Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
seba_30
Wysłany: 2012-10-06, 16:36   od czego zaczac
0
UP DOWN

Witam mam pytanie odnosnie od czego zaczac mam do naprawy sciane przyczepy kempingowej ,jestem amatorem w tej dziedzinie chodzi mi dokladnie o wyszpachlowanie tego miejsca ,czy wycinac ten wgnieciony obszar czy zostawic go i tylko zmatowic i wypelnic szpachla ,oraz jezeli moglby mi ktos wytlumaczyc jaka kolejnosc takiej naprawy i jakie papiery do szlifowania uzyc w jakiej kolejnosci,
Dziekuje za odowiedzi.

IMAG0727.jpg
Plik ściągnięto 49 raz(y) 1019.77 KB

IMAG0725.jpg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 981.48 KB

IMAG0726.jpg
Plik ściągnięto 43 raz(y) 926.88 KB

sawmaster 
Wysłany: 2012-10-07, 09:24   
0
UP DOWN

nikt nie chcĂŞ Ci odpowiedzieĂŚ to ja moÂże napiszĂŞ
ja bym da³ na te uszkodzenie ¿ywicê i w³ókno szklane
potem zmatowiÂł to papierem p80 na to szpachla zebraĂŚ z grubsza 120 a potem 180(220)szpachlĂŞ przemyĂŚ zmywaczem anty silikonowym
na to podkÂład, potem zeszlifowaĂŚ wg karty technicznej przemyĂŚ zmywaczem anty silikonowym
na podkÂład baza , akryl chyba w twoim przypadku

zeniTh 
Wysłany: 2012-10-07, 13:16   
0
UP DOWN

sawmaster napisał/a:
szpachlĂŞ przemyĂŚ zmywaczem anty silikonowym

aleÂż broĂą BoÂże ! nie wiem czy malujesz sam coÂś czy tylko czytasz to forum, ale myÂślĂŞ Âże powienieneÂś wiedzieĂŚ Âże szpachla (poliestrowa) jest hydroskopijna
myÂślĂŞ Âże takie wyjaÂśnienie Ci wystarczy

po drugie nie zmywacz antysilikonowy tylko zmywacz (do usuwania) silikonu

ja jako laik, wype³ni³bym to szpachl¹ z w³óknem szklanym, wczeœniej matuj¹c miejsce uszkodzenia i okolice papierem i maluj¹c podk³adem akrylowym dla lepszej przyczepnoœci, na to szpachla wykaùczaj¹ca, podk³ad akrylowy i kolorowanie

seba_30
Wysłany: 2012-10-08, 18:46   
0
UP DOWN

Witam dzisiaj zrobilem probe ,calkiem niezle wyszlo tak mysle jak na pierwszy raz ,uzylem do tego szpachli poliestrowej ,niestety bez wykonczeniowej poniewaz nie zostala zamowiona ,papier 80,120 i 320 ,akrylcliner za kazdym razem przemywane po kazdym szlifowaniu pozniej 3 razy sprayem cos w rodzaju szpachli i podkladu ,i na koniec kolor w sprayu niestety nie jest on tak samo identyczny ,mam pytanie jak przejsc z koloru starego na nowy ,czy wystarczy polerowanie zeby nie bylo odciecia czy nastepnym razem malowac inaczej ,dziekuje za odpowiedzi.

IMAG0797.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 1010 KB

IMAG0801.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 1.22 MB

IMAG0800.jpg
Plik ściągnięto 21 raz(y) 1.25 MB

IMAG0799.jpg
Plik ściągnięto 22 raz(y) 1.35 MB

IMAG0798.jpg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 1.26 MB

YAMAHER
Wysłany: 2012-10-08, 22:55   
0
UP DOWN

Seba --> szkoda ze nie malowaÂłes tego pistoletem :) chyba w tej samej cenie by wyszlo co spray :D a by byÂł caly element wymalowany :)

Jak bys chcial sie zgrabnie pozbyc przejscia to idac w gĂłre musiaÂłbys oddalac spray a pozniej polerka ;) to tak w grubym skrocie :D i tak na szybko :D

seba_30
Wysłany: 2012-10-10, 20:26   
0
UP DOWN

Dzieki za cenna informacje YAMAHER nastepnym razem sprobuje tak jak mowisz mam jeszcze troche przyczep do zrobienia mysle ze sie naucze :) ,pistoletem nie maluje poniewaz zaduzo zabawy ,a nie jest tego az tak duzo i nie robie tego na codzien ,mam jeszcze pytanie ,ponieaz polerowalem to miejsce i wyszlo ciemniejsze i nie wiem czy jest to spowodowane tym ,ze po okolo 10 godzinach polerowalem czy ma znaczenie pasta polerska jest koloru jakby zoltawego ,poprzednio przed polerowaniem powierzchnia malowana byla jasniejsza .

IMAG0802.jpg
Plik ściągnięto 33 raz(y) 1.2 MB

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu