Autor |
Wiadomość |
|
seba_30
|
Wysłany: 2012-10-06, 16:36 od czego zaczac
|
0
|
|
|
|
Witam mam pytanie odnosnie od czego zaczac mam do naprawy sciane przyczepy kempingowej ,jestem amatorem w tej dziedzinie chodzi mi dokladnie o wyszpachlowanie tego miejsca ,czy wycinac ten wgnieciony obszar czy zostawic go i tylko zmatowic i wypelnic szpachla ,oraz jezeli moglby mi ktos wytlumaczyc jaka kolejnosc takiej naprawy i jakie papiery do szlifowania uzyc w jakiej kolejnosci,
Dziekuje za odowiedzi.
IMAG0727.jpg
|
|
Plik ściągnięto 49 raz(y) 1019.77 KB |
IMAG0725.jpg
|
|
Plik ściągnięto 28 raz(y) 981.48 KB |
IMAG0726.jpg
|
|
Plik ściągnięto 43 raz(y) 926.88 KB |
|
|
|
|
|
sawmaster
|
Wysłany: 2012-10-07, 09:24
|
0
|
|
|
|
nikt nie chcĂŞ Ci odpowiedzieĂŚ to ja moÂże napiszĂŞ
ja bym da³ na te uszkodzenie ¿ywicê i w³ókno szklane
potem zmatowiÂł to papierem p80 na to szpachla zebraĂŚ z grubsza 120 a potem 180(220)szpachlĂŞ przemyĂŚ zmywaczem anty silikonowym
na to podkÂład, potem zeszlifowaĂŚ wg karty technicznej przemyĂŚ zmywaczem anty silikonowym
na podkÂład baza , akryl chyba w twoim przypadku |
|
|
|
|
zeniTh
|
Wysłany: 2012-10-07, 13:16
|
0
|
|
|
|
sawmaster napisał/a: | szpachlĂŞ przemyĂŚ zmywaczem anty silikonowym |
aleÂż broĂą BoÂże ! nie wiem czy malujesz sam coÂś czy tylko czytasz to forum, ale myÂślĂŞ Âże powienieneÂś wiedzieĂŚ Âże szpachla (poliestrowa) jest hydroskopijna
myÂślĂŞ Âże takie wyjaÂśnienie Ci wystarczy
po drugie nie zmywacz antysilikonowy tylko zmywacz (do usuwania) silikonu
ja jako laik, wype³ni³bym to szpachl¹ z w³óknem szklanym, wczeœniej matuj¹c miejsce uszkodzenia i okolice papierem i maluj¹c podk³adem akrylowym dla lepszej przyczepnoœci, na to szpachla wykaùczaj¹ca, podk³ad akrylowy i kolorowanie |
|
|
|
|
seba_30
|
Wysłany: 2012-10-08, 18:46
|
0
|
|
|
|
Witam dzisiaj zrobilem probe ,calkiem niezle wyszlo tak mysle jak na pierwszy raz ,uzylem do tego szpachli poliestrowej ,niestety bez wykonczeniowej poniewaz nie zostala zamowiona ,papier 80,120 i 320 ,akrylcliner za kazdym razem przemywane po kazdym szlifowaniu pozniej 3 razy sprayem cos w rodzaju szpachli i podkladu ,i na koniec kolor w sprayu niestety nie jest on tak samo identyczny ,mam pytanie jak przejsc z koloru starego na nowy ,czy wystarczy polerowanie zeby nie bylo odciecia czy nastepnym razem malowac inaczej ,dziekuje za odpowiedzi.
IMAG0797.jpg
|
|
Plik ściągnięto 40 raz(y) 1010 KB |
IMAG0801.jpg
|
|
Plik ściągnięto 40 raz(y) 1.22 MB |
IMAG0800.jpg
|
|
Plik ściągnięto 21 raz(y) 1.25 MB |
IMAG0799.jpg
|
|
Plik ściągnięto 22 raz(y) 1.35 MB |
IMAG0798.jpg
|
|
Plik ściągnięto 28 raz(y) 1.26 MB |
|
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wysłany: 2012-10-08, 22:55
|
0
|
|
|
|
Seba --> szkoda ze nie malowaÂłes tego pistoletem chyba w tej samej cenie by wyszlo co spray a by byÂł caly element wymalowany
Jak bys chcial sie zgrabnie pozbyc przejscia to idac w gĂłre musiaÂłbys oddalac spray a pozniej polerka to tak w grubym skrocie i tak na szybko |
|
|
|
|
seba_30
|
Wysłany: 2012-10-10, 20:26
|
0
|
|
|
|
Dzieki za cenna informacje YAMAHER nastepnym razem sprobuje tak jak mowisz mam jeszcze troche przyczep do zrobienia mysle ze sie naucze ,pistoletem nie maluje poniewaz zaduzo zabawy ,a nie jest tego az tak duzo i nie robie tego na codzien ,mam jeszcze pytanie ,ponieaz polerowalem to miejsce i wyszlo ciemniejsze i nie wiem czy jest to spowodowane tym ,ze po okolo 10 godzinach polerowalem czy ma znaczenie pasta polerska jest koloru jakby zoltawego ,poprzednio przed polerowaniem powierzchnia malowana byla jasniejsza .
IMAG0802.jpg
|
|
Plik ściągnięto 33 raz(y) 1.2 MB |
|
|
|
|