Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-16, 10:11
Autor Wiadomość
Bzyku 
Wysłany: 2007-06-04, 00:24   Wymiana dachu?
0
UP DOWN

Witam,

Jako Âże mĂłj fundusz jest bardzo ograniczony chciaÂłem jakimÂś taĂąszym sposobem sprawiĂŚ sobie auto ekonomiczne i w miarĂŞ nowe rocznikiem, ZakupiÂłem Opla CorsĂŞ C diesel 1,7 DTI zdjĂŞcia niestety nie ukazywaÂły nawet po czĂŞÂści tego co jest uszkodzone, lekko przygiĂŞty dach podobno nadaje siĂŞ do wymiany, na allegro drugi caÂły dach kosztuje minimum 1500zÂł ale to nie jest koniec problemu cena ale jak go spawaĂŚ aby byÂło dobrze.
Robi siê zak³adki na s³upkach ¿eby to kupy siê trzyma³o. Ale jak uci¹Ì stary i wpasowaÌ nowy ¿eby by³o idealnie równo? w których miejscach mierzyÌ? Jaki jest sposób na to. A mo¿e tylko na ramê podjechaÌ i mi naprostuj¹?
Klapa z tyÂłu dolnÂą prawÂą stronÂą ma szczelinĂŞ 1,5cm nie zamyka sie do koĂąca, tylne drzwi schodzÂą siĂŞ prawie Âże idealnie z dachem znaczy Âże nie ma praktycznie szczeliny.

Pytam o takie rzeczy gdyÂż chciaÂłbym sam to zrobiĂŚ mam sprzĂŞt moÂże nie najlepszej klasy ale da siĂŞ nim wszystko zrobiĂŚ. Jestem w stanie pomalowaĂŚ caÂłe auto lecz warunki zmuszajÂą mnie do polerki po pomalowaniu gdyÂż kurz strasznie mi osiada, wymieniĂŞ reperaturki progi itp duperele ale dachu przenigdy nie wymieniaÂłem.

kaczmi 
Wysłany: 2007-06-05, 00:07   
0
UP DOWN

hmmmm wszystko siê da naprawiÌ ;) ale jeœli ju¿ siê zdecydujesz na zmianê dachu to akurat ju¿ sporo aut wyjecha³o odemnie z innymi dachami i mam w tym temacie doœÌ dobre doœwiadczenie,najpierw to zrób rozeznanie typu pozaznaczaj sobie uszkodzenia dachu na s³upkach czyli w który miejscu jest uszkodzenie sprawdŸ czy s³upki s¹ tak uszkodzone ¿e bêdzie je trzeba ci¹Ì w miejscach oryginalnych ³¹czeù czy wystarczy obci¹Ì np przód przy górze z lini¹ szyby ( mniej roboty) hmmm mo¿na by tu pisaÌ i pisaÌ co ijak ale tak ogólnie to tzreba siê z tym nagimnastylkowaÌ porób sobie dok³adne pomiary co do milimetra tak samo na nowym dachu tnij co do milimetra po odciêciu i przystawieniu nowego dachu porób punkty np z przodu o ile masz pewnoœÌ ¿e przednie s³upki s¹ nienaruszone p przerwu drzi od dachu i szyby s¹ OK ca³a reszta poleci bo przód poka¿e Ci wszystko dale z ty³u bêdziesz widzia³ ile musisz i co ponadci¹gaÌ.......na takie pytanie to odpowiedŸ pisemna siê raczej nienadaje bo to trzeba zobaczyÌ i na to patrzeÌ aby coœ doradziÌ ale powodzonka ;)

Bzyku 
Wysłany: 2007-06-06, 15:23   
0
UP DOWN

1200z³ krzykna³ koles za wyprostowanie tego na ramie mówi ze nie jest to mocne uszkodzenie ale masa d³ubania paprania. To du¿o czy ma³o. Nie wiem te¿ jak¹ posiada ramê, by³em przed chwil¹ dos³ownie u drugiego lecz ten nie mia³ czasu podlecieÌ ogl¹dn¹Ì wyceniÌ ile mniejwiecej ale ma jakiœ szwedzki wynalazek w pe³ni profesionalny nówka sztuka z komputerkiem i czujnikami 70z³ za godzinê ceni w warszawie podobno 200 :) ale roznie to mówi¹ :D zobaczymy ile godzin mu wyjdzie jesli znajdzie czas przyjechaÌ i oceniÌ.

btw. nie dzia³a logowanie na samej górze forum, trzeba wejœÌ innym sposobem :) mo¿e tylko ja tak mam.

baqo 
Wysłany: 2007-06-06, 16:59   
0
UP DOWN

czasami dach lepiej wstawiaĂŚ bez ramy , wystarczÂą rozpieraki.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu