Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Kuku1985 
Wys³any: 2012-03-22, 21:25   Temperatura
0
UP DOWN
A6 C5 1.8T AEB

Sk±d: Tczew
Wiem ¿e mo¿e zadam dla wiêkszo¶ci z was banalne pytanie, ale jak± max temperaturê wytrzyma per³a?

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-03-22, 21:52   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Mo¿esz kolego "doprecyzowaæ" to pytanie? ;)

Kuku1985 
Wys³any: 2012-03-22, 23:15   
0
UP DOWN
A6 C5 1.8T AEB

Sk±d: Tczew
Mam zakupiony lakier (per³a) z przeznaczeniem do pomalowania pokrywy g³owicy, która jak wiadomo daje ciep³o. Zastanawiam siê czy po pomalowaniu a nastêpnie u¿ytkowaniu pojazdu nie wyskocz± purchle. Z tego co mi wiadomo jedn± z 100% metod jest lakierowanie proszkowo a takiej mo¿liwo¶ci nie mam.

ivanovic
Wys³any: 2012-03-23, 06:01   
0
UP DOWN

O pokrywê zaworów nie masz siê co martwiæ raczej, chocia¿ nie wiem co to za lakier tak naprawdê masz.

Ja w weekend zabieram siê za zaciski hamulcowe. Epoksyd ju¿ na nich jest po piaskowaniu. Ale pytanie dobre.

Jak± temp mo¿e wytrzymaæ lakier np bezbarwny? Czy s± jakie¶ dodatki do lakierów które mog³yby zapobiegaæ niespodziankom podczas u¿ytkowania? W Listopadzie po³o¿y³em na jeden zacisk próbnie epoksydowy i kilka razy mia³em okazjê zgrzaæ hamulce konkretnie i nic siê z nim nie sta³o. Jednak jak zachowa siê bezbarwny?

936
Wys³any: 2012-03-25, 12:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
potraktuj opalark± to siê dowiesz...
Pozdrawiam

alucard333
Wys³any: 2012-03-25, 23:10   
0
UP DOWN

zrobi sie ¿ó³ty .... tak samo jak masz np alufelgi i s± pomalowana na bia³± baze i na to lakier
po d³u¿szym u¿ytkowaniu do¶æ intensywnie samochodu z bia³ego bêdziesz mia³ ekri:)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: