Autor |
Wiadomość |
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2012-12-28, 07:55 Spectral 505 nie chce schnÂąc....
|
0
|
|
|
|
Witam.Mial ktos podobny przypadek z tym lakierem...bo zaczynam sie kapeczke martwic...wiem ze kiedys ktos tam pisal ze ktorys z tych lakierow nie dosycha i jest problem ale podobniez juz nie wystepuje...
Lakierowalem przed swietami golfne i zawsez urzywalem 507....szybko Âłatwo i przyjemnie...ale koles w mieszalni nie mial wystarczajacej ilosci...wiec dal mi rozlewany...mieszany w takim samym stosunku jak 507.... 2:1 + 20% rozpucha...
Po pierwsze to minal juz tydzien od polakierowania zderzakow i blotnikow a tu nadal moge sobie rozne wzorki poodciskac na tych elementach...a po drugie wydawaÂło mi sie ze jest duza gestszy....choc po chwili Âładnie sie rozlewaÂł...i ciezko bylo nim narobic firanek...
Mam ci ja jeszcze do psikniecia maske i drzwi bo to caÂłosciowka i grubo sie zastanawiam czy czasem nie podjechac do mieszalni i zapytac co jest nie tak...bo bedzie mi to schlo az do Wielkanocy a i na to nie mam gwarancji... |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-12-28, 08:54
|
0
|
|
|
|
kubazjan napisał/a: | zawsez urzywalem 507....szybko Âłatwo i przyjemnie |
DomyÂślam siĂŞ, Âże chodzi Ci o 570
kubazjan napisał/a: | mieszany w takim samym stosunku jak 507.... 2:1 + 20% rozpucha... |
i to z pewnoÂściÂą nie jest 505, 505 jest VHS 3:1 bez rozpucha.
JeÂżeli namieszaÂłeÂś 505 w stosunku 2:1 i podlaÂłeÂś go 20% rozpucha to mogÂą siĂŞ dziaĂŚ takie rzeczy.
Teraz albo czekac nie wiadomo ile, albo rwaĂŚ i robiĂŚ na nowo.
kubazjan napisał/a: | Mam ci ja jeszcze do psikniecia maske i drzwi bo to caÂłosciowka |
Nawet nie prĂłbuj tego robiĂŚ ta mieszankÂą bo bĂŞdzie j.w
SwojÂą droga to pana kolesia z mieszalni wyspowiadaÂłbym co mu siĂŞ pokieÂłbasiÂło
Pozdro |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2012-12-28, 09:09
|
0
|
|
|
|
dok³adnie, tak jak pawel1108, napisa³, lakier berbarwny Spectral 505 to VHS mieszany w stosunku 3:1 z utwardzaczem bez dodawania rozp. Pierwsza warstwa cienka zamkniêta, a druga normalna wylana. U¿ywa³em tego lakieru kiedyœ i nie mia³em z nim problemów ze schniêciem - suszony akurat w kabinie. Bardzo fajny lakier jeœli jest koniecznoœÌ polerowania. |
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2012-12-28, 09:23
|
0
|
|
|
|
sorry panowie chodzi o lakier 575...oczywiscie a tym co zawsze lakieruje to 570... |
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2012-12-28, 14:32
|
0
|
|
|
|
ja uÂżywam 575 i nie ma z nim Âżadnego problemu |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2012-12-28, 17:53
|
0
|
|
|
|
juz wiem co sie staÂło...musze pana z mieszalni grubo opier..ic...rozlany lakier miaÂłem w dwoch litrowych butlach...no i co sie okazaÂło...otworzyÂłem te pierwsza i od razu rzucilo mi sie w oczy ze jest jakis taki gesty no ale co ja tam wiem...nigdy tym nie lakierowaqlem to moze tak ma byc...trzeba bylo dobrze ustawic miotle i grubo wylac zeby cos tam sie rozlaÂło...ale jakos to wygladaÂło...tylko schÂło tydzien...a dzsiaj wzialem sobie otworzyÂłem druga butle... i juz w pierwszych sekundach wiedzialem ze ten lakier jest taki jak byc powinien...czyli leje sie podobnie jak 570...
Tyle ze na pierwqsza warstwe urzyÂłem tego z pierwszej butli czyli tej gescizny...a na druga juz musialem lac z drugiej...druga tylko podlaÂłem ale i tak pocieklo mi w 2 miejscach bo ta pierwsza to konkretna byÂła z uwagi na to ze tzreba bylo ja rozlac jakos...
Gdybym wiedzial ze do jednej nalaÂł mi swierzego lakieru a do drugiej jakiej resztki wyskrobane z dna to od razu braÂłbym ten rzadszy..a tak...jutro bede mu dupe truÂł.... |
|
|
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-12-28, 20:40
|
0
|
|
|

|
heh dobre dwie butle po 1L to nie lepiej byÂło kupiĂŚ 2 oryginalne puszki ja tam zawsze kupuje 5L puchy i zawsze czy to z dna czy nie jest ta sama konsystencja tak Âże dziwne mi sie wydaje to co piszesz |
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2012-12-28, 21:01
|
0
|
|
|
|
no w³¹snie nie mial...tak to bym wziaol 570 i bylo by po sprawie ale by³o tak jak pisze w jednej klar byl wyraznie gestszy niz w drugiej butli...nie wiem czemu...stary...przemrozony...nie mam pojecia...
|
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2012-12-28, 22:08
|
0
|
|
|
|
a co ten goÂściu na mieszalni braÂł ten lakier z jakiegoÂś silosa , Âże na dnie byÂł gĂŞsty a u gĂłry nie
[ Dodano: 2012-12-28, 22:11 ]
takich materia³ów ( zlewek ) siê nie kupuje. jeœli nie jest oryginalnie zamkniête to nie bierz. sk¹d wiesz ile to le¿y i grzie le¿y |
|
|
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-12-29, 10:32
|
0
|
|
|

|
pewnie koleÂś w mieszalni wyskrobaÂł mu z jakiÂś starych puszek resztki byle czego i powiedziaÂł ze to 570 fantazja niektĂłrych w mieszalniach nie zna granic. |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-12-29, 10:35
|
0
|
|
|

|
zamarzniĂŞty byl od doÂłu |
|
|
|
 |
malarz
|
Wysłany: 2012-12-29, 14:48
|
0
|
|
|
|
kosior napisał/a: | pewnie koleÂś w mieszalni wyskrobaÂł mu z jakiÂś starych puszek resztki byle czego i powiedziaÂł ze to 570 fantazja niektĂłrych w mieszalniach nie zna granic. |
dokÂładnie, nigdy nie wiadomo czy do puszki 5l z takiego 575 nie wlaÂł sobie jakiegoÂś new chema i rozlewa niby orginaÂł |
|
|
|
 |
lukas
|
Wysłany: 2012-12-29, 15:11
|
0
|
|
|

|
Je¿eli zosta³o ci jeszcze tego klaru to poproœ w mieszalni ¿eby przy tobie nala³ do kubka trochê lakieru z nowej nie rozpoczêtej baùki. Porównasz gêstoœÌ, kolor i zapach. |
|
|
|