Wys³any: 2008-02-19, 22:01 Przebarwienia na lakierze. Co z tym zrobiæ?
0
Witam kolegow mam problem lakuje wlasnie autko poprawka po jakims naszym koledze po fachu sprawa dotyczy przebarwien (prawdopodobnie zbyt duza ilosc utwardzacza w szpachli) wyizolowalem podkladem a tu kicha to samo...kiedys byl taki podklad Du pointa washprimer ale nie mam mieszalni Du pointa moze ktos wie czym to zast±pic tamten podkladzik byl rewalacja na takie przypadki pozdrawiam[
Wash primer to b³±d. To jest materia³ o zupe³nie innym przeznaczeniu. Zapomnij o nim!
Problem przebarwieñ jest znany i by³ ju¿ opisywany na forum ale chyba na starym, trzeba poszukaæ.
Nie wdaj±c siê w przyczyny masz jedno wyj¶cie. Przeszlifowaæ jeszcze raz element (miejsce) gdzie by³a naprawa i w celu zaizolowania musisz po³o¿yæ jeden z dwóch materia³ów:
1. szpachlówka natryskowa
2. podk³ad epoksydowy
Dalsza naprawa tak jak wcze¶niej. Ja wybra³bym pierwsze rozwi±zanie choæ jest bardziej pracoch³onne.
Czy klient pamiêta kiedy by³a robiona ta wadliwa naprawa? Czy to by³o lato?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum