Autor |
Wiadomo¶æ |
|
oser92
|
Wys³any: 2012-09-03, 12:00 Zepsuta zaprawka, jak naprawiæ?! FOTO
|
0
|
|
|
|
Witam serdecznie.
Wczoraj z ojcem zabra³em siê za zrobienie paru miejsc w samochodzie do sprzeda¿y - wiadomo, ma byæ ³adnie, tak ¿eby nowy w³a¶ciciel by³ zadowolony. Ale niestety to co zrobili¶my jest okropne, lepiej wygl±da³o z rdz±
Po kolei: Zdjêcia
Przód nadkole
Ty³ nadkole (ten zajedwabisty trójkat )
Jak robili¶my:
Szczot± i papierem 100 i 180 przejechali¶my miejsce z rdz±, na to miejsce podk³ad akrylowy, papier 1800 na mokro, baza, klar - wszystko w puszkach (zestaw naprawczy ;/)
Dzisiaj rano przejecha³em na mokro papierem 2500 i przepolerowa³em UC na tricolorze.
Obawiam siê ¿e problemem jest to ze robili¶my to punktowo, i teraz za bardzo nie wiem jak siê za to zabraæ.
Naj¶mieszniejsze jest to ¿e z przodu jak jest ta jasna plamka to jest to stary podk³ad, zjecha³em to dzisiaj papierem ;/ |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2012-09-03, 15:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 988
|
A poczyta³e¶ choæ trochê o robieniu zaprawek zanim zabrali¶cie siê za robotê? Nie odpowiadaj, znam odpowied¼
A teraz wszystko od pocz±tku trzeba robiæ, zaczynaj±c oczywi¶cie od lektury w wielu tematach na ten temat.
Na ten moment to zrobili¶cie ¼le wszystko co mo¿na by³o zrobiæ. |
|
|
|
|
kleszczu1910
|
Wys³any: 2012-09-03, 16:22
|
0
|
|
|
|
we¼ to jeszcze raz jedz papierem 150 do go³ej blachy we¼ daj podk³ad epoksydowy szpachle uniwersaln± wyrównaj to na to podk³ad akrylowy wez zjedz go papierem 400 trochê nawet wyjedz na lakier ¿eby go zmatowiæ trochê potem 600 albo 800 na mokro daj bazê i rozlej ³adnie klar powinno byæ git
|
|
|
|
|
oser92
|
Wys³any: 2012-09-03, 17:19
|
0
|
|
|
|
Teraz najbardziej chodzi mi o to, na jakim obszarze po³o¿yæ baze i klar, tak ¿eby nie by³o tak mocno widaæ przej¶cia. |
|
|
|
|
kleszczu1910
|
Wys³any: 2012-09-03, 19:18
|
0
|
|
|
|
rozpuszczalnik do cieniowania kup tylko nie wiem po jakim czasie mo¿na go aplikowaæ nie wiem czy nie jest za pó¼no na niego |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-09-04, 07:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
kleszczu1910 napisa³/a: | rozpuszczalnik do cieniowania kup |
kleszczu1910 napisa³/a: | nie wiem po jakim czasie mo¿na go aplikowaæ |
Po co go proponujesz skoro sam kolego piszesz......
kleszczu1910 napisa³/a: | nie wiem czy nie jest za pó¼no na niego |
Kolego kleszczu :
Ten ¶rodek nak³adasz w ostatniej warstwie na tzw. przej¶ciu podczas nak³adania lakieru bezbarwnego Po takim "czasie" od tej "naprawy" to on nic tam "nie pomo¿e"
Siekiera napisa³/a: | Na ten moment to zrobili¶cie ¼le wszystko co mo¿na by³o zrobiæ. |
Eeeee bez .. przesady mi siê ta "naprawa" .. bardzo podoba Proponuje zostawiæ tak jak jest Najwa¿niejsze ¿e "nie ma dziury" albo ... rdzy a jak siê szybko jedzie to i tak nic nie widaæ
Proponuje to zostawiæ tak jak jest i nic samemu "nie kombinowaæ"
szkoda waszego czasu i pieniêdzy |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-09-04, 07:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
oser92 napisa³/a: | Teraz najbardziej chodzi mi o to, na jakim obszarze po³o¿yæ baze i klar, tak ¿eby nie by³o tak mocno widaæ przej¶cia. |
K³adziesz bazê na tym obszarze na którym "naprawia³e¶" (podk³ad) a bezbarwnym "wychodzisz" dalej |
|
|
|