Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
rogal-master1
Wysłany: 2013-01-24, 16:29   Otwarcie sklepu
0
UP DOWN

witam panowie jak to jest z ta dotacja z urzedu pracy trzeba miec status bezrobotnego zgoda ale jakbym chciaÂł otworzyc szmateks to musze miec juz lokal czy moge dopiero wtedy wynajac jak dostane taka dotacje? jak to jest co musze speÂłnic na poczatku zeby starac sie o taka dotacje... ??? :help:

swietlik91
Wysłany: 2013-01-24, 17:32   
0
UP DOWN

Witaj,
Ja tez staram sie o kase na otworzenie dzialalnosci w ktorej bede polerowal lakier, renowacja reflektorow, usuwanie drobnych wgniecen i zarysowan, pranie tapicerki, usuwanie reklam i naklejek... W urzedzie odradzali mi, twierdza ze sie nie utrzyma... i niewiem sam co mam robic, pomozcie:).
Rogal ja zlozylem formularz rekrutacyjny, wczoraj mialem spotkanie z doradca zawowowym a jakos w marcu bedzie szkolenie przedsiebiorczosci a dopiero po tym ten wlasciwy wniosek o dotacje. Warunki glowne to bezrobotny i jakis dobry pomysl. Z lokalem niewiem dokladnie, ale chyba trzeba mniec jakas wstepna umowe np najmu.

rogal-master1
Wysłany: 2013-01-24, 17:53   
0
UP DOWN

Bo myslaÂłem zeby kobicie otworzyc by sobie miaÂła bo narzeka ze brak pracy w kraju moze akurat by szÂło :)

lordik 
Wysłany: 2013-01-24, 20:39   
0
UP DOWN
narazie amator :)

swietlik91 napisał/a:
Witaj,
Ja tez staram sie o kase na otworzenie dzialalnosci w ktorej bede polerowal lakier, renowacja reflektorow, usuwanie drobnych wgniecen i zarysowan, pranie tapicerki, usuwanie reklam i naklejek... W urzedzie odradzali mi, twierdza ze sie nie utrzyma... i niewiem sam co mam robic, pomozcie:).
Rogal ja zlozylem formularz rekrutacyjny, wczoraj mialem spotkanie z doradca zawowowym a jakos w marcu bedzie szkolenie przedsiebiorczosci a dopiero po tym ten wlasciwy wniosek o dotacje. Warunki glowne to bezrobotny i jakis dobry pomysl. Z lokalem niewiem dokladnie, ale chyba trzeba mniec jakas wstepna umowe np najmu.

Dopisz sobie jeszcze Naprawa PojazdĂłw (napisaĂŚ moÂżesz nie musisz robiĂŚ. A jak by nie szlo z polerowaniem to moÂżesz siĂŞ przebranÂżowiĂŚ)

YAMAHER
Wysłany: 2013-01-24, 22:59   
0
UP DOWN

Ja jak niedawno zakÂładaÂłem to wpisaÂłem kilka rzeczy bo nie tylko jednym sie zajmuje :)

Kazde wpisanie jakies czynnosci jest bezpÂłatne i nie liczac dojazdu zajmuje CI to z 10 min :)

Panowie a co trzeba miec tak w mega skrĂłcie zeby moc lakierowac prawnie autka :) ?

diablo74 
Wysłany: 2013-01-24, 23:10   
0
UP DOWN

po mojemu Âżeby normalnie lakierowaĂŚ samochody to przynajmniej kawaÂłek wÂłasnego miejsca i tak min. 350tys. pln na podstawowe wyposaÂżenie a tak powaÂżnie to poczytaj PROJEKTERA

zawi3j
Wysłany: 2013-01-25, 00:37   
0
UP DOWN

Nie orientuje siê a¿ tak ale powiem jedno. Wystarczy napisaÌ dobrze projekt i mieÌ swój jakiœ konkretny wk³ad i napisaÌ "WZOROWO" projekt który uwzglêdnia wszystkie koszty, zapotrzebowanie, ca³y opis DG. Wtedy dochodzi dotacja z urzêdu i europejska. S¹ warunki ¿e dana dzia³alnoœÌ musi prosperowaÌ przez jakiœ tam czas ale to s¹ szczegó³y. Jest du¿o stron dot. DG i polecam siê z nimi zapoznaÌ, nawet z samymi gotowymi projektami.

YAMAHER
Wysłany: 2013-01-25, 00:53   
0
UP DOWN

diablo74 --> 350 :D ? to chyba by byÂł kosmuczny warsztat :) Miejsca mam na X samochdow. Chodzi mi tylko o pozwolenie czy inne te peirodly :) a tam gdzie projektor pisaÂł to eseje dosÂłownie :D heheh

zawi3j --> chyba minimum rok :)

mozna jescze na pracownika z 20 tysi zabrac :D !!

Siekiera
Wysłany: 2013-01-25, 15:52   
0
UP DOWN

Kolega jak chcia³ dotacjê z UP na serwis elektronarzêdzi, kosiarek itp to musia³ przejœÌ jakieœ szkolenie w UP a póŸniej napisaÌ projekt a na koùcu by³o coœ w rodzaju castingu bo kasy dla wszystkich nie by³o. Z tego co wiem to w mniejszych miejscowoœciach ³atwiej o dotacje z UP bo mniejsza konkurencja.
Jak mu przyznali to musia³ pozg³aszaÌ ¿e bêdzie robi³ to we w³asnym gara¿u i w zwi¹zku z tym coœ tam poprzekszta³caÌ w przeznaczeniu gara¿u i podatkach, mo¿e dlatego ¿e czêœÌ kasy sz³a na modernizacjê pomieszczenia, za resztê kupi³ busa, laptopa, jakieœ specjalistyczne sprzêty i po roku musia³ siê z tego rozliczyÌ tzn. by³a jakaœ komisja i sprawdza³a czy to co mia³ kupiÌ to ma i czy przerobi³ gara¿, no i przez rok musia³ prowadziÌ dzia³alnoœÌ. Dopiery wtedy klepneli i umo¿yli dotacjê.

A z wpisywaniem do dzia³alnoœci jakiegokolwiek lakierowania to lepiej uwa¿aÌ bo mo¿na sobie krzywdê zrobiÌ. Lepiej tak jak napisa³ @swietlik91, kosmetyka, czyszczenie itp chyba ¿e to ma byÌ prawdziwa lakiernia to wtedy lepiej pójœÌ do koœcio³a i daÌ tê ca³¹ kasê ksiêdzu ¿eby siê pomodli³ i mieÌ œwiêty spokój :-P

lordik 
Wysłany: 2013-01-25, 22:18   
0
UP DOWN

o szczegó³y prowadzenia lakierni zapytaj siê PROJEKTER-a.
Jak czytaÂłem na innym temacie(juÂż nie bĂŞdĂŞ go szukaÂł ale na pewno gdzieÂś tu jest)
O wyciÂągach jakie przepisy itd. legalizacja czy coÂś to aÂż siĂŞ za gÂłowĂŞ zÂłapaÂłem :shock:

YAMAHER
Wysłany: 2013-01-26, 01:33   
0
UP DOWN

No a ile jest takich warsztatĂłw lakeirniczych i nic nie maja :D !!

To co mowia ze waÂłkiem maluja czy jak :D ??

lordik 
Wysłany: 2013-01-26, 14:36   
0
UP DOWN

Technika idzie do przodu:D
Jak juÂż lepiej waÂłek farbĂŞ od pistoletu poÂłoÂży ;P

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Firma

Odpowiedz do tematu