Autor |
Wiadomość |
 |
senior
|
Wysłany: 2011-12-30, 21:34
|
0
|
|
|
|
Ale ÂżeÂście naklepali tych literek
Wy to macie czasu zamiast flaszki liczyĂŚ na jutro
No ale muszĂŞ na kilka zwrotĂłw odpisaĂŚ:
PROJEKTER napisał/a: | DeVilbis to szajs ... skomplikowany szajs z tysiÂącem maÂłych elemencikĂłw i durnÂą technologiÂą Trans -Tech | To Twoja opinia ktĂłrÂą niestety podwaÂżajÂą miliony zadowolonych uÂżytkownikĂłw DeVilbissĂłw. OsobiÂście znam kilkanaÂście osĂłb ktĂłre majÂą i GTI i GTI PRO i w Âżadnym z tych modeli nigdy i nikomu nic siĂŞ nie staÂło. NIGDY.
Natomiast znam kilku SatoffffcĂłw ktĂłrzy co jakiÂś czas majÂą z nimi awarie typu syczenie na regulacji ciÂśnienia, bÂądÂź nieszczelne pierÂścienie miedzy dyszÂą mat. a korpusem. I nikt ani mi ani nikomu nie wmĂłwi Âże ludzie Ci tak dla jaj co jakiÂś czas rzucajÂą jobami na wÂłasne sprzĂŞty. Takie sÂą fakty i tyle.
Poza tym gdyby nie byÂło na czĂŞÂści popytu to Âżaden handlarz nie kupowaÂłby takiego towaru na zbycie - a ile jest czĂŞÂści do Sat na portalu kaÂżdy widzi
Moja Sata jako wzĂłr bezawaryjnoÂści siĂŞ nie liczy bo nie waÂżne jest ile siĂŞ gun ma tylko ile popracowaÂł - a mĂłj b. maÂło..
Technologia z wymiennymi gÂłowicami nie jest do dupy tylko w ogĂłle jest i ma jÂą nie tylko DV ale teÂż i niektĂłre IWATY. A to Âże Sata do tej pory czegoÂś nie zrobiÂła to nie znaczy Âże wszytko co majÂą inni a czego nie ma Sata z gĂłry jest do dupy.
SÂą fanatycy dla ktĂłrych sata jest odniesieniem a sÂą ludzie dla ktĂłrych jest to jedna z marek pistoletĂłw.
Sata to jedna z marek pistoletĂłw. PROJEKTER napisał/a: | Od lat ranking w naprawach powypadkowych samochodĂłw jest niezmienny SATA ... mega przerwa .... DeVilbiss i IWATA. | Takiego rankingu nie ma a moÂże byĂŚ tylko indywidualny. TwĂłj jest taki a innych jest inny. O ile moÂżesz z kimÂś przedyskutowaĂŚ sprawy organizacyjne, przepisowe, technologiczne, itd itp to nigdy i nikt {chyba Âże ktoÂś omotany} nie zmieni z samej dyskusji wÂłasnych odczuĂŚ i wraÂżeĂą z pracy jakimÂś narzĂŞdziem.
Projekter jesteœ projektantem i powiedz mi czy dam radê Ci wmówiÌ ¿e siê mylisz i kompletnie nie masz racji np na temat tego co s¹dzisz o dwóch ró¿nych o³ówkach? Jeœli jakiœ typ bardziej odpowiada Ci od innego to czy z rozmowy przekrêcê Ciê do zmiany Twojej opinii na ich temat? NIE. Bo o gustach i upodobaniach siê praktycznie nie dyskutuje.
Ja wolê DV ni¿ Satê i ¿adna cudza opinia tego nie zmieni {no prawdê mówi¹c to wola³bym w³aœnie WS400 tylko ¿e przeszkadza mi ¿e jest przy wolna - i ciekaw jestem jak dzia³a WS 400 HD bo patrz¹c po tabelce wydajnoœci cieczy musi byÌ du¿o szybsza/ ale masy rzeczy na jej temat nie wiem i nie cisnê siê do nich na si³ê bo ju¿ kupi³em guny i nowych tylko dla samej chêci nie kupiê}
Ale nie waÂżne. Ja wole DV niÂż SatĂŞ a jak komuÂś to nie pasuje to jego sprawa. Na pewno dla polepszenia czyjegoÂś samopoczucia nie bĂŞdĂŞ zmieniaÂł narzĂŞdzi na takie ktĂłre mniej mi odpowiadajÂą. PROJEKTER napisał/a: | 1. precyzyjny dostĂŞp do informacji co jest do czego jaki rozmiar dyszy do konkretnego produktu i lakieru, jakie ciÂśnienie i jak prowadziĂŚ aplikacjĂŞ | Tak powinno byĂŚ PROJEKTER napisał/a: | 2. bÂłyskawiczny dostĂŞp do czĂŞÂści zamiennych najlepiej jak siĂŞ je da samemu wymieniĂŚ i do obsÂługi serwisowej jak to bardziej skomplikowana awaria i np wymaga kalibracji gÂłowicy | Tak, lecz poza Satami nie widziaÂłem i nie sÂłyszaÂłem aby ktokolwiek szukaÂł czĂŞÂści do Dv czy Iwy {poza G.....M i gÂłowicy do syfa FLG} PROJEKTER napisał/a: | Takiej obsÂługi na caÂłym Âświecie w³¹cznie z PolskÂą jak ma SATA nie ma ani DeVilbiss ani IWATA | To fakt aleeee. pisaÂłem powyÂżej PROJEKTER napisał/a: | Co do wpadek i zalet to mĂłgÂłbyÂś mi @senior wskazaĂŚ te pozytywne opinie o nowym GTI PRO LITE ? | I zobacz Panie PROJEKTER to juÂż zauwaÂżyÂłem kolejny raz Âże jak jest temat o ASO bÂądÂź o wadach Sat to zaczynasz wÂłasne interpretacje i niedowidzisz liter celowo bÂądÂź nie w ten sposĂłb prowadzÂąc w ten sposĂłb do sporĂłw:
WeÂź po woli przeczytaj co napisaÂłem i o GTI PRO i o LITE:
Nie napisaÂłem Âże LITE jest Âświetny a:
cyt.: "MoÂże wyprzedajÂą bo nowszy model GTI PRO LITE dostaje mocne opinie"
Nie wiem co uÂżytkownicy o nim sÂądzÂą wiĂŞc napisaÂłem wyraÂźnie "MOÂŻE", a jeÂśli tego maÂło to wczeÂśniej:
cyt.: "Drugi DV to nowoœÌ {LITE}, a do nowoœci mam w¹tpliwoœci a tym bardziej ¿e jest to kurewsko skomplikowany pistolet w detalach i serwis DV nie jest mocny - lecz w dotychczasowych modelach nic siê nie dzia³o. "
Widzisz teraz ró¿nicê w tym co napisa³em a w tym co sugerujesz?
Bo ja diametralnÂą.
A jeÂśli komuÂś maÂło to dodam kolejny mĂłj z tej strony:
cyt.: "Ale to ja tak wolĂŞ a jest masa ludzi ktĂłra ma z pewnoÂściÂą zdanie odmienne"
I to chyba powinno wystarczyĂŚ.
KaÂżdy ma prawo mieĂŚ inne zdanie wiĂŞc nie rĂłbmy /ja nie robiĂŞ/ tu syfu durnymi tezami Âże ktoÂś jest durny bo woli SatĂŞ, inny jest durny bo woli IwatĂŞ, a jeszcze inny durny bo bardziej mu odpowiada DV, itd. Bo to dopiero jest nie tyle durne /a jest/ co Âśmieszne.
Robertlodz09 napisał/a: | Kolega Senior jest chyba jedynym obecnie tak zacietrzewionym krytykantem-przeciwnikiem produktĂłw Sata ,wszystko co pisze jest tylko "zÂłe , itp" natomiast jego pistolet DeVilbiss jest "ok" wszystko mu sie juÂż w nim podoba | A niby dlaczego tak sadzisz? To Âże wiem Âże lubisz Saty to nie znaczy Âże jeÂśli coÂś komuÂś w ktĂłrejÂś z nich nie odpowiada to jest durniem.
MiaÂłem nowe 2000 HVLP i po kilku natryskach spakowaÂłem bo dla mnie to szajs i tyle. A jak komuÂś odpowiada to spoko. ZamieniÂłem te 2000 na 3000RP tylko dla tego Âże sÂądziÂłem Âże 3000 szybciej sprzedam ale jako Âże miaÂło dyszĂŞ do dupy {1,4} i nie byÂło kupcĂłw to zostawiÂłem je sobie bo przy okazji zobaczyÂłem Âże zajebiÂście tym siĂŞ lakieruje busy w akrylu - i im wiĂŞkszy tym fajniej A to Âże ogĂłlnie wolĂŞ DV to moja sprawa i nic nikomu do tego.
To moÂże zaraz otworzymy nowy temat i siĂŞ powyzywamy kto jest wiĂŞkszym gÂłupkiem: czy ten co woli ziemniaki czy ten co woli makaron?
Robertlodz09 napisał/a: | produkty z spod znaku DeVilbissa sÂą "ok" i wszystko mu sie juÂż w nim podoba ,jest dobre ,prawidÂłowe wrĂŞcz idealne
Co do "popularnoÂści" D.V to ja musze przyznaĂŚ Âże w ÂŁodzi znam tylko jednego lakiernika (1) ktĂłry lakieruje DeVilbissem i to "starym" GTI a innych juÂż niestety ale nie znam A troche lat juÂż w tym siedze i znam troche osĂłb pracujÂących w "branÂży" |
Znów siê mylisz bo ju¿ pisa³em i to w kilku chyba w¹tkach ¿e najwiêkszym syfem z NIBY markowych gunów jest By Devilbiss FLG. Napisa³em te¿ ¿e DV z wypuszczeniem tego fajansu ze swoim logo na jego korpusie ostro sam sobie strzeli³ w pietê / a raczej odstrzeli³ ca³¹ nogê
Jest inna opinia o gunie niby tej samej marki? JEST.
Co do reszty to ja teÂż troszeczkĂŞ w tym siedzĂŞ i teÂż siĂŞ tym interesujĂŞ tu dookoÂła i u mnie jest zupeÂłnie odwrotnie niÂż u Ciebie.
I aby by³o wszystko wspomniane to dodam ¿e Satê 2000 kupi³em dla marki i z sentymentu do niej bo w latach 90-tych mia³em jak¹œ i wtedy by³a to rewelacja. Kupi³em j¹ u¿ywkê od Niemca, umy³em bo by³a zapuszczona i u mnie œmiga³a jeszcze chyba 7 lat zanim mi j¹ zaje....li/ukradli. Nie wiem jaki by³ to model ale taki doœÌ kanciasty korpus i na nim wklês³y napis SATA JET {tylko mi siê wydaje nawet ¿e mo¿e SATA JETA} i dysza 1,3 {na pewno 1,3 bo wtedy drugim /do baz/ by³ bodaj¿e SHARPE z wtedy niespotykan¹ u nikogo dysz¹ 1,2} i by³ to wtedy najlepszy gun ze wszystkich jakie mieli moi znajomi. I ze wzglêdu na pamiêÌ o nim kupi³em t¹ 2000. I wiesz co... wra¿enie od pocz¹tku by³o do ...upy. Ni jak nie pasowa³o do tego co pamiêta³em i tego czego oczekiwa³em.
MyÂślami miaÂłem wraÂżenie Âże ten stary gdyby teraz go mieĂŚ byÂłby lepszy niÂż te nowe 2000. Wiem Âże to tylko mogÂą byĂŚ wraÂżenia ale tak jakoÂś mi od razu podeszÂło gdy tylko go "odpaliÂłem". Ale pikuÂś z tym.
Stara Sata ktĂłrÂą miaÂłem w latach 90-tych byÂła zajebista - nie wiem czy zajebista bo zajebista czy zajebista na tamte czasy ale w kaÂżdym bÂądÂź razie kompletnie bezawaryjna a jakie sÂą teraz to widaĂŚ i sÂłychaĂŚ.
Ale jeÂśli ktoÂś je woli to proszĂŞ bardzo.
Ja wolê DV ni¿ Satê, a kto wie bo mo¿e przesi¹dê siê na Iwatê {dzisiaj zagra³em znów w LOTTO w innym punkcie bo poprzednie s¹ do ...upy bo Ÿle losowa³y mi numery }. A jeœli ktoœ woli coœ innego z wa³kiem z OBI w³¹cznie to jego prywatna sprawa.
Pozdro |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-30, 22:24
|
0
|
|
|
|
u mnie w pracy maja Saty 2000 HVLP 3000 B HVLP z dysz¹ wsb czy jakoœ tak i Sata Rp ale nie wiem jaki model bo wo gule nim nie lakieruj¹ maj¹ te¿ Devilbissy taki niebieski GTI i nowy GTI pro ale nie wiem z jak¹ dysz¹ i powiem co zauwa¿y³em do baz u¿ywaj¹ Sat przewa¿nie tej 3000 B a do klaru zawsze tego starego DV który ma ju¿ z dziesiêÌ lat kolega z pracy który pracowa³ kiedyœ u nas x lat temu to lakierowa³ tylko tym niebieskim DV i baz¹ i klarem nie wiem dlaczego ale jak go pyta³em dlaczego nie lakieruje Sat¹ to odpowiada³ ¿e ten DV mu lepiej le¿y w ³apie goœÌ by³ naprawdê zdolny , a co do awaryjnoœci tego niebieskiego DV to jeden raz by³ wymieniany komplet dysza z rozpylaczem i zepsu³a siê regulacja ciœnienia powietrza w pistolecie ale za³o¿yli reduktor pod spodem i dale nim lakieruj¹ , to tyle co sobie przypominam co mi mówi³ i ten DV jest bardzo wys³u¿ony ju¿ nawet ta niebieska farba zesz³a z tych elementów gdzie siê go trzyma , ale w tedy nie by³o baz wodnych . |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-12-31, 16:50
|
0
|
|
|
|
Hopek DeVil GTI to bardzo dobry pistolet tylko Âże sÂą nowsze jeszcze lepsze od niego. Moim zdaniem GTI PRO jest lepszy.
GTI tylko dwa razy bra³em od kumpla na spróbowanie i tylko po jednym elemencie w akrylu nim maln¹³em i powiem ¿e to bardzo przyjemny pistol {T110 1,4}. Dysza 1,4 jest do akrylu taka akuratna - dla mniej zaawansowanych raczej lekko ig³a do skrêcenia ale poodkrêcanym na maxa bardzo lekko i przyjemnie siê lakieruje - baz nie próbowa³em ale te¿ bez wiêkszych zgrzytów by posz³y.
Tylko z tym dobry czy nie to zale¿y do czego go porównasz bo jeœli do taùszych to rewelacja {z AIR GUNS¥ w³¹cznie}, a jak do nowszych to jest s³abszy.
¯ywotnoœÌ DV ju¿ widzisz: 1 zestaw na 10 lat - wymieniony zapewne ok 2-max 3 lat temu. Z tym ¿e dodam tak od siebie ¿e wymiana takich zestawów dla mnie jest dziwna. Bo ja w gunie którego wysz³y ju¿ jeden albo dwa nowsze modele ¿adnego zestawu bym nie wymienia³ tylko ca³y gun.
GTI rzadko spotyka siê u¿ywki bo ludzie którzy ma³o lakieruj¹ maj¹ go jak widzisz latami a Ci co wiêcej to albo powymieniali zestawy i jad¹ nimi dalej lakiery, albo po wymianie zestawów b¹dŸ nie zostawili je po kupnie nowszych modeli np. do podk³adów M/M - w³aœnie wiêkszoœÌ moich znajomych co kupi³a nowe {w wiêkszoœci GTI PRO} to stare GTI u¿ywa w³aœnie do podk³adów M/M {chyba wszyscy s¹ w ASO} b¹dŸ co jakiœ czas ot tak do akrylu.
To dobry gun ale s¹ lepsze. Ale gdybyœ nie mia³ na lepszy i np. chcia³ kupiÌ jak¹œ Gunsê czy FLG z tzw. œredniej pó³ki to zdecydowanie poleci³bym ten gun bo nowe zdarzaj¹ siê po oko³o chyba 700-800z³ - ostatnio by³a nówka na Alll....
Wszystko zaleÂży od wielu czynnikĂłw: co, gdzie, czym, jak, ile kasy................, no i co bardziej Ci odpowiada.
Bo tematy o pistoletach najczêœciej koùcz¹ siê k³ótniami czy Sata jest numer jeden i komu............. a to durne jak Bolka trampki.
Bo w tej najczĂŞÂściej wymienianej trĂłjce: IWATA, DeVilbiss i Sata niektĂłrym chodzi tylko o sam napis a inni wybieraja taki, ktĂłry bardziej im odpowiada.
To nie jest tak, Âże wszystkie sÂą takie same tylko znaczki sÂą inne: To nie wybĂłr czy kupiĂŚ RANAULT TRAFIC, czy OPEL VIVARO, czy moÂże jednak NISSAN PRIMASTAR???
KaÂżdy z tych pistoli jest zupeÂłnie inny od drugiego.
Ró¿ni¹ siê nie tylko korpusami, rozwi¹zaniami technicznymi, zapleczem, reklam¹/propagand¹, ale przede wszystkim sam¹ prac¹.
I kaÂżdemu moÂże odpowiadaĂŚ zupeÂłnie coÂś innego.
Ja np. nie bardzo przepadam za typowym HVLP {powiedzmy ¿e za ma³e ciœnienie}. Nie bardzo czy te¿ nie koniecznie odpowiada mi system Satowski RP {powiedzmy ¿e za du¿e ciœnienie}. Ja wolê w³¹czaj¹c parametry Sat pistole pracuj¹ce pomiêdzy Satwoskim HVLP i RP. Ale to ja tak i wole i mam ku temu swoje konkretne przes³anki.
I tak moÂżna pisaĂŚ i pisaĂŚ i ilu piszÂących tyle bĂŞdzie wersji. Najlepiej i tak jest potestowaĂŚ.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2011-12-31, 17:04
|
0
|
|
|

|
senior napisał/a: | . OsobiÂście znam kilkanaÂście osĂłb ktĂłre majÂą i GTI i GTI PRO i w Âżadnym z tych modeli nigdy i nikomu nic siĂŞ nie staÂło. NIGDY.
Natomiast znam kilku SatoffffcĂłw ktĂłrzy co jakiÂś czas majÂą z nimi awarie typu syczenie na regulacji ciÂśnienia, bÂądÂź nieszczelne pierÂścienie miedzy dyszÂą mat. a korpusem. I nikt ani mi ani nikomu nie wmĂłwi Âże ludzie Ci tak dla jaj co jakiÂś czas rzucajÂą jobami na wÂłasne sprzĂŞty. Takie sÂą fakty i tyle. |
Fakty powiadasz .... hmmm To wiesz co @senior ÂżebyÂśmy siĂŞ nie przekomarzali ilu kto zna lakiernikĂłw to moÂże umĂłwmy siĂŞ tak. Nie wychodzmy poza to forum i jego archiwum i poszukajmy wad SATA i wad DeVilbissa . ... i pochwaÂł SATA i pochwaÂł DeVilbissa MoÂżesz nawet przywoÂłaĂŚ na pomoc kolegĂŞ @Devilbis jak jeszcze zaglÂąda na forum
Na wszystkich piĂŞciu uÂżytkownikĂłw DV z tego forum ... trzech zgÂłosiÂło problemy ... PROBLEMY ! ... a nie jak W SATA zniszczony ÂśrubokrĂŞtem pierÂścieĂą uszczelniajÂący, czy zatkany korek w deklu z brudu, robiÂąc wrzask Âże SATA chwilĂŞ po wciÂśniĂŞciu spustu przestaje dziaÂłaĂŚ Albo ... kupilem uÂżywanÂą 15 lateniÂą SATA model Jet90 i nie wiem dlaczego krzywo pryska .... chciaÂłbym zobaczyĂŚ 15 letniego DV we wtĂłrnym obiegu
ChoĂŚby wÂłaÂśnie na allegro .... ktĂłre jest odbiciem tego co najpopularniejsze ... nawet SICO co teÂż jest pewnym wskaÂźnikiem ... w tym przypadku ... durnoty
Niestety kolego @senior ale Ja od dawna ( od zawsze ) raczej wypinam siĂŞ na opinie uÂżytkownikĂłw pistoletĂłw bo te sÂą zawsze subiektywne. ZAWSZE !
Co do rankingĂłw popularnoÂści to niestety mylisz siĂŞ bardzo ze ich nie ma bo takie badania sÂą robione non stop. W zasadzie to nawet na chwilĂŞ nie sÂą przerywane. Pytanie tylko kto do czego ma dostĂŞp ?
Jak pamiêtasz swoj¹ opiniê na temat SATA po przeczytaniu po polskiemuangielskiemu tekstu ze strony IWATA nawet s¹ takie przypadki gdy te rankingi trafiaj¹ do s¹du z wrzaskiem jednej firmy na drug¹ ¿e ma tego wiêcej nie publikowaÌ . Jednym z najwa¿niejszych wskaŸników popularnoœci danego modelu jest jednak poziom jego sprzeda¿y. Jak mo¿esz pisaÌ ¿e bywa ró¿nie jak sieÌ dystrybucyjna takiego Walcoma praktycznie nie istnieje jest tylko generalny importer. To samo z IWATA. PopularnoœÌ IWAT równa jest popularnoœci produktów APP ... a SATA taka jak prawie wszystkich dostawców mieszalników ... s¹ wyj¹tki np Sikkens .. tam gdzie jest Sikkens jest te¿ w 80% Devilbiss. .. a wiesz kto jest dystrybutorem Devilbissa ?
DopĂłki SATA kolego @senior bĂŞdzie siĂŞ trzymaĂŚ twardo tego, Âże jest jednÂą fabryka na Âświecie i tego, Âże przy tworzeniu nowych modeli udziaÂł majÂą producenci lakierĂłw do refinishu to moÂżesz byĂŚ spokojny Âże ci co uÂżywajÂą innych pistoletĂłw niÂż SATA ciÂągle bĂŞdÂą w mniejszoÂści ... dlatego Ja trzyma siĂŞ najlepszych ... od 1992 roku.
Na koniec taka uwaga. Generalnie twoje posty i zawarte w nich informacje s¹ m¹dre i rzetelne. Mam jednak takie nieodparte wra¿enie ... w wielu tematach, ¿e za bardzo nadrabiasz brak wiedzy lub rzetelnoœci opinii informacjami z gogle. To nie jest wada. Nie wiedzieÌ to ¿aden grzech i oczywiœcie m¹dry cz³owiek szukaj¹c informacji korzysta z ró¿nych Ÿróde³. Ja w tej chili to tez jetem google wiêc pewnie sam krytykuje rzetelnoœÌ w³asnych informacji ... Jednak @senior pamiêtaj ¿e serwery internetu to tez masa masa masa cenzuraó³.
Jak moÂżesz wydaĂŚ opiniĂŞ o IWATA Âże jest wolna ... nawet jak ograniczasz jÂą do modelu W400 ?.Na prezentacjach sprzĂŞtu trudno jest mieĂŚ ze sobÂą wszystkie dysze gÂłowice i modele nawet jednego producenta ... a co dopiero kilku. Jedna ja juÂż sÂłyszaÂłem takie teksty w stosunku do modeli SATA i widziaÂłem jak siĂŞ z nimi rozprawiajÂą technicy .... nawet z modelem mini Jet 3000 HVLP
PiszÂąc Âże jakiÂś model jest wolny zrzucasz winĂŞ za to na jego korpus !!! Zdajesz sobie z tego sprawĂŞ ? Dziw bierze Âże to pisze wÂłaÂściciel DV GTI PRO @senior czy Ty korzystaÂłeÂś kiedyÂś z innych gÂłowic systemu TransTech ? Wiesz co odwala IWATA W400
z gÂłowica WB gdy uÂżywasz jej do lakierownia bezbarwnym ?
Rêce opadaj¹ jak lakiernik zaczyna siê braÌ za analizê budowy i spsobu funkcjonowania pistoletow lakierniczych skacz¹Ì swobodnie z jednej firmy na drug¹. Ja mam siê za inteligentnego faceta. Jednak mnie rozpracownie kilku najwa¿nieszych modeli pistoletów w ró¿nych konfiguracjiacg i zestawienie ich parametrtów porównywanych kartami technicznymi i wypracowanie rzetelnej opini zabra³o kilka lat. Kilka lat ciaglego przekrecania dysz glowic wylewania i wlewania ró¿nych lakierów. Malowania w kabinach i przy œciankach lakierniczych ... wizyt w fabryce ... nie wspominaj¹c o godzinach rozmów z ró¿nymi lakiernikami, technikami dystrybutorami, serwisantami .... i wiesz co ? .... Nadal G......no wiem o wielu wielu pistoletach
Na poczÂątek musisz sobie @senior uzmysÂłowiĂŚ, Âże markowe pistolety sÂą jak nadwozie samochodu na koÂłach. Od ciebie teraz zaleÂży co i do czego na tej ramie zbudujesz.
Trzy lata pisze tu o pistoletach ... wiêkszoœÌ u¿ytkowników tego forum to SATowcy. Ciekawe ilu z nich wie ¿e model 100 BF do podk³adu i 1000 B do lakierowania przemys³owego to absolutnie identyczne korpusy g³ówne. Kilka niuansów mikro otworków i dziurek w zaworach .... oraz inne g³owice i mamy dwa ró¿ne pistolety do ró¿nych zadaù. Jeden nie dorównuje drugiemu ... ale "nadwozie i ko³a" te same.
Dlatego mam nadal kolego @senior takie wraÂżenie Âże jak piszĂŞ tu Âże SATA jest nr 1, a TY Âże to nie prawda bo DV lub IWATA ... to Ja przynajmniej mgliÂście wiem o czym piszĂŞ, a TY jedynie wyraÂżasz wÂłasne subiektywne zdanie i to na temat 1 -max 2 % produktĂłw firmy ktĂłrej bronisz ... Przepraszam brendu firmy ... bo DeVilbiss nie jest nawet samodzielnym producentem pistoletĂłw, ani firmÂą.
Ja chĂŞtnie podyskutujĂŞ na temat pistoletĂłw ... ale proszĂŞ o podniesienie poziomu takiej dyskusji do punktu w ktĂłrym ktoÂś napisze coÂś konkretnego na temat budowy czy danych technicznych poszczegĂłlnych modeli. |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
arus
|
Wysłany: 2012-01-01, 08:55
|
0
|
|
|
|
. kupilem u¿ywan¹ 15 lateni¹ SATA model Jet90 i nie wiem dlaczego krzywo pryska A ja posiadam tak¹ Sacine w³aœnie ok 15-to letni¹ (dla niedowiarków jutro mogê podaÌ nr seryjny) tylko moja sika równiutko a pracuje na pierwszym fabrycznym zestawie Na dzieù dzisiejszy moja norka nie wymaga jakiegoœ szczególnego dozbrojenia ale je¿eli by³aby taka koniecznoœÌ to zastanawia³bym siê nie nad firm¹ lecz tylko i wy³¹cznie nad modelem SATY. G³ównie chodzi mi o serwis i dostêpnoœÌ czêœci zamiennych. Porównujecie pistolety lakiernicze do autek to ja napiszê tak przez moj¹ stajniê przewine³o siê kilka marek francuzy i japoùczyki s¹ fajnie wyposa¿one ciekawe rozwi¹zania techniczne jednak drogie w eksploatacji (cena czêœci powala na kolana o dostêpnoœci nie wspomnê).Obecnie je¿dzê golfem lll variant a tutaj 90-cio konne tdi (ekonomiczne) czêœci dostêpne w kiosku ruchu i za grosze.Tak samo jest z SAT¥ Pozdrowionka |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-01, 14:29
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Trzy lata pisze tu o pistoletach ... wiĂŞkszoœÌ uÂżytkownikĂłw tego forum to SATowcy. Ciekawe ilu z nich wie Âże model 100 BF do podkÂładu i 1000 B do lakierowania przemysÂłowego to absolutnie identyczne korpusy g³ówne. Kilka niuansĂłw mikro otworkĂłw i dziurek w zaworach .... oraz inne gÂłowice i mamy dwa ró¿ne pistolety do ró¿nych zadaĂą. Jeden nie dorĂłwnuje drugiemu ... ale "nadwozie i koÂła" te same. |
Mi to lotto czym dok³adnie ró¿ni¹ siê te pistolety, bo nie rozetnê dwóch korpusów tylko po to aby zbadaÌ ich kana³y powietrzne.
DomniemaĂŚ mogĂŞ tylko Âże jeÂśli kupiĂŞ zestaw naprawczy od modelu 1000 i go zamontujĂŞ do modelu 100 to efektem tej zmiany bĂŞdzie tzw efekt AXE... eee, znaczy saty 1000
MajÂąc sate 100 bf 1.6 rp myÂślaÂłem nad zakupem takiego zestawu naprawczego od saty 1000 rp, ale nie byÂło komu udzieliĂŚ mi informacji technicznych odnoÂśnie pasowalnoÂści tego zestawu do korpusu.
Co do czarowania w tym cytowanym kawaÂłku...
mikrootworki i dziurki w zaworkach.... no, uÂśmiech pojawiÂł mi siĂŞ na ustach, ale przeciez ubarwiĂŚ prostotĂŞ trochĂŞ trzeba, bo by za nudno byÂło.
Zaworek, jak to zaworek, kaÂżdy ma do niego dostĂŞp i moÂże porĂłwnaĂŚ i stwierdziĂŚ Âże to nic innego tak jak regulacja ciÂśnienia w kaÂżdym z modeli.
Co do mikrodziurek... bez kom. ProszĂŞ tylko wskaÂż mi umiejscowienie tychÂże mikrodziurek a tematu nie bĂŞdzie. Na tÂą chwilĂŞ to kpina.
PROJEKTER napisał/a: | Ja chĂŞtnie podyskutujĂŞ na temat pistoletĂłw |
No to dyskutujmy |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-02, 11:19
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER, co ty sie do mnie czepiasz???jak mam to nie moge zlego slowa powiedziec czy co???mam saty lakieruje nimi i bede lakierowal jednak napisalem to co zauwazylem i co mi sie nie podoba,i to ze syczy czesto regulacja to nie google i to co ktos powiedzial tylko to co slysze na codzien,nie mowie ze nie idzie tego usunac bo napewno idzie i to prosto,poki co za bardzo mi to nie przeszkadza...tylko napisalem ze syczy bo to jest fakt,zeby tylko mi to bym pomyslal ze ja cos robie nie tak,ale skoro nie tylko mi to jest pokretlo awaryjne i tyle,i to ma sie nijak do dostepnosci czesci jakosci i innych,nijak panie P.poprostu jest to wada saty 3k i tyle bo wstarszych modelach raczej tego nie bylo??bynajmniej ja nie zauwazylem.i to tyle,nie pisze ze szajs do dupy i inne tylko ze mi tez syczy pokretelko i zaraz zamieszanie bo mi pokretelko syczy....nie wiem panowie co wy w tych lbach macie...???po to jest to forum zeby kazdy mogl wyrazic wlasna opinie i napisac o wlasnych odczuciach z pracy...dobra kuuurwa nie chce mi sie juz wogole pisac,bo nie mam z kim i o czym...znudzilo juz mi sie tu a tak nawiasem to mi sie dzisiaj snila nowa iwata i psiklem sobie i miala strumien na pol maski...hehe to byl sen,prawie sie zsikalem :Dmoze kiedys ktos zrobi taka maszyne o metrowym strumieniu |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-01-02, 16:43
|
0
|
|
|

|
gugun napisał/a: | PROJEKTER, co ty sie do mnie czepiasz??? |
Widocznie ci siê nale¿y . Wystarczy po prostu wczeœniej pomyœleÌ jak sformu³owaÌ post ¿eby by³ twoj¹ osobist¹ opinia na temat egzemplarza który masz w rêku, a nie opini¹ do producencie ... bo po prostu trafisz na mnie i Ja sobie po tobie poje¿d¿ê. Po co ? Po to ¿eby by³o do przeczytania wiêcej faktów w œród tych pierrrrrrdó³
gugun napisał/a: | ja chyba tez nie...mimo ze 3malew w recach glownie saty to cos mi w nich nie pasuje...tak drogi pistolet a kazda np 3k syczy po czasie,co 2 lata serwis bo przestaje malowaĂŚ...jeÂśli chodzi o samo malowanie to jest ok ale jesli o wytrzymalosc i bezawaryjnosc to raczej minus wielki.nie wiem jak to jest z innymi "liderami" ale sata ostatnio sie troche popsula jesli chodzi o 2 ostatnie modele 3k i 4k |
Przeczytaj sobie to jeszcze raz ... jesli chodzi o samo malowanie to jest ok ale jesli o wytrzymalosc i bezawaryjnoœÌ to raczej minus wielki ... pistolet jest do malowania kolego @gugun ... a co do awaryjnoœci SATA to nadal zero konkretów ...
....i trochĂŞ konsekwencji w tych waszych wypowiedziach by siĂŞ przydaÂło :
senior napisał/a: | Ja przyznajĂŞ Âże jestem cichym lecz wielkim fanem IWATY.
Lecz niestety ale w naszym kraju minusem jest brak takiego jej zaplecza technicznego jakie ma tylko SATA. I wedÂług mnie to wÂłaÂśnie zaplecze ktĂłre mocno i skutecznie rozbudowaÂło reklamĂŞ {czasami zbyt nachalnÂą} jest powodem tego Âże z najwyÂżej cenionej trĂłjki : Iwata, Devilbiss, Sata... NajpopularniejszÂą jest Sata.
|
senior napisał/a: | .... Ale to niby temat Saty wiĂŞc nie bĂŞdĂŞ za duÂżo mieszaÂł w gÂłowie - chociaÂż do zwykÂłego lakierowania wolĂŞ DeVilbissa GTI PRO - a teraz chciaÂłbym pomachaĂŚ troszkĂŞ nowym GTI PRO LITE {lecz na caÂłe busy pĂłki co moja tajna broĂą: Sata 3000 RP 1,4 z podkrĂŞconym ciÂśnieniem do 2,75 bara jest niezastÂąpiona - jeb jeb i zanim ktoÂś skoĂączy fajkĂŞ skoĂączone } |
I na zakoùczenie ... Teraz mo¿ecie siê ju¿ jednak Panowie powoli rozkrêcaÌ w tych swoich opiniach. Pamiêtajcie jednak, ¿e one zostaj¹ na lata i nawet jak Wy zmienicie ju¿ zdanie i sami zauwa¿ycie w³asny b³¹d, to taki post bêdzie tam tkwi³ w tych internetowych czeluœciach .
¯yczê wam wszystkim zawodowych sukcesów i rozwoju ... niestety JA z powodów zawodowych i zmiany od 15 stycznia w³asnego statusu muszê znacz¹co ograniczyÌ iloœÌ swoich publicznych wypowiedzi bo nie jestem anonimowy, a chowanie siê za innym nickiem to nie po mojemu. ¯yczê wam sukcesów jeszcze jako indywidualny przedsiêbiorca z w³asnym biurem projektów .... ale ju¿ jedn¹ nog¹ jako v-ce prezes zarz¹du.
Oba te fora to kopalnia wiedzy i informacji. Mi³o mi, ¿e mia³em jakiœ niewielki wk³ad w ich rozwój i mo¿liwoœÌ sprostowania lub wrêcz wytêpienia tylu mitów. Nie raz by³em tu zaskoczony wiedz¹ i doœwiadczeniami wielu z was.
Nie popsujcie tego. Jeszcze raz pozdrawiam Robert. ... ale bĂŞdĂŞ czytaÂł wasze posty |
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-02, 17:07
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | ale juÂż jednÂą nogÂą jako v-ce prezes zarzÂądu. |
Mamy fajnie.
Nie kaÂżdy jest na Ty z viceprezesem
Powodzenia.... eeee, to znaczy wielu przyjemnoÂści Ci ÂżyczĂŞ |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2012-01-02, 18:48
|
0
|
|
|
|
Ale szkoda, ale mo¿na pisaÌ po jak¹œ poradê ? mo¿e Byœ wpada³ czasami na forum ? bêdzie siê coœ dzia³o - a ode mnie Zdrówka siê ¯YCZY !!! |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2012-01-02, 20:02
|
0
|
|
|
|
Ja te¿ z okazji awansu ¿yczê wszystkiego dobrego niema to jak zaraz na pocz¹tku roku dobrze zacz¹Ì pozdrawiam i powodzenia |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-02, 20:17
|
0
|
|
|
|
Witam i Najlepszego z Nowym Rokiem.
PROJEKTER co do awaryjnoÂści sat w modelach 2K i 3K a takÂże 4K zdania ni jak nikt mi nie zmieni bo modele 2 i 3 k ma kilku moich znajomych i co jakiÂś czas siĂŞ im sypie to co sypiÂącego siĂŞ w satach jest standardem czyli uszczelnienia. InnÂą usterkÂą u kilku byÂło ni z tego ni z owego nagÂłe zmniejszenie siĂŞ szerokoÂści strumienia natrysku i tak jak samo siĂŞ zmniejszyÂło tak i samo przeszÂło. StaÂło siĂŞ to dla kilku wiĂŞc jako Âże to nie jednostkowy przypadek to jest to wada fabryczna. ZresztÂą takie same usterki byÂły co jakiÂś czas opisywane na drugim forum jak kiedyÂś co jakiÂś czas tam zaglÂądaÂłem. Lecz teraz moÂże ich tam nie byĂŚ bo z tego co pamiĂŞtam i tego co zauwaÂżali inni userzy tematy takie nocami niknĂŞÂły z portalu. Teraz wady w 4k teÂż sÂą co pokazywaÂł kolega Doctor i z pewnoÂściÂą nie jest to jego winÂą uÂżytkowania bo takÂą samÂą wadĂŞ zgÂłaszaÂł juÂż ktoÂś na drugim forum i o 2 takich samych wadach dzisiaj mĂłwiÂł mi przedstawiciel handlowy DP. Przedstawiciel DP czyli Saty bo to "jedna rodzina". Dlatego jakkolwiek kto by i z jakiego powodu nie wielbiÂł sat sÂą to najawaryjniejsze pistolety z wymienianej trĂłjki.
Zreszt¹ gdyby takie nie by³y to nie by³oby do nich w obrocie tyle czêœci. I mnie nie rusza wielka iloœÌ serwisów jako serwisów bo jak coœ siê nie sypie to serwisy s¹ nie potrzebne. Serwisy jako serwisy - co innego doradztwo techniczne.
A uÂżytkownikĂłw DV znam w sumie kilkunastu i awarii ZERO. Tak samo w IWATACH.
A Saty non stop jak nie urok to sraczka. I sÂą to fakty i tego Âżadne czary nie zmieniÂą.
I jasne jest Âże nie mĂłwimy o starych 20-letnich gniotach walajÂących siĂŞ od 10 lat pod stodoÂłami.
Co do opinii obcych ludzi masz racjĂŞ. Ja opinie teÂż traktujĂŞ z bardzo mocnym przymruÂżeniem oka bo nie raz i nie dwa sam po czegoÂś sprĂłbowaniu miaÂłem zupeÂłnie odmiennÂą. Ale opinie to opinie a fakty w sensie opisane usterki to zupeÂłnie co innego.
Teraz jeÂśli chodzi o moje zdanie o powolnoÂści IWATY. To troszeczkĂŞ doprecyzujĂŞ i skorygujĂŞ: Nie tyle powiedziaÂłem Âże jest strasznie wolna co: DLA MNIE JEST ZA WOLNA. Po prostu ja chcĂŞ szybszy. To dla mnie jest rewelacyjny pistolet i lepszy niÂż DV i o niebo lepszy niÂż Saty 2,3 i 4K tylko Âże za wolny bo lakierujĂŞ w przewaÂżajÂącej wiĂŞkszoÂści powiedzmy Âże poÂłowy aut wiĂŞc bym siĂŞ nim zamĂŞczyÂł. Do kilku elementĂłw rewelacja ale do poÂłowy auta czy prawie caÂłego nie dla mnie. I tu chodziÂło konkretnie o IWATĂ SUPERNOVA WS 400 1,3 CLEAR
Dlatego te¿ jestem ciekaw jej podrasowanej wersji: WS 400 1,3HD. Bo cyferkowo ró¿nica w przepustowoœci cieczy jest bardzo du¿a:
WS400 1,3 CLEAR przepustowoœÌ = 170ml/min
a WS400 1,3 CLEAR HD przepustowoœÌ = 220ml/min
I tutaj jeœli wiesz i masz chêÌ napisaÌ czym te dwa modele siê ró¿ni¹ i sk¹d wziê³a siê ta ró¿nica w wydajnoœci to naprawdê bardzo chêtnie siê dowiem.
Bardziej szczegó³owo dyskutowaÌ na temat budowy pistoletów to nie wiem czy jest sens. To s¹ w brew pozorom bardzo precyzyjne urz¹dzenia i myli siê ten komu siê wydaje ze to tylko ot tam korpus, kubek, cyngiel i 3 pokrêt³a.
Tutaj im bardziej bĂŞdzie siĂŞ prĂłbowaÂło coÂś zrozumieĂŚ tym bardziej moÂżna siĂŞ zamotaĂŚ
Dla typowego lakiernika nie powinno mieÌ znaczenia gdzie dany markowy gun jest produkowany, kto jest g³ównym udzia³owcem firmy, gdzie jest g³ówna siedziba, itd., itp........ Wa¿ne jak gun dzia³a, czy odpowiada i ma byÌ jak najmniej awaryjny.
Ja oczywiœcie ¿e zdecydowanej wiêkszoœci zestawów nie by³em w stanie przetestowaÌ bo to nie moja dziedzina a i dostêpu do wszystkiego nie mam i nie mogê mieÌ. Mogê mieÌ tylko to co maj¹ znajomi dooko³a. A i tak jak na zwyk³ego restauratora samochodowego uda³o mi siê mieÌ do czynienia z nie tragicznie ma³¹ iloœci¹ pistoli.
I o tych którymi przelakierowa³em swoje zdanie mam prawo mieÌ i je mam. A trudno by³oby gdybym nie mia³ bo mam i takich znajomych którzy nie widz¹ ró¿nicy prawie w niczym bo jak mówi¹ wszystkim idzie zrobiÌ tylko kwestia ile przy tym pójdzie wiêcej piwa
Na koniec dodam tylko o powszechnoœci ró¿nych marek: gdyby Iwata mia³a siedzibê tam gdzie sata i na odwrót to Iwata by³aby u nas powszechniejsza. To samo tyczy siê Saty i DV. Bo g³ównym propagandorem Sat jest DP a teraz S-H i Standox.
G³ównym DP czyli BELGIA bodaj¿e a do niej jest bli¿ej z Niemiec ni¿ z Japonii czy UK. To kwestia wspó³pracy.
I jeœli chodzi o popularnoœÌ to przeczyta³em setki jak nie tysi¹ce opinii o pistoletach lecz nie tyle na Polskich stronach co zagranicznych: g³ównie USA, ale i Niemieckie i np w USA na forach lakierniczych {chyba 3} królem jest........... IWATA! Nie Binksy nie inne a IWATA. I to bezdyskusyjnie. Sata kilka razy pojawi³a siê w tle jako wspomnienie po przejœciu na Iwatê. W Niemczech znalaz³em chyba tylko jedno forum i tam te¿ by³o moje zdziwienie bo œwietne opinie mia³y Iwaty {supernove}. I w opiniach Niemców Iwaty by³y lepsze dla nich od Sat. Ka¿dy z wypowiadaj¹cych siê kto przetestowa³ Supernov¹ albo j¹ od razu kupowa³ albo deklarowa³ kupno po nazbieraniu pieni¹¿ków. Na forum Niemieckim tak¿e œwietne opinie mia³y DV i nie tyle lepsze ni¿ Saty co wiêcej ludzi o nich wspomina³o {tak, jakby wiêcej Germaùców mia³o do czynienia z DV ni¿ Satami}. To by³y dziwne doœwiadczenia dla mnie i wiadomoœci bo wysz³o ¿e ludzie wol¹ markê z odleg³ego kraùca œwiata ni¿ rodzime. Dla nich wszystkich liczy siê jakoœÌ a nie lokalny patriotyzm.
Ale to tylko jako dodatek/ciekawostka.
Piszesz te¿ PROJEKTER ¿e czegoœ nie wiem i podpieram siê GOOGLAMI. Nie sadzê bo to co przytoczy³em wy¿ej nie mia³o nic wspólnego z moj¹ w³asn¹ opini¹ na temat pistoli którymi mia³em przyjemnoœÌ mniej lub wiêcej polakierowaÌ. Tu fakt ¿e gdyby nie obce fora znalezione w³aœnie przez GOOGLE to nie wiedzia³bym nawet o nowym modelu SUPERNOVEJ - HD. Ale opinie s¹ ju¿ moje prywatne.
Lecz jeÂśli w jakimÂś aspekcie siĂŞ rzeczywiÂście mylĂŞ {poza opiniami na temat wraÂżeĂą z uÂżytkowania poszczegĂłlnych pistoletĂłw } to ÂśmiaÂło koryguj. CzÂłowiek to nie robot. Poza tym uczy siĂŞ caÂłe Âżycie - jeÂśli chce. A ja chcĂŞ.
Pozdro wszystkim |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-03, 10:36
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | Przeczytaj sobie to jeszcze raz ... jesli chodzi o samo malowanie to jest ok ale jesli o wytrzymalosc i bezawaryjnoœÌ to raczej minus wielki ... pistolet jest do malowania kolego @gugun ... a co do awaryjnoÂści SATA to nadal zero konkretĂłw ...
....i trochĂŞ konsekwencji w tych waszych wypowiedziach by siĂŞ przydaÂło : | a to ze sie rozszczelnia po czasie to nie konkret???moze i cenzura ale taka ktora nie powinna miec miejsca w pistolecie ktory mnie kosztowal prawie 2 k przy sredniej uzywalnosci co 3-4 dni tylko do bezbarwnego???czy to normalne??bo stary professional ma z 5lat i nie syczy a kosztowal 400zl to jest wada,mam lakieruje i lubie swoj pistolecik ale ma wade ktora czesto wystepuje i mimo ze to cenzura to zawsze wada.co jesli bym robil 4cykle dziennie??wytrzymala by 2,3,4 miechy???skoro mi wytrzymalo pokretelko 2lata i malo co go uzywam bo mam 2 wyjscia z kompresora z tego 1 ustawione odpowiednio do lakieru na reduktorze wiec malo co pokretelka uzywam a wraz sie popsulo...
PROJEKTER napisał/a: | JA z powodĂłw zawodowych i zmiany od 15 stycznia wÂłasnego statusu muszĂŞ znaczÂąco ograniczyĂŚ iloœÌ swoich publicznych wypowiedzi bo nie jestem anonimowy, a chowanie siĂŞ za innym nickiem to nie po mojemu. ÂŻyczĂŞ wam sukcesĂłw jeszcze jako indywidualny przedsiĂŞbiorca z wÂłasnym biurem projektĂłw .... ale juÂż jednÂą nogÂą jako v-ce prezes zarzÂądu. | gratuluje ale wielka szkoda bo ja tez koncze pomalu kariere z forum bo nie chce mi sie juz odpowiadac na durne tematy i posty ktorych nie ma kto do kosza wywalic ani czytac przemadrzalego pana "P" bo dla ciebie to chociaz by 10ciu osoba sata rozpadla sie na pol to itak by to nie byl fakt...nie wiem jak z minusami innych pistoletow bo nie mialem stycznosci wiec o tym moga napisac inni bo zapewne kazda firma ma swoje slabe strony,saty zostaly one wymienione.wiec jakby co to zapraszam na gg:Dpozdrawiam
hopek03 napisał/a: | Ja teÂż z okazji awansu ÂżyczĂŞ wszystkiego dobrego niema to jak zaraz na poczÂątku roku dobrze zacz¹Ì pozdrawiam i powodzenia |
lakierok napisał/a: | Ale szkoda, ale moÂżna pisaĂŚ po jak¹œ poradĂŞ ? moÂże ByÂś wpadaÂł czasami na forum ? bĂŞdzie siĂŞ coÂś dziaÂło - a ode mnie ZdrĂłwka siĂŞ ÂŻYCZY !!! |
Lackdoctor napisał/a: | Powodzenia.... eeee, to znaczy wielu przyjemnoÂści Ci ÂżyczĂŞ | zobacz jak jestes mile widziany mimo ze czasem taki dupek z ciebie tez ci zycze powodzenia mimo wszystko.3mta sie |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2012-01-06, 13:26
|
0
|
|
|
|
Panowie mam jeszcze jedno pytanie co jest na tej pÂłycie CD co jest w tym pistolecie poniÂżej http://moto.allegro.pl/pi...2016649533.html
jak ktoœ wie to prosi³ bym o odpowiedz bo gdy ogl¹da tak te pistolety DV to czêœÌ ich ma t¹ p³ytê a czêœÌ nie . |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-01-06, 13:35
|
0
|
|
|
|
Kolego tam jest instrukcja pistoletu w PDF,zdjĂŞcia poszczegĂłlnych czĂŞÂści i przekroju guna,dane techniczne itp... |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2012-01-06, 13:43
|
0
|
|
|
|
wielkie dziĂŞki za szybkÂą odpowiedz |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2012-01-11, 00:15
|
0
|
|
|

|
Przepraszam (Âże zabieram glos w tym temacie) ,ale jestem zaskoczony Âże to takiej znanej i cenionej z trwaÂłoÂści i bezawaryjnoÂści marki jakÂą jest podobno wg. kolegi Seniora DeVilbiss (Maybach wÂśrĂłd pistoletĂłw ) sÂą produkowane czĂŞÂści zamienne Zdaniem kolegi Seniora te pistolety sÂą na dÂługie dÂługie dÂługie lata "bezawaryjnej pracy" (min.15 albo i wiecej) takÂże w jakim celu wytwarzane sÂą te zestawy naprawcze? Zaprawde dziwny jest ten Âświat
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wysłany: 2012-01-11, 01:22
|
0
|
|
|
|
Nie jestem fachowcem ale z tego co siĂŞ orientujĂŞ to tzw zestawy naprawcze sÂą produkowane nawet do pistoletĂłw SATA czyli w opinii wiĂŞkszoÂści, najlepszych pistoletĂłw jakie sÂą na rynku. OsobiÂście bardzo dbam o sprzĂŞt jaki by on nie byÂł ale znam ludzi ktĂłrzy w kilka tygodni a nawet dni potrafiÂą "zjechaĂŚ" kaÂżdy pistolet i byĂŚ moÂże zestawy naprawcze kierowane sÂą przede wszystkim dla takich osĂłb bo jak ktoÂś nie dba to szybko bĂŞdzie potrzebowaÂł czĂŞÂści zamiennych czy uÂżywa SATY, IWATY, DeVILBISSA czy czegokolwiek innego. A druga sprawa jest taka [ale to tylko moja, niefachowa opinia], Âże wszystko siĂŞ zuÂżywa. PracowaÂłem ostatnio w lakiernictwie przemysÂłowym wÂłaÂśnie na pistoletach DeVilbissa i przy takim lakierowaniu w ciÂągu kilku godzin pracy przez pistolet przelewa siĂŞ kilkanaÂście a czasem nawet kilkadziesiÂąt litrĂłw farby wiĂŞc wydaje mi siĂŞ, Âże wtedy pistolety, jakie by one nie byÂły, zuÂżywajÂą siĂŞ szybciej.
Tak czy inaczej jestem w posiadaniu takiego zestawu naprawczego i chcĂŞ go sprzedaĂŚ a nie debatowaĂŚ nad trwaÂłoÂściÂą czy niezawodnoÂściÂą pistoletĂłw takiej czy innej marki bo to chyba nie jest miejsce na takie rozmowy - od tego chyba jest inny dziaÂł. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-11, 07:33
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | Zdaniem kolegi Seniora te pistolety sÂą na dÂługie dÂługie dÂługie lata "bezawaryjnej pracy" (min.15 albo i wiecej) | No wtykasz mi kij w oko wiĂŞc juÂż odpowiadam:
Najpierw zaznaczê po raz kolejny ¿e wielkim znawc¹ pistoletów nie jestem a tylko ich u¿ytkownikiem plus doœÌ mocno siê nimi interesujê i porównujê ile tylko i gdzie mogê.
A teraz odnoszĂŞ siĂŞ do tego cytatu Robercie:
- GTI to œwietny pistolet i praktycznie bezawaryjny - lecz to ju¿ leciwa konstrukcja - po prostu s¹ ju¿ nowsze 2 wersje. Lecz pistolet jeœli chodzi o wytrzyma³oœÌ jest rzeczywiœcie na lata. Przeciêtnie zu¿ycie materia³owe jest widoczne po ok 7-8 latach ostrego u¿ytkowania - o czym nawet wspomnia³em ju¿ wczeœniej w innym temacie. I zu¿ycie widoczne nie oznacza od razu musu wymiany bo to zale¿y jak kto chce i jak do tego podejdzie:
ZaleÂży jak kto podejdzie bo np. dla SatoffcĂłw nie przeszkadzajÂą kose uszczelnienia, puszczajÂące ciÂśnienie regulacje, wyklepujÂące siĂŞ po dosÂłownie roku-kilku latach iglice............
W tym modelu tego nie ma praktycznie po 7 latach ostrego katowania - no troszeczkĂŞ juÂż igÂła z dyszÂą siĂŞ wyrabia i natrysk jest ciut inny - ale lepszy niÂż w nowych satach po 2 latach takiej samej eksploatacji Robertlodz09 napisał/a: | takÂże w jakim celu wytwarzane sÂą te zestawy naprawcze? | Akurat wszystkie te czĂŞÂści z zestawu moÂżna uszkodziĂŚ nawet bez lakierowania wiĂŞc nawet i choĂŚby z myÂślÂą o takich geniuszach czĂŞÂści choĂŚ sporadycznie to sÂą w sprzedaÂży.
To raz, a dwa:
Oferowany zestaw to dysza 1,2 a najpopularniejsza dysza w DV GTI bĂŞdÂących do dzisiaj w uÂżytkowaniu wielu ludzi to 1,4 wiĂŞc choĂŚby i z chĂŞci czy teÂż potrzeby jej zmniejszenia zestaw ten jest przydatny.
{do Sat 4000 miesiÂąc czy dwa po ich wejÂściu na rynek juÂż byÂły oferowane takie same zestawy wiĂŞc idÂąc Twoim tokiem rozumowania/dygresji nadal uwaÂżasz/zainsynuujesz Âże przeciĂŞtny okres sprawnoÂści bezawaryjnej Sat 4k wynosi 1-2 miesiÂące Mimo Âże ten okres jest {troszeczkĂŞ } dÂłuÂższy to raczej ten czas wejÂścia na rynek nowych czĂŞÂści nie bĂŞdzie wyznacznikiem wytrzymaÂłoÂści }
Pozdro |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-01-11, 14:34
|
0
|
|
|
:)

|
Robertlodz09, senior, ale wy se sÂłodzicie |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-11, 16:42
|
0
|
|
|
|
nokia92 napisał/a: | Robertlodz09, senior, ale wy se sÂłodzicie | DopĂłki wymiana poglÂądĂłw to wymiana poglÂądĂłw to bardzo dobrze, bo kaÂżdy kto chce coÂś sobie poprĂłbowaĂŚ byĂŚ moÂże bĂŞdzie wiedziaÂł dla czego bardziej siĂŞ przyjrzeĂŚ bo inaczej np. nie zwrĂłciÂłby uwagi.
Mi nie przeszkadza ani ten co ma IwĂŞ ani DV ani SatĂŞ ani Sico czy waÂłek z gÂąbki...... KaÂżdy ma wÂłasne zdanie i upodobania.
Jedni wybieraj¹ markami, inni tym co im bardziej odpowiada a jeszcze inni samymi pieni¹¿kami - ka¿dy ma swoje przes³anki i ja nawet jeœli siê z nimi nie zgadzam to przynajmniej je uszanujê
No ale za duÂżo OFFa. Sorki |
|
|
|
 |
kamell80
|
Wysłany: 2012-01-18, 23:58
|
0
|
|
|
|
Zestaw ten nie musi byĂŚ traktowany jako naprawczy ale jako zmiana dyszy. Wystarczy Âże ktoÂś ma taki pistolet ale z dyszÂą 1.4 a potrzebuje 1.2. Nie musi kupowaĂŚ nowego pistoletu . Wystarczy taki zestaw i gun ma juz inne zastosowanie - proste panowie profesorowie. A Âże zestaw zostaÂł nazwany naprawczym..... Ja zakupiÂłem wÂłaÂśnie devillbisa z dyszÂą 1.2 i jak dla mnie ta dysza jest troszkĂŞ maÂława ( w zaleÂżnoÂści od zastosowania). Teraz zamiast kupowaĂŚ caÂły gun mogĂŞ dokupiĂŚ tylko taki zestaw z dyszÂą 1.3 lub 1.4 . Pozdrawiam wszystkich szukajÂących dziury w caÂłym. |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-19, 08:01
|
0
|
|
|
|
kamell80 napisał/a: | ..............proste panowie profesorowie.............. Pozdrawiam wszystkich szukajÂących dziury w caÂłym. | DokÂładnie to napisaÂłem powyÂżej: senior napisał/a: | Oferowany zestaw to dysza 1,2 a najpopularniejsza dysza w DV GTI bĂŞdÂących do dzisiaj w uÂżytkowaniu wielu ludzi to 1,4 wiĂŞc choĂŚby i z chĂŞci czy teÂż potrzeby jej zmniejszenia zestaw ten jest przydatny. |
TakÂże spoko - niektĂłrzy widzÂą "inaczej"
A odnoÂśnie Twojej chĂŞci zmiany na wiĂŞkszÂą dyszĂŞ to ze swojej strony i z moich krĂłtkich lecz obserwacji powiem od siebie Âże w zaleÂżnoÂści do czego najczĂŞÂściej bĂŞdziesz go uÂżywaÂł wybraÂłbym rozmiary 1,3 i 1,4:
JeÂśli same akryle to ÂśmiaÂło i bez zastanawiania siĂŞ 1,4 lecz jeÂśli najczĂŞÂściej ma to byĂŚ uniwersalniak -bazy i bezbarwne- to mocno zastanowiÂłbym siĂŞ raczej nad 1,3
Z tym Âże nie wiem jak Âśmiga 1,3 wiĂŞc najlepiej byÂłoby abyÂś najpierw gdzieÂś przetestowaÂł - tylko nie wiem czy bĂŞdzie to takie proste gdyÂż wielu moich znajomych ma takie DV-ki lecz wszystkie sÂą 1,4 {moÂże 1,3 byÂły rzadkoÂściÂą? Tego nie wiem}
To leciwy lecz bardzo przyjazny gun ..... no i bezawaryjny.
Pozdrawiam i miÂłego uÂżytkowania |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-01-19, 11:09
|
0
|
|
|

|
grzeeggorz napisał/a: | Nie jestem fachowcem ale z tego co siĂŞ orientujĂŞ to tzw zestawy naprawcze sÂą produkowane nawet do pistoletĂłw SATA czyli w opinii wiĂŞkszoÂści, najlepszych pistoletĂłw jakie sÂą na rynku. OsobiÂście bardzo dbam o sprzĂŞt jaki by on nie byÂł ale znam ludzi ktĂłrzy w kilka tygodni a nawet dni potrafiÂą "zjechaĂŚ" kaÂżdy pistolet i byĂŚ moÂże zestawy naprawcze kierowane sÂą przede wszystkim dla takich osĂłb bo jak ktoÂś nie dba to szybko bĂŞdzie potrzebowaÂł czĂŞÂści zamiennych czy uÂżywa SATY, IWATY, DeVILBISSA czy czegokolwiek innego. A druga sprawa jest taka [ale to tylko moja, niefachowa opinia], Âże wszystko siĂŞ zuÂżywa. PracowaÂłem ostatnio w lakiernictwie przemysÂłowym wÂłaÂśnie na pistoletach DeVilbissa i przy takim lakierowaniu w ciÂągu kilku godzin pracy przez pistolet przelewa siĂŞ kilkanaÂście a czasem nawet kilkadziesiÂąt litrĂłw farby wiĂŞc wydaje mi siĂŞ, Âże wtedy pistolety, jakie by one nie byÂły, zuÂżywajÂą siĂŞ szybciej. |
To dzia³ og³oszenia ale pozwolê sobie na komentarz. Jestem znanym zwolennikiem SATA i akurat jakoœÌ i trwa³oœÌ tego sprzêtu jest na którejœ tam kolejnej pozycji jego zalet.
Pamiêtam jednak doskonale jak napisa³em post o tym jak szybko potrafi wytrzeÌ siê iglica i dysza w pistolecie ... do tego stopnia, ¿e ta iglica potrafi wystawaÌ z dyszy nawet kilka milimetrów. Tam napisa³em tak¿e ¿e s¹ wprawdzie specjalne utwardzone dysze i iglice do aparatów przemys³owych ale i one siê zu¿ywaj¹. To nie uchronne gdy przez duszê wylatuj¹ drobiny metalu ( z lakierów metalicznych ) oraz kamienie ( kamyczki - per³a ) i setki litrów p³ynów pod ciœnieniem dochodz¹cym do 1 bara. Kropla wody nie ma takiej mocy, a powoli rozwala ska³y. Pamiêtam te¿ komentarze ¿eby siê waln¹³ w g³owê bo co niektórzy maj¹ pistolety dwa trzy lata i zero zu¿ycia ... No có¿ ... mieÌ, a u¿ywaÌ to ró¿nica ... taka sama jak u¿ywaÌ i u¿ywaÌ intensywnie 16 godzin na dobê non stop ... wtedy dopiero wy³a¿¹ wady i zalety markowych pistoletów. Przy malowaniu raz na miesi¹Ì mo¿na nawet chwaliÌ SICO za jego trwa³oœÌ
Co do komentarza kolegi @RobertLodz ... to niestety ale ta zloœliwoœÌ nale¿a³a siê @seniorowi .... w pe³nej rozci¹gloœci Akurat to, ¿e ze wzglêdu na z³o¿on¹ budowê GTI DeVilbissa ma najmniej trwa³y zestaw, to wie ka¿dy jego u¿ytkownik. W GTO PRO jest ciut lepiej ... Tu zestaw jest od razu utwardzany, a wytrzymuje i tak krócej ni¿ w SATA ... i ¿eby nie by³o ¿e to taka sobie opinia to dodam, ¿e krócej ni¿ w SATA 1000 RP i 1000 B RP z którymi model DeVilbiss FLG i GTI PRO zosta³ porównany w jednej z ogromnych stolarni w Wielkopolsce tu¿ po wymianie zestawów i zakupie nowych pistoletów SATA. GTI PRO pad³ nawet szybciej ni¿ FLG ...
PrzyczynÂą jest sÂłynna i technologia doprowadzajÂąca niektĂłrych do orgazmu zwana Trans Tech. Wymienne gÂłowice ( gÂłowice nie zestawy ). |
 |
|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-01-19, 11:10
|
0
|
|
|

|
kamell80 napisał/a: | Zestaw ten nie musi byĂŚ traktowany jako naprawczy ale jako zmiana dyszy. Wystarczy Âże ktoÂś ma taki pistolet ale z dyszÂą 1.4 a potrzebuje 1.2. Nie musi kupowaĂŚ nowego pistoletu . Wystarczy taki zestaw i gun ma juz inne zastosowanie - proste panowie profesorowie. A Âże zestaw zostaÂł nazwany naprawczym..... Ja zakupiÂłem wÂłaÂśnie devillbisa z dyszÂą 1.2 i jak dla mnie ta dysza jest troszkĂŞ maÂława ( w zaleÂżnoÂści od zastosowania). Teraz zamiast kupowaĂŚ caÂły gun mogĂŞ dokupiĂŚ tylko taki zestaw z dyszÂą 1.3 lub 1.4 . Pozdrawiam wszystkich szukajÂących dziury w caÂłym. |
.... a tego to nie ÂłapiĂŞ w kontekÂście DV bo akurat tak to jest nawet w ... SICO. |
 |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-01-19, 11:22
|
0
|
|
|

|
Ja mam wlasnie dv t1 z dysza 1.3 bezbarwny wychodzi jak najbardziej ok.Baza jest takze dobrze aplikowana. Zastanawiam sie jeszcze nad zakupem, zestawu tzn dyszy powietrznej hvlp dla bazy.
Projekter z szacunkiem dla Ciebie, ale kurde zaraz sie tu zacznie epoxyda |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-01-19, 12:56
|
0
|
|
|

|
nokia92 napisał/a: | Projekter z szacunkiem dla Ciebie, ale kurde zaraz sie tu zacznie epoxyda |
a to juÂż trzeba uwaÂżaĂŚ co siĂŞ pisze
ChociaÂż moÂże masz racjĂŞ No bo niby po co komu Tu rzetelne informacje o zestawach naprawczych i ich trwaÂłoÂści jak wystarczy trochĂŞ demagogi i zaprezentowana juÂż opinia Âże DeVilbiss siĂŞ nie psuje .
Dobra ... piszcie Tu sobie spokojnie. |
 |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-01-19, 15:01
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER, Przeciez ja nie mowie ze krytyka nie jest wskazana, ale prawdziwa a nie wyssana z palca i bez chamstw. Zgodzisz sie ? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-19, 16:23
|
0
|
|
|

|
a ja jestem za kontynuacja tematu bo pĂłki co o dv moÂżna sie wiele dowiedziec a na temat saty jest tu tylko garstka informacji. ;)ps nokia: ale morda hehehe |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-01-19, 18:22
|
0
|
|
|

|
Ja jak najbardziej tez gugun, przeciez nie pisze zeby o tym nie pisac Sam od niedawna jest posiadaczem tego pistoletu wiec czemu nie.
ps. taka na szybko |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-19, 18:51
|
0
|
|
|
|
JeÂśli chodzi o MIEĂ A UÂŻYWAĂ to ÂświĂŞta prawda. I dlatego wiele opinii jest do dupy bo co z tego Âże ktoÂś napisze Âże ma coÂś tam juÂż 8 lat i nigdy go to nie zawiodÂło i dziaÂła jak na samym poczÂątku itd. itp. a okazuje siĂŞ Âże ma roboczogodzin tyle co taki sam sprzĂŞt czy narzĂŞdzie po tygodniu standardowego przeciĂŞtnego uÂżytkowania zgodnie z przeznaczeniem.
Dlatego teÂż wiem Âże Saty majÂą wady i wiem co siĂŞ w nich sypie lecz nie mĂłwiĂŞ Âże moja jest uch ach och i jedyna bo piĂŞknie o niÂą dbam bo prawda jest taka Âże prawie nic niÂą nie robiĂŞ.
I jeÂśli chodzi o pistolety to Panowie ja nie patrzĂŞ tylko jak dÂługo sÂą bezawaryjne czy teÂż kiedy zaczynajÂą siĂŞ sypaĂŚ ale teÂż ile w danym czasie przepracowaÂły. Bo liczÂą siĂŞ roboczogodziny pracy a nie leÂżakowania w szafce.
I pod tym wzglĂŞdem mit o awaryjnoÂści DV jest dla mnie bzdurÂą bo znam wielu uÂżytkownikĂłw DV GTI i GTI PRO i nigdy nikomu nic siĂŞ nie staÂło a GTI chociaÂż juÂż lekko rozklepane po 7-8 latach ostrej pracy ÂśmigajÂą im do dzisiaj najczĂŞÂściej jako guny do podkÂładĂłw M/M przed lakierem.
A to Âże FAJANS FLG wytrzymaÂł dÂłuÂżej niÂż GTI to dla mnie jest utopia - ale zawsze moÂże siĂŞ zdarzyĂŚ bo "raz na jakiÂś czas to i nienabita strzelba wypali".
A teraz siê odniosê a w zasadzie powiem swoje zdanie o ró¿nych rozwi¹zaniach technicznych w pistolach {przynajmniej tych widocznych go³ym okiem}: z jednej strony zwracam na to uwagê jak np. durne podk³adki pod dysz¹ materia³ow¹ które z najczêœciej wymienianej trójki ma Sata i dla mnie to szajs ... zreszt¹ nie tylko dla mnie a dla ka¿dego kto ju¿ j¹ musia³ wymieniÌ: DV i IWA tego problemu nie ma i dla mnie to niby plus. Niby bo nie a¿ taki HALLLOOOOO gdy¿ to gówno kosztuje 30z³ i nie mo¿e byÌ jedyn¹ przes³ank¹ w odstawienia sprzêtu.
Do czego zmierzam: otó¿ generalnie dla mnie nie bardzo a¿ tak wa¿ne jest jak gun jest zbudowany {co ma lepsze od konkurencji}, z ilu czêœci, itd. itp., lecz ogólna awaryjnoœÌ -lub jej brak- oraz jak mi siê nim pracuje i jakie s¹ efekty pracy.
Cena jest na koĂącu chociaÂż teÂż jest bardzo waÂżna czego np. przykÂładem jest IWATA W400 LV2: to bardzo fajny gun i generalnie bezawaryjny na dÂługie lata {mĂłj staruszek ma chyba z 8 lat i jest prawie jak byÂł z fabryki}, lecz sÂą od niego nowsze i lepsze modele a ze wzglĂŞdu na jego cenĂŞ nikomu go nigdy NOWEGO nie polecĂŞ. To bardzo dobry pistolet, fajnie siĂŞ nim lakieruje, jest bezawaryjny, lecz ze wzglĂŞdu na to Âże sÂą nowsze i lepsze wedÂług mnie nie jest w chwili obecnej wart 1650zÂł.
Ja wybieram i wytrzymaÂłoÂściÂą, i tym jak mi siĂŞ danym narzĂŞdziem w danych warunkach pracuje ale teÂż jednak i cenÂą - co widaĂŚ np. na powyÂższym przykÂładzie, jak teÂż i w chwili obecnej trafiajÂącymi siĂŞ okazjami DV GTI PRO w bardzo atrakcyjnych cenach.
Tak jak nie przejmowa³bym siê zbytnio na zaœ niby doœÌ mocno skomplikowan¹ budow¹ nowego DV czyli GTI PRO LITE bo czas poka¿e czy siê sypie czy te¿ mimo wielu {naprawdê wielu} czêœci i cz¹steczek jest BEZAWARYJNY JAK JEGO DWAJ POPRZEDNICY
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-19, 19:46
|
0
|
|
|

|
senior napisał/a: | A to Âże FAJANS FLG wytrzymaÂł dÂłuÂżej niÂż GTI | mi pierwszego malowania nie wytrzymaÂł bo sie "spusciÂł" |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-01-19, 19:56
|
0
|
|
|

|
gugun napisał/a: | senior napisał/a: | A to Âże FAJANS FLG wytrzymaÂł dÂłuÂżej niÂż GTI | mi pierwszego malowania nie wytrzymaÂł bo sie "spusciÂł" |
MusiaÂłeÂś nim bardzo energicznie malowaĂŚ |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-19, 20:03
|
0
|
|
|

|
nie rĂłbmy offa ale przy pierwszym malowaniu wystarczyÂło wlac farbe:D zeby sie spusciÂł:D i tyle ja mam do powiedzenia na temat dv flg nie wspomne juz o krzywej iglicy od nowosci:D |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-19, 20:05
|
0
|
|
|
|
nokia92 napisał/a: | energicznie malowaĂŚ |
Chyba potrzÂąsaĂŚ
Ale off to najlepiej wychodzi moderatorom jak widzĂŞ |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-19, 20:10
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Ale off to najlepiej wychodzi moderatorom jak widzĂŞ | sie usunie..:D no ale napisalem ze flg to dziadostwo |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-19, 20:26
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | sie usunie |
Z tÂą myÂślÂą napisaÂłem dalszy offfffffffffffffffffffff |
|
|
|
 |
bolekkk
|
Wysłany: 2013-07-14, 16:14
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie
Mam pytanie, posiadam pistolet Devilbiss ale nie wiem jaki model dokÂładnie, przydaÂłby mu siĂŞ remoncik i nie wiem jaki zestaw naprawczy kupiĂŚ. Na korpusie wybity jest napis GFV, na iglicy JGA 402-ff, dysza 1.4, a na tej najwiĂŞkszej nakrĂŞtce z dyszami powietrza ( nie wiem jak to sie nazywa) Devilbiss No 30. ByÂłbym wdziĂŞczy za podpowiedzi w doborze zestawu naprawczego. Pozdrawiam.
Dodam jeszcze Âże ma trzy regulacje i wszystkie na gĂłrze, dwie z tyÂłu jedna z boku pistoletu. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-07-14, 16:19
|
0
|
|
|

|
bolekkk napisał/a: | posiadam pistolet Devilbiss ale nie wiem jaki model dokÂładnie, |
MoÂżesz kolego zrobiĂŚ mu zdjĂŞcie....?
BĂŞdzie Âłatwiej go "rozszyfrowaĂŚ" tym ktĂłrzy znajÂą siĂŞ na tym sprzĂŞcie |
|
|
|
 |
bolekkk
|
Wysłany: 2013-07-14, 16:47
|
0
|
|
|
|
To ten pistolecik,ma juÂż swoje lata |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-07-14, 16:54
|
0
|
|
|

|
mogĂŞ Ci podaĂŚ numer telefonu do przedstawiciela i serwisu DV
tam uzyskasz wszystkie informacje co do moÂżliwoÂści nabycia czĂŞÂści do tego modelu DV
gdyby to byÂła Sata to bym Ci napisaÂł wtedy co to za model i czy mozesz do niego dostaĂŚ czĂŞÂści i czy jest opÂłacalna "reanimacja" takiego modelu pistoletu
Na pistoletach DV siĂŞ nie znam i teÂż nie mam z nimi "do czynienia" |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-07-14, 16:58
|
0
|
|
|

|
Przedstawiciel i serwis pistoletĂłw DeVilbiss w ÂŁodzi jest firma 2W ul. Pabianicka 119/131
tel. 42 250 53 76
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
bolekkk
|
Wysłany: 2013-07-14, 17:04
|
0
|
|
|
|
DziĂŞki jutro na pewno tam zadzwoniĂŞ U mnie w domu ten gun jest od okoÂło 20 lat, a nowy nie byÂł Ciekawe jak bĂŞdzie z czĂŞÂściami zamiennymi |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-07-14, 18:41
|
0
|
|
|

|
bolekkk napisał/a: | U mnie w domu ten gun jest od okoÂło 20 lat, a nowy nie byÂł |
obawiam siê ¿e ewentualny koszt czêœci mo¿e dojœÌ do wartoœÌ 1 tys. z³
jeÂśli czĂŞÂści bĂŞdÂą dostĂŞpne
do DV czĂŞÂści nie sÂą tanie....
i tak dostĂŞpne jak do produktĂłw od sÂąsiadĂłw z za Odry |
|
|
|