Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
zawi3j
Wysłany: 2012-11-29, 20:42   Amatorski warsztat
0
UP DOWN

CzeœÌ :help:

Panowie i panie potrzebujĂŞ pomocy.
Pistolet ktĂłrym lakierowaÂłem wysiadÂł, a kompresor ktĂłry posiadam nie nadaje siĂŞ do wiĂŞkszych prac i na dÂłuÂższÂą metĂŞ.

PotrzebujĂŞ kupiĂŚ
1) kompresor (ewentualnie czêœci do budowy jesli wyjdzie lepiej i taniej, smyka³kê jak¹œ posiadam wiec nie bedzie problemu z budow¹)
2) Pistolet
3) SzlifierkĂŞ/polerkĂŞ
(co jeszcze moÂże siĂŞ przydaĂŚ ?)

Kompresor dobrze Âżeby dawaÂł sobie rade z piaskowaniem nawet maÂłych elementĂłw. SprzĂŞt nie bĂŞdzie uÂżywany jak w lakierniach tylko od czasu do czasu Âżeby coÂś zrobiĂŚ, polakierowaĂŚ. A sprzĂŞt w garaÂżu zawsze siĂŞ przyda :-) ChciaÂłbym pokombinowaĂŚ i nabraĂŚ trochĂŞ wprawy w lakiernictwie samochodowym, wiĂŞc bĂŞdzie to tez zestaw edukacyjny ;-)
BudÂżet okoÂło 2 tysiĂŞcy w porywach do 2,5 tys. zÂł. (wiem Âże to dla was Âśmieszne ale takie sÂą moje realia niestety...)

MichuMachu
Wysłany: 2012-11-29, 21:06   
0
UP DOWN

W dziale pomoc dla amatorĂłw masz zakÂładki o kompresorach i pistoletach do 100 PLN na samej gĂłrze. A w dziale warsztat jest zakÂładka o pistoletach teÂż na samej gorze.

karol2010
Wysłany: 2012-11-29, 21:11   
0
UP DOWN

Poleruje na codzieĂą auta w firmie i co do polerki mogĂŞ doradziĂŚ ci tyle:
Polerka firmy DTW- bardzo dobra koszt ok 340z³ ale u nas na warsztacie wytrzymuj¹ jako jedyne 2 lata. Kupi³em dla siebie prywatnie powermed czy coœ takiego i pad³a po tym jak spolerowa³em pó³ auta. A i co do polerek kupuj mocne zeby ci nie stawa³a jak doÌiœniesz .

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-11-29, 21:40   
+1
UP DOWN

zawi3j napisał/a:
ChciaÂłbym pokombinowaĂŚ i nabraĂŚ trochĂŞ wprawy w lakiernictwie samochodowym, wiĂŞc bĂŞdzie to tez zestaw edukacyjny

UWAGA !!!!!
Podstawowy zestaw maÂłego lakiernika.
- kompresor 2 t³okowy ze zbiornikiem 50 litrów o wydajnoœci 280 l/min (wydajnoœÌ praktyczna)
- odwadniacz z reduktorem yato 1/2 cala :spoko:
- pistolet... hmm, tu zdania sa podzielone, czyli : lare (jakie pytaj sklep) sico bronze 1.3rp, airgunsa 1.3, tiger 1.4rp,
- szlifierka pneumatyczna o skoku 3-5 mm (bierz 5mm na poczatek, bo obrabiac i tak skonczysz na mokro)
- polerka LARE (najlepszy wybĂłr) odpowiednik rupesa lh18ez... jest stabilizacja obr :spoko:
- trzy hebelki rĂŞczne, twardy, gietki i krĂłtki, plus cos w stylu klocka szlifierskiego, guma na papier wodny
- odpowiedni w¹¿ i szybkoz³¹czki rectusa

To tyle na poczatek.
Tym zestawem zaczynajÂąc wyprzedzisz na starcie wielu porabiajÂących lakiernikĂłw.

[ Dodano: 2012-11-29, 21:40 ]
karol2010 napisał/a:
A i co do polerek kupuj mocne zeby ci nie stawaÂła jak doĂŚiÂśniesz .

Nie moc a stabilizacja obrotĂłw jest wazna.

JAROGTS
Wysłany: 2012-11-29, 21:50   
0
UP DOWN

http://kneblewski.com.pl/...R-SYS-MAXI/5528
A taka moÂże byĂŚ?;p

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-11-29, 22:18   
0
UP DOWN

JAROGTS napisał/a:
A taka moÂże byĂŚ?;p

Nie ;)

Bo caÂła kasa kolegi sie skoĂączy na samej polerce. :idea:

hamir 
Wysłany: 2012-11-30, 13:08   
0
UP DOWN

tez polecam polerke LARE spoko:maszynka to z K2 np,tylko patrz na zapotrzebowanie powietrza :) a pistolet..to juz z czasem zobaczysz roznice..

[ Dodano: 2012-11-30, 13:12 ]
aha i duzo cierpliwosci :) :) :)

piwo76
Wysłany: 2012-11-30, 23:02   
0
UP DOWN

nie ma co uczyÌ sie na innych tylko od razu sata 3 sztuki baza podklad i klar,maszynka rupes z odsysaczem dwie sztuki trzeba skok 3 i 6.kompresor butla z 270 ltr ¿eby te saty i rupesy uci¹gn¹³.no i promiennik na zime mus.a polerka byle by³a ja mam sparky z castoramy i idzie

karol2010
Wysłany: 2012-11-30, 23:46   
0
UP DOWN

Lackdoctor, moc nie jest waÂżna to kup sobie z marketu polerkĂŞ za 100zÂł i zobaczysz jak bĂŞdzie ci stawaĂŚ na twardej gÂąbce regulacja obrotĂłw to standard robiĂŞ w tym codziennie od 4 lat i wiem co mĂłwiĂŞ.......

JAROGTS, po co ci taki drogi zestaw?? i jescze tylko 1200w nie szkoda ci kasy?? Ostatnio w firmie kupiliÂśmy makitĂŞ za ok 1000zÂł z kawaÂłkiem (nie wiem dokÂładnie ile bo szef kupowaÂł) i padÂła szybciej niÂż DWT za ok 400zÂł

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-12-01, 00:12   
0
UP DOWN

karol2010 napisał/a:
moc nie jest waÂżna to kup sobie z marketu polerkĂŞ za 100zÂł i zobaczysz jak bĂŞdzie ci stawaĂŚ na twardej gÂąbce regulacja obrotĂłw to standard robiĂŞ w tym codziennie od 4 lat i wiem co mĂłwiĂŞ.......

Regulacja obrotĂłw ???? Wiesz co mĂłwisz????
Jednak nie wiesz, ale to nic.
Czas siĂŞ dowiedzieĂŚ, to nie boli.

Stabilizacja obrotów, miêkki rozruch, awaryjne wy³¹czenie zasilania przy zablokowaniu pada,,, do tego podwójny mechanizm zêbatkowy przeniesienia mocy... to jest wa¿ne.
Dodaj do tego lekkÂą, porĂŞczna konstrukcjĂŞ, ekonomiczny silnik o odpowiednio dobranej mocy,,, tak, 1200 watt to przemyslana moc silnika zastosowana w profesjonalnych maszynach polerskich.

JAROGTS napisał/a:
A taka moÂże byĂŚ?;p

Wiesz Âże to idealna maszynka.
Ja mam rupesa LH18EZ i juÂż trzeci rok leci jak nim porabiam tfu, tfu.. bezawaryjnie.
Ale festoo to oko cieszÂąca maszynka.

PROJEKTER
Wysłany: 2012-12-01, 09:25   Re: Amatorski warsztat
0
UP DOWN

zawi3j napisał/a:

Pistolet ktĂłrym lakierowaÂłem wysiadÂł, a kompresor ktĂłry posiadam nie nadaje siĂŞ do wiĂŞkszych prac i na dÂłuÂższÂą metĂŞ.

^^ ^^ ^^ AMATORSKI WARSZTAT !

zawi3j
Wysłany: 2012-12-01, 11:48   Re: Amatorski warsztat
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
zawi3j napisał/a:

^^ ^^ ^^ AMATORSKI WARSZTAT !

PrzeglÂądajÂąc to forum zauwaÂżyÂłem Âże bardzo lubisz nabijaĂŚ sobie posty. JeÂśli nie masz nic do dodania, nie rĂłb tego. :spoko:

Co do pistoletu nie wiem czy jest sens kupowaĂŚ taki do 100 zÂł przecieÂż pewnie on zaraz siĂŞ rozsypie a zamienniki do niego prawdopodobnie nieosiÂągalne.
SprĂŞÂżarki 50L to nie za maÂło ? jakÂą powierzchniĂŞ bym mĂłgÂł pomalowaĂŚ (wiem Âże jest to uzaleÂżnione od zapotrzebowania pistoletu)

juny 
Wysłany: 2012-12-01, 12:13   
0
UP DOWN

Ja mam pistolet za 80zÂł sico bronze
troche juÂż pomalowaÂł i jak narazie nie widze Âżeby narzekaÂł :D

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-12-01, 12:21   
+1
UP DOWN

zawi3j napisał/a:
SprĂŞÂżarki 50L to nie za maÂło ? jakÂą powierzchniĂŞ bym mĂłgÂł pomalowaĂŚ

KaÂżdÂą, pod warunkiem Âże to nie bĂŞdzie pistolet hvlp.
Ale spoko, jak masz mo¿liwoœÌ to kup z wiekszym zbiornikiem, ale uwa¿aj na œciemê sprzedaj¹cych, bo takie sprê¿arki w ni¿szych cenach mog¹ mieÌ mizern¹ wydajnoœÌ i nic wiekszy zbiornik nie pomo¿e.

Sam miaÂłem 50 litrĂłw zbiornik i wydajnoÂśc proaktyczna kompresora 460 l/min.
Zmieni³em na 200 litrowego potwora o wydajnoœci a¿¿¿¿ 360 l/min .
Wiêc dobrze jest mieÌ wydajny kompresor z du¿¹ butl¹ a to kosztuje.
Lub skupiĂŚ siĂŞ na wydajnoÂści a dodatkowy baniak po prostu doÂłoÂżyĂŚ.

zawi3j
Wysłany: 2012-12-01, 13:16   
0
UP DOWN

A co do pistoletĂłw sÂą jakieÂś uniwersalne do nakÂładania "wszystkiego" czy np do podkÂładu musi byĂŚ inny niÂż do bazy i klaru ? Co ze szpachlÂą natryskowÂą jak to siĂŞ ma przy wyborze pistoletu?

hamir 
Wysłany: 2012-12-01, 14:30   
0
UP DOWN

jak Cie kasa cisnie to do bazy i klaru jeden wystrczy na poczatek np 1.4,natomiast do podkladu to pasuje cos z wieksza dysza np 1.8

okoĂą
Wysłany: 2012-12-01, 16:38   
0
UP DOWN

Powiedz mo¿e jak czêsto zamierzasz robiÌ czy tylko dla siebie i rodziny czy chcesz te¿ na tym zarabiaÌ to trochê bardziej otworzy sytuacjê, bo szkoda kupowaÌ drogi du¿y sprzêt jak chcesz tylko dla siebie dzia³aÌ bez nacisku na czas czyli hobbistycznie ;) ale znów jeœli chcesz na tym zarabiaÌ to wiadomo pó³ œrodki nie powinny mieÌ tu miejsca bo to czas i pieni¹dze które uciekaj¹ z tanim sprzêtem ;)
edit.
Tu masz trochĂŞ o budowie kompresora w moim wykonaniu z pomocÂą kolegĂłw z forum za co im dziĂŞkujĂŞ ;)
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=5346

hamir 
Wysłany: 2012-12-01, 19:06   
0
UP DOWN

ha.zawsze zaczyna sie dla znajomych,rodziny,potem temu,tamtemu itd ;) ..do lakierowania to lepiej pomysl o ciut lepszym sprzecie,bo to Ci sie zwroci,do podkladu czy natryskowej to moze byc cos za 100 na poczatek,przewaznie i tak sie dociera te warstwy wiec niemusisz odrazu ladowac duzo pieniedzy w takie zabawki. :)

okoĂą
Wysłany: 2012-12-01, 19:41   
0
UP DOWN

A drugi pistolet w zale¿noœci od kompresorka ;) Jeœli masz jak¹œ butle to mo¿na siê pokusiÌ o zrobienie wychodzi to ca³kiem nieŸle jednak jest sporo do kupienia no i sporo grzebania ale za to mo¿na zainwestowaÌ w mocniejsz¹ pompê co na pewno siê przyda. WielkoœÌ butli wcale nie jest najwa¿niejsza bo jak masz mocn¹ sprê¿arê która daje wiêcej powietrza niz zu¿ywa pistolecik to butelka 50 to jest za œwiat bo powietrza nigdy nie braknie po prostu kompresor bêdzie czêœciej siê w³¹cza³ i wy³¹cza³ ;)

PROJEKTER
Wysłany: 2012-12-02, 09:06   Re: Amatorski warsztat
+2
UP DOWN

zawi3j napisał/a:
PrzeglÂądajÂąc to forum zauwaÂżyÂłem Âże bardzo lubisz nabijaĂŚ sobie posty. JeÂśli nie masz nic do dodania, nie rĂłb tego. :spoko:

Chyba raczej ... NabijaĂŚ guzy za durne pomysÂły. ^^ Na razie siĂŞ jeszcze nie kwalifikujesz amatorze, ale twĂłj pierwszy post jest po prostu jajcarski. Tak siĂŞ zawsze koĂącz olewanie rad i kupowanie gĂłwnianego sprzĂŞtu, albo zbieranie zÂłomu do garaÂżu. Najgorsze Âże niczego ciĂŞ to nie nauczyÂło, i nawet tytuÂł tego tematu nie ochroni ciĂŞ przed zalewem krytyki jak mnie draÂżnisz. Durne koncepcje zawsze warte sÂą awantury.

Zachowaj swoje komentarze dla siebie ... bo raczej nie przeglÂądaÂłeÂś tego forum jak przychodzi ci do bani chĂŞĂŚ wymiany ze mnÂą postĂłw w temacie o zÂłomie syfie i gĂłwno wartym sprzĂŞcie do malowania ... nawet w tzw. amatorskiej lakierni. Bierzesz kasĂŞ za to co robisz to juÂż amator nie jesteÂś ... a jak malujesz za kasĂŞ ... to wystawiaj dupĂŞ do kopania albo siedÂź cichutko :x: . … a kasĂŞ bierzesz bo to wyÂłazi z tych twoich postĂłw. Nie komentuj … albo komentuj … mÂądralo !

lordik 
Wysłany: 2012-12-02, 14:04   
0
UP DOWN
narazie amator :)

Podstaw¹ s¹ umiejêtnoœci lecz sprzêt te¿ gra bardzo du¿¹ rolê.
Kup sobie w pierwszej kolejnoÂści dobry kompresor!!
Pistolet moÂże byĂŚ sÂłabszy bo jak siĂŞ nie umie malowaĂŚ to i SATA nie pomoÂże...
poĂŚwiczysz sobie na sÂłabszym gunie sprĂŞÂżarkĂŞ juÂż byÂś miaÂł jak by ci to wychodziÂło to i oscylkĂŞ mĂłgÂłbyÂś sobie dokupiĂŚ i by sprĂŞÂżarka wyrobiÂła i nie musiaÂł byÂś drugiej kupowaĂŚ
(tylko jak by ci siê ju¿ nie chcia³o tego robiÌ to nie przez si³ê bo to nie by³o by sensu robota ma sprawiaÌ przyjemnoœÌ !!!)
A potem inwestuj w sprzĂŞt i w warunki pracy :D
Pozdrawiam

zawi3j
Wysłany: 2012-12-02, 14:40   
0
UP DOWN

Ale ty jesteœ <censored> PROJEKTER(wiem ban pewnie poleci jak nic). G³owa ma³a. Nie snuj nêdznych i gówno wartych teorii. Jak mo¿e zauwa¿y³eœ "lakierowa³em" tylko jedn¹ czêœÌ samochodu(mojego samochodu) i pojawi³ siê tu nawet temat na tym forum. Nie maluje za kasê, za ma³e umiejêtnoœci posiadam.

Zajmuje siĂŞ remontem skuterĂłw oraz tuningiem mechanicznym do klas sport, mid race, racing, evo itp Wymieniam wyeksploatowane czĂŞÂści i przygotowujĂŞ jednoÂślady do sezonu. Taka maÂła robotka garaÂżowa. Za to panie PROJEKTER mi pÂłacÂą. Ale przydaÂłaby siĂŞ do tego takÂże taka mini lakiernia. Czasem pytajÂą czy nie zrobiÂłbym im jakiegoÂś malowania bo seryjne im siĂŞ znudziÂło czy jest podrapane. DostajĂŞ teÂż skutery po szlifach czy lekkich wypadkach i wypadaÂło by teÂż mĂłc naprawiĂŚ stronĂŞ optycznÂą a nie tylko mechanicznÂą.

LakierowaÂłem jedynie skutery bliskich znajomych panie PROJEKTER.
Teraz po malowaniu nadkola w mojej viki pomyÂślaÂłem Âże moÂżna by poszerzyĂŚ trochĂŞ ofertĂŞ skoro malowanie wyszÂło naprawdĂŞ dobrze. Dlatego nie potrzebujĂŞ jakiegoÂś sprzĂŞtu za 10 000 zÂł czy wiĂŞcej do tych moich prac. Lakierowanie skuterĂłw i raz na jakiÂś czas cos przy samochodzie(ale Âżebym mĂłgÂł swobodnie lakierowaĂŚ nie robiÂąc wiĂŞkszych przerw podczas pracy). ZresztÂą jeszcze przy viki mam do lakierowania tylny zderzak i przedni.

Dodatkowo na wakacje planuje z kumplem zrobiĂŚ auto pod KJSy(oby sie nie skoĂączyÂło na planach) i wyglÂąd jakiÂś teÂż by mu siĂŞ przydaÂł, a bieganie do lakiernika Âżeby zrobiĂŚ to, to i tamto jest poronionym pomysÂłem.

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-12-02, 15:16   
+1
UP DOWN

zawi3j napisał/a:
Nie maluje za kasĂŞ, za maÂłe umiejĂŞtnoÂści posiadam.

Podstawa na forum (znam z autopsji :sciana: ) nie tÂłumaczyĂŚ siĂŞ nikomu.
A tym bardziej Projekterowi, bo to inny punkt widzenia i NIGDY CiĂŞ nie zrozumie (przynajmniej oficjalnie do tego sie nie przyzna).

Moja opcja, ktĂłra podaÂłem kilka postĂłw wyÂżej, jest optymalna do moÂżliwoÂści, wymagaĂą i oczekiwaĂą.
Na tym nie stracisz, nawet w wypadku rezygnacji z tego rodzaju dziaÂłaĂą - czyt. lakiernictwo.

Jako Âże przedstawiÂłeÂś opcje 2500 zÂł, to dostosowaÂłem siĂŞ do twoich wymagaĂą.

Po co wymyÂślaĂŚ pokrĂŞcone teorie o mega wymaganiach sprzetowych na poczatku drogi lakierniczej, kiedy tak naprawdĂŞ aby prace Twojego typu wykonaĂŚ poprawnie starczy 1000 zÂł zainwestowane w sprzĂŞt.

Ale takie coÂś uwÂłacza dumie lakierniczej wielu osĂłb i zaraz po tym lecÂą opinie o gĂłwnianym sprzĂŞcie, braku mozliwoÂści poprawnej aplikacji, atomizacji, awaryjnoÂści.. bla, bla, bla...
Jednak do pomalowania skuterka, owiewki czy bÂłotnika, kaÂżdy dobrze wie ile potrzeba luftu.

hamir 
Wysłany: 2012-12-02, 15:45   
+1
UP DOWN

zawi3j wazne zeby miec koncepcje i checi!a u Ciebie niema z tym problemu :spoko: ..nie popelnia bledu ten co nic nie robi.dobrze ze masz pasje i ja realizujesz!niektorzy wola siedziec pod sklepem z piwem i narzekac ze sie nic nie da w tym kraju :) z czasem dojdziesz do wszystkiego..umiejetnosci i sprzetu :)

zawi3j
Wysłany: 2012-12-02, 16:25   
0
UP DOWN

Zreszt¹ kto by mi da³ teraz samochód do zrobienia :P tylko znajomi nikt wiêcej. Klient widzi ch³opaczek 18 lat co uczy sie w ogólniaku w klasie maturalnej bierze to co mia³ daÌ i spier*** ¿eby nie spartaczy³ roboty. Przerabia³em to ju¿ na pocz¹tku. Wyrobi³em sobie dobr¹ renomê i chwal¹ sobie mnie ^^ (jak do tej pory). Po pierwsze czas realizacji, starannoœÌ wykonywanych prac i warunki.

ZresztÂą nie rozmawiamy tu o tym czym ja siĂŞ zajmujĂŞ tylko jak powinienem wyposaÂżyĂŚ mĂłj warsztat. Nie mam zamiaru udowadniaĂŚ nikomu co i ile i jak. ZakoĂączmy ten offtopic.

Lackdoctor, bardzo dziĂŞkujĂŞ ;-)

Co do kompresora(chyba ze bym przejechaÂł sie do castoramy i sprawdziĂŚ ich ofertĂŞ):
1. http://allegro.pl/kompres...2804116094.html
2. http://allegro.pl/sprezar...2803722489.html
3. http://allegro.pl/kompres...2808047976.html
Wola³bym do 1000 z³ no ale to nie jest tak du¿a ró¿nica

Panowie mam proÂśbĂŞ moglibyÂście podaĂŚ nazwy firm ktĂłre produkujÂą "przyzwoite" i w przystĂŞpnej cenie pistolety, ktĂłre bĂŞdÂą sÂłuÂżyÂły do nakÂładania bazy i klaru Ewentualnie przykÂłady?

Co to podkÂładu i szpachli natryskowej wezmĂŞ coÂś taniego tylko jaka dysza najlepsza? np
http://allegro.pl/pistole...2836603246.html
czy
http://allegro.pl/sico-pi...2839411638.html
czy
http://allegro.pl/pistole...2820238952.html
czy
http://allegro.pl/pistole...2792645186.html

Myœlê w³asnie o stajni Sico pistolety te sa doœÌ tanie a przecie¿ szpachel i podk³ad i tak siê szlifuje

Szlifierka:
http://allegro.pl/szlifie...2774266456.html
http://allegro.pl/pneumat...2776619766.html

Co sÂądzicie o tym?

[ Komentarz dodany przez: gugun: 2012-12-03, 14:37 ]
brak archiwizacji linkow z allegro czy tez opisu,aukcje sie skoncza i temat straci sens...no ale mogles nie wiedziec wiec upominam poki co!!! nastepnym razem uzyj allegromat.pl

okoĂą
Wysłany: 2012-12-02, 17:21   
0
UP DOWN

Co do kompresora to opcja nr. 3 wygl¹da najciekawiej jak dla mnie, ale wiadomo jest to chiùszczyzna ;) . Co do wydajnoœci tego kompresora to stara³ bym siê skontaktowaÌ ze sprzedaj¹cym bo te teoretyczne 560 l/min powinno siê przerodziÌ w oko³o 400 l/min praktycznej wydajnoœci co daje oko³o 2 min do nabicia butli 100l od 0-8 atm. Nie wiem czy czyta³eœ mój w¹tek ale ja zbudowa³em kompresor co w³aœnie ma tak¹ wydajnoœÌ a pompa ledwo co mi siê zmieœci³a na ten 100l baniaczek z silnikiem. Nastêpna rzecz to sprê¿arka na 230V silnik 3,3KW to sporo i mo¿e wywalaÌ korki przy rozruchu, ale tu zale¿y wiele od twojej instalacji elektrycznej. Jeœli faktycznie to wszystko by siê zgadza³o to moim zdaniem jest wart tych pieniêdzy bo na pewno nie zbudujesz taniej. Na reszcie siê zbytnio nie znam wiêc nie bêdê siê wypowiada³ ;)

hamir 
Wysłany: 2012-12-02, 17:21   
0
UP DOWN

kompresor to wg mnie to ten o najwiekszej wydajnosci,pistolet to raczej poszukaj cos lepszego,maszynka to taka zeby kompresor dal rade,wazny jest skok na poczatek 5mm powinno wystarczyc,uniwrsalny.

zawi3j
Wysłany: 2012-12-02, 17:31   
0
UP DOWN

Pistolety te co podaÂłem to tylko z przeznaczeniem do szpachli natryskowej i podkÂładu. nadadzÂą siĂŞ?

A jaki pistolet proponujecie do bazy i klaru?

karol2010
Wysłany: 2012-12-02, 22:33   
0
UP DOWN

Lackdoctor, Wszystko to co napisaÂłeÂś to standard jeÂśli chodzi o polerki ze Âśredniej puÂłki warto dodaĂŚ ze nie kaÂżde 1200W - 1200W rĂłwne.

PROJEKTER
Wysłany: 2012-12-03, 12:27   
0
UP DOWN

zawi3j napisał/a:
Dodatkowo na wakacje planuje z kumplem zrobiĂŚ auto pod KJSy(oby sie nie skoĂączyÂło na planach) i wyglÂąd jakiÂś teÂż by mu siĂŞ przydaÂł, a bieganie do lakiernika Âżeby zrobiĂŚ to, to i tamto jest poronionym pomysÂłem.

To akurat twoja opinia i kilkunastu innych gĂłwno zajadĂłw - koleÂś. Do tego opinia na wskroÂś bezczelna. Samo zaÂłoÂżenie przez Ciebie tematu "Amatorski Warsztat" jest juÂż bezczelne. Amatorski to moÂże byĂŚ garaÂż ... a jak udajesz warsztat z takÂą demonstracjÂą podejÂścia do sprawy to jest juÂż "obsrana nora" a nie Âżaden Amatorski coÂś tam co sobie wykoncypowaÂłeÂś.

Leje na to co Ty o tym myÂślisz. Z tolerancji ... wyÂśmiaÂłem tytuÂł tej twojej bÂłazenady ktĂłrÂą tu odwalasz .... powstrzymujÂąc siĂŞ od komentarza.

Takie durne tematy w kó³ko miel¹ce sprawê taniego sprzêtu gów nianych materia³ów i tandetnych rozwi¹zaù technicznych zas³uguj¹ na rozpie przenie ich agresj¹ i cha mêstwem ju¿ na poziomie drugiego postu. Wszytko czego szukasz ... niestety jest na tym forum. WeŸ siê leniu do roboty i sobie poszukaj. :!:

Do pomocy takim paprok¹ których robotê potem wyœmiewaj¹ na forum koledzy po fachu nikt kto sie na tym zna to raczej sie nie œpieszy. Oczywiœcie wdzia³em posty Lackdoktora ale to "Król Julian" gów nianych i tandetnych pomys³ów, ulubieniec gówno zjadów.

Dlatego koleÂś miaÂłeÂś dwa wyjÂścia.

1. SiedzieÌ cicho ... przyj¹Ì na klatê ¿eœ gów nozjad z du py, a nie z warsztatu i nie komentowaÌ faktu, ¿e bran¿a lakiernicza gardzi takimi odpadami. Wtedy mog³eœ s³uchaÌ porad "Króla Juliana".

2. Mo¿esz powalczyÌ o swój honor obes raùca z marginesu tej bran¿y i wtedy Ja z najwiêksz¹ przyjemnoœci¹ rozpie rdziele temat AMATORSKI WARSZTAT chamskimi komentarzami ... bo twoja bezczelnoœÌ i arogancja takiego zestawienia s³ów w tytule tylko na to zas³uguje. Obra¿asz ludzi którzy maj¹ warsztaty. Obra¿asz zawodowców.

3. Mo¿esz przejœÌ na PW i dyskutowaÌ z "Królem Julianem" ... tam siê dowiesz jak tyraj¹c piêÌ lat mo¿na dalej tkwiÌ w koziej du pie nie posuwaj¹c siê o krok do przodu w rozwoju zawodowym i technicznym. Wybieraj .... Pa jacu udaj¹cy lakiernika :tak:

( Jak Ja was kur...a nie cierpiê za to góno zjazdztwo i t¹ sraczkê zamiast mózgu ) To takie trudne zrobiÌ coœ od pocz¹tku do koùca normalnie ? ... zgodnie z zasadami ? To takie trudne ruszyÌ pecynem ? Pew nie, nie masz pieniêdzy ? ...No to siê koleœ weŸ za jak¹œ robotê najemn¹, a nie robisz syf w tej bran¿y z durnym usprawiedliwieniem. ZajeŸdzi³eœ jeden komplet saficznego z³omu i pytasz gdzie kupiÌ drugi komplet z³omu ? :sciana:

Bierzesz kasê to ju¿ nie jesteœ "amator" tylko "nieuczciwa konkurencja" i spo³eczny z³odziej ... a mnie sprawia przyjemnoœÌ kopanie z³odziej i têpienie cwaniaczków œmiej¹cych siê z tych uczciwych którzy jednak odwa¿nie zainwestowali w swoje warsztaty , latami sp³acaj¹c kredyty i zobowi¹zania. "Gów nozjad" to taki paso¿ytniczy gryzoù to têpieni i kopania ... pamiêtaj o tym.

To publiczna przestrzeĂą koleÂś i nie mam zamiaru udawaĂŚ Âże ciĂŞ nie widzĂŞ ,... mogÂłem to zrobiĂŚ :/ ... ale postanowileÂś siĂŞ stawiaĂŚ. Albo jesteÂś gÂłupi ? ... albo nie wiesz w jakiej pozycji sie ustawiÂłeÂś pierwszym swoim postem ?

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-12-03, 12:58   
0
UP DOWN

karol2010 napisał/a:
Wszystko to co napisaÂłeÂś to standard jeÂśli chodzi o polerki ze Âśredniej puÂłki

Rupes , festo... to œrednia pó³ka?

zawi3j
Wysłany: 2012-12-03, 15:06   
+1
UP DOWN

ODA DO PROJEKTERA!

Projekter ale ty jesteÂś nie-do-je-ba-ny czÂłowieku. WeÂź lepiej wy-pie-rda-laj. Ku-rwa maĂŚ mĂłwiĂŞ jedno i to samo pracuje w warsztacie przy jednoÂśladach. Odprowadzam podatek. Rozumiesz?! Kur-wa maĂŚ czujesz sie uraÂżony bo nie skorzystaÂłbym z twojej oferty?! KaÂżdego prĂłbujesz uraziĂŚ - cierpisz na kompleks wyÂższoÂści?!

Warsztat - zapraszam do s³ownika. Cz³owieku wiesz ile znam INTERNETOWYCH HEJTERÓW (internet jest takich na pêczki wbij sobie na irc i tam sobie hejtuj)? My¶lisz ¿e boli mnie twoja opinia?! Obra¿asz innych bo ¿ycie daje ci po dupie? Z³y dzieñ mia³e¶? Kobieta Cie nie zaspokoi³a? Jak mi przykro :sciana:

Fakt nie staÌ mnie na sprzêt za 10 000 z³ bo nie mam takiej gotówki(dla ciebie mo¿e to byÌ jak dla mnie 10 z³ - inne realia). Nie bêdê mia³, pracujê jedynie w wakacje i w weekendy. W dni robocze siê uczê. Sprzêt siê liczy wiem i rozumiem to bardzo dobrze. Ale umiejêtnoœci te¿ s¹ potrzebne. Zajmuje siê napraw¹ skuterów i motocykli i jestem w tym naprawdê dobry. Lubie to robiÌ i jeszcze mi za to p³ac¹. Czego chcieÌ wiêcej jest zapa³, jest motywacja i jest przyjemnoœÌ z wykonywanych prac.

Ahh by³byœ pewnie zadowolony gdybym skorzysta³ z twoich projektów. Wtedy byœ siê nie odezwa³ s³ówkiem prawda ? Bo przecie¿ to twoja "inwencja" i jest "za-je-bis-ta".

Skoro potrafiĂŞ coÂś naprawdĂŞ zrobiĂŚ wolĂŞ zrobiĂŚ to sam, nie chodzi tu nawet o pieniÂądze tylko o satysfakcje. MoÂżna siĂŞ pochwaliĂŚ patrz jak Âładnie wyszÂło albo patrz jak epicko to zje-ba-Âłem. JA, bo JA to robiÂłem.

Ludzie twojego pokroju PROJEKTER nigdy czegoœ takiego nie zrozumiej¹. Jesteœ nikim dla mnie i dla wielu innych. Jesteœ zwyk³¹ szar¹ mysz¹ która dla nikogo nic nie znaczy, bo nic sie ze œwiatem nie stanie jak znikniesz. Zapamiêtaj motyw przemijania bo to jest warte uwagi.

SzukaĂŚ, szukaÂłem lecz nie znalazÂłem interesujÂących mnie informacji.

Nie mam zamiaru z tobÂą polemizowaĂŚ. Bo i po co?! nic szczegĂłlnego nie wnosisz do tematu.

Cytat:
To publiczna przestrzeĂą koleÂś i nie mam zamiaru udawaĂŚ Âże ciĂŞ nie widzĂŞ ,... mogÂłem to zrobiĂŚ :/ ... ale postanowileÂś siĂŞ stawiaĂŚ. Albo jesteÂś gÂłupi ? ... albo nie wiesz w jakiej pozycji sie ustawiÂłeÂś pierwszym swoim postem ?

O kur-wa nie wiedzia³em ¿e jeste¶ tak têpy i nieogarniêty hahahhahah :spoko: . Nie potrafi³e¶ mi pomóc tylko próbowa³e¶ mi wyperswadowaæ moj± inwencjê. Po jakiego chuja sie wpier-da-lasz?! Skoro chce to i tak kupie i to zrobiê. Prosi³em o porady. Twoje zdanie nic dla mnie nie znaczy, swoimi postami pokazujesz jedynie jaki jeste¶: arogancki, chamski i masz za du¿e mniemanie o sobie. Nie chce cie oceniaæ bo cie nie znam cz³owieku ale sam sie wpier-da-lasz w trudne sprawy. Powiem jeszcze raz TWOJA OPINIA NA MÓJ TEMAT NIC DLA MNIE NIE ZNACZY ROZUMIESZ TO?!

Przez twoje wypowiedzi wiêkszoœÌ tematów staje sie bezu¿yteczna przez Ciebie. Ty zani¿asz wartoœÌ merytoryczn¹ tego forum. Bo trolujesz ka¿dego bo myœlisz ¿e jesteœ KIMŒ. Czas przejrzeÌ na oczy.
Wiec przestaĂą komentowaĂŚ w tym topicu i zrĂłb sobie jakiÂś lepszy design na stronie :-)

[ Komentarz dodany przez: gugun: 2012-12-03, 15:32 ]
grzeczniej mi tu k*rwa

gugun 
Wysłany: 2012-12-03, 15:31   
0
UP DOWN

zawi3j napisał/a:
PotrzebujĂŞ kupiĂŚ
1) kompreso

http://lakierowanko.info/...&start=50#67328
http://lakierowanko.info/...hp?t=6826#77749
http://lakierowanko.info/...hp?t=6611#75340
http://lakierowanko.info/...hp?t=2546#76214

zawi3j napisał/a:
2) Pistolet

http://lakierowanko.info/...start=100#70155
http://lakierowanko.info/...start=100#70295

zawi3j napisał/a:
2) Pistolet
3) SzlifierkĂŞ/polerkĂŞ
(co jeszcze moÂże siĂŞ przydaĂŚ ?)

http://www.lakierniczy.pl/

hamir 
Wysłany: 2012-12-03, 16:32   
0
UP DOWN

szkoda ze w tym temacie powialo snobizmem i chamstwem ;P

zawi3j
Wysłany: 2012-12-03, 17:30   
0
UP DOWN

Przepraszam ze mnie nerwy ponios³y. Pewnie to i tak nic nie zmieni no ale có¿. Dziêkujê ka¿demu za udzia³ w temacie i za wyczerpuj¹ce wypowiedzi :spoko: .

marcus 
Wysłany: 2012-12-03, 17:51   
0
UP DOWN

no w³asnie zeby tak mistrza projektera zjechac to chyba niewypada raczej to podziekowac by mu trzeba za wiedze jaka zostawia na tym forum i to zupe³nie za darmo wiec niedziw sie ze cie tam troszke pacn¹³ za tzw gówniane pomys³y ;) :)

karol2010
Wysłany: 2012-12-03, 18:09   
0
UP DOWN

Lackdoctor, Nie wchodze w to w jakie polerki wymieniasz i za ile wiem , Âże Âśrednia puÂłka posiada to wszystko i Âże nie ma sensu przepÂłacaĂŚ...

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-12-03, 18:16   
0
UP DOWN

karol2010 napisał/a:
Âże Âśrednia puÂłka posiada to wszystko

JakiÂś przykÂład?

PROJEKTER
Wysłany: 2012-12-03, 19:15   
0
UP DOWN

hamir napisał/a:
szkoda ze w tym temacie powiaÂło snobizmem i chamstwem ;P

Masz ochotê coœ dodaÌ mo¿e do tych z dupy wytrzepanych pomys³ów na wyposa¿enie obesranej nory w durnym temacie sugeruj¹cym, ¿e amator mo¿e prowadziÌ warsztat ?
Nastêpny temat za³ó¿ temat o tym, ¿e deszcz jest suchy, a œnieg ciep³y.

Jak juz siĂŞ popisujecie tu gÂłupotÂą zawodowÂą w publicznej czĂŞÂści forum to raczej trochĂŞ pokory. GĂłwniany temat setny raz mielÂący kwestie zjechane juÂż do koÂści ... Temat niezbĂŞdny na forum jak cukrowy kuta sik :sciana:

Chcesz merytorycznie dostaĂŚ w dupsko koleÂś ? … to dawaj wstecz do tego tematu
http://lakierowanko.info/...hp?t=6920#78889 ... i wyjaÂśnij mi swĂłj przeanalizowany technicznie post pÂłynÂący z twojej "grzecznej" wiedzy i bogatego doÂświadczenia :
leoncjo napisał/a:
Witam koledzy proszĂŞ o pomoc w wyborze pistoletu ma to byĂŚ jeden do klaru i bazy,mam kompresor balma ns18,100l 295l/min chciaÂłbym coÂś dobrego za rozsÂądnÂą cene do ok 700zÂł

hamir napisał/a:
na wstepie odpada pistolet niskocisnieniowy,bo kompresor niewydoli...

Chali68
Wysłany: 2012-12-03, 19:28   
0
UP DOWN

Kolego Karol 2010 tak ÂśledzĂŞ te posty i oczom niewierzĂŞ piszesz Âśrednia pó³ka kolego Lackdoctor ma zupeÂłnÂą racjĂŞ! Podam Ci kolego ÂśredniÂą pó³kĂŞ i to jest wÂłaÂśnie jedyna Âśrednia nie za 340zÂł. Polerki takie jak np. BOSH GPO 12E, MILWAUKEE AP12 QE, HITAHI SP18 VA, MAKITA 9227CB, METABO PE12-175, DeWALT 849. To tak poglÂądowo. A gĂłrna pó³ka to np. FESTOOL SHINEX RAP 150FE. Ten sprzĂŞt wytrzymuje naprawdĂŞ lata! Jak dla mnie nr.1. Ale wróÌmy do tematu napisaÂłeÂś Âże Makita niewytrzymaÂła. A jaka polerka wytrzyma duszenie. Dam Ci przykÂład Makita 9227 na przemiale w uk. WytrzymujÂą po 2–3lata gdzie lakieruje siĂŞ saaba i opla tylko wielkie kontrakty na przelakierowania nowych aut. Dodam Âże to trzy zmiany. A ty tu piszesz Âże niewytrzymujÂą. TÂą makitÂą koledzy szlifujÂą kamieĂą nagrobkowy. ÂŚmiem twierdziĂŚ Âże to co robicie po opisie to jakiÂś horror lub poprostu niedbalstwo. Pozdr.

zawi3j
Wysłany: 2012-12-03, 19:35   
0
UP DOWN

Gratuluje. Niech Mod zamknie ten temat bo do niczego tu nie dojdziemy.

PROJEKTER
Wysłany: 2012-12-03, 19:51   
0
UP DOWN

zawi3j napisał/a:
Gratuluje. Niech Mod zamknie ten temat bo do niczego tu nie dojdziemy.

... ale do czego Ty chcia³eœ dojœÌ jak tak zaczynasz temat na forum ? ^^ ... To by³a tylko kwestia czasu ¿eby ciê ktoœ szturchn¹³. ;) Wszytko o co pytasz jest od dawna na forum i wisi tu na znak haùby syfu, g³upich pomys³ów i gów nowartego wyposa¿enia ... Niestety ju¿ TU jest. Jest w tym archiwum. Nie ma ¿adnego powodu ¿eby mieliÌ to od nowa i od nowa i od nowa to samo ... szczególnie przy takim podejœciu.

SprawdÂź sobie wszystko w archiwum ... albo pytaj przez PW "KrĂłla Juliana". :tak:

Ale postult sÂłuszny zgadzam sie i popieram ... niech mod zamknie i wywali ten temat do Âśmietnika :tak:

zawi3j
Wysłany: 2012-12-03, 20:11   
0
UP DOWN

Wiem Âże byÂło, przewalaÂło siĂŞ miliony razy na forum. Ale gdybym znalazÂł satysfakcjonujÂącÂą mnie odpowiedÂź nie zadaÂłbym pytania. Nie prosiÂłbym tu o pomoc.

PROJEKTER
Wysłany: 2012-12-03, 20:14   
0
UP DOWN

zawi3j napisał/a:
Przez twoje wypowiedzi wiêkszoœÌ tematów staje sie bezu¿yteczna przez Ciebie. Ty zani¿asz wartoœÌ merytoryczn¹ tego forum. Bo trolujesz ka¿dego bo myœlisz ¿e jesteœ KIMŒ.

Mam nadziej Pajacu ^^ Mam nadziej ¿e moje wypowiedzi powoduj¹ ¿e takie durne tematy jak ten staja siê bezu¿yteczne na forum. ¯a³uje tylko ¿e nie mam doœÌ czasu ¿eby dopie przyÌ ka¿demu kto ma równie durne koncepcje jak ta twoja dziecinko. Jak przybêdzie takich obesr anych gówno zjadów jak TY to takim jak Ja bêdzie gorzej ... Jak takie œlamy obesrane znikn¹ z tego rynku i bran¿y to takim jak Ja bêdzie znacznie lepiej ... tak ¿e koniec pier dolenia koleœ ... Wynoœ sie w piz dziec z tym swoim amatorski warsztatem do Nibylandi tam maluj pêdzlema za 1 z³ i poleruj go³a dup¹ te skutery i snuj marzenia o wielkim warsztacie. Z takich durnych koncepcji jak twoja nikt nic nie ma ... jak ma stawaÌ po czyjeœ stronei to na pewno nie bêdzie to nigdy gowniana nora z niedowinformowanym cwaniakuj¹cym dzieciakiem udaj¹ca warsztat.

Co do moje nie moje strony www ... jej utrzymanie kosztuje wiĂŞcej niÂż chciaÂłeÂś wydaĂŚ na wyposaÂżenie amatorskiego warsztatu gĂłwnoz jadzie ... trzeba byĂŚ naprawdĂŞ bezczelnym arogantem Âżeby ogÂłaszaĂŚ na forum Âświatu publicznie Âże siĂŞ Âżre ziemniaki ze skĂłrkÂą i prowadzi warsztat lakierniczy ... Walnij siĂŞ w Âłeb bidolu. Tego mi jeszcze brakuje ÂżebyÂś pĂŞtaku ÂściÂągaÂł mnie do swojego poziomu gnoju z chlewu.

Lakiernia to minimum 20 000 na podstawowe wyposaÂżenie i 50 000 na normalna adaptacjĂŞ obiektu z pozwoleniami ... uskÂładasz to pisz o sobie mam warsztat, a jak nie uskÂładasz i nie masz to zamknij Âłaskawie paszczĂŞ gĂłwnozjadzie :tak:

GdybyÂś byÂł amatorem to byÂś mĂłgÂł pytaĂŚ w temacie dla amatorĂłw jak siĂŞ bawiĂŚ lakierowaniem ... a TY kto jesteÂś jak piszesz Âże nie dasz zarobiĂŚ Âżadnemu lakiernikowi tylko se kupisz zÂłom w Castoramie i sam se pomalujesz, a potem weÂźmiesz za to kasĂŞ ? Kim Ty jesteÂś Âłajzo jedna Âżeby byÂło warto ci pomagaĂŚ ? Z jakiego powodu miaÂłby ktokolwiek z zawodowcĂłw ci pomĂłc po takim tekÂście obesraĂącu ?

Nie wÂłaÂź mi w drogĂŞ :x:

[ Dodano: 2012-12-03, 20:15 ]
zawi3j napisał/a:
Wiem Âże byÂło, przewalaÂło siĂŞ miliony razy na forum. Ale gdybym znalazÂł satysfakcjonujÂącÂą mnie odpowiedÂź nie zadaÂłbym pytania. Nie prosiÂłbym tu o pomoc.

Sranie w banie leniu. Gugun w minute wskazaÂł ci liniki.

zawi3j
Wysłany: 2012-12-03, 21:32   
0
UP DOWN

A no tak przepraszam cie bardzo boisz sie konkurencji dlatego tak "tĂŞpisz ludzi" hahahahaha Nie chce mi sie nawet czytaĂŚ tej twojej wypowiedzi panie ZAWODOWIEC. PrzeglÂądaÂłem te tematy juÂż wczeÂśniej.

Co tak uczepi³eœ siê tego warsztatu ? Nie interesuje mnie Twój ¿argon. Znów odsy³am do s³ownika. Nie pope³ni³em ¿adnego b³êdu u¿ywaj¹c tego wyrazu.

Nie dam zarobiĂŚ pod warunkiem Âże potrafiĂŞ sam. Nie jestem jakimÂś kur-wa cudotwĂłrcÂą Âże zrobie wszystko. Ale jeÂśli potrafiĂŞ to czemu by nie?!

ZajmujĂŞ siĂŞ mechanikÂą jednoÂśladĂłw i na tym sie skupiam. Samochody to tylko swoje, rodziny lub kumpli. Nic wiĂŞcej. Wiadomo jakies proste prace. Nie potrzebujĂŞ do tego BĂłg wie jakiego sprzĂŞtu Âżeby raz na jakiÂś czas coÂś pomalowaĂŚ. Ale jak juÂż robiĂŚ to z zadowalajÂącym oko efektem.

Po jakiego ja Ci siĂŞ w ogĂłle tÂłumaczĂŞ ?!

Co do wizytĂłwki, nie przesadzajmy hosting(nie sÂądzĂŞ Âżeby ta strona staÂła na dedyku) + domena rok nie jest tak kosztownym wydatkiem. Kolejno choĂŚby zatrudnienie indywidualnego administratora teÂż nie jest kosztowne. ZgodziÂłbym siĂŞ ze design mĂłgÂł trochĂŞ kosztowaĂŚ - wiadomo unikatowy layout + kodowanie htmlowskie, nie jest tanie przy robieniu czegoÂś takiego na zamĂłwienie.

Temat umieszczony w tym dziale bo chyba tu powinien byĂŚ ?! PrzecieÂż zadaÂłem pytanie odnoÂśnie sprzĂŞtu. A jako Âże jest to lakiernicze forum to konkretnego sprzĂŞtu do lakiernictwa. Gdyby byÂł topic w zÂłym dziale mod by go pewnie wywaliÂł albo przeniĂłsÂł.

Tyle w temacie. :sciana:

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-12-03, 21:48   
0
UP DOWN

zawi3j napisał/a:
Po jakiego ja Ci siĂŞ w ogĂłle tÂłumaczĂŞ ?!

Bo tak przebiegajÂą z nim rozmowy jak ma sÂłaby dzieĂą i dupsko go boli.

marcus 
Wysłany: 2012-12-03, 23:37   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
dupsko go boli

no to juz chyba nie problem wystarczy stosowac jakis np procto-hemolan ;) :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-12-03, 23:40   
0
UP DOWN

marcus napisał/a:
wystarczy stosowac jakis np procto-hemolan

Przed czy po?
Bo moÂże ulotki nie czytaÂł :x:

marcus 
Wysłany: 2012-12-04, 00:21   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Przed czy po?

no profilaktycznie sie stosuje a tym bardziej jak juz sa objawy bo to przypadÂłosc tych co prowadza siedzacy tryb zycia np dÂługo siedzi sie przed kompem wiec i ty jestes narazony czy tam ja wiekszosc ;) :)

PROJEKTER
Wysłany: 2012-12-04, 13:16   
0
UP DOWN

zawi3j napisał/a:
Temat umieszczony w tym dziale bo chyba tu powinien byĂŚ ?! PrzecieÂż zadaÂłem pytanie odnoÂśnie sprzĂŞtu. A jako Âże jest to lakiernicze forum to konkretnego sprzĂŞtu do lakiernictwa. Gdyby byÂł topic w zÂłym dziale mod by go pewnie wywaliÂł albo przeniĂłsÂł.

Tyle w temacie. :sciana:

Mam nadziejĂŞ Âże mod. ci to wywali, :tak: albo skasuje :tak:

Takich durnych tematĂłw i wynurzeĂą gĂłwnozjadĂłw jest na tym forum w temacie sprzĂŞtu jakaÂś setka. Powielasz ciapciaku pier doÂły z czystego lenistwa ... a Ja jak sawsze sra m na takie powieÂści o tym jaki to wspaniaÂły jest sprzĂŞt za stĂłwĂŞ i ekstra warunki w garaÂżu rodzicĂłw ... Sra m na to swojÂą bolÂącÂą du pÂą. ^^ ^^ ^^ . Na razie to was tu trochĂŞ za maÂło ... skrzyknij kolegĂłw gĂłwnozjadĂłw z tych obesranych dziupli gdzie dziÂś temeraturka do lakierowania 1 st poniÂżej zera ^^ to wtedy sobie na was pouÂżywam. ^^ .

Kto was zmusza Âżeby siĂŞ wpie rdzielaĂŚ w lakierowanie ? Jest masa tych co od lat lakierujÂą i juÂż okres gĂłwnianych patentĂłw majÂą za sobÂą. ZnajdÂź sobie kogoÂś takiego koleÂś, a nie zadajesz pytania o to jak urzÂądziĂŚ kolejnÂą obesranÂą norĂŞ i wku …wiasz innych swoimi durnymi pytaniami po to Âżeby siĂŞ upewniĂŚ Âże za 500 zÂł da siĂŞ zrobiĂŚ lakierniĂŞ. NIE DA SIÊ !
Wbij sobie do Âłba dzieciaku, Âże zakÂładajÂąc takie tematy bÂłagasz o pogardĂŞ i mieszanie ciĂŞ z gĂłwnem. OprĂłcz KrĂłla GĂłwnozjadĂłw nikt tu nie bĂŞdzie ci udzielaÂł porad w temacie o barachle ... chyba Âże sam siĂŞ w tanim gĂłwnie tapla.

Ten konkretny temat jest ch... ja wart od pierwszego postu. Tylko "Król Julian" b³ysn¹³ tu swoj¹ z dupy wytrzepana wiedz¹ i "wieloletnim" doœwiadczeniem gównozjada bazgrz¹c coœ na temat jakiejœ przeceny na kit do okien, minie na stal, brzeszczot, szpachelkê i jakieœ tam guzik warte cenzura z Castoramy ^^ .

Nie odpuszczĂŞ ci dzieciaku bo takie tematy pod wodzÂą wielokrotnego durnia miesiÂąca sugerujÂą innym, Âże lakiernictwo da sie uprawiaĂŚ w namiocie z folii inwestujÂąc trzy stĂłwki ze "Âświnki". Tak to moÂże sobie myÂśleĂŚ ktoÂś kto ma sraczkĂŞ w gÂłowie zamiast mĂłzgu ... a Âże siĂŞ stawiasz i pleciesz tam coÂś o planie dziaÂłania i inwestycji a inny dureĂą klepie ciĂŞ po ramieniu i wspiera ... to Ja tradycyjnie :D ... Nasram na twojÂą gÂłupiÂą koncepcjĂŞ "nowoczesne: wyposaÂżenie i prawdopodobnie tysiÂąc kretyĂąskich pytaĂŚ i bÂłagaĂą o pomoc. Bo ty ubzduraÂłeÂś sobie oczywiÂście Âże ... na ch...j czytaĂŚ posty ... a potem ruszaĂŚ mĂłzgiem, jak moÂżna bezkarnie zaÂłoÂżyĂŚ temat i tysiĂŞczny raz mieliĂŚ to samo szambo. Bieda ci wypaliÂła mĂłzg koleÂś.

WadÂą swobody wypowiedzi w takich miejscach jest to Âże niestety kaÂżdy dureĂą moÂże napisaĂŚ co mu siĂŞ tam we Âłbie roi na temat zawodowy i zatytuÂłowaĂŚ to szumnie "warsztat". Na szczĂŞÂście mam chwilĂŞ to mogĂŞ was trochĂŞ pokopaĂŚ po du pach ^^ . To co wy z tym zrobicie i jak do tego podchodzicie to mi dynda. NajwaÂżniejsze Âże temat jest gĂłwno wartÂą przepychankÂą z kierunkiem na forum owy Âśmietnik :tak: .

Za³ó¿ kolejny o syfie i œmieciach ... rozpie prze siê kolejny ^^

Nie wbijaj sobie do pe cynki ¿e coœ tam robisz i sie rozwijasz ... krêcisz siê w kó³ko za swoim kocim ogonem i nadal masz norê, a nie warsztat .... gdybyœ mia³ w¹tpliwoœci czy to nora czy warsztat to dawaj tu na forum adres i dane ... sprawdzimy jaka jest ró¿nica miêdzy gównozjadem z obesranej nory, a normalnym warsztatem lakierniczym :tak: .

Dawno temu prĂłbowaÂłem was przekonywaĂŚ ... dziÂś otwarcie i kompletnie pogardzam idiotami. Dawno temu na tym forum nie byÂło moich postĂłw 1400 postĂłw i kolejnych tysiĂŞcy z pytaniami i uzupeÂłnieniem tego co w lakiernictwie uznaĂŚ moÂżna za podstawĂŞ, tego co uznaĂŚ moÂżna za standard. Dawno temu mogliÂście nie wiedzieĂŚ. Teraz jest juÂż jasne co jest czarne a co biaÂłe.

Ja ¿yje z tej profesjonalnej czêœci bran¿y od 23 lat. Moje sumienie nie pozwala mi na publiczne tolerowanie jakiegoœ koziego bubka który oderwa³ siê od futra spad³ na ziemiê i go olœni³o ¿e zrobi sobie lakierniê. Moje oburzenie na tych którzy cwaniakuj¹ i wprost œmiej¹ siê z tych którzy s¹ wzorem w tej bran¿y siêga ju¿ takiego poziomu ... ¿e z gróŸb przejdê w koùcu do czynów. Zacznê was ordynarnie podpier dalaÌ do odpowiednich instytucji ¿ebyœcie zaczêli w koùcu zdawaÌ sobie sprawê z tego co ma wp³yw na cenê wykonywanych us³ug i uœwiadomili sobie ¿e walaÌ syf za grosze skutecznie i bezpowrotnie psujecie ten rynek i bran¿ê refinishu :tak:

Skapujcie wreszcie bezczelne gównozjady, ¿e dopóki siedzicie cicho i w tej ciszy pytacie o kwestie zawodowe, dopóki chcecie krok po kroku pod¹¿aÌ w prawid³owym kierunku legalnej lakierni, wyposa¿onej w to w co lakiernia wyposa¿ona byÌ musi ... MUSI a nie MO¯E ... to Ja jestem pierwszy który wam za darmo pomo¿e. Przymknê oko na to, ¿e jest jak jest ... ¿e gromadzicie kapita³, szukacie rozwi¹zaù, uczycie siê robienia na tym biznesu. ¯eby do czegoœ dojœÌ trzeba stan¹Ì na pocz¹tku drogi i ruszyÌ do przodu bez przystanków. W po³owie tej drogi mogê wam pomóc ... Mogê pomóc nawet na pocz¹tku ... ale do tego potrzebny jest mózg w waszej g³owie, a nie d¿em jak u paproka z Rawicza.

Gdy spotykam sie z bezczelnoÂściÂą podejÂścia do tej branÂży, arogancjÂą, olewaniem zasad, i do tego oficjalnym wypisywaniem, Âże to ta profesjonalna strona branÂży to idioci bo przeinwestowali , bo po cho lerĂŞ SATA jak jest SICO, na co kabina jak @Lackdoktor maluje w psiarni i nie ma Âśmieci w lakierze, na co te formalnoÂści, na co promiennik, filtr powietrza czy osuszacz ? .... Jak osuszacz moÂżna sobie zrobiĂŚ z rurki i wiadra z wodÂą ... co Krzysiu ? ^^

Jak to czytam to tak sobie kombinuje :> ... NADAL TÂŁUMACZYÆ ? .... ZACZ¡Æ AGRESYWNIE KÂĄSAÆ ? ... czy moÂże PODJ EBAÆ BEZCZELNEGO GÓW NOZJADA i opublikowaĂŚ finaÂł jako przestrogĂŞ dla tych ktĂłrzy myÂślÂą, Âże sÂą tacy zajebiÂście anonimowi i mogÂą byĂŚ bezczelni na forum branÂżowym, Âże mogÂą ignorowaĂŚ zasady i dedykowane dla tej branÂży wyposaÂżenie ? ... No to jak ? Kto z was pierwszy wklei tu reklamĂŞ swojej lakierenki ? :cool: .... tego „AMATORSKIEGO WARSZTATU” ^^ . ÂŚmiaÂło moja firma w necie jest pod nazwÂą projekter. :tak: … a wasze ?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu