Autor |
Wiadomość |
 |
sheva07
|
Wysłany: 2012-10-23, 18:32 PodkÂład akrylowy wypeÂłniajÂący bez docierania ?
|
0
|
|
|
|
W dniu wczorajszym zupe³nym przypadkiem znalaz³em siê u jakiegoœ lakiernika patrz¹c k¹tem oka dozna³em szoku goœÌ tak wyla³ podk³ad akrylowy ¿e bez ¿adnego docierania dotykania siê do niego itp. polecia³ po nim bazê i klar do tej pory nie mogê uwie¿yÌ. I teraz sam jestem w kropce czy to powinno siê robiÌ tak jak on bez docierania czy o co chodzi ?? Nie jestem pewien ale z tego co uda³o mi siê zauwa¿yÌ na 90 % mia³ dysze 1.7 HP. |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-10-23, 18:38
|
0
|
|
|

|
KÂłaniajÂą siĂŞ braki w wiedzy i skÂąd wiesz Âże to byÂł podkÂład wypeÂłniajÂący |
|
 |
sheva07
|
Wysłany: 2012-10-23, 18:39
|
0
|
|
|
|
w takim razie co to byÂło ? |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-10-23, 18:47
|
0
|
|
|

|
PodkÂład mokro na mokro poszukaj poczytaj a bĂŞdziesz wiedziaÂł kiedy siĂŞ go uÂżywa . |
|
 |
sheva07
|
Wysłany: 2012-10-23, 18:53
|
0
|
|
|
|
mo¿e ja zacznê od pocz¹tku moja przygada z lakiernictwem trwa rok czasu czasami mam ju¿ tego doœÌ ale jakoœ ci¹gnie mnie do tego z powrotem. Ca³y czas szarpie siê z docieraniem twego podk³adu akrylowego na równych powierzchniach niema problemu ale np. wewnêtrzna strona drzwi tam gdzie jest du¿o zakamarków zakrêtów itp to masakra zawsze przy tym wysiadam. DoradŸcie mi coœ jak wy sobie z tym radzicie ? |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-10-23, 19:09
|
0
|
|
|

|
Wnêki matuj w³ókninami lub papierami na piance/g¹bce . Ja u¿ywam z Indasy ,,RHYNOSOFT ROLL,, . Zaczynasz P400 kontrastujesz nastepnie P600 /P800 i to na sucho . |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-10-26, 10:56
|
0
|
|
|

|
sheva07 napisał/a: | wylaÂł podkÂład akrylowy Âże bez Âżadnego docierania dotykania siĂŞ do niego itp. poleciaÂł po nim bazĂŞ i klar do tej pory nie mogĂŞ uwieÂżyĂŚ. | to jeszcze malo w zyciu widziaÂłeÂś ja tak stare parchy swego czasu cale malowaÂłem ewentualnie przetarlem jak podesechl szara wloknina... poprostu masz specjalne podklady m/m fajna sprawa na szybka robote, z tym ze musisz sie bardziej przylozyc do przygotowania auta pod podklad zeby nie bylo juz zadnych nierownosci dziurek itp po podkladzie... |
|
|
|
 |
Tytexo
|
Wysłany: 2012-10-28, 06:56
|
0
|
|
|

|
gugun napisał/a: | sheva07 napisał/a: | wylaÂł podkÂład akrylowy Âże bez Âżadnego docierania dotykania siĂŞ do niego itp. poleciaÂł po nim bazĂŞ i klar do tej pory nie mogĂŞ uwieÂżyĂŚ. | to jeszcze malo w zyciu widziaÂłeÂś ja tak stare parchy swego czasu cale malowaÂłem ewentualnie przetarlem jak podesechl szara wloknina... poprostu masz specjalne podklady m/m fajna sprawa na szybka robote, z tym ze musisz sie bardziej przylozyc do przygotowania auta pod podklad zeby nie bylo juz zadnych nierownosci dziurek itp po podkladzie... |
MoÂżesz dokÂładnie opisaĂŚ jak koleÂś to robiÂł, jakimi materiaÂłami, jak rozciĂŞczaÂł i jakÂą stosowaÂł technologiĂŞ Âże podkÂład siĂŞ wylaÂł na lustro? Czy no to bazĂŞ mokro na mokro czy jak??? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-10-31, 11:23
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2012-11-01, 15:42
|
0
|
|
|

|
gungun --> a jak masz szorstki plastik ? to lejesz do rĂłwnego czy wygladzasz ta strukturkĂŞ ? bo niektorzy z tego co czytaÂłem to robia i tak i tak co jest bardziej pro ?
TYTEXO ---> z tego co mi lacdoctor pokazaÂł kiedys w linku to byÂł to podkÂładzik NOVOLU o nazwe TRIO |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-11-02, 21:00
|
0
|
|
|

|
ja zawsze jade plastik do rownego na maszynce ile wlezie p240 i zakamarki recznie i bez cenzura sie z wlokninami i kilkoma warstwami podkladu |
|
|
|