyba ponad 7 kw.
Pamietam jak nam dom tynkowali, to wybija³o pr±d. |
Nie wiem czy wiesz ale jest pare WAN-ów..... mi chodzi o takiego z silnikiem 3 kw natomiast te 3 cylindrowe wystêpowa³y z dwama silnikami 7 oraz 11 kW tylko nie wiem czy ró¿ni³y siê kompresora, ale powinny siê rózniæ...
Pozdrawiam.... |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-01-08, 20:26
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
Jednym slowem WAN to pojecie szeroko pojete jak sam przyzna³es jest ich pare Ty mysla³es o mniejszym ja o tym dupnym no i o co problem ? ...
Pozdrawiam ... |
|
|
|