Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
lolejko
Wys³any: 2012-02-29, 09:28   Pomalowanie auta w pasy
0
UP DOWN

Jak pomalowaæ auto w takie pasy jak na zdjêciu?

Bêdê malowa³ ca³e auto i nie wiem jak zrobiæ te paski.
Polecieæ auto ca³e baz±? Potem odczekaæ a¿ wyschnie (ile czasu?) baza i nakleiæ ta¶mê by potem etapami sobie kolory malowaæ tych pasków. Teraz najwazniejsze jak zrobiæ by po zdjêciu ta¶my nie by³o schodka przy ³±czeniu lakieru? Bo na bank bêdzie beznadziejny schodek, niby bezbarwny go trochê zniweluje, ale na 100% zostanie g³upi schodek.

damian 
Wys³any: 2012-02-29, 10:15   
0
UP DOWN

Sk±d: Lublin
te¿ jestem ciekawy jak to zrobiæ, ciekawi mnie, czy baza siê nie przesuszy i pó¼niej bezbarwny siê bêdzie dobrze trzyma³, bo przecie¿ trzeba bêdzie najpierw czekaæ a¿ wyschnie bia³y, pó¼niej mo¿na po³o¿yæ jasny niebieski i czerwony, znów trzeba czekaæ a¿ wyschnie i dopiero mo¿na bêdzie k³a¶æ ciemny niebieski, a to zajmie trochê czasu. te schodki mo¿na trochê zniwelowaæ drobniutkim papierkiem.

lolejko
Wys³any: 2012-02-29, 10:22   
0
UP DOWN

damian napisa³/a:
te¿ jestem ciekawy jak to zrobiæ, ciekawi mnie, czy baza siê nie przesuszy i pó¼niej bezbarwny siê bêdzie dobrze trzyma³

To te¿ jest wa¿na kwestia.
damian napisa³/a:
te schodki mo¿na trochê zniwelowaæ drobniutkim papierkiem.

Na wodê czy na sucho?? Mi siê wydaje, ¿e pod bezbarwnym póxniej bêdzie to znaæ tarcie papierkiem. NIe wiem w sumie bo jeszcze tak nie robi³em.

gugun 
Wys³any: 2012-02-29, 11:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
e tam sie nie przesuszy...czekasz dla pewnosci 30min i oblklejasz pasy przy czym starasz sie na krawedziach jak najmniej dawaæ bazy i na koniec dajesz bezbarwny i na nim ten schodek bezproblemowo likwidujesz bo grubo¶æ lakieru jest np 3x wieksza niz tego schodka wiec nie ma problemu..tylko nie lej niewiadomo ile tej bazy na te pasy to wcale po bezbarwnym nie bedzie ¶ladu...ja ostatnio robilem takie paski,zalalem bezbarwnym bez rozpucha 2 warstwy i ¶ladu nawet nie bylo http://screenshooter.net/1425918/gxmdmbo

lolejko
Wys³any: 2012-02-29, 11:39   
0
UP DOWN

gugun, widzê, ze sobie radiowóz na przemyt robisz.
gugun napisa³/a:
e tam sie nie przesuszy...czekasz dla pewnosci 30min i oblklejasz pasy przy czym starasz sie na krawedziach jak najmniej dawaæ bazy i na koniec dajesz bezbarwny i na nim ten schodek bezproblemowo likwidujesz bo grubo¶æ lakieru jest np 3x wieksza niz tego schodka wiec nie ma problemu..tylko nie lej niewiadomo ile tej bazy na te pasy to wcale po bezbarwnym nie bedzie ¶ladu...ja ostatnio robilem takie paski,zalalem bezbarwnym bez rozpucha 2 warstwy i ¶ladu nawet nie bylo

no ma to jaki¶ sens. spróbuje tak zrobiæ, tylko ¿eby mi z ta¶m± lakier nie zszed³ :)
A jaka najlepsza bêdzie tasma do tego???

gugun 
Wys³any: 2012-02-29, 12:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
ja jecha³em zwyk³a papierow± 3m/a albo app juz nie pamietam ;) nic ci nie odejdzie,nie boj ¿aby chyba ze ty co¶ zchrzanisz..tylko zrob sobie probe czy ta¶ma kleju nie zostawia,no i nie szalej z grubo¶cia bazy to bedzie ok.nic ci sie nie odbije a jak ju¿ to na tyle ze z latwo¶cia to spolerujesz :D
lolejko napisa³/a:
gugun, widzê, ze sobie radiowóz na przemyt robisz.
busior made in skañska :D

936
Wys³any: 2012-02-29, 19:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Ta¶ma liniowa plastyczna BOLL jest najtañsza
Masz wybór 3 mm, 6mm
Wyznaczasz linie ta¶m±
doklejasz szersz± papierow± + papier
Ps. nie martw siê o przesuszenie bazy !!! mo¿e staæ kilka dni a Ty mo¿esz nanosiæ wzory jakie chcesz...
Martw siê o dobre wysuszenie !!!
Bo wtedy powstaje problem

Ta¶ma Liniowa Plastyczna.jpg
Plik ¶ci±gniêto 62 raz(y) 59.4 KB

936
Wys³any: 2012-02-29, 19:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
...

[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-02-29, 20:02 ]
Nauczysz sie wreszcie pisac wszystkiego w jednym poscie ?
W prawym dolnym rogu masz opcje ''EDYTUJ'' Zacznij jej u¿ywaæ, bo gdzie Ty tam spam.

BMW w paski.jpg
Plik ¶ci±gniêto 3787 raz(y) 8.06 KB

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: