Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
oser92
Wys³any: 2012-09-03, 12:00   Zepsuta zaprawka, jak naprawiæ?! FOTO
0
UP DOWN

Witam serdecznie.
Wczoraj z ojcem zabra³em siê za zrobienie paru miejsc w samochodzie do sprzeda¿y - wiadomo, ma byæ ³adnie, tak ¿eby nowy w³a¶ciciel by³ zadowolony. Ale niestety to co zrobili¶my jest okropne, lepiej wygl±da³o z rdz± :sciana:
Po kolei: Zdjêcia
Przód nadkole

Ty³ nadkole (ten zajedwabisty trójkat :help: )

Jak robili¶my:
Szczot± i papierem 100 i 180 przejechali¶my miejsce z rdz±, na to miejsce podk³ad akrylowy, papier 1800 na mokro, baza, klar - wszystko w puszkach (zestaw naprawczy ;/)
Dzisiaj rano przejecha³em na mokro papierem 2500 i przepolerowa³em UC na tricolorze.

Obawiam siê ¿e problemem jest to ze robili¶my to punktowo, i teraz za bardzo nie wiem jak siê za to zabraæ.

Naj¶mieszniejsze jest to ¿e z przodu jak jest ta jasna plamka to jest to stary podk³ad, zjecha³em to dzisiaj papierem ;/

Siekiera
Wys³any: 2012-09-03, 15:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
A poczyta³e¶ choæ trochê o robieniu zaprawek zanim zabrali¶cie siê za robotê? Nie odpowiadaj, znam odpowied¼ :D

A teraz wszystko od pocz±tku trzeba robiæ, zaczynaj±c oczywi¶cie od lektury w wielu tematach na ten temat.
Na ten moment to zrobili¶cie ¼le wszystko co mo¿na by³o zrobiæ.

kleszczu1910 
Wys³any: 2012-09-03, 16:22   
0
UP DOWN

we¼ to jeszcze raz jedz papierem 150 do go³ej blachy we¼ daj podk³ad epoksydowy szpachle uniwersaln± wyrównaj to na to podk³ad akrylowy wez zjedz go papierem 400 trochê nawet wyjedz na lakier ¿eby go zmatowiæ trochê potem 600 albo 800 na mokro daj bazê i rozlej ³adnie klar powinno byæ git :cool:
;)

oser92
Wys³any: 2012-09-03, 17:19   
0
UP DOWN

Teraz najbardziej chodzi mi o to, na jakim obszarze po³o¿yæ baze i klar, tak ¿eby nie by³o tak mocno widaæ przej¶cia.

kleszczu1910 
Wys³any: 2012-09-03, 19:18   
0
UP DOWN

rozpuszczalnik do cieniowania kup :cool: tylko nie wiem po jakim czasie mo¿na go aplikowaæ nie wiem czy nie jest za pó¼no na niego

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-09-04, 07:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
kleszczu1910 napisa³/a:
rozpuszczalnik do cieniowania kup
kleszczu1910 napisa³/a:
nie wiem po jakim czasie mo¿na go aplikowaæ

Po co go proponujesz skoro sam kolego piszesz......
kleszczu1910 napisa³/a:
nie wiem czy nie jest za pó¼no na niego

Kolego kleszczu :
Ten ¶rodek nak³adasz w ostatniej warstwie na tzw. przej¶ciu podczas nak³adania lakieru bezbarwnego :tak: Po takim "czasie" od tej "naprawy" to on nic tam "nie pomo¿e" :nie:

Siekiera napisa³/a:
Na ten moment to zrobili¶cie ¼le wszystko co mo¿na by³o zrobiæ.

Eeeee bez .. przesady ;) mi siê ta "naprawa" .. bardzo podoba :D Proponuje zostawiæ tak jak jest :tak: Najwa¿niejsze ¿e "nie ma dziury" albo ... rdzy ;) a jak siê szybko jedzie to i tak nic nie widaæ :D
Proponuje to zostawiæ tak jak jest :tak: i nic samemu "nie kombinowaæ" :tak:
szkoda waszego czasu i pieniêdzy ;)

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-09-04, 07:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
oser92 napisa³/a:
Teraz najbardziej chodzi mi o to, na jakim obszarze po³o¿yæ baze i klar, tak ¿eby nie by³o tak mocno widaæ przej¶cia.

K³adziesz bazê na tym obszarze na którym "naprawia³e¶" (podk³ad) a bezbarwnym "wychodzisz" dalej :tak:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: