Przesuniêty przez: Tech 2009-04-22, 19:34 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
marek
|
Wys³any: 2008-03-10, 21:09 pêkniêta szyba
|
|
|
Go¶æ
|
Je¶li musicie wyci±æ szybê bo s³upek jest zgiêty i prawdopodobnie ta szyba przy wycinaniu pêknie to kto ponosi jej koszta: klient czy wy ? |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-10, 22:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
mowimy klientowi ze jest mozliwosc ze peknie i nie bierzemy za nia odpowiedzialnosci. to chyba logiczne ? |
|
|
|
|
DUMM
|
Wys³any: 2008-03-11, 00:44
|
0
|
|
|
|
I w tym momêcie albo kole¶ siê decyduje albo nie ... wszystko w temacie. |
|
|
marek
|
Wys³any: 2008-03-11, 19:21
|
|
|
Go¶æ
|
a je¿eli muszê wyci±æ szybê ¿eby usun±c rdzê spod uszczelki? |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-11, 19:23
|
0
|
|
|
|
marek napisa³/a: | a je¿eli muszê wyci±æ szybê ¿eby usun±c rdzê spod uszczelki? |
to wycinasz
no chyba ze usuwasz bez wycinania.....
chlopie, nie masz innych zmartwien? czy jestes dzieckiem i trzeba ci wszystko tlumaczyc i prowadzic za raczke ? |
|
|
|
|
Bisuside14
|
Wys³any: 2008-03-11, 19:32
|
0
|
|
|
Mów mi Bisu:D
Pomóg³: 9 razy Posty: 348
|
rbfm napisa³/a: | marek napisa³/a: | a je¿eli muszê wyci±æ szybê ¿eby usun±c rdzê spod uszczelki? |
to wycinasz
no chyba ze usuwasz bez wycinania.....
chlopie, nie masz innych zmartwien? czy jestes dzieckiem i trzeba ci wszystko tlumaczyc i prowadzic za raczke ? |
No nie moge ..... kolo sie poprostu pyta, ¿eby nie mieæ pó¼niej ¿adnych k³opotów z klientem(odszkodowania, bo tego nie by³o w umowie itp..) |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-11, 19:34
|
0
|
|
|
|
Bisuside14 napisa³/a: | No nie moge ..... kolo sie poprostu pyta, ¿eby nie mieæ pó¼niej ¿adnych k³opotów z klientem(odszkodowania, bo tego nie by³o w umowie itp..) |
a co nie dostal odpowiedzi w pierwszym poscie? |
|
|
|
|
marek
|
Wys³any: 2008-03-11, 21:27
|
|
|
Go¶æ
|
pytanie do rbfm: ile szyb uda³o ci siê wyci±æ które zosta³y ¼le wklejone ? |
|
|
|
|
marek
|
Wys³any: 2008-03-11, 21:33
|
|
|
Go¶æ
|
czasami zdarza siê ¿e kto¶ wklejaj±c docisno³ szybê do blachy i nie da siê jej wyci±æ ale jest ju¿ po fakcie bo uzgadniaj±c z klientem o tym nie wiedzia³e¶ i co wtedy? |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-11, 21:51
|
0
|
|
|
|
marek napisa³/a: | pytanie do rbfm: ile szyb uda³o ci siê wyci±æ które zosta³y ¼le wklejone ? |
a po co zadajesz takie pytanie ?
marek napisa³/a: | czasami zdarza siê ¿e kto¶ wklejaj±c docisno³ szybê do blachy i nie da siê jej wyci±æ ale jest ju¿ po fakcie bo uzgadniaj±c z klientem o tym nie wiedzia³e¶ i co wtedy? |
nie moze dojsc do takiej sytuacji bo sprawy rozbicia szyby uzgadniam przed robota. jesli ty robisz inaczej to plac za nowa szybe.
po co w ogole zalozyles ten watek ? |
|
|
|
|
marek
|
Wys³any: 2008-03-11, 22:13
|
|
|
Go¶æ
|
bo kiedys mi sie trafi³a szyba ¼le wklejona i niestety pêk³a a lakiernicy których znam wycinaj± szyby na swoj± odpowiedzialno¶c wiêc chcia³em poznaæ zasady innych lakierników |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-11, 22:24
|
0
|
|
|
|
marek napisa³/a: | bo kiedys mi sie trafi³a szyba ¼le wklejona i niestety pêk³a a lakiernicy których znam wycinaj± szyby na swoj± odpowiedzialno¶c wiêc chcia³em poznaæ zasady innych lakierników |
no to skoro przydarzylo ci sie ze pekla to miales nauczke zeby nie brac odpowiedzialnosci. ale zeby sie pytac o takie rzeczy innych? ja mam w dupie jak co kto robi i robie po swojemu. czy jesli bysmy ci napisali ze bierzemy odpowiedzialnosc za takie rzeczy to uznalbys to za standard i tez tak robil ? |
|
|
|
|
marek
|
Wys³any: 2008-03-11, 22:39
|
|
|
Go¶æ
|
byc mo¿e ,w koñcu sam ¶wiata nie zmieniê |
|
|
|
|
ewa
|
Wys³any: 2008-03-13, 23:38
|
|
|
Go¶æ
|
warsztat mamy ubezpieczony "od " takich przypadków ,ale ze wzglêdu na "udzia³ w³asny" korzystamy czêsto z us³ug firmy "od szyb" ,bo tak siê op³aca . |
|
|
|