Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Tomek77
|
Wys³any: 2008-03-05, 21:12 szpachla nitro
|
0
|
|
|
|
mam pytanie czy stosujecie szpachle nitro na wykonczenie szpachli na koniec w dziurki lub ryski przed podkladowaniem pozdrawiam !!!!!!!!!!?????? |
|
|
|
|
marikk
|
Wys³any: 2008-03-05, 21:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 249
|
Ja tam t± szpachlê stosuje na dziurki z podk³adu jak wyskoczy i na zacieki a na dziurki z szpachli wykoñczeniow± normaln± z utwardzaczem |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-03-05, 21:58 Re: szpachla nitro
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
Tomek77 napisa³/a: | mam pytanie czy stosujecie szpachle nitro na wykonczenie szpachli na koniec w dziurki lub ryski przed podkladowaniem pozdrawiam !!!!!!!!!!?????? |
kiedy¶ dawa³em na wykoñczenie szpachli, ale teraz tylko wykoñczeniówka, jako¶ do nitra nie jestem przekonany... |
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-05, 22:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
kalbi napisa³/a: | kiedy¶ dawa³em na wykoñczenie szpachli, ale teraz tylko wykoñczeniówka, |
jaki sens ma to zdanie ? |
|
|
|
|
kpopis
|
Wys³any: 2008-03-05, 23:55
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 291
|
Ja aplikuje 1k ze szpachelki w miejsce dziurek i nawet nie szlifuje. Przecieram szmatk± zwil¿on± nitro i gotowe. Potem podklad i nie ma sladu. Jeszcze nigdy nie bylo problemów. |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-03-06, 03:49
|
0
|
|
|
|
rbfm napisa³/a: | kalbi napisa³/a: | kiedy¶ dawa³em na wykoñczenie szpachli, ale teraz tylko wykoñczeniówka, |
jaki sens ma to zdanie ? |
jakby¶ pomy¶la³ troche to by¶ sens zauwa¿y³... na wykoñczenie szpachli uniwersalnej lub z py³em alu w miejsce dziurek dawa³em nitro lub wykoñczeniówke... ju¿ wiadomo o co cho... trzeba ruszyæ troszke g³ow±.... a nie pisaæ bez sensu !!! |
|
|
glover
|
Wys³any: 2008-03-06, 09:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 303
|
szpachlówki nitro ju¿ ponoæ ma nie byæ w sprzeda¿y |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-06, 10:41
|
0
|
|
|
|
kalbi napisa³/a: | jakby¶ pomy¶la³ troche to by¶ sens zauwa¿y³... na wykoñczenie szpachli uniwersalnej lub z py³em alu w miejsce dziurek dawa³em nitro lub wykoñczeniówke... ju¿ wiadomo o co cho... trzeba ruszyæ troszke g³ow±.... a nie pisaæ bez sensu !!! |
chlopie, zastanow sie co piszesz! to twoj drugi bezsensowny post w tym temacie z ktorego dalej nic nie wiadomo. |
|
|
|
|
Bodzio
|
Wys³any: 2008-03-06, 13:15
|
0
|
|
|
--B_C_G--
Pomóg³: 9 razy Posty: 405 Sk±d: lubuskie
|
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-03-06, 14:57
|
0
|
|
|
|
rbfm napisa³/a: | kalbi napisa³/a: | jakby¶ pomy¶la³ troche to by¶ sens zauwa¿y³... na wykoñczenie szpachli uniwersalnej lub z py³em alu w miejsce dziurek dawa³em nitro lub wykoñczeniówke... ju¿ wiadomo o co cho... trzeba ruszyæ troszke g³ow±.... a nie pisaæ bez sensu !!! |
chlopie, zastanow sie co piszesz! to twoj drugi bezsensowny post w tym temacie z ktorego dalej nic nie wiadomo. |
wyt³umacz mi co jest ¼le napisane!!! |
|
|
marikk
|
Wys³any: 2008-03-06, 21:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 249
|
kpopis napisa³/a: | Ja aplikuje 1k ze szpachelki w miejsce dziurek i nawet nie szlifuje. Przecieram szmatk± zwil¿on± nitro i gotowe. Potem podklad i nie ma sladu. Jeszcze nigdy nie bylo problemów. | hmmm ciekawe niebrdzo mi sie widzi po³o¿yæ co¶ bez przeszlifowania a o przecieraniu nitrem nie wspomne wiesz no jestem daleki od krytykowania czyjej¶ roboty ka¿dy robi tak jak go nauczono jak mu wygodniej i na czym ale co niektóre nawyki niektórych mnie r........ |
|
|
|
|
kpopis
|
Wys³any: 2008-03-06, 23:38
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 291
|
Oczywiscie mowie tylko o ma³ych dziurkach. Sam tak kiedys nie robilem. Podpatrzylem to u goscia ktory papra sie tym juz wiele lat. Nigdy nie mialem zadnych problemow. Czasami nie trzeba sobie niepotrzebnie dokladac roboty, trzeba tylko wiedziec kiedy |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-03-08, 22:58
|
0
|
|
|
|
rbfm, czekam na odp... |
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-08, 23:01
|
0
|
|
|
|
kalbi napisa³/a: | rbfm, czekam na odp... |
odpowiadam:
kiedys uzywales do wykanczania, a teraz tylko wykonczeniowka. to prawie doslowny cytat
gdybys od razu napisal ze chodzi ci o szpachle finish, to nie bylo by zamiesaania. ja zrozumialem, natomiast poczatkujacy niekoniecznie. |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-03-09, 10:30
|
0
|
|
|
|
je¶li rozumiesz to nie nie komentuj!!! jakby kto¶ nie zrozumia³ to móg³by siê zapytaæ. Finiszówka i wykoñczeniówka to to samo !!!! a zdanie jest w 100 % do zrozumienia bo odwo³uje siê do cytatu... |
|