Mam zakupiony lakier (per³a) z przeznaczeniem do pomalowania pokrywy g³owicy, która jak wiadomo daje ciep³o. Zastanawiam siê czy po pomalowaniu a nastêpnie u¿ytkowaniu pojazdu nie wyskocz± purchle. Z tego co mi wiadomo jedn± z 100% metod jest lakierowanie proszkowo a takiej mo¿liwo¶ci nie mam.
O pokrywê zaworów nie masz siê co martwiæ raczej, chocia¿ nie wiem co to za lakier tak naprawdê masz.
Ja w weekend zabieram siê za zaciski hamulcowe. Epoksyd ju¿ na nich jest po piaskowaniu. Ale pytanie dobre.
Jak± temp mo¿e wytrzymaæ lakier np bezbarwny? Czy s± jakie¶ dodatki do lakierów które mog³yby zapobiegaæ niespodziankom podczas u¿ytkowania? W Listopadzie po³o¿y³em na jeden zacisk próbnie epoksydowy i kilka razy mia³em okazjê zgrzaæ hamulce konkretnie i nic siê z nim nie sta³o. Jednak jak zachowa siê bezbarwny?
zrobi sie ¿ó³ty .... tak samo jak masz np alufelgi i s± pomalowana na bia³± baze i na to lakier
po d³u¿szym u¿ytkowaniu do¶æ intensywnie samochodu z bia³ego bêdziesz mia³ ekri:)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum