Autor |
Wiadomość |
 |
wfm125
|
Wysłany: 2012-11-05, 18:00 Jaki kompresor do prac domowych?
|
0
|
|
|
|
Witam koledzy, chcia³bym prosiÌ Was o pomoc. Mianowicie zastanawiam siê nad wyborem kompresora, miêdzy http://allegro.pl/kompres...2735732709.html , lub: http://allegro.pl/stanley...2753903276.html , ogólnie co polecacie tak do 850z³? takie mi wpad³y w oko, kompresor ma s³u¿yÌ do drobnych spraw mianowicie malowanie elementów motocykli (b³otniki itp.), oraz pod ma³y klucz pneumatyczny, nie od razu do odkrêcania kó³ w ci¹gnikach, wiem ¿e s¹ za s³abe, max na œrubki M8. Jak ktoœ siê zna to mo¿e poleci mi inny kompresor do moich potrzeb tylko do 850z³. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
okoĂą
|
Wysłany: 2012-11-05, 19:13
|
0
|
|
|
|
Stanley sobie odpuœÌ za ma³a wydajnoœÌ. A jeœli chodzi o ten drugi szwarzbau czy jak mu tam to z wydajnoœci¹ powinien tobie wystarczyÌ tylko nie wiadomo jak z wytrzyma³oœci¹ tego sprzêtu. Ogólnie w tych pieni¹dzach to tylko 2 t³oki V jeœli chodzi o nowy sprzêt. |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-11-05, 21:16
|
0
|
|
|
|
Generalnie powinno siĂŞ unikaĂŚ chiĂąskich kompresorĂłw. Jednak jeÂżeli juÂż chcesz takiego kupiĂŚ to tylko 2 tÂłokowego. Jedno tÂłokowe sÂą za sÂłabe :( |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
andrzej244
|
Wysłany: 2012-11-06, 17:08
|
0
|
|
|

|
nie polecam tych dwutlokowych, mocno sie grzeja i sa malo wytrzymale' moj nie wytrzymal pomalowania drzwi od garazu. chyba sie zatarl... |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-11-06, 19:54
|
0
|
|
|
|
Jedno tÂłokowe teÂż siĂŞ strasznie grzejÂą
andrzej244, Jaki dokÂładnie miaÂłeÂś ten kompresor |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
okoĂą
|
Wysłany: 2012-11-07, 20:01
|
0
|
|
|
|
A wla³eœ oleju? Czêsto fabrycznie przychodz¹ bez oleju (¿eby w transporcie siê nie wyla³). Mój by³y pracodawca kupi³ w³aœnie 2 t³okow¹ w uk³adzie V (2800 obrotów na t³okach) wiadomo ¿e s¹ strasznie wy¿y³owane i ¿e siê grzej¹, ale znowu ka¿dy kompresor t³okowy siê grzeje jak œwinia na widok ¿arcia . T¹ sprê¿ark¹ pomalowa³em 400 m2 dachu w dwa dni non stop chodzi³a praktycznie zero odpoczynku tylko tyle co obiad czy inny posi³ek . Pozatym chodzi³a tak do napompowania ku³ czasem jakieœ drobiazgi pomalowaÌ coœ przedmuchaÌ itp. chodzi ju¿ 2 lata i jedyne co siê sta³o to odkrêci³o siê kó³ko od wibracji (zwyk³e nakrêtki) a pozatym wszystko lata jak na warunki domowe od czasu do czasu to moim zdaniem ok. Dodam ¿e malowa³em jakimœ chiùskim HVLP za 40 euro a kompresorek dawa³ sobie radê wiatru nie brakowa³o. |
|
|
|
 |
andrzej244
|
Wysłany: 2012-11-07, 21:46
|
0
|
|
|

|
KupiÂłem pansam w castoramie. I leÂży w serwisie po raz drugi.
Olej byÂł w normie, a gwarancjĂŞ ciĂŞÂżko wyegzekwowaĂŚ. Nie polecam. |
|
|
|
 |
okoĂą
|
Wysłany: 2012-11-08, 20:20
|
0
|
|
|
|
Jak sama nazwa mĂłwi zostaniesz sobie "PanSam" z gwarancjÂą Ja pracowaÂłem na kompresorku "Firmy" WĂźrth to dziaÂło si€ to co opisaÂłem, ale nie wiem czy ten sprzĂŞt jest dostĂŞpny w Polsce a tym bardziej nie wiem kto produkuje (jaka firma) dla firmy WĂźrth ktĂłra póŸniej te kompresory sprzedaje jako to niby No.1 zapewne moÂżna duÂżo taniej kupiĂŚ od tego samego producenta ten sam sprzĂŞt. Niestety to nie zmienia faktu Âże to w dalszym ciÂągu chiĂąszczyzna jedne bĂŞdzie miaÂł wiĂŞcej szczĂŞÂścia drugi mniej |
|
|
|
 |
andrzej244
|
Wysłany: 2012-11-29, 21:53
|
0
|
|
|

|
Trzy razy by³ ju¿ ten pansam z castoramy w naprawie bo uruchamia³ siê z oporem i w³¹cza³o siê zabezpieczenie termiczne. Za pierwszym razem podobno regulowali w³¹cznik kondensatora, za drugim wymienili kondensator za trzecim napisali, ¿e sprê¿arka dzia³a prawid³owo i reklamacja jest bezsasadna. Uruchomi³em j¹ na chwilkê w castoramie nie wyci¹gaj¹c z pude³ka- no i dzia³a.Przyje¿dzam do domu wypakowuje j¹ i patrze a tu nie ma oleju. Wlewam olej(olej do sprê¿arek) i sprê¿arka znowu ma problemy z wejœciem na obroty, zabezpieczenie termiczne nie dzia³a w wyniku czego prawdopodobnie spali³ siê silnik(serwis prawdopodobnie od³¹czy³ zabezpieczenie termiczne). Te sprê¿arki naprawia serwis dedra.
Normalnie idzie siĂŞ zaÂłamaĂŚ. |
|
|
|
 |
okoĂą
|
Wysłany: 2012-11-30, 11:49
|
0
|
|
|
|
MĂŞczyĂŚ, mĂŞczyĂŚ, mĂŞczyĂŚ i jeszcze raz mĂŞczyĂŚ ich pĂłki gwarancja jest!!!! WysyÂłaj tyle razy ile siĂŞ tylko da nie odpuszczaj bo jak popuÂścisz to dalej to samo bĂŞdÂą robiĂŚ. Szkoda Âże takie badziewie dalej siĂŞ sprzedaje. Przeczytaj rĂłwnieÂż warunki gwarancji bo byĂŚ moÂże jest taki punkt Âże po 5 naprawie wymiana na nowy ale nie wiem jak to dokladnie wyglÂąda. Niestety te kompresory dziaÂłajÂą na pograniczu mocy silnika jednofazowego (przewaÂżnie 2,2kw). |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2012-11-30, 12:56
|
0
|
|
|
|
a ja was zaskocze,mam tez kom.z castoramy,taki zeby nim heblowac nie naduzywac drugiego duzego,i chodzi bez zarzutu 4lata,wiec to jest jak sie trafi p.s teraz te stanleye to tylko nazwa,a i tak badziewie pod markety robia
[ Dodano: 2012-11-30, 13:01 ]
p.s i jest taki jak ten z niby stanleya,to samo,tylko butla niebieska a pozatym te male gowna to sie poca,walo wode z olejem po pierwszej wymianie oleju |
|
|
|
 |
Tytexo
|
Wysłany: 2012-12-05, 23:13
|
0
|
|
|

|
A jak jest z metabo dwu tÂłokowy 100 litrĂłw zbiornik 2,2 kw na 230V bo kumpel chce kupiĂŚ. MiaÂł to ktoÂś? |
|
|
|
 |
andrzej244
|
Wysłany: 2012-12-13, 19:24
|
0
|
|
|

|
DostaÂłem dziÂś nowÂą sprĂŞÂżarkĂŞ. Wszystko skoĂączyÂło siĂŞ dobrze. |
|
|
|
 |
mareq
|
Wysłany: 2012-12-14, 08:31
|
0
|
|
|
|
Jeszcze siĂŞ nie skoĂączyÂło, bo dopiero dostaÂłeÂś.
Najlepsze jest to, ¿e kupa ludzi kupuje kompresor w markecie, pod³¹cza i che u¿ywaÌ. Oczywiœcie nie czyta instrukcji a tam jak byk pisze, ¿e najpierw trzeba zlaÌ p³yn konserwuj¹cy ze sprê¿arki i wlaÌ w jego miejsce olej. |
|
|
|