Autor |
Wiadomość |
 |
van_semp
|
Wysłany: 2012-10-15, 20:14 KtĂłry pistolet wybraĂŚ
|
0
|
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczĂłw.
Mam w¹tpliwoœci co do wyboru guna, obecnie posiadam fobo mini z dysz¹ 1.0 oraz Sprint HVLP 1.7 który ma nierówn¹ miot³ê (jedn¹ stron¹ sypie bardziej). Moimi faworytami s¹:
JONNESWAY JA-6111,
JA-LVLP-0303W,
Star Evo-t,
Ostatecznie rozwaÂżam teÂż zakup IWATY Air Gunsy az3 lub az30.
SprĂŞÂżarkĂŞ mam samorĂłbkĂŞ ktĂłra ma nieco ponad 300litrĂłw na wydechu.
KtĂłry z tych pistolecikĂłw jest najbardziej odpowiedni do baz metalicznych?
Zauwa¿y³em te¿, ¿e w moim fobo mini przy nak³adaniu bazy (Daewoo 48L ciemno zielony metalik) ogromn¹ ró¿nicê odgrywa³o ciœnienie- aby kolor pasowa³ musia³em zejœÌ do ok 1bara,bo ni¿ej zaczyna³ pluÌ(reduktor pod pistoletem oczywiœcie) wraz z podwy¿szaniem ciœnienia kolor zmienia³ siê w szary, na Sprincie ciœnienie nie robi³o ¿adnej ró¿nicy koloru a bynajmniej moje oko takiej nie dostrzega³o. Jak to wygl¹da w markowych gunach- czy zmiana ciœnienia powoduje du¿¹ ró¿nicê? Oraz który z powy¿szych byœcie polecali. |
|
|
|
 |
PREDATOR
|
Wysłany: 2012-10-15, 21:59
|
0
|
|
|

|
Polecilbym ci z star evot w zeszlym tygodniu kupilem s4000 rp do claru i powiem ci ze jak za takie pieniadze to jest gitara (branza meblowa) wygodny bardzo leciutki , jak masz kase to inwestuj w iwate badz sate nie zastanawiaj sie , jezeli chcesz cos tanszego polecam Stara |
|
|
|
 |
van_semp
|
Wysłany: 2012-10-15, 22:08
|
0
|
|
|
|
A mo¿esz powiedzieÌ jakimi pistoletami malowa³eœ wczeœniej? ten star to jest rp czyli powiedzmy œredniociœnieniowy czy bêdzie jakaœ widoczna ró¿nica w odkurzu porównuj¹c np. do mojego sprinta rzekomo hvlp? |
|
|
|
 |
PREDATOR
|
Wysłany: 2012-10-15, 23:05
|
0
|
|
|

|
lakierowalem i posiadam speed czerwony zielony lare evolution hvlp ,professional hvlp star v2 s 4000-rp i moja perelka iwata super nowa ws 400 to bez porĂłwnania z tymi innymi ale tez ma wady jest strasznie wolna i do claru lepiej robi mi sie starem baze robie ws 400 podklady robilem speedem zielonym ale zmienilem na professional z dysza 2.5 za to bezbarwne podklady jade lare evolution hvlp i zeby nie byÂł hvlp robiÂłbym nim clar no ale nie jest. Jezeli to prawdziwe hvlp to znaczy nisko cisnieniowy ok 2.0bara na wlocie przy moim starze jest roznie na raczce jest 2.0-2.5 w papierach 2.2-2.8 wiec idzie troszke tego odkurzu ale naprawde fajnie sie rozbija moja branza jest troszke inna niz samochodowa mi zalezy na lustrzanej powieszchni by wszystko byÂło na lustro lane a i posiadam jeszcze sico rp z dysza 1.4 kosmicznie male pieniadze a uzywam go do bejcy i jest ok
[ Dodano: 2012-10-15, 22:51 ]
chciaÂłem kupic Air Gunsy az no ale poczytaÂłem troche o niej i sie nie przekonaÂłem w sklepie powiedzieli ze jest na nie duzo reklamacji a kolega w warsztacie lakierniczym uzywa do podkladu wiec odpuscilem co do jonnesway to nie mam pojecia jak one strzelaja i czy sa ok tej firmy nie bralem w ogole pod uwage
[ Dodano: 2012-10-15, 23:03 ]
pomysl jeszcze nad lare wg mnie to dobra bron warta swojej cenny troche z obsluga sklepowa ciezko sie dogadac strasznie sie wymadrzaja na forach no ale pistolety maja ok. evolution badz ultra lvlp granice 400-500 zÂł |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-15, 23:28
|
0
|
|
|
|
PREDATOR napisał/a: | troche z obsluga sklepowa ciezko sie dogadac strasznie sie wymadrzaja na forach |
Serio?????????
Nie zauwaÂżyÂłem. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-10-15, 23:42 Re: KtĂłry pistolet wybraĂŚ
|
0
|
|
|
|
Z pistoletĂłw ktĂłre wymieniÂłeÂś powinieneÂś zastanowiĂŚ siĂŞ nad tymi dwoma:
van_semp napisał/a: | Star Evo-t... ...Air Gunsy az3 |
Jednak bardzo sensownie bĂŞdzie gdy zaoszczĂŞdzisz parĂŞ zÂł, i za ok 700zÂł kupisz uÂżywany pistolet np Sata 3000 RP WSB lub DeVilbiss GTI PRO lub (jeÂżeli uda ci siĂŞ dostaĂŚ) to Iwata np W 400 itp. |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
van_semp
|
Wysłany: 2012-10-16, 10:23
|
0
|
|
|
|
Im wiĂŞcej czytam tym wiĂŞkszy mĂŞtlik w gÂłowie! KtoÂś tu na forum robiÂł test tego lare, a z tego co ja widze to patrzÂąc na rozpylacz (ukÂład otworĂłw) i parametry to praktycznie to samo co tiger xrp ktĂłry jest nieco ponad 200pln. A co z Jonnesway JA-0303 - lakierowaÂł nim ktoÂś? PatrzÂąc na parametry to to samo co lare i tiger rozpylacz wyglÂąda nieco inaczej a koszuje nieco wiĂŞcej niÂż lare. Pistolecik bĂŞdzie uÂżywany raczej amatorsko- swoje auto, znajomych, tak wiĂŞc zakup powyÂżej 500 nie wchodzi w grĂŞ. Moim fobem i sprintem OD BIEDY teÂż sie da coÂś polakierowaĂŚ ale trzeba podchodziĂŚ kilka razy Âżeby wyszÂło. WiĂŞc poszukujĂŞ czegoÂś co bĂŞdzie lepsze od nich Âżeby sie tak nie namĂŞczyĂŚ. Z uÂżywanych to bym siĂŞ wachaÂł dysza, iglica motylek sÂą dostĂŞpne a co z resztÂą (np. uszczelniacze)? |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2012-10-16, 11:22
|
0
|
|
|
|
Do gunsy to nie wiem jak z uszczelniaczami a lare twierdz¹ ¿e maj¹ ka¿dy cenzuraó³ do swoich pistoletów, przy odpowiedniej dba³oœci o sprzêt no to gunsa dla amatora jest na wiele lat bez ¿adnych niespodzianek do tego powtarzalnoœÌ natrysku nie tak jak w made in china |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-10-16, 12:59
|
0
|
|
|
|
Do Air Gunsa teÂż jest dostĂŞpny kaÂżdy drobiazg. O tyle dobrze Âże sÂą to trwale pistolety i nic nie trzeba w nich wymieniaĂŚ.
van_semp, KtoÂś na forum opisaÂł jak lakieruje siĂŞ pistoletem Tiger XRP. + za to Âże nie jest to chiĂączyk.
UÂżywane Air Gunsa sprzedajÂą siĂŞ za ok 250zÂł. TakÂże moÂżesz siĂŞ zastanowiĂŚ nad zakupem uÂżywanej, tyle Âże trafiajÂą siĂŞ bardzo rzadko. |
 |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2012-10-16, 14:18
|
0
|
|
|
|
no fakt tiger to tajwan |
|
|
|
 |
van_semp
|
Wysłany: 2012-10-16, 16:01
|
0
|
|
|
|
Tak wiĂŞc mam dylemat jakich maÂło...
Lare i Tiger osÂądzajÂąc je po zdjĂŞciach jak dlamnie to jedno i to samo i chyba prĂŞdzej wybraÂłbym tigera ze wzglĂŞdĂłw cenowych.
Ktoœ na forum przesiad³ siê z Stara na Air Gunse i twierdzi³, ¿e nie widaÌ ró¿nicy. Coœ mi sie wydaje, ¿e t¹ air gunse polecaj¹ tylko ze wzglêdu na to, ¿e jest IWAT¥, a przecie¿ miêdzy air guns¹ a ka¿d¹ inn¹ Iwat¹ jest bardzo du¿a ró¿nica cenowa.
Pozostaje jeszcze Jonnesway JA-0303 którego mogê obejrzeÌ i dotkn¹Ì w pobliskim sklepie i tam kosztowa³ by mnie 500pln, patrz¹c na parametry to jest chyba to samo co lare. Mo¿e ktoœ wie coœ wiêcej o tym Jonneswayu? |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-10-16, 17:20
|
0
|
|
|
|
van_semp, Air Gunsa ma wysok¹ wydajnoœÌ transferu i jest bardzo trwa³a. Jest to najtaùszy pistolet europejskiej produkcji. Decyduj¹c siê na Air Gunsa bêdziesz oszczêdza³ na materia³ach lakierniczych, które to przecie¿ s¹ kosztowne. Wa¿ne jest tak¿e to ¿e nie ma ona problemu z metalikami. Co w przypadku innych tanich pistoletów jest "problematyczne". |
 |
|
|
|
 |
PREDATOR
|
Wysłany: 2012-10-16, 17:39
|
0
|
|
|

|
O reklamacji lare zapomnij jezeli nie bedziesz dbal o niego , odeslesz im brudnego badz z jakas ryska to stwierdza ze to ty zniszczyles nie dbajac o sprzet ,zdecyduj sie n stara jak nie chcesz evota za 399zl to kup rp za 300 |
|
|
|
 |
dav91
|
Wysłany: 2012-10-16, 18:01
|
0
|
|
|

|
PREDATOR miaÂłeÂś lare Âże takie wypowiedzi dajesz czy gdzieÂś tam wyczytaÂłeÂś? |
|
|
|
 |
LARE
|
Wysłany: 2012-10-16, 18:47
|
0
|
|
|
www.LARE.pl

|
co tu siĂŞ nie wypisuje porĂłwnania takie, Âże nawet ceneo nie podskoczy
PREDATOR, czy grubernator - jeÂśli wolisz (dla nie wtajemniczonych to poprzedni "spalony" nick tego Pana)
...yyy, moÂże lepiej nie zaczynaj znowu
pomimo twojej obecnej, mocno nieobiektywnej ocenie reklamacji, o ktĂłrej wiĂŞcej znajdzie tutaj
- dziĂŞkujĂŞ za dobre sÂłowo o naszym pistolecie PREDATOR napisał/a: | pistolety maja ok. evolution badz ultra lvlp granice 400-500 zÂł |
PREDATOR napisał/a: | lare wg mnie to dobra bron warta swojej cenny |
taka opinia, juÂż po dÂłuÂższym czasie uÂżytkowania pistoletu w warunkach iÂście HEAVY DUTY jest bezcenna |
_________________ odwiedÂź nas na imprezach - www.events.LARE.pl
  |
|
|
|
 |
PREDATOR
|
Wysłany: 2012-10-16, 19:43
|
0
|
|
|

|
LARE napisał/a: | co tu siĂŞ nie wypisuje porĂłwnania takie, Âże nawet ceneo nie podskoczy
PREDATOR, czy grubernator - jeÂśli wolisz (dla nie wtajemniczonych to poprzedni "spalony" nick tego Pana)
...yyy, moÂże lepiej nie zaczynaj znowu
pomimo twojej obecnej, mocno nieobiektywnej ocenie reklamacji, o ktĂłrej wiĂŞcej znajdzie tutaj
- dziĂŞkujĂŞ za dobre sÂłowo o naszym pistolecie PREDATOR napisał/a: | pistolety maja ok. evolution badz ultra lvlp granice 400-500 zÂł |
PREDATOR napisał/a: | lare wg mnie to dobra bron warta swojej cenny |
taka opinia, juÂż po dÂłuÂższym czasie uÂżytkowania pistoletu w warunkach iÂście HEAVY DUTY jest bezcenna |
chyba siĂŞ pomyliles kolego znam ta sytuacje wlasnie z tego postu swojego larego kupilem cale szczescie nie u was a co do klotni i wymadrzania to widzialem kilka twoich dyskusji na forum! pozdrawiam |
|
|
|
 |
van_semp
|
Wysłany: 2012-10-16, 19:53
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek czy moÂżesz powiedzieĂŚ jakimi pistoletami lakierowaÂłeÂś? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-16, 20:11
|
0
|
|
|
|
van_semp napisał/a: | Sw.Piotrek czy moÂżesz powiedzieĂŚ jakimi pistoletami lakierowaÂłeÂś? |
Pytanie powinno brzmieĂŚ.
PiotruÂś, jakie prospekty czytaÂłes? |
|
|
|
 |
Chali68
|
Wysłany: 2012-10-16, 20:19
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-10-16, 21:36
|
0
|
|
|
|
van_semp, Po za badziewnymi chiùczykami i uznan¹ Air Gunsa AZ3 HTE, mia³em przyjemnoœÌ lakierowaÌ DeVilbiss'em GTI PRO |
 |
|
|
|
 |
van_semp
|
Wysłany: 2012-10-18, 20:57
|
0
|
|
|
|
A co myÂślicie o Devilbiss SLG 610? |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2012-10-18, 21:17
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2012-10-18, 21:32
|
0
|
|
|

|
Sw.Piotrek napisał/a: | KtoÂś na forum opisaÂł jak lakieruje siĂŞ pistoletem Tiger XRP. |
To byÂłem ja MiaÂłem to "cacko" w rĂŞkach TakÂże napisze to co juÂż w innym temacie na temat tego pistoletu napisaÂłem wedÂług mojej wÂłasnej oceny nadaje siĂŞ ten pistolet tylko do nakÂładania lakierĂłw nawierzchniowych
van_semp napisał/a: | A co myÂślicie o Devilbiss SLG 610? |
WspaniaÂły "rewelacyjny pistolecik" jak go kupisz to napisz nam jakie masz wraÂżenia z lakierowania nim
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
van_semp
|
Wysłany: 2012-10-19, 08:54
|
0
|
|
|
|
WiĂŞc ten Devilbiss odpada. Tiger nadaje siĂŞ do lakierĂłw nawierzchniowych- czyli tylko clar? A jak on by siĂŞ sprawowaÂł przy bazach metalicznych?
Zastanawiam siê jeszcze nad lare evolution- ale czy bêdzie ró¿nica miêdzy nim a tigerem poza cen¹ i wygl¹dem? |
|
|
|
 |
Chali68
|
Wysłany: 2012-10-19, 21:21
|
0
|
|
|
|
Kolego van_orzeÂł kup sobie tego johneswaya 0303 i bĂŞdziesz nakÂładaÂł i bazy i klary. To jest jedyna opcja oprucz Airgunsy. I niemĂŞcz ludzi. MĂłwiĂŞ powaÂżnie. Pozdr. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2012-10-21, 13:25
|
0
|
|
|

|
van_semp napisał/a: | A jak on by siĂŞ sprawowaÂł przy bazach metalicznych? |
Po³o¿yÌ bazê nim po³o¿ysz ten pistolet nie ma miêkkiego natrysku najnormalniej leje materia³em "jak z konewki" ,ale jak za te pieni¹dze (230z³) to tylko "zamkn¹Ì oczy" i go braÌ Dla "amatora" czy nawet dla "zarobkuj¹cego amatora" to jest on "jak znalaz³" |
|
|
|
 |
van_semp
|
Wysłany: 2012-10-21, 18:02
|
0
|
|
|
|
"miĂŞkki natrysk"- moÂżesz mi wytÂłumaczyĂŚ jakie to (lub jego brak) powoduje efekty? |
|
|
|
 |
lak
|
Wysłany: 2012-10-21, 21:22
|
0
|
|
|
|
Cytat: | 0
"miĂŞkki natrysk"- moÂżesz mi wytÂłumaczyĂŚ jakie to (lub jego brak) powoduje efekty? |
To tak jak przedwczesny wytrysk... |
|
|
|