Autor |
Wiadomo¶æ |
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-05, 20:32 Audi a4 i spieprzone lakierowanie
|
0
|
|
|
|
Witajcie.
Mam problem i to dosc spory!.
Otoz chodzi o to ze mam bardzo zle i amatorsko polakierowny caly samochod posiada on na wszystkich drzwiach maskach i blotnikach zalamania odbicia nie wiem co mam z tym zrobic dodatkkowo zauwazylem ze odpryskuje lakier pod listwa chrom kolo lusterka oraz na pod znaczkiem audi na tylniej klapie oraz na drzwiach obydwu po lewej stronie i po prawej stronie zle wykonana naprawe dolnej czesci drzwi co skutkuje krzywym obramowania przy progach najgorsze sa drzwi od strony kierowowcy cale zle zrobione i na nich jest pelno zalaman obicia oraz nie wyciagniete wgniecenie u dolu przy progach dodatkowo zeby bylo smieszniej jest w uj rys po myjniach automatycznych prosze was o pomoc |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2012-05-05, 20:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
Jed¼ do tego lakiernika i skop go po mordzie a tak serio to jed¼ do niego i niech poprawia . |
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-05, 21:17
|
0
|
|
|
|
tylko ze musial bym leciec do wloch bo ten samochod zostal z tamtad sprowadzony ale mowie ci bylo to tak ukryte ze nie dalo sie pozanc dopiero po paru myciach widac calokrztalt jak kupowalem bylo widac tylko na drzwiach kierowcy!! |
_________________ Ave profesjonalni lakiernicy!!!!!! |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2012-05-05, 21:22
|
0
|
|
|
|
Kurde to niez³y syf chyba jedyne wyj¶cie to new paint :( |
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-05, 21:27
|
0
|
|
|
|
ile myslisz ze taki cos bedzie mnie kosztowac?? samochod to audi a4 b6 2004r LZ9W czyli czarna per³a. Dodam ze dwoje drzwi musze wymienic na stowe od strony kierowcy!! |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2012-05-05, 21:31
|
0
|
|
|
|
Na to pytanie juz ci nie odpowiem bo jestem amatorem i dok³adnie nie wiem :( |
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-05, 21:33
|
0
|
|
|
|
to tak jak ja |
|
|
|
|
Simon
|
|
0
|
|
|
in¿
Pomóg³: 2 razy Posty: 97 Sk±d: Zgierz
|
Przed umyciem auto by³o cacy i kupi³e¶???A PO UMYCIU JU¯ CI NIE PASUJE-nie z³e jaja a mo¿e na myjce masz takie ci¶nienie ¿e blachê pofalowa³o i lakier zrywa |
|
|
jacenty 741
|
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Sk±d jeste¶?Mo¿e kto¶ Ci pomo¿e,ale jak zwykle jeste¶ tylko nick-em bez przybli¿onej choæby lokalizacji.Albo chocia¿ jakie¶ zdjêcia? |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-06, 00:50
|
0
|
|
|
|
jestem z krakowa a co do reszty to nie ogarnalem jeszcze konta. a co do tej wczesniejszej wypowiedzi to uwierz mi ze bylo tak zamaskowane ze nie byles w stanie zobaczyc |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2012-05-06, 08:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Czyli ode mnie bardzo daleko.Mo¿e znajdzie siê kto¶ z ma³opolski,kto zaoferuje darmow± poradê (bo nie us³ugê) .A dla interaktywnej porady potrzebne s± jakie¶ zdjêcia.Chocia¿ z Twojego opisu jawi siê obraz tzw. calaka.A to min 3500-4000 pln. |
|
|
|
|
maciej214
|
Wys³any: 2012-05-06, 09:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 95 Sk±d: KNS
|
A mo¿e, to nie jest wina z³ego polakierowania. Chodzi mi o opisywane przez ciebie za³amania i odbicia.
Na tym zdjêciu s± hologramy. Mo¿na je "zostawiæ" poleruj±c tylko agresywniejszymi ¶rodkami, nie wykañczaj±c ³agodnymi. Co do twojego ¼dziwienia po paru myciach, to mo¿e byæ zwyk³e zamaskowanie, jakimi¶ pastami koloryzuj±cymi tych hologramów. My¶lê, ¿e w³a¶nie tak± wadê masz na swoim lakierze. |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-06, 09:57
|
0
|
|
|
|
mam takie hologramy nawidoczne wlasnie na maskach przod tyl takze sa widoczne zacieki oraz na masce przod zle wyklepana czesc a to tylko poczatek porobie wam zdjecia dzis jest slonecznie to sami zobaczycie |
|
|
|
|
Chali68
|
Wys³any: 2012-05-06, 10:03
|
0
|
|
|
|
Tam jest tona chemi na lakierze trzeba to oddaæ do fachowca ¿eby to ¶ci±gn±³ z lakieru i polerno³ chyba ¿e pod warstw± wosków nic ju¿ niema jak to napisa³ kol.wy¿ej. Wtedy tylko zostanie przelakierowaæ mieczys³awa. A drug± stron± to a¿ szkoda tak skopanego mietka.Pozdro. |
|
|
|
|
unek83 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-05-06, 10:07
|
|
|
|
Chali68 napisa³/a: | skopanego mietka |
to jest au³dddiii a4 |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-06, 11:11
|
0
|
|
|
|
a znaczie kogos z krakowa bo oddalem do goscia mialem przerysowanie przy tylnim zderzaku i tez mi zrobil to samo i mam w tym miejscu zalamanie odbicia
[ Dodano: 2012-05-06, 12:27 ]
dodam ze te wlasnie hologramy sa na calym samochodzie czego to jest powod?? zalamania lustrzane tez sa z tym ze tych hologramow jest uj mam juz foty bede wrzucac
[ Dodano: 2012-05-06, 12:39 ]
http://www.fotosik.pl/pok...935211ef8c.html
http://www.fotosik.pl/pok...2f10e69308.html
http://www.fotosik.pl/pok...397a987dbb.html
[ Dodano: 2012-05-06, 12:43 ]
to sa tylko hologramy ale zalamania odbicia sa wciaz i na klapie tyl na srodku bo gosc dostal bejsbolem po aucie i tylniej szybie przod nad grillem na cales dlugosc grilla ciezko powiedziec co tam bylo malowane i dzrzwi oraz blotniki dookola caly czas w tych samych miejscach byl ocierany i zle malowany (nie wiem czy zle malowany) |
|
|
|
|
eskobarr6
|
Wys³any: 2012-05-06, 12:35
|
0
|
|
|
|
a moze autodetaling?a jesli i to zawiedzie to ........ lakierowanko (a4 klub polska swietokrzyskie)pozdrawiam |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-06, 12:56
|
0
|
|
|
|
moze wlasnie to pomoze w co watpie ale sie na dniach przejade do paint cos tam kolo opolskiego |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-06, 13:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
eskobarr6 napisa³/a: | a moze autodetaling? |
Detailing mówisz...
A taki detailer o ile zrobi to lepiej od normalnie rozgarniêtego lakiernika?
Przecie¿ to auto odwiedzi³o w³asnie kogos takiego co maskuje niedoskona³o¶ci materia³ami jak w detailingu.
Oczywiscie nie mówiê ¿e na tym polega detailing, bo znam konkretnych ludzi z tej bran¿y i nic nie mam zamiaru uogólniaæ.
Czarowanie magiczn± terminologi± i mazanie pêdzelkami za taka kasê co bior±.... tylko pozazdro¶ciæ.
Uff,, zaraz mnie zjedza koledzy detailerzy,, hehe.
Poleci³ bym super fajne studio detailingu z Siemionowic ¦l.
Ale kolega chyba wyemigrowa³ z kraju.
http://riseandshine.pl/
To jest studio naszego forumowego kolegi a zarazem kolega naszego Chino. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Chali68
|
Wys³any: 2012-05-06, 13:44
|
0
|
|
|
|
Sorki za tego mietka spojrza³em na górn± fotkê i tak grilek wygl±da³ jak w mietku. Jak zwa³ to zwa³ ale o pow³oce podtrzymujê. |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-06, 15:44
|
0
|
|
|
|
ciekawe co mi powiedza lakiernicy na ten temat |
|
|
|
|
maciej214
|
Wys³any: 2012-05-06, 18:06
|
0
|
|
|
|
Ale detailing, to nie polega na tym, ¿eby jak najwiêcej zamaskowaæ. Wy, lakiernicy, nieraz niepotrzebnie ¶cinacie lakier papierem ¶ciernym, detailierzy u¿ywaj± papieru tylko w ostateczno¶ci. ¯eby oczy¶ciæ porz±dnie lakier u¿ywaj± ró¿nych ¶rodków i glinki. Je¿eli jest to profesjonalnie zrobione, to ca³a korekta zetnie oko³o 3 mikrometry lakieru, co matuj±c papierem nawet 2500 i poleruj±c, jest ¶cinane nawet 20 mikronów! Poza tym detailing polega te¿ na wyczyszczeniu czegokolwiek siê da, zabezpieczeniu tworzyw sztucznych, lakieru dobrym woskiem. ¦rodków wype³niaj±cych rysy, które s± wyp³ukiwane po paru myciach siê prawie wogóle nie stosuje. Tak wiêc proszê mi nie mówiæ, ¿e detailierzy odpieprzaj± robotê.
Co do rise&shine, to ch³opacy dobrze ogarniaj± temat |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-06, 18:16
|
0
|
|
|
|
maciej214 napisa³/a: | Tak wiêc proszê mi nie mówiæ, ¿e detailierzy odpieprzaj± robotê. |
Nic takiego nie powiedzia³em o detailerach.
Jednak poczytawszy na ich forum o lakiernikach, naprawdê bardzo delikatnie obchodzê siê z opiniami o detaililngu.
Wystarczy ¿e widzia³em krzywe auto, pofalowane elementy, ale wyg³askane na ig³e.
I oczywi¶cie pozytywne kom na ich forum...
Detailing bywa ró¿ny, tak samo jak lakiernictwo ma wiele odcieni.
Jestem na forum detailerów i jedyne co powiem.
Du¿o czarowania, fajnie to w niezrozumia³e dla laika s³owa ubrane.
Du¿o gad¿etów, walizeczki, pêdzeleczki, glinki.
Trochê mnie to bawi, nie powiem ¿e nie.
Moje has³o na tamtym forum by³o... gdzie detailer nie podo³a.
Niestety, taka prawda.
Bo detailing jest dobry dla dzieciaków w mega autach z bogatymi rodzicami.
Wjechaæ do takiego studia i za polerke i pomachanie pedzelkiem dac 2000 z³.
Gratuluje pomys³u i oprawy.
Jednak taka zabawa to tylko bardzo duze miasta.
Zapytaj ch³opaków maciej214 napisa³/a: | rise&shine, | o ile sa w kraju.
Dlaczego wyjechali?
[ Dodano: 2012-05-06, 19:20 ]
maciej214 napisa³/a: | to ca³a korekta zetnie oko³o 3 mikrometry lakieru, |
Nie roz¶mieszaj mnie ¿e w aucie z lakierem zniszczonym po myjkach automatycznych zrobisz to z tak± ilo¶ci± zjechanego lakieru.
Myslisz ¿e ka¿dy lakiernik bez namys³u tnie lakier jakby pierwszy raz mia³ w rêku papier 2500?
PS.
Co¶ czujê ¿e temat bedzie rozwojowy.
Wystarczy przytoczyc parê cytatów i opinii o lakiernikach,,, do tego pokazaæ Wasze krzywe b³yszcz±ce prace i bedzie kupa smiechu. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
maciej214
|
Wys³any: 2012-05-06, 18:30
|
0
|
|
|
|
Ok, rozumiem, ¿e takie co¶ ciê bawi. Ja traktuje to jak zajêcie w wolnym czasie. Nie wiem czy mo¿na siê z tego utrzymaæ. Sam wolê robiæ co¶ "konkretniejszego". Rzeczywi¶cie ich zabawy z powiedzmy nawet robieniem "zaprawek", s± trochê ¶mieszne. Dla niektórych to pasja i wed³ug mnie tak powinno siê postrzegaæ tak± robotê. Ale i tak patrz±c na zdjêcie przed i po, jak mo¿na z niektórych gratów zrobiæ pere³ki, takie co¶ robi wra¿enie. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-06, 18:46
|
0
|
|
|
|
maciej214 napisa³/a: | Ok, rozumiem, |
To ja ju¿ nie poci±gne tematu aby nie robiæ zadymy.
Ka¿dy robi swoje a klienci s± na tego typu us³ugi a to najwa¿niejsze. |
|
|
|
|
maciej214
|
Wys³any: 2012-05-06, 18:50
|
0
|
|
|
|
A co do tych odprysków, to mo¿e przesadzasz? Zawsze lakier przegrywa w pojedynku z drobnymi kamyczkami, mo¿e to normalne? Jak mo¿esz to daj zdjêcie.
Je¿eli chodzi o wgniecenia to jeszcze s± naprawy Smart Repair, ale mo¿e nie mówny o tym ¿eby nie by³o k³ótni
P.S. Fajnie ciê michail556 potraktowali na innym forum |
|
|
|
|
eskobarr6
|
Wys³any: 2012-05-06, 20:33
|
0
|
|
|
|
to sorry ze rzuci³em z tym detailingiem ...ja byc amator |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-06, 21:19
|
0
|
|
|
|
michail556,
Jednak kolega z Siemianowic jest na miejscu, wiêc jesli uwa¿asz ¿e moja rada jest co¶ warta i tam robia dobr± robotê, to uderz do niego.
http://riseandshine.pl/ |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-06, 21:41
|
0
|
|
|
|
Musze polatac po lakiernikach i salonach auto deatling, zobaczymy co powiedza poza tym chcialbym zebyscie wy to wycienili tak aby mnie nie oszukano.
Co do moich fot to i tak slabo wyszly, poniewaz bylo slonce slabe, zrobie pelne port folio i do tego nakrece wam jakis filmik zeby bylo wiadomo o co chodzi
Jesli chodzi o tamto forum to w sumie nie jest tak zle chca wlasnie fotki ale uwazam ze jak narazie ze to forum mi bardziej pomoglo.
Jesli chodzi o riseandshine.pl to bardzo mnie bedzie interesowala wycena albo jak kto woli kosztorys bo mam tam kilka jeszcze innych niedociagniec na samochodziem, ale do tego potrzeba dokladniejszych fot itd wiec jutro bedzie wszystko. Sorry za brak pl znakow mam nadzieje ze wam to nie przeszkadza |
|
|
|
|
maciej214
|
Wys³any: 2012-05-06, 21:58
|
0
|
|
|
|
Kosztorys masz podany na ich stronie. Interesuje ciê korekta lakieru. Piszesz, ¿e masz rysy po myjniach automatycznych, czyli swirle. Na aucie masz jeszcze pe³no hologramów, wiêc to bêdzie najzwyklejsza polerka.
O co Ci chodzi pisz±c ¿e masz kilka innych niedoci±gniêæ? Jak mo¿esz to opisz je dok³adniej. |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-06, 22:08
|
0
|
|
|
|
otarcie wgniecenie lewe nadkole tylnie, nie duze kolo listwy srodkowej drzwi, odprysk kolo wlewu paliwa zrobiony przez tlumikarza na umyslnie z zazdrosci po tej samej stronie. po drugiej stronie miedzy zderzakiem a lakierem jezeli wiesz jak jest w a4 b6 to jest otarcie z wgnieceniem (lubi w tym miejscu sie cos dziac) na drzwiach pasazera dziwny slad do podkladu male. no i pelno tych takich zalaman po lakierowaniu (NIE HOLOGRAMOW) o zderzakach i progach nie pisze bo beda zmieniane na s4 pakiet ale sa poniszczone np do progu wbil mi sie podnosnik , na masce i blotnikach odpryski aha 3 male wgniotki bez uszkodzen lakieru na dachu od czegos co spada z drzewa nie wiem dokladnie chyba tyle.
moje zdanie jest takie ze chyba calosc do lakierowania albo do sprzedania to zalezy ile to bedzie kosztowac wszystko |
|
|
|
|
maciej214
|
Wys³any: 2012-05-06, 22:19
|
0
|
|
|
|
michail556 napisa³/a: | moje zdanie jest takie ze chyba calosc do lakierowania |
Nie wiem jak to wygl±da w rzeczywisto¶ci, no ale co do odprysków to zawsze siê jakie¶ zdarzaj±. Mo¿esz je trochê zamaskowaæ robi±c "zaprawki", nakrapiaj±c w nie baze, potem lakier i szlifuj±c papierkiem wodnym - potem oczywi¶cie polerka. Je¿eli te wgniecenia i otarcie s± du¿e to wg. mnie takie rzeczy pasuje zrobiæ. Nie wiem jakie mog± byæ te za³amania lakieru (mo¿e ¼le wyprowadzona szpachla?), ale tu pewnie ¿eby to naprawiæ to tylko nowy lakier. Reasumuj±c, to je¿eli lakier ciê naprawdê denerwuje to ca³o¶ciówka do lakierowania. Je¿eli chcia³by¶ jako¶ go jeszcze podratowaæ no to tak jak pisa³em. Mo¿esz to zrobiæ u dobrego lakiernika, mo¿esz mu tak¿e kazaæ zrobiæ polerke ca³ego. |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-06, 22:24
|
0
|
|
|
|
na pewno polerka bedzie i te drobne poprawki zeby to troche lepiej wygladalo do tego nowe zderzaki dwoje drzwi nowych po lewej strronie i bedzie pakiet s4 tez mu doda duzo wiec wiesz calosciowki nie bede robil chyba ze sie zdecyduje na jazde tym autem dlugo bo za cene napraw mechanicznych i lakiernika moge kupic nowe lepsze wszystko zalezy od ceny tego. jutro zrobie filmik i zobaczysz co i jak
ja jestem esteta i lubie wszystko miec jak nowe albo nowe moze to sie wydac dziwne ale jak mam juz jedna ryske gdzies to mnie strzela cos mowie wam nie umiem sie nie przejmowac jakimis niedoskonalosciami pozdro |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-06, 22:44
|
0
|
|
|
|
michail556,
Je¶li lakierowanie by wchodzi³o w grê to polecam @£ukasz509.
On z po³udnia polski jest ale nie pamiêtam dok³adnie sk±d. |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-06, 23:25
|
0
|
|
|
|
on ma jakis warsztat?? moze zrobi jak cos to po cenie
[ Dodano: 2012-05-07, 15:49 ]
to jest zderzak tyle lewa strona
[ Dodano: 2012-05-07, 15:49 ]
nadkole prawe tyl
[ Dodano: 2012-05-07, 15:51 ]
to zrobil tlumikarz!! kolo wlewu paliwa to jest
dziwne znamie na drzwiach pasazera
no i podnosnik wbity w prog pod tylnimi drzwiami od strony pasazera
zderzaka nie robie fot bo leca do wymiany pakiet s4 wraz z listwami drzwi nad progami |
|
|
|
|
tomek7708
|
Wys³any: 2012-05-08, 11:08
|
0
|
|
|
|
carnauba w biznes park przy wyjezdzie na wieliczke podjedz do nich a wczesniej mo¿esz kupiæ 1ltr alkocholu izopropylowego (IPA) i przetrzeæ ca³± karoserie ods³onisz wszystkie zamaskowane rysy swirle i hologramy ewentualnie chemia (piana aktywna) najtaniej TENZI TRUCK wtedy bêdziemy wiedzieæ z czym mamy do czynienia
wiêkszo¶æ z powyzszych zniknie po menzernie w dwóch etapach 500 i 2500 ewentualnie gdzieniegdzie !!! (tylko gdzieniegdzie ) bedzie trzeba potraktowaæ korkiem
rysy na nadkolu i pêkniêty spoiler na progu to raczej ¿aden detailer nie usunie chyba ¿e Justyna (forum Kosmetyka Aut w±tek z Polonezem Caro http://forum.kosmetykaaut...hlight=polonez) |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-05-08, 12:29
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
michail556 napisa³/a: | moze zrobi jak cos to po cenie |
Tak zapewne tez twierdzi³ ten kto zleci³ lakierowanie wojej a4 zanim ja kupi³es, i masz |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-08, 15:55
|
0
|
|
|
|
tomek7708 napisa³/a: | (forum Kosmetyka Aut w±tek z Polonezem Caro |
I jak siê nie pop³akaæ patrz±c na podej¶cie detailerów,,, tych piej±cych z zachwytu nad prac± Justyny?
Do Justyny nic nie mam, ale do komentarzy zachwycaj±cych siê pracami nad polonezem.... brak s³ów.
Jak sie nie brechtac potem z miziania pêdzelkiem po aucie?
Dressing grila... ja sie juz nie mogê.
Przepraszam, koñczê bo nie utrzymam. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-05-08, 16:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
Lackdoctor napisa³/a: | koñczê bo nie utrzymam. | to pu¶æ |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-08, 16:35
|
0
|
|
|
|
gugun,
Wybacz moje ¶miechy, ale to naprawde nic takiego.
Nic szkodliwego dla kosmetyków aut , bo gdyby tacy sie zburzyli ¿e siê z nich ¶mieje i polewam nies³usznie.... przytoczê z ich forum dziesi±tki polewek z lakierników, gdzie nie oszczêdzali w s³owach uwa¿aj±c ¿e ka¿dy lakiernik to partacz i ¿aden nie potrafi polerki prawid³owo wykonaæ aaaa nawet wyglinkowaæ nie potrafi.
Hahahahaaaa... ja nie potrafie wyglinkowaæ, naprawde nie potrafiê, nie chcê potrafieæ ale lubiê porozmawiac o detailingu i jego wy¿szo¶ci nad lakiernictwem
Nie bêd±c tez lakiernikiem |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-08, 18:46
|
0
|
|
|
|
tomek7708
Je¶li chodzi o ods³oniêcie wszystkich rys to s± one ju¿ na wierzchu wszystkie, poniewa¿ ostatni lakiernik nie mówiê który, ale podczas naprawy drugiej strony miejsca miedzy zderzakiem a lakierem (bardziej uszkodzone) nie okry³ dobrze wozu i na ca³ym wozie by³ mikro nalot czyli szorstki samochód. Mimo to w tym miejscu tak¿e jest za³amanie odblasku po jego lakierowaniu (polecany przez inne forum) a to by³y wgniotki do¶æ du¿e z odpryskami lakieru. Nie wiem czy mam siê ¶miaæ czy p³akaæ haha pewnie wgniotek nie wyci±gn± albo nie zeszlifowa³ do koñca masakra jeszcze nie zdio³ zderzaka do tego i ze szczeliny odpryskuje lakier bo te¿ ja zalakierowa³ cena us³ugi 350z³. Pó¼niej musia³ ca³y z ca³ego samochodu mikronalot usuwaæ wiec siê wszystko ujawni³o
Nokia
tu siê z tob± zgadzam, ¿e nie ma co oszczêdzaæ na lakierniku!!
Lackdoctor
Po wcze¶niejszym ustaleniu wys³a³em te foty do http://www.paintfixpro.pl/
Odpisali mi, ¿e wszystko mi zrobi± w³±cznie z progiem i reszta uszkodzeñ, ale nie mog± wyceniæ poniewa¿ muszê podjechaæ do nich (to zrozumia³e) wiêc jako¶ na dniach pojadê do nich i siê dowiem co maja mi do zaoferowania!! Obawiam siê jednego KOLOSALNEJ CENY ale nie zapeszajmy
gugun,
http://www.blacharnia.wadowscy.pl/index.html znalazlem taki warsztat niby ma dobre opinie na necie ale nie jestem przekonany jakos ostatnio do lakiernikow moze ktos ich zna?
[ Dodano: 2012-05-08, 20:30 ]
macie tu filmik maski polakierowanej oczywiscie to co pokazuje jest najbardziej widoczne ze wszystkich niedoskonalosci i wlasnie to sa te zalamania odbicia sami zobaczcie jest to na calym wozie
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hvBw1-RsaOA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
[ Dodano: 2012-05-08, 20:31 ]
http://www.youtube.com/watch?v=hvBw1-RsaOA |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-05-08, 20:07
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-08, 21:18
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
tomek7708
|
Wys³any: 2012-05-09, 07:25
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | tomek7708 napisa³/a: | (forum Kosmetyka Aut w±tek z Polonezem Caro |
I jak siê nie pop³akaæ patrz±c na podej¶cie detailerów,,, tych piej±cych z zachwytu nad prac± Justyny?
Do Justyny nic nie mam, ale do komentarzy zachwycaj±cych siê pracami nad polonezem.... brak s³ów.
Jak sie nie brechtac potem z miziania pêdzelkiem po aucie?
Dressing grila... ja sie juz nie mogê.
Przepraszam, koñczê bo nie utrzymam. | wczesniejszego posta nawet nie wspomne
najlepiej obsmiaæ innych samemu nie maj±c nic nowego do powiedzenia
w/g ciebie co jest najlepszym sposobem --zmatowiæ lakier 2000 a potem polerowaæ automaxem i wykoñczyæ tempo to dopiero ¿a³osne a mo¿e jeszcze lepiej zmatowiæ ca³o¶æ i polakierowaæ na nowo aby warstwa lakieru osi±gnê³a 400um a w³asciciel niech sie martwi jak bêdzie chcia³ auto odsprzedaæ bo to ju¿ nie twoja brocha wezmiesz kase i OK
a co do zainteresowanego michail556, to jak ju¿ masz wszystkie rysy ods³oniête to wybie¿ mo¿e czê¶æ elementu obklej go ta¶m± i spróbuj podzia³aæ farecl± G3 bo to najtañszy z mo¿liwych wybór bêdziesz widzia³ efekt je¿eli bêdzie trzeba to poprawisz mleczkiem G10 i zobaczymy ciê¿ko dywagowaæ co bêdzie nie robi±c nic i nic nie próbuj±c je¿eli rozgl±dasz siê ju¿ za lakiernikiem to co stoi na przeszkodzie wydaæ na g3 25z³ i ewentualnie rotodysk z g±bk± do wiertarki i spróbowaæ
na ostateczno¶æ --czyt.lakierowanie zawsze jest czas |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-09, 10:55
|
0
|
|
|
|
tomek7708,
myslisz ze jestem na tyle doswiadczony aby sobie z tym poradzic nie uszkadzajac nic robiac to??
a czym wlasnie sie kierowac przed lakierowaniem i czy lakiernik jest w stanie wlasnie nie zrobic za duzo "um" na lakiererze i czy mozna osiagnac efekt 200um przy ponownym lakierowaniu calosciowym;> |
|
|
|
|
tomek7708
|
Wys³any: 2012-05-09, 16:36
|
0
|
|
|
|
nie uzyskasz ponownego efektu grubo¶ci fabrycznej lakieru niema takiego lakiernika który wie jak± grubo¶æ lakieru k³adzie i po³o¿y j± jednakowo na ca³ym aucie bo w³asnie tym kieruje siê kupuj±cy --jednakowe wskazania miernika na kilku elementach (w granicach normy)
co do twojego do¶wiadczenia to sie nie wypowiem ale wcale nie jest tak ³atwo dotrzeæ lakier do bazy lub tym bardziej do podk³adu
trzeba by zacz±æ od zmierzenia jaka tam w ogóle jest warstwa a potem sprobowac na kawa³ku spolerowaæ jak wczesniej pisa³em najtañsz± g10 (farecla) pamiêtaj±c aby nie przekraczaæ 1500-1800 obrotów
a zreszt± co ja bêde sie wym±drza³ detailerem nie jestem a tu masz link do kompendium http://www.detailer.pl/bl...etailing-world/
ale bez wzglêdu na to jaka bêdzie twoja decyzja wg mnie lakierowanie to ostateczno¶æ
je¿eli sam sobie nie poradzisz top zawsze mo¿esz podjechaæ do carnauby i poprosic o ocene i ewentualny kosztorys oni nie "miziaj± pêdzelkiem" na pokaz
lub te¿ do shinging car na bobrzyckiego http://shiningcar.pl/pl/i/Mobile-Detailing/8 zale¿y gdzie masz bli¿ej |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-09, 17:35
|
0
|
|
|
|
moze sie bedzie dalo tak zrobic ze tam gdzie jest nie polakierowane dobrze to sciagnac lakier do golego i na nowo |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-05-09, 19:21
|
0
|
|
|
|
tomek7708 napisa³/a: | rysy na nadkolu i pêkniêty spoiler na progu to raczej ¿aden detailer nie usunie chyba ¿e Justyna | ona to powinna wzi±¶æ udzia³ w kolejnej edycji "mam talent"
a ty kolego michail556, wez nie przesadzaj tylko jedz do lakiernika niech ci to najzwyczajniej w swiecie zrobi..fachowiec sam bêdzie wiedzial co ma robiæ,co da sie spolerowac co trzeba malowaæ...i nie wyskakuj czasem nikomu z mikronkami bo cie jeszcze kto przegna |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-05-09, 19:26
|
0
|
|
|
|
a teraz tak przygl±daj±c siê zdjeci± twojej audi to ona nie jest zle pomalowana tylko zle spolerowana...daj do malowania to co jest do malowania+ polerka ca³o¶ci i bêdzie ok
ma³o tego...mo¿na by je tylko jakims mleczkiem dobrym potraktowaæ i mini ryski i reszta cala zniknie bynajmniej na jakis czas...
jednak proponuje oddaæ auto komus kto sie na tym zna bo mleczko po czesci tylko zakamufluje braki |
|
|
|
|
michail556
|
Wys³any: 2012-05-09, 22:23
|
0
|
|
|
|
wiesz co do tej polerki to pewny nie jestem ale juz byla robiona z tad te hologramy i moze sie okazac ze nie bedzioe mozna zrobic gruntownej z powodu przebicie sie do bazy |
|
|
|