Autor |
Wiadomość |
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-13, 20:45
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek napisał/a: | Mi zawsze jakiÂś Âślad zostawaÂł | No wÂłaÂśnie o tym mĂłwimy. O usuniĂŞciu bez Âśladu i bez lakierowania.
Nie zrozumiaÂłeÂś od poczÂątku intencji Pana KALBI:
Proponuj¹c podjechanie do specjalisty od PDR mia³ z pewnoœci¹ na myœli usuniêcie tych 18 liczmy 20 wgniotek bez póŸniejszego lakierowania auta. Bo jeœli tylko te wgniotki s¹ powodem chêci lakierowania -plus zapewne lekko przysiad³a g³êbia koloru- to szybciej i taniej o co najmniej po³owê wyjdzie to zrobienie w³aœnie tym sposobem plus np. ostra polerka calaczka.
Dlatego propozycja jest spoko - naprawa bĂŞdzie szybsza, taĂąsza i mniej inwazyjna {tym bardziej jeÂśli siĂŞ trafiÂł ori lakier}.
Tylko ciekawe jak wyglÂąda cale autko w realu - ale jakby co pomysÂł jest jak najbardziej ok.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robert2000
|
Wysłany: 2012-01-15, 20:08
|
0
|
|
|

|
Jaki to jest "ori" lakier ? |
_________________ Robert |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-15, 20:15
|
0
|
|
|
|
ORI to oryginalny.
Ja wiem ze GTO to leciwe auto bo najnowszy w zale¿noœci od kraju produkcji zszed³ z taœmy: USA 97r a EUROPA 99r {chocia¿ niektóre maj¹ i datê 1 rej 2001 ale...... } A ten Twój to raczej wersja 95 w górê {strzela³bym tak w g³owy i koœci na 97} lecz widywa³em i takie ich roczniki w oryginalnym lakierze wiêc dlatego dopuœci³em i tak¹ mo¿liwoœÌ - aczkolwiek zderzak ori ju¿ nie jest
Pozdrawiam i gratuluje autka - niby leciwe lecz zawsze miaÂło i nadal ma w sobie "to COÂŚ" |
|
|
|
 |
Robert2000
|
Wysłany: 2012-01-15, 21:10
|
0
|
|
|

|
TrafiÂłeÂś idealnie- 97r z USA. Kolor oryginalny ale miejscami widaĂŚ zacieki tak Âże juÂż ktoÂś coÂś 'majstrowaÂł".
MuszĂŞ coÂś z tym zrobiĂŚ. Marzec-KwiecieĂą. Ten czas. |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-17, 20:35
|
0
|
|
|
|
Wiesz niby z jednej strony zacieki nie tragedia lecz z drugiej zawsze to jakaœ przes³anka ¿e nie koniecznie musi byÌ fajnie po tym kimœ poprawiaÌ.... Bo o ile zlewka mo¿e siê co jakiœ czas jakimœ cudem zdarzyÌ i najlepszemu to pozostawienie jej widocznej ju¿ wcale fajnie o takim malarzu nie œwiadczy a jeœli jest ich kilka to.... "na dwoje babka wró¿y³a".
Lecz zawczasu nie ma co siĂŞ na zapas przejmowaĂŚ.
JeÂśli auto juÂż byÂło kraszone i ma na sobie trochĂŞ podpisĂłw poprzedniego malarza to raczej sam PDR z polerkÂą nie przejdzie i czeka CiĂŞ jednak lakierowanie.
Ale dokÂładnie kaÂżdy powie Ci tylko po obejrzeniu autka w realu - zdjĂŞcia sÂą tylko zdjĂŞciami a tym bardziej sÂą maÂło miarodajne jeÂśli juÂż byÂły ingerencje w powÂłokĂŞ i na dodatek niezbyt piĂŞkne.
Cena ktĂłrÂą podaÂłeÂś moÂże byĂŚ i taka, moÂże byĂŚ i wiĂŞksza a moÂże byĂŚ i mniejsza = trzeba auto zobaczyĂŚ w realu na wÂłasne oczy.
GTO to niby du¿e auto lecz poza przednim zderzakiem doœÌ szybko siê je rozbiera a tak z fot nie wiadomo do koùca co lakierowane byÌ musi, a co tylko mo¿na.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robert2000
|
Wysłany: 2012-01-17, 22:38
|
0
|
|
|

|
Masz racje senior. Musi siĂŞ fachowiec temu przyjrzeĂŚ. Jak bĂŞdzie Âładna pogoda to wrzucĂŞ kilka zdjĂŞĂŚ. |
|
|
|
 |
cezarylee
|
Wysłany: 2012-02-25, 13:28 PROSZĂ O POMOC
|
0
|
|
|
|
Witam
Posiadam piĂŞknÂą HondĂŞ Civic VI, 1999 rok, niestety ma pare wad lakierniczych...
1. Maska jest zmatowiala po jakimÂś specu.. wydaje mi siĂŞ ze poprzedni lakiernik za pozno polozyl ostatnia warstwe przez co maska im cieplejsza tym bielsza... Dodam ze nad grillem jest widoczna szpachla..
2. Zderzak to samo + braciszek mial lekkÂą stluczke i teraz farba odprysnieta jak na zdjeciach.
3. BÂłotnik po karczerze...odpadÂł plaster lakieru.
Nadchorzi wiosna i chce by "Hanka" wygladala jak z fabryki (w miare mozliwosci). Moje pytanie czy i za ile byÂłoby to zrobione w sposĂłb zadowoalajÂący.
Kolor lakieru:
Nazwa: Pirates Black Pearl
KOD: NH-605P
Lakier mam nadzieje Wam znany. Z pozoru wyglada jak czarny, lecz w sÂłoncu jest to kolor Âśliwki dodam ze bardzo sliczny
PoniÂżej zdjĂŞcia:

PoniÂżej jak ten kolor wyglada w sloĂącu i tak chce by wygladÂły pozostale czesci:
 |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2012-02-25, 14:36
|
0
|
|
|
|
Maska-zrywanie do podkÂładu i od nowa,to samo obydwa bÂłotniki (skoro schodzi bezbarwny),zderzak po caÂłoÂści.Min. 1000,chyba Âże na Âżywo coÂś jeszcze wyjdzie.A jak ma byĂŚ naprawdĂŞ super,to plus 300 za cieniowanie przednich drzwi. |
|
|
|
 |
cezarylee
|
Wysłany: 2012-02-25, 18:29
|
0
|
|
|
|
Jak to mowia w kraju wyzwoliciela (USA).. Holly Crap..
Rozumiem, ze trzeba malowaĂŚ caÂły przod, by nie bylo widac granicy kolorow tak ? Dlatego mowi Pan o 2 blotnikach.. bo jeden bÂłotnik jest ok..w zasadzie, tylko ten lewy...
A jaki jest koszt jednostkowy malowania ? (podaÂł Pan cene za calosc).
Jakbyscie mi radzili kupic maske w kolorze i domalowac pozniej blotnik zderzak ? Prosze o uwagi, rozwazam rozne opcje, pomyslalem ze zapytam fachowcow.. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2012-02-25, 19:00
|
0
|
|
|
|
cezarylee napisał/a: | Jakbyscie mi radzili kupic maske w kolorze i domalowac pozniej blotnik zderzak ? Prosze o uwagi, rozwazam rozne opcje, pomyslalem ze zapytam fachowcow.. | szkoda kasy na nowÂą maskĂŞ, a znalezienie w dobrym stanie w kolorze, bez koniecznoÂści przelakierowania to chyba jakiÂś cud musiaÂłby siĂŞ zdarzyĂŚ, kolega jacenty 741, dobrze mĂłwi, trzeba zerwaĂŚ wszystko najlepiej i daĂŚ od nowa podkÂłady i moÂżliwe coÂś podszpachlowaĂŚ (maska, bÂłotnik, zderzak + cieniowanie drzwi) - koszty od 900 do okoÂło 2.000 zÂł w zaleÂżnoÂści od warsztatu i zastosowanych materia³ów.
ps
tu nie ma PanĂłw |
|
 |
cezarylee
|
Wysłany: 2012-02-25, 19:22
|
0
|
|
|
|
Nie bĂŞdĂŞ ÂściemiaÂł, 2.000 to zdecydowanie nie na mojÂą kieszeĂą, za duzo innych wydatkow mam itp itd..
Co do kupna maski, to juz mialem nagrany temat, kolor ten sam, choc wiem, ze niby ten sam kod koloru, ale moze i tak sie rĂłznic, w zaleznosci od uzytkowania danego samochodu. Do tego nie wiem czy moj samochod tez nie byl malowany caly..
A jeszcze jedno, co do odcieniu mojego koloru, to pewnie ciezko jest go odwzorowaĂŚ ? Wiem ze to zalezy od zastosowanych lakierow, mieszalni z jaka wspolpracuje dany warsztat itp itd..pewnie bialy kolor jest najprostszy |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-25, 19:49
|
0
|
|
|
|
cezarylee napisał/a: | pewnie bialy kolor jest najprostszy |
I tu byÂś siĂŞ zdziwiÂł.
BiaÂły kolor bez cieniowania dobraĂŚ to wrĂŞcz niemoÂżliwe.
cezarylee napisał/a: | co do odcieniu mojego koloru, to pewnie ciezko jest go odwzorowaĂŚ ? |
Dla normalnego lakiernika to chleb codzienny, wiĂŞc co tu niemoÂżliwego? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-02-25, 20:34
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: |
Dla normalnego lakiernika to chleb codzienny, wiĂŞc co tu niemoÂżliwego? |
a nawet buÂłka .... z masÂłem |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
 |
antrax
|
Wysłany: 2012-02-27, 08:09
|
0
|
|
|
|
Witam poszukujê fachowca ,który podejmie siê lub doradzi w kwestii lakierowania mercedesa clk na dzieù dzisiejszy auto jest ca³e do malowania ma ma³e odpryski po kamykach na masce oraz kilka otarÌ parkingowych w sumie nic wielkiego ale postanowi³em pomalowaÌ ca³ego plus odnowienie felg .Chodzi o to aby robota by³a wykonana profesjonalnie nie interesuje mnie malowanie gara¿owe .Interesuje mnie ca³kowity koszt bez pó¿niejszych ewentualnych dop³at.Fajnie by by³o gdyby mo¿na by³o dostaÌ na czas roboty jakiœ dupowóz Poznaù lub bliskie okolice. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2012-02-27, 08:49
|
0
|
|
|

|
Jak Mercedesa chce kolega "na wysokim poziomie" w Poznaniu i z autem zastêpczym to tylko i wy³¹cznie Dealer i Serwis Mercedes-Benz AUTO-STUDIO ul. Mogileùska 50 Poznaù Maj¹ swoj¹ filie tak¿e w £odzi gdzie równie¿ zapraszam
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-02-27, 11:04
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | I tu byÂś siĂŞ zdziwiÂł.
BiaÂły kolor bez cieniowania dobraĂŚ to wrĂŞcz niemoÂżliwe. |
a ja ci krzysiek powiem ze 2 tygodnie temu mialem 2h szybkÂą naprawe zderzaka przy bialym 206...taka szybka akcje 2 godzinna:) wiadomo o co chodzi... no i szybko rozbiorka klejenie,troche kitu i coÂś bialego...patrze DAF... przyÂłoÂżylem kubek...dobra bedzie...pomalowaÂłem i ci powiem ze nawet nie 99% a 100% wczoraj jeszcze sie przyglÂądaÂłem i kompletnie nic...zero roznicy koloru hehe i sladu jak na 2 godzinna naprawe Âłacznie z czasem schniecia |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-27, 11:57
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | patrze DAF. |
To ty jesteÂś ten jeden na miliard... |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-02-27, 12:38
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | To ty jesteÂś ten jeden na miliard... | nie mowie wcale ze nie...trafiÂł sie extremalny przypadek-rozjeeebaniee nie swojego auta wiec trzeba bylo na szybko coÂś zakamuflowaĂŚ a ty niespodzianka pomalowalem czym byÂło bez zadnej korekty i weszlo na 100% |
|
|
|
 |
cezarylee
|
Wysłany: 2012-02-28, 22:03
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | trafiÂł sie extremalny przypadek-rozjeeebaniee nie swojego auta wiec trzeba bylo na szybko coÂś zakamuflowaĂŚ |
Zajebista reklama chÂłopaki |
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-28, 22:15
|
0
|
|
|
|
cezarylee napisał/a: | Zajebista reklama chÂłopaki |
NamieszaÂłeÂś, bo to sÂłowa @Guguna |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-02-29, 11:10
|
0
|
|
|

|
zaraz zaraz....dokladnie namieszaleÂś...nie ja rozbiÂłem nic tylko moj dobry kolega auto swojej dziewczyny ktora by go zaszczekaÂła wiec go poratowalem na szybko bo mielismy ok 3h czasu. |
|
|
|
 |
cezarylee
|
Wysłany: 2012-02-29, 11:25
|
0
|
|
|