Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
sheva07
Wys³any: 2012-10-23, 18:32   Podk³ad akrylowy wype³niaj±cy bez docierania ?
0
UP DOWN

W dniu wczorajszym zupe³nym przypadkiem znalaz³em siê u jakiego¶ lakiernika patrz±c k±tem oka dozna³em szoku go¶æ tak wyla³ podk³ad akrylowy ¿e bez ¿adnego docierania dotykania siê do niego itp. polecia³ po nim bazê i klar do tej pory nie mogê uwie¿yæ. I teraz sam jestem w kropce czy to powinno siê robiæ tak jak on bez docierania czy o co chodzi ?? Nie jestem pewien ale z tego co uda³o mi siê zauwa¿yæ na 90 % mia³ dysze 1.7 HP.

Homer S. 
Wys³any: 2012-10-23, 18:38   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
K³aniaj± siê braki w wiedzy :tak: i sk±d wiesz ¿e to by³ podk³ad wype³niaj±cy :?:

sheva07
Wys³any: 2012-10-23, 18:39   
0
UP DOWN

w takim razie co to by³o ?

Homer S. 
Wys³any: 2012-10-23, 18:47   
0
UP DOWN

Podk³ad mokro na mokro poszukaj poczytaj a bêdziesz wiedzia³ kiedy siê go u¿ywa .

sheva07
Wys³any: 2012-10-23, 18:53   
0
UP DOWN

mo¿e ja zacznê od pocz±tku moja przygada z lakiernictwem trwa rok czasu czasami mam ju¿ tego do¶æ ale jako¶ ci±gnie mnie do tego z powrotem. Ca³y czas szarpie siê z docieraniem twego podk³adu akrylowego na równych powierzchniach niema problemu ale np. wewnêtrzna strona drzwi tam gdzie jest du¿o zakamarków zakrêtów itp to masakra zawsze przy tym wysiadam. Dorad¼cie mi co¶ jak wy sobie z tym radzicie ?

Homer S. 
Wys³any: 2012-10-23, 19:09   
0
UP DOWN

Wnêki matuj w³ókninami lub papierami na piance/g±bce . Ja u¿ywam z Indasy ,,RHYNOSOFT ROLL,, . Zaczynasz P400 kontrastujesz nastepnie P600 /P800 i to na sucho .

gugun 
Wys³any: 2012-10-26, 10:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
sheva07 napisa³/a:
wyla³ podk³ad akrylowy ¿e bez ¿adnego docierania dotykania siê do niego itp. polecia³ po nim bazê i klar do tej pory nie mogê uwie¿yæ.
to jeszcze malo w zyciu widzia³e¶ ;) ja tak stare parchy swego czasu cale malowa³em :tak: ewentualnie przetarlem jak podesechl szara wloknina... poprostu masz specjalne podklady m/m fajna sprawa na szybka robote, z tym ze musisz sie bardziej przylozyc do przygotowania auta pod podklad zeby nie bylo juz zadnych nierownosci dziurek itp po podkladzie...

Tytexo
Wys³any: 2012-10-28, 06:56   
0
UP DOWN

Sk±d: Dzia³oszyn
gugun napisa³/a:
sheva07 napisa³/a:
wyla³ podk³ad akrylowy ¿e bez ¿adnego docierania dotykania siê do niego itp. polecia³ po nim bazê i klar do tej pory nie mogê uwie¿yæ.
to jeszcze malo w zyciu widzia³e¶ ;) ja tak stare parchy swego czasu cale malowa³em :tak: ewentualnie przetarlem jak podesechl szara wloknina... poprostu masz specjalne podklady m/m fajna sprawa na szybka robote, z tym ze musisz sie bardziej przylozyc do przygotowania auta pod podklad zeby nie bylo juz zadnych nierownosci dziurek itp po podkladzie...

Mo¿esz dok³adnie opisaæ jak kole¶ to robi³, jakimi materia³ami, jak rozciêcza³ i jak± stosowa³ technologiê ¿e podk³ad siê wyla³ na lustro? Czy no to bazê mokro na mokro czy jak??? ;)

gugun 
Wys³any: 2012-10-31, 11:23   
0
UP DOWN

Tytexo napisa³/a:
jakimi materia³ami
np. z tanszych http://www.multichem.pl/p...p345-hs-41.html sciagnij sobie karty i poczytaj
ja czesto tak robie jak mam do pomalowania jakies nowe plastiki od ciezarowki itp...

YAMAHER
Wys³any: 2012-11-01, 15:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
gungun --> a jak masz szorstki plastik :D ? to lejesz do równego czy wygladzasz ta strukturkê ? bo niektorzy z tego co czyta³em to robia i tak i tak :) co jest bardziej pro ?

TYTEXO ---> z tego co mi lacdoctor pokaza³ kiedys w linku to by³ to podk³adzik NOVOLU o nazwe TRIO :)

gugun 
Wys³any: 2012-11-02, 21:00   
0
UP DOWN

ja zawsze jade plastik do rownego na maszynce ile wlezie p240 i zakamarki recznie i bez cenzura sie z wlokninami i kilkoma warstwami podkladu

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: