Autor |
Wiadomość |
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-02, 12:26
|
0
|
|
|
|
rbfm, przecieÂż pisze skÂąd bierze du ponta!!! te KRAÂŚNIKI to jakiÂś przekrĂŞt!!! ja robiĂŞ na DP i nic mi nie gazuje!!!wszystko schnie!!! jak chcesz to przyjedz ,wtedy ci udowodniĂŞ!!!dzisiaj jeden lakierek i zara jadĂŞ drugi. rbfm napisał/a: | jada na mnie jak pisze cos o novolu | no dobra! szacuneczek!!!kaÂżdy wybiera to co mu odpowiada i ja to szanujĂŞ! a dodam Âże byÂł u mnie PIOTR WASI. novol i sobie trochĂŞ pogadaliÂśmy! miÂłe spotkanie z przedstawicielem innej firmy.no bo niby co!!! miaÂłem goÂścia bronami pogoniĂŚ bo prezentowaÂł novol! trotona teÂż znam, do fabryki mam dziesiĂŞĂŚ kilometrĂłw,ale nie robiĂŞ ich produktami,lecz znam prezesa i szacuneczek jest! |
|
|
|
 |
lukas
|
Wysłany: 2008-02-02, 13:20
|
0
|
|
|

|
A nie mówi³em, ¿e ryzykowne zagranie z CSW, choÌ pod pewnymi wzglêdami te¿ korzystne dla DP. W pó³ roku postawili tak¹ liczbê mieszalników, ¿e inni mog¹ im tylko zazdroœciÌ. Gorzej bêdzie, jak klienci ci zaczn¹ narzekaÌ na obs³ugê ze strony csw lub co gorsze na produkty. |
|
|
|
 |
virosa
|
Wysłany: 2008-02-02, 14:12
|
0
|
|
|
|
lukas napisał/a: | A nie mĂłwiÂłem, Âże ryzykowne zagranie z CSW, choĂŚ pod pewnymi wzglĂŞdami teÂż korzystne dla DP. W pó³ roku postawili takÂą liczbĂŞ mieszalnikĂłw, Âże inni mogÂą im tylko zazdroÂściĂŚ. Gorzej bĂŞdzie, jak klienci ci zacznÂą narzekaĂŚ na obsÂługĂŞ ze strony csw lub co gorsze na produkty. |
WidzĂŞ, Âże rynek dobrze zna csw, ale dlaczego DP nic nie robi, dlaczego u innych nie ma nagminnych problemĂłw z materiaÂłami?????
Moi drodzy koledzy, czy moÂżna zmieniĂŚ dystrybutora - moÂże ktoÂś miaÂł taki przypadek?
Ja muszĂŞ wykonywaĂŚ obroty z umowy DP (w niezÂłe gĂł-o wjechaÂłem). |
_________________ LakierowaĂŚ to nie znaczy malowaĂŚ !!!!!!!!!!!!!
MalowaĂŚ kaÂżdy moÂże, trochĂŞ lepiej-jjjj, lub trochĂŞ gorzej, aaa-ale nie o to chodzi jak to komuÂś wychodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-02, 15:20
|
0
|
|
|
|
virosa napisał/a: | czy moÂżna zmieniĂŚ dystrybutora | virosa, tego dokÂładnie nie wiem,ale w koĂącu umowĂŞ podpisywaÂłeÂś z DU PONTEM A NIE DYSTRYBUTOREM! virosa napisał/a: | (w niezÂłe gĂł-o wjechaÂłem). | co masz na myÂśli ? tego dystrybutpra,czy biega ci o obroty? jak nie wyrobisz normy to przecieÂż ciĂŞ nie zamknÂą za to! najwaÂżniejsze aby uczciwie pracowaĂŚ na produktach danej firmy,nie patrzeĂŚ na normĂŞ,a jak jest robota to obroty same siĂŞ robiÂą. a co jeszcze dodam, to poruszyÂłem tÂą sprawĂŞ ,rozmawiajÂąc z technikiem DP,gdyÂż nie jesteÂś pierwszy ktĂłry ma takie problemy. virosa napisał/a: | jeÂżeli siĂŞ zjednoczymy to moÂże DP nas wysÂłucha, | na pewno bĂŞdzie to poruszone,a gdybyÂś mĂłgÂł to siĂŞ osobiÂście skontaktuj z DU PONT!kontakt jest na ich stronie www. |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-02-02, 15:23
|
0
|
|
|
|
z tego co mi wiadomo wielu dystybutorĂłw czy to Krasnik czy inny region robia podobne numery baqo a co bedzie jak ci sie zmieni dostawca, padlo tu pytanie co na to DP szczerze centrala w warszawie ma to gdzies nigdy nie odpowie juz wczesniej pisalem o zlym klarze i po dzien dzisiejszy gosciu nie dostal odpowiedzi a reklamacje musi pokrywac sam baqo piszesz ze szanujesz kazdego pomimo jego wyboru nnej firmy to po co uzywasz przekleĂąstw obrazasz i narzucasz swoje zdanie w Polsce pojawily sie podrobki wielu firm np.Standox,PPG, DU PONT, R-M i to wlaÂśnie na poÂłudniu a sygnaÂły szÂły do central nawet do DP i nic z tym nie zrobili. virosa ciesz sie ze nie kaza ci zamawiac tylko w opakowaniach tak jak PPG zamawiasz pigment np.sÂłabo schodzacy i tu niespodzianka nie 1 szt. tylko 3 i pytanie kiedy wykorzystasz czy zdarzysz w terminie przydatnoÂści? zawsze trzeba uwaznie czytac umowy jedyne co moÂżesz zrobic to ekspertyze towaru i pisac ,pisac,pisac do dystrybutora centrali w warszawie i chyba do belgii pamietaj papier jest cierpliwy |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-02, 16:08
|
0
|
|
|
|
ZENEK napisał/a: | baqo a co bedzie jak ci sie zmieni dostawca, | a czemu ma siĂŞ zmieniĂŚ????? |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-02-02, 16:22
|
0
|
|
|
|
a temu ze zycie to nie bajka, terza liczy sie ten kto ma wiecej kasy, jesli znajdzie sie ktos lepszy od twego dystrybutora z lepszym zapleczem to DP moze zmienic regionalnego przedstawiciela przykÂład firma M&ST i jego odbiorcy a centrala DP Warszawa jak nie wierzysz to popytaj nawet swego dystrybutora to bylo glosno na rynku lakierniczym |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-02-02, 16:43
|
0
|
|
|
|
baqo napisał/a: | jak chcesz to przyjedz ,wtedy ci udowodniĂŞ!!! |
a przyjade ! w lecie jak bede jechal na dorsze |
|
|
|
 |
kobra
|
Wysłany: 2008-02-06, 23:20
|
0
|
|
|
|
Virosa!!!!!!!!
Nie stĂŞkaj, ja malujĂŞ Dupontem Cromaxem, uÂżywam lakierĂłw 3750S, 3800S, 1120 to merole w lakiernictwie za cenĂŞ fiata, nic nie gazujĂŞ wszystko schnie igÂła!!
Dupont ma swojÂą stronĂŞ www.dupontrefinich.com.pl napisz do nich.
CSW s³ynie z podbródek, podrabiaj¹ nawet podróbki. Jednak chemia Duponta jak widaÌ na za³¹czonym obrazku nie taka ³atwa do zamieniania.
Jak Dupont siĂŞ nie ocknie w porĂŞ to bĂŞdzie miaÂł problemy.
Ja kupujĂŞ u innego dystrybutora i wszystko gra!! Jestem z materiaÂłu zadowolony!!!
Dawniej miaÂłem Lesonala WB tego nie trzeba byÂło podrabiaĂŚ, bo od razu byÂł do bani, ale twoje problemy to problemy z dystrybutorem!!!!! |
|
|
|
 |
Omnix
|
Wysłany: 2008-02-06, 23:30
|
0
|
|
|

|
kobra napisał/a: | CSW sÂłynie z podbrĂłdek, podrabiajÂą nawet podrĂłbki. |
CSL(Glasurit) jest pod CSV a nie mam do nich najmniejszych zastrzeÂżeĂą
Biore u nich ok 2 lata i nigdzie nie mam tak "Âświerzego" towaru i lakiery Glasurita 1klasa.
Przerabia³em przeró¿ne i Glasurit jak dla mnie najlepszy.
DuÂżo dobrego sÂłyszaÂłem o wodzie Lechlera i wybieram siĂŞ na szkolenie za 2tygodnie i zobaczymy. Rozpa Lechlera nie lubiaÂłem za receptury zwalone, ale na wodzie podobno jest super dobĂłr |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-06, 23:34
|
0
|
|
|
|
to nie CSW
[ Dodano: 2008-02-06, 23:37 ]
kobra napisał/a: | nic nie gazujĂŞ wszystko schnie igÂła!! | POPIERAM! tylko ciĂŞÂżko co niektĂłrym sobie to wyobraziĂŚ!!!Âśmieszy mnie jak ktoÂś takie Âżeczy pisze o DP ,bo ja nawet w caÂłej swej karierze nie miaÂłem przypadku Âżeby schÂło coÂś kilka dni,czy jakoÂś gazowaÂło |
|
|
|
 |
Omnix
|
Wysłany: 2008-02-06, 23:45
|
0
|
|
|

|
baqo napisał/a: | to nie CSW
|
Dlatego myslalem kiedyÂś skÂąd w CSV Dupont?
MyÂślaÂłem, Âże moÂże gdzieÂś tam rozprowadzajÂą w innej czĂŞÂści Polski skoro tak pisaliÂście.
Mój b³¹d |
|
|
|
 |
szybki
|
Wysłany: 2008-02-06, 23:48
|
0
|
|
|
|
DuÂżo dobrego sÂłyszaÂłem o wodzie Lechlera i wybieram siĂŞ na szkolenie za 2tygodnie i zobaczymy. Rozpa Lechlera nie lubiaÂłem za receptury zwalone, ale na wodzie podobno jest super dobĂłr [/quote]
Kolego mam Lechlera i wywalam go bo do bani nic tylko walka, a ja muszĂŞ w tym czasie coÂś pomalowaĂŚ, rozglÂądam siĂŞ za nowÂą wodÂą i stojÂą mi dwie przed oczami:
Max Mayer i Du Pont z naciskiem na tÂą drugÂą
Je¿d¿ê od pokazu do pokazu i na pewno nie wzi¹³ bym Glasa który te¿ ma problemy z kolorami i na pokazie narobili cieni, ¿e cho cho cho. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-06, 23:48
|
0
|
|
|
|
to szczecin,a csw to poÂłudnie.
[ Dodano: 2008-02-06, 23:55 ]
szybki napisał/a: | Max Mayer | tego nie znam! na DP siĂŞ zasuwa!nie trzeba siĂŞ mĂŞczyĂŚ!!! |
|
|
|
 |
kobra
|
Wysłany: 2008-02-06, 23:57
|
0
|
|
|
|
Szybki, chcesz mieĂŚ mniej problemĂłw to rĂłb jak ci serce podpowiada. bierz duponta,
Ale poczytawszy to nie od CSW. |
|
|
|
 |
Omnix
|
Wysłany: 2008-02-07, 00:02
|
0
|
|
|

|
baqo napisał/a: |
szybki napisał/a: | Max Mayer | tego nie znam! |
Ja robiÂłem na konwencji i byÂła caÂłkiem dobra.
Co do Glasa to po prstu najlepiej mi siĂŞ na nim robi i w Âżadnej mieszalni nie dorabiajÂą mi tak lakierĂłw jak w CSL'U poza Standoxem gdzie dorabia dziewczyna, ale tam konwencja stoji jeszcze... |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-02-14, 00:55
|
0
|
|
|
|
baqo napisał/a: | to szczecin,a csw to poÂłudnie.
szybki napisał/a: | Max Mayer | tego nie znam! na DP siĂŞ zasuwa!nie trzeba siĂŞ mĂŞczyĂŚ!!! |
W Krakowie jest CSV przedstawiciel R-M dobre -naÂście lat. To sie ma nijak do Twoich wynalazkĂłw krajoznawczych. CSV- Car-System VOSS No chyba ze CSV nazwe moze miec kilka firm? |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2008-02-14, 08:44
|
0
|
|
|

|
mebArth napisał/a: | No chyba ze CSV nazwe moze miec kilka firm? |
Raczej nie mo¿e. Te co maj¹ CSV to nale¿¹ do Szczecina. A CSW z Kraœnika te¿ mia³ kiedyœ w nazwie CSV ale odk¹d zaczeli robiÌ te swoje wynalazki musieli zmieniÌ nazwy produktów z Gold Car na Red Car a nazwê firmy na CSW bo Szczecin chcia³ siê odci¹Ì od nich. PóŸniej to ju¿ by³o tylko gorzej. Najpierw zaczeli œci¹gaÌ z W³och Ivata a zaraz potem sami zrobili podróbkê ivata
Teraz w puszki upychajÂą jakieÂś szpachlĂłwki ze ÂślÂąska, rozmas czy jakoÂś tak. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-14, 12:09
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-02-14, 17:59
|
0
|
|
|
|
Nie wiem czy siĂŞ myle czy nie...wiem tylko tyle ze przez 4 lata jak pracowaÂłem w 1 firmie to stamtad bralismy i lakiery RM i materiaÂły CSV. Wiec 4 lata zakupĂłw w jednej budzie to chyba wystarczajÂąco, zeby powiedziec ze CSV i w Kraku istnieje:)
Dodam ze zÂłego sÂłowa nie moge powiedziec na ta budĂŞ. Czasem kolory nie wchodziÂły ale to jak robiÂł dziadek (mieli tam jednego na stanie - rezerwowego na mieszalnik) |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2008-02-15, 20:23
|
0
|
|
|

|
A co w tym linku Âświadczy, Âże mebArth myli siĂŞ? |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-15, 23:29
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisał/a: | A co w tym linku Âświadczy, Âże mebArth myli siĂŞ? | a jest drugie centrum??? |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-02-18, 15:16
|
0
|
|
|
|
dlugo mnie nie by³o ,ale po szkoleniach mam teraz tak¹ wiedzê, ¿e caly fen deck "nowy" zrobiony jest na systemie centari 6000 i pomniejszony o kolory stare.W nowej kolorystyce wyrzucono kolory stare, pozostawiono "stare" je¿d¿ace po dzieù dzisiejszy i nowosci kolorystyczne.Mia³em okazje porównywaÌ stare fiszki i nowe ró¿nice sa takie: nowa szata strony czo³owej i mniejsza iloœÌ kolorów jak wczeœniej wspomnia³em wycofano niechodliwe.Rozmawialem z gosciem co ma stary fen deck i nie narzeka kolory s¹ dla niego takie same, moje pytanie do baqo jak to w koncu jest ty mówisz tak a technicy mówia inaczej ,gdzie jest prawda - pewnie po œrodku |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-18, 15:27
|
0
|
|
|
|
ZENEK napisał/a: | Rozmawialem z gosciem co ma stary fen deck i nie narzeka kolory sÂą dla niego takie same | takie same do czego |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-02-18, 15:56
|
0
|
|
|
|
poprostu nie ma ró¿nicy wzrokowej miedzy starymi kolorami z fiszek a tymi samymi kolorami lub jak wolisz te same numery lakierów maja takie same kolory w nowych i starych fiszkach |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-18, 16:57
|
0
|
|
|
|
ZENEK napisał/a: | ma stary fen deck i nie narzeka kolory sÂą dla niego takie same, | A MA CROMAXA |
|
|
|
 |
maja28
|
Wysłany: 2008-02-18, 18:09
|
0
|
|
|
|
ja teÂż pytaÂłam o nowy i nie ma czegoÂś takiego. ten niby nowy do cromxa to to samo co do centari tylko okrojony np. z akryli |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2008-02-18, 18:14
|
0
|
|
|

|
ZENEK napisał/a: | poprostu nie ma ró¿nicy wzrokowej miedzy starymi kolorami z fiszek a tymi samymi kolorami lub jak wolisz te same numery lakierĂłw maja takie same kolory w nowych i starych fiszkach |
Sorry Âże siĂŞ wetnĂŞ. Kolorystyka aut pozostaÂła ta sama, nie zmieniÂły siĂŞ kolory pojazdĂłw a jedynie ulegÂły zmianie komponenty z ktĂłrych musimy uzyskaĂŚ dany kolor a to juÂż sprawa receptur. Nie mĂłwiĂŞ Âże nie mogÂły zostaĂŚ wymienione fiszki, ale skoro stare dobrze pasowaÂły to jest to zbĂŞdna wymiana, chyba Âże stare nie pasowaÂły a to by znaczyÂło Âże i w starym systemie nie pasowaÂły poprawnie. Takie moje zdanie |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-02-19, 08:30
|
0
|
|
|
|
baqo i gdzie ten cudowny system o jakim pisaÂłes przez caÂły czas.System to nie tylko materiaÂły lakiernicze , ale obsÂługa techniczna i kolorystyczna.Z moich obserwacji piszecie o materiaÂłach i technikach a nigdy o nikim kto zajmuje sie kolorystykÂą, ja potrzebujĂŞ systemu , gdzie znajdĂŞ te dwie strony medalu, a dlaczego , poniewaÂż mam sklep i kilka mieszalni postawionych.JeÂśli mam dokanaĂŚ zmiany to chcĂŞ peÂłnego serwisu a nie, Âże jest tylko jedna odnoga.Baqo ponownie prosze o odpowiedzi konkretne , a nie lakoniczne.A forumowiczom dziekuje za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-19, 11:25
|
0
|
|
|
|
ZENEK napisał/a: | ,ale po szkoleniach mam teraz takÂą wiedzĂŞ, Âże caly fen deck "nowy" | to gdzie byÂłeÂś na tym szkoleniu! z tego wynika Âże w warszawie w du pont. ZENEK napisał/a: | .System to nie tylko materiaÂły lakiernicze , ale obsÂługa techniczna i kolorystyczna | to jak byÂłeÂś na szkoleniu to co [p...] Âże nie masz zaplecza technicznego!!! ZENEK napisał/a: | baqo i gdzie ten cudowny system o jakim pisaÂłes przez caÂły cza | i sÂłuchaj ku...a! jak ci nie pasuje to siĂŞ od niego [od...] i sobie znajdz co ci bĂŞdzie pasowaĂŚ!!! mĂŞczÂą juÂż mnie te twoje dosrywki tylko po [...] jeÂżdzisz do centrum szkolenia du pont??? [j...] mnie jakie ty masz zdanie o du poncie!!! masz wiele innych firm do wyboru,nikt ci nie kaÂże handlowaĂŚ du pontem!co ty sobie myÂślisz Âże bez ciebie DP zbankrutuje.ma tyle wystawionych mieszalni Âże majÂą gdzieÂś takie marudy jak ty!!! ZENEK napisał/a: | .JeÂśli mam dokanaĂŚ zmiany to chcĂŞ peÂłnego serwisu | naucz siĂŞ sam roboty!!! technik nie bĂŞdzie caÂły czas staĂŚ przy tobie i dyktowaĂŚ ci co masz robiĂŚ!!!a jak masz kilka mieszalni to sam powinieneÂś udzielaĂŚ wskazĂłwek!!!bo przecieÂż twierdzisz Âże siĂŞ znasz na kolorystyce
sorry, musiaÂłem to trochĂŞ ukulturalniĂŚ. cruel |
|
|
|
 |
maja28
|
Wysłany: 2008-02-19, 12:41
|
0
|
|
|
|
Tu popieram Bago!
ZresztÂą Zenek nikt ciĂŞ do zmiany nie namawia
DUPONT jest ok dla Bago a dla ciebie coÂś innego i ok nikt nikogo nie zmusza do robienia czymÂś innym.
nie rozumiem czemu atakujesz Bago i Duponta.
JA teÂż uwaÂżam Âże DYNA,helios itp to hujnia ale nie krytykuje ludzi ktĂłrzy tym robiÂą
KaÂżdy ma wybĂłr robi czym chce
a co do DUPONTA uwaÂżam Âże czoÂłuje na polskim rynku produkty ma ok jak najbardziej i CROMAX jes THE BEST |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-02-19, 16:02
|
0
|
|
|
|
Maja nie atakuje baqo tylko jesli chce uzyskac odpowiedz, to na nia czekam,a co wybiore to moja sprawa, ale poczytaj wszystkie posty baqo - to moze zrozumiesz dlaczego sie go czepiam, jeszcze raz powtarzam nie tylko serwis techniczny ale kolorystyczny jest wa¿ny. Tak technicy poka¿a materia³ a co z kolorami , gdzie serwis - baqo nic o tym nie pisze a wrecz unika tematu.Maju nie atakuje DP ani baqo tylko szukam , ale ty chyba tego nie czujesz jako kobieta, popracuj trochê z facetami to wtedy zrozumiesz bol ludzi pracujacych na sklepie a tak na marginesie to pierwsza firma na ktorej zacz¹³em prace byl DP |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-02-19, 17:46
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Maverick [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-20, 14:54 PROÂŚBA O OPINIĂ
|
|
|
|
Witam KolegĂłw!! JeÂżeli chodzi o materiaÂły DP to sa bez zastrzeÂżen, woda to nowosc ale znajdzie rzesze wiernych nabywcĂłw, bo naprawdĂŞ jest warta uwagi. Nie niszczmy prestiÂżu DP tylko przez to, Âże lokalny dystrybutor tj. CARSYSTEM WSCHĂD stosuje niuczciwe praktyki w handlu materiaÂłami tej firmy.
Najbardziej ciekawi mnie jednak inna sprawa, a mianowicie wasze jakiekolwiek kontakty z Carsystemem WschĂłd?? JeÂżeli ktoÂś poznaÂł ich tak dobrze jak ja to niech z przyjemnoÂściÂą napisze coÂś od siebie, tak Âżeby przestrzec innych przed kontaktami z nimi! Praktyki jakie stosujÂą to zwyczajne naginanie prawa i dlatego mysle, Âże czas powiedziec o tym wiĂŞcej!
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam
Mav |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2008-02-21, 07:57
|
0
|
|
|

|
My niszczymy presti¿ DP? Du Pont sam sobie niszczy ten presti¿ zwi¹zuj¹c siê z tak¹ firm¹. Ty pewnie masz ich mieszalnik, wiêc siê nie dziwiê, ¿e zale¿y ci na opinii ale zastanów siê czy to nie jest wszystko przewrócone na g³owie. To DP powinno zale¿eÌ na tym aby ich klienci czuli siê pewnie, byli œwiadomi wartoœci marki i z pe³nym przekonaniem oferowali towar. A jak siê czyta te wypowiedzi to ma siê w¹tpliwoœÌ w to ¿e DP zale¿y na swoich klientach. Im chyba zale¿y jedynie na kasie, maj¹ siê wykazaÌ z jakiegoœ obrotu wiêc próbuj¹ to zrobiÌ za wszelk¹ cenê, bez wzglêdu na to co siê o nich mówi. Na premie ch³opaki pracuj¹
Ja te¿ siê zastanawia³em nad wod¹ DP, rozezna³em sytuacjê i ju¿ wiem ¿e nie wezmê jej od ¿adnego dystrybutora, nie mówi¹c o carsystemie bo tych nie trawiê, ale co z tego ¿e móg³bym wzi¹Ì od innej firmy jak zaraz carsystem wstawi mi do moich lakierników mieszalniki bezpoœrednio i spije œmietankê a ze mnie lakiernicy bêd¹ siê œmiali ¿e kupujê w takiej samej cenie jak oni, po co mi to? Skoro DP nie prowadzi rozs¹dnej polityki handlowej to jaki sens jest im jeszcze pomagaÌ. Pogadaj sobie z ludŸmi co maj¹ mieszalniki DP w sklepach, ju¿ zaczynaj¹ przegl¹daÌ na oczy. Trzeba siê uczyÌ na b³êdach innych, brutalne to ale prawdziwe. Ja tak sobie myœlê, ¿e im nigdy nie zale¿a³o na sklepach, chcieli jedynie w ten sposób wypromowaÌ towar a teraz bardziej zale¿y im na lakierniach i pozwalaj¹ takiemu carsystemowi robiÌ co chce. |
|
|
|
 |
lukas
|
Wysłany: 2008-02-21, 08:28
|
0
|
|
|

|
Maverick napisał/a: | Praktyki jakie stosujÂą to zwyczajne naginanie prawa i dlatego mysle, Âże czas powiedziec o tym wiĂŞcej! |
Co masz na myÂśli?
Siekiera napisał/a: | wiem Âże nie wezmĂŞ jej od Âżadnego dystrybutora, nie mĂłwiÂąc o carsystemie bo tych nie trawiĂŞ, ale co z tego Âże mĂłgÂłbym wzi¹Ì od innej firmy |
Dobrze napisaÂłeÂś, bo faktycznie wyglÂąda to tak, Âże dystrybutorzy DP majÂą wolnÂą rĂŞkĂŞ i mogÂą wstawiaĂŚ mieszalnie gdzie im siĂŞ podoba. Fatalne rozwiÂązanie.
No i jeszcze dochodzi SUPERDYSTRYBUTOR ponadregionalny czyli M&ST o nieograniczonych moÂżliwoÂściach, poza wszelkÂą kontrolÂą DP. |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2008-02-21, 09:09
|
0
|
|
|

|
He he wÂłaÂśnie rozmawiaÂłem z kolegÂą u ktĂłrego wczoraj w sklepie byÂł czÂłowiek z sikensa i namawiaÂł go na lesonala i dynĂŞ i wiecie jakie miĂŞdzy innymi argumenty dawaÂł? A Âże majÂą dobrze zorganizowanÂą dystrybucjĂŞ nie tak jak Du Pont i goÂściu zaproponowaÂł przeczytanie tematu o DP na forum lakierowanko ChÂłopaki wiedzÂą jak walczyĂŚ z konkurencjÂą, info idzie w Âświat |
|
|
|
 |
Maverick [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-21, 11:25
|
|
|
|
To jak traktuja swoich odbiorcĂłw ktĂłrzy niekoniecznie z czegoÂś siĂŞ wywiÂązujÂą to juÂż kwestia poniÂżej wszelkiej krytyki..Z nimi poprostu jak jest ok to w porzÂądku, a jak coÂś nie idzie to pokazuja swoje prawdziwe oblicze i nie liczÂą siĂŞ z niczym i nikim!
Tak samo sprawa ma siê jesli chodzi o wspó³prace z nimi, wstawiaj¹ swój mieszalnik u Ciebie i wszystko jest cacy,a koles obwoŸnik robi Ci ko³o ty³ka i sprzedaje Twoim lakiernikom towar z rabatem poni¿ej kosztów i na dodatek na lewika...
Wszystkie opinie o CSW Krasnik to szczera prawda i nale¿y ostrzegac innych przed wspó³praca z nimi, a jesli dziêki tym postom chocia¿ jedna osoba kopnie w d... CSW Krasnik to bêdzie wielki sukces!!!
[ Dodano: 2008-02-21, 11:43 ]
baqo napisał/a: | Tak, tak!!! Wiem co piszĂŞ i dziwiĂŞ siĂŞ du pontowi Âże tak nieprzemyÂślanie postĂŞpuje na rynku i wchodzi w interesy z takimi ludÂźmi jak Pan z Carsystemu z KraÂśnika. He he on juÂż niejednego wykolegowaÂł a oni siĂŞ nabrali na wielkoœÌ jego firmy Powiem, Âże mnie teÂż wyruchaÂł z Ivatem i nie zapomnĂŞ mu tego Teraz du ponta wali w rogi po kryjomu i tam gdzie nie moÂże wstawiĂŚ du ponta bo mu umowa zabrania to robi prowokacjĂŞ a potem prĂłbuje wstawiĂŚ glasurita. NieÂźle siĂŞ ustawiÂł |
|
|
|
|
 |
malarz
|
Wysłany: 2008-02-21, 23:44
|
0
|
|
|
|
heh, ciekawe czy wÂłaÂściciel tego carsystemu juÂż to wszystko czytaÂł? |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-23, 15:00
|
0
|
|
|
|
lukas napisał/a: | Âże dystrybutorzy DP majÂą wolnÂą rĂŞkĂŞ i mogÂą wstawiaĂŚ mieszalnie gdzie im siĂŞ podoba. | o co ci tu chodzi???kaÂżdy ma prawo do wziĂŞcia lakierĂłw!!! was handlowcĂłw boli Âże warsztaty same wstawiajÂą mieszalnie!!!takie Âżycie |
|
|
|
 |
lukas
|
Wysłany: 2008-02-24, 21:55
|
0
|
|
|

|
AleÂż ja nie mam nic przeciwko temu, Âże lakiernicy biorÂą mieszalniki Niezbyt dokÂładnie siĂŞ wyraziÂłem.
ChodziÂło mi o to, Âże DP straciÂł kontrolĂŞ nad swoimi dystrybutorami, ktĂłrzy wstawiajÂą mieszalnie na terenach innych dystrybutorĂłw, co nie jest zgodne z umowami jakie majÂą podpisane z DP. Najdziwniejsze jest to, Âże DP to toleruje i udaje, Âże nic nie moÂże zrobiĂŚ.
Ale, Âżeby nie byÂło Âże jestem przeciwko DP, to powiem, Âże zgodnie z unijnym prawem podziaÂł terytorialny jakiegokolwiek terenu, przez jakÂąkolwiek firmĂŞ jest niedopuszczalny, wiĂŞc teoretycznie DP nic nie moÂże zrobiĂŚ ale jednoczeÂśnie jeÂżeli podpisaÂł umowy dystrybucyjne w ktĂłrych okreÂślajÂą terytorium na ktĂłrym ma prawo dziaÂłaĂŚ dany dystrybutor to zrobili to niezgodnie z prawem i spokojnie to moÂżna zakwestionowaĂŚ. Zatem kaÂżdy dystrybutor moÂże sobie wstawiĂŚ mieszalnik gdzie chce i producent nic mu nie moÂże zrobiĂŚ.
DP zrobi³ b³¹d, ¿e nie by³ konsekwentny w przypadku ³amania ustalonych zasad i teraz musz¹ za to pokutowaÌ. Inna sprawa, ¿e jak siê ma takich dystrybutorów jak carsystem to trudno coœ z nimi ustalaÌ. Efekty ju¿ s¹ widoczne. DP daje siê wodziÌ za nos i udaje ¿e jest ok a rynek coraz bardziej wkurzony. |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2008-02-24, 23:15
|
0
|
|
|
|
To ja podam przyk³ad, bo w³aœnie w pi¹tek rozmawia³em o tym z jednym goœciem. W rzeszowie jest ju¿ 3 mieszalnie wodne du ponta w sklepach i kazda jest wstawiona przez innego dystrybutora a jeszcze sa te¿ w lakierniach, wiêc tylko czekaÌ jak zaczn¹ siê wycinaÌ cenami. Ja bym tak¹ firmê od razu kopn¹³ w dupe |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-24, 23:27
|
0
|
|
|
|
glover napisał/a: | Ja bym takÂą firmĂŞ od razu kopn¹³ w dupe | jakÂą firmĂŞ!!! glover napisał/a: | W rzeszowie jest juÂż 3 mieszalnie wodne du ponta w sklepach i kazda jest wstawiona przez innego dystrybutora | niech teraz sklepy sprzedajÂą towar! w czym problem?ile ktĂłry zarobi to jego. glover napisał/a: | W rzeszowie jest juÂż 3 mieszalnie wodne du ponta w sklepach i kazda jest wstawiona przez innego dystrybutora a jeszcze sa teÂż w lakierniach, | TO O CZYMÂŚ ÂŚWIADCZY |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2008-02-25, 09:30
|
0
|
|
|

|
glover napisał/a: | W rzeszowie jest juÂż 3 mieszalnie wodne du ponta w sklepach i kazda jest wstawiona przez innego dystrybutora |
o tym to nie sÂłyszaÂłem, jednak dobrze Âże nie wszedÂłem w du ponta
baqo napisał/a: | glover napisaÂł/a:
W rzeszowie jest juÂż 3 mieszalnie wodne du ponta w sklepach i kazda jest wstawiona przez innego dystrybutora a jeszcze sa teÂż w lakierniach,
TO O CZYMÂŚ ÂŚWIADCZY |
he he he, Âświadczy, Âświadczy, Âże du pont ma burdel w systemie dystrybucji
oj baqo, naiwny jesteÂś
baqo napisał/a: | niech teraz sklepy sprzedajÂą towar! w czym problem?ile ktĂłry zarobi to jego. |
Âżaden nie zarobi bo bĂŞdÂą skupiali na tym jak konkurencji z sÂąsiedniej ulicy dowaliĂŚ
baqo, du pont ma materiaÂły dobre i nie czytaÂłem tu wielkiego narzekania na nie ale ty nie broĂą du ponta jako firmy bo to kaÂżdy widzi jakich majÂą prezesĂłw i dyrektorĂłw, kasa, kasa, kasa |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-25, 10:33
|
0
|
|
|
|
to odpowiedzcie mi na pytanie! czu du pont wstawiÂł komuÂś mieszalnik pod wpÂływem przymusu,czy powiedziaÂł" tu ma staĂŚ nasza mieszalnia!" nie sÂądzĂŞ aby tak robili. kaÂżdy bierze DP na wÂłasnÂą odpowiedzialnoœÌ, a komu zrobi jakÂą konkurencjĂŞ i ile zarobi to teÂż jego sprawa. poprostu du pont wycina konkurencje i tyle. ma dobre materiaÂły i tym zdobywa klienta,a nie przymusem. Siekiera napisał/a: | jednak dobrze Âże nie wszedÂłem w du ponta | a w co wszedÂłeÂś??? |
|
|
|
 |
maja28
|
Wysłany: 2008-02-25, 22:35
|
0
|
|
|
|
coÂś mi siĂŞ nie chce wierzyĂŚ w te trzy mieszalnie w Rzeszowie
na tym polega plotka- kolega mi mĂłwiÂł gdzieÂś coÂś sÂłyszaÂłem... najwiĂŞcej majÂą dopowiedzenia ci ktĂłrzy nie majÂą pojĂŞcia o czym mĂłwia
Nie widziÂłaÂś nie byÂłeÂś to wypowiadaj siĂŞ na ten temat.
[ Dodano: 2008-02-25, 22:47 ]
nie wypowiadaj siĂŞ
zjadÂłam nie |
|
|
|
 |
arti
|
Wysłany: 2008-02-26, 08:06
|
0
|
|
|
|
Czy DuPont ma w ofercie kolory do malowania motocykli? UÂżywaÂł moÂże ktoÂś z Was? |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2008-02-26, 12:01
|
0
|
|
|
|
maja28 napisał/a: | coÂś mi siĂŞ nie chce wierzyĂŚ w te trzy mieszalnie w Rzeszowie
na tym polega plotka- kolega mi mĂłwiÂł gdzieÂś coÂś sÂłyszaÂłem... najwiĂŞcej majÂą dopowiedzenia ci ktĂłrzy nie majÂą pojĂŞcia o czym mĂłwia
Nie widziÂłaÂś nie byÂłeÂś to wypowiadaj siĂŞ na ten temat.
[ Dodano: 2008-02-25, 22:47 ]
nie wypowiadaj siĂŞ
zjadÂłam nie |
Jak nie chcesz wierzyĂŚ to twoja sprawa. Ja nie byÂłem osobiÂście we wszystkich tych mieszalniach bo nie mam takiej potrzeby, mam wÂłasny sklep. PiszĂŞ tylko to co mi powiedziaÂł przedstawiciel handlowy innej firmy a oni dosyĂŚ dokÂładnie wiedzÂą co siĂŞ na rynku dzieje.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2008-02-26, 17:55
|
0
|
|
|

|
arti napisał/a: | kolory do malowania motocykli? UÂżywaÂł moÂże ktoÂś z Was? |
Ja uÂżywaÂłem, ale nie z DuPonta. Z tym, Âże nie mam do motocykli podglÂądĂłw tylko receptury. |
|
|
|
 |
arti
|
Wysłany: 2008-02-26, 18:24
|
0
|
|
|
|
Chodzi mi o wode DP na motocykle. Do tej pory uÂżywaÂłem rozpuszczalnikowego Lesonala lu DeBeera. SÂłyszaÂłem dobre opinie o wodzie z DP wiĂŞc zapytaÂłem czy majÂą w ofercie wodĂŞ na motocykle. |
|
|
|