Autor |
Wiadomość |
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-01-31, 11:29 Farby Createx
|
+1
|
|
|
|
Z tym, ¿e od pewno czasu zajmuje siê malowaniem aerografem chcia³bym zacz¹Ì malowaÌ na farbach do tego stworzonych czyli na farbach Createx. Aby nie byÌ go³os³ownym mogê zamieœciÌ link do moich prac http://kosart-aerograf.manifo.com/ zapraszam do galerii.
A teraz pytania
1. Jaka jest ró¿nica miêdzy farbami "Auto Air" a "Classic"?
2 Czy mogĂŞ malowaĂŚ farbami "Classic" na samochodach lub motocyklach.?
3 Jaki lakier poÂłoÂżyĂŚ na zabezpieczenie wzoru czy moÂże byĂŚ akrylowy na bazie nitro.?
4 Czym rozjaÂśniaĂŚ farby transparentne skoro po dodaniu epaque z transparentu robi siĂŞ epaque.?
5 i czy to prawda, Âże do "Real fire" lepsze sÂą candy od transparentĂłw.
To by byÂło na tyle z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za odpowiedÂź.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2012-01-31, 23:26
|
0
|
|
|

|
Yo
Wbij temat z prackami do galeri.
Odp1: Pewnie rozró¿nia je chemia i docelowe pod³o¿e. AA blachy, Createx koszulki. No i linia dostêpnych farb. w AA masz wiêcej i sporo do custo paintingu.
Odp2 Tak, ale po co? pozbawisz siĂŞ np cukierĂłw i wyÂżej wspomniana chemia.
Odp3 moÂże
Odp4 Nie kumam rozwiĂą. Dajesz mniej warstw na biel itp.
Odp5 ?Nie jestem firemanam ale na moje tak
Pozdro |
|
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-02-01, 09:45
|
0
|
|
|
|
Witam i dziĂŞki za odpowiedÂź
A z tym pytaniem 4 chodziÂło mi o to czym rozjaÂśniaĂŚ jeÂśli mam niebieski transparent to czy tylko go rozjaÂśniĂŚ moÂżna np. biaÂłym transparentem czy moÂżna do tego uÂżyĂŚ biaÂłego opaque?
No i jeszcze jedno pytanie czy farby createx'a moÂżna mieszaĂŚ z wodÂą destylowanÂą czy tylko z rozpuszczalnikiem do tego przeznaczonym. A jeÂśli woda desty. moÂże byĂŚ to jak bardzo odbija siĂŞ to na malowaniu. Wiadomo rozpuszczalnik kosztuje tyle co puszka farby 120ml fajnie by byÂło kupiĂŚ dodatkowÂą puszkĂŞ niÂż pchaĂŚ kasĂŞ w rozpuch. |
|
|
|
 |
goroo
|
Wysłany: 2012-02-01, 15:21
|
0
|
|
|
|
jak najbardziej mozesz uzywac destylatu jako rozcienczalnika.
rozjasniac mozesz i kryjacym iu transparentem...jesli rozjasniasz mocno kryjacym...i kryje ci za bardzo to albo rozcienczasz destylka ostro albo jesli chodzi o createxy mozesz kupic transparent base. ale w sumie z tego co zauwazylem to wystarcza rozcienczenie destylatem choc przez to farbka staje sie coraz bardziej rzadka. ale przy mniejszych dyszach to nawewt chyba i zaleta. choc nawet przy swojej 0.4 zauwazylem ze createxy trzeba STRASZNIE rozcienczac, wiem juz ze wiecej ich nie kupie a zamiast nich wezme wickedy ...z tego co sie naczytalem maja mniejszy pigment i ogolnie sa podobno lepsze. |
_________________ zakÂład pogrzebowy "RADOÂŚĂ" - w naszej trumnie wygladasz jak Âżywy. |
|
|
|
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-02-01, 16:10
|
0
|
|
|
|
DziĂŞki za odpowiedz
Ja bĂŞdĂŞ bardziej skupiaÂł siĂŞ na tym aby malowaĂŚ na blaszy czyli motory, portrety, auta itp. wiĂŞc uderzĂŞ w kolekcjĂŞ "Auto Air" trochĂŞ mnie zaniepokoiÂłeÂś tym, Âże Createx'y sÂą tak gĂŞste i trzeba tak mocno rozcieĂączaĂŚ, a ja gĂłwnie uÂżywam dysz 0,2. A seria Wicked teÂż jest na auta tyle co czytaÂłem? OdnoÂśnie transparent base jak dobrze doczytaÂłem jest to tak jakby rodzaj rozcieĂączalnika? A takÂże jak siĂŞ dowiedziaÂłem daje siĂŞ go do serii "Candy" aby miaÂła wiĂŞksze krycie?
Sorki za tyle pytaĂą, ale lepiej siĂŞ dopytaĂŚ niÂż kupiĂŚ i spapraĂŚ na wejÂściu.
Czyli mam go³¹ blachê np. bak od motoru i taka kombinacja mo¿e byÌ?
1 podkÂład akrylowy na bazie nitro
2 farba bazowa np. metalic na bazie nitro (czy lepiej woda?)
3 wzĂłr farbami Auto Air
4 Lakier bezbarwny na bazie nitro ( czy lepiej woda?)
JeÂśli odpowiecie mi na te pytanie bĂŞdĂŞ zamawiaÂł i dziaÂłaÂł |
|
|
|
 |
osiouek
|
Wysłany: 2012-02-01, 21:27
|
0
|
|
|
|
Pod³¹cze siê pod temat. W³aœnie stan¹³em przed zakupem pierwszych farb do aerografu. Po przeczytaniu ro¿nego rodzaju opinii zdecydowa³em siê na wicked i tu moje pytanie jako ¿e nie ma serii farb transparent tylko opaque, to tworzenie z nich transparentnych odbywa siê na zasadzie mieszania z transparent base czy z wod¹? Chcia³bym siê te¿ dowiedzieÌ czym siê ró¿ni¹ opaque od detail?
i jeszcze jedno: na filmiku na yt widziaÂłem Âże goÂściu uÂżywaÂł elektrycznej gumki do highlightow. UÂżywacie czegoÂś takiego? Sprawdza siĂŞ? Na jakich powierzchniach prĂłbowaliÂście?
ps. czy jeszcze w jakimÂś polskim internetowym sklepie oprĂłcz fine-art moÂżna dostaĂŚ farbki wicked? Gdzie najtaniej wychodzi? |
|
|
|
 |
goroo
|
Wysłany: 2012-02-01, 22:04
|
0
|
|
|
|
kristofer jesli uzywasz 0.2 to chyba lepiej bedzie Ci zainwestowac w wickedy. ja w swoim evo tez mam 0.2 i nei dalo sie nimi malowac...tak jak pisalem wczesniej nawet na 0.4 potrafi sie przytykac. to sa dobre farbki do koszulek przy dyszy 0.5.
transparent base nie rozciencza farbki. do rozcienczania jest np ilustration base. transparent base zwieksza tylko transparetnosc farbki. nie wyczytalem nigdzie ze uzywa sie go tylko z candy. ja uzywam do zwyklych createxow i w tym celu wlasnie zostal mi polecony i sprzedany.
siouek : nei wiem jakie media sa do wickedow... jest reducer czyli poprostu rozcienczalnik..na pewno jesli rozcienczysz bardziej opaque to powstanie Ci transparentna. nei ma chyba do wickedow transparent base chyba ze mozna uzywac tego od createxow ale tego nie wiem.
opaque to kryjace ...detail to transparenty.
nei wiem czy mozna dostac wickedy gdzies indziej ...wszystko co do tej pory kupowalem kupowalem w fine arcie...i polecam. |
_________________ zakÂład pogrzebowy "RADOÂŚĂ" - w naszej trumnie wygladasz jak Âżywy. |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2012-02-01, 22:41
|
0
|
|
|

|
No trochĂŞ mieszacie
MoÂże napiszĂŞ coÂś o farbach w oddzielnym temacie.
Tak na szybko:
"A takÂże jak siĂŞ dowiedziaÂłem daje siĂŞ go do serii "Candy" aby miaÂła wiĂŞksze krycie?"
w AA candy Âżadnej wody czy transparent base, tylko 4011 flash reducer. Nawet 1:1.
"opaque to kryjace ...detail to transparenty." Wszystkie to opaque. I tak jest transparent base. I miÂło siĂŞ tego uÂżywa .
JeÂśli szkoda wam kasy na rozciĂŞczalniki firmowe, to poco Âżucacie siĂŞ na Wicked? Nie ma sensu. Koniecznie W100 rozciĂŞczalnik i transparent base.
"goÂściu uÂżywaÂł elektrycznej gumki do highlightow"przynajmniej dla mnie na razie ciĂŞÂżki temat. JakoÂś mi cholerstwo siĂŞ nie wkrĂŞciÂło.
kristofer001, Spoks opcja AA ale teÂż koniecznie wspomniany 4011. DajÂą radĂŞ i przy detalu moÂżesz tylko do mega precyzyszyn uzupeÂłniĂŚ o biel i czerĂą wickeda. Lub Auto Burne. |
|
 |
osiouek
|
Wysłany: 2012-02-01, 23:18
|
0
|
|
|
|
Mcdevil napisał/a: |
JeÂśli szkoda wam kasy na rozciĂŞczalniki firmowe, to poco Âżucacie siĂŞ na Wicked? Nie ma sensu. Koniecznie W100 rozciĂŞczalnik i transparent base.
|
Wiêc co proponujesz zamiast wicked skoro ró¿nica w cenie miêdzy nimi a zwyk³ymi createxami wynosi 2 z³? Wszyscy pisz¹ ¿eby w miarê mo¿liwoœci uczyÌ siê na dobrej jakoœci farbkach przeznaczonych do aero, które i tak s¹ drogie, a media kosztuj¹ drugie tyle co farba dlatego staram siê szukaÌ jakichœ taùszych rozwi¹zaù ¿eby chocia¿ na mediach zaoszczêdziÌ. |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2012-02-02, 01:37
|
0
|
|
|

|
JeÂśli jest tak maÂła rĂłznica to wicked na luzaku ale doÂżuciĂŚ te parĂŞ groszy i zÂłapaĂŚ W100 reducer. Jest sporo zagmatwania i marketingu. Ale i 4011 tez podejdzie bo moÂże byĂŚ tym samym podobnie zresztÂą jak Wicked a linia AA Auto-Borne. Wody nie dajesz podobnie jak w AA. Wicked Detail nie jest sam siebie transparentem, dodajesz Transparent base i W100. Te dwa pÂłyny nie sÂą zamienne a majÂą nieco inne zadanie. Jak pomalujesz to sam sobie to wykminisz. Po pierwszych prĂłbach WickedyD zajebiÂście mi siĂŞ wkrĂŞciÂły z powodu bieli a zwÂłaszcza czerni kozunia . AA i W bez rozciĂŞczalnika w standardzie 3/1, (zaleznie jak mi siĂŞ w danej chwili wkrĂŞci modyfikujĂŞ te proporcje) po prostu nie wlewam do aero.
MoÂżna i taki przynajmniej ja wprowadzam plan uÂżywaĂŚ WickedĂłw/Autoborne z AA jako oddzielne warstwy. UwaÂżajÂąc tylko Âżeby raczej nie mieszaĂŚ ich, ale jak kto lubi. I zapewne podobnie sprawa siĂŞ ma z Createxem.
Jest sporo nie jasnoœci wynik³ej po prostu z polityki producêta. Wicked nie wypar³ Createxa poniewa¿ nadal wielu ludziom odpowiadaja C. "W" a standard AA podobnie, plus AA ma najszersz¹ znan¹ mi paletê w akrylach. Dobrze dla produceta jest po prostu posiadaÌ wiêksz¹ ofertê . Czy istnieje i jaka, ró¿nica miêdzy W a Autoborne. Czy 4011 a W100to mo¿na sobie gdybaÌ, zapytaÌ produceta, albo wynaj¹Ì chemika .
Mam nadziejĂŞ Âże w miarĂŞ jasno naskrobaÂłem.
Pozdro |
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2012-02-02, 04:37
|
0
|
|
|

|
W sumie to odjechaÂłem od tematu
kristofer "A z tym pytaniem 4 chodziÂło mi o to czym rozjaÂśniaĂŚ jeÂśli mam niebieski transparent to czy tylko go rozjaÂśniĂŚ moÂżna np. biaÂłym transparentem czy moÂżna do tego uÂżyĂŚ biaÂłego opaque?"
MoÂżesz wszystko ale ZÂłamanie bieli kolorem transparĂŞtem luz. Ale rozjaÂśnianie opaqiem trochĂŞ bez sensu. GdyÂż caÂły pic polega na przezroczystoÂści/transparĂŞtnoÂści dodajÂąc opaq przymulisz go. Po prostu nasycasz kolorem warstwami. Takie duperele przychodzÂą z czasem i naturalnie podczas malowania.
goroo woda/rozciĂŞczalnik nie jest odpowiedziÂą na wszystko. Gdy przasadzisz bĂŞdzie lipa, zacieki brak fajnej krechy. I tu na ring wdrapuje siĂŞ transparent base.
Jescze upraszczajÂąc
Createx: koszulki / destylka (ale jest teÂż illustration base / opaq i trans
AA: Blachy/ 4011 /opaq i trans
Wicked: Koszulki i Blachy/ W100 /opaq i opaq detail
Do wszystkich trzech transparent base chociaÂż do pierwszych dwĂłch nie tak potrzebny gdyÂż transparĂŞty wystĂŞpujÂą oddzielnie. |
|
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-02-02, 10:22
|
0
|
|
|
|
ZbzikowaÂłem
Po przeczytaniu wypowiedzi po 4 razy zacz¹³em co nieco kumaÌ
"McDevil ÂżyÂło jednak by siĂŞ proÂściej gdybyÂśmy mogli poprosiĂŚ o poradnik na temat farb "Createx" "Auto Air" itp. o ile czas Ci na to pozwoli.
Ale tak jak piszesz wszystko wychodzi w praktyce nikt idealny i z wiedzÂą na te tematy siĂŞ nie urodziÂł, wiĂŞc bĂŞdzie trzeba siĂŞ zastanowiĂŚ i kupiĂŚ ten pierwszy zestaw. |
|
|
|
 |
goroo
|
Wysłany: 2012-02-02, 15:21
|
0
|
|
|
|
Mcdevil pwoiedz mi w takim razie czym rozni sie wicked detail od opaque ? bo widocznie nie wiem i wprowadzam w blad
goroo woda/rozciĂŞczalnik nie jest odpowiedziÂą na wszystko. Gdy przasadzisz bĂŞdzie lipa, zacieki brak fajnej krechy. I tu na ring wdrapuje siĂŞ transparent base.
z tego co ja wiem transparent base nie rozciencza tylko sprawia ze farba staje sie transparentna.
czasem rozciencze farbke destylka tak mocno ze powstaje ala transparent...mowiles o zaciekach..pwoiem Ci ze malujac z bezpiecznej odleglosci po np brystolu o zacieki sie nie martwie. wiadomo ze jak bede chcial zrobic cieniutka kreche i zblize aero do kartki to nie ma szans zeby obeszlo sie bez kleksa |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2012-02-02, 16:36
|
0
|
|
|

|
Sorry Âże tak zagmatwaÂłem prĂłbowaÂłem na kilka pytaĂą naraz odpowiedzieĂŚ do tego wkrĂŞciÂłem spisek brandowy Jek siĂŞ przeÂśpiĂŞ to sprĂłbujĂŞ naskrobaĂŚ jakiÂś temat o farbkach.
goro Wicked Detail to nie transparent a ró¿ni siê od zwyk³ego wickeda mniejszym ziarnem.
Co do rozciêczania to musisz trafiÌ w odpowiedni¹ gêstoœÌ. Przesada nie jest na topie, gdy¿ malowanie tym czymœ zaczyna byÌ cenzura. Tu tylko praktyka. Kazdy i tak rozrabia pod swój sprzet, ³apê, ciœnienie i filozofiê.
Transparêt base ka¿da z wymienionych lini ma swoje. I biega o to ¿eby z opaqa zrobiÌ transparêta nie rozwadniaj¹c go za ostro. Zachowuj¹c odpowiedni¹ gestoœÌ do akcji jak¹ chce nam siê wykonaÌ.
Yo znowu zaczynam mieszaĂŚ |
|
 |
goroo
|
Wysłany: 2012-02-02, 16:59
|
0
|
|
|
|
a transparent base do wickedow to ?:> bo wlasnie planuje zakupic wickedy ze wzgledu wlasnie na mniejsze ziarenko ...do createxow powoli sie zrazam |
|
|
|
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-02-02, 18:15
|
0
|
|
|
|
ZagmatwaÂłeÂś, nie zagmatwaÂłeÂś (zrozumieĂŚ moÂżna) i tak jestem Ci wdziĂŞczny, Âże poÂświĂŞcasz czas na nasze amatorskie pytania co w konsekwencji doprowadzi do tego, Âże bĂŞdĂŞ wiedziaÂł co i jakÂą farbĂŞ mam kupiĂŚ i do tego, Âże nie bĂŞdĂŞ w plecy z zakupem farbek nie odpowiednich do tego nad czym bym chciaÂł pracowaĂŚ. WiĂŞc jeÂśli bĂŞdziesz miaÂł ochotĂŞ i czas to poproszĂŞ o napisanie oddzielnego tematu na pewno przyda siĂŞ mi i innym uÂżytkownikom tego forum i nie tylko! |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2012-02-03, 03:47
|
0
|
|
|

|
a transparent base do wickedow to ?
Wicked W200 Transparent Base
kristofer001 Dedykowany akryl do aero |
|
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-02-03, 10:13
|
0
|
|
|
|
I o to wÂłaÂśnie chodziÂło
Ale z mojej strony pojawia siĂŞ pytanie, aby nie zaÂśmiecaĂŚ to piszĂŞ tutaj:
"Candy Colors 4604, 4606 – 4616: 4102 Aluminum Base (med.)"
"Candy Color 4605: 4333 Metallic Gold"
podaÂłeÂś tu jaki "Candy" kÂładzie siĂŞ na jaki podkÂład?
I jeszcze to stwierdzenie:
"jakieÂś maskowania klar pomiĂŞdzy" czyli pomiĂŞdzy warstwami candy? o co chodzi?
OczywiÂście czekamy na nastĂŞpne poradniki ktĂłre bĂŞdÂą sÂłuÂżyÂły dla pokoleĂą |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2012-02-03, 11:43
|
0
|
|
|

|
Jo wychodzi Âże producent do candy zaleca jako baze "4012Aluminium base medium". Jest bardziej bÂłyszczÂąca niÂż zwyczajny srebny metalik. Do tego jeszcze pod "Aluminium"4002 Dark seller. Z jednym wyjÂątkiem gdzie kolorem bazowym pod cukierka jest metalic gold.
Przy kozackich stosujÂą miĂŞdzy warstwy klaru by zabezpieczyĂŚ to co juÂż siĂŞ zrobiÂło. Raczej nie przejmuj siĂŞ tym. W przyszÂłoÂści sobie pokombinujesz przy konkrĂŞtnych projektach. Ten moto z candy, dla kozaka zajÂą ok 200h. |
|
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-02-03, 14:19
|
0
|
|
|
|
OrientowaÂłem siĂŞ w cenach i dostĂŞpnoÂści no i ciĂŞÂżko jest
SzukaÂłem tego "aluminium base 4102" i nie widziaÂłem nigdzie.
A takÂże tego "dark sealer 4002" tym bardziej nie dostĂŞpne w Polsce. Dziwne bo to wyglÂąda jak zwykÂły opaque, chyba, Âże jest z jakiÂś ziarnem czy coÂś takiego.
Jak ju¿ bym mia³ robiÌ taki wzór to z rozmachem i wszystkimi materia³ami do tego przeznaczonymi tylko, ¿e w Polsce jest problem ze wszystkim co prawda od roku 2002 jak zacz¹³em siê tym zajmowaÌ powoli to i tak jest wielki postêp, ale i tak jesteœmy bardzo, bardzo do ty³u.
A co byÂś myÂślaÂł aby zastÂąpiĂŚ to aluminium base na jakiÂś srebrny metalic? Wiadomo z tym podkÂładem pod candy chodzi o to aby miaÂło poÂłysk coÂś w a'la chromu, a ze zwykÂłego metaliku tego siĂŞ nie wyciÂśnie.
I dodaje fotkĂŞ jak zachowuje siĂŞ seria pereÂł 4300, na podkÂładzie sealed dark lub white 4001, 4002
CXA044341.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 103 raz(y) 167.49 KB |
|
|
|
|
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-02-03, 15:10
|
0
|
|
|
|
Sorki za post pod postem, ale nie mogÂłem edytowaĂŚ.
Tu rĂłwnieÂż mamy ciekawe przykÂłady.
Cholipa zag³êbiaj¹c siê w temat farb "Auto Air" normalnie œwiruje jakie cuda mo¿na wyczyniaÌ Pozamiatane. Gdyby tak mo¿na dostaÌ wszystkie materia³y by³by "Miodzik"
CXA044233.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 105 raz(y) 282.53 KB |
|
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2012-02-04, 12:05
|
0
|
|
|

|
"A co byœ myœla³ aby zast¹piÌ to aluminium base na jakiœ srebrny metalic? Wiadomo z tym podk³adem pod candy chodzi o to aby mia³o po³ysk coœ w a'la chromu, a ze zwyk³ego metaliku tego siê nie wyciœnie." Nie wiem, mo¿esz podpytaÌ lakierników. Na moje powinno wyjœÌ. Ale pewnie dobrze by³o by strzeliÌ testow¹ wprawkê.
Co do cĂłkierĂłw to gdzieÂś widziaÂłem jakieÂś budrzetĂłwy.
I mo¿esz znaleŸÌ tu na forum ofertê HOKów typa Chino.
LAKIEROWANKO Strona G³ówna » POZOSTAÂŁE » OgÂłoszenia / [Sprzedam] House Of Kolor - Lakiery i komponenty lakiernicze
Ale nie wiem czy w warunkach polskich wielu klijentĂłw znajdziesz na robotĂŞ wykonanÂą HOK cz AA :(. |
|
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-02-04, 20:08
|
0
|
|
|
|
Mcdevil napisał/a: | Ale nie wiem czy w warunkach polskich wielu klijentĂłw znajdziesz na robotĂŞ wykonanÂą HOK cz AA :(. |
No có¿ polskie realia, ale najwa¿niejsze jest to, ¿e czerpie z tego przyjemnoœÌ i zapominam o ca³ym œwiecie co relaksuje mnie i odprê¿a. Z wielu hobby jakie posiadam to w³aœnie malowanie aerografem daje mi najwiêcej przyjemnoœci hmmm to jest nawet lepsze ni¿ sex eee.. mo¿e nie lepsze jak sex, ale te¿ jest zajebiste. |
|
|
|
 |
cube
|
Wysłany: 2012-02-05, 11:42
|
0
|
|
|

|
tak mniej wiĂŞcej wyglÂąda candy na podkÂładzie AA alu coarse
P1020605.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 122 raz(y) 265.04 KB |
|
|
|
|
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-02-05, 20:13
|
0
|
|
|
|
Szkoda, Âże tak trudno jest dostĂŞpne w Polsce.
"Cube" a to Ty kombinowaÂłeÂś z efektem zamroÂżonej farby czy coÂś takiego wiesz o co mi chodzi? |
|
|
|
 |
cube
|
Wysłany: 2012-02-06, 20:15
|
0
|
|
|

|
yep, to ja. I z kilkoma innymi efektami na ktĂłre mogÂłem poÂłoÂżyĂŚ upaprane farbÂą rÂączki
ja swoje sprowadza³em z niemiec, z usa (dziêki primo), z UK i czêœÌ tylko uda³o siê lokalnie...
rynek maÂło rozwiniĂŞty, cczyli maÂły popyt nie kreuje podaÂży , choĂŚ ostatnio i przedstawiciela HOK siĂŞ dorobiliÂśmy |
|
|
|
 |
kristofer001
|
Wysłany: 2012-02-06, 20:45
|
0
|
|
|
|
A masz jakieÂś dostĂŞpne poradniki co i jak? |
|
|
|
 |
cube
|
Wysłany: 2012-02-07, 20:12
|
0
|
|
|

|
byÂły na labie a tu labu brak...
co ciĂŞ konkretnie interesuje? |
|
|
|
 |
osiouek
|
Wysłany: 2012-02-07, 22:00
|
0
|
|
|
|
Znalaz³em na anglojêzycznym forum recepturê na zrobiony w domowych warunkach reducer. Mia³ ktoœ z Was przyjemnoœÌ pracowania z czymœ takim? |
|
|
|
 |
cube
|
Wysłany: 2012-02-07, 23:55
|
0
|
|
|

|
tylko po co? obawiam siê ¿e przyjemnoœÌ by³aby w¹tpliwa. po to s¹ dedykowane rozcienczalniki ¿eby ich u¿ywaÌ, zazwyczaj jeszcze w kilku wersjach, wiêc modyfikacje na w³asn¹ rêkê? - nie widzê sensu. oszczêdnoœÌ znikoma, a strata czasu na takie kombinacje zupe³nie zbedna, ale jeœli kogoœ to krêci to moze kiedyœ i zostanie drugim Kosmoskim |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2012-02-09, 19:52
|
0
|
|
|
|
Nie podpuszczaj |
|
|
|
 |
violek79
|
Wysłany: 2013-02-22, 11:49
|
0
|
|
|
|
ja ostatnio wyprĂłbowaÂłam farby wicked i dodawaÂłam do tego rozpuszczalnika w100. Bardzo fajnie sie tym maluje. PomalowaÂłam klapĂŞ do mana. UÂżywam aerografĂłw 0,2 0.3 0.5 przechodzi przez dyszĂŞ bez problemĂłw.
IMG_2884.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 188 raz(y) 447.98 KB |
|
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-02-22, 12:01
|
0
|
|
|

|
co to flaga US poÂłaczoan z unijnÂą ?? |
|
|
|
 |
braciszek
|
Wysłany: 2013-02-22, 22:49
|
0
|
|
|
|
YAMAHER napisał/a: | co to flaga US poÂłaczoan z unijnÂą ?? |
to efekt wyobrazni bujnej jak konska grzywa |
|
|
|
 |
violek79
|
Wysłany: 2013-02-25, 08:13
|
0
|
|
|
|
YAMAHER napisał/a: | co to flaga US poÂłaczoan z unijnÂą ?? |
to jest z gry assasin creed . |
|
|
|
|
 |
violek79
|
Wysłany: 2013-02-25, 08:16
|
0
|
|
|
|
braciszek napisał/a: | YAMAHER napisał/a: | co to flaga US poÂłaczoan z unijnÂą ?? |
tylko tyle czy masz coÂś mÂądrego do powiedzenia?? |
|
|
|
 |
braciszek
|
Wysłany: 2013-02-26, 20:04
|
0
|
|
|
|
violek79 napisał/a: | braciszek napisał/a: | YAMAHER napisał/a: | co to flaga US poÂłaczoan z unijnÂą ?? |
i po co sie odrazu wkurzac , zylka moze peknac , nerwicy sie nabawisz , zarty to zarty , a nie krytyka , proste |
|
|
|
 |
violek79
|
Wysłany: 2013-03-05, 09:40
|
0
|
|
|
|
braciszek napisał/a: | violek79 napisał/a: | braciszek napisał/a: | YAMAHER napisał/a: | co to flaga US poÂłaczoan z unijnÂą ?? |
i po co sie odrazu wkurzac , zylka moze peknac , nerwicy sie nabawisz , zarty to zarty , a nie krytyka , proste |
bo uwaÂżam ze jak coÂś pisaĂŚ to sensownie, jak masz skrytykowaĂŚ to krytykuj prosze bardzo , pzryjmaĂŞ wszystko zwÂłaszcza ze dopiero siĂŞ ucze . |
|
|
|
 |
Aerograf-Fengda
|
Wysłany: 2013-06-13, 15:42
|
0
|
|
|