Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
Tomek77
Wys³any: 2008-03-05, 21:12   szpachla nitro
0
UP DOWN

mam pytanie czy stosujecie szpachle nitro na wykonczenie szpachli na koniec w dziurki lub ryski przed podkladowaniem pozdrawiam !!!!!!!!!!??????

marikk 
Wys³any: 2008-03-05, 21:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Ja tam t± szpachlê stosuje na dziurki z podk³adu jak wyskoczy i na zacieki a na dziurki z szpachli wykoñczeniow± normaln± z utwardzaczem

kalbi 
Wys³any: 2008-03-05, 21:58   Re: szpachla nitro
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
Tomek77 napisa³/a:
mam pytanie czy stosujecie szpachle nitro na wykonczenie szpachli na koniec w dziurki lub ryski przed podkladowaniem pozdrawiam !!!!!!!!!!??????

kiedy¶ dawa³em na wykoñczenie szpachli, ale teraz tylko wykoñczeniówka, jako¶ do nitra nie jestem przekonany...

rbfm 
Wys³any: 2008-03-05, 22:18   
0
UP DOWN

Pomóg³: 21 razy
Sk±d: Kraków
kalbi napisa³/a:
kiedy¶ dawa³em na wykoñczenie szpachli, ale teraz tylko wykoñczeniówka,

jaki sens ma to zdanie ?

kpopis
Wys³any: 2008-03-05, 23:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Ja aplikuje 1k ze szpachelki w miejsce dziurek i nawet nie szlifuje. Przecieram szmatk± zwil¿on± nitro i gotowe. Potem podklad i nie ma sladu. Jeszcze nigdy nie bylo problemów.

kalbi 
Wys³any: 2008-03-06, 03:49   
0
UP DOWN

rbfm napisa³/a:
kalbi napisa³/a:
kiedy¶ dawa³em na wykoñczenie szpachli, ale teraz tylko wykoñczeniówka,

jaki sens ma to zdanie ?

jakby¶ pomy¶la³ troche to by¶ sens zauwa¿y³... na wykoñczenie szpachli uniwersalnej lub z py³em alu w miejsce dziurek dawa³em nitro lub wykoñczeniówke... ju¿ wiadomo o co cho... trzeba ruszyæ troszke g³ow±.... a nie pisaæ bez sensu !!!

glover
Wys³any: 2008-03-06, 09:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
szpachlówki nitro ju¿ ponoæ ma nie byæ w sprzeda¿y :???:

rbfm 
Wys³any: 2008-03-06, 10:41   
0
UP DOWN

kalbi napisa³/a:
jakby¶ pomy¶la³ troche to by¶ sens zauwa¿y³... na wykoñczenie szpachli uniwersalnej lub z py³em alu w miejsce dziurek dawa³em nitro lub wykoñczeniówke... ju¿ wiadomo o co cho... trzeba ruszyæ troszke g³ow±.... a nie pisaæ bez sensu !!!

chlopie, zastanow sie co piszesz! to twoj drugi bezsensowny post w tym temacie z ktorego dalej nic nie wiadomo.

Bodzio 
Wys³any: 2008-03-06, 13:15   
0
UP DOWN
--B_C_G--

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: lubuskie
Ja jako¶ zrozumia³em, nie wiem jak inni :P

kalbi 
Wys³any: 2008-03-06, 14:57   
0
UP DOWN

rbfm napisa³/a:
kalbi napisa³/a:

chlopie, zastanow sie co piszesz! to twoj drugi bezsensowny post w tym temacie z ktorego dalej nic nie wiadomo.

wyt³umacz mi co jest ¼le napisane!!!

marikk 
Wys³any: 2008-03-06, 21:27   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
kpopis napisa³/a:
Ja aplikuje 1k ze szpachelki w miejsce dziurek i nawet nie szlifuje. Przecieram szmatk± zwil¿on± nitro i gotowe. Potem podklad i nie ma sladu. Jeszcze nigdy nie bylo problemów.
hmmm ciekawe niebrdzo mi sie widzi po³o¿yæ co¶ bez przeszlifowania a o przecieraniu nitrem nie wspomne wiesz no jestem daleki od krytykowania czyjej¶ roboty ka¿dy robi tak jak go nauczono jak mu wygodniej i na czym ale co niektóre nawyki niektórych mnie r........

kpopis
Wys³any: 2008-03-06, 23:38   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Oczywiscie mowie tylko o ma³ych dziurkach. Sam tak kiedys nie robilem. Podpatrzylem to u goscia ktory papra sie tym juz wiele lat. Nigdy nie mialem zadnych problemow. Czasami nie trzeba sobie niepotrzebnie dokladac roboty, trzeba tylko wiedziec kiedy :smile:

kalbi 
Wys³any: 2008-03-08, 22:58   
0
UP DOWN

rbfm, czekam na odp...

rbfm 
Wys³any: 2008-03-08, 23:01   
0
UP DOWN

kalbi napisa³/a:
rbfm, czekam na odp...

odpowiadam:
kiedys uzywales do wykanczania, a teraz tylko wykonczeniowka. to prawie doslowny cytat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
gdybys od razu napisal ze chodzi ci o szpachle finish, to nie bylo by zamiesaania. ja zrozumialem, natomiast poczatkujacy niekoniecznie.

kalbi 
Wys³any: 2008-03-09, 10:30   
0
UP DOWN

je¶li rozumiesz to nie nie komentuj!!! jakby kto¶ nie zrozumia³ to móg³by siê zapytaæ. Finiszówka i wykoñczeniówka to to samo !!!! a zdanie jest w 100 % do zrozumienia bo odwo³uje siê do cytatu...

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: