Przesunięty przez: Tech 2009-04-22, 20:34 |
Autor |
Wiadomość |
 |
marek
|
Wysłany: 2008-03-10, 21:09 pĂŞkniĂŞta szyba
|
|
|
Gość
|
Jeœli musicie wyci¹Ì szybê bo s³upek jest zgiêty i prawdopodobnie ta szyba przy wycinaniu pêknie to kto ponosi jej koszta: klient czy wy ? |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-03-10, 22:24
|
0
|
|
|
|
mowimy klientowi ze jest mozliwosc ze peknie i nie bierzemy za nia odpowiedzialnosci. to chyba logiczne ? |
|
|
|
 |
DUMM
|
Wysłany: 2008-03-11, 00:44
|
0
|
|
|
|
I w tym momĂŞcie albo koleÂś siĂŞ decyduje albo nie ... wszystko w temacie. |
|
 |
marek
|
Wysłany: 2008-03-11, 19:21
|
|
|
Gość
|
a je¿eli muszê wyci¹Ì szybê ¿eby usun¹c rdzê spod uszczelki? |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-03-11, 19:23
|
0
|
|
|
|
marek napisał/a: | a jeÂżeli muszĂŞ wyci¹Ì szybĂŞ Âżeby usunÂąc rdzĂŞ spod uszczelki? |
to wycinasz
no chyba ze usuwasz bez wycinania.....
chlopie, nie masz innych zmartwien? czy jestes dzieckiem i trzeba ci wszystko tlumaczyc i prowadzic za raczke ? |
|
|
|
 |
Bisuside14
|
Wysłany: 2008-03-11, 19:32
|
0
|
|
|
MĂłw mi Bisu:D

|
rbfm napisał/a: | marek napisał/a: | a jeÂżeli muszĂŞ wyci¹Ì szybĂŞ Âżeby usunÂąc rdzĂŞ spod uszczelki? |
to wycinasz
no chyba ze usuwasz bez wycinania.....
chlopie, nie masz innych zmartwien? czy jestes dzieckiem i trzeba ci wszystko tlumaczyc i prowadzic za raczke ? |
No nie moge ..... kolo sie poprostu pyta, ¿eby nie mieÌ póŸniej ¿adnych k³opotów z klientem(odszkodowania, bo tego nie by³o w umowie itp..) |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-03-11, 19:34
|
0
|
|
|
|
Bisuside14 napisał/a: | No nie moge ..... kolo sie poprostu pyta, Âżeby nie mieĂŚ póŸniej Âżadnych kÂłopotĂłw z klientem(odszkodowania, bo tego nie byÂło w umowie itp..) |
a co nie dostal odpowiedzi w pierwszym poscie? |
|
|
|
 |
marek
|
Wysłany: 2008-03-11, 21:27
|
|
|
Gość
|
pytanie do rbfm: ile szyb uda³o ci siê wyci¹Ì które zosta³y Ÿle wklejone ? |
|
|
|
 |
marek
|
Wysłany: 2008-03-11, 21:33
|
|
|
Gość
|
czasami zdarza siê ¿e ktoœ wklejaj¹c docisno³ szybê do blachy i nie da siê jej wyci¹Ì ale jest ju¿ po fakcie bo uzgadniaj¹c z klientem o tym nie wiedzia³eœ i co wtedy? |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-03-11, 21:51
|
0
|
|
|
|
marek napisał/a: | pytanie do rbfm: ile szyb udaÂło ci siĂŞ wyci¹Ì ktĂłre zostaÂły Âźle wklejone ? |
a po co zadajesz takie pytanie ?
marek napisał/a: | czasami zdarza siĂŞ Âże ktoÂś wklejajÂąc docisnoÂł szybĂŞ do blachy i nie da siĂŞ jej wyci¹Ì ale jest juÂż po fakcie bo uzgadniajÂąc z klientem o tym nie wiedziaÂłeÂś i co wtedy? |
nie moze dojsc do takiej sytuacji bo sprawy rozbicia szyby uzgadniam przed robota. jesli ty robisz inaczej to plac za nowa szybe.
po co w ogole zalozyles ten watek ? |
|
|
|
 |
marek
|
Wysłany: 2008-03-11, 22:13
|
|
|
Gość
|
bo kiedys mi sie trafiÂła szyba Âźle wklejona i niestety pĂŞkÂła a lakiernicy ktĂłrych znam wycinajÂą szyby na swojÂą odpowiedzialnoÂśc wiĂŞc chciaÂłem poznaĂŚ zasady innych lakiernikĂłw |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-03-11, 22:24
|
0
|
|
|
|
marek napisał/a: | bo kiedys mi sie trafiÂła szyba Âźle wklejona i niestety pĂŞkÂła a lakiernicy ktĂłrych znam wycinajÂą szyby na swojÂą odpowiedzialnoÂśc wiĂŞc chciaÂłem poznaĂŚ zasady innych lakiernikĂłw |
no to skoro przydarzylo ci sie ze pekla to miales nauczke zeby nie brac odpowiedzialnosci. ale zeby sie pytac o takie rzeczy innych? ja mam w dupie jak co kto robi i robie po swojemu. czy jesli bysmy ci napisali ze bierzemy odpowiedzialnosc za takie rzeczy to uznalbys to za standard i tez tak robil ? |
|
|
|
 |
marek
|
Wysłany: 2008-03-11, 22:39
|
|
|
Gość
|
byc moÂże ,w koĂącu sam Âświata nie zmieniĂŞ |
|
|
|
 |
ewa
|
Wysłany: 2008-03-13, 23:38
|
|
|
Gość
|
warsztat mamy ubezpieczony "od " takich przypadkĂłw ,ale ze wzglĂŞdu na "udziaÂł wÂłasny" korzystamy czĂŞsto z usÂług firmy "od szyb" ,bo tak siĂŞ opÂłaca . |
|
|
|