Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Kaniq
Wysłany: 2012-03-25, 21:29   Dorabianie koloru - KRAKÓW
0
UP DOWN

Witam,
PoszukujĂŞ sklepu lakierniczego w ktĂłrym dobiorĂŞ pod kolor swojego samochodu lakier.

Z tym ze mĂłj caÂły samochĂłd byÂł malowany na inny kolor niÂż byÂł seryjny, i poszukujĂŞ sklepu ktĂłry dobierze mi, poprzez przyÂłoÂżenie jakiegoÂś urzÂądzenia do mojego lakieru, chodzi mi o to abym miaÂł idealnie dobrany lakier pod kolor

WszĂŞdzie gdzie jadĂŞ zapytaĂŚ to z koloru lakieru dobierajÂą tylko.
Poszukuje profesjonalnego doboru lakieru.

SÂą wogĂłle w tych czasach, jakieÂś takie urzÂądzenia do doboru barwy?

MozĂŞ zna namiar na firmĂŞ w Krakowie.

ksenonn 
Wysłany: 2012-03-25, 23:00   
0
UP DOWN

na Centralnej koÂło Nowohuckiej na przeciw M1 :) chÂłopaki dobrze dobierajÂą lakier, daj im jakiÂś element to Ci dobiorÂą

Kaniq
Wysłany: 2012-03-26, 17:59   
0
UP DOWN

ksenonn napisał/a:
na Centralnej koÂło Nowohuckiej na przeciw M1 :) chÂłopaki dobrze dobierajÂą lakier, daj im jakiÂś element to Ci dobiorÂą

Dobieraj¹ po kodzie lakieru czy maj¹ jak¹œ maszynê, do zbadania dok³adnie mojej barwy lakieru?
OczywiÂście ze klapkĂŞ demontuje.

ksenonn 
Wysłany: 2012-03-26, 22:42   
0
UP DOWN

dobieraj¹ do elementu, po kodzie to odcieù bêdzie siê ró¿ni³ - maj¹ dobre oko ch³opaki, polecam

Kaniq
Wysłany: 2012-03-27, 20:07   
0
UP DOWN

ksenonn napisał/a:
dobieraj¹ do elementu, po kodzie to odcieù bêdzie siê ró¿ni³ - maj¹ dobre oko ch³opaki, polecam

W temacie wyraÂźnie napisaÂłem ze takie firmy mnie nie interesujÂą ktĂłre po kodzie dobierajÂą.

Na OÂś.KombatantĂłw, Autorenolak - rĂłwnieÂż mieszajÂą idealnie, z poÂłowa Krakowa tam dorabia lakier i okolice, ale tylko z kodu, co mnie nie interesuje.

berag1 
Wysłany: 2012-03-27, 20:12   
0
UP DOWN

Cytat:
Z tym ze mĂłj caÂły samochĂłd byÂł malowany na inny kolor niÂż byÂł seryjny, i poszukujĂŞ sklepu ktĂłry dobierze mi, poprzez przyÂłoÂżenie jakiegoÂś urzÂądzenia do mojego lakieru, chodzi mi o to abym miaÂł idealnie dobrany lakier pod kolor

To urzÂądzenie to spektrofotometr. Nie ma czegoÂś takiego jak idealnie dobrany kolor, tylko zrobienie koloru tak aby nadawaÂł siĂŞ do cieniowania.

Kaniq napisał/a:

WszĂŞdzie gdzie jadĂŞ zapytaĂŚ to z koloru lakieru dobierajÂą tylko.

A co, maja jeszcze cmokn¹Ì w pompeczkê? Przepraszam za ten tekst ale jak czytam coœ takiego jak powy¿ej to nie mogê siê powstrzymaÌ.

Cz³owieku zejdŸ na ziemiê, ka¿dy dobry kolorysta dobierze Ci ten kolor tak aby da³o siê wycieniowaÌ, no chyba ¿e masz jakiegoœ kameleona to wtedy trzeba do wró¿ki. ^^

A i jeszcze jedno, TwĂłj temat brzmi ,,Dobieranie koloru-KrakĂłw,, i nic tam nie ma na temat tego , Âże chcesz dobraĂŚ lakier za pomocÂą spektrofotometru.

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-03-27, 21:00   
0
UP DOWN

berag1 napisał/a:
spektrofotometru.

Bo kolega nie wiedziaÂł jak tÂą magicznÂą skrzynkĂŞ nazwaĂŚ. ^^ ^^ ^^

Kaniq napisał/a:
W temacie wyraÂźnie napisaÂłem ze takie firmy mnie nie interesujÂą ktĂłre po kodzie dobierajÂą.

Wiara to podstawa.
Ty znajdziesz kogoÂś co na ostro ci kolor dobierze a nasi piÂłkarze wygrajÂą w euro 2012.
Wiara, wiara, wiara.... ^^ ^^ ^^

ksenonn 
Wysłany: 2012-03-27, 21:47   
0
UP DOWN

Kaniq napisał/a:
ksenonn napisał/a:

Na OÂś.KombatantĂłw, Autorenolak - rĂłwnieÂż mieszajÂą idealnie, z poÂłowa Krakowa tam dorabia lakier i okolice, ale tylko z kodu, co mnie nie interesuje.

przecieÂż napisaÂłem Âże NIE po kodzie tylko z elementu dobierajÂą :sciana:

Siekiera
Wysłany: 2012-03-27, 22:59   
0
UP DOWN

Nie rozumiecie!
Kolega szuka mieszalni co ma na szyldzie napisane "Komputerowy dobĂłr kolorĂłw" a wy sobie jaja robicie :> Forum ma pomagaĂŚ a nie szydziĂŚ.

Kaniq
Wysłany: 2012-03-31, 13:11   
0
UP DOWN

Panowie spokojnie.

ksenonn napisał/a:
Kaniq napisał/a:
ksenonn napisał/a:

przecieÂż napisaÂłem Âże NIE po kodzie tylko z elementu dobierajÂą :sciana:

PatrzÂą na element i porĂłwnujÂą z szablonikiem koloru ktĂłre maja, a oko czÂłowieka jest mylne dlatego szukam jakiegoÂś dokÂładniejszego doboru lakieru.

UrzÂądzeĂą takich nie znam, dlatego nie podaje nazw.

ksenonn 
Wysłany: 2012-03-31, 13:24   
0
UP DOWN

robiÂą jeszcze natryski prĂłbne, a co masz do polakierowania na aucie?

Kaniq
Wysłany: 2012-04-07, 09:46   
0
UP DOWN

A czy to waÂżne co mam do polakierowania.

NapisaÂłem iÂż poszukuje firmy posiadajÂącej urzÂądzenie ktĂłre po przyÂłoÂżeniu do lakieru, jest wstanie wykonaĂŚ ten kolor, na terenie Krakowa

ksenonn 
Wysłany: 2012-04-07, 11:27   
0
UP DOWN

to jedÂź tam i pogadaj z chÂłopakami, coÂś pewnie doradzÂą i nie spinaj siĂŞ tak bo tak trochĂŞ szukasz dziury w caÂłym..

Chali68
Wysłany: 2012-04-07, 12:41   
0
UP DOWN

Kol.kaniq spektrofotometr teÂż przekÂłamuje nie jest tak prosto jak Ci siĂŞ wydaje.

stek
Wysłany: 2012-04-09, 20:44   
0
UP DOWN

Q..rwa zajedÂździe tam dorubcie a nie pitolcie. ROBIÂĄ DOBRZE.Ksenon a ty gdzie dorabiasz??????

Kaniq
Wysłany: 2012-04-09, 21:22   
0
UP DOWN

Panowie, po co ta zbĂŞdna dyskusja!???

Szukam firmy w Krakowie ktĂłra posiada spektrofotometr, aby mi dobraĂŚ bazĂŞ, tyle.

Poszukuje tylko i wy³¹cznie adresu takiej firmy nic wiêcej, po co ta dyskusja, chyba ze posty sobie nabijacie.

ksenonn 
Wysłany: 2012-04-09, 22:11   
0
UP DOWN

ja dorabiam u chÂłopakĂłw ktĂłrych polecaÂłem

Nokia 
Wysłany: 2012-04-10, 09:01   
0
UP DOWN
:)

Kaniq napisał/a:
Szukam firmy w Krakowie ktĂłra posiada spektrofotometr, aby mi dobraĂŚ bazĂŞ, tyle.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

To sie usmiaÂłem :D

Co Ty czÂłowieku myslisz ze jak masz spektro to masz kolor 100000% idelany ??? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Zejdz na ziemie jak kolorysta bedzie pipa to nawet mu spektro nic nie pomoÂże ;P ;P ;P ;P ;P

Spektrem to mozesz sie ukierunkowac w ktĂłra strone masz isc jak np, jak nie masz nr. lakieru.
A finalny kolor to tylko oko kolorysty. A nie spektro :blee: :blee: :sciana: :sciana:

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-04-10, 10:47   
0
UP DOWN

Nokia napisał/a:
A finalny kolor to tylko oko kolorysty. A nie spektro

Bajery wciskasz.

Nokia 
Wysłany: 2012-04-10, 19:21   
0
UP DOWN

Ja bajery wciskam ?
To nie zapomnij przy nastepnej wizycie w mieszalni powiedziec ze maja ci dobrac ze spektro bez zadnych korekt, co spektro pokaze to niech lejÂą.
A potem pokaz jak wyszÂło.

gugun 
Wysłany: 2012-04-11, 16:37   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Bajery wciskasz.
jak to mowiÂą dobry bajer pol sukcesu ;)

Kaniq
Wysłany: 2012-04-11, 21:26   
0
UP DOWN

Ponawiam pytanie jeszcze raz.

"
Poszukuje tylko i wy³¹cznie adresu takiej firmy nic wiêcej, po co ta dyskusja, chyba ze posty sobie nabijacie."

Jest tutaj jakiÂś porzÂądek na forum, czy kaÂżdy moÂże pisaĂŚ wszystko gdzie zechce?

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-04-11, 21:30   
0
UP DOWN

Kaniq napisał/a:
czy kaÂżdy moÂże pisaĂŚ wszystko gdzie zechce?

Skoro Ty piszesz co chcesz...... widocznie trochĂŞ CiĂŞ olewamy :fiu: bo trochĂŞ cwaniaczysz kolego.

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-04-11, 22:55   

Lackdoctor napisał/a:
Kaniq napisał/a:
czy kaÂżdy moÂże pisaĂŚ wszystko gdzie zechce?

Skoro Ty piszesz co chcesz...... widocznie trochĂŞ CiĂŞ olewamy :fiu: bo trochĂŞ cwaniaczysz kolego.

Oj doktorku , zamiast pomĂłc koledze , ktĂłry nie ma czasu z gugla skorzystac to jakies takie ...

Bardzo proszĂŞ :
http://www.autoservicemanager.pl/757,11

ale namiar na firmê musisz znaleŸÌ sobie sam :-)

gugun 
Wysłany: 2012-04-12, 10:49   
0
UP DOWN

co to za rĂłznica z czego ci dobiorÂą?najwazniejsze zeby pasowal... u mnie majÂą takie urzÂądzenie i maÂło co go uÂżywajÂą...doÂświadczony kolorysta wie co z czego pasuje...zacznij chodziĂŚ po wszystkich mieszalniach i pytaĂŚ "macie..??" jak nie to narazie :D

Kaniq
Wysłany: 2012-04-15, 20:06   
0
UP DOWN

Panowie dziĂŞki nic mi nie pomogliÂście i poszedÂłem tylko w koszta.

Szlag niech to trafi, pomalowaÂłem caÂły zderzak i kolor caÂłkiem inny niÂż samochodu.
Lakier dobieraÂłem na oÂś. KombatantĂłw.

Robili prĂłbne natryski cuda wianki, barwienie, bo takiego szablonu nie mieli, klapkĂŞ musiaÂłem zostawiĂŚ na dzieĂą - i nic z tego masakra...

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-04-15, 20:10   

Kaniq napisał/a:

Szlag niech to trafi, pomalowaÂłem caÂły zderzak i kolor caÂłkiem inny niÂż samochodu.
Lakier dobieraÂłem na oÂś. KombatantĂłw.

Robili prĂłbne natryski cuda wianki, barwienie, bo takiego szablonu nie mieli, klapkĂŞ musiaÂłem zostawiĂŚ na dzieĂą - i nic z tego masakra...

A tak z ciekawoÂści tylko - na jakim systemie ( systemach ) na tej mieszalni pracujÂą ?

grzechoo2008 
Wysłany: 2012-04-15, 20:21   
0
UP DOWN

Kaniq napisał/a:

A czego Ty siĂŞ spodziewaÂłeÂś, czy ty myÂślisz, Âże my tu ganiliÂśmy twoje uparte poszukiwanie spektrofotometru z czystej zÂłoÂśliwoÂści?
To nie jest takie proste jak gotowanie wody na herbatkĂŞ.
Daj ten sam kolor (zw³aszcza "trudny") do trzech ró¿nych lakierni a bêdziesz mia³ trzy odcienie tego samego koloru.
WÂłaÂśnie dla tego tak uparcie wspominaliÂśmy o cieniowaniu a ty i tak swoje :rozga:

JAROGTS
Wysłany: 2012-04-15, 20:23   
0
UP DOWN

PrzewaÂżnie plastikowe zderzaki majÂą trochĂŞ inny odcien od czĂŞÂści metalowych
pozdro

Nokia 
Wysłany: 2012-04-15, 20:26   
0
UP DOWN

Nie ma tu wgl. o czym gadac.
Masz pretensje miej do siebie. Mieszkasz w krk to trzabyÂło sie przleciec po mieszalniach i popytac kto ma spektro i by ci domieszali ze spektro ktĂłrego tak chciaÂłes, ale co by to daÂło ? :rotfl: :rotfl:
Smiech na sali poprostu.

stek
Wysłany: 2012-04-15, 20:31   
0
UP DOWN

grzechoo2008 napisał/a:
A czego Ty siĂŞ spodziewaÂłeÂś, czy ty myÂślisz, Âże my tu ganiliÂśmy twoje uparte poszukiwanie spektrofotometru z czystej zÂłoÂśliwoÂści?
To nie jest takie proste jak gotowanie wody na herbatkĂŞ.
Daj ten sam kolor (zw³aszcza "trudny") do trzech ró¿nych lakierni a bêdziesz mia³ trzy odcienie tego samego koloru.
WÂłaÂśnie dla tego tak uparcie wspominaliÂśmy o cieniowaniu a ty i tak swoje :rozga:

tak jak piszesz, a dodam jeszcze, jakim sprzetem lakieruje , na jakim ciœnieniu, iloœÌ materia³u, temp,...... i tak mo¿na by gadaÌ. Najlepiej miec pretensje. Pozdr

ksenonn 
Wysłany: 2012-04-15, 20:48   
0
UP DOWN

trzeba byÂło mnie posÂłuchaĂŚ :fiu:

Kaniq
Wysłany: 2012-04-15, 21:56   
0
UP DOWN

Dwa lata temu malowaÂł mi to auto lakiernik i on dobieraÂł lakier, muszĂŞ siĂŞ do niego przejechaĂŚ i zapytaĂŚ gdzie dobieraÂł, bo wiem ze on nie dobiera a gdzieÂś jeÂździ z elementami z danego samochodu, moÂże powie gdzie robi farbĂŞ - oby.

A jak nie to tylko i wy³¹cznie spektro zostaje, bo potrzebuje jeszcze z 1-2 litry bazy na to auto.

Nokia 
Wysłany: 2012-04-15, 21:56   
0
UP DOWN

A tak wgl. to jak dÂługo juz lakierujesz ?

Kaniq
Wysłany: 2012-04-15, 21:59   
0
UP DOWN

Nokia napisał/a:
A tak wgl. to jak dÂługo juz lakierujesz ?

Bardziej jako hobby od okoÂło roku, z poczÂątku "sprejami".
Teraz drugi raz pistoletem, Âładnie siadÂła baza i bezbarwny, ale co z tego jak kolor nie ten.

hudy
Wysłany: 2016-04-30, 17:57   
0
UP DOWN

ksenonn napisał/a:

Witam. Potrzebuje dobraĂŚ srebrny kolor by wymalowaĂŚ bÂłotnik i zderzak. Czy Panowie z Centralnej nadal siĂŞ zajmujÂą dobieraniem koloru i czy wzrok im sie nie pogorszyÂł? :) Ostatnio dobieraÂłem w pewnej mieszalni i zamiast biaÂłego po wymalowaniu element byÂł jasno szary. Dobrali lakier ponownie ale niesmak pozostaÂł :/ Rozumiem Âże ci z Centralnej to firma Lak-Car?

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » Off Topic

Odpowiedz do tematu