Autor |
Wiadomo¶æ |
|
lolejko
|
Wys³any: 2012-02-29, 09:28 Pomalowanie auta w pasy
|
0
|
|
|
|
Jak pomalowaæ auto w takie pasy jak na zdjêciu?
Bêdê malowa³ ca³e auto i nie wiem jak zrobiæ te paski.
Polecieæ auto ca³e baz±? Potem odczekaæ a¿ wyschnie (ile czasu?) baza i nakleiæ ta¶mê by potem etapami sobie kolory malowaæ tych pasków. Teraz najwazniejsze jak zrobiæ by po zdjêciu ta¶my nie by³o schodka przy ³±czeniu lakieru? Bo na bank bêdzie beznadziejny schodek, niby bezbarwny go trochê zniweluje, ale na 100% zostanie g³upi schodek. |
|
|
damian
|
Wys³any: 2012-02-29, 10:15
|
0
|
|
|
|
te¿ jestem ciekawy jak to zrobiæ, ciekawi mnie, czy baza siê nie przesuszy i pó¼niej bezbarwny siê bêdzie dobrze trzyma³, bo przecie¿ trzeba bêdzie najpierw czekaæ a¿ wyschnie bia³y, pó¼niej mo¿na po³o¿yæ jasny niebieski i czerwony, znów trzeba czekaæ a¿ wyschnie i dopiero mo¿na bêdzie k³a¶æ ciemny niebieski, a to zajmie trochê czasu. te schodki mo¿na trochê zniwelowaæ drobniutkim papierkiem. |
|
|
|
|
lolejko
|
Wys³any: 2012-02-29, 10:22
|
0
|
|
|
|
damian napisa³/a: | te¿ jestem ciekawy jak to zrobiæ, ciekawi mnie, czy baza siê nie przesuszy i pó¼niej bezbarwny siê bêdzie dobrze trzyma³ |
To te¿ jest wa¿na kwestia.
damian napisa³/a: | te schodki mo¿na trochê zniwelowaæ drobniutkim papierkiem. |
Na wodê czy na sucho?? Mi siê wydaje, ¿e pod bezbarwnym póxniej bêdzie to znaæ tarcie papierkiem. NIe wiem w sumie bo jeszcze tak nie robi³em. |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-02-29, 11:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
e tam sie nie przesuszy...czekasz dla pewnosci 30min i oblklejasz pasy przy czym starasz sie na krawedziach jak najmniej dawaæ bazy i na koniec dajesz bezbarwny i na nim ten schodek bezproblemowo likwidujesz bo grubo¶æ lakieru jest np 3x wieksza niz tego schodka wiec nie ma problemu..tylko nie lej niewiadomo ile tej bazy na te pasy to wcale po bezbarwnym nie bedzie ¶ladu...ja ostatnio robilem takie paski,zalalem bezbarwnym bez rozpucha 2 warstwy i ¶ladu nawet nie bylo http://screenshooter.net/1425918/gxmdmbo |
|
|
|
|
lolejko
|
Wys³any: 2012-02-29, 11:39
|
0
|
|
|
|
gugun, widzê, ze sobie radiowóz na przemyt robisz.
gugun napisa³/a: | e tam sie nie przesuszy...czekasz dla pewnosci 30min i oblklejasz pasy przy czym starasz sie na krawedziach jak najmniej dawaæ bazy i na koniec dajesz bezbarwny i na nim ten schodek bezproblemowo likwidujesz bo grubo¶æ lakieru jest np 3x wieksza niz tego schodka wiec nie ma problemu..tylko nie lej niewiadomo ile tej bazy na te pasy to wcale po bezbarwnym nie bedzie ¶ladu...ja ostatnio robilem takie paski,zalalem bezbarwnym bez rozpucha 2 warstwy i ¶ladu nawet nie bylo |
no ma to jaki¶ sens. spróbuje tak zrobiæ, tylko ¿eby mi z ta¶m± lakier nie zszed³
A jaka najlepsza bêdzie tasma do tego??? |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-02-29, 12:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
ja jecha³em zwyk³a papierow± 3m/a albo app juz nie pamietam nic ci nie odejdzie,nie boj ¿aby chyba ze ty co¶ zchrzanisz..tylko zrob sobie probe czy ta¶ma kleju nie zostawia,no i nie szalej z grubo¶cia bazy to bedzie ok.nic ci sie nie odbije a jak ju¿ to na tyle ze z latwo¶cia to spolerujesz
lolejko napisa³/a: | gugun, widzê, ze sobie radiowóz na przemyt robisz. | busior made in skañska |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-02-29, 19:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
Ta¶ma liniowa plastyczna BOLL jest najtañsza
Masz wybór 3 mm, 6mm
Wyznaczasz linie ta¶m±
doklejasz szersz± papierow± + papier
Ps. nie martw siê o przesuszenie bazy !!! mo¿e staæ kilka dni a Ty mo¿esz nanosiæ wzory jakie chcesz...
Martw siê o dobre wysuszenie !!!
Bo wtedy powstaje problem
Ta¶ma Liniowa Plastyczna.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 62 raz(y) 59.4 KB |
|
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-02-29, 19:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
...
[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-02-29, 20:02 ]
Nauczysz sie wreszcie pisac wszystkiego w jednym poscie ?
W prawym dolnym rogu masz opcje ''EDYTUJ'' Zacznij jej u¿ywaæ, bo gdzie Ty tam spam.
BMW w paski.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 3790 raz(y) 8.06 KB |
|
|
|
|