Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 03:18 |
Autor |
Wiadomość |
|
bart
|
Wysłany: 2007-12-12, 11:24 Lakiery wodne mobihel helios.
|
0
|
|
|
|
Witam.
Mam pytanie do lakiernikĂłw ktĂłrzy mieli lub majÂą do czynienia z lakierami wodnymi mobihel.Chodzi mi o wasze spostrzeÂżenia w tym temacie.Zastanawiam siĂŞ nad wstawieniem do siebie ich mieszalnika.Narazie uÂżywam ich szpachli,podkÂładĂłw i bezbarwnego low voc i muszĂŞ powiedzieĂŚ,Âże to bardzo dobre produkty. |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2007-12-14, 00:14
|
0
|
|
|
|
No ja bym tez chĂŞtnie posÂłuchaÂł bo mnie naginajÂą Âżebym braÂł a jakoÂś przekonany nie jestem. Czy helios tak samo jak ixel robiony jest przez standox? |
|
|
|
|
bart
|
Wysłany: 2007-12-14, 13:28
|
0
|
|
|
|
Konwencjonalny system heliosa by³ robiony przez standoxa i nawet mo¿na by³o zamieniaÌ pigmenty,woda natomiast jest ju¿ robiona tylko przez heliosa.By³em na szkoleniu i pokazywali jak tym sie pracuje.DosyÌ d³ugo schnie ale tego nigdzie nie przeskoczy.Wa¿ny jest sposób nak³adania bazy,ostatnia warstwa zawsze musi byÌ wypylona.Nie mo¿na robiÌ wypy³ki tylko na czêœci elementu bo wyjdzie zupe³nie inny odcieù(jaœniejszy)a tam gdzie by³a mokra pe³na warstwa jest ciemniejszy i muszê powiedzieÌ ,¿e te ró¿nice s¹ naprawdê ogromne,dlatego przy cieniowaniu stosuje siê bezbarwn¹ bazê ¿eby u³o¿yÌ ziarno.Du¿ym plusem jest cena,na po³owê ni¿ np.w autocolorze. |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2007-12-14, 17:39
|
0
|
|
|
|
1. A pokazywali na szkoleniu czy daje siĂŞ szlifowaĂŚ peÂłna warstwa bazy? I po jakim czasie.
2. Czy dodaje siĂŞ do niej wodĂŞ i czy to wynika z receptury czy moÂże jest jakaÂś standardowa proporcja z wodÂą? |
|
|
|
|
bart
|
Wysłany: 2007-12-14, 19:13
|
0
|
|
|
|
Co do szlifowania bazy to nie odpowiem,bo ca³kiem mi to z g³owy wylecia³o i nie zapyta³em ale baza by³a sucha po ok.20minutach,bez podsuszania dyszami,tylko wentylacja w kabinie w temp.20 stopni.Lakier rozcieùcza siê max 10%.Sam nie wiem któr¹ wodê wzi¹Ì,w poniedzia³ek bêd¹ mi prezentowaÌ autocolor,tylko jest drogi i w tym ca³y ból,mo¿e jeszcze ppg. |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2007-12-14, 21:50
|
0
|
|
|
|
bart napisał/a: | Sam nie wiem ktĂłrÂą wodĂŞ wzi¹Ì,w poniedziaÂłek bĂŞdÂą mi prezentowaĂŚ autocolor,tylko jest drogi i w tym caÂły bĂłl,moÂże jeszcze ppg. |
ppg sobie odpuœÌ, kolega mówi³ mi ¿e jest typu "po³ó¿ i nie dotykaj mnie"
jak mieszkasz w regionie gdzie dystrybutorem du ponta nie jest M&ST tylko jakaÂś inna firma to moÂżesz zainteresowaĂŚ siĂŞ du pontem bo cena zakupu jest rewelka a baza caÂłkiem sympatyczna. MST trochĂŞ przycina
cen autocoloru nie znam bo u mnie to tylko do serwisĂłw wstawiajÂą, he he elita wypytaj dobrze ich na tym pokazie i napisz
[ Dodano: 2007-12-14, 21:55 ]
dopytaj teÂż dokÂładnie o cieniowanie, czy trzeba dawaĂŚ jakiÂś preparat czy da siĂŞ teÂż bez niego i sprawdÂź czy chmury siĂŞ robiÂą
aaa i jeszcze czym siĂŞ myje pistolet czy zwykÂła woda czy coÂś specjalnego? |
|
|
|
|
bart
|
Wysłany: 2007-12-15, 13:08
|
0
|
|
|
|
Pistolet moÂżesz myĂŚ pod kranem a jeÂśli chodzi o cieniowanie to nie stosuje siĂŞ Âżadnych zarzutek tylko lecisz samÂą bazÂą no i ponoĂŚ bardzo szybko schnÂą,mĂłwiĂŞ tu o nowej wodzie aquabase plus,poprzednia to aquabase.Reszte opiszĂŞ jak zobaczĂŞ na Âżywo.Jak masz jakieÂś wiadomoÂści na temat wody od ludzi ktĂłrzy tym robiÂą to pisz,zawsze to jakieÂś rozeznanie. |
|
|
|
|
danielpainter
|
Wysłany: 2007-12-21, 19:51
|
0
|
|
|
AIRBRUSH:D:D:D:D
|
Ja tam troche malowalem wodÂą Autocoloru i uwazam ze wypas totalny. Uwazam ze warto sie jeszcze zainteresowac woda firmy Spies Hecker- inia Green tec, dobra cena i bardzo dobry towar |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2008-01-04, 18:51
|
0
|
|
|
|
bart, jak wyszedÂł pokaz? Napisz jeÂżeli moÂżesz jakie warunki dajÂą, bo podobno niektĂłrzy dystrybutorzy dajÂą wodĂŞ heliosa bez Âżadnej umowy. Prawda to? MoÂże ktoÂś coÂś wie na ten temat? |
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-01-05, 21:51
|
0
|
|
|
|
Mobihela znam od podszewki. To ja go wprowadzaÂłem na rynek.. UstawiÂłem przeszlo 50 mieszalnii. Nigdy nic nie byÂło robione przez Standoxa dla Heliosa. Raczej odwrotnie. Towary nie sÂą zÂłe, tylko wÂłaÂściciel firmy w Polsce hu....y. Jest nie sÂłowny, maÂło uczciwy i bardzo mÂścity. JeÂżeli zajdziesz mu za skĂłrĂŞ, to pozabiera Ci wszystko, bez wzglĂŞdu na obroty. JeÂżeli nie musisz to raczej z nimi nie handluj. Co do wody polecam IXELLa. To przynajmniej jest robione przez Standoxa na potrzeby serwisu Renault. JeÂżeli czcecie namiary to na priwa. |
_________________ ZOBACZ
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=7388319
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=3442968
www.autolakier.pl
|
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2008-01-07, 10:03
|
0
|
|
|
|
DziĂŞki ixell, to bardzo waÂżna informacja, chyba waÂżniejsza od oceny samej wody heliosa. Ja juz miaÂłem raz problemy z niezbyt dokÂładnÂą umowÂą a wÂłaÂściwie z nieuczciwym dystrybutorem. WprowadziÂłem u siebie kolorki Ivata z KraÂśnika a po jakimÂś czasie pojawiÂł siĂŞ ten sam mieszalnik u mojej konkurencji i zaczĂŞÂły siĂŞ przepychanki. Ale jak dowiedziaÂłem siĂŞ jakie numery robi na rynku ten dystrybutor to odpuÂściÂłem, lepiej z takimi ludÂźmi nie robiĂŚ interesĂłw. Dlatego siĂŞ zdziwiÂłem, Âże helios daje mieszalnik bez umowy
no ale jak po³¹czyÌ to z twoj¹ informacj¹ to wniosek jest jeden... panom z heliosa dziêkujemy, ja nie zamierzam siê daÌ drugi raz wuœciÌ w kana³. Dla kogoœ innego taki uk³ad mo¿e byÌ OK ale ja tam wolê siê zabezpieczaÌ umowami, zawsze jest z czym iœÌ do s¹du a tak mog¹ ciê wyruchaÌ i nawet nie piœniesz a to jest biznes, ma³y bo ma³y ale mam za co rachunki p³aciÌ |
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-01-13, 02:07
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
DrCruel
|
Wysłany: 2008-02-13, 08:11
|
0
|
|
|
|
Wklejam to pytanie do tego tematu, bo nie ma co zaczynaĂŚ nowego.
bart napisał/a: | Witam.ProszĂŞ o opinie dotyczÂące lakierĂłw wodnych heliosa.JeÂśli ktoÂś siĂŞ z nimi zetkn¹³ to piszcie.Mam na myÂśli informacje o ich stosowaniu,jakoÂści itp.PytaÂłem o to juÂż wczeÂśniej ale nie uzyskaÂłem Âżadnych konkretĂłw na temat materiaÂłow. |
Koledzy, napiszcie coÂś wiĂŞcej o heliosie, tak was bart Âładnie prosi |
|
|
|
|
Sharuga
|
Wysłany: 2008-02-13, 09:20
|
0
|
|
|
|
bart napisał/a: | WaÂżny jest sposĂłb nakÂładania bazy,ostatnia warstwa zawsze musi byĂŚ wypylona.. |
Trochê OT, ale oœwieÌcie lamê co to jest "wypylenie" warstwy... Dziêki z góry za wyrozumia³oœÌ... |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2008-02-13, 10:29
|
0
|
|
|
|
Ma ktoÂś wodĂŞ heliosa a wczeÂśniej miaÂł ich bazĂŞ rozpuszczalnikowÂą?
JeÂżeli tak, to proszĂŞ sprawdziĂŚ czy receptury konkretnych kolorĂłw sÂą takie same czy zmieniÂły siĂŞ? |
|
|
|
|
kkazik40
|
Wysłany: 2008-02-14, 00:57
|
0
|
|
|
|
WodĂŞ heliosa mam, ale na razie z niej nie korzystam (wymagany zakup pistoletu).
ZadaÂłeÂś pytanie: JeÂżeli tak, to proszĂŞ sprawdziĂŚ czy receptury konkretnych kolorĂłw sÂą takie same czy zmieniÂły siĂŞ?
Chodzi o porównanie hydro z bazami rozpuszczalnikowymi heliosa?, je¿eli tak to z tego co zd¹¿y³em siê zorientowaÌ, to jest to zupe³nie co innego. ByÌ mo¿e nie zrozumia³em pytania, wiêc dodam jeszcze takie info ¿e, receptury kolorów zmienia³y siê bodaj¿e od po³owy lat 90 tych, za spraw¹ wprowadzania nowych mixów (poprawa si³y krycia,itp.)
Co do baz rozpuszczalnikowych, to receptury heliosa sÂą bardzo porĂłwnywalne z: ixell, spies hecker i byĂŚ moÂże standox. Aktualnie uÂżywam mixĂłw tych trzech pierwszych firm.
SprawdzaÂłem receptury hydro Ixela (do2000r. taki mam program), z obecnym heliosem i niestety nie jest to samo. |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2008-02-14, 08:32
|
0
|
|
|
|
Tak, dokÂładnie o to mi chodziÂło, czy receptury z wody sÂą inne czy takie same jak byÂły w rozpuszczalniku.
Skoro s¹ inne czyli musieli je na nowo opracowywaÌ ale coœ chyba zr¹bali bo dowiadywa³em siê w ró¿nych miejscach i wiêkszoœÌ ludzi mi potwierdza, ¿e dystrybutorzy ju¿ trac¹ cierpliwoœÌ przez reklamacje z mieszalników, w³aœnie chodzi o niezgodnoœci kolorów z fiszkami.
Ja siĂŞ zastanawiaÂłem nad tÂą wodÂą, juÂż pisaÂłem o tym ale na razie daÂłem sobie spokĂłj jednak dalej poszukujĂŞ wszelkich informacji. |
|
|
|
|
baqo
|
Wysłany: 2008-02-14, 11:50
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisał/a: | czy receptury z wody sÂą inne czy takie same jak byÂły w rozpuszczalniku | JAK MOGÂĄ BYĂ TAKIE SAME??? wodne komponenty sÂą inne niÂż rozcienczalniokowe. ale to nie zmienia faktu Âże nie majÂą pasowaĂŚ z dotychczasowymi natryskami . receptury sÂą inne ,ale kolor musi byĂŚ zgodny z natryskiem.jak tego nie speÂłniajÂą to firma do kitu!!! co z tego Âże dostaniesz mieszalnik za ZETA, jak potem musisz siĂŞ mĂŞczyĂŚ,i lipĂŞ waliĂŚ z kolorystykÂą na autach. ale sÂłyszaÂłem Âże jak mobihel nie pasuje to do dwĂłch miesiĂŞcy jest zwrot.sÂłowacy muszÂą jeszcze trochĂŞ widocznie popracowaĂŚ nad wodÂą. osobiÂście to bym chyba wolaÂł NOVOLA jak heliosa!!! i tak robiĂŞ DU PONTEM! wolĂŞ doÂłoÂżyĂŚ parĂŞ zÂłotych ,ale mieĂŚ coÂś po¿¹dnego |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2008-02-15, 20:41
|
0
|
|
|
|
Nie sÂłowacy tylko sÂłoweĂący
baqo napisał/a: | ale sÂłyszaÂłem Âże jak mobihel nie pasuje to do dwĂłch miesiĂŞcy jest zwrot |
co masz na myÂśli? kto komu i co zwraca? |
|
|
|
|
baqo
|
Wysłany: 2008-02-15, 23:37
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisał/a: | Nie sÂłowacy tylko sÂłoweĂący | no fakt!!! sÂłowenia!!!lubiana!!! |
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-02-18, 01:06
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
bart
|
Wysłany: 2008-02-18, 07:56
|
0
|
|
|
|
Ixell,moÂżesz coÂś wiĂŞcej powiedzieĂŚ o mobihelu.Mam na myÂśli ich wodĂŞ i materiaÂły typu szpachla podkÂład,klar.MoÂże znasz opinie ludzi ktĂłrzy juÂż tym robiÂą? |
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-02-18, 21:22
|
0
|
|
|
|
Znam. Szpachel to problem, twardy i siada. PodkÂłady wodzianka, przez kilka lat jakoÂś nie udaÂło mi siĂŞ przekonaĂŚ do nich lakiernikĂłw. Jedyne co jest OK to klar.
Woda to kopia standoxa, ale znajÂąc Âżycie maÂło udana. Sam niÂą nie robiÂłem, ani nie sprzedawaÂłem. SÂą taĂąsze polskie systemy, ktĂłre bazujÂą rĂłwnieÂż na standoxie i kosztujÂą taniej. Nie ustĂŞpujÂą rĂłwnieÂż jakoÂściÂą.
Lakierowane fiszki w mobihelu to œciema. Tylko fajnie wygl¹daj¹, ale s³abo pasuj¹. Bez rêcznej korekcji to lipa. Woda wogóle, do przerabiania wy³¹cznie na podstawie natrysku próbnego. WyobraŸ sobie, robisz b³otnik, potrzebujesz 100 ml bazy i bawisz siê ca³y dzieù nad ni¹. Œmiech.................... |
_________________ ZOBACZ
www.autolakier.pl
|
|
|
|
|
kkazik40
|
Wysłany: 2008-10-01, 19:29
|
0
|
|
|
|
Troche stary temat ale myÂślĂŞ Âże aktualny.
Ponawiam pytanie ,czy jest ktoÂś kto pracuje tym systemem wodnym heliosa.
Jak mi brakuje mixa w konwencjonalu, to wtedy biorĂŞ wodĂŞ heliosa i niÂą lakieruje, ale czyniĂŞ to z bulem, bo zawsze coÂś jest nie tak. Instrukcja podaje Âże powinno siĂŞ stosowaĂŚ nie wiĂŞcej niÂż 10 procent rozpuszczalnika , ale czasem przy takiej proporcji to kij stoi w kubku , nie ma mowy aby to przecedziĂŚ przez sitko. Ostatnio oprĂłcz tego Âże schnie to strasznie dÂługo, to pojawiÂły siĂŞ jakieÂś zabrudzenia w bazie, Âżadne sitka z tym nie mogÂą sobie poradziĂŚ. Mam przeczucie Âże to wina konkretnych mixĂłw , miaÂłem kiedyÂś podobny problem w bazach konwencjonalnych.
Jakie mog¹ byÌ ró¿nice w kolorze, to widaÌ na zdjêciu.
Obraz 513_thumb.jpg
|
|
Plik ściągnięto 261 raz(y) 147.43 KB |
|
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-10-01, 20:24
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
kkazik40
|
Wysłany: 2008-10-01, 22:09
|
0
|
|
|
|
System nie jest mój, chocia¿ mamy go doœÌ d³ugo, umowa nie jest podpisana, zreszt¹ to akurat nie mnie o tym decydowaÌ. Mia³em nadziejê ¿e coœ z tego wyjdzie, prócz problemów.
Na zdjĂŞciu, w poprzednim poÂście,chciaÂłem pokazaĂŚ wpÂływ ostatniej warstwy bazy na kolor.
Lewa czêœÌ b³otnika jest "wypylona" jak doradza instrukcja, zaœ to co widaÌ z prawej strony to w³aœciwa warstwa bazy przed wypyleniem. Wniosek z tego taki ¿e uzyskanie w³aœciwego koloru mo¿e okazaÌ siê nie mo¿liwe, poniewa¿ czas po jakim zostanie natryœniêta wypy³ka jak i jej gruboœÌ, decyduje o kolorze. Jak narazie wszystkie elementy muszê cieniowaÌ
Nie jest wcale prawdÂą Âże tÂą "wodÂą" nie ma moÂżliwiÂści narobiĂŚ chmurek.
MiĂŞdzy innymi dlatego poszukujĂŞ opini o tej "wodzie". |
|
|
|
|
kpopis
|
Wysłany: 2008-10-01, 22:18
|
0
|
|
|
|
Cromaxem tez mozna narobic chmurki. |
|
|
|
|
jacklack
|
Wysłany: 2008-10-01, 23:01
|
0
|
|
|
|
kkazik40 napisał/a: | System nie jest mĂłj, chociaÂż mamy go doœÌ dÂługo, umowa nie jest podpisana, zresztÂą to akurat nie mnie o tym decydowaĂŚ. MiaÂłem nadziejĂŞ Âże coÂś z tego wyjdzie, prĂłcz problemĂłw.
Na zdjĂŞciu, w poprzednim poÂście,chciaÂłem pokazaĂŚ wpÂływ ostatniej warstwy bazy na kolor.
Lewa czêœÌ b³otnika jest "wypylona" jak doradza instrukcja, zaœ to co widaÌ z prawej strony to w³aœciwa warstwa bazy przed wypyleniem. Wniosek z tego taki ¿e uzyskanie w³aœciwego koloru mo¿e okazaÌ siê nie mo¿liwe, poniewa¿ czas po jakim zostanie natryœniêta wypy³ka jak i jej gruboœÌ, decyduje o kolorze. Jak narazie wszystkie elementy muszê cieniowaÌ
Nie jest wcale prawdÂą Âże tÂą "wodÂą" nie ma moÂżliwiÂści narobiĂŚ chmurek.
MiĂŞdzy innymi dlatego poszukujĂŞ opini o tej "wodzie". |
JeÂśli jeszcze nie masz podpisanej umowy to radzĂŞ ci pozbÂądz siĂŞ tego systemu to unikniesz bardzo wielu problemĂłw oczywiÂście nie ma systemĂłw ktĂłre pozwalajÂą na lakierowanie bez cieniowania jest to po prostu nie moÂżliwe z wielu powodĂłw, Âżaden zawodowiec nie lakieruje auta w ciemno zawsze cieniuje i na pewno jest to jakoÂściowo,technologocznie i ekonomicznie poprawne
Pracujê na systemie Cromax DP w którym nie ma mo¿liwoœci przy zachowaniu zasad technologi zmienienia koloru poprzez grboœÌ (wypylanie ,wylewanie i cudowanie) na³o¿onej warstwy na danym elemencie, a o efekcie chmurkowania to ju¿ na pewno mo¿na zapomnieÌ oczywiœcie trzymaj¹c siê zasad technologi a zapewniam jest zupe³nie prosta
[ Dodano: 2008-10-02, 00:20 ]
kpopis napisał/a: | Cromaxem tez mozna narobic chmurki. |
SzczegĂłlnie na sreberku jak siĂŞ chce zaoszczĂŞdziĂŚ materiaÂłu.Te kolory majÂą w skÂładzie wiĂŞcej pigmentu niÂż Âżywicy zalecam dodaĂŚ 20 % wiĂŞcej Âżywicy do dorobionej bazy i o chmurkach nie ma mowy |
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-10-02, 06:26
|
0
|
|
|
|
W mobihelu waÂżna jest technika nakÂładania. To co zrobiÂłeÂś na bÂłotniku, jest pokazywane na szkoleniach. Wypylone czÂąstki aluminium robiÂą kolor jaÂśniejszy, ale bardziej szary. I to jest normalna sprawa przy lakierach nakÂładanych technikÂą na mokro. NieprawdÂą jest, Âże dupont jest taki och i ach. MogĂŞ identycznie zrobiĂŚ z bazÂą duponta jak zrobiÂłeÂś z heliosem.
Poprostu, cz¹stki aluminium potrzebuj¹ czasu na u³o¿enie i ukierunkowanie. Lakierowanie metod¹ "na sucho" b¹dŸ "wypyleniem" prowadzi to takich b³êdów. |
_________________ ZOBACZ
www.autolakier.pl
|
|
|
|
|
mebArth
|
Wysłany: 2008-10-02, 17:11
|
0
|
|
|
|
kpopis napisał/a: | Cromaxem tez mozna narobic chmurki. |
Nie da sie. Na konwencji ci zrobie chmurke na czym chcesz a na wodzie DP nie umiem. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-10-02, 18:37
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
baqo
|
Wysłany: 2008-10-02, 18:57
|
0
|
|
|
|
ixell napisał/a: | DP przecieÂż nie nakÂładasz na sucho. | a jakie to ma znaczenie??? oczywiÂście Âże na mokrej siĂŞ wykaĂącza bazĂŞ
[ Dodano: 2008-10-02, 19:58 ]
ixell napisał/a: | Dolej do bazy spirytusu | lepiej sobie go Âłykn¹Ì |
|
|
|
|
mebArth
|
Wysłany: 2008-10-02, 19:59
|
0
|
|
|
|
BaQ co on bredzi jakie spirole? |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-10-02, 20:07
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
jacklack
|
Wysłany: 2008-10-02, 20:17
|
0
|
|
|
|
ixell napisał/a: | sam bredzisz palancie. Jak siĂŞ nie znasz to siĂŞ nie odzywaj |
Od kiedy to znawca tematu " LAKIERNICTWO"proponuje dolewanie spirolu do bazy jeszcze ktoÂś pomyÂśli Âże to tak ma byĂŚ, takie metody to zwykÂłe partactwo |
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-10-02, 21:37
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
baqo
|
Wysłany: 2008-10-02, 21:40
|
0
|
|
|
|
ixell napisał/a: | Zamiast wody lejesz | do DP cromaxa nic siĂŞ nie dolewa jest gotowiec z mieszalnika |
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-10-02, 21:46
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
jacklack
|
Wysłany: 2008-10-02, 22:08
|
0
|
|
|
|
ixell napisał/a: | Ale jeÂżeli musisz coÂś szybko wysuszyĂŚ, sprĂłbuj |
Sobie najpierw stworzyĂŚ odpowiednie warunki do lakierowania systemami wodnymi, nie po to chemicy i technicy tworzÂą produkt ÂżebyÂśmy my go jeszcze udoskonalali w taki czyinny sposĂłb |
|
|
|
|
ixell
|
Wysłany: 2008-10-02, 22:21
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
jacklack
|
Wysłany: 2008-10-02, 22:24
|
0
|
|
|
|
oki dajmy spokĂłj wÂłaÂściwie to kaÂżdy sobie rzepkĂŞ skrobie |
|
|
|
|
yogi881
|
Wysłany: 2013-11-15, 12:19 ceny
|
0
|
|
|
|
a podalby mi ktos cene na przykladowe pigmenty mobihela, chcialbym otworzyc mieszalnie pisalem do Heliosa ale bez odzewu.Jak to wyglÂąda na pierwszy wsad rabat a jak pozniej ceny sie klaruja..??
pzdr |
|
|
|
|
lakierok
|
Wysłany: 2013-11-16, 20:59 Re: ceny
|
0
|
|
|
|
yogi881 napisał/a: | a podalby mi ktos cene na przykladowe pigmenty mobihela, chcialbym otworzyc mieszalnie pisalem do Heliosa ale bez odzewu.Jak to wyglÂąda na pierwszy wsad rabat a jak pozniej ceny sie klaruja..??
pzdr |
SkÂąd jesteÂś ? z jakiego wojewĂłdztwa ? |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
|
yogi881
|
Wysłany: 2013-11-17, 13:20 mobihel
|
0
|
|
|
|
Hej,
Lubuskie-MIĂŞdzyrzecz , mam juz w sumie lokal zaklepany i zbieram ofert mam juz profixa/novola , brakuje mi mobihela.. |
|
|
|