Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
zawi3j
Wys³any: 2012-11-29, 20:42   Amatorski warsztat
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Cze¶æ :help:

Panowie i panie potrzebujê pomocy.
Pistolet którym lakierowa³em wysiad³, a kompresor który posiadam nie nadaje siê do wiêkszych prac i na d³u¿sz± metê.

Potrzebujê kupiæ
1) kompresor (ewentualnie czê¶ci do budowy jesli wyjdzie lepiej i taniej, smyka³kê jak±¶ posiadam wiec nie bedzie problemu z budow±)
2) Pistolet
3) Szlifierkê/polerkê
(co jeszcze mo¿e siê przydaæ ?)

Kompresor dobrze ¿eby dawa³ sobie rade z piaskowaniem nawet ma³ych elementów. Sprzêt nie bêdzie u¿ywany jak w lakierniach tylko od czasu do czasu ¿eby co¶ zrobiæ, polakierowaæ. A sprzêt w gara¿u zawsze siê przyda :-) Chcia³bym pokombinowaæ i nabraæ trochê wprawy w lakiernictwie samochodowym, wiêc bêdzie to tez zestaw edukacyjny ;-)
Bud¿et oko³o 2 tysiêcy w porywach do 2,5 tys. z³. (wiem ¿e to dla was ¶mieszne ale takie s± moje realia niestety...)

MichuMachu
Wys³any: 2012-11-29, 21:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
W dziale pomoc dla amatorów masz zak³adki o kompresorach i pistoletach do 100 PLN na samej górze. A w dziale warsztat jest zak³adka o pistoletach te¿ na samej gorze.

karol2010
Wys³any: 2012-11-29, 21:11   
0
UP DOWN

Poleruje na codzieñ auta w firmie i co do polerki mogê doradziæ ci tyle:
Polerka firmy DTW- bardzo dobra koszt ok 340z³ ale u nas na warsztacie wytrzymuj± jako jedyne 2 lata. Kupi³em dla siebie prywatnie powermed czy co¶ takiego i pad³a po tym jak spolerowa³em pó³ auta. A i co do polerek kupuj mocne zeby ci nie stawa³a jak doæi¶niesz .

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-11-29, 21:40   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
zawi3j napisa³/a:
Chcia³bym pokombinowaæ i nabraæ trochê wprawy w lakiernictwie samochodowym, wiêc bêdzie to tez zestaw edukacyjny

UWAGA !!!!!
Podstawowy zestaw ma³ego lakiernika.
- kompresor 2 t³okowy ze zbiornikiem 50 litrów o wydajno¶ci 280 l/min (wydajno¶æ praktyczna)
- odwadniacz z reduktorem yato 1/2 cala :spoko:
- pistolet... hmm, tu zdania sa podzielone, czyli : lare (jakie pytaj sklep) sico bronze 1.3rp, airgunsa 1.3, tiger 1.4rp,
- szlifierka pneumatyczna o skoku 3-5 mm (bierz 5mm na poczatek, bo obrabiac i tak skonczysz na mokro)
- polerka LARE (najlepszy wybór) odpowiednik rupesa lh18ez... jest stabilizacja obr :spoko:
- trzy hebelki rêczne, twardy, gietki i krótki, plus cos w stylu klocka szlifierskiego, guma na papier wodny
- odpowiedni w±¿ i szybkoz³±czki rectusa

To tyle na poczatek.
Tym zestawem zaczynaj±c wyprzedzisz na starcie wielu porabiaj±cych lakierników.

[ Dodano: 2012-11-29, 21:40 ]
karol2010 napisa³/a:
A i co do polerek kupuj mocne zeby ci nie stawa³a jak doæi¶niesz .

Nie moc a stabilizacja obrotów jest wazna.

JAROGTS
Wys³any: 2012-11-29, 21:50   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Bia³ystok
http://kneblewski.com.pl/...R-SYS-MAXI/5528
A taka mo¿e byæ?;p

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-11-29, 22:18   
0
UP DOWN

JAROGTS napisa³/a:
A taka mo¿e byæ?;p

Nie ;)

Bo ca³a kasa kolegi sie skoñczy na samej polerce. :idea:

hamir 
Wys³any: 2012-11-30, 13:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
tez polecam polerke LARE spoko:maszynka to z K2 np,tylko patrz na zapotrzebowanie powietrza :) a pistolet..to juz z czasem zobaczysz roznice..

[ Dodano: 2012-11-30, 13:12 ]
aha i duzo cierpliwosci :) :) :)

piwo76
Wys³any: 2012-11-30, 23:02   
0
UP DOWN

nie ma co uczyæ sie na innych tylko od razu sata 3 sztuki baza podklad i klar,maszynka rupes z odsysaczem dwie sztuki trzeba skok 3 i 6.kompresor butla z 270 ltr ¿eby te saty i rupesy uci±gn±³.no i promiennik na zime mus.a polerka byle by³a ja mam sparky z castoramy i idzie

karol2010
Wys³any: 2012-11-30, 23:46   
0
UP DOWN

Lackdoctor, moc nie jest wa¿na to kup sobie z marketu polerkê za 100z³ i zobaczysz jak bêdzie ci stawaæ na twardej g±bce regulacja obrotów to standard robiê w tym codziennie od 4 lat i wiem co mówiê.......

JAROGTS, po co ci taki drogi zestaw?? i jescze tylko 1200w nie szkoda ci kasy?? Ostatnio w firmie kupili¶my makitê za ok 1000z³ z kawa³kiem (nie wiem dok³adnie ile bo szef kupowa³) i pad³a szybciej ni¿ DWT za ok 400z³

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-12-01, 00:12   
0
UP DOWN

karol2010 napisa³/a:
moc nie jest wa¿na to kup sobie z marketu polerkê za 100z³ i zobaczysz jak bêdzie ci stawaæ na twardej g±bce regulacja obrotów to standard robiê w tym codziennie od 4 lat i wiem co mówiê.......

Regulacja obrotów ???? Wiesz co mówisz????
Jednak nie wiesz, ale to nic.
Czas siê dowiedzieæ, to nie boli.

Stabilizacja obrotów, miêkki rozruch, awaryjne wy³±czenie zasilania przy zablokowaniu pada,,, do tego podwójny mechanizm zêbatkowy przeniesienia mocy... to jest wa¿ne.
Dodaj do tego lekk±, porêczna konstrukcjê, ekonomiczny silnik o odpowiednio dobranej mocy,,, tak, 1200 watt to przemyslana moc silnika zastosowana w profesjonalnych maszynach polerskich.

JAROGTS napisa³/a:
A taka mo¿e byæ?;p

Wiesz ¿e to idealna maszynka.
Ja mam rupesa LH18EZ i ju¿ trzeci rok leci jak nim porabiam tfu, tfu.. bezawaryjnie.
Ale festoo to oko ciesz±ca maszynka.

PROJEKTER
Wys³any: 2012-12-01, 09:25   Re: Amatorski warsztat
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
zawi3j napisa³/a:

Pistolet którym lakierowa³em wysiad³, a kompresor który posiadam nie nadaje siê do wiêkszych prac i na d³u¿sz± metê.

^^ ^^ ^^ AMATORSKI WARSZTAT !

zawi3j
Wys³any: 2012-12-01, 11:48   Re: Amatorski warsztat
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
zawi3j napisa³/a:

^^ ^^ ^^ AMATORSKI WARSZTAT !

Przegl±daj±c to forum zauwa¿y³em ¿e bardzo lubisz nabijaæ sobie posty. Je¶li nie masz nic do dodania, nie rób tego. :spoko:

Co do pistoletu nie wiem czy jest sens kupowaæ taki do 100 z³ przecie¿ pewnie on zaraz siê rozsypie a zamienniki do niego prawdopodobnie nieosi±galne.
Sprê¿arki 50L to nie za ma³o ? jak± powierzchniê bym móg³ pomalowaæ (wiem ¿e jest to uzale¿nione od zapotrzebowania pistoletu)

juny 
Wys³any: 2012-12-01, 12:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
Ja mam pistolet za 80z³ sico bronze
troche ju¿ pomalowa³ i jak narazie nie widze ¿eby narzeka³ :D

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-12-01, 12:21   
+1
UP DOWN

zawi3j napisa³/a:
Sprê¿arki 50L to nie za ma³o ? jak± powierzchniê bym móg³ pomalowaæ

Ka¿d±, pod warunkiem ¿e to nie bêdzie pistolet hvlp.
Ale spoko, jak masz mo¿liwo¶æ to kup z wiekszym zbiornikiem, ale uwa¿aj na ¶ciemê sprzedaj±cych, bo takie sprê¿arki w ni¿szych cenach mog± mieæ mizern± wydajno¶æ i nic wiekszy zbiornik nie pomo¿e.

Sam mia³em 50 litrów zbiornik i wydajno¶c proaktyczna kompresora 460 l/min.
Zmieni³em na 200 litrowego potwora o wydajno¶ci a¿¿¿¿ 360 l/min .
Wiêc dobrze jest mieæ wydajny kompresor z du¿± butl± a to kosztuje.
Lub skupiæ siê na wydajno¶ci a dodatkowy baniak po prostu do³o¿yæ.

zawi3j
Wys³any: 2012-12-01, 13:16   
0
UP DOWN

A co do pistoletów s± jakie¶ uniwersalne do nak³adania "wszystkiego" czy np do podk³adu musi byæ inny ni¿ do bazy i klaru ? Co ze szpachl± natryskow± jak to siê ma przy wyborze pistoletu?

hamir 
Wys³any: 2012-12-01, 14:30   
0
UP DOWN

jak Cie kasa cisnie to do bazy i klaru jeden wystrczy na poczatek np 1.4,natomiast do podkladu to pasuje cos z wieksza dysza np 1.8

okoñ
Wys³any: 2012-12-01, 16:38   
0
UP DOWN

Powiedz mo¿e jak czêsto zamierzasz robiæ czy tylko dla siebie i rodziny czy chcesz te¿ na tym zarabiaæ to trochê bardziej otworzy sytuacjê, bo szkoda kupowaæ drogi du¿y sprzêt jak chcesz tylko dla siebie dzia³aæ bez nacisku na czas czyli hobbistycznie ;) ale znów je¶li chcesz na tym zarabiaæ to wiadomo pó³ ¶rodki nie powinny mieæ tu miejsca bo to czas i pieni±dze które uciekaj± z tanim sprzêtem ;)
edit.
Tu masz trochê o budowie kompresora w moim wykonaniu z pomoc± kolegów z forum za co im dziêkujê ;)
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=5346

hamir 
Wys³any: 2012-12-01, 19:06   
0
UP DOWN

ha.zawsze zaczyna sie dla znajomych,rodziny,potem temu,tamtemu itd ;) ..do lakierowania to lepiej pomysl o ciut lepszym sprzecie,bo to Ci sie zwroci,do podkladu czy natryskowej to moze byc cos za 100 na poczatek,przewaznie i tak sie dociera te warstwy wiec niemusisz odrazu ladowac duzo pieniedzy w takie zabawki. :)

okoñ
Wys³any: 2012-12-01, 19:41   
0
UP DOWN

A drugi pistolet w zale¿no¶ci od kompresorka ;) Je¶li masz jak±¶ butle to mo¿na siê pokusiæ o zrobienie wychodzi to ca³kiem nie¼le jednak jest sporo do kupienia no i sporo grzebania ale za to mo¿na zainwestowaæ w mocniejsz± pompê co na pewno siê przyda. Wielko¶æ butli wcale nie jest najwa¿niejsza bo jak masz mocn± sprê¿arê która daje wiêcej powietrza niz zu¿ywa pistolecik to butelka 50 to jest za ¶wiat bo powietrza nigdy nie braknie po prostu kompresor bêdzie czê¶ciej siê w³±cza³ i wy³±cza³ ;)

PROJEKTER
Wys³any: 2012-12-02, 09:06   Re: Amatorski warsztat
+2
UP DOWN

zawi3j napisa³/a:
Przegl±daj±c to forum zauwa¿y³em ¿e bardzo lubisz nabijaæ sobie posty. Je¶li nie masz nic do dodania, nie rób tego. :spoko:

Chyba raczej ... Nabijaæ guzy za durne pomys³y. ^^ Na razie siê jeszcze nie kwalifikujesz amatorze, ale twój pierwszy post jest po prostu jajcarski. Tak siê zawsze koñcz olewanie rad i kupowanie gównianego sprzêtu, albo zbieranie z³omu do gara¿u. Najgorsze ¿e niczego ciê to nie nauczy³o, i nawet tytu³ tego tematu nie ochroni ciê przed zalewem krytyki jak mnie dra¿nisz. Durne koncepcje zawsze warte s± awantury.

Zachowaj swoje komentarze dla siebie ... bo raczej nie przegl±da³e¶ tego forum jak przychodzi ci do bani chêæ wymiany ze mn± postów w temacie o z³omie syfie i gówno wartym sprzêcie do malowania ... nawet w tzw. amatorskiej lakierni. Bierzesz kasê za to co robisz to ju¿ amator nie jeste¶ ... a jak malujesz za kasê ... to wystawiaj dupê do kopania albo sied¼ cichutko :x: . … a kasê bierzesz bo to wy³azi z tych twoich postów. Nie komentuj … albo komentuj … m±dralo !

lordik 
Wys³any: 2012-12-02, 14:04   
0
UP DOWN
narazie amator :)

Sk±d: Zahajki Lubelskie
Podstaw± s± umiejêtno¶ci lecz sprzêt te¿ gra bardzo du¿± rolê.
Kup sobie w pierwszej kolejno¶ci dobry kompresor!!
Pistolet mo¿e byæ s³abszy bo jak siê nie umie malowaæ to i SATA nie pomo¿e...
poæwiczysz sobie na s³abszym gunie sprê¿arkê ju¿ by¶ mia³ jak by ci to wychodzi³o to i oscylkê móg³by¶ sobie dokupiæ i by sprê¿arka wyrobi³a i nie musia³ by¶ drugiej kupowaæ
(tylko jak by ci siê ju¿ nie chcia³o tego robiæ to nie przez si³ê bo to nie by³o by sensu robota ma sprawiaæ przyjemno¶æ !!!)
A potem inwestuj w sprzêt i w warunki pracy :D
Pozdrawiam

zawi3j
Wys³any: 2012-12-02, 14:40   
0
UP DOWN

Ale ty jeste¶ <censored> PROJEKTER(wiem ban pewnie poleci jak nic). G³owa ma³a. Nie snuj nêdznych i gówno wartych teorii. Jak mo¿e zauwa¿y³e¶ "lakierowa³em" tylko jedn± czê¶æ samochodu(mojego samochodu) i pojawi³ siê tu nawet temat na tym forum. Nie maluje za kasê, za ma³e umiejêtno¶ci posiadam.

Zajmuje siê remontem skuterów oraz tuningiem mechanicznym do klas sport, mid race, racing, evo itp Wymieniam wyeksploatowane czê¶ci i przygotowujê jedno¶lady do sezonu. Taka ma³a robotka gara¿owa. Za to panie PROJEKTER mi p³ac±. Ale przyda³aby siê do tego tak¿e taka mini lakiernia. Czasem pytaj± czy nie zrobi³bym im jakiego¶ malowania bo seryjne im siê znudzi³o czy jest podrapane. Dostajê te¿ skutery po szlifach czy lekkich wypadkach i wypada³o by te¿ móc naprawiæ stronê optyczn± a nie tylko mechaniczn±.

Lakierowa³em jedynie skutery bliskich znajomych panie PROJEKTER.
Teraz po malowaniu nadkola w mojej viki pomy¶la³em ¿e mo¿na by poszerzyæ trochê ofertê skoro malowanie wysz³o naprawdê dobrze. Dlatego nie potrzebujê jakiego¶ sprzêtu za 10 000 z³ czy wiêcej do tych moich prac. Lakierowanie skuterów i raz na jaki¶ czas cos przy samochodzie(ale ¿ebym móg³ swobodnie lakierowaæ nie robi±c wiêkszych przerw podczas pracy). Zreszt± jeszcze przy viki mam do lakierowania tylny zderzak i przedni.

Dodatkowo na wakacje planuje z kumplem zrobiæ auto pod KJSy(oby sie nie skoñczy³o na planach) i wygl±d jaki¶ te¿ by mu siê przyda³, a bieganie do lakiernika ¿eby zrobiæ to, to i tamto jest poronionym pomys³em.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-12-02, 15:16   
+1
UP DOWN

zawi3j napisa³/a:
Nie maluje za kasê, za ma³e umiejêtno¶ci posiadam.

Podstawa na forum (znam z autopsji :sciana: ) nie t³umaczyæ siê nikomu.
A tym bardziej Projekterowi, bo to inny punkt widzenia i NIGDY Ciê nie zrozumie (przynajmniej oficjalnie do tego sie nie przyzna).

Moja opcja, która poda³em kilka postów wy¿ej, jest optymalna do mo¿liwo¶ci, wymagañ i oczekiwañ.
Na tym nie stracisz, nawet w wypadku rezygnacji z tego rodzaju dzia³añ - czyt. lakiernictwo.

Jako ¿e przedstawi³e¶ opcje 2500 z³, to dostosowa³em siê do twoich wymagañ.

Po co wymy¶laæ pokrêcone teorie o mega wymaganiach sprzetowych na poczatku drogi lakierniczej, kiedy tak naprawdê aby prace Twojego typu wykonaæ poprawnie starczy 1000 z³ zainwestowane w sprzêt.

Ale takie co¶ uw³acza dumie lakierniczej wielu osób i zaraz po tym lec± opinie o gównianym sprzêcie, braku mozliwo¶ci poprawnej aplikacji, atomizacji, awaryjno¶ci.. bla, bla, bla...
Jednak do pomalowania skuterka, owiewki czy b³otnika, ka¿dy dobrze wie ile potrzeba luftu.

hamir 
Wys³any: 2012-12-02, 15:45   
+1
UP DOWN

zawi3j wazne zeby miec koncepcje i checi!a u Ciebie niema z tym problemu :spoko: ..nie popelnia bledu ten co nic nie robi.dobrze ze masz pasje i ja realizujesz!niektorzy wola siedziec pod sklepem z piwem i narzekac ze sie nic nie da w tym kraju :) z czasem dojdziesz do wszystkiego..umiejetnosci i sprzetu :)

zawi3j
Wys³any: 2012-12-02, 16:25   
0
UP DOWN

Zreszt± kto by mi da³ teraz samochód do zrobienia :P tylko znajomi nikt wiêcej. Klient widzi ch³opaczek 18 lat co uczy sie w ogólniaku w klasie maturalnej bierze to co mia³ daæ i spier*** ¿eby nie spartaczy³ roboty. Przerabia³em to ju¿ na pocz±tku. Wyrobi³em sobie dobr± renomê i chwal± sobie mnie ^^ (jak do tej pory). Po pierwsze czas realizacji, staranno¶æ wykonywanych prac i warunki.

Zreszt± nie rozmawiamy tu o tym czym ja siê zajmujê tylko jak powinienem wyposa¿yæ mój warsztat. Nie mam zamiaru udowadniaæ nikomu co i ile i jak. Zakoñczmy ten offtopic.

Lackdoctor, bardzo dziêkujê ;-)

Co do kompresora(chyba ze bym przejecha³ sie do castoramy i sprawdziæ ich ofertê):
1. http://allegro.pl/kompres...2804116094.html
2. http://allegro.pl/sprezar...2803722489.html
3. http://allegro.pl/kompres...2808047976.html
Wola³bym do 1000 z³ no ale to nie jest tak du¿a ró¿nica

Panowie mam pro¶bê mogliby¶cie podaæ nazwy firm które produkuj± "przyzwoite" i w przystêpnej cenie pistolety, które bêd± s³u¿y³y do nak³adania bazy i klaru Ewentualnie przyk³ady?

Co to podk³adu i szpachli natryskowej wezmê co¶ taniego tylko jaka dysza najlepsza? np
http://allegro.pl/pistole...2836603246.html
czy
http://allegro.pl/sico-pi...2839411638.html
czy
http://allegro.pl/pistole...2820238952.html
czy
http://allegro.pl/pistole...2792645186.html

My¶lê w³asnie o stajni Sico pistolety te sa do¶æ tanie a przecie¿ szpachel i podk³ad i tak siê szlifuje

Szlifierka:
http://allegro.pl/szlifie...2774266456.html
http://allegro.pl/pneumat...2776619766.html

Co s±dzicie o tym?

[ Komentarz dodany przez: gugun: 2012-12-03, 14:37 ]
brak archiwizacji linkow z allegro czy tez opisu,aukcje sie skoncza i temat straci sens...no ale mogles nie wiedziec wiec upominam poki co!!! nastepnym razem uzyj allegromat.pl

okoñ
Wys³any: 2012-12-02, 17:21   
0
UP DOWN

Co do kompresora to opcja nr. 3 wygl±da najciekawiej jak dla mnie, ale wiadomo jest to chiñszczyzna ;) . Co do wydajno¶ci tego kompresora to stara³ bym siê skontaktowaæ ze sprzedaj±cym bo te teoretyczne 560 l/min powinno siê przerodziæ w oko³o 400 l/min praktycznej wydajno¶ci co daje oko³o 2 min do nabicia butli 100l od 0-8 atm. Nie wiem czy czyta³e¶ mój w±tek ale ja zbudowa³em kompresor co w³a¶nie ma tak± wydajno¶æ a pompa ledwo co mi siê zmie¶ci³a na ten 100l baniaczek z silnikiem. Nastêpna rzecz to sprê¿arka na 230V silnik 3,3KW to sporo i mo¿e wywalaæ korki przy rozruchu, ale tu zale¿y wiele od twojej instalacji elektrycznej. Je¶li faktycznie to wszystko by siê zgadza³o to moim zdaniem jest wart tych pieniêdzy bo na pewno nie zbudujesz taniej. Na reszcie siê zbytnio nie znam wiêc nie bêdê siê wypowiada³ ;)

hamir 
Wys³any: 2012-12-02, 17:21   
0
UP DOWN

kompresor to wg mnie to ten o najwiekszej wydajnosci,pistolet to raczej poszukaj cos lepszego,maszynka to taka zeby kompresor dal rade,wazny jest skok na poczatek 5mm powinno wystarczyc,uniwrsalny.

zawi3j
Wys³any: 2012-12-02, 17:31   
0
UP DOWN

Pistolety te co poda³em to tylko z przeznaczeniem do szpachli natryskowej i podk³adu. nadadz± siê?

A jaki pistolet proponujecie do bazy i klaru?

karol2010
Wys³any: 2012-12-02, 22:33   
0
UP DOWN

Lackdoctor, Wszystko to co napisa³e¶ to standard je¶li chodzi o polerki ze ¶redniej pu³ki warto dodaæ ze nie ka¿de 1200W - 1200W równe.

PROJEKTER
Wys³any: 2012-12-03, 12:27   
0
UP DOWN

zawi3j napisa³/a:
Dodatkowo na wakacje planuje z kumplem zrobiæ auto pod KJSy(oby sie nie skoñczy³o na planach) i wygl±d jaki¶ te¿ by mu siê przyda³, a bieganie do lakiernika ¿eby zrobiæ to, to i tamto jest poronionym pomys³em.

To akurat twoja opinia i kilkunastu innych gówno zajadów - kole¶. Do tego opinia na wskro¶ bezczelna. Samo za³o¿enie przez Ciebie tematu "Amatorski Warsztat" jest ju¿ bezczelne. Amatorski to mo¿e byæ gara¿ ... a jak udajesz warsztat z tak± demonstracj± podej¶cia do sprawy to jest ju¿ "obsrana nora" a nie ¿aden Amatorski co¶ tam co sobie wykoncypowa³e¶.

Leje na to co Ty o tym my¶lisz. Z tolerancji ... wy¶mia³em tytu³ tej twojej b³azenady któr± tu odwalasz .... powstrzymuj±c siê od komentarza.

Takie durne tematy w kó³ko miel±ce sprawê taniego sprzêtu gów nianych materia³ów i tandetnych rozwi±zañ technicznych zas³uguj± na rozpie przenie ich agresj± i cha mêstwem ju¿ na poziomie drugiego postu. Wszytko czego szukasz ... niestety jest na tym forum. We¼ siê leniu do roboty i sobie poszukaj. :!:

Do pomocy takim paprok± których robotê potem wy¶miewaj± na forum koledzy po fachu nikt kto sie na tym zna to raczej sie nie ¶pieszy. Oczywi¶cie wdzia³em posty Lackdoktora ale to "Król Julian" gów nianych i tandetnych pomys³ów, ulubieniec gówno zjadów.

Dlatego kole¶ mia³e¶ dwa wyj¶cia.

1. Siedzieæ cicho ... przyj±æ na klatê ¿e¶ gów nozjad z du py, a nie z warsztatu i nie komentowaæ faktu, ¿e bran¿a lakiernicza gardzi takimi odpadami. Wtedy mog³e¶ s³uchaæ porad "Króla Juliana".

2. Mo¿esz powalczyæ o swój honor obes rañca z marginesu tej bran¿y i wtedy Ja z najwiêksz± przyjemno¶ci± rozpie rdziele temat AMATORSKI WARSZTAT chamskimi komentarzami ... bo twoja bezczelno¶æ i arogancja takiego zestawienia s³ów w tytule tylko na to zas³uguje. Obra¿asz ludzi którzy maj± warsztaty. Obra¿asz zawodowców.

3. Mo¿esz przej¶æ na PW i dyskutowaæ z "Królem Julianem" ... tam siê dowiesz jak tyraj±c piêæ lat mo¿na dalej tkwiæ w koziej du pie nie posuwaj±c siê o krok do przodu w rozwoju zawodowym i technicznym. Wybieraj .... Pa jacu udaj±cy lakiernika :tak:

( Jak Ja was kur...a nie cierpiê za to góno zjazdztwo i t± sraczkê zamiast mózgu ) To takie trudne zrobiæ co¶ od pocz±tku do koñca normalnie ? ... zgodnie z zasadami ? To takie trudne ruszyæ pecynem ? Pew nie, nie masz pieniêdzy ? ...No to siê kole¶ we¼ za jak±¶ robotê najemn±, a nie robisz syf w tej bran¿y z durnym usprawiedliwieniem. Zaje¼dzi³e¶ jeden komplet saficznego z³omu i pytasz gdzie kupiæ drugi komplet z³omu ? :sciana:

Bierzesz kasê to ju¿ nie jeste¶ "amator" tylko "nieuczciwa konkurencja" i spo³eczny z³odziej ... a mnie sprawia przyjemno¶æ kopanie z³odziej i têpienie cwaniaczków ¶miej±cych siê z tych uczciwych którzy jednak odwa¿nie zainwestowali w swoje warsztaty , latami sp³acaj±c kredyty i zobowi±zania. "Gów nozjad" to taki paso¿ytniczy gryzoñ to têpieni i kopania ... pamiêtaj o tym.

To publiczna przestrzeñ kole¶ i nie mam zamiaru udawaæ ¿e ciê nie widzê ,... mog³em to zrobiæ :/ ... ale postanowile¶ siê stawiaæ. Albo jeste¶ g³upi ? ... albo nie wiesz w jakiej pozycji sie ustawi³e¶ pierwszym swoim postem ?

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-12-03, 12:58   
0
UP DOWN

karol2010 napisa³/a:
Wszystko to co napisa³e¶ to standard je¶li chodzi o polerki ze ¶redniej pu³ki

Rupes , festo... to ¶rednia pó³ka?

zawi3j
Wys³any: 2012-12-03, 15:06   
+1
UP DOWN

ODA DO PROJEKTERA!

Projekter ale ty jeste¶ nie-do-je-ba-ny cz³owieku. We¼ lepiej wy-pie-rda-laj. Ku-rwa maæ mówiê jedno i to samo pracuje w warsztacie przy jedno¶ladach. Odprowadzam podatek. Rozumiesz?! Kur-wa maæ czujesz sie ura¿ony bo nie skorzysta³bym z twojej oferty?! Ka¿dego próbujesz uraziæ - cierpisz na kompleks wy¿szo¶ci?!

Warsztat - zapraszam do s³ownika. Cz³owieku wiesz ile znam INTERNETOWYCH HEJTERÓW (internet jest takich na pêczki wbij sobie na irc i tam sobie hejtuj)? My¶lisz ¿e boli mnie twoja opinia?! Obra¿asz innych bo ¿ycie daje ci po dupie? Z³y dzieñ mia³e¶? Kobieta Cie nie zaspokoi³a? Jak mi przykro :sciana:

Fakt nie staæ mnie na sprzêt za 10 000 z³ bo nie mam takiej gotówki(dla ciebie mo¿e to byæ jak dla mnie 10 z³ - inne realia). Nie bêdê mia³, pracujê jedynie w wakacje i w weekendy. W dni robocze siê uczê. Sprzêt siê liczy wiem i rozumiem to bardzo dobrze. Ale umiejêtno¶ci te¿ s± potrzebne. Zajmuje siê napraw± skuterów i motocykli i jestem w tym naprawdê dobry. Lubie to robiæ i jeszcze mi za to p³ac±. Czego chcieæ wiêcej jest zapa³, jest motywacja i jest przyjemno¶æ z wykonywanych prac.

Ahh by³by¶ pewnie zadowolony gdybym skorzysta³ z twoich projektów. Wtedy by¶ siê nie odezwa³ s³ówkiem prawda ? Bo przecie¿ to twoja "inwencja" i jest "za-je-bis-ta".

Skoro potrafiê co¶ naprawdê zrobiæ wolê zrobiæ to sam, nie chodzi tu nawet o pieni±dze tylko o satysfakcje. Mo¿na siê pochwaliæ patrz jak ³adnie wysz³o albo patrz jak epicko to zje-ba-³em. JA, bo JA to robi³em.

Ludzie twojego pokroju PROJEKTER nigdy czego¶ takiego nie zrozumiej±. Jeste¶ nikim dla mnie i dla wielu innych. Jeste¶ zwyk³± szar± mysz± która dla nikogo nic nie znaczy, bo nic sie ze ¶wiatem nie stanie jak znikniesz. Zapamiêtaj motyw przemijania bo to jest warte uwagi.

Szukaæ, szuka³em lecz nie znalaz³em interesuj±cych mnie informacji.

Nie mam zamiaru z tob± polemizowaæ. Bo i po co?! nic szczególnego nie wnosisz do tematu.

Cytat:
To publiczna przestrzeñ kole¶ i nie mam zamiaru udawaæ ¿e ciê nie widzê ,... mog³em to zrobiæ :/ ... ale postanowile¶ siê stawiaæ. Albo jeste¶ g³upi ? ... albo nie wiesz w jakiej pozycji sie ustawi³e¶ pierwszym swoim postem ?

O kur-wa nie wiedzia³em ¿e jeste¶ tak têpy i nieogarniêty hahahhahah :spoko: . Nie potrafi³e¶ mi pomóc tylko próbowa³e¶ mi wyperswadowaæ moj± inwencjê. Po jakiego chuja sie wpier-da-lasz?! Skoro chce to i tak kupie i to zrobiê. Prosi³em o porady. Twoje zdanie nic dla mnie nie znaczy, swoimi postami pokazujesz jedynie jaki jeste¶: arogancki, chamski i masz za du¿e mniemanie o sobie. Nie chce cie oceniaæ bo cie nie znam cz³owieku ale sam sie wpier-da-lasz w trudne sprawy. Powiem jeszcze raz TWOJA OPINIA NA MÓJ TEMAT NIC DLA MNIE NIE ZNACZY ROZUMIESZ TO?!

Przez twoje wypowiedzi wiêkszo¶æ tematów staje sie bezu¿yteczna przez Ciebie. Ty zani¿asz warto¶æ merytoryczn± tego forum. Bo trolujesz ka¿dego bo my¶lisz ¿e jeste¶ KIM¦. Czas przejrzeæ na oczy.
Wiec przestañ komentowaæ w tym topicu i zrób sobie jaki¶ lepszy design na stronie :-)

[ Komentarz dodany przez: gugun: 2012-12-03, 15:32 ]
grzeczniej mi tu k*rwa

gugun 
Wys³any: 2012-12-03, 15:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
zawi3j napisa³/a:
Potrzebujê kupiæ
1) kompreso

http://lakierowanko.info/...&start=50#67328
http://lakierowanko.info/...hp?t=6826#77749
http://lakierowanko.info/...hp?t=6611#75340
http://lakierowanko.info/...hp?t=2546#76214

zawi3j napisa³/a:
2) Pistolet

http://lakierowanko.info/...start=100#70155
http://lakierowanko.info/...start=100#70295

zawi3j napisa³/a:
2) Pistolet
3) Szlifierkê/polerkê
(co jeszcze mo¿e siê przydaæ ?)

http://www.lakierniczy.pl/

hamir 
Wys³any: 2012-12-03, 16:32   
0
UP DOWN

szkoda ze w tym temacie powialo snobizmem i chamstwem ;P

zawi3j
Wys³any: 2012-12-03, 17:30   
0
UP DOWN

Przepraszam ze mnie nerwy ponios³y. Pewnie to i tak nic nie zmieni no ale có¿. Dziêkujê ka¿demu za udzia³ w temacie i za wyczerpuj±ce wypowiedzi :spoko: .

marcus 
Wys³any: 2012-12-03, 17:51   
0
UP DOWN

Sk±d: ¶lask
no w³asnie zeby tak mistrza projektera zjechac to chyba niewypada raczej to podziekowac by mu trzeba za wiedze jaka zostawia na tym forum i to zupe³nie za darmo wiec niedziw sie ze cie tam troszke pacn±³ za tzw gówniane pomys³y ;) :)

karol2010
Wys³any: 2012-12-03, 18:09   
0
UP DOWN

Lackdoctor, Nie wchodze w to w jakie polerki wymieniasz i za ile wiem , ¿e ¶rednia pu³ka posiada to wszystko i ¿e nie ma sensu przep³acaæ...

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-12-03, 18:16   
0
UP DOWN

karol2010 napisa³/a:
¿e ¶rednia pu³ka posiada to wszystko

Jaki¶ przyk³ad?

PROJEKTER
Wys³any: 2012-12-03, 19:15   
0
UP DOWN

hamir napisa³/a:
szkoda ze w tym temacie powia³o snobizmem i chamstwem ;P

Masz ochotê co¶ dodaæ mo¿e do tych z dupy wytrzepanych pomys³ów na wyposa¿enie obesranej nory w durnym temacie sugeruj±cym, ¿e amator mo¿e prowadziæ warsztat ?
Nastêpny temat za³ó¿ temat o tym, ¿e deszcz jest suchy, a ¶nieg ciep³y.

Jak juz siê popisujecie tu g³upot± zawodow± w publicznej czê¶ci forum to raczej trochê pokory. Gówniany temat setny raz miel±cy kwestie zjechane ju¿ do ko¶ci ... Temat niezbêdny na forum jak cukrowy kuta sik :sciana:

Chcesz merytorycznie dostaæ w dupsko kole¶ ? … to dawaj wstecz do tego tematu
http://lakierowanko.info/...hp?t=6920#78889 ... i wyja¶nij mi swój przeanalizowany technicznie post p³yn±cy z twojej "grzecznej" wiedzy i bogatego do¶wiadczenia :
leoncjo napisa³/a:
Witam koledzy proszê o pomoc w wyborze pistoletu ma to byæ jeden do klaru i bazy,mam kompresor balma ns18,100l 295l/min chcia³bym co¶ dobrego za rozs±dn± cene do ok 700z³

hamir napisa³/a:
na wstepie odpada pistolet niskocisnieniowy,bo kompresor niewydoli...

Chali68
Wys³any: 2012-12-03, 19:28   
0
UP DOWN

Kolego Karol 2010 tak ¶ledzê te posty i oczom niewierzê piszesz ¶rednia pó³ka kolego Lackdoctor ma zupe³n± racjê! Podam Ci kolego ¶redni± pó³kê i to jest w³a¶nie jedyna ¶rednia nie za 340z³. Polerki takie jak np. BOSH GPO 12E, MILWAUKEE AP12 QE, HITAHI SP18 VA, MAKITA 9227CB, METABO PE12-175, DeWALT 849. To tak pogl±dowo. A górna pó³ka to np. FESTOOL SHINEX RAP 150FE. Ten sprzêt wytrzymuje naprawdê lata! Jak dla mnie nr.1. Ale wróæmy do tematu napisa³e¶ ¿e Makita niewytrzyma³a. A jaka polerka wytrzyma duszenie. Dam Ci przyk³ad Makita 9227 na przemiale w uk. Wytrzymuj± po 2–3lata gdzie lakieruje siê saaba i opla tylko wielkie kontrakty na przelakierowania nowych aut. Dodam ¿e to trzy zmiany. A ty tu piszesz ¿e niewytrzymuj±. T± makit± koledzy szlifuj± kamieñ nagrobkowy. ¦miem twierdziæ ¿e to co robicie po opisie to jaki¶ horror lub poprostu niedbalstwo. Pozdr.

zawi3j
Wys³any: 2012-12-03, 19:35   
0
UP DOWN

Gratuluje. Niech Mod zamknie ten temat bo do niczego tu nie dojdziemy.

PROJEKTER
Wys³any: 2012-12-03, 19:51   
0
UP DOWN

zawi3j napisa³/a:
Gratuluje. Niech Mod zamknie ten temat bo do niczego tu nie dojdziemy.

... ale do czego Ty chcia³e¶ doj¶æ jak tak zaczynasz temat na forum ? ^^ ... To by³a tylko kwestia czasu ¿eby ciê kto¶ szturchn±³. ;) Wszytko o co pytasz jest od dawna na forum i wisi tu na znak hañby syfu, g³upich pomys³ów i gów nowartego wyposa¿enia ... Niestety ju¿ TU jest. Jest w tym archiwum. Nie ma ¿adnego powodu ¿eby mieliæ to od nowa i od nowa i od nowa to samo ... szczególnie przy takim podej¶ciu.

Sprawd¼ sobie wszystko w archiwum ... albo pytaj przez PW "Króla Juliana". :tak:

Ale postult s³uszny zgadzam sie i popieram ... niech mod zamknie i wywali ten temat do ¶mietnika :tak:

zawi3j
Wys³any: 2012-12-03, 20:11   
0
UP DOWN

Wiem ¿e by³o, przewala³o siê miliony razy na forum. Ale gdybym znalaz³ satysfakcjonuj±c± mnie odpowied¼ nie zada³bym pytania. Nie prosi³bym tu o pomoc.

PROJEKTER
Wys³any: 2012-12-03, 20:14   
0
UP DOWN

zawi3j napisa³/a:
Przez twoje wypowiedzi wiêkszo¶æ tematów staje sie bezu¿yteczna przez Ciebie. Ty zani¿asz warto¶æ merytoryczn± tego forum. Bo trolujesz ka¿dego bo my¶lisz ¿e jeste¶ KIM¦.

Mam nadziej Pajacu ^^ Mam nadziej ¿e moje wypowiedzi powoduj± ¿e takie durne tematy jak ten staja siê bezu¿yteczne na forum. ¯a³uje tylko ¿e nie mam do¶æ czasu ¿eby dopie przyæ ka¿demu kto ma równie durne koncepcje jak ta twoja dziecinko. Jak przybêdzie takich obesr anych gówno zjadów jak TY to takim jak Ja bêdzie gorzej ... Jak takie ¶lamy obesrane znikn± z tego rynku i bran¿y to takim jak Ja bêdzie znacznie lepiej ... tak ¿e koniec pier dolenia kole¶ ... Wyno¶ sie w piz dziec z tym swoim amatorski warsztatem do Nibylandi tam maluj pêdzlema za 1 z³ i poleruj go³a dup± te skutery i snuj marzenia o wielkim warsztacie. Z takich durnych koncepcji jak twoja nikt nic nie ma ... jak ma stawaæ po czyje¶ stronei to na pewno nie bêdzie to nigdy gowniana nora z niedowinformowanym cwaniakuj±cym dzieciakiem udaj±ca warsztat.

Co do moje nie moje strony www ... jej utrzymanie kosztuje wiêcej ni¿ chcia³e¶ wydaæ na wyposa¿enie amatorskiego warsztatu gównoz jadzie ... trzeba byæ naprawdê bezczelnym arogantem ¿eby og³aszaæ na forum ¶wiatu publicznie ¿e siê ¿re ziemniaki ze skórk± i prowadzi warsztat lakierniczy ... Walnij siê w ³eb bidolu. Tego mi jeszcze brakuje ¿eby¶ pêtaku ¶ci±ga³ mnie do swojego poziomu gnoju z chlewu.

Lakiernia to minimum 20 000 na podstawowe wyposa¿enie i 50 000 na normalna adaptacjê obiektu z pozwoleniami ... usk³adasz to pisz o sobie mam warsztat, a jak nie usk³adasz i nie masz to zamknij ³askawie paszczê gównozjadzie :tak:

Gdyby¶ by³ amatorem to by¶ móg³ pytaæ w temacie dla amatorów jak siê bawiæ lakierowaniem ... a TY kto jeste¶ jak piszesz ¿e nie dasz zarobiæ ¿adnemu lakiernikowi tylko se kupisz z³om w Castoramie i sam se pomalujesz, a potem we¼miesz za to kasê ? Kim Ty jeste¶ ³ajzo jedna ¿eby by³o warto ci pomagaæ ? Z jakiego powodu mia³by ktokolwiek z zawodowców ci pomóc po takim tek¶cie obesrañcu ?

Nie w³a¼ mi w drogê :x:

[ Dodano: 2012-12-03, 20:15 ]
zawi3j napisa³/a:
Wiem ¿e by³o, przewala³o siê miliony razy na forum. Ale gdybym znalaz³ satysfakcjonuj±c± mnie odpowied¼ nie zada³bym pytania. Nie prosi³bym tu o pomoc.

Sranie w banie leniu. Gugun w minute wskaza³ ci liniki.

zawi3j
Wys³any: 2012-12-03, 21:32   
0
UP DOWN

A no tak przepraszam cie bardzo boisz sie konkurencji dlatego tak "têpisz ludzi" hahahahaha Nie chce mi sie nawet czytaæ tej twojej wypowiedzi panie ZAWODOWIEC. Przegl±da³em te tematy ju¿ wcze¶niej.

Co tak uczepi³e¶ siê tego warsztatu ? Nie interesuje mnie Twój ¿argon. Znów odsy³am do s³ownika. Nie pope³ni³em ¿adnego b³êdu u¿ywaj±c tego wyrazu.

Nie dam zarobiæ pod warunkiem ¿e potrafiê sam. Nie jestem jakim¶ kur-wa cudotwórc± ¿e zrobie wszystko. Ale je¶li potrafiê to czemu by nie?!

Zajmujê siê mechanik± jedno¶ladów i na tym sie skupiam. Samochody to tylko swoje, rodziny lub kumpli. Nic wiêcej. Wiadomo jakies proste prace. Nie potrzebujê do tego Bóg wie jakiego sprzêtu ¿eby raz na jaki¶ czas co¶ pomalowaæ. Ale jak ju¿ robiæ to z zadowalaj±cym oko efektem.

Po jakiego ja Ci siê w ogóle t³umaczê ?!

Co do wizytówki, nie przesadzajmy hosting(nie s±dzê ¿eby ta strona sta³a na dedyku) + domena rok nie jest tak kosztownym wydatkiem. Kolejno choæby zatrudnienie indywidualnego administratora te¿ nie jest kosztowne. Zgodzi³bym siê ze design móg³ trochê kosztowaæ - wiadomo unikatowy layout + kodowanie htmlowskie, nie jest tanie przy robieniu czego¶ takiego na zamówienie.

Temat umieszczony w tym dziale bo chyba tu powinien byæ ?! Przecie¿ zada³em pytanie odno¶nie sprzêtu. A jako ¿e jest to lakiernicze forum to konkretnego sprzêtu do lakiernictwa. Gdyby by³ topic w z³ym dziale mod by go pewnie wywali³ albo przeniós³.

Tyle w temacie. :sciana:

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-12-03, 21:48   
0
UP DOWN

zawi3j napisa³/a:
Po jakiego ja Ci siê w ogóle t³umaczê ?!

Bo tak przebiegaj± z nim rozmowy jak ma s³aby dzieñ i dupsko go boli.

marcus 
Wys³any: 2012-12-03, 23:37   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
dupsko go boli

no to juz chyba nie problem wystarczy stosowac jakis np procto-hemolan ;) :)

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-12-03, 23:40   
0
UP DOWN

marcus napisa³/a:
wystarczy stosowac jakis np procto-hemolan

Przed czy po?
Bo mo¿e ulotki nie czyta³ :x:

marcus 
Wys³any: 2012-12-04, 00:21   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
Przed czy po?

no profilaktycznie sie stosuje a tym bardziej jak juz sa objawy bo to przypad³osc tych co prowadza siedzacy tryb zycia np d³ugo siedzi sie przed kompem wiec i ty jestes narazony czy tam ja wiekszosc ;) :)

PROJEKTER
Wys³any: 2012-12-04, 13:16   
0
UP DOWN

zawi3j napisa³/a:
Temat umieszczony w tym dziale bo chyba tu powinien byæ ?! Przecie¿ zada³em pytanie odno¶nie sprzêtu. A jako ¿e jest to lakiernicze forum to konkretnego sprzêtu do lakiernictwa. Gdyby by³ topic w z³ym dziale mod by go pewnie wywali³ albo przeniós³.

Tyle w temacie. :sciana:

Mam nadziejê ¿e mod. ci to wywali, :tak: albo skasuje :tak:

Takich durnych tematów i wynurzeñ gównozjadów jest na tym forum w temacie sprzêtu jaka¶ setka. Powielasz ciapciaku pier do³y z czystego lenistwa ... a Ja jak sawsze sra m na takie powie¶ci o tym jaki to wspania³y jest sprzêt za stówê i ekstra warunki w gara¿u rodziców ... Sra m na to swoj± bol±c± du p±. ^^ ^^ ^^ . Na razie to was tu trochê za ma³o ... skrzyknij kolegów gównozjadów z tych obesranych dziupli gdzie dzi¶ temeraturka do lakierowania 1 st poni¿ej zera ^^ to wtedy sobie na was pou¿ywam. ^^ .

Kto was zmusza ¿eby siê wpie rdzielaæ w lakierowanie ? Jest masa tych co od lat lakieruj± i ju¿ okres gównianych patentów maj± za sob±. Znajd¼ sobie kogo¶ takiego kole¶, a nie zadajesz pytania o to jak urz±dziæ kolejn± obesran± norê i wku …wiasz innych swoimi durnymi pytaniami po to ¿eby siê upewniæ ¿e za 500 z³ da siê zrobiæ lakierniê. NIE DA SIÊ !
Wbij sobie do ³ba dzieciaku, ¿e zak³adaj±c takie tematy b³agasz o pogardê i mieszanie ciê z gównem. Oprócz Króla Gównozjadów nikt tu nie bêdzie ci udziela³ porad w temacie o barachle ... chyba ¿e sam siê w tanim gównie tapla.

Ten konkretny temat jest ch... ja wart od pierwszego postu. Tylko "Król Julian" b³ysn±³ tu swoj± z dupy wytrzepana wiedz± i "wieloletnim" do¶wiadczeniem gównozjada bazgrz±c co¶ na temat jakiej¶ przeceny na kit do okien, minie na stal, brzeszczot, szpachelkê i jakie¶ tam guzik warte cenzura z Castoramy ^^ .

Nie odpuszczê ci dzieciaku bo takie tematy pod wodz± wielokrotnego durnia miesi±ca sugeruj± innym, ¿e lakiernictwo da sie uprawiaæ w namiocie z folii inwestuj±c trzy stówki ze "¶winki". Tak to mo¿e sobie my¶leæ kto¶ kto ma sraczkê w g³owie zamiast mózgu ... a ¿e siê stawiasz i pleciesz tam co¶ o planie dzia³ania i inwestycji a inny dureñ klepie ciê po ramieniu i wspiera ... to Ja tradycyjnie :D ... Nasram na twoj± g³upi± koncepcjê "nowoczesne: wyposa¿enie i prawdopodobnie tysi±c kretyñskich pytaæ i b³agañ o pomoc. Bo ty ubzdura³e¶ sobie oczywi¶cie ¿e ... na ch...j czytaæ posty ... a potem ruszaæ mózgiem, jak mo¿na bezkarnie za³o¿yæ temat i tysiêczny raz mieliæ to samo szambo. Bieda ci wypali³a mózg kole¶.

Wad± swobody wypowiedzi w takich miejscach jest to ¿e niestety ka¿dy dureñ mo¿e napisaæ co mu siê tam we ³bie roi na temat zawodowy i zatytu³owaæ to szumnie "warsztat". Na szczê¶cie mam chwilê to mogê was trochê pokopaæ po du pach ^^ . To co wy z tym zrobicie i jak do tego podchodzicie to mi dynda. Najwa¿niejsze ¿e temat jest gówno wart± przepychank± z kierunkiem na forum owy ¶mietnik :tak: .

Za³ó¿ kolejny o syfie i ¶mieciach ... rozpie prze siê kolejny ^^

Nie wbijaj sobie do pe cynki ¿e co¶ tam robisz i sie rozwijasz ... krêcisz siê w kó³ko za swoim kocim ogonem i nadal masz norê, a nie warsztat .... gdyby¶ mia³ w±tpliwo¶ci czy to nora czy warsztat to dawaj tu na forum adres i dane ... sprawdzimy jaka jest ró¿nica miêdzy gównozjadem z obesranej nory, a normalnym warsztatem lakierniczym :tak: .

Dawno temu próbowa³em was przekonywaæ ... dzi¶ otwarcie i kompletnie pogardzam idiotami. Dawno temu na tym forum nie by³o moich postów 1400 postów i kolejnych tysiêcy z pytaniami i uzupe³nieniem tego co w lakiernictwie uznaæ mo¿na za podstawê, tego co uznaæ mo¿na za standard. Dawno temu mogli¶cie nie wiedzieæ. Teraz jest ju¿ jasne co jest czarne a co bia³e.

Ja ¿yje z tej profesjonalnej czê¶ci bran¿y od 23 lat. Moje sumienie nie pozwala mi na publiczne tolerowanie jakiego¶ koziego bubka który oderwa³ siê od futra spad³ na ziemiê i go ol¶ni³o ¿e zrobi sobie lakierniê. Moje oburzenie na tych którzy cwaniakuj± i wprost ¶miej± siê z tych którzy s± wzorem w tej bran¿y siêga ju¿ takiego poziomu ... ¿e z gró¼b przejdê w koñcu do czynów. Zacznê was ordynarnie podpier dalaæ do odpowiednich instytucji ¿eby¶cie zaczêli w koñcu zdawaæ sobie sprawê z tego co ma wp³yw na cenê wykonywanych us³ug i u¶wiadomili sobie ¿e walaæ syf za grosze skutecznie i bezpowrotnie psujecie ten rynek i bran¿ê refinishu :tak:

Skapujcie wreszcie bezczelne gównozjady, ¿e dopóki siedzicie cicho i w tej ciszy pytacie o kwestie zawodowe, dopóki chcecie krok po kroku pod±¿aæ w prawid³owym kierunku legalnej lakierni, wyposa¿onej w to w co lakiernia wyposa¿ona byæ musi ... MUSI a nie MO¯E ... to Ja jestem pierwszy który wam za darmo pomo¿e. Przymknê oko na to, ¿e jest jak jest ... ¿e gromadzicie kapita³, szukacie rozwi±zañ, uczycie siê robienia na tym biznesu. ¯eby do czego¶ doj¶æ trzeba stan±æ na pocz±tku drogi i ruszyæ do przodu bez przystanków. W po³owie tej drogi mogê wam pomóc ... Mogê pomóc nawet na pocz±tku ... ale do tego potrzebny jest mózg w waszej g³owie, a nie d¿em jak u paproka z Rawicza.

Gdy spotykam sie z bezczelno¶ci± podej¶cia do tej bran¿y, arogancj±, olewaniem zasad, i do tego oficjalnym wypisywaniem, ¿e to ta profesjonalna strona bran¿y to idioci bo przeinwestowali , bo po cho lerê SATA jak jest SICO, na co kabina jak @Lackdoktor maluje w psiarni i nie ma ¶mieci w lakierze, na co te formalno¶ci, na co promiennik, filtr powietrza czy osuszacz ? .... Jak osuszacz mo¿na sobie zrobiæ z rurki i wiadra z wod± ... co Krzysiu ? ^^

Jak to czytam to tak sobie kombinuje :> ... NADAL T£UMACZYÆ ? .... ZACZ¡Æ AGRESYWNIE K¡SAÆ ? ... czy mo¿e PODJ EBAÆ BEZCZELNEGO GÓW NOZJADA i opublikowaæ fina³ jako przestrogê dla tych którzy my¶l±, ¿e s± tacy zajebi¶cie anonimowi i mog± byæ bezczelni na forum bran¿owym, ¿e mog± ignorowaæ zasady i dedykowane dla tej bran¿y wyposa¿enie ? ... No to jak ? Kto z was pierwszy wklei tu reklamê swojej lakierenki ? :cool: .... tego „AMATORSKIEGO WARSZTATU” ^^ . ¦mia³o moja firma w necie jest pod nazw± projekter. :tak: … a wasze ?

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: