Przesuniêty przez: DrCruel 2014-05-11, 13:52 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-09, 10:58 PRODUKTY POLYKAR
|
0
|
|
|

Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
dobra panowie wytarga³em dla was kilka darmowych zestawów (lakier,podk³ad,szpachlówki) w ramach testów.niestety ilo¶æ mamy ograniczon± ale postaramy sie wmiare mo¿liwo¶ci to rozdysponowaæ.chêtne osoby zapraszam do tematu lub do mnie na PW. oczywi¶cie jest 1 warunek:dokumentacja obrazkowa z testów + opis w temacie
je¶li kto¶ jest zainteresowany szczegó³owymi informacjami,producentem,kartami charakterystyki,technicznymi produktu to pytaæ dystrybutora,chêtnie odpowie na kazde pytanie |
|
|
|
|
 |
Nokia
|
Wys³any: 2012-03-09, 17:43
|
0
|
|
|
:)

Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
Ja dodam od siebie ze dystrybutor oczekuje na rzeteln± opinie na temat tych produktów. |
|
|
|
 |
kosior
|
Wys³any: 2012-03-10, 08:36
|
0
|
|
|

|
ja tam moge cos potestowac . |
|
 |
SYBORG
|
Wys³any: 2012-03-10, 20:21
|
0
|
|
|
|
ja tez z checia moge wziasc do testow co nieco ;] |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-10, 22:36
|
0
|
|
|

|
kosior, SYBORG, sory ch³opaki ale zakonczyli¶my w ten sam dzien co temat zosta³ rozpoczety nie miejcie mi tego za zle ale itak znacznie przekroczylismy maxymalny "budzet" prosze jeszcze paw³a i jacentego o namiary ¿eby wszystko od poniedziqalku posz³o |
|
|
|
 |
kosior
|
Wys³any: 2012-03-11, 10:39
|
0
|
|
|

|
to trudno , a moderatorzy sie za³apali ? |
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-11, 13:42
|
0
|
|
|

|
a co??masz co do mnie jakie¶ w±tpliwo¶ci panie kolego???ja poza kolejno¶ci± sie zlapalem taki bonus |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-03-11, 13:48
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
gugun napisa³/a: | masz co do mnie jakie¶ w±tpliwo¶ci panie kolego??? |
Jak dla mnie to jest to bonus dla tych co siê dla forum udzielaj±.
Tak wypada bynajmniej ja tak s±dzê. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-03-11, 14:08
|
0
|
|
|

Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Lackdoctor napisa³/a: | jest to bonus dla tych co siê dla forum udzielaj±. |
Tak w³a¶nie powinno byæ Udzielasz siê i bierzesz aktywny udzia³ w "¿yciu forum" to masz .... materia³y do tzw. testów
Tak samo powinno byæ z tymi szkoleniami np. Novola a z tego co widzê to kilka osób jest zapisanych z tzw. zerowym udzia³em na tym forum
A ich jedyny wpis to w³a¶nie zg³oszenie gotowo¶ci i chêci udzia³u w takim szkoleniu
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-11, 14:28
|
0
|
|
|

|
i pod tym wzglêdem tylko wybralismy...mieli¶my pakiet i zaczelismy od osób którzy maja najwiecej wspolnego z forum dopiero pózniej mieli¶my zamiar dobieraæ,no ale nie bylo takiej potrzeby adresy wyslane,za chwile dosylam spóznialskich i od poniedzialku przesylki lec± i testujemy co to za sprzêt:P |
|
|
|
 |
kosior
|
Wys³any: 2012-03-11, 16:47
|
0
|
|
|

|
gugun napisa³/a: | a co??masz co do mnie jakie¶ w±tpliwo¶ci panie kolego???ja poza kolejno¶ci± sie zlapalem taki bonus |
absolutnie nie przecie¿ wiadomo ze wszystko zosta³o rozdyspownowane rzetelnie , nic tylko czekac na obszerne fotorelacje i odczucia z u¿ywanie tych produktów . |
|
 |
Mart-Dent
|
Wys³any: 2012-03-11, 17:13
|
0
|
|
|

Pomóg³: 4 razy Posty: 178
|
Sory za g³upie pytanie, ale na czym to bêdziecie testowali? Na autach klientów? Nikt by mnie ¿adnymi gratisami nie przekona³ do tego ¿ebym polakierowa³ czyje¶ auto nie sprawdzonym materia³em. No chyba ze dajecie gewarancje do bramy to co innego |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-03-11, 17:52
|
0
|
|
|
|
Mart-Dent napisa³/a: | Sory za g³upie pytanie, ale na czym to bêdziecie testowali? |
Nie takie g³upie.
Pewne ryzyko jest, wiêc ka¿dy wie co robi... mam nadzieje. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wys³any: 2012-03-11, 18:46
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Ja na swojej Corsie,w³a¶nie siê prosi o face lifting. |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-11, 18:48
|
|
|
|
jacenty 741 napisa³/a: | Ja na swojej Corsie,w³a¶nie siê prosi o face lifting. |
Mo¿e siê Pan nie obawiaæ - za jako¶æ produktów gwarantujê g³ow± . A je¶li wysoka jako¶æ siê potwierdzi proszê tylko o rzeteln± relacjê na forum . Oczywi¶cie je¿eli wg Pana jako¶æ bêdzie poni¿ej krytyki - równie¿ proszê o informacjê aby ostrzec innych u¿ytkowników |
|
|
|
 |
SYBORG
|
Wys³any: 2012-03-12, 18:59
|
0
|
|
|
|
ja tam nic nie mam trudno sie mowi |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-13, 18:13
|
0
|
|
|

|
SYBORG napisa³/a: | ja tam nic nie mam trudno sie mowi | i ¿yje siê dalej:) materia³y testowe dostali najwieksi wyjadacze mimo ze chetnych nie brakowalo ale z tego co wiem poki co mozna zakupiæ sobie taki pakiecik w bardzo atrakcyjnej cenie a co do materia³ów to s± w drodze i jutro najprawdopodobniej bedziecie je mieli w swoich warsztatach |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-13, 18:43 Wa¿na uwaga dla osób do których zosta³y wyslane zestawy
|
|
|
|
W ka¿dej paczce , opakowana w foliê b±belkow± znajduje siê p³yta CD z kartami technicznymi i kartami charakterystyki produktów POLYKAR . Proszê zatem o ostro¿ne rozpakowywanie przesy³ek . ¯yczê pomy¶lnych testów i jeszcze raz proszê o zamieszczenie rzetelnej opinii na forum . |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-03-14, 12:29
|
0
|
|
|
|
Chyba jestem pierwszym przez kuriera odwiedzonym.
Testowa paczuszka. |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-14, 12:50
|
|
|
|
Nokia napisa³/a: | Ciekawie sie prezentuje |
No ja my¶lê !!! Tylko nie ¶miejcie siê z napisów po czesku - plnic to podk³ad , tvrdidlo to utwardzacz a tmel to szpachla |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-14, 12:53
|
0
|
|
|

|
a ja czekam jak na zbawienie... zaraz zadzwonie i powiem zeby sie pospieszyl bo wiezie materia³y wybuchowe |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-14, 12:58
|
0
|
|
|

|
Nokia napisa³/a: | Gugun to wtedy juz wgl. Zwolni | odwiedz± mnie antyterorysci i zamkn± zanim saperzy nie otworz± paczki ja czekam bo mam busa stac w epoxydowym w plamki i chcialbym go dzisiaj wziasc w obroty,moze nawet zapodkladowaæ |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-14, 12:59
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | Nokia napisa³/a: | Gugun to wtedy juz wgl. Zwolni | odwiedz± mnie antyterorysci i zamkn± zanim saperzy nie otworz± paczki |
Zaraz zamkn± ... zastrzel± a pó¼niej bêd± pytaæ jak siê nazywasz |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-14, 14:22
|
0
|
|
|

|
hehe i gugunek dostal z tym ze ja mam mieszane uczucia podczas transportu uszkodzili lekko podk³ad wiec nie musze chyba mowiæ jak w srodku wygladalo ale dobra polowa zostalo na ktor± mam ju¿ przeznaczenie no ale za to mimo ze adres poda³em domowy to itak mi na warsztat przywiezli...no i w sumie dobrze bo moja by przepuchliny dosta³a wielki + dla ciebie bogutek za zestaw,a¿ milo popatrzeæ i ¿al rozpakowywaæ...dorzucam poki co foto podk³adu:
http://screenshooter.net/1425918/khdapxi |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-14, 14:27
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | hehe i gugunek dostal z tym ze ja mam mieszane uczucia podczas transportu uszkodzili lekko podk³ad wiec nie musze chyba mowiæ jak w srodku wygladalo ale dobra polowa zostalo na ktor± mam ju¿ przeznaczenie no ale za to mimo ze adres poda³em domowy to itak mi na warsztat przywiezli...no i w sumie dobrze bo moja by przepuchliny dosta³a wielki + dla ciebie bogutek za zestaw,a¿ milo popatrzeæ i ¿al rozpakowywaæ...dorzucam poki co foto podk³adu:
http://screenshooter.net/1425918/khdapxi |
Szlag by to jasny trafi³ . Paczki by³y perfekcyjnie opakowane , naklejone nalepki góra-dó³ , nie rzucaæ - a ci pier..... kurierzy musieli w rugby t± paczk± graæ |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-14, 14:47
|
0
|
|
|

|
nic sie nie sta³o...ponad polowa zostala wiec jest co testowaæ |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wys³any: 2012-03-14, 15:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
ja te¿ paczuszkê dosta³em, przysz³a ca³a, tak¿e jako¶ na dniach powoli zacznê testowaæ |
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-14, 16:22
|
0
|
|
|

|
hehe najwidoczniej dla mnie juz ta¶my zabrak³o
ja ju¿ oczywi¶cie w gor±cej wodzie kompany i wszystko poroztwiera³em
z wygl±du bardzo pozytywnie...lakier bardzo gesty-taki jak lubie a w szpachlowkach po otwarciu nie widaæ zeby sie zywica wytr±ci³a jakakolwiek,same jednolite mase³ka a to chyba dobrze?? od jutra ostre testy bo z rana astra robi odjazd i wchodzi nastepne |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wys³any: 2012-03-14, 18:38
|
0
|
|
|

Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Moja paczka dopiero przed chwil± dotar³a a ju¿ siê martwi³em |
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-14, 18:39
|
|
|
|
Homer S. napisa³/a: | Moja paczka dopiero przed chwil± dotar³a a ju¿ siê martwi³em |
W takim razie od jutra zapraszam do testów . Przesy³ka ca³a , nieuszkodzona ? |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wys³any: 2012-03-14, 18:57
|
0
|
|
|

|
bogutek napisa³/a: | Homer S. napisa³/a: | Moja paczka dopiero przed chwil± dotar³a a ju¿ siê martwi³em |
Paczka ca³a nie uszkodzona, jutro pierwsze testy |
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-14, 19:02
|
|
|
|
Homer S. napisa³/a: | bogutek napisa³/a: | Homer S. napisa³/a: | Moja paczka dopiero przed chwil± dotar³a a ju¿ siê martwi³em |
Paczka ca³a nie uszkodzona, jutro pierwsze testy |
No to wygl±da , ¿e tylko gugun mia³ pecha |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wys³any: 2012-03-14, 19:12
|
0
|
|
|

|
Która ze szpachli typowo jest przeznaczona na plastikowe zderzaki |
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-14, 19:13
|
|
|
|
Homer S. napisa³/a: | Która ze szpachli typowo jest przeznaczona na plastikowe zderzaki |
PLASTER - na plytce CD sa wszystkie karty . proszê tez poczytac |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wys³any: 2012-03-14, 19:51
|
0
|
|
|

|
bogutek napisa³/a: | Homer S. napisa³/a: | Która ze szpachli typowo jest przeznaczona na plastikowe zderzaki |
PLASTER - na plytce CD sa wszystkie karty . proszê tez poczytac |
Czyta³em czyta³em chyba tylko po czesku a tyle tych szpachli |
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-14, 19:54
|
|
|
|
Ale karty wszystkie s± po polsku przecie¿ ? Niemo¿liwe , ¿e jakie¶ po czesku siê tam zapodzia³y .... ale pewno¶ci nie mam . Jesli tak to przepraszam |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-14, 19:59
|
|
|
|
Nokia napisa³/a: | A czyli jednak p³yty s±, ja nie mam :P |
Panie Kamilu , niemo¿liwe . Do ka¿dej paczki w³ozy³em p³ytê owiniêta w foliê b±belkow± . Je¶li faktycznie nie ma jej Pan to karty wy¶lê na maila . |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-14, 20:08
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
adniem21
|
Wys³any: 2012-03-14, 22:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 131
|
A dlaczego nak³ad siê szpachlówkê z w³óknem szklanym na zeszlifowany element a nie t± jasn± uniwersaln±. |
|
|
|
 |
kosior
|
Wys³any: 2012-03-14, 22:37
|
0
|
|
|

|
Hehe a ja mimo ze sie nie za³apa³em to jak zabaczy³em puszki to skojarzy³êm ze zu¿y³em kilka puszek szpachli z w³oknem i softa ,, kurcze jaki ten ¶wiat ma³y....
Moje odczucia tez s± jak najbardziej na tak powiem wiecej szpachla z w³oknem to dla mnie numer 1 zaraz po niej jest fiber micro z Novola , soft tez jest fajny ogólnie szpachlówki o klase wy¿sze ni¿ Novol ,
jedyny minus to cena ... niestety |
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-15, 15:58
|
0
|
|
|

|
no to dorzucam wykonczeniówke zanim mi podeschnie
konsystencja mówi sama za siebie:
http://screenshooter.net/1425918/ukgmjpd
i na aucie:
http://screenshooter.net/1425918/obmgqvi
tak wiêc reasumuj±c to w³ukno,soft oraz wykonczeniówka-finisch zero jakichkolwiek zastrzezen,wrecz przeciwnie...wiecie co panowie??nie marnujcie materialu na jakie¶ stare rumple bo chyba szkoda.
ciekawe jak zachowuje sie to po czasie...??mo¿e kto¶ bedzie mial okazje zobaczyæ...
zaraz ide docieraæ obklejaæ i wieczorem dorzuce jak tam podk³ad siê sprawuje:)
a od jutra w obroty idzie bus i szpachla alu i uni |
|
|
|
 |
adniem21
|
Wys³any: 2012-03-15, 17:33
|
0
|
|
|
|
Znowu moje pytanko dlaczego na busa nak³adasz szpachle z alu i co to jest uni, a na osobówkê nak³ada³e¶ szpachle z w³óknem i wykoñczeniow±. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-03-15, 17:49
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | ciekawe jak zachowuje sie to po czasie...??mo¿e kto¶ bedzie mial okazje zobaczyæ... |
Co masz na mysli po czasie?
Jak d³ugo masz zamiar testowaæ
Dzi¶ glass poszed³ na problematyczne miejsce i po otwarciu puszki..... (a ³awo nie by³o) zobaczy³em materia³ o bardzo zwartej konsystencji.
Nak³adanie i szlifowanie (maszynowe) to poprostu bajka.
I co wa¿ne (po czasie, tak jak chcia³e¶ wiedzieæ @Gugun) po wygrzaniu promiennikiem nie siada a u¿ywany polfil z w³óknem przy wygrzewaniu promiennikiem potrafi³ pu¶cic soki , dodam ¿e wygrzewa³em w tydzieñ po wyrobieniu elementu.
Z w³ókna polecia³o zielone i oczywi¶cie po wygrzaniu musia³a byc poprawka bo potrafi³ do³ek wyj¶æ.
Tu tego nie zauwa¿y³em a powierzchnia by³a nierówna ze wzglêdu na reakcje epoksydu ze starymi pow³okami.
Glass na wielki plus.
PS
W mailu z cennikiem dosta³em tylko informacje o b³êdzie na forum i nie znam cennika POLYCAR |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-15, 17:56
|
+2
|
|
|

|
poprostu z wluknem- nie przepuszcza wody,stosowana g³ównie w miejscach pokorozyjnych lub tez na nia nara¿onych-1 warstwa
z alu-g³ównie dachy maski i elementy nara¿one na podwy¿szon± temp,z biedy mozna nia zast±piæ kit z w³uknem
soft-miekka fajna w nak³adaniu,obrobce itp
uni-uniwersalna,poprosrtu zwyk³a szpachla twardsza od softa,miekciejsza od alu i wlukna
no i wykonczeniowa-na ma³e dziurki i inne drobne braki przed lakierowaniem czy przed podk³adem-bardzo mieciutka
czyli 1 warstwa alu lub wlukno nastepnie ulni lub soft i ewentualnie wykonczeniowa
albo poprostu od poczatku jedziesz do konca uniwersalna czy softem...jak kto woli.
prosta zasada jesli uzywasz kilka rodzjów-zaczynasz od najtwardszej konczysz na najmiekciejszej sorka za orty i inne malo poprawne wyrazy ale ...
ps. co do podk³adu w nakladaniu extra,fajnie sie rozlewa i malo p³yn±cy bo wyla³em testowo dosc grubo i nic nie leci.ale nie zapeszam bo jeszcze nie wiem jak bedzie sie go tar³o itp |
|
|
|
 |
adniem21
|
Wys³any: 2012-03-15, 18:00
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-15, 18:03
|
0
|
|
|

|
doktorku ja chce wiedzieæ po czasie a nie po wygrzaniu...poprostu czy nie siada te¿ ale oprocz tego to czy nie spêka itp itd wiele moze byæ defektow ktore wychodz± p[o czasie |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wys³any: 2012-03-15, 18:18
|
0
|
|
|

|
PLASTER nazwa podejrzana a to cudo na zderzaki .Szpachla bardzo fajna w nak³adaniu konsystencja nie za ,,gêsta ,, ³atwo rozk³ada siê na elemencie . Wysycha szybko w temp. 15C po 20min nadawa³a siê do obróbki. Jak wiadomo wiêkszo¶æ szpachli na zderzaki po wyschniêciu ,,klei,, siê do papieru tu jest podobnie ale nie do przesady .PLASTER mo¿na ¶mia³o poleciæ do nak³adania na giêtkie elementy |
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-15, 18:25
|
0
|
|
|

|
Homer S. napisa³/a: | Wysycha szybko w temp. 15C po 20min nadawa³a siê do obróbki | ci powiem ze reszta tak samo...wczoraj jak troche przepalilem tak do 20-25 to musia³em sie strasznie streszczaæ póki co to na plus ale za to latem to bedzie trzeba lataæ najszybciej jak sie da |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wys³any: 2012-03-15, 18:29
|
0
|
|
|

|
W³a¶nie te¿ tak siê zastanawiam co bêdzie latem bo robiê na Roberlo Multiextender a ta szpachla i tak jest szybka w wysychaniu .Próbowa³em Uni Plus i jest na Plus g³adziutka w nak³adaniu i bez dziurek |
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-03-15, 18:49
|
0
|
|
|

|