Autor |
Wiadomość |
 |
PUMPERNIKIEL
|
Wysłany: 2013-03-03, 09:58 Warto zacz¹Ì przygodĂŞ z lakierowaniem bez Âżadnego
|
0
|
|
|
|
Witam
Najpierw kilka zdaĂą o sobie i moim braku sprzĂŞtu.
Mam prawie 19 lat, zero doÂświadczenia w wykonywaniu fachu w lakiernictwie (jestem budowlaĂącem od 13 roku Âżycia).
No powiedzmy Âże dostaÂłem a wÂłaÂściwie utrzymuje samochĂłd vectra B 1997r, no i zaczyna siĂŞ pojawiaĂŚ ruda.
Obydwa progi do malowania oraz wszystkie drzwi od listwy w dó³ do malowania.Do tego dochodzi wymiana przedniego b³otnika lewego (du¿e wgniecenie) i porysowane zderzaki przedni i tylni.
Za³ó¿my ¿e kupie b³otnik lewy w dobrym stanie i pod kolor ale szuka³em na allegro i albo zerdzewia³e albo porysowane) wiêc pozostaje jeszcze jedna opcja kupiÌ w dobrym stanie ale w innym kolorze i przemalowaÌ.
No i tak byÂłem u lakiernika i dowiedziaÂłem siĂŞ tyle Âże od zderzaka 300zÂł i za kaÂżdy element 200zÂł. Czyli wedÂług moich obliczeĂą okoÂło 1700-1900zÂł.
No i tak sobie myÂślĂŞ, dwa garaÂże mam, jeden blaszany (5,5mx6m) i drugi murowany (5mx4m).No i tak w blaszanym byÂła by robiona obrĂłbka ze szpachlÂą i przygotowanie podÂłoÂża do malowania.A w murowanym obrĂłbka lakiernicza.
No i tak kompresor mam 100l o wydajnoÂści wedÂług producenta 220l/m na wyjÂściu,ale mam teÂż drugi robiony od jakiegoÂś starego ciÂągnika ruskiego (wydajnoÂści nie znam).
No i do tego odwadniacz odolejacz i moÂże by jak to hulaÂło?
Co do kupienia:
-Air Gunsa IWATA AZ3 z dyszÂą 1.3(lub uÂżywana Sata?) do bazy i klaru
-jakiÂś tani do 150zÂł gun do podkÂładu
-rozpuszczalnik nitro do mycia "gunĂłw"
-maska,ubiĂłr do lakierowania (osobista ochrona zdrowia)
-szpachla z utwardzaczem( i tu pytanie jaka,ile,i czy do plastikĂłw jest inna a czy do metalu inna?)
-szpachelki i pojemniki do mieszania lakierĂłw
-podkÂład do plastiku i metalu (jaki i ile?)
-baza
-klar(jaki dobry i ile)
-papiery od 120 do 800 (granulacja)
-Âściereczki i odtÂłuszczacze ( tylko jakie?)
-materiaÂły do obklejania (taÂśmy, papiery itp.)
-CHĂCI
Wydaje mi siĂŞ Âże to wszystko co potrzeba oprĂłcz oczywiÂście doÂświadczenia bo takiego nie posiadam.
SiedzĂŞ na youtubie od 3 dni i caÂły czas oglÂądam filmy instruktarzowe jak malowaĂŚ, jak przygotowywaĂŚ podÂłoÂże do malowania itp.
Tak wiem filmy dziecko mo¿e ogl¹daÌ, ale od czegoœ trzeba zacz¹Ì.
No i wedÂług moich obliczeĂą max za ten materiaÂł zapÂłacĂŞ 1400zÂł wiĂŞc i tak byÂło by na plusie a pistolet by dostaÂły no i przybyÂło by doÂświadczenia.
Jak myÂślicie ma to jakikolwiek sens? Zero doÂświadczenia
ProszĂŞ o porady, tak wiem kaÂżdy chwali to co lubi.Druga sprawa w jakim sklepi internetowym kupie to najtaniej?
Proszê o wyrozumia³oœÌ i przepraszam ¿e siê tak rozpisa³em. |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-03, 10:06
|
0
|
|
|
|
PUMPERNIKIEL,
jeœli twoja przygoda ma sie zaczac i skonczyc na tym oplu to se ch³opaku odpuœÌ,no chyba ze wchodzisz w to 'grubo' to wtedy polecam czytac,czytac,czytac...... |
|
|
|
|
 |
braciszek
|
Wysłany: 2013-03-03, 10:08
|
0
|
|
|
|
Stawiasz domy , robisz lazienki , JESTES BUDOWLANCEM , ja tne sciany ( patrz na yutube ciecie scian i odwierty w betonie), a forum czytam dla zabicia czasu ,
niech kazdy zajmnie sie tym co najlepiej potrafi i bedzie zajebiscie , piszesz ze masz zero doswiadczenia i czy to ma sens przy az takim doswiadczeniu , odpowiadam ze to niema sensu ,
rĂśb jak uwazasz , lub uwazaj jak robisz |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-03-03, 10:11
|
0
|
|
|
|
PUMPERNIKIEL napisał/a: | Obydwa progi do malowania oraz wszystkie drzwi od listwy w dó³ do malowania.Do tego dochodzi wymiana przedniego bÂłotnika lewego (duÂże wgniecenie) i porysowane zderzaki przedni i tylni. |
PUMPERNIKIEL napisał/a: | No i wedÂług moich obliczeĂą max za ten materiaÂł zapÂłacĂŞ 1400zÂł |
Bzdura.
400zÂł max.
I jeszcze Ci te materiaÂły zostanÂą.
PUMPERNIKIEL napisał/a: | Jak myÂślicie ma to jakikolwiek sens? Zero doÂświadczenia |
Nie.
Przelicz czas jaki poÂświĂŞcisz na tÂą odbudowĂŞ/naprawĂŞ i zamiast tego zrĂłb usÂługĂŞ wwoi fachu.
Na jedno wyjdzie.
Czy lakiernik chcÂąc wybudowaĂŚ warsztat ma poczytaĂŚ MURATORA i nie dajÂąc zarobiĂŚ np. Tobie , samemu sobie polepic pustaki z zaprawa.
Kupi sobie betoniarke, pare pacek i poziomnice, 100m sznurka i jazda.
Patrz jak Âłatwo, prosto i tanio.
Czy tak ma wyglÂądaĂŚ - kaÂżdy sobie orze? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-03, 10:13
|
0
|
|
|
|
PUMPERNIKIEL napisał/a: | obliczeĂą max za ten materiaÂł zapÂłacĂŞ 1400zÂł | PUMPERNIKIEL napisał/a: | i tak byÂło by na plusie a pistolet by dostaÂły no i przybyÂło by doÂświadczenia. | |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-03-03, 12:36
|
-2
|
|
|

|
PUMPERNIKIEL napisał/a: | Mam prawie 19 lat, zero doÂświadczenia w wykonywaniu fachu w lakiernictwie |
Najwa¿niejsze kolego w tym "fachu" to jest tylko umiejêtnoœÌ przesuwania pistoletem wzd³u¿ malowanego auta
PUMPERNIKIEL napisał/a: | (jestem budowlaĂącem od 13 roku Âżycia). |
Kolego z tak bogatym doœwiadczeniem budowlanym z ca³¹ pewnoœci¹ masz prawo zaj¹Ì siê tym Opelkiem Szpachlowanie auta to tak jak szpachlowanie g³adzi.....
Tylko waÂłek zamienisz na pistolet i "cheja do przodu".......
PUMPERNIKIEL napisał/a: | dwa garaÂże mam, jeden blaszany (5,5mx6m) i drugi murowany (5mx4m) |
Z takim "zapleczem" to moÂżesz po pracy "ÂświadczyĂŚ usÂługi lakiernicze"
PUMPERNIKIEL napisał/a: | SiedzĂŞ na youtubie od 3 dni i caÂły czas oglÂądam filmy instruktarzowe jak malowaĂŚ, jak przygotowywaĂŚ podÂłoÂże do malowania itp. |
To tak jak ja teÂż przez takie "filmiki" nauczyÂłem siĂŞ rozrabiaĂŚ klej do glazury
Jak myÂślisz mam szansĂŞ poÂłoÂżenia caÂłej Âłazienki w pÂłytkach.....?
Ale oglÂądaj oglÂądaj i pó¿niej szpachluj szlifuj i maluj Wolny kraj takÂże kaÂżdy moÂże wolny czas spĂŞdzaĂŚ jak mu siĂŞ tam podoba PUMPERNIKIEL napisał/a: | w jakim sklepi internetowym kupie to najtaniej? |
WidzĂŞ kolego Âże takÂże na materiaÂły teÂż nie bĂŞdziesz "ÂżaÂłowaÂł pieniĂŞdzy"
PUMPERNIKIEL napisał/a: | Jak myÂślicie ma to jakikolwiek sens? Zero doÂświadczenia |
JeÂśli nie chcesz "daĂŚ zarobiĂŚ" na Tobie "pazernemu lakiernikowi" to nic tylko zabieraj siĂŞ za to "malowanko".........
Pozdrawiam i powodzenia kolego..... |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-03-03, 12:50
|
0
|
|
|

|
Jak chcesz tylko pomalowaĂŚ tylko 1 samochĂłd to siĂŞ mija z celem, po co wydawaĂŚ tyle kasy?? Jak taniej wyjdzie cie malowanie u lakiernika.
A gdzie to jeszcze koszta poprawek jak ci coÂś nie wyjdzie...
Ale có¿ jak kolega pisa³ "Wolny kraj..."
Pozdro |
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-03-03, 12:57
|
0
|
|
|

|
PUMPERNIKIEL napisał/a: | byÂłem u lakiernika i dowiedziaÂłem siĂŞ tyle Âże od zderzaka 300zÂł i za kaÂżdy element 200zÂł. |
To ten "lakiernik" robi to prawie za darmo.... I dla Ciebie to jest za drogo...?
Wiesz ..... ,twĂłj Opel to jest juÂż maÂło wart "strup" dlatego naprawa jest zbyt droga dla Ciebie ,pomimo tak "niskich kosztĂłw" jakie zaproponowano za naprawĂŞ |
|
|
|
 |
attacker
|
Wysłany: 2013-03-03, 13:09
|
+1
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | PUMPERNIKIEL napisał/a: | Mam prawie 19 lat, zero doÂświadczenia w wykonywaniu fachu w lakiernictwie |
Najwa¿niejsze kolego w tym "fachu" to jest tylko umiejêtnoœÌ przesuwania pistoletem wzd³u¿ malowanego auta
PUMPERNIKIEL napisał/a: | (jestem budowlaĂącem od 13 roku Âżycia). |
Kolego z tak bogatym doœwiadczeniem budowlanym z ca³¹ pewnoœci¹ masz prawo zaj¹Ì siê tym Opelkiem Szpachlowanie auta to tak jak szpachlowanie g³adzi.....
Tylko waÂłek zamienisz na pistolet i "cheja do przodu".......
PUMPERNIKIEL napisał/a: | dwa garaÂże mam, jeden blaszany (5,5mx6m) i drugi murowany (5mx4m) |
Z takim "zapleczem" to moÂżesz po pracy "ÂświadczyĂŚ usÂługi lakiernicze"
PUMPERNIKIEL napisał/a: | SiedzĂŞ na youtubie od 3 dni i caÂły czas oglÂądam filmy instruktarzowe jak malowaĂŚ, jak przygotowywaĂŚ podÂłoÂże do malowania itp. |
To tak jak ja teÂż przez takie "filmiki" nauczyÂłem siĂŞ rozrabiaĂŚ klej do glazury
Jak myÂślisz mam szansĂŞ poÂłoÂżenia caÂłej Âłazienki w pÂłytkach.....?
Ale oglÂądaj oglÂądaj i pó¿niej szpachluj szlifuj i maluj Wolny kraj takÂże kaÂżdy moÂże wolny czas spĂŞdzaĂŚ jak mu siĂŞ tam podoba PUMPERNIKIEL napisał/a: | w jakim sklepi internetowym kupie to najtaniej? |
WidzĂŞ kolego Âże takÂże na materiaÂły teÂż nie bĂŞdziesz "ÂżaÂłowaÂł pieniĂŞdzy"
JeÂśli nie chcesz "daĂŚ zarobiĂŚ" na Tobie "pazernemu lakiernikowi" to nic tylko zabieraj siĂŞ za to "malowanko".........
Pozdrawiam i powodzenia kolego..... |
no tak, najlatwiej kogos wysmiac.
zamiast marnowac czas na napisanie przesmiewczego posta poswiecilbys tyle samo czasu i podzielil sie swoim doswiadczeniem z mlodszym kolega? Chlopak ma 19 lat, dostal samochod na poczatek i chce by jakos wygladal a taki anonimowy troll z forum bedzie od razu podcinal mu skrzydla.
wiadome jest ze nie zrobi z opla ferrari ale przynamniej ma swietny material na nauke. i glupota jest by na 1 raz wywalac gruba kase na sprzet by po 1 razie okazalo sie ze to nie dla mnie i zmarnowalem kase.
jestem tutaj po raz pierwszy i z tego co widze na glownej stronie jest to strona dla profesjonalistow i AMATOROW. Kolega jest amatorem. Co wiecej, pisze w watku jak ZACZAC. nie od razu musi restaurowac 100letnie samochody.
kazdy z nas zaczynal od zera kiedys. zapomnia³ wó³ jak cielêciem by³. |
|
|
|
 |
PUMPERNIKIEL
|
Wysłany: 2013-03-03, 13:13
|
-1
|
|
|
|
WidzĂŞ Âże na forum sami mistrze ciĂŞtej riposty
Brak s³ów. |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2013-03-03, 13:23
|
+1
|
|
|
|
Kolego kupuj rĂłb szlifuj a o technologi poczytasz na forum i jakoÂś to bĂŞdzie z naciskiem na JAKOÂŚ nie JAKOÂŚĂ |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-03, 14:01
|
+1
|
|
|
|
attacker napisał/a: | zamiast marnowac czas na napisanie przesmiewczego posta poswiecilbys tyle samo czasu i podzielil sie swoim doswiadczeniem z mlodszym kolega | to moze Ty mu pomó¿?Liczymy na Ciebie!
Opisz leniowi caÂła technologie refinishu,moze sami sie czegoÂś nauczymy
To wolne i ogĂłlnodostepne forum
MoÂże zacznij od sprzetu bo garaÂże ma juÂż,jaki pistolet mu polecisz pod ta spreÂżarke z traktora?sico,sriko,expert w RP'ku czu hvlp'ku?A moÂże w hp'ku? |
|
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2013-03-03, 14:05
|
+1
|
|
|
|
Ja bym kolego na twoim miejscu do bazy braÂł HVLP-KA |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2013-03-03, 14:12
|
-1
|
|
|
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-03-03, 14:15
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek napisał/a: | majÂącÂą bardzo du¿¹ wydajnoœÌ transferu Air Guns'ĂŞ |
Piotrek, , , przestaĂą pieprzyĂŚ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-03, 14:27
|
+1
|
|
|
|
Sw.Piotrek napisał/a: | A ja uÂżywanÂą SatĂŞ | i koniecznie w digitalu |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-03-03, 17:58
|
0
|
|
|

|
attacker napisał/a: | no tak, najlatwiej kogos wysmiac. |
Nie ,tylko napisaĂŚ prawdĂŞ.... kolego!
attacker napisał/a: | Chlopak ma 19 lat, dostal samochod na poczatek i chce by jakos wygladal |
To niech idzie do np. Provide..ta po poÂżyczkĂŞ na naprawĂŞ tego "auta" jak chce jeÂżdziĂŚ......
Albo sprzedaĂŚ i dorzuciĂŚ te 2 tys.zÂł i kupiĂŚ lepszy od tego co ma.....
attacker napisał/a: | taki anonimowy troll z forum bedzie od razu podcinal mu skrzydla. |
"Pajacyku" z drzewa siĂŞ urwaÂłeÂś Âże nazywasz mnie "anonimowy".... Ja tutaj z wieloma osobami z forum mam kontakt telefoniczny ,a takÂże w "szczegĂłlnych wypadkach" osobisty
"Anonimowy Troll" to ty jesteÂś ... "lakierniczy wole" ktĂłry chce siĂŞ podzieliĂŚ "wiedzÂą" TakÂże pisz ÂśmiaÂło bardzo chĂŞtnie poczytam o Twojej wiedzy i doÂświadczeniu....
attacker napisał/a: | kazdy z nas zaczynal od zera kiedys. zapomniaÂł wó³ jak cielĂŞciem byÂł. |
Wiesz co "mistrzu lakierniczy" ja zaczynaÂłem w 1992r. takÂże miaÂłem prawo zapomnieĂŚ To taka "amnezja lakiernicza" |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-04, 10:55
|
0
|
|
|

|
attacker napisał/a: | ... kazdy z nas zaczynal od zera kiedys. ZapomniaÂł wó³ jak cielĂŞciem byÂł. |
MoÂże wÂłaÂśnie ... NIE ZAPOMNIAÂŁ ... MoÂże kaÂżdy doskonale pamiĂŞta w jakiej byÂł "czarnej dupie niewiedzy", ile wysiÂłku i pracy kosztowaÂło go te kilka krokĂłw do przodu i dziÂś po wyciÂągniĂŞciu wnioskĂłw z wÂłasnych b³êdĂłw i ocenie kilkunastu lat pracy zawodowej stanowczo WĂÂŁ ... odradza CIELĂCIU pchanie siĂŞ w paszczĂŞ LWA uznajÂąc to za kompletne szaleĂąstwo i gÂłupotĂŞ ?
Druga sprawa :
Nie ka¿dy zaczyna³ od zera. Niektórzy zaczêli zanim siê zdecydowali bo od urodzenia byli obecni przy takich naprawach, a dziœ kontynuuj¹ rodzinne tradycje i biznes. Niektórzy pomyœleli zanim zaczêli ... i poszli do pracy najemnej sprawdziÌ jaki to zawód. Inni skoùczyli szko³ê zawodow¹, czy techniczn¹ o takim kierunku ucz¹c siê podstaw pod okiem fachowców. Jeszcze inni pojechali na szkolenia zawodowe tam podejrzeli co i jak dopiero spróbowali w³asnych si³ w tym zawodzie ... To raczej g³upie jest ... wydaÌ kilka tysiêcy z³otych na gówniany sprzêt, tylko po to ¿eby sobie popróbowaÌ
Mo¿e ostra formu³a wypowiedzi na forum nie bardzo ci siê podoba ? ... Gdy jednak pobêdziesz tu d³u¿ej i poczytasz durne posty, zabawne teorie, przebojowe koncepcje techniczne i zobaczysz sam jak nasrane maj¹ w g³owach niektóre uparte, zadufane i bezczelne "Cielêta", pier dz¹ce pos ranymi pomys³ami ... to szybko do³¹czysz do tych którzy jednym postem gasz¹ i kwituj¹ takie durnoty .
Gdy kultura ( o ktĂłrÂą apelujesz ) w dziecinnych pytaniach, zderza siĂŞ z realiami zawodowej wiedzy, doÂświadczenia i twardych faktĂłw ... to niestety w tej kolizji rozpada siĂŞ ona na pyÂłek i nic z niej nie zostaje. ZostajÂą tylko suche twarde reali zawodowe w lekko agresywnej otoczce |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
Tytexo
|
Wysłany: 2013-03-04, 11:28
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | attacker napisał/a: | ... kazdy z nas zaczynal od zera kiedys. ZapomniaÂł wó³ jak cielĂŞciem byÂł. |
MoÂże wÂłaÂśnie ... NIE ZAPOMNIAÂŁ ... MoÂże kaÂżdy doskonale pamiĂŞta w jakiej byÂł "czarnej dupie niewiedzy", ile wysiÂłku i pracy kosztowaÂło go te kilka krokĂłw do przodu i dziÂś po wyciÂągniĂŞciu wnioskĂłw z wÂłasnych b³êdĂłw i ocenie kilkunastu lat pracy zawodowej stanowczo WĂÂŁ ... odradza CIELĂCIU pchanie siĂŞ w paszczĂŞ LWA uznajÂąc to za kompletne szaleĂąstwo i gÂłupotĂŞ ?
Druga sprawa :
Nie ka¿dy zaczyna³ od zera. Niektórzy zaczêli zanim siê zdecydowali bo od urodzenia byli obecni przy takich naprawach, a dziœ kontynuuj¹ rodzinne tradycje i biznes. Niektórzy pomyœleli zanim zaczêli ... i poszli do pracy najemnej sprawdziÌ jaki to zawód. Inni skoùczyli szko³ê zawodow¹, czy techniczn¹ o takim kierunku ucz¹c siê podstaw pod okiem fachowców. Jeszcze inni
pojechali na szkolenia zawodowe tam podejrzeli co i jak dopiero sprĂłbowali wÂłasnych siÂł w tym zawodzie ... To raczej gÂłupie jest ... wydaĂŚ kilka tysiĂŞcy zÂłotych na gĂłwniany sprzĂŞt, tylko po to Âżeby sobie poprĂłbowaĂŚ
Mo¿e ostra formu³a wypowiedzi na forum nie bardzo ci siê podoba ? ... Gdy jednak pobêdziesz tu d³u¿ej i poczytasz durne posty, zabawne teorie, przebojowe koncepcje techniczne i zobaczysz sam jak nasrane maj¹ w g³owach niektóre uparte, zadufane i bezczelne "Cielêta", pier dz¹ce pos ranymi pomys³ami ... to szybko do³¹czysz do tych którzy jednym postem gasz¹ i kwituj¹ takie durnoty .
Gdy kultura ( o ktĂłrÂą apelujesz ) w dziecinnych pytaniach, zderza siĂŞ z realiami zawodowej wiedzy, doÂświadczenia i twardych faktĂłw ... to niestety w tej kolizji rozpada siĂŞ ona na pyÂłek i nic z niej nie zostaje. ZostajÂą tylko suche twarde reali zawodowe w lekko agresywnej otoczce |
Yeeah piwo dla tego pana. |
|
|
|
 |
okoĂą
|
Wysłany: 2013-03-04, 18:49
|
0
|
|
|
|
Tytexo napisał/a: | Yeeah piwo dla tego pana. |
Od razu mo¿esz ca³¹ skrzynkê tak na przysz³oœÌ |
|
|
|
 |
PUMPERNIKIEL
|
Wysłany: 2013-03-05, 17:51
|
0
|
|
|
|
Poczyta³em pomyœla³em i doszy³em do wniosku ¿e to nie pierwszy raz kiedy wiêkszoœÌ osób mi coœ odradza a ja siê upar³em i kupi³em to i by³em zadowolony.
Proste przykÂłady:
MiaÂłem kiedyÂś odkurzacz (malaguti F15) No i pasowaÂło mu zrobiĂŚ remont generalny silnika poczytaÂłem na necie co i jak i siĂŞ zaczĂŞÂło. Najpierw komplet kluczy Yato (caÂła wypÂłata na nie poszÂła) i jakoÂś pomaÂłu i dokÂładnie ten remont siĂŞ zrobiÂło ( a nie miaÂłem Âżadnego pojĂŞcia o mechanice).Skuterem potem zrobiÂłem jeszcze 8tysiecy km i sprzedaÂłem, podobno nadal jeÂździ bez awaryjnie.
Druga sprawa z piaskark¹, te¿ poczyta³em no i siê napali³em i kupi³em syfonow¹ z zaworem talerzowym. Po³¹czy³em 2 kompresory i ogieù, piaskowa³em g³ównie kartery od silników (ameliniowe) i po kilku miesi¹cach doszy³em ¿e za s³aby kompresor i ¿e nie ma sensu. Sprzeda³em piaskarkê prawie za tak¹ samo cenê jak kupi³em wiêc nie by³o Ÿle.
Czyli wychodzi na to Âże wszystkiego da siĂŞ nauczyĂŚ.
No i teraz to lakierowanie mnie korcie a trochĂŞ wstyd jeÂździĂŚ z takÂą skasowanÂą vectrÂą.
Mieszkam na wsi i wiadomo jak to na wsi. Tu trza taczkê z plandek¹ prysn¹Ì tu wóz tu ci¹gnik i tak siê tego zbiera.
Wiadomo Âże nie od razu KrakĂłw zbudowana ale myÂślĂŞ Âże powoli a do przodu.
Z resztÂą teraz 3 dni wolnego to jeszcze pomyÂśle. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-05, 20:38
|
0
|
|
|

|
Stoi @Pum nad krawêdzi przepaœci. Œrodkiem p³ynie wartko g³êboka rzeka. Myœli @Pum Lata stracê na naukê p³ywania budowê tratwy lub £odzi i zejœcie na dó³ ¿eby siê przeprawiÌ. ... Doskakuje do niego Wredne Licho i przekonuje ... @Pum ...Skocz i przeleÌ. To prosty i fajny lot ! .... @Pum na to ... NIE ! Nie skoczê bo siê zabijê. Nie zabijesz siê Pum .. pofruniesz jak Orze³, kusi go Licho ( Wredne zreszt¹ do cna ). Zobacz tam w oddali stoj¹ ludzie i machaj¹ ¿ebyœ skaka³ ... im siê ju¿ uda³o !
Skocz i leÌ kusi Licho ... po drugiej stronie dostaniesz narzêdzia YATO ... @Pum poduma³ i myœli, rêce roz³o¿ê kurtkê naci¹gnê pofrunê jak nic ... rozbieg i skoczy³ ... leci metr, a potem ... prosto w dó³ i ... jeb ska³y w wodzie ... ca³y siê poharata³, po³ama³ i pobija³ ... le¿y na dole i dogorywa podtapiaj¹c, ale jeszcze dycha ... Zerka w górê, a na krawêdzi stoi ju¿ drugi wsiok @Pumper ... i duma. Obok Wredne Lich mówi ... Skacz polecisz jak orze³ ... ale @Pum charczy z do³u NIE SKACZ ! To jest g³upie ! Nie da siê od tak polecieÌ, trzeba przep³yn¹Ì, nauczyÌ siê p³ywaÌ, zbudowaÌ ³ódŸ i poczekaÌ a¿ woda opadnie, zejœÌ na dó³ po zboczu i powoli siê przeprawiÌ !!! Wiem, bo siê da³em podpuœciÌ choÌ wiedzia³em jak to siê skoùczy ... NIE SKACZ @Pumer po³amiesz siê jak JA, albo zabijesz ... i niestety by³y to ostanie s³owa @Pum ... bo wzi¹³ i wykitowa³.
Myœli @Pumper ... niby @Pum siê zabi³, ale kawa³ek polecia³ i ¿y³ ( chwilê ). Narzêdzia od Wrednego Licha dosta³ bo stoj¹ na drugim brzegu ... Licho uczciwe jest, korzyœÌ jest ... Mo¿e @Pum nie umia³ skoczyÌ i u³o¿yÌ siê do lotu szybuj¹cego, albo nie wiedzia³a jak ? ... G³upi ten @Pum Ja bym skoczy³, wybi³ siê wysoko i poszybowa³ na rozpostartym przeœcieradle ... i nic bym sobie nie zrobi³, ale przyda³a by siê jak¹œ dysza odrzutowa (duma @Pupmer ) Polecê ! ... No ale nie za jakieœ g³upie narzêdzia YATO, mówi do LICHA @PUMPER...
Dawaj Licho tu piaskarkĂŞ i lecĂŞ na drugÂą stronĂŞ urwiska ... rzecze @Pumper ... Licho myÂśli ... DureĂą jeden pieprzenie na Âłeb rozkwasi siĂŞ, a piaskarka choĂŚ poobijana da siĂŞ sprzedaĂŚ na allegro ... Dobra mĂłwi Licho SKACZ i LEĂ ! ... PokaÂż wszystkim Âże @Pum to jeÂłop i nie umiaÂł lataĂŚ, a potem jeszcze kÂłamaÂł jĂŞczÂąc na dole ... bo sam wiesz sam, Âże on zmarÂł ze zÂłoÂści, a nie z jakiÂś ran po upadku ( drwi z Pumpera Licho ).
@Pumper podrapa³ siê po du pie gdzie mia³ mózg, przywi¹za³ do piaskarki ... dyszê skierowa³ do do³u ¿eby mieÌ lepszy odrzut, pod³¹czy³ dwie sprê¿arki .. i hop w przepaœÌ z rozpostartym przeœcierad³em .... £omot, jazgot, huk ... najpierw na dno jamy zwanej "czarn¹ dup¹ nie wiedzy" zary³ pys kiem @Pumper, a na niego spad³a tandetna piaskarka, talerze i oba jej zawory. Zary³ w wodê i tyle go widzieli.
Wszystkiemu przygl¹da³a siê grupa mieszkaùców miast po drugiej stronie urwiska. Ci którzy Licho Wredne znaj¹ od lat Wiedz¹, ¿e Wredne i ¿e kusi tandet¹ ka¿dego durnia który trafi nad przepaœÌ po tamtej stronie urwiska, ale nie wie czy siê cofn¹Ì czy iœÌ krêt¹ powoln¹ drog¹ na dó³, potem przeprawa przez rzekê ... do miejsca zwanego "Zawodowy Sukces" , czy do bli¿szego zwanego "Profesjonalizm" ? Tu na rozstaju drogi przy krawêdzi urwiska "czarnej du py niewiedzy" Wredne Lich za³atwi³o ju¿ nie jednego frajera. Licho sprytne i obrotne ... kusi zawsze ... a "Profesjonaliœci" i ci z "Sukcesu Zawodowego" choÌ doœwiadczeni i m¹drzy ... tylko czasami mu szyki popsuj¹, ... tylko wtedy gdy mog¹ siê wtr¹ciÌ, a amator nad urwiskiem ich s³ucha i wykonuje polecenia.
Robili by to pewnie czêœciej ... ale trudno jest dotrzeÌ do zaœlepionego prze Licho durnia ... Licho dmuch mu w twarz "zio³em" i taki "durak" ju¿ nie widzi i nie s³yszy ... nie odró¿nia foli aluminiowej od srebra, a tombaku od z³ota ... szybko, tanio i solidnie ... rzecze Licho, pieprz¹c bzdury z takich wzajemnie wykluczaj¹cych siê stwierdzeù. Dureù ma wizjê ... wiêc jak go TU przekonaÌ s³owami gdy do tego stoi siê po drugiej stronie urwiska i nic nie wie o tym œwiecie ? Stoj¹ wiêc doœwiadczeni specjaliœci z obu miejscowoœci i z politowaniem kiwaj¹ g³owami nad losem wielu bezmózgich amatorów którzy przepadli w czeluœciach wartkiej rzeki. Czasami maj¹ nawet w¹tpliwoœci, czy przypadkiem ci amatorzy nie skacz¹ w dó³ urwiska tylko dlatego, ¿e doœwiadczeni zawodowcy im to odradzaj¹ ? Tak po zloœci !!! ... ale na krawêdzi urwiska staje ju¿ trzeci najm¹drzejszy z dzisiejszych przybyszów ( a przybywa ich tu dziennie jak mongolskich hord Czyngis Chana ) Ten kolejny to tzw. @PUMPERNIKLIEL
Patrzy ten mlodzieniec na Wredne Licho spode ³ba i duma ... Ja ci "Wredniaku" poka¿ê ! Mnie nie wykiwasz . No a lich kusi ... Dam ci ci¹gnik do pomalowania i wóz z plandek¹ i taczkê i Opla Vectrê. Kasy zarobisz jak Górnik na "przodku" ... Kraków ci od razu wybuduje ... szybko ciê do przodu popchnê ... tylko Skocz i LeÌ na drug¹ stronê !!! ... @Pumpernikiel pomyœla³ i mówi ... Dobra ale chcê to :
-Air Gunsa IWATA AZ3 z dyszÂą 1.3(lub uÂżywana Sata?) do bazy i klaru
-jakiÂś tani do 150zÂł gun do podkÂładu
-rozpuszczalnik nitro do mycia "gunĂłw"
-maska,ubiĂłr do lakierowania
-szpachla z utwardzaczem(
-szpachelki i pojemniki do mieszania lakierĂłw
-podkÂład do plastiku i metalu
-baza
-klar
-papiery od 120 do 800
-Âściereczki i odtÂłuszczacze
-materiaÂły do obklejania
.... no i CHĂCI
Kurde ale wypas ! ... mĂłwi LICHO ... ( ale dureĂą ! ... myÂśli jednak ) Dobra ... MASZ, SKACZ i LEĂ ... i juÂż @Pumpernikiel miaÂł skoczyĂŚ, ale wszyscy miejscowi z drugiej strony wrzeszczÂą ... Nie rĂłb bzdur ... Nie skacz !!! ... Skacz mĂłwi Licho ... ich nie sÂłuchaj co oni tam wiedzÂą jak sami z miasta Sukces Zawodowy pochodzÂą napaÂśli siĂŞ i konkurencji siĂŞ bojÂą. Ty wsiowy jesteÂś, a nie od nich .... to olej i Skacz !!!
Opanuj siê ch³opaku i nie Skacz krzycz¹ miejscowi z drugiej strony .... @Pumeprnikiel zawaha³ siê pomyœla³. Rzuci³ okiem na trupa na dole i resztki po drugim ... szyderczy uœmiech Wrednego Licha ... i nagle ... palec œrodkowy wysun¹³ mówi¹c do Licha ... Pier dziel siê cwany wredny podpuszczaczu, NIE SKOCZà !!! ... i wszyscy na urwisku odetchnêli ... M¹dry facet .
No to nie skacz wsiowy Bencwale .... Wrzeszczy czerwone z wÂściekÂłoÂści LICHO ... i tak gĂłw no wiesz o lataniu ... durny Ikarze !!!!!!
@Pumernikiel spojrza³ na licho z politowaniem i na z³oœÌ wrednej ma³pie na przekór miejscowym, zademonstrowa³ wszystkim zgromadzonym swoje umiejêtnoœci. Piêkne wybicie z urwiska ... dwunastometrowy, lot nurkowy dwa salta przy ska³ach i wielkie jebniêcie w g³êbok¹ rzekê ... Noooo œmieje siê licho .... Gdy ju¿ nic nie dzia³aj¹ obiecanki macanki i g³upi nie skacze ... choÌ mu pa³ka stoi .... to czas przyg³upa kopn¹Ì w ambicje i zarozumialstwo, to nie zawodzi bo dureù ambicje zawsze ma przeroœniêt¹.
PoÂśmiaÂło siĂŞ WREDNE LICHO i odwrĂłciÂło tyÂłkiem do PROFESJONALISTĂW, ÂżegnajÂąc ich wyprostowanym Âśrodkowym paluszkiem bo juÂż na drogĂŞ lakiernictwa samochodowego wkroczyÂł nastĂŞpny kandydat do bÂłyskawicznego lotu po wielkie pieniÂądze, wÂłasny warsztat i zawodowy sukces. Licho 30 profesjonaliÂści 3 ... wynik starcia WREDNEGO LICHA i ProfesjonalistĂłw z drugiej strony urwiska czarnej dupy niewiedzy. Lich wie ... Âże prawda jest okrutna ... droga do sukcesu trudna ... a wymagane nakÂłady bardzo duÂże ... Licho wie takÂże Âże nikt kto jest na poczÂątku drogi zawodowej ... nie chce tego w ogĂłle sÂłuchaĂŚ.
Z kaÂżdym krokiem nowego kandydata na "truchÂło rzeczne" w rozpadlinie "czarnej du py niewiedzy" wiĂŞkszy smutek jednak Licho ogarniaÂł, bo ten co nadchodziÂł ... jeszcze byÂł mÂłodszy od poprzedniego lotnika - kamikadze
... a tam ... wezmĂŞ trzy dni wolnego myÂśli LICH ... i jeszcze pomyÂślĂŞ co z tym zrobiĂŚ. |
 |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2013-03-05, 20:59
|
0
|
|
|
|
Piêkna przypowieœÌ |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2013-03-05, 21:02
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER, ty chyba nie masz co robic czekam z niecierpliwoscia na c.d |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2013-03-05, 21:42
|
0
|
|
|
|
To siĂŞ nam wieszcz narodowy objawiÂł
WywaliÂłeÂś mnie na Âłopatki tÂą przypowieÂściÂą |
|
|
|
 |
okoĂą
|
Wysłany: 2013-03-05, 21:51
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Skocz i leĂŚ kusi Licho ... po drugiej stronie dostaniesz narzĂŞdzia YATO ... @Pum podumaÂł i myÂśli, rĂŞce rozÂło¿ê kurtkĂŞ naciÂągnĂŞ pofrunĂŞ jak nic ... rozbieg i skoczyÂł ... leci metr, a potem ... prosto w dó³ i ... jeb skaÂły w wodzie ... |
Ten tekst zrzuciÂł mnie z krzesÂła
Proponuje podpi¹Ì posta Projektera tak dla nowych przybyszy |
|
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2013-03-05, 21:51
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-06, 01:32
|
0
|
|
|
|
NOBLA dla tego Pana zamiast garnca piwa... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-03-06, 08:50
|
0
|
|
|
|
Dobre .
A gdzie sÂą ci tzw zarobkujÂący amatorzy z miasta ÂŁodzi ? |
|
|
|
 |
andrzej244
|
Wysłany: 2013-03-06, 08:50
|
0
|
|
|

|
PUMPERNIKIEL napisał/a: | PoczytaÂłem pomyÂślaÂłem i doszyÂłem do wniosku Âże to nie pierwszy raz kiedy wiĂŞkszoœÌ osĂłb mi coÂś odradza a ja siĂŞ uparÂłem i kupiÂłem to i byÂłem zadowolony.
Proste przykÂłady:
MiaÂłem kiedyÂś odkurzacz (malaguti F15) No i pasowaÂło mu zrobiĂŚ remont generalny silnika poczytaÂłem na necie co i jak i siĂŞ zaczĂŞÂło. Najpierw komplet kluczy Yato (caÂła wypÂłata na nie poszÂła) i jakoÂś pomaÂłu i dokÂładnie ten remont siĂŞ zrobiÂło ( a nie miaÂłem Âżadnego pojĂŞcia o mechanice).Skuterem potem zrobiÂłem jeszcze 8tysiecy km i sprzedaÂłem, podobno nadal jeÂździ bez awaryjnie.
Druga sprawa z piaskark¹, te¿ poczyta³em no i siê napali³em i kupi³em syfonow¹ z zaworem talerzowym. Po³¹czy³em 2 kompresory i ogieù, piaskowa³em g³ównie kartery od silników (ameliniowe) i po kilku miesi¹cach doszy³em ¿e za s³aby kompresor i ¿e nie ma sensu. Sprzeda³em piaskarkê prawie za tak¹ samo cenê jak kupi³em wiêc nie by³o Ÿle.
Czyli wychodzi na to Âże wszystkiego da siĂŞ nauczyĂŚ.
No i teraz to lakierowanie mnie korcie a trochĂŞ wstyd jeÂździĂŚ z takÂą skasowanÂą vectrÂą.
Mieszkam na wsi i wiadomo jak to na wsi. Tu trza taczkê z plandek¹ prysn¹Ì tu wóz tu ci¹gnik i tak siê tego zbiera.
Wiadomo Âże nie od razu KrakĂłw zbudowana ale myÂślĂŞ Âże powoli a do przodu.
Z resztÂą teraz 3 dni wolnego to jeszcze pomyÂśle. |
Dobrze myÂślisz kolego, trzeba siĂŞ rozwijaĂŚ a nie przez caÂłe Âżycie liczyĂŚ na kogoÂś.
Wspaniale jest umieĂŚ coÂś zrobiĂŚ samemu, daje to duÂżo satysfakcji.
Kupuj pistolet, migomat, parĂŞ innych rzeczy i dziaÂłaj. Pozdrawiam.
Wiedza jest w internecie. |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2013-03-06, 08:54
|
0
|
|
|
|
andrzej244 napisał/a: | Wiedza jest w internecie. |
Nom....przecieÂż my tu wszyscy po kursie internetowym lakierujemy |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-03-06, 09:29
|
0
|
|
|

|
andrzej244 napisał/a: | Dobrze myÂślisz kolego, trzeba siĂŞ rozwijaĂŚ a nie przez caÂłe Âżycie liczyĂŚ na kogoÂś. |
Bardzo "trafne" spostrzeÂżenie ...
andrzej244 napisał/a: | Wspaniale jest umieĂŚ coÂś zrobiĂŚ samemu, daje to duÂżo satysfakcji. |
Oczywista oczywistoœÌ....
andrzej244 napisał/a: | Kupuj pistolet, migomat, parĂŞ innych rzeczy i dziaÂłaj. |
"Zaplecze" w postaci garaÂży i sprĂŞÂżarki juÂż ma....
andrzej244 napisał/a: | Wiedza jest w internecie. |
Ta w internecie "wszystko" znajdzie A komputer albo laptop "skoryguje" jego b³êdy i napisze mu jak ma robiÌ poprawnie i gdzie pope³nia b³êdy.....
TakÂże jak widzisz kolego autorze tematu PUMPERNIKIEL nic tylko zaczynaj ......
OsobiÂście jestem za tym abyÂś ...... zrobiÂł ten skok To tylko maÂła kwota takie nic w wysokoÂści okoÂło 2-3 tys. zÂł
takÂże jak Ci juÂż "coÂś" czyli "gĂłw..no wyjdzie" to nie bĂŞdzie tak "bolaÂło"
Ale "efekt" bĂŞdzie gwarantowany .....
A kolega andrzej244 podzieli siĂŞ z TobÂą tÂą "internetowÂą wiedzÂą"
Ale pamiĂŞtaj...... koniecznie kup jeszcze ten ...migomat
Skok i lot ku "wielkiej kasie i wÂłasnym doÂświadczeniu" oraz zaoszczĂŞdzeniu "kaski na pazernym lakierniku" .... bĂŞdzie bardziej "efektowniejszy"
ps. Nauka kosztuje a Ty masz dopiero 19 lat ....takÂże jeszcze wiele wydatkĂłw na naukĂŞ przed TobÂą |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-06, 12:21
|
0
|
|
|

|
andrzej244 napisał/a: | Dobrze myÂślisz kolego, trzeba siĂŞ rozwijaĂŚ a nie przez caÂłe Âżycie liczyĂŚ na kogoÂś. Wspaniale jest umieĂŚ coÂś zrobiĂŚ samemu, daje to duÂżo satysfakcji. |
Gów no prawda. Wspaniale to jest nic nie umieÌ, na niczym siê nie znaÌ i imprezowaÌ na pla¿y podrównikowej. MieszkaÌ w wielkim jachcie, lataÌ ma³ym odrzutowcem i jeŸdziÌ samochodem bez dachu. PiÌ stare wina i jeœÌ owoce morza z egzotycznymi owocami ... a w bonusie ... nie musieÌ s³uchaÌ wynurzeù w³asnej baby i jej przyziemnych problemów, oraz ... TATO daj stówê... od cudownych dzieciaków ... tylko wymieniaÌ blondynki na brunetki, bia³e na czarne i chude na jeszcze chudsze ... a kasê wyjmowaÌ z autoamatu w œcianie. To jest wspania³e. Do tego celu dróg jest wiele ... ale na pewno nie ta któr¹ TY wskazujesz ¿eby wszytko robiÌ samemu i nie liczyÌ na innych.
Satysfakcja moÂże i z tego jest ... tylko ile kosztuje kilogram satysfakcji ? ... moÂże jest bezcenna ? ( jak tak tzn nieprzydatna = gĂłw no warta ! ) Nakarm rodzinĂŞ jeÂździj i mieszkaj w SATYSFAKCJI. Zobaczysz jakie to przydatne cholerstwo
Twoja rada dla 19 latka startujÂącego w Âżycie jest taka :
Kup narzêdzia i materia³y, bo wiedza jest w internecie ... jak zbudowaÌ gilotynê i szubienicê zbuduj sprawdŸ na sobie, czy to dzia³a ..... po trzeciej próbie popraw b³êdy w konstrukcji jak ujdziesz ¿yciem
Moja jest taka :
Obejrzyj sobie film jak dzia³a gilotyna i co to jest dekapitacja. Potem znajdŸ sobie normalne zajêcie zawodowe gdzie mózgiem, a nie pazurami zarabia siê prawdziw¹ kasê. Po kilku latach cwaniactwa, spie przaj st¹d na podrównikow¹ pla¿ê ... bo masz cz³owieku 19 lat i mo¿esz zostaÌ kim chcesz ... KIM TYLKO CHCESZ !
Tylko Pacan wszytko robi sam, a gÂłupi Pacan myÂśli Âże siĂŞ tak dorobi majÂątku !
Zapier dzielisz siĂŞ i rozchorujesz, wyroÂśnie ci garb stracisz zdrowie z czasem teÂż rodzinĂŞ, a satysfakcja bĂŞdzie z tego Âże ho ho ... PaÂłka na pewno ci od tego uroÂśnie co najmniej o kilka centymetrĂłw.
Kompletnie @andrzej244 nie kapujesz o co w tym temacie chodzi. Oto rodzi siĂŞ kolejny zarobkujÂący amator ktĂłremu zaÂświtaÂła myÂśl, Âże jak sobie trochĂŞ poprĂłbuje to siĂŞ "naumie" i bĂŞdzie obrzydliwie bogaty. Taka postawa jest na wskroÂś durna ... a do czego to prowadzi ? ... a no np. do tego :
... kolega PROJEKTER kupuje sobie nafaszerowane elektronik¹ autko ( niestety u¿ywane ) w którym po chwilce mrugania wy³¹cza siê ca³a prawa strona kierunkowskazów. Wizyta u elektronika specjalizuj¹cego w tej marce. Diagnoza COM pod kierownic¹ ( zestaw wszystkich prze³¹czników, a dodam ¿e jest tam ich od cholery, kierunki, tempomat, sterowanie radiem, œwiat³a automatyczne wycieraczki ) Nowy 2 tyœ u¿ywka 6 stówek.
Internet ( bogaty w wiedzĂŞ ) diagnozuje - COM jak nic ! ....jeszcze wizyta w ASO - Panie COM do wymiany to normalne. OczywiÂście nie muszĂŞ dodawaĂŚ ze kaÂżda diagnoza to 5 dych, albo stĂłwka i kaÂżdy mÂądrala ma kur..a mega szybki komputer z najnowszym fabrycznym oprogramowaniem .... "a tam" - myÂślĂŞ, wymieniĂŞ ten COM - StaĂŚ mnie .
Wymieni³em. OK. ... by³o jakieœ pó³godziny i dupa blada nie ma kierunkowskazów prawej strony . Oczywiœcie reklamacje awantury srata tata nikt nie jest winien jeden sprowadza³ inny zak³ada³ kolejny diagnozowa³ ... no standard jakich w necie mnóstwo. Kasê braÌ jest OK ... poprawiaÌ i przyjmowaÌ reklamacje za w³asn¹ g³upotê ... Nie OK ... to nie jest COOL i nie TRENDY porostu nie modne. Dziœ takie czasy, ¿e w us³ugach p³aci siê wykonawcy za "chêÌ" pomocy ... ale ale ... Jak siê skar¿y³em na to ( je¿d¿¹c bez kierunków ) elektrykowi samochodowemu ( stary goœÌ ju¿ na emeryturze ) ... to ten wzi¹³ miernik za 40 z³ poszed³ ze mn¹ do samochodu, a po 20 minutach wyj¹³ gniazdo z przedniego reflektora i wyczyœci³ z niego nalot ... Mówi wymieù gniazdo, choÌ teraz bêdzie ju¿ OK. .... i kur...a jego maÌ jest OK !!!
Gdzie moje 2 "ptysie", a ³¹cznie to prawie 3 "ptysie" ? U pieprzonych dorabiaj¹cych amatorów co wiedzê ci¹gn¹ z internetu ? U debili udaj¹cych specjalistów co im siê dwa razy uda , a raz nie uda naprawiÌ samochód ... Proste naprawy s¹ OK ... ale jak ju¿ trzeba daÌ gwarancje na lata to panika, choÌ mina kamienna i p³yn¹ zapewnienia jak to bêdzie piêknie na lata zrobione i ¿e nikt tak nie umie jak JA, a wychodzi jak zawsze. Parking pod marketem w sobotnie przedpo³udnie .... festiwal popisów lakierniczych z norek nor i tandetnych warsztatów. Popisówki wiedzy technologicznej, wyczucia smaku i kolorystyki ... Taki poziom zawodowy proponujesz koledze @Ciemnychleb ???
PomyÂśl lepiej co TY wypisujesz ?
Czy TY kolego Andrzej244 w swoim zarozumialczym odruch, bezmyÂślnego samca pomyÂślaÂłeÂś moÂże o tym, Âże do nauki zawodu sÂą szkoÂły, specjalistyczne kursy no i po staremu ... grono doÂświadczonych fachowcĂłw od ktĂłrych tÂą wiedzÂą w praktyce siĂŞ dostaje ?
Twoje gÂłupie i durne wprost nastawienie, Âże kaÂżdy powinien wszytko sobie sam doprowadzi do tego Âże w koĂącu zdechniesz z gÂłodu bo i twĂłj zawĂłd ktoÂś pokryje wÂłasnymi nieudolnymi dziaÂłaniami tanim sprzĂŞtem i materiaÂłami.
PomyÂśl lepiej skÂąd siĂŞ biorÂą ceny usÂług lakierniczych ? Nie jeden pos rany gĂłwno zjad dostaÂł tu juÂż ode mnie po dupie za to , Âże mu siĂŞ ubzduraÂła nielegalna lakiernia w garaÂżu i malowanie elementĂłw po 100 zÂł. Potrzeba byÂło lat ( czterech lat ) i tysiĂŞcy postĂłw, Âżeby ci co tego wysÂłuchiwali, (a teÂż siĂŞ stawiali ) sami ... na wÂłasnych doÂświadczeniach zrozumieli, Âże tak siĂŞ nie da.
Amator który sobie d³ubie w gara¿u nikomu nie szkodzi i nie przeszkadza. Bierze jednak 1 z³ za to co zrobi³ i przestaje byÌ amatorem. Nikt przy zdrowych zmys³ach nie wydaje 2- czy 5 "ptysiów" na tani sprzêt po to ¿eby zrobiÌ sobie samemu dla frajdy coœ co u specjalisty wykona za 400 z³. Takie ruchy wykonuje zawsze cwaniak który ju¿ wykoncypowa³ sobie biznes. RzygaÌ siê chce jak siê czyta te pier do³y, ¿e ka¿dy to tylko "amator" ... a potem post ni¿ej :Koledzy ile za to mo¿na wzi¹Ì ? - Proszê o wycenê !
Niektórzy z obecnych tu na portalu po³amali sobie zêby na w³asnych marzeniach o szybkim sukcesie. Zima, reklamacje, kryzys i amatorska konkurencja ... œci¹gaj¹ ich za dup sko na ziemiê. Lata mijaj¹ a z b³ota i gówna wy³a¿¹ tylko nieliczni, ci zdeterminowani i bardzo ambitni. Jednak nigdy nie zrobi¹ tego bez jednorazowego zastrzyku kasy, To niestety w tej bran¿y kompletnie nie mo¿liwe. Bo to us³ugi i jest wymagalne przekroczenia progu wejœcia. Powy¿ej tego progu mo¿esz szukaÌ sta³ych zleceù i partnerów ... poni¿ej tego progu z tandetnym sprzêtem w obesranej norze mo¿esz tylko sraÌ siê latami ze z³omami albo jak kowal na wsi robiÌ co popadnie w tym ... czasami umalowaÌ automobila.
Dlatego Panie @Andrzej244 jak nie chcesz straciĂŚ szacunku na tym forum, to raczej przemyÂśl te swoje porady dostrzegajÂąc ich szerokie konsekwencje. Ja kiedyÂś nauczyÂłem siĂŞ szyĂŚ spodnie i koszule ... umiem to robiĂŚ, ale tego nie robiĂŞ ... umiem teÂż gotowaĂŚ ale nie otwieram baru, czy restauracji ... umiem teÂż tapetowaĂŚ majsterkowaĂŚ naprawiĂŚ kran zamontowaĂŚ pÂłytki w Âłazience bez tandetnych listw z plastiku ... tylko CO Z TEGO jak mam biuro projektĂłw ... baaaaa ... nawet byÂłem zawodowym lakiernikiem ... ale swoje samochody oddaje teraz innym do naprawy. StaĂŚ mnie na to dlatego Âże od 15 lat zajmuje siĂŞ projektowaniem i jestem w tym skuteczny. ZnalazÂłem swojÂą niszĂŞ i nie ma zbyt silnje konkurencji z caÂłym szacunkiem dla nich.
Gdyby kaÂżdy skoncentrowaÂł siĂŞ na wÂłasnym zawodzie ... czy zawodowym zajĂŞciu i robiÂł to na "prawdĂŞ" , a nie na "pó³ gwizdka", to nie byÂło by w tym kraju Âżadnego kryzysu bo tu jest duÂżo do roboty TYLKO NIE MA SPECJALISTĂW, ale jest coraz wiĂŞcej niecierpliwej i poirytowanej mÂłodzieÂży szukajÂącej bÂłyskawicznego sukcesu. No kaÂżdy sobie robi wszytko sam, to nikt nic nie ma i nic nie zarabia i nic nie jest zrobione do koĂąca ... mamy nowe lotnisko w Modlinie ... RozpadajÂące siĂŞ autostrady jeszcze nie oddane do uÂżytku ! ... i AMBERGOLD bo jeden goœÌ byÂł niecierpliwym "mÂłodym pistoletem" i chciaÂł siĂŞ szybko dorobiĂŚ w zÂłocie. Potem w TV trzeba byÂło ludziom tÂłumaczyĂŚ oczywiste oczywistoÂści Âże nie ma lokat inwestycyjnych oprocentowanych na 25% gwarantowanego zysku ... co nie zmienia faktu Âże 40 000 spragnionych szybkiego zysku miaÂło wÂłasnÂą wiedzĂŞ na temat ekonomi i lokat funduszy w zÂłoto . ( jak nic z Interentu ) Tu w lakiernictwie jest to samo ... 2 "ptysie" ze skarbonki przebudowa stodoÂły ( utykanie dziur sÂłomÂą ) i potem juÂż z gĂłrki ... Âłatwo tanio i przyjemnie do koĂąca Âżycia w lakiernictwie samochodowym.
Chcesz zostaÌ lakiernikiem samochodowym ? IdŸ do pracy w tym zawodzie i nie daj tam zrobiÌ z siebie goùca, czy sprz¹taczki. To banalnie proste. Dwa miesi¹ce pracy u kogoœ za free i ju¿ masz podstawy, oraz rozeznanie w sprzêcie. Pokochasz ten zawód - OK ... jedŸ na szkolenie, czytaj fora internetowe i odsiewaj g³upoty od faktów, dobre rady od cenzuraó³. Zostaù zawodowcem. Najlepszym w bran¿y
... ale co to za nowa kompletnie szalona moda na robienie sobie w gara¿u kursów ON - LINE i zakupów materia³ów dydaktycznych do nauki zawodu ?
M£ODZIE¯Y - WETA I TROCHà POMYŒLTA !!! ... bo Ja zaczynam mieÌ doœÌ tego prostowania durnych koncepcji ... |
 |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-06, 16:35
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | bo Ja zaczynam mieĂŚ doœÌ tego prostowania durnych koncepcji ... | P.Robercie cierpliwoœÌi!Bez Pana forum umrze Âśmiercia naturalnÂą |
|
|
|
 |
andrzej244
|
Wysłany: 2013-03-07, 21:26
|
+1
|
|
|

|
ChÂłopak chce siĂŞ czegoÂś nowego nauczyĂŚ i to jest dobre myÂślenie.
Lubi majsterkowaĂŚ, ma pozytywne myÂślenie. Na pewno na tym nie straci.
DuÂżo siĂŞ w Âżyciu nauczy i nie bĂŞdzie musiaÂł liczyĂŚ na innych.
Sam majsterkujĂŞ i jest to moje hobby, lubiĂŞ coÂś robiĂŚ a nie np. piĂŚ piwo.
DuÂżo kasy zaoszczĂŞdziÂłem przez to, Âże duÂżo zrobiĂŞ sobie sam. Zdobywam tym szacunek u innych.
Praca uszlachetnia czÂłowieka. Zdobyta wiedza jest bezcenna tak jak i satysfakcja z dobrze wykonanej roboty.
Internet to ogromne ÂźrĂłdÂło wiedzy.
Przypominam, Âże jest do dziaÂł dla amatorĂłw. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-03-07, 21:47
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
andrzej244 napisał/a: | ChÂłopak chce siĂŞ czegoÂś nowego nauczyĂŚ i to jest dobre myÂślenie.
DuÂżo kasy zaoszczĂŞdziÂłem przez to, Âże duÂżo zrobiĂŞ sobie sam. Zdobywam tym szacunek u innych.
Praca uszlachetnia czÂłowieka. Zdobyta wiedza jest bezcenna tak jak i satysfakcja z dobrze wykonanej roboty.
Œwiêta, racja kolego Sam zacz¹³em nie dawno od niczego, a ju¿ jestem na dobrej drodze |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2013-03-07, 23:34
|
0
|
|
|
|
Wydaje mi siê, ¿e trzeba niektórym du¿o czasu aby zrozumieÌ to co Kolega Projekter chce przekazaÌ, do tego trzeba chyba dorosn¹Ì
Nie przeczĂŞ, Âże sam kiedyÂś wyskoczyÂłem jak Filip z konopii prĂłbujÂąc przekonaĂŚ,Âże mĂłj pomysÂł czy ideologia sÂą super zaje... i w jednej chwili zostaÂłem wyprostowany.
Nie mam zamiaru siĂŞ podlizywaĂŚ, czy coÂś podobnego bo nie o to chodzi, mogĂŞ tylko zasugerowaĂŚ tym napalonym co to chcÂą ,,umiĂŚ" wszystko nauczcie siĂŞ czytaĂŚ i wyciÂągaĂŚ wnioski z tego, co KtoÂś doÂświadczony ma w ogĂłle ochotĂŞ napisaĂŚ przeznaczajÂąc na to swĂłj wolny czas.
Co do tej powyÂższej przypowieÂści to kabarety tak nie rozbawiajÂą
Robert bierz siĂŞ za pisanie VII czĂŞÂści ,,DziadĂłw" |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2013-03-07, 23:44
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | attacker napisaÂł/a:
taki anonimowy troll z forum bedzie od razu podcinal mu skrzydla.
"Pajacyku" z drzewa siĂŞ urwaÂłeÂś Âże nazywasz mnie "anonimowy".... Ja tutaj z wieloma osobami z forum mam kontakt telefoniczny ,a takÂże w "szczegĂłlnych wypadkach" osobisty |
Robertlodz09 jak juÂż jesteÂś na forum i wÂłaÂśnie zauwaÂżyÂłeÂś nowy temat z cyklu ,, mam sprĂŞÂżarkĂŞ od ziÂła i zraszacz do nawozĂłw pomalujem sam aÂłto", to z automatu powinieneÂś napisaĂŚ z 2 strony jak to dokÂładnie zrobiĂŚ zaczynajÂąc od oglĂŞdzin auta klienta,koĂączÂąc na tym ktĂłrÂą dÂłoĂą podajesz,jak siĂŞ z nim Âżegnasz gdy odbiera auto.
Czasami jak siê coœ czyta to ³¹py i tak d³ugie od hebla opadaj¹ jeszcze ni¿ej
Chyba nale¿y intuicyjnie do tego podchodziÌ i nie braÌ udzia³u w tematach, w których jak siê chce komuœ daÌ radê i uchroniÌ go przed bezsensownymi wydatkami rozumiane s¹ jako z³oœliwoœÌ lub zarozumia³oœÌ.
Mo¿e nie udzielam siê mega aktywnie, ale czasem po prostu szkoda s³ów.
Pozdrawiam wszystkich kumatych |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2013-03-07, 23:47
|
0
|
|
|

|
a ja sie wgl. dziwie projekterowi ze mu sie chce....chyba forum traktuje jako dorywczy etap "yebanie idiotow" chlopaki-moral prosty...ten co potrafi robic wszystko tak naprawde gufno sie zna na czymkolwiek....nie mozna byc specjalista w kazdej dziedzinie...lepiej sie skupic na 1 i byc w tym najlepszym niz robic wszystko na poziomie prawie przez duze P akceptowalnym prze SIEBIE SAMEGO... |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2013-03-07, 23:51
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | nie mozna byc specjalista w kazdej dziedzinie... |
To jest taki etap- poszukiwanie samego siebie
Kwestia czasu, jeden zrozumie i stanie siĂŞ fachowcem w wybranej dziedzinie a inny bĂŞdzie wĂŞdrowaÂł przez Âżycie z palcem w doopie potrafiÂąc wszystko,czyli nic. |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-08, 01:29
|
0
|
|
|
|
zgadza sie Panowie,jak ktoÂś Âśie zna na wszystkim,to znaczy ze nie zna sie na niczym.
|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-08, 02:11
|
0
|
|
|

|
andrzej244 napisał/a: | ChÂłopak chce siĂŞ czegoÂś nowego nauczyĂŚ i to jest dobre myÂślenie.
... i chcia³abym jeszcze dodaÌ, ¿e na œwiecie powinna panowaÌ mi³oœÌ bo mi³oœÌ jest najwa¿niejsza i ona w³aœnie odró¿nia nas od zwierz¹tek. Wierzê i¿ ludzie w g³êbi s¹ dobrzy i uczciwi i maj¹ piêkne dusze. Zapewniam ¿e bêdê walczy³a o pokój na œwiecie i godnoœÌ dla ka¿dego upodlonego cz³owieka, bo ka¿dy ma prawo do szacunku i nauki zawodu ... a nauka to do potêgi klucz ... i tak mi napisa³a Joasia z III B w pamiêtniku.
No ... a tak kur ... a po facetowemu to spytam tylko @andrzejku244 co to takiego "amator lakiernictwa" ? ... bo Ja œledz¹c te amatorskie wyczyny od kilku lat mam trochê inn¹ definicjê ni¿ TY. To raczej taki koleœ co nie ma pojêcia o technologi sprzêcie i obowi¹zuj¹cych tu zasadach ... i wcale nie chce zg³êbiaÌ tych tajników maj¹c to g³êboko w odbycie. Taki kolo ma pistola za stówe, sprê¿arkê z wykopalisk, gara¿ rodziców i adres sklepu internetowego z tanimi materia³ami ... I wyt³umacz mu teraz dysponuj¹c gigantyczn¹ wiedz¹ i doœwiadczeniem zawodowym .... ¿e ów "AMATOR" jest w "czarnej du'pie niewiedzy" .. ¿e nawet nie zacz¹³ jeszcze przygody z lakiernictwem, a ju¿ robi g³upoty ... poczytaj sobie tematy o pistoletach i sprê¿arkach ? ... a kto tu chce gadaÌ o temperaturze w trakcie lakierowania, czy wentylacji ? Tak siê tu porobi³o ¿e teraz AMATOR to ten co pieprzy t¹ robotê, psuje rynek w swojej okolicy i krew tym co maja legalne warsztaty, g³osz¹c now¹ religiê ... samorozwoju Zosi Samosi co wszytko robi se sama ... nawet orgazm, bo jest kompletnie samowystarczalna .
WeŸ Ty siê Andrzejku zastanów nad t¹ swoj¹ durn¹ filozofi¹, bo jest gigantyczna ró¿nica miêdzy umiejêtnoœci¹ prostego przyciêcia deski, wbicia w œcianê gwoŸdzia, czy nawet naprawienia w³asnego samochodu ... a tym o czym jest ten temat zapocz¹tkowany przez kolegê @ciemnychleb. To ewidentny przyk³ad na to jak komuœ siê ubzdura³ we ³bie "sen o potêdze" i b³yskawicznym sukcesie przy minimalnych nak³adach.
Amator/Srator ... Kto przy zdrowych zmysÂłach kupuje browar jak siĂŞ chce nachlaĂŚ piwa ?
Wy niby Amatorzy ... kompletnie bezmyœlnie chcecie dowieœÌ tym co od lat lakieruj¹ samochody ¿e mo¿na to robiÌ super, wyk³adaj¹c kilka stówek z rozpieprzonej dziecinnej skarbonki. No sorry ale NIE MO¯NA !!! .... i albo ka¿dy taki Pajac przyjmie to do wiadomoœci teraz nie marnuj¹c czasu i kasy ... albo przekona siê o tym za kilka lat l¿ejszy o sporo kasy .... po tym jak zmarnuje to co absolutnie bezcenne .... CZAS.
NaukĂŞ zawodu to organizuje siĂŞ nie co inaczej. |
 |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-08, 12:36
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-03-08, 12:49
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
PROJEKTER napisał/a: | andrzej244 napisał/a: | ChÂłopak chce siĂŞ czegoÂś nowego nauczyĂŚ i to jest dobre myÂślenie.
... i chcia³abym jeszcze dodaÌ, ¿e na œwiecie powinna panowaÌ mi³oœÌ bo mi³oœÌ jest najwa¿niejsza i ona w³aœnie odró¿nia nas od zwierz¹tek. Wierzê i¿ ludzie w g³êbi s¹ dobrzy i uczciwi i maj¹ piêkne dusze. Zapewniam ¿e bêdê walczy³a o pokój na œwiecie i godnoœÌ dla ka¿dego upodlonego cz³owieka, bo ka¿dy ma prawo do szacunku i nauki zawodu ... a nauka to do potêgi klucz ... i tak mi napisa³a Joasia z III B w pamiêtniku.
No ... a tak kur ... a po facetowemu to spytam tylko @andrzejku244 co to takiego "amator lakiernictwa" ? ... bo Ja œledz¹c te amatorskie wyczyny od kilku lat mam trochê inn¹ definicjê ni¿ TY. To raczej taki koleœ co nie ma pojêcia o technologi sprzêcie i obowi¹zuj¹cych tu zasadach ... i wcale nie chce zg³êbiaÌ tych tajników maj¹c to g³êboko w odbycie. Taki kolo ma pistola za stówe, sprê¿arkê z wykopalisk, gara¿ rodziców i adres sklepu internetowego z tanimi materia³ami ... I wyt³umacz mu teraz dysponuj¹c gigantyczn¹ wiedz¹ i doœwiadczeniem zawodowym .... ¿e ów "AMATOR" jest w "czarnej du'pie niewiedzy" .. ¿e nawet nie zacz¹³ jeszcze przygody z lakiernictwem, a ju¿ robi g³upoty ... poczytaj sobie tematy o pistoletach i sprê¿arkach ? ... a kto tu chce gadaÌ o temperaturze w trakcie lakierowania, czy wentylacji ? Tak siê tu porobi³o ¿e teraz AMATOR to ten co pieprzy t¹ robotê, psuje rynek w swojej okolicy i krew tym co maja legalne warsztaty, g³osz¹c now¹ religiê ... samorozwoju Zosi Samosi co wszytko robi se sama ... nawet orgazm, bo jest kompletnie samowystarczalna .
WeŸ Ty siê Andrzejku zastanów nad t¹ swoj¹ durn¹ filozofi¹, bo jest gigantyczna ró¿nica miêdzy umiejêtnoœci¹ prostego przyciêcia deski, wbicia w œcianê gwoŸdzia, czy nawet naprawienia w³asnego samochodu ... a tym o czym jest ten temat zapocz¹tkowany przez kolegê @ciemnychleb. To ewidentny przyk³ad na to jak komuœ siê ubzdura³ we ³bie "sen o potêdze" i b³yskawicznym sukcesie przy minimalnych nak³adach.
Amator/Srator ... Kto przy zdrowych zmysÂłach kupuje browar jak siĂŞ chce nachlaĂŚ piwa ?
Wy niby Amatorzy ... kompletnie bezmyœlnie chcecie dowieœÌ tym co od lat lakieruj¹ samochody ¿e mo¿na to robiÌ super, wyk³adaj¹c kilka stówek z rozpieprzonej dziecinnej skarbonki. No sorry ale NIE MO¯NA !!! .... i albo ka¿dy taki Pajac przyjmie to do wiadomoœci teraz nie marnuj¹c czasu i kasy ... albo przekona siê o tym za kilka lat l¿ejszy o sporo kasy .... po tym jak zmarnuje to co absolutnie bezcenne .... CZAS.
NaukĂŞ zawodu to organizuje siĂŞ nie co inaczej. |
Mam do Ciebie pytanie ?
Czy spawacz ktĂłry dopiero zaczyna naukĂŞ zawodu, zaczyna od spawania ogromnych konstrukcji czy spawa na poczÂątek jakieÂś pojedyncze elementy ? |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-08, 12:52
|
0
|
|
|
|
Mariko12, sorki ze sie wcinam,tu nie chodzi "co" tylko "czym" |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-03-08, 13:49
|
0
|
|
|
|
hamir,
Prawda nie jest po niczyjej stronie.
Zobaczmy kto z nas starych wyjadaczy jest typowo lakiernikiem a kto z nas kiedys tam (aÂż zapomniaÂł) nauczyÂł siĂŞ robiĂŚ samemu i zabraÂł (nie daÂł) pracy lakiernikowi.
JuÂż nie wnikam Âże to mĂłgÂł byc partacz, zdzierca, czy Heniek w szopie.
Ale sami tacy byliÂśmy a Âżycie toczy sie dalej i dla nas zatoczyÂło koÂło.
Czasy sie zmini³y, ale mentalnoœÌ pozosta³a i ci nowi nie sa nic gorsi od nas 10 lat temu.
Tylko wtedy nie byÂło internetowych for i nie byÂło komu nas prostowaĂŚ.
Wiec my panowie lakiernicy (czyli elektrycy, stolarze, informatycy, humanisci, wszelkiej maÂści intelektualisci) nie dziwcie sie Âże tak to dziaÂła.
Jedyne co osÂłabÂło to chĂŞĂŚ niesienia pomocy i wypisywania po taz tysiĂŞczny tego samego co juz jest na forum.
A Wy mÂłodzi amatorzy nitro i przyszÂłych demo na parkingach pod tesco . . .nie liczcie na mega wsparcie, lecz poczytajcie a wiedza sie sama w Was przeleje, tylko czy to tak Âłatwo zrozumieĂŚ i opanowaĂŚ?
Ja juz raczej nie pomagam, bo to poniek¹d podcinanie s³abej ga³êzi na której sam siedze z kolegami z forum.
Chcecie to czytajcie, na prowadzenie za rÂączke nie liczcie. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-08, 15:15
|
0
|
|
|

|
Mariko12 napisał/a: | Mam do Ciebie pytanie ?
Czy spawacz ktĂłry dopiero zaczyna naukĂŞ zawodu, zaczyna od spawania ogromnych konstrukcji czy spawa na poczÂątek jakieÂś pojedyncze elementy ? |
Zaczyna od kursu i uprawnieĂą, a potem z wiekiem przychodzi doÂświadczenie. Jak zaczyna od zakupu butli, albo spawarki a na drugi dzieĂą wrzeszczy w oklicy Âże spawa usÂługowo co siĂŞ da za zÂłotĂłwkĂŞ ... to mam tu do Ciebie @Mirko12 pytanie :
AMATOR spawalnictwa to ci jest .... Czy jednaka popieprzony dureĂą ? |
 |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2013-03-08, 16:14
|
0
|
|
|

|
Cytat: | Mariko12 napisaÂł/a:
Mam do Ciebie pytanie ?
Czy spawacz ktĂłry dopiero zaczyna naukĂŞ zawodu, zaczyna od spawania ogromnych konstrukcji czy spawa na poczÂątek jakieÂś pojedyncze elementy ?
|
To Âżeby byÂło caÂłkiem wesoÂło idÂąc tym tropem bardzo Âłatwo moÂżna zostaĂŚ ginekologiem . Wiadomo kaÂżdy ma w tym pewne doÂświadczenie starczy para rĂŞkawiczek gumowych (na wyposaÂżeniu apteczki) i moÂżna otwieraĂŚ gabinet . Tak w ciÂągu godziny ze 4 pacjentki x 80zÂł idzie ÂżyĂŚ
Inne Âłopatka + wiaderko= firma budowlana
Itd. |
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-03-08, 16:26
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
PROJEKTER napisał/a: | Mariko12 napisał/a: | Mam do Ciebie pytanie ?
Zaczyna od kursu i uprawnieĂą, a potem z wiekiem przychodzi doÂświadczenie. Jak zaczyna od zakupu butli, albo spawarki a na drugi dzieĂą wrzeszczy w oklicy Âże spawa usÂługowo co siĂŞ da za zÂłotĂłwkĂŞ ... to mam tu do Ciebie @Mirko12 pytanie :
AMATOR spawalnictwa to ci jest .... Czy jednaka popieprzony dureĂą ? |
ja Ci odpowiem Âże jeÂśli ma nastĂŞpnego dnia dawaĂŚ usÂługi to jest to pieprzony dureĂą, ale jeÂśli z wiekem nabiera doÂświadczenia i po jakimÂś tam czasie zacznie robiĂŚ usÂługi to czemu nie ?
Po drugie odpowiem Ci na post w moim temacie ktĂłry mi napisaÂłeÂś, czy ja napisaÂłem Âże bĂŞdĂŞ malowaÂł samochody i zostanĂŞ " super fajnym lakiernikiem " ? NapisaÂłem wyraÂźnie Âże to ma byĂŚ typowo hobbistyczne podmalowanie np, kawaÂłka blachy czy coÂś w tym stylu, to po co mi pistolet za 3 tyÂś i kompresor za kolejne 5 tyÂś ? Czy to jest rozsÂądne ?
Po trzecie jak siĂŞ uwaÂżasz za "super" lakiernika to po co krytykujesz innych > ? Sam pewnie x lat temu tak zaczynaÂłeÂś ;; |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2013-03-08, 16:43
|
0
|
|
|
|
Mariko12, Daj spokĂłj.
Wszyscy dobrze wiedzÂą Âże chcesz im zrobiĂŚ konkurencjĂŞ i wyprzeĂŚ ich z rynku usÂługami po 8zÂł RBG |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|