Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
baqo 
Wys³any: 2008-02-02, 12:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
rbfm, przecie¿ pisze sk±d bierze du ponta!!! te KRA¦NIKI to jaki¶ przekrêt!!! ja robiê na DP i nic mi nie gazuje!!!wszystko schnie!!! jak chcesz to przyjedz ,wtedy ci udowodniê!!!dzisiaj jeden lakierek i zara jadê drugi.
rbfm napisa³/a:
jada na mnie jak pisze cos o novolu
no dobra! szacuneczek!!!ka¿dy wybiera to co mu odpowiada i ja to szanujê! a dodam ¿e by³ u mnie PIOTR WASI. novol i sobie trochê pogadali¶my! mi³e spotkanie z przedstawicielem innej firmy.no bo niby co!!! mia³em go¶cia bronami pogoniæ bo prezentowa³ novol! trotona te¿ znam, do fabryki mam dziesiêæ kilometrów,ale nie robiê ich produktami,lecz znam prezesa i szacuneczek jest!

lukas
Wys³any: 2008-02-02, 13:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
A nie mówi³em, ¿e ryzykowne zagranie z CSW, choæ pod pewnymi wzglêdami te¿ korzystne dla DP. W pó³ roku postawili tak± liczbê mieszalników, ¿e inni mog± im tylko zazdro¶ciæ. Gorzej bêdzie, jak klienci ci zaczn± narzekaæ na obs³ugê ze strony csw lub co gorsze na produkty.

virosa 
Wys³any: 2008-02-02, 14:12   
0
UP DOWN

lukas napisa³/a:
A nie mówi³em, ¿e ryzykowne zagranie z CSW, choæ pod pewnymi wzglêdami te¿ korzystne dla DP. W pó³ roku postawili tak± liczbê mieszalników, ¿e inni mog± im tylko zazdro¶ciæ. Gorzej bêdzie, jak klienci ci zaczn± narzekaæ na obs³ugê ze strony csw lub co gorsze na produkty.

Widzê, ¿e rynek dobrze zna csw, ale dlaczego DP nic nie robi, dlaczego u innych nie ma nagminnych problemów z materia³ami?????
Moi drodzy koledzy, czy mo¿na zmieniæ dystrybutora - mo¿e kto¶ mia³ taki przypadek?
Ja muszê wykonywaæ obroty z umowy DP (w niez³e gó-o wjecha³em).

baqo 
Wys³any: 2008-02-02, 15:20   
0
UP DOWN

virosa napisa³/a:
czy mo¿na zmieniæ dystrybutora
virosa, tego dok³adnie nie wiem,ale w koñcu umowê podpisywa³e¶ z DU PONTEM A NIE DYSTRYBUTOREM!
virosa napisa³/a:
(w niez³e gó-o wjecha³em).
co masz na my¶li ? tego dystrybutpra,czy biega ci o obroty? jak nie wyrobisz normy to przecie¿ ciê nie zamkn± za to! najwa¿niejsze aby uczciwie pracowaæ na produktach danej firmy,nie patrzeæ na normê,a jak jest robota to obroty same siê robi±. a co jeszcze dodam, to poruszy³em t± sprawê ,rozmawiaj±c z technikiem DP,gdy¿ nie jeste¶ pierwszy który ma takie problemy.
virosa napisa³/a:
je¿eli siê zjednoczymy to mo¿e DP nas wys³ucha,
na pewno bêdzie to poruszone,a gdyby¶ móg³ to siê osobi¶cie skontaktuj z DU PONT!kontakt jest na ich stronie www.

ZENEK
Wys³any: 2008-02-02, 15:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
z tego co mi wiadomo wielu dystybutorów czy to Krasnik czy inny region robia podobne numery baqo a co bedzie jak ci sie zmieni dostawca, padlo tu pytanie co na to DP szczerze centrala w warszawie ma to gdzies nigdy nie odpowie juz wczesniej pisalem o zlym klarze i po dzien dzisiejszy gosciu nie dostal odpowiedzi a reklamacje musi pokrywac sam baqo piszesz ze szanujesz kazdego pomimo jego wyboru nnej firmy to po co uzywasz przekleñstw obrazasz i narzucasz swoje zdanie w Polsce pojawily sie podrobki wielu firm np.Standox,PPG, DU PONT, R-M i to wla¶nie na po³udniu a sygna³y sz³y do central nawet do DP i nic z tym nie zrobili. virosa ciesz sie ze nie kaza ci zamawiac tylko w opakowaniach tak jak PPG zamawiasz pigment np.s³abo schodzacy i tu niespodzianka nie 1 szt. tylko 3 i pytanie kiedy wykorzystasz czy zdarzysz w terminie przydatno¶ci? zawsze trzeba uwaznie czytac umowy jedyne co mo¿esz zrobic to ekspertyze towaru i pisac ,pisac,pisac do dystrybutora centrali w warszawie i chyba do belgii pamietaj papier jest cierpliwy

baqo 
Wys³any: 2008-02-02, 16:08   
0
UP DOWN

ZENEK napisa³/a:
baqo a co bedzie jak ci sie zmieni dostawca,
a czemu ma siê zmieniæ?????

ZENEK
Wys³any: 2008-02-02, 16:22   
0
UP DOWN

a temu ze zycie to nie bajka, terza liczy sie ten kto ma wiecej kasy, jesli znajdzie sie ktos lepszy od twego dystrybutora z lepszym zapleczem to DP moze zmienic regionalnego przedstawiciela przyk³ad firma M&ST i jego odbiorcy a centrala DP Warszawa jak nie wierzysz to popytaj nawet swego dystrybutora to bylo glosno na rynku lakierniczym

rbfm 
Wys³any: 2008-02-02, 16:43   
0
UP DOWN

Pomóg³: 21 razy
Sk±d: Kraków
baqo napisa³/a:
jak chcesz to przyjedz ,wtedy ci udowodniê!!!

a przyjade ! w lecie jak bede jechal na dorsze :D

kobra
Wys³any: 2008-02-06, 23:20   
0
UP DOWN

Virosa!!!!!!!!
Nie stêkaj, ja malujê Dupontem Cromaxem, u¿ywam lakierów 3750S, 3800S, 1120 to merole w lakiernictwie za cenê fiata, nic nie gazujê wszystko schnie ig³a!!
Dupont ma swoj± stronê www.dupontrefinich.com.pl napisz do nich.
CSW s³ynie z podbródek, podrabiaj± nawet podróbki. Jednak chemia Duponta jak widaæ na za³±czonym obrazku nie taka ³atwa do zamieniania.
Jak Dupont siê nie ocknie w porê to bêdzie mia³ problemy.
Ja kupujê u innego dystrybutora i wszystko gra!! Jestem z materia³u zadowolony!!!
Dawniej mia³em Lesonala WB tego nie trzeba by³o podrabiaæ, bo od razu by³ do bani, ale twoje problemy to problemy z dystrybutorem!!!!!

Omnix
Wys³any: 2008-02-06, 23:30   
0
UP DOWN

kobra napisa³/a:
CSW s³ynie z podbródek, podrabiaj± nawet podróbki.

CSL(Glasurit) jest pod CSV a nie mam do nich najmniejszych zastrze¿eñ :!:
Biore u nich ok 2 lata i nigdzie nie mam tak "¶wierzego" towaru i lakiery Glasurita 1klasa.
Przerabia³em przeró¿ne i Glasurit jak dla mnie najlepszy.
Du¿o dobrego s³ysza³em o wodzie Lechlera i wybieram siê na szkolenie za 2tygodnie i zobaczymy. Rozpa Lechlera nie lubia³em za receptury zwalone, ale na wodzie podobno jest super dobór :smile:

baqo 
Wys³any: 2008-02-06, 23:34   
0
UP DOWN

Omnix napisa³/a:
CSV
to nie CSW :!:

[ Dodano: 2008-02-06, 23:37 ]
kobra napisa³/a:
nic nie gazujê wszystko schnie ig³a!!
POPIERAM! tylko ciê¿ko co niektórym sobie to wyobraziæ!!!¶mieszy mnie jak kto¶ takie ¿eczy pisze o DP ,bo ja nawet w ca³ej swej karierze nie mia³em przypadku ¿eby sch³o co¶ kilka dni,czy jako¶ gazowa³o :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Omnix
Wys³any: 2008-02-06, 23:45   
0
UP DOWN

baqo napisa³/a:
Omnix napisa³/a:
CSV
to nie CSW :!:

Dlatego myslalem kiedy¶ sk±d w CSV Dupont?
My¶la³em, ¿e mo¿e gdzie¶ tam rozprowadzaj± w innej czê¶ci Polski skoro tak pisali¶cie.
Mój b³±d :neutral:

szybki
Wys³any: 2008-02-06, 23:48   
0
UP DOWN

Du¿o dobrego s³ysza³em o wodzie Lechlera i wybieram siê na szkolenie za 2tygodnie i zobaczymy. Rozpa Lechlera nie lubia³em za receptury zwalone, ale na wodzie podobno jest super dobór :smile: [/quote]

Kolego mam Lechlera i wywalam go bo do bani nic tylko walka, a ja muszê w tym czasie co¶ pomalowaæ, rozgl±dam siê za now± wod± i stoj± mi dwie przed oczami:
Max Mayer i Du Pont z naciskiem na t± drug±
Je¿d¿ê od pokazu do pokazu i na pewno nie wzi±³ bym Glasa który te¿ ma problemy z kolorami i na pokazie narobili cieni, ¿e cho cho cho.

baqo 
Wys³any: 2008-02-06, 23:48   
0
UP DOWN

Omnix napisa³/a:
CSV
to szczecin,a csw to po³udnie.

[ Dodano: 2008-02-06, 23:55 ]
szybki napisa³/a:
Max Mayer
tego nie znam! na DP siê zasuwa!nie trzeba siê mêczyæ!!!

kobra
Wys³any: 2008-02-06, 23:57   
0
UP DOWN

Szybki, chcesz mieæ mniej problemów to rób jak ci serce podpowiada. bierz duponta,
Ale poczytawszy to nie od CSW.

Omnix
Wys³any: 2008-02-07, 00:02   
0
UP DOWN

baqo napisa³/a:

szybki napisa³/a:
Max Mayer
tego nie znam!

Ja robi³em na konwencji i by³a ca³kiem dobra.

Co do Glasa to po prstu najlepiej mi siê na nim robi i w ¿adnej mieszalni nie dorabiaj± mi tak lakierów jak w CSL'U poza Standoxem gdzie dorabia dziewczyna, ale tam konwencja stoji jeszcze...

mebArth 
Wys³any: 2008-02-14, 00:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
baqo napisa³/a:
Omnix napisa³/a:
CSV
to szczecin,a csw to po³udnie.

szybki napisa³/a:
Max Mayer
tego nie znam! na DP siê zasuwa!nie trzeba siê mêczyæ!!!

W Krakowie jest CSV przedstawiciel R-M dobre -na¶cie lat. To sie ma nijak do Twoich wynalazków krajoznawczych. CSV- Car-System VOSS No chyba ze CSV nazwe moze miec kilka firm?

Siekiera
Wys³any: 2008-02-14, 08:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
mebArth napisa³/a:
No chyba ze CSV nazwe moze miec kilka firm?

Raczej nie mo¿e. Te co maj± CSV to nale¿± do Szczecina. A CSW z Kra¶nika te¿ mia³ kiedy¶ w nazwie CSV ale odk±d zaczeli robiæ te swoje wynalazki musieli zmieniæ nazwy produktów z Gold Car na Red Car a nazwê firmy na CSW bo Szczecin chcia³ siê odci±æ od nich. Pó¼niej to ju¿ by³o tylko gorzej. Najpierw zaczeli ¶ci±gaæ z W³och Ivata a zaraz potem sami zrobili podróbkê ivata :mrgreen:
Teraz w puszki upychaj± jakie¶ szpachlówki ze ¶l±ska, rozmas czy jako¶ tak.

baqo 
Wys³any: 2008-02-14, 12:09   
0
UP DOWN

Cytat:
To sie ma nijak do Twoich wynalazków krajoznawczych.
http://www.centrum.csv.pl/ mylisz siê !!!

mebArth 
Wys³any: 2008-02-14, 17:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
baqo napisa³/a:
Cytat:

Nie wiem czy siê myle czy nie...wiem tylko tyle ze przez 4 lata jak pracowa³em w 1 firmie to stamtad bralismy i lakiery RM i materia³y CSV. Wiec 4 lata zakupów w jednej budzie to chyba wystarczaj±co, zeby powiedziec ze CSV i w Kraku istnieje:)

Dodam ze z³ego s³owa nie moge powiedziec na ta budê. Czasem kolory nie wchodzi³y ale to jak robi³ dziadek (mieli tam jednego na stanie - rezerwowego na mieszalnik) :D

Siekiera
Wys³any: 2008-02-15, 20:23   
0
UP DOWN

baqo napisa³/a:
Cytat:

A co w tym linku ¶wiadczy, ¿e mebArth myli siê?

baqo 
Wys³any: 2008-02-15, 23:29   
0
UP DOWN

Siekiera napisa³/a:
A co w tym linku ¶wiadczy, ¿e mebArth myli siê?
a jest drugie centrum???

ZENEK
Wys³any: 2008-02-18, 15:16   
0
UP DOWN

dlugo mnie nie by³o ,ale po szkoleniach mam teraz tak± wiedzê, ¿e caly fen deck "nowy" zrobiony jest na systemie centari 6000 i pomniejszony o kolory stare.W nowej kolorystyce wyrzucono kolory stare, pozostawiono "stare" je¿d¿ace po dzieñ dzisiejszy i nowosci kolorystyczne.Mia³em okazje porównywaæ stare fiszki i nowe ró¿nice sa takie: nowa szata strony czo³owej i mniejsza ilo¶æ kolorów jak wcze¶niej wspomnia³em wycofano niechodliwe.Rozmawialem z gosciem co ma stary fen deck i nie narzeka kolory s± dla niego takie same, moje pytanie do baqo jak to w koncu jest ty mówisz tak a technicy mówia inaczej ,gdzie jest prawda - pewnie po ¶rodku

baqo 
Wys³any: 2008-02-18, 15:27   
0
UP DOWN

ZENEK napisa³/a:
Rozmawialem z gosciem co ma stary fen deck i nie narzeka kolory s± dla niego takie same
takie same do czego :?: :?: :?:

ZENEK
Wys³any: 2008-02-18, 15:56   
0
UP DOWN

poprostu nie ma ró¿nicy wzrokowej miedzy starymi kolorami z fiszek a tymi samymi kolorami lub jak wolisz te same numery lakierów maja takie same kolory w nowych i starych fiszkach

baqo 
Wys³any: 2008-02-18, 16:57   
0
UP DOWN

ZENEK napisa³/a:
ma stary fen deck i nie narzeka kolory s± dla niego takie same,
A MA CROMAXA :?:

maja28
Wys³any: 2008-02-18, 18:09   
0
UP DOWN

ja te¿ pyta³am o nowy i nie ma czego¶ takiego. ten niby nowy do cromxa to to samo co do centari tylko okrojony np. z akryli

Amiggo 
Wys³any: 2008-02-18, 18:14   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
ZENEK napisa³/a:
poprostu nie ma ró¿nicy wzrokowej miedzy starymi kolorami z fiszek a tymi samymi kolorami lub jak wolisz te same numery lakierów maja takie same kolory w nowych i starych fiszkach

Sorry ¿e siê wetnê. Kolorystyka aut pozosta³a ta sama, nie zmieni³y siê kolory pojazdów a jedynie uleg³y zmianie komponenty z których musimy uzyskaæ dany kolor a to ju¿ sprawa receptur. Nie mówiê ¿e nie mog³y zostaæ wymienione fiszki, ale skoro stare dobrze pasowa³y to jest to zbêdna wymiana, chyba ¿e stare nie pasowa³y a to by znaczy³o ¿e i w starym systemie nie pasowa³y poprawnie. Takie moje zdanie :wink:

ZENEK
Wys³any: 2008-02-19, 08:30   
0
UP DOWN

baqo i gdzie ten cudowny system o jakim pisa³es przez ca³y czas.System to nie tylko materia³y lakiernicze , ale obs³uga techniczna i kolorystyczna.Z moich obserwacji piszecie o materia³ach i technikach a nigdy o nikim kto zajmuje sie kolorystyk±, ja potrzebujê systemu , gdzie znajdê te dwie strony medalu, a dlaczego , poniewa¿ mam sklep i kilka mieszalni postawionych.Je¶li mam dokanaæ zmiany to chcê pe³nego serwisu a nie, ¿e jest tylko jedna odnoga.Baqo ponownie prosze o odpowiedzi konkretne , a nie lakoniczne.A forumowiczom dziekuje za odpowiedzi.

baqo 
Wys³any: 2008-02-19, 11:25   
0
UP DOWN

ZENEK napisa³/a:
,ale po szkoleniach mam teraz tak± wiedzê, ¿e caly fen deck "nowy"
to gdzie by³e¶ na tym szkoleniu! z tego wynika ¿e w warszawie w du pont.
ZENEK napisa³/a:
.System to nie tylko materia³y lakiernicze , ale obs³uga techniczna i kolorystyczna
to jak by³e¶ na szkoleniu to co [p...] ¿e nie masz zaplecza technicznego!!!
ZENEK napisa³/a:
baqo i gdzie ten cudowny system o jakim pisa³es przez ca³y cza
i s³uchaj ku...a! jak ci nie pasuje to siê od niego [od...] i sobie znajdz co ci bêdzie pasowaæ!!! mêcz± ju¿ mnie te twoje dosrywki :twisted: tylko po [...] je¿dzisz do centrum szkolenia du pont??? [j...] mnie jakie ty masz zdanie o du poncie!!! masz wiele innych firm do wyboru,nikt ci nie ka¿e handlowaæ du pontem!co ty sobie my¶lisz ¿e bez ciebie DP zbankrutuje.ma tyle wystawionych mieszalni ¿e maj± gdzie¶ takie marudy jak ty!!!
ZENEK napisa³/a:
.Je¶li mam dokanaæ zmiany to chcê pe³nego serwisu
naucz siê sam roboty!!! technik nie bêdzie ca³y czas staæ przy tobie i dyktowaæ ci co masz robiæ!!!a jak masz kilka mieszalni to sam powiniene¶ udzielaæ wskazówek!!!bo przecie¿ twierdzisz ¿e siê znasz na kolorystyce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

sorry, musia³em to trochê ukulturalniæ. cruel :wink:

maja28
Wys³any: 2008-02-19, 12:41   
0
UP DOWN

Tu popieram Bago!
Zreszt± Zenek nikt ciê do zmiany nie namawia
DUPONT jest ok dla Bago a dla ciebie co¶ innego i ok nikt nikogo nie zmusza do robienia czym¶ innym.
nie rozumiem czemu atakujesz Bago i Duponta.
JA te¿ uwa¿am ¿e DYNA,helios itp to hujnia ale nie krytykuje ludzi którzy tym robi±
Ka¿dy ma wybór robi czym chce
a co do DUPONTA uwa¿am ¿e czo³uje na polskim rynku produkty ma ok jak najbardziej i CROMAX jes THE BEST

ZENEK
Wys³any: 2008-02-19, 16:02   
0
UP DOWN

Maja nie atakuje baqo tylko jesli chce uzyskac odpowiedz, to na nia czekam,a co wybiore to moja sprawa, ale poczytaj wszystkie posty baqo - to moze zrozumiesz dlaczego sie go czepiam, jeszcze raz powtarzam nie tylko serwis techniczny ale kolorystyczny jest wa¿ny. Tak technicy poka¿a materia³ a co z kolorami , gdzie serwis - baqo nic o tym nie pisze a wrecz unika tematu.Maju nie atakuje DP ani baqo tylko szukam , ale ty chyba tego nie czujesz jako kobieta, popracuj trochê z facetami to wtedy zrozumiesz bol ludzi pracujacych na sklepie a tak na marginesie to pierwsza firma na ktorej zacz±³em prace byl DP

rbfm 
Wys³any: 2008-02-19, 17:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 21 razy
baqo bo ci zylka peknie

Maverick
[Usuniêty]
Wys³any: 2008-02-20, 14:54   PRO¦BA O OPINIÊ

Witam Kolegów!! Je¿eli chodzi o materia³y DP to sa bez zastrze¿en, woda to nowosc ale znajdzie rzesze wiernych nabywców, bo naprawdê jest warta uwagi. Nie niszczmy presti¿u DP tylko przez to, ¿e lokalny dystrybutor tj. CARSYSTEM WSCHÓD stosuje niuczciwe praktyki w handlu materia³ami tej firmy.
Najbardziej ciekawi mnie jednak inna sprawa, a mianowicie wasze jakiekolwiek kontakty z Carsystemem Wschód?? Je¿eli kto¶ pozna³ ich tak dobrze jak ja to niech z przyjemno¶ci± napisze co¶ od siebie, tak ¿eby przestrzec innych przed kontaktami z nimi! Praktyki jakie stosuj± to zwyczajne naginanie prawa i dlatego mysle, ¿e czas powiedziec o tym wiêcej!
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam
Mav

Siekiera
Wys³any: 2008-02-21, 07:57   
0
UP DOWN

My niszczymy presti¿ DP? :roll: Du Pont sam sobie niszczy ten presti¿ zwi±zuj±c siê z tak± firm±. Ty pewnie masz ich mieszalnik, wiêc siê nie dziwiê, ¿e zale¿y ci na opinii ale zastanów siê czy to nie jest wszystko przewrócone na g³owie. To DP powinno zale¿eæ na tym aby ich klienci czuli siê pewnie, byli ¶wiadomi warto¶ci marki i z pe³nym przekonaniem oferowali towar. A jak siê czyta te wypowiedzi to ma siê w±tpliwo¶æ w to ¿e DP zale¿y na swoich klientach. Im chyba zale¿y jedynie na kasie, maj± siê wykazaæ z jakiego¶ obrotu wiêc próbuj± to zrobiæ za wszelk± cenê, bez wzglêdu na to co siê o nich mówi. Na premie ch³opaki pracuj± :mrgreen:

Ja te¿ siê zastanawia³em nad wod± DP, rozezna³em sytuacjê i ju¿ wiem ¿e nie wezmê jej od ¿adnego dystrybutora, nie mówi±c o carsystemie bo tych nie trawiê, ale co z tego ¿e móg³bym wzi±æ od innej firmy jak zaraz carsystem wstawi mi do moich lakierników mieszalniki bezpo¶rednio i spije ¶mietankê a ze mnie lakiernicy bêd± siê ¶miali ¿e kupujê w takiej samej cenie jak oni, po co mi to? Skoro DP nie prowadzi rozs±dnej polityki handlowej to jaki sens jest im jeszcze pomagaæ. Pogadaj sobie z lud¼mi co maj± mieszalniki DP w sklepach, ju¿ zaczynaj± przegl±daæ na oczy. Trzeba siê uczyæ na b³êdach innych, brutalne to ale prawdziwe. Ja tak sobie my¶lê, ¿e im nigdy nie zale¿a³o na sklepach, chcieli jedynie w ten sposób wypromowaæ towar a teraz bardziej zale¿y im na lakierniach i pozwalaj± takiemu carsystemowi robiæ co chce.

lukas
Wys³any: 2008-02-21, 08:28   
0
UP DOWN

Maverick napisa³/a:
Praktyki jakie stosuj± to zwyczajne naginanie prawa i dlatego mysle, ¿e czas powiedziec o tym wiêcej!

Co masz na my¶li?

Siekiera napisa³/a:
wiem ¿e nie wezmê jej od ¿adnego dystrybutora, nie mówi±c o carsystemie bo tych nie trawiê, ale co z tego ¿e móg³bym wzi±æ od innej firmy

Dobrze napisa³e¶, bo faktycznie wygl±da to tak, ¿e dystrybutorzy DP maj± woln± rêkê i mog± wstawiaæ mieszalnie gdzie im siê podoba. Fatalne rozwi±zanie.

No i jeszcze dochodzi SUPERDYSTRYBUTOR ponadregionalny czyli M&ST :mrgreen: o nieograniczonych mo¿liwo¶ciach, poza wszelk± kontrol± DP.

Siekiera
Wys³any: 2008-02-21, 09:09   
0
UP DOWN

He he w³a¶nie rozmawia³em z koleg± u którego wczoraj w sklepie by³ cz³owiek z sikensa i namawia³ go na lesonala i dynê i wiecie jakie miêdzy innymi argumenty dawa³? A ¿e maj± dobrze zorganizowan± dystrybucjê nie tak jak Du Pont i go¶ciu zaproponowa³ przeczytanie tematu o DP na forum lakierowanko :mrgreen: Ch³opaki wiedz± jak walczyæ z konkurencj±, info idzie w ¶wiat :mrgreen:

Maverick
[Usuniêty]
Wys³any: 2008-02-21, 11:25   

To jak traktuja swoich odbiorców którzy niekoniecznie z czego¶ siê wywi±zuj± to ju¿ kwestia poni¿ej wszelkiej krytyki..Z nimi poprostu jak jest ok to w porz±dku, a jak co¶ nie idzie to pokazuja swoje prawdziwe oblicze i nie licz± siê z niczym i nikim!
Tak samo sprawa ma siê jesli chodzi o wspó³prace z nimi, wstawiaj± swój mieszalnik u Ciebie i wszystko jest cacy,a koles obwo¼nik robi Ci ko³o ty³ka i sprzedaje Twoim lakiernikom towar z rabatem poni¿ej kosztów i na dodatek na lewika...
Wszystkie opinie o CSW Krasnik to szczera prawda i nale¿y ostrzegac innych przed wspó³praca z nimi, a jesli dziêki tym postom chocia¿ jedna osoba kopnie w d... CSW Krasnik to bêdzie wielki sukces!!!

[ Dodano: 2008-02-21, 11:43 ]
baqo napisa³/a:
Tak, tak!!! Wiem co piszê i dziwiê siê du pontowi ¿e tak nieprzemy¶lanie postêpuje na rynku i wchodzi w interesy z takimi lud¼mi jak Pan z Carsystemu z Kra¶nika. He he on ju¿ niejednego wykolegowa³ a oni siê nabrali na wielko¶æ jego firmy Powiem, ¿e mnie te¿ wyrucha³ z Ivatem i nie zapomnê mu tego Teraz du ponta wali w rogi po kryjomu i tam gdzie nie mo¿e wstawiæ du ponta bo mu umowa zabrania to robi prowokacjê a potem próbuje wstawiæ glasurita. Nie¼le siê ustawi³

malarz
Wys³any: 2008-02-21, 23:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Bieszczady
heh, ciekawe czy w³a¶ciciel tego carsystemu ju¿ to wszystko czyta³? :grin:

baqo 
Wys³any: 2008-02-23, 15:00   
0
UP DOWN

lukas napisa³/a:
¿e dystrybutorzy DP maj± woln± rêkê i mog± wstawiaæ mieszalnie gdzie im siê podoba.
o co ci tu chodzi???ka¿dy ma prawo do wziêcia lakierów!!! was handlowców boli ¿e warsztaty same wstawiaj± mieszalnie!!!takie ¿ycie :!:

lukas
Wys³any: 2008-02-24, 21:55   
0
UP DOWN

Ale¿ ja nie mam nic przeciwko temu, ¿e lakiernicy bior± mieszalniki :grin: Niezbyt dok³adnie siê wyrazi³em.
Chodzi³o mi o to, ¿e DP straci³ kontrolê nad swoimi dystrybutorami, którzy wstawiaj± mieszalnie na terenach innych dystrybutorów, co nie jest zgodne z umowami jakie maj± podpisane z DP. Najdziwniejsze jest to, ¿e DP to toleruje i udaje, ¿e nic nie mo¿e zrobiæ.
Ale, ¿eby nie by³o ¿e jestem przeciwko DP, to powiem, ¿e zgodnie z unijnym prawem podzia³ terytorialny jakiegokolwiek terenu, przez jak±kolwiek firmê jest niedopuszczalny, wiêc teoretycznie DP nic nie mo¿e zrobiæ ale jednocze¶nie je¿eli podpisa³ umowy dystrybucyjne w których okre¶laj± terytorium na którym ma prawo dzia³aæ dany dystrybutor to zrobili to niezgodnie z prawem i spokojnie to mo¿na zakwestionowaæ. Zatem ka¿dy dystrybutor mo¿e sobie wstawiæ mieszalnik gdzie chce i producent nic mu nie mo¿e zrobiæ.

DP zrobi³ b³±d, ¿e nie by³ konsekwentny w przypadku ³amania ustalonych zasad i teraz musz± za to pokutowaæ. Inna sprawa, ¿e jak siê ma takich dystrybutorów jak carsystem to trudno co¶ z nimi ustalaæ. Efekty ju¿ s± widoczne. DP daje siê wodziæ za nos i udaje ¿e jest ok a rynek coraz bardziej wkurzony.

glover
Wys³any: 2008-02-24, 23:15   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
To ja podam przyk³ad, bo w³a¶nie w pi±tek rozmawia³em o tym z jednym go¶ciem. W rzeszowie jest ju¿ 3 mieszalnie wodne du ponta w sklepach i kazda jest wstawiona przez innego dystrybutora a jeszcze sa te¿ w lakierniach, wiêc tylko czekaæ jak zaczn± siê wycinaæ cenami. Ja bym tak± firmê od razu kopn±³ w dupe :mrgreen:

baqo 
Wys³any: 2008-02-24, 23:27   
0
UP DOWN

glover napisa³/a:
Ja bym tak± firmê od razu kopn±³ w dupe
jak± firmê!!!
glover napisa³/a:
W rzeszowie jest ju¿ 3 mieszalnie wodne du ponta w sklepach i kazda jest wstawiona przez innego dystrybutora
niech teraz sklepy sprzedaj± towar! w czym problem?ile który zarobi to jego. :wink: :wink: :wink:
glover napisa³/a:
W rzeszowie jest ju¿ 3 mieszalnie wodne du ponta w sklepach i kazda jest wstawiona przez innego dystrybutora a jeszcze sa te¿ w lakierniach,
TO O CZYM¦ ¦WIADCZY :!:

Siekiera
Wys³any: 2008-02-25, 09:30   
0
UP DOWN

glover napisa³/a:
W rzeszowie jest ju¿ 3 mieszalnie wodne du ponta w sklepach i kazda jest wstawiona przez innego dystrybutora

:shock: o tym to nie s³ysza³em, jednak dobrze ¿e nie wszed³em w du ponta

baqo napisa³/a:
glover napisa³/a:
W rzeszowie jest ju¿ 3 mieszalnie wodne du ponta w sklepach i kazda jest wstawiona przez innego dystrybutora a jeszcze sa te¿ w lakierniach,
TO O CZYM¦ ¦WIADCZY :!:

he he he, ¶wiadczy, ¶wiadczy, ¿e du pont ma burdel w systemie dystrybucji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

oj baqo, naiwny jeste¶
baqo napisa³/a:
niech teraz sklepy sprzedaj± towar! w czym problem?ile który zarobi to jego. :wink: :wink: :wink:

¿aden nie zarobi bo bêd± skupiali na tym jak konkurencji z s±siedniej ulicy dowaliæ :mrgreen:
baqo, du pont ma materia³y dobre i nie czyta³em tu wielkiego narzekania na nie ale ty nie broñ du ponta jako firmy bo to ka¿dy widzi jakich maj± prezesów i dyrektorów, kasa, kasa, kasa :mrgreen:

baqo 
Wys³any: 2008-02-25, 10:33   
0
UP DOWN

to odpowiedzcie mi na pytanie! czu du pont wstawi³ komu¶ mieszalnik pod wp³ywem przymusu,czy powiedzia³" tu ma staæ nasza mieszalnia!" nie s±dzê aby tak robili. ka¿dy bierze DP na w³asn± odpowiedzialno¶æ, a komu zrobi jak± konkurencjê i ile zarobi to te¿ jego sprawa. poprostu du pont wycina konkurencje i tyle. ma dobre materia³y i tym zdobywa klienta,a nie przymusem.
Siekiera napisa³/a:
jednak dobrze ¿e nie wszed³em w du ponta
a w co wszed³e¶???

maja28
Wys³any: 2008-02-25, 22:35   
0
UP DOWN

co¶ mi siê nie chce wierzyæ w te trzy mieszalnie w Rzeszowie
na tym polega plotka- kolega mi mówi³ gdzie¶ co¶ s³ysza³em... najwiêcej maj± dopowiedzenia ci którzy nie maj± pojêcia o czym mówia
Nie widzi³a¶ nie by³e¶ to wypowiadaj siê na ten temat.

[ Dodano: 2008-02-25, 22:47 ]
nie wypowiadaj siê
zjad³am nie :oops:

arti
Wys³any: 2008-02-26, 08:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Czy DuPont ma w ofercie kolory do malowania motocykli? U¿ywa³ mo¿e kto¶ z Was?

glover
Wys³any: 2008-02-26, 12:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
maja28 napisa³/a:
co¶ mi siê nie chce wierzyæ w te trzy mieszalnie w Rzeszowie
na tym polega plotka- kolega mi mówi³ gdzie¶ co¶ s³ysza³em... najwiêcej maj± dopowiedzenia ci którzy nie maj± pojêcia o czym mówia
Nie widzi³a¶ nie by³e¶ to wypowiadaj siê na ten temat.

[ Dodano: 2008-02-25, 22:47 ]
nie wypowiadaj siê
zjad³am nie :oops:

Jak nie chcesz wierzyæ to twoja sprawa. Ja nie by³em osobi¶cie we wszystkich tych mieszalniach bo nie mam takiej potrzeby, mam w³asny sklep. Piszê tylko to co mi powiedzia³ przedstawiciel handlowy innej firmy a oni dosyæ dok³adnie wiedz± co siê na rynku dzieje.

Pozdrawiam :wink:

Amiggo 
Wys³any: 2008-02-26, 17:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
arti napisa³/a:
kolory do malowania motocykli? U¿ywa³ mo¿e kto¶ z Was?

Ja u¿ywa³em, ale nie z DuPonta. Z tym, ¿e nie mam do motocykli podgl±dów tylko receptury.

arti
Wys³any: 2008-02-26, 18:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Chodzi mi o wode DP na motocykle. Do tej pory u¿ywa³em rozpuszczalnikowego Lesonala lu DeBeera. S³ysza³em dobre opinie o wodzie z DP wiêc zapyta³em czy maj± w ofercie wodê na motocykle.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: