Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
...kuba... 
Wys³any: 2012-05-22, 21:13   Niedomalowanie ranty klapy
0
UP DOWN

Witam, mam ma³y problem z moim autkiem ( hatchback ) , jaki¶ rok temu by³a odnawiana tylna klapa, by³a wyciêta szyba, dziêki czemu mo¿na by³o ca³kowicie usun±æ rdzê z jej okolic, i odbudowaæ poszycie klapy przy szybie... jednak, lakiernik nie doci±gn± dobrze warstw podk³adu/lakieru, na rantach, zw³aszcza u do³u klapy, i teraz pokaza³a siê ju¿ w tych okolicach rdza, i st±d moje pytanie, jak mo¿na doczy¶ciæ te ranty z rdzy, zapodk³adowaæ je, a nastêpnie po³o¿yæ lakier, bez malowania ca³ej klapy? s± na to jakie¶ sposoby?

pawel1108 
Wys³any: 2012-05-22, 22:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
jaki kolor,jakie auto?

...kuba... 
Wys³any: 2012-05-22, 22:36   
0
UP DOWN

Corsa B kolor, jasny zielony, ma³o kiedy spotka³em drugi taki kolor;)

motyka 
Wys³any: 2012-05-23, 15:11   
0
UP DOWN
szukam przyuczenia

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Gowarczów
widze ze kolega ma takie samo auto jak ja :D Kuba a nie wychodzi Ci rdza na drzwiach na dole?

gugun 
Wys³any: 2012-05-23, 16:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
foty kolego i ci wyrysuje wraz z instrukcja obs³ugi :D

...kuba... 
Wys³any: 2012-05-23, 17:03   
0
UP DOWN

motyka napisa³/a:
widze ze kolega ma takie samo auto jak ja :D Kuba a nie wychodzi Ci rdza na drzwiach na dole?

to chyba ich choroba;) lewe tylne drzwi pasowa³oby zaprawiæ;p, bo na dole wysz³o kilka pêcherzy, a poza tym, to jest jeszcze kilka miejsc na drzwiach, gdzie rdza odpycha listwê ozdobn±... Na razie jestem na studiach i nie mam dostepu do autka, ale jak tylko bêdê mia³ to porobie fotki, bo s± jeszcze tylne prawe drzwi do roboty, by³y otwarte przy wyje¿d¿aniu z gara¿u i zahaczy³y o ¶cianê;/ ale za to wezmê siê dopiero na wakacjach, mam jeszcze podk³ad epoksydowy i akrylowy z Novol-a, po naprawie Lanosa, który ju¿ 2 rok nie widzia³ asfaltu;/

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: