Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
michail556 
Wysłany: 2012-05-05, 21:32   Audi a4 i spieprzone lakierowanie
0
UP DOWN

Witajcie.
Mam problem i to dosc spory!.
Otoz chodzi o to ze mam bardzo zle i amatorsko polakierowny caly samochod posiada on na wszystkich drzwiach maskach i blotnikach zalamania odbicia nie wiem co mam z tym zrobic dodatkkowo zauwazylem ze odpryskuje lakier pod listwa chrom kolo lusterka oraz na pod znaczkiem audi na tylniej klapie oraz na drzwiach obydwu po lewej stronie i po prawej stronie zle wykonana naprawe dolnej czesci drzwi co skutkuje krzywym obramowania przy progach najgorsze sa drzwi od strony kierowowcy cale zle zrobione i na nich jest pelno zalaman obicia oraz nie wyciagniete wgniecenie u dolu przy progach dodatkowo zeby bylo smieszniej jest w uj rys po myjniach automatycznych prosze was o pomoc

juny 
Wysłany: 2012-05-05, 21:41   
0
UP DOWN

JedÂź do tego lakiernika i skop go po mordzie a tak serio to jedÂź do niego i niech poprawia .

michail556 
Wysłany: 2012-05-05, 22:17   
0
UP DOWN

tylko ze musial bym leciec do wloch bo ten samochod zostal z tamtad sprowadzony ale mowie ci bylo to tak ukryte ze nie dalo sie pozanc dopiero po paru myciach widac calokrztalt jak kupowalem bylo widac tylko na drzwiach kierowcy!!

juny 
Wysłany: 2012-05-05, 22:22   
0
UP DOWN

Kurde to niezÂły syf chyba jedyne wyjÂście to new paint :(

michail556 
Wysłany: 2012-05-05, 22:27   
0
UP DOWN

ile myslisz ze taki cos bedzie mnie kosztowac?? samochod to audi a4 b6 2004r LZ9W czyli czarna perÂła. Dodam ze dwoje drzwi musze wymienic na stowe od strony kierowcy!!

juny 
Wysłany: 2012-05-05, 22:31   
0
UP DOWN

Na to pytanie juz ci nie odpowiem bo jestem amatorem i dokÂładnie nie wiem :(

michail556 
Wysłany: 2012-05-05, 22:33   
0
UP DOWN

to tak jak ja :spoko:

Simon 
0
UP DOWN
inÂż

Przed umyciem auto byÂło cacy i kupiÂłeÂś???A PO UMYCIU JUÂŻ CI NIE PASUJE-nie zÂłe jaja ;) a moÂże na myjce masz takie ciÂśnienie Âże blachĂŞ pofalowaÂło i lakier zrywa ;)

jacenty 741
0
UP DOWN

SkÂąd jesteÂś?MoÂże ktoÂś Ci pomoÂże,ale jak zwykle jesteÂś tylko nick-em bez przybliÂżonej choĂŚby lokalizacji.Albo chociaÂż jakieÂś zdjĂŞcia?

michail556 
Wysłany: 2012-05-06, 01:50   
0
UP DOWN

jestem z krakowa a co do reszty to nie ogarnalem jeszcze konta. a co do tej wczesniejszej wypowiedzi to uwierz mi ze bylo tak zamaskowane ze nie byles w stanie zobaczyc

jacenty 741
Wysłany: 2012-05-06, 09:11   
0
UP DOWN

Czyli ode mnie bardzo daleko.MoÂże znajdzie siĂŞ ktoÂś z maÂłopolski,kto zaoferuje darmowÂą poradĂŞ (bo nie usÂługĂŞ) .A dla interaktywnej porady potrzebne sÂą jakieÂś zdjĂŞcia.ChociaÂż z Twojego opisu jawi siĂŞ obraz tzw. calaka.A to min 3500-4000 pln.

maciej214 
Wysłany: 2012-05-06, 10:10   
0
UP DOWN

A moÂże, to nie jest wina zÂłego polakierowania. Chodzi mi o opisywane przez ciebie zaÂłamania i odbicia.

Na tym zdjĂŞciu sÂą hologramy. MoÂżna je "zostawiĂŚ" polerujÂąc tylko agresywniejszymi Âśrodkami, nie wykaĂączajÂąc Âłagodnymi. Co do twojego Âździwienia po paru myciach, to moÂże byĂŚ zwykÂłe zamaskowanie, jakimiÂś pastami koloryzujÂącymi tych hologramĂłw. MyÂślĂŞ, Âże wÂłaÂśnie takÂą wadĂŞ masz na swoim lakierze.

michail556 
Wysłany: 2012-05-06, 10:57   
0
UP DOWN

mam takie hologramy nawidoczne wlasnie na maskach przod tyl takze sa widoczne zacieki oraz na masce przod zle wyklepana czesc a to tylko poczatek porobie wam zdjecia dzis jest slonecznie to sami zobaczycie

Chali68
Wysłany: 2012-05-06, 11:03   
0
UP DOWN

Tam jest tona chemi na lakierze trzeba to oddaÌ do fachowca ¿eby to œci¹gn¹³ z lakieru i polerno³ chyba ¿e pod warstw¹ wosków nic ju¿ niema jak to napisa³ kol.wy¿ej. Wtedy tylko zostanie przelakierowaÌ mieczys³awa. A drug¹ stron¹ to a¿ szkoda tak skopanego mietka.Pozdro.

unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2012-05-06, 11:07   

Chali68 napisał/a:
skopanego mietka

to jest auÂłdddiii a4 ;)

michail556 
Wysłany: 2012-05-06, 12:11   
0
UP DOWN

a znaczie kogos z krakowa bo oddalem do goscia mialem przerysowanie przy tylnim zderzaku i tez mi zrobil to samo i mam w tym miejscu zalamanie odbicia

[ Dodano: 2012-05-06, 12:27 ]
dodam ze te wlasnie hologramy sa na calym samochodzie czego to jest powod?? zalamania lustrzane tez sa z tym ze tych hologramow jest uj mam juz foty bede wrzucac

[ Dodano: 2012-05-06, 12:39 ]
http://www.fotosik.pl/pok...935211ef8c.html

http://www.fotosik.pl/pok...2f10e69308.html

http://www.fotosik.pl/pok...397a987dbb.html

[ Dodano: 2012-05-06, 12:43 ]
to sa tylko hologramy ale zalamania odbicia sa wciaz i na klapie tyl na srodku bo gosc dostal bejsbolem po aucie i tylniej szybie przod nad grillem na cales dlugosc grilla ciezko powiedziec co tam bylo malowane i dzrzwi oraz blotniki dookola caly czas w tych samych miejscach byl ocierany i zle malowany (nie wiem czy zle malowany)

eskobarr6
Wysłany: 2012-05-06, 13:35   
0
UP DOWN

a moze autodetaling?a jesli i to zawiedzie to ........ lakierowanko (a4 klub polska swietokrzyskie)pozdrawiam

michail556 
Wysłany: 2012-05-06, 13:56   
0
UP DOWN

moze wlasnie to pomoze w co watpie ale sie na dniach przejade do paint cos tam kolo opolskiego

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-05-06, 14:26   
0
UP DOWN

eskobarr6 napisał/a:
a moze autodetaling?

Detailing mĂłwisz...
A taki detailer o ile zrobi to lepiej od normalnie rozgarniĂŞtego lakiernika?

PrzecieÂż to auto odwiedziÂło wÂłasnie kogos takiego co maskuje niedoskonaÂłoÂści materiaÂłami jak w detailingu.
Oczywiscie nie mĂłwiĂŞ Âże na tym polega detailing, bo znam konkretnych ludzi z tej branÂży i nic nie mam zamiaru uogĂłlniaĂŚ.

Czarowanie magicznÂą terminologiÂą i mazanie pĂŞdzelkami za taka kasĂŞ co biorÂą.... tylko pozazdroÂściĂŚ.

Uff,, zaraz mnie zjedza koledzy detailerzy,, hehe.
PoleciÂł bym super fajne studio detailingu z Siemionowic ÂŚl.
Ale kolega chyba wyemigrowaÂł z kraju. :/

http://riseandshine.pl/

To jest studio naszego forumowego kolegi a zarazem kolega naszego Chino.

Chali68
Wysłany: 2012-05-06, 14:44   
0
UP DOWN

Sorki za tego mietka spojrzaÂłem na gĂłrnÂą fotkĂŞ i tak grilek wyglÂądaÂł jak w mietku. Jak zwaÂł to zwaÂł ale o powÂłoce podtrzymujĂŞ.

michail556 
Wysłany: 2012-05-06, 16:44   
0
UP DOWN

ciekawe co mi powiedza lakiernicy na ten temat

maciej214 
Wysłany: 2012-05-06, 19:06   
0
UP DOWN

Ale detailing, to nie polega na tym, ¿eby jak najwiêcej zamaskowaÌ. Wy, lakiernicy, nieraz niepotrzebnie œcinacie lakier papierem œciernym, detailierzy u¿ywaj¹ papieru tylko w ostatecznoœci. ¯eby oczyœciÌ porz¹dnie lakier u¿ywaj¹ ró¿nych œrodków i glinki. Je¿eli jest to profesjonalnie zrobione, to ca³a korekta zetnie oko³o 3 mikrometry lakieru, co matuj¹c papierem nawet 2500 i poleruj¹c, jest œcinane nawet 20 mikronów! Poza tym detailing polega te¿ na wyczyszczeniu czegokolwiek siê da, zabezpieczeniu tworzyw sztucznych, lakieru dobrym woskiem. Œrodków wype³niaj¹cych rysy, które s¹ wyp³ukiwane po paru myciach siê prawie wogóle nie stosuje. Tak wiêc proszê mi nie mówiÌ, ¿e detailierzy odpieprzaj¹ robotê.

Co do rise&shine, to chÂłopacy dobrze ogarniajÂą temat :spoko:

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-05-06, 19:16   
0
UP DOWN

maciej214 napisał/a:
Tak wiĂŞc proszĂŞ mi nie mĂłwiĂŚ, Âże detailierzy odpieprzajÂą robotĂŞ.

Nic takiego nie powiedziaÂłem o detailerach.
Jednak poczytawszy na ich forum o lakiernikach, naprawdĂŞ bardzo delikatnie obchodzĂŞ siĂŞ z opiniami o detaililngu.

Wystarczy Âże widziaÂłem krzywe auto, pofalowane elementy, ale wygÂłaskane na igÂłe.
I oczywiÂście pozytywne kom na ich forum... ^^ ^^ ^^
Detailing bywa ró¿ny, tak samo jak lakiernictwo ma wiele odcieni.

Jestem na forum detailerĂłw i jedyne co powiem.
DuÂżo czarowania, fajnie to w niezrozumiaÂłe dla laika sÂłowa ubrane.
DuÂżo gadÂżetĂłw, walizeczki, pĂŞdzeleczki, glinki.
TrochĂŞ mnie to bawi, nie powiem Âże nie.

Moje hasÂło na tamtym forum byÂło... gdzie detailer nie podoÂła.

Niestety, taka prawda.
Bo detailing jest dobry dla dzieciakĂłw w mega autach z bogatymi rodzicami.
WjechaĂŚ do takiego studia i za polerke i pomachanie pedzelkiem dac 2000 zÂł.
Gratuluje pomysÂłu i oprawy.
Jednak taka zabawa to tylko bardzo duze miasta.
Zapytaj chÂłopakĂłw
maciej214 napisał/a:
rise&shine,
o ile sa w kraju.
Dlaczego wyjechali?

[ Dodano: 2012-05-06, 19:20 ]
maciej214 napisał/a:
to caÂła korekta zetnie okoÂło 3 mikrometry lakieru,

Nie rozÂśmieszaj mnie Âże w aucie z lakierem zniszczonym po myjkach automatycznych zrobisz to z takÂą iloÂściÂą zjechanego lakieru.
Myslisz Âże kaÂżdy lakiernik bez namysÂłu tnie lakier jakby pierwszy raz miaÂł w rĂŞku papier 2500?

PS.
CoÂś czujĂŞ Âże temat bedzie rozwojowy.
Wystarczy przytoczyc parĂŞ cytatĂłw i opinii o lakiernikach,,, do tego pokazaĂŚ Wasze krzywe bÂłyszczÂące prace i bedzie kupa smiechu.

maciej214 
Wysłany: 2012-05-06, 19:30   
0
UP DOWN

Ok, rozumiem, Âże takie coÂś ciĂŞ bawi. Ja traktuje to jak zajĂŞcie w wolnym czasie. Nie wiem czy moÂżna siĂŞ z tego utrzymaĂŚ. Sam wolĂŞ robiĂŚ coÂś "konkretniejszego". RzeczywiÂście ich zabawy z powiedzmy nawet robieniem "zaprawek", sÂą trochĂŞ Âśmieszne. Dla niektĂłrych to pasja i wedÂług mnie tak powinno siĂŞ postrzegaĂŚ takÂą robotĂŞ. Ale i tak patrzÂąc na zdjĂŞcie przed i po, jak moÂżna z niektĂłrych gratĂłw zrobiĂŚ pereÂłki, takie coÂś robi wraÂżenie.

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-05-06, 19:46   
0
UP DOWN

maciej214 napisał/a:
Ok, rozumiem,

To ja juÂż nie pociÂągne tematu aby nie robiĂŚ zadymy.
KaÂżdy robi swoje a klienci sÂą na tego typu usÂługi a to najwaÂżniejsze.

maciej214 
Wysłany: 2012-05-06, 19:50   
0
UP DOWN

A co do tych odpryskĂłw, to moÂże przesadzasz? Zawsze lakier przegrywa w pojedynku z drobnymi kamyczkami, moÂże to normalne? Jak moÂżesz to daj zdjĂŞcie.

Je¿eli chodzi o wgniecenia to jeszcze s¹ naprawy Smart Repair, ale mo¿e nie mówny o tym ¿eby nie by³o k³ótni ^^

P.S. Fajnie ciĂŞ michail556 potraktowali na innym forum :blee:

eskobarr6
Wysłany: 2012-05-06, 21:33   
0
UP DOWN

to sorry ze rzuciÂłem z tym detailingiem ...ja byc amator

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-05-06, 22:19   
0
UP DOWN

michail556,
Jednak kolega z Siemianowic jest na miejscu, wiĂŞc jesli uwaÂżasz Âże moja rada jest coÂś warta i tam robia dobrÂą robotĂŞ, to uderz do niego.
http://riseandshine.pl/

michail556 
Wysłany: 2012-05-06, 22:41   
0
UP DOWN

Musze polatac po lakiernikach i salonach auto deatling, zobaczymy co powiedza poza tym chcialbym zebyscie wy to wycienili tak aby mnie nie oszukano.
Co do moich fot to i tak slabo wyszly, poniewaz bylo slonce slabe, zrobie pelne port folio ^^ i do tego nakrece wam jakis filmik zeby bylo wiadomo o co chodzi :sciana:
Jesli chodzi o tamto forum to w sumie nie jest tak zle chca wlasnie fotki ale uwazam ze jak narazie ze to forum mi bardziej pomoglo.
Jesli chodzi o riseandshine.pl to bardzo mnie bedzie interesowala wycena albo jak kto woli kosztorys bo mam tam kilka jeszcze innych niedociagniec na samochodziem, ale do tego potrzeba dokladniejszych fot itd wiec jutro bedzie wszystko. Sorry za brak pl znakow mam nadzieje ze wam to nie przeszkadza :spoko:

maciej214 
Wysłany: 2012-05-06, 22:58   
0
UP DOWN

Kosztorys masz podany na ich stronie. Interesuje ciĂŞ korekta lakieru. Piszesz, Âże masz rysy po myjniach automatycznych, czyli swirle. Na aucie masz jeszcze peÂłno hologramĂłw, wiĂŞc to bĂŞdzie najzwyklejsza polerka.

O co Ci chodzi piszÂąc Âże masz kilka innych niedociÂągniĂŞĂŚ? Jak moÂżesz to opisz je dokÂładniej.

michail556 
Wysłany: 2012-05-06, 23:08   
0
UP DOWN

otarcie wgniecenie lewe nadkole tylnie, nie duze kolo listwy srodkowej drzwi, odprysk kolo wlewu paliwa zrobiony przez tlumikarza na umyslnie z zazdrosci po tej samej stronie. po drugiej stronie miedzy zderzakiem a lakierem jezeli wiesz jak jest w a4 b6 to jest otarcie z wgnieceniem (lubi w tym miejscu sie cos dziac) na drzwiach pasazera dziwny slad do podkladu male. no i pelno tych takich zalaman po lakierowaniu (NIE HOLOGRAMOW) o zderzakach i progach nie pisze bo beda zmieniane na s4 pakiet ale sa poniszczone np do progu wbil mi sie podnosnik ^^ , na masce i blotnikach odpryski :blee: :blee: :blee: aha 3 male wgniotki bez uszkodzen lakieru na dachu od czegos co spada z drzewa nie wiem dokladnie :help: chyba tyle.

moje zdanie jest takie ze chyba calosc do lakierowania albo do sprzedania to zalezy ile to bedzie kosztowac wszystko

maciej214 
Wysłany: 2012-05-06, 23:19   
0
UP DOWN

michail556 napisał/a:
moje zdanie jest takie ze chyba calosc do lakierowania

Nie wiem jak to wyglÂąda w rzeczywistoÂści, no ale co do odpryskĂłw to zawsze siĂŞ jakieÂś zdarzajÂą. MoÂżesz je trochĂŞ zamaskowaĂŚ robiÂąc "zaprawki", nakrapiajÂąc w nie baze, potem lakier i szlifujÂąc papierkiem wodnym - potem oczywiÂście polerka. JeÂżeli te wgniecenia i otarcie sÂą duÂże to wg. mnie takie rzeczy pasuje zrobiĂŚ. Nie wiem jakie mogÂą byĂŚ te zaÂłamania lakieru (moÂże Âźle wyprowadzona szpachla?), ale tu pewnie Âżeby to naprawiĂŚ to tylko nowy lakier. ReasumujÂąc, to jeÂżeli lakier ciĂŞ naprawdĂŞ denerwuje to caÂłoÂściĂłwka do lakierowania. JeÂżeli chciaÂłbyÂś jakoÂś go jeszcze podratowaĂŚ no to tak jak pisaÂłem. MoÂżesz to zrobiĂŚ u dobrego lakiernika, moÂżesz mu takÂże kazaĂŚ zrobiĂŚ polerke caÂłego.

michail556 
Wysłany: 2012-05-06, 23:24   
0
UP DOWN

na pewno polerka bedzie i te drobne poprawki zeby to troche lepiej wygladalo do tego nowe zderzaki dwoje drzwi nowych po lewej strronie i bedzie pakiet s4 tez mu doda duzo wiec wiesz calosciowki nie bede robil chyba ze sie zdecyduje na jazde tym autem dlugo bo za cene napraw mechanicznych i lakiernika moge kupic nowe lepsze wszystko zalezy od ceny tego. jutro zrobie filmik i zobaczysz co i jak

ja jestem esteta i lubie wszystko miec jak nowe albo nowe moze to sie wydac dziwne ale jak mam juz jedna ryske gdzies to mnie strzela cos mowie wam nie umiem sie nie przejmowac jakimis niedoskonalosciami pozdro

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-05-06, 23:44   
0
UP DOWN

michail556,
JeÂśli lakierowanie by wchodziÂło w grĂŞ to polecam @ÂŁukasz509.
On z poÂłudnia polski jest ale nie pamiĂŞtam dokÂładnie skÂąd.

michail556 
Wysłany: 2012-05-07, 00:25   
0
UP DOWN

on ma jakis warsztat?? moze zrobi jak cos to po cenie :>

[ Dodano: 2012-05-07, 15:49 ]

to jest zderzak tyle lewa strona

[ Dodano: 2012-05-07, 15:49 ]
nadkole prawe tyl

[ Dodano: 2012-05-07, 15:51 ]
to zrobil tlumikarz!! kolo wlewu paliwa to jest

dziwne znamie na drzwiach pasazera

no i podnosnik wbity w prog pod tylnimi drzwiami od strony pasazera

zderzaka nie robie fot bo leca do wymiany pakiet s4 wraz z listwami drzwi nad progami

tomek7708
Wysłany: 2012-05-08, 12:08   
0
UP DOWN

carnauba w biznes park przy wyjezdzie na wieliczke podjedz do nich a wczesniej mo¿esz kupiÌ 1ltr alkocholu izopropylowego (IPA) i przetrzeÌ ca³¹ karoserie ods³onisz wszystkie zamaskowane rysy swirle i hologramy ewentualnie chemia (piana aktywna) najtaniej TENZI TRUCK wtedy bêdziemy wiedzieÌ z czym mamy do czynienia
wiêkszoœÌ z powyzszych zniknie po menzernie w dwóch etapach 500 i 2500 ewentualnie gdzieniegdzie !!! (tylko gdzieniegdzie ) bedzie trzeba potraktowaÌ korkiem
rysy na nadkolu i pĂŞkniĂŞty spoiler na progu to raczej Âżaden detailer nie usunie chyba Âże Justyna (forum Kosmetyka Aut wÂątek z Polonezem Caro http://forum.kosmetykaaut...hlight=polonez)

Nokia 
Wysłany: 2012-05-08, 13:29   
0
UP DOWN
:)

michail556 napisał/a:
moze zrobi jak cos to po cenie

Tak zapewne tez twierdziÂł ten kto zleciÂł lakierowanie wojej a4 zanim ja kupiÂłes, i masz :spoko: :sciana:

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-05-08, 16:55   
0
UP DOWN

tomek7708 napisał/a:
(forum Kosmetyka Aut wÂątek z Polonezem Caro

I jak siĂŞ nie popÂłakaĂŚ patrzÂąc na podejÂście detailerĂłw,,, tych piejÂących z zachwytu nad pracÂą Justyny?
Do Justyny nic nie mam, ale do komentarzy zachwycaj¹cych siê pracami nad polonezem.... brak s³ów.
Jak sie nie brechtac potem z miziania pĂŞdzelkiem po aucie?
Dressing grila... ^^ ^^ ^^ ^^ ja sie juz nie mogĂŞ.
Przepraszam, koĂączĂŞ bo nie utrzymam. :x:

gugun 
Wysłany: 2012-05-08, 17:21   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
koĂączĂŞ bo nie utrzymam.
to puœÌ ;)

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-05-08, 17:35   
0
UP DOWN

gugun,
Wybacz moje Âśmiechy, ale to naprawde nic takiego.
Nic szkodliwego dla kosmetykĂłw aut :D , bo gdyby tacy sie zburzyli Âże siĂŞ z nich Âśmieje i polewam niesÂłusznie.... przytoczĂŞ z ich forum dziesiÂątki polewek z lakiernikĂłw, gdzie nie oszczĂŞdzali w sÂłowach uwaÂżajÂąc Âże kaÂżdy lakiernik to partacz i Âżaden nie potrafi polerki prawidÂłowo wykonaĂŚ aaaa nawet wyglinkowaĂŚ nie potrafi.
Hahahahaaaa... ja nie potrafie wyglinkowaĂŚ, naprawde nie potrafiĂŞ, nie chcĂŞ potrafieĂŚ :help: ale lubiĂŞ porozmawiac o detailingu i jego wyÂższoÂści nad lakiernictwem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Nie bĂŞdÂąc tez lakiernikiem ;P

michail556 
Wysłany: 2012-05-08, 19:46   
0
UP DOWN

tomek7708
Jeœli chodzi o ods³oniêcie wszystkich rys to s¹ one ju¿ na wierzchu wszystkie, poniewa¿ ostatni lakiernik nie mówiê który, ale podczas naprawy drugiej strony miejsca miedzy zderzakiem a lakierem (bardziej uszkodzone) nie okry³ dobrze wozu i na ca³ym wozie by³ mikro nalot czyli szorstki samochód. Mimo to w tym miejscu tak¿e jest za³amanie odblasku po jego lakierowaniu (polecany przez inne forum) a to by³y wgniotki doœÌ du¿e z odpryskami lakieru. Nie wiem czy mam siê œmiaÌ czy p³akaÌ haha pewnie wgniotek nie wyci¹gn¹ albo nie zeszlifowa³ do koùca masakra jeszcze nie zdio³ zderzaka do tego i ze szczeliny odpryskuje lakier bo te¿ ja zalakierowa³ cena us³ugi 350z³. PóŸniej musia³ ca³y z ca³ego samochodu mikronalot usuwaÌ wiec siê wszystko ujawni³o :sciana: :sciana:

Nokia
tu siĂŞ z tobÂą zgadzam, Âże nie ma co oszczĂŞdzaĂŚ na lakierniku!!

Lackdoctor
Po wczeÂśniejszym ustaleniu wysÂłaÂłem te foty do http://www.paintfixpro.pl/
Odpisali mi, ¿e wszystko mi zrobi¹ w³¹cznie z progiem i reszta uszkodzeù, ale nie mog¹ wyceniÌ poniewa¿ muszê podjechaÌ do nich (to zrozumia³e) wiêc jakoœ na dniach pojadê do nich i siê dowiem co maja mi do zaoferowania!! Obawiam siê jednego KOLOSALNEJ CENY ale nie zapeszajmy :x: :x:

gugun,
http://www.blacharnia.wadowscy.pl/index.html znalazlem taki warsztat niby ma dobre opinie na necie ale nie jestem przekonany jakos ostatnio do lakiernikow :> moze ktos ich zna?

[ Dodano: 2012-05-08, 20:30 ]
macie tu filmik maski polakierowanej oczywiscie to co pokazuje jest najbardziej widoczne ze wszystkich niedoskonalosci i wlasnie to sa te zalamania odbicia sami zobaczcie jest to na calym wozie

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hvBw1-RsaOA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

[ Dodano: 2012-05-08, 20:31 ]
http://www.youtube.com/watch?v=hvBw1-RsaOA

gugun 
Wysłany: 2012-05-08, 21:07   
0
UP DOWN

hehe wciskam kontakt a tu jakiÂś baran :D juz nazwisko mĂłwi same za siebie :D
http://www.blacharnia.wad...ozi-kontakt.htm

michail556 
Wysłany: 2012-05-08, 22:18   
0
UP DOWN

czyli juz jest powod do zastanowienia ale popatrz na komentarze

http://maps.google.pl/map...+wadowscy&hl=pl

[ Dodano: 2012-05-08, 22:19 ]
:help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

tomek7708
Wysłany: 2012-05-09, 08:25   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
tomek7708 napisał/a:
(forum Kosmetyka Aut wÂątek z Polonezem Caro

I jak siĂŞ nie popÂłakaĂŚ patrzÂąc na podejÂście detailerĂłw,,, tych piejÂących z zachwytu nad pracÂą Justyny?
Do Justyny nic nie mam, ale do komentarzy zachwycaj¹cych siê pracami nad polonezem.... brak s³ów.
Jak sie nie brechtac potem z miziania pĂŞdzelkiem po aucie?
Dressing grila... ^^ ^^ ^^ ^^ ja sie juz nie mogĂŞ.
Przepraszam, koĂączĂŞ bo nie utrzymam. :x:
wczesniejszego posta nawet nie wspomne

najlepiej obsmiaĂŚ innych samemu nie majÂąc nic nowego do powiedzenia

w/g ciebie co jest najlepszym sposobem --zmatowiÌ lakier 2000 a potem polerowaÌ automaxem i wykoùczyÌ tempo to dopiero ¿a³osne a mo¿e jeszcze lepiej zmatowiÌ ca³oœÌ i polakierowaÌ na nowo aby warstwa lakieru osi¹gnê³a 400um a w³asciciel niech sie martwi jak bêdzie chcia³ auto odsprzedaÌ bo to ju¿ nie twoja brocha wezmiesz kase i OK

a co do zainteresowanego michail556, to jak ju¿ masz wszystkie rysy ods³oniête to wybie¿ mo¿e czêœÌ elementu obklej go taœm¹ i spróbuj podzia³aÌ farecl¹ G3 bo to najtaùszy z mo¿liwych wybór bêdziesz widzia³ efekt je¿eli bêdzie trzeba to poprawisz mleczkiem G10 i zobaczymy ciê¿ko dywagowaÌ co bêdzie nie robi¹c nic i nic nie próbuj¹c je¿eli rozgl¹dasz siê ju¿ za lakiernikiem to co stoi na przeszkodzie wydaÌ na g3 25z³ i ewentualnie rotodysk z g¹bk¹ do wiertarki i spróbowaÌ
na ostatecznoœÌ --czyt.lakierowanie zawsze jest czas

michail556 
Wysłany: 2012-05-09, 11:55   
0
UP DOWN

tomek7708,
myslisz ze jestem na tyle doswiadczony aby sobie z tym poradzic nie uszkadzajac nic robiac to?? :D :D

a czym wlasnie sie kierowac przed lakierowaniem i czy lakiernik jest w stanie wlasnie nie zrobic za duzo "um" na lakiererze i czy mozna osiagnac efekt 200um przy ponownym lakierowaniu calosciowym;>

tomek7708
Wysłany: 2012-05-09, 17:36   
0
UP DOWN

nie uzyskasz ponownego efektu gruboœci fabrycznej lakieru niema takiego lakiernika który wie jak¹ gruboœÌ lakieru k³adzie i po³o¿y j¹ jednakowo na ca³ym aucie bo w³asnie tym kieruje siê kupuj¹cy --jednakowe wskazania miernika na kilku elementach (w granicach normy)
co do twojego doÂświadczenia to sie nie wypowiem ale wcale nie jest tak Âłatwo dotrzeĂŚ lakier do bazy lub tym bardziej do podkÂładu
trzeba by zacz¹Ì od zmierzenia jaka tam w ogóle jest warstwa a potem sprobowac na kawa³ku spolerowaÌ jak wczesniej pisa³em najtaùsz¹ g10 (farecla) pamiêtaj¹c aby nie przekraczaÌ 1500-1800 obrotów
a zresztÂą co ja bĂŞde sie wymÂądrzaÂł detailerem nie jestem a tu masz link do kompendium http://www.detailer.pl/bl...etailing-world/

ale bez wzglêdu na to jaka bêdzie twoja decyzja wg mnie lakierowanie to ostatecznoœÌ

jeÂżeli sam sobie nie poradzisz top zawsze moÂżesz podjechaĂŚ do carnauby i poprosic o ocene i ewentualny kosztorys oni nie "miziajÂą pĂŞdzelkiem" na pokaz

lub teÂż do shinging car na bobrzyckiego http://shiningcar.pl/pl/i/Mobile-Detailing/8 zaleÂży gdzie masz bliÂżej

michail556 
Wysłany: 2012-05-09, 18:35   
0
UP DOWN

moze sie bedzie dalo tak zrobic ze tam gdzie jest nie polakierowane dobrze to sciagnac lakier do golego i na nowo

gugun 
Wysłany: 2012-05-09, 20:21   
0
UP DOWN

tomek7708 napisał/a:
rysy na nadkolu i pĂŞkniĂŞty spoiler na progu to raczej Âżaden detailer nie usunie chyba Âże Justyna
ona to powinna wzi¹œÌ udzia³ w kolejnej edycji "mam talent"
a ty kolego michail556, wez nie przesadzaj tylko jedz do lakiernika niech ci to najzwyczajniej w swiecie zrobi..fachowiec sam bĂŞdzie wiedzial co ma robiĂŚ,co da sie spolerowac co trzeba malowaĂŚ...i nie wyskakuj czasem nikomu z mikronkami bo cie jeszcze kto przegna ;)

gugun 
Wysłany: 2012-05-09, 20:26   
0
UP DOWN

a teraz tak przyglÂądajÂąc siĂŞ zdjeciÂą twojej audi to ona nie jest zle pomalowana tylko zle spolerowana...daj do malowania to co jest do malowania+ polerka caÂłoÂści i bĂŞdzie ok

maÂło tego...moÂżna by je tylko jakims mleczkiem dobrym potraktowaĂŚ i mini ryski i reszta cala zniknie :tak: bynajmniej na jakis czas...
jednak proponuje oddaĂŚ auto komus kto sie na tym zna bo mleczko po czesci tylko zakamufluje braki

michail556 
Wysłany: 2012-05-09, 23:23   
0
UP DOWN

wiesz co do tej polerki to pewny nie jestem ale juz byla robiona z tad te hologramy i moze sie okazac ze nie bedzioe mozna zrobic gruntownej z powodu przebicie sie do bazy

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu