Przesunięty przez: DrCruel 2014-05-11, 13:52 |
Autor |
Wiadomość |
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-09, 10:58 PRODUKTY POLYKAR
|
0
|
|
|

|
dobra panowie wytarga³em dla was kilka darmowych zestawów (lakier,podk³ad,szpachlówki) w ramach testów.niestety iloœÌ mamy ograniczon¹ ale postaramy sie wmiare mo¿liwoœci to rozdysponowaÌ.chêtne osoby zapraszam do tematu lub do mnie na PW. oczywiœcie jest 1 warunek:dokumentacja obrazkowa z testów + opis w temacie
jeœli ktoœ jest zainteresowany szczegó³owymi informacjami,producentem,kartami charakterystyki,technicznymi produktu to pytaÌ dystrybutora,chêtnie odpowie na kazde pytanie |
|
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-03-09, 17:43
|
0
|
|
|
:)

|
Ja dodam od siebie ze dystrybutor oczekuje na rzetelnÂą opinie na temat tych produktĂłw. |
|
|
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-03-10, 08:36
|
0
|
|
|

|
ja tam moge cos potestowac . |
|
 |
SYBORG
|
Wysłany: 2012-03-10, 20:21
|
0
|
|
|
|
ja tez z checia moge wziasc do testow co nieco ;] |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-10, 22:36
|
0
|
|
|

|
kosior, SYBORG, sory chÂłopaki ale zakonczyliÂśmy w ten sam dzien co temat zostaÂł rozpoczety nie miejcie mi tego za zle ale itak znacznie przekroczylismy maxymalny "budzet" prosze jeszcze pawÂła i jacentego o namiary Âżeby wszystko od poniedziqalku poszÂło |
|
|
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-03-11, 10:39
|
0
|
|
|

|
to trudno , a moderatorzy sie zaÂłapali ? |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-11, 13:42
|
0
|
|
|

|
a co??masz co do mnie jakieÂś wÂątpliwoÂści panie kolego???ja poza kolejnoÂściÂą sie zlapalem taki bonus |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-03-11, 13:48
|
+1
|
|
|
|
gugun napisał/a: | masz co do mnie jakieÂś wÂątpliwoÂści panie kolego??? |
Jak dla mnie to jest to bonus dla tych co siĂŞ dla forum udzielajÂą.
Tak wypada bynajmniej ja tak sÂądzĂŞ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2012-03-11, 14:08
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | jest to bonus dla tych co siĂŞ dla forum udzielajÂą. |
Tak wÂłaÂśnie powinno byĂŚ Udzielasz siĂŞ i bierzesz aktywny udziaÂł w "Âżyciu forum" to masz .... materiaÂły do tzw. testĂłw
Tak samo powinno byĂŚ z tymi szkoleniami np. Novola a z tego co widzĂŞ to kilka osĂłb jest zapisanych z tzw. zerowym udziaÂłem na tym forum
A ich jedyny wpis to wÂłaÂśnie zgÂłoszenie gotowoÂści i chĂŞci udziaÂłu w takim szkoleniu
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-11, 14:28
|
0
|
|
|

|
i pod tym wzglĂŞdem tylko wybralismy...mieliÂśmy pakiet i zaczelismy od osĂłb ktĂłrzy maja najwiecej wspolnego z forum dopiero pĂłzniej mieliÂśmy zamiar dobieraĂŚ,no ale nie bylo takiej potrzeby adresy wyslane,za chwile dosylam spĂłznialskich i od poniedzialku przesylki lecÂą i testujemy co to za sprzĂŞt:P |
|
|
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-03-11, 16:47
|
0
|
|
|

|
gugun napisał/a: | a co??masz co do mnie jakieÂś wÂątpliwoÂści panie kolego???ja poza kolejnoÂściÂą sie zlapalem taki bonus |
absolutnie nie przecieÂż wiadomo ze wszystko zostaÂło rozdyspownowane rzetelnie , nic tylko czekac na obszerne fotorelacje i odczucia z uÂżywanie tych produktĂłw . |
|
 |
Mart-Dent
|
Wysłany: 2012-03-11, 17:13
|
0
|
|
|

|
Sory za gÂłupie pytanie, ale na czym to bĂŞdziecie testowali? Na autach klientĂłw? Nikt by mnie Âżadnymi gratisami nie przekonaÂł do tego Âżebym polakierowaÂł czyjeÂś auto nie sprawdzonym materiaÂłem. No chyba ze dajecie gewarancje do bramy to co innego |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-03-11, 17:52
|
0
|
|
|
|
Mart-Dent napisał/a: | Sory za gÂłupie pytanie, ale na czym to bĂŞdziecie testowali? |
Nie takie gÂłupie.
Pewne ryzyko jest, wiĂŞc kaÂżdy wie co robi... mam nadzieje. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2012-03-11, 18:46
|
0
|
|
|
|
Ja na swojej Corsie,wÂłaÂśnie siĂŞ prosi o face lifting. |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-11, 18:48
|
|
|
|
jacenty 741 napisał/a: | Ja na swojej Corsie,wÂłaÂśnie siĂŞ prosi o face lifting. |
Mo¿e siê Pan nie obawiaÌ - za jakoœÌ produktów gwarantujê g³ow¹ . A jeœli wysoka jakoœÌ siê potwierdzi proszê tylko o rzeteln¹ relacjê na forum . Oczywiœcie je¿eli wg Pana jakoœÌ bêdzie poni¿ej krytyki - równie¿ proszê o informacjê aby ostrzec innych u¿ytkowników |
|
|
|
 |
SYBORG
|
Wysłany: 2012-03-12, 18:59
|
0
|
|
|
|
ja tam nic nie mam trudno sie mowi |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-13, 18:13
|
0
|
|
|

|
SYBORG napisał/a: | ja tam nic nie mam trudno sie mowi | i Âżyje siĂŞ dalej:) materiaÂły testowe dostali najwieksi wyjadacze mimo ze chetnych nie brakowalo ale z tego co wiem poki co mozna zakupiĂŚ sobie taki pakiecik w bardzo atrakcyjnej cenie a co do materia³ów to sÂą w drodze i jutro najprawdopodobniej bedziecie je mieli w swoich warsztatach |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-13, 18:43 WaÂżna uwaga dla osĂłb do ktĂłrych zostaÂły wyslane zestawy
|
|
|
|
W kaÂżdej paczce , opakowana w foliĂŞ bÂąbelkowÂą znajduje siĂŞ pÂłyta CD z kartami technicznymi i kartami charakterystyki produktĂłw POLYKAR . ProszĂŞ zatem o ostroÂżne rozpakowywanie przesyÂłek . ÂŻyczĂŞ pomyÂślnych testĂłw i jeszcze raz proszĂŞ o zamieszczenie rzetelnej opinii na forum . |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-03-14, 12:29
|
0
|
|
|
|
Chyba jestem pierwszym przez kuriera odwiedzonym.
Testowa paczuszka. |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-14, 12:50
|
|
|
|
Nokia napisał/a: | Ciekawie sie prezentuje |
No ja myÂślĂŞ !!! Tylko nie Âśmiejcie siĂŞ z napisĂłw po czesku - plnic to podkÂład , tvrdidlo to utwardzacz a tmel to szpachla |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-14, 12:53
|
0
|
|
|

|
a ja czekam jak na zbawienie... zaraz zadzwonie i powiem zeby sie pospieszyl bo wiezie materiaÂły wybuchowe |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-14, 12:58
|
0
|
|
|

|
Nokia napisał/a: | Gugun to wtedy juz wgl. Zwolni | odwiedzÂą mnie antyterorysci i zamknÂą zanim saperzy nie otworzÂą paczki ja czekam bo mam busa stac w epoxydowym w plamki i chcialbym go dzisiaj wziasc w obroty,moze nawet zapodkladowaĂŚ |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-14, 12:59
|
|
|
|
gugun napisał/a: | Nokia napisał/a: | Gugun to wtedy juz wgl. Zwolni | odwiedzÂą mnie antyterorysci i zamknÂą zanim saperzy nie otworzÂą paczki |
Zaraz zamkn¹ ... zastrzel¹ a póŸniej bêd¹ pytaÌ jak siê nazywasz |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-14, 14:22
|
0
|
|
|

|
hehe i gugunek dostal z tym ze ja mam mieszane uczucia podczas transportu uszkodzili lekko podkÂład wiec nie musze chyba mowiĂŚ jak w srodku wygladalo ale dobra polowa zostalo na ktorÂą mam juÂż przeznaczenie no ale za to mimo ze adres podaÂłem domowy to itak mi na warsztat przywiezli...no i w sumie dobrze bo moja by przepuchliny dostaÂła wielki + dla ciebie bogutek za zestaw,aÂż milo popatrzeĂŚ i Âżal rozpakowywaĂŚ...dorzucam poki co foto podkÂładu:
http://screenshooter.net/1425918/khdapxi |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-14, 14:27
|
|
|
|
gugun napisał/a: | hehe i gugunek dostal z tym ze ja mam mieszane uczucia podczas transportu uszkodzili lekko podkÂład wiec nie musze chyba mowiĂŚ jak w srodku wygladalo ale dobra polowa zostalo na ktorÂą mam juÂż przeznaczenie no ale za to mimo ze adres podaÂłem domowy to itak mi na warsztat przywiezli...no i w sumie dobrze bo moja by przepuchliny dostaÂła wielki + dla ciebie bogutek za zestaw,aÂż milo popatrzeĂŚ i Âżal rozpakowywaĂŚ...dorzucam poki co foto podkÂładu:
http://screenshooter.net/1425918/khdapxi |
Szlag by to jasny trafi³ . Paczki by³y perfekcyjnie opakowane , naklejone nalepki góra-dó³ , nie rzucaÌ - a ci pier..... kurierzy musieli w rugby t¹ paczk¹ graÌ |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-14, 14:47
|
0
|
|
|

|
nic sie nie staÂło...ponad polowa zostala wiec jest co testowaĂŚ |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2012-03-14, 15:34
|
0
|
|
|
|
ja teÂż paczuszkĂŞ dostaÂłem, przyszÂła caÂła, takÂże jakoÂś na dniach powoli zacznĂŞ testowaĂŚ |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-14, 16:22
|
0
|
|
|

|
hehe najwidoczniej dla mnie juz taÂśmy zabrakÂło
ja juÂż oczywiÂście w gorÂącej wodzie kompany i wszystko poroztwieraÂłem
z wyglÂądu bardzo pozytywnie...lakier bardzo gesty-taki jak lubie a w szpachlowkach po otwarciu nie widaĂŚ zeby sie zywica wytrÂąciÂła jakakolwiek,same jednolite maseÂłka a to chyba dobrze?? od jutra ostre testy bo z rana astra robi odjazd i wchodzi nastepne |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-03-14, 18:38
|
0
|
|
|

|
Moja paczka dopiero przed chwilÂą dotarÂła a juÂż siĂŞ martwiÂłem |
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-14, 18:39
|
|
|
|
Homer S. napisał/a: | Moja paczka dopiero przed chwilÂą dotarÂła a juÂż siĂŞ martwiÂłem |
W takim razie od jutra zapraszam do testĂłw . PrzesyÂłka caÂła , nieuszkodzona ? |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-03-14, 18:57
|
0
|
|
|

|
bogutek napisał/a: | Homer S. napisał/a: | Moja paczka dopiero przed chwilÂą dotarÂła a juÂż siĂŞ martwiÂłem |
W takim razie od jutra zapraszam do testĂłw . PrzesyÂłka caÂła , nieuszkodzona ? |
Paczka caÂła nie uszkodzona, jutro pierwsze testy |
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-14, 19:02
|
|
|
|
Homer S. napisał/a: | bogutek napisał/a: | Homer S. napisał/a: | Moja paczka dopiero przed chwilÂą dotarÂła a juÂż siĂŞ martwiÂłem |
Paczka caÂła nie uszkodzona, jutro pierwsze testy |
No to wyglÂąda , Âże tylko gugun miaÂł pecha |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-03-14, 19:12
|
0
|
|
|

|
KtĂłra ze szpachli typowo jest przeznaczona na plastikowe zderzaki |
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-14, 19:13
|
|
|
|
Homer S. napisał/a: | KtĂłra ze szpachli typowo jest przeznaczona na plastikowe zderzaki |
PLASTER - na plytce CD sa wszystkie karty . proszĂŞ tez poczytac |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-03-14, 19:51
|
0
|
|
|

|
bogutek napisał/a: | Homer S. napisał/a: | KtĂłra ze szpachli typowo jest przeznaczona na plastikowe zderzaki |
PLASTER - na plytce CD sa wszystkie karty . proszĂŞ tez poczytac |
CzytaÂłem czytaÂłem chyba tylko po czesku a tyle tych szpachli |
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-14, 19:54
|
|
|
|
Ale karty wszystkie sÂą po polsku przecieÂż ? NiemoÂżliwe , Âże jakieÂś po czesku siĂŞ tam zapodziaÂły .... ale pewnoÂści nie mam . Jesli tak to przepraszam |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-14, 19:59
|
|
|
|
Nokia napisał/a: | A czyli jednak pÂłyty sÂą, ja nie mam :P |
Panie Kamilu , niemoÂżliwe . Do kaÂżdej paczki wÂłozyÂłem pÂłytĂŞ owiniĂŞta w foliĂŞ bÂąbelkowÂą . JeÂśli faktycznie nie ma jej Pan to karty wyÂślĂŞ na maila . |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-14, 20:08
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
adniem21
|
Wysłany: 2012-03-14, 22:15
|
0
|
|
|
|
A dlaczego nak³ad siê szpachlówkê z w³óknem szklanym na zeszlifowany element a nie t¹ jasn¹ uniwersaln¹. |
|
|
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-03-14, 22:37
|
0
|
|
|

|
Hehe a ja mimo ze sie nie za³apa³em to jak zabaczy³em puszki to skojarzy³êm ze zu¿y³em kilka puszek szpachli z w³oknem i softa ,, kurcze jaki ten œwiat ma³y....
Moje odczucia tez sÂą jak najbardziej na tak powiem wiecej szpachla z wÂłoknem to dla mnie numer 1 zaraz po niej jest fiber micro z Novola , soft tez jest fajny ogĂłlnie szpachlĂłwki o klase wyÂższe niÂż Novol ,
jedyny minus to cena ... niestety |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-15, 15:58
|
0
|
|
|

|
no to dorzucam wykonczeniĂłwke zanim mi podeschnie
konsystencja mĂłwi sama za siebie:
http://screenshooter.net/1425918/ukgmjpd
i na aucie:
http://screenshooter.net/1425918/obmgqvi
tak wiĂŞc reasumujÂąc to wÂłukno,soft oraz wykonczeniĂłwka-finisch zero jakichkolwiek zastrzezen,wrecz przeciwnie...wiecie co panowie??nie marnujcie materialu na jakieÂś stare rumple bo chyba szkoda.
ciekawe jak zachowuje sie to po czasie...??moÂże ktoÂś bedzie mial okazje zobaczyĂŚ...
zaraz ide docieraĂŚ obklejaĂŚ i wieczorem dorzuce jak tam podkÂład siĂŞ sprawuje:)
a od jutra w obroty idzie bus i szpachla alu i uni |
|
|
|
 |
adniem21
|
Wysłany: 2012-03-15, 17:33
|
0
|
|
|
|
Znowu moje pytanko dlaczego na busa nak³adasz szpachle z alu i co to jest uni, a na osobówkê nak³ada³eœ szpachle z w³óknem i wykoùczeniow¹. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-03-15, 17:49
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | ciekawe jak zachowuje sie to po czasie...??moÂże ktoÂś bedzie mial okazje zobaczyĂŚ... |
Co masz na mysli po czasie?
Jak dÂługo masz zamiar testowaĂŚ
DziÂś glass poszedÂł na problematyczne miejsce i po otwarciu puszki..... (a Âławo nie byÂło) zobaczyÂłem materiaÂł o bardzo zwartej konsystencji.
NakÂładanie i szlifowanie (maszynowe) to poprostu bajka.
I co wa¿ne (po czasie, tak jak chcia³eœ wiedzieÌ @Gugun) po wygrzaniu promiennikiem nie siada a u¿ywany polfil z w³óknem przy wygrzewaniu promiennikiem potrafi³ puœcic soki , dodam ¿e wygrzewa³em w tydzieù po wyrobieniu elementu.
Z w³ókna polecia³o zielone i oczywiœcie po wygrzaniu musia³a byc poprawka bo potrafi³ do³ek wyjœÌ.
Tu tego nie zauwaÂżyÂłem a powierzchnia byÂła nierĂłwna ze wzglĂŞdu na reakcje epoksydu ze starymi powÂłokami.
Glass na wielki plus.
PS
W mailu z cennikiem dosta³em tylko informacje o b³êdzie na forum i nie znam cennika POLYCAR |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-15, 17:56
|
+2
|
|
|

|
poprostu z wluknem- nie przepuszcza wody,stosowana g³ównie w miejscach pokorozyjnych lub tez na nia nara¿onych-1 warstwa
z alu-g³ównie dachy maski i elementy nara¿one na podwy¿szon¹ temp,z biedy mozna nia zast¹piÌ kit z w³uknem
soft-miekka fajna w nakÂładaniu,obrobce itp
uni-uniwersalna,poprosrtu zwykÂła szpachla twardsza od softa,miekciejsza od alu i wlukna
no i wykonczeniowa-na maÂłe dziurki i inne drobne braki przed lakierowaniem czy przed podkÂładem-bardzo mieciutka
czyli 1 warstwa alu lub wlukno nastepnie ulni lub soft i ewentualnie wykonczeniowa
albo poprostu od poczatku jedziesz do konca uniwersalna czy softem...jak kto woli.
prosta zasada jesli uzywasz kilka rodzjĂłw-zaczynasz od najtwardszej konczysz na najmiekciejszej sorka za orty i inne malo poprawne wyrazy ale ...
ps. co do podkÂładu w nakladaniu extra,fajnie sie rozlewa i malo pÂłynÂący bo wylaÂłem testowo dosc grubo i nic nie leci.ale nie zapeszam bo jeszcze nie wiem jak bedzie sie go tarÂło itp |
|
|
|
 |
adniem21
|
Wysłany: 2012-03-15, 18:00
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-15, 18:03
|
0
|
|
|

|
doktorku ja chce wiedzieĂŚ po czasie a nie po wygrzaniu...poprostu czy nie siada teÂż ale oprocz tego to czy nie spĂŞka itp itd wiele moze byĂŚ defektow ktore wychodzÂą p[o czasie |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-03-15, 18:18
|
0
|
|
|

|
PLASTER nazwa podejrzana a to cudo na zderzaki .Szpachla bardzo fajna w nak³adaniu konsystencja nie za ,,gêsta ,, ³atwo rozk³ada siê na elemencie . Wysycha szybko w temp. 15C po 20min nadawa³a siê do obróbki. Jak wiadomo wiêkszoœÌ szpachli na zderzaki po wyschniêciu ,,klei,, siê do papieru tu jest podobnie ale nie do przesady .PLASTER mo¿na œmia³o poleciÌ do nak³adania na giêtkie elementy |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-15, 18:25
|
0
|
|
|

|
Homer S. napisał/a: | Wysycha szybko w temp. 15C po 20min nadawaÂła siĂŞ do obrĂłbki | ci powiem ze reszta tak samo...wczoraj jak troche przepalilem tak do 20-25 to musiaÂłem sie strasznie streszczaĂŚ pĂłki co to na plus ale za to latem to bedzie trzeba lataĂŚ najszybciej jak sie da |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-03-15, 18:29
|
0
|
|
|

|
WÂłaÂśnie teÂż tak siĂŞ zastanawiam co bĂŞdzie latem bo robiĂŞ na Roberlo Multiextender a ta szpachla i tak jest szybka w wysychaniu .PrĂłbowaÂłem Uni Plus i jest na Plus gÂładziutka w nakÂładaniu i bez dziurek |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-15, 18:49
|
0
|
|
|

|
nie czasem soft plus?? |