Autor |
Wiadomo¶æ |
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-24, 22:38 Kolejna fucha wiêc potrzebujê kolejnych porad. ;)
|
0
|
|
|
|
Przed zadupkiem bêdê mia³ 3 plastiki motocyklowe do malowania, na których poæwiczê walkê ze zwyk³ym, b³yszcz±cym bezbarwnym. W najgorszym wypadku bêdê co¶ poprawia³ albo polerowa³ zacieki. Do 6 kwietnia planujê ukoñczyæ to co zaraz poka¿ê na fotkach.
To tak:
1. Z lewej strony przytarty jest bok. W jaki sposób na³adowaæ tam szpachli i to ³adnie przytrzeæ, ¿eby chocia¿ zbli¿yæ siê do prawej strony?
Na jednej z fotek zaznaczony jest obszar nieidealny(rysy, przetarcia, spawy). Reszta troche brudna i popalcowana ale w stanie idealnym. Chcia³bym unikn±æ malowania ca³ego elementu. Pogodzi³em siê z faktem, ¿e lew± naklejkê muszê kupiæ no ale prawej strony nie my¶lê malowaæ.
2. Jak cieniowaæ? Prosi³bym wybraæ któr±¶ z fotek i mi zaznaczyæ, jesli kto¶ by³by tak mi³y.
3. Mogê na koniec u¿yæ blendera w spreju czy lepiej kupiæ cos do pistoletu? Jesli do pistoletu to co?
Wybaczcie s³ab± jako¶æ fotek. Niektóre siê poobraca³y po wrzuceniu na serwer ale ogarniecie o co chodzi.
Prawa strona
Lewa strona
Przetarcie z bliska
Obszar, który trzeba lakierowaæ
Fotki bez czerwonych kó³ek
|
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-24, 22:55
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
1. Szpachle kup do plastików, na³óz j± a pozniej szlifuj i nie zblizysz sie do drugiej strony a bedzie identico jak bedzie kropka czy za ma³o gdzies to jescze raz jak widze nie robi³es tego to na 3 razy bedzie jak nic
po nalozeniu szpachli daj na szpachle podk³±d epoxydowy
na epoxa daj akrylowy pozniej szlifek jescze na morko 800 1200 1500
psikasz baza zielona kawa³ek za te napisy zx-6R czekasz az podeschnie lekko i jescze raz a pozniej mocne swiat³o i sprawdz czy czyms sie rozni lakier czy widac przejscie.
no i jak baza odparuje ( rozpuch z niej ) to walisz klar cienko a pozniej wylana warstwe i powinno byc GIT MALYYYYYNA |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-24, 22:57
|
0
|
|
|
|
A no i nie kupuj rozpuchów do cieniowania w sprayu bo to syf z gilem jest
Tylko taki z puchy
Jutro juz tez bede mia³ elementy od moto wiec jak cos to CI podesle co i jak |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-24, 23:11
|
0
|
|
|
|
Po Twoim nicku widzê, ¿e jeste¶ z motocyklami zwi±zany. Bardzo siê ucieszê jak mi jeszcze na fotkach poka¿esz. Jutro raczej innego zajêcia nie bêdê mia³ tak¿e powoli siê wezmê za szpachlowanie Nawet do tematu mo¿esz wrzuciæ a nie na PW. Mo¿e akurat jeszcze komu¶ siê przyda
A ile dalej po za baze psikaæ klar? |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-24, 23:17
|
0
|
|
|
|
a nawet mozesz psikac do tego dziubka na tyle albo tuz przed ale wiesz przed tym trzeba ³adnie zmatowic !!!
Tutaj widze jakies czesci od dobrego bolida ja to po lasach smiga³em ) |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-24, 23:33
|
0
|
|
|
|
A zmatowiæ jeszcze dalej czy tylko do tego momentu gdzie koñczê klarem? No jakby¶ mia³ jakie¶ fotki to wrzucaj na pewno lepiej to zrozumiem.
E tam bolid, taka tam pyrkawka Po lasach te¿ frajda |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-24, 23:41
|
0
|
|
|
|
Zmatowic to musisz ciut dalej bo jak prysniesz klarem na niezmatowiony klar to pozniej przy szlifie lub polerce bedzie sie ³usczy³
Wiem bo tak kiedys odje****
Zielonym maluj ciut za czerowna linie w prawoooo
Wyszlifuj klar prawie az do kreski na ogonie tej srodkowej
Lakieruj klarem w po³owie miedzy R a t± lini± na ogonie pozniej wygrzewanko lekkie z dzien dwa dla pewnosci i Polera na motorze juz |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-25, 17:28
|
0
|
|
|
|
Zacza³em szpachlowanie. Po³o¿y³em dwie warstwy i mam nastêpuj±cy problem:
Przy pierwszej warstwie te¿ tak siê dzia³o tylko w mniejszym stopniu. Staram siê nie napowietrzaæ szpachlówki. Mieszam tak jakby wcieraj±c. Podszlifowa³em co mia³em i po³o¿y³em trzeci± warstwê daj±c trochê wiêcej utwardzacza. Je¶li to nie zniweluje problemu to ju¿ nie wiem. Szpachlówka poliestrowa uniwersalna jakiej¶ nieznanej dla mnie firmy. |
|
|
|
|
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2013-03-25, 17:45
|
|
|
|
nort7 napisa³/a: | Szpachlówka poliestrowa uniwersalna jakiej¶ nieznanej dla mnie firmy. |
A mo¿esz napisaæ jakiej ? |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-25, 18:02
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2013-03-25, 18:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 960 Sk±d: Wroc³aw
|
YAMAHER napisa³/a: | daj akrylowy pozniej szlifek jescze na morko 800 1200 1500
| tym 1500 to ma wypolerowaæ, ¿eby siê baza nie trzyma³a ??
800 przy tym kolorze wystarczy
YAMAHER napisa³/a: | A no i nie kupuj rozpuchów do cieniowania w sprayu bo to syf z gilem jest |
taak? a tym robi³e¶, bo ja jestem zadowolony z niego i nie muszê pistoletu brudziæ
http://www.csv.pl/Autoref...-Blending-Flash |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
|
alucard333
|
Wys³any: 2013-03-25, 23:40
|
0
|
|
|
|
mam pytanie plastiki klei³e¶ lutownic± ?
wzmocni³e¶ czym¶ od spodu ?
szpachla uniwersalna nie nadaje sie do plastiku bo nie pracuje z czasem ci to popêka!!
je¿eli lubisz poprawiaæ to luz....
co do zdjêcia
zmatowa³e¶ dobrze ?
odt³u¶ci³e¶ ?
i czy da³e¶ wyschn±æ szpachlu zanim szlifowa³e¶ ?
nak³adaj±c szpachel przeciskaj±c go do powierzchni by powlatywa³ wszêdzie w dziurki |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-25, 23:55
|
0
|
|
|
|
Nie martw siê, sklejone dobrze. Od spodu ¿ywica z mat±. Jutro kupiê szpachle bo ta siê nie nadaje.
No takie podstawy to wiem... Je¶li chodzi o wciskanie w dziurki to wydaje mi siê, ¿e dobrze to robiê ale nie mam nikogo, kto by to skontrolowa³. Je¶li na innej szpachli te¿ tak bêdzie to znaczy, ¿e moja wina. Jutro siê oka¿e. |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-26, 00:06
|
0
|
|
|
|
pawe³ --> fakt chyba zaspany by³em czy cos ale koryguje 1500 na 1200 WYBACZ dobrze ze czujny jestes heheh
a co do sprayu to mi kiedys wazy³ bezbarnwy :( i dlatego sie na niego denerowa³em
ale jak bede mial nied³ugo cieniowanko to kupie ten rozpuch tylko jest u nas na wsi dostepny ???
nort7 --> powiem CI ze nigdy tkiego czegos nie widzia³em
alucard --> wez nie matuj pwoierzchni nie odt³uszcaj i sprawdz co sie stanie |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-26, 00:19
|
0
|
|
|
|
Czyli strzelam, ¿e to wina ciulowej szpachli. Oby to by³a prawda i nie bylo ju¿ takich problemów.. |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-26, 00:23
|
0
|
|
|
|
powinienes to wywalic do zera i isc po specjaona do PALSTIKU
Nie dziaduj jak masz taki sprzecik co to romet za 5 pln ???? wiec rusz dupsko po cos porzadnego bo pozniej urosnie cena 2 x.
Ja od jutra zabieram sie za CBR 600 !!! |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-26, 00:28
|
0
|
|
|
|
No tak zrobie. Kupie jaka¶ dobrej znanej firmy do plastiku a nie jakie¶ gówno. Zeszlifuje to jutro do zera 150.
Tak jak mówi³e¶ krzta³t tego przytartego boku dam radê uzyskaæ, wypas
Ooo który rok? |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-26, 00:34
|
0
|
|
|
|
tylko uwazaj bo niby szpachla do plastiku a twarda jest solidnie to z umairem nak³adaj na moje oko tak z 5 razy bedziesz szpachlwoac hehe ale dasz rade
a zebym wiedzia³ ukosny napis CBR , na ogonie 600 F ultina light nie wiem czy cos to mowi
wazne ze buczy i sie odpycha heheh |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-26, 00:39
|
0
|
|
|
|
Ok.
Mówi mówi bo w³a¶nie z takiej przesiad³em siê na to Kawasaki. Fajny sprzêt, lata³em nim 2 lata.
Nie zapomnij o jakich¶ fotkach instrukta¿owych, jakby¶ mia³ mo¿liwo¶æ. Trzeba i¶æ spaæ, ¿eby rano wstaæ, zakupiæ co trzeba i braæ siê do roboty. Czas leci a wyznaczy³em sam sobie termin i muszê zd±¿yæ. Dziêki bo du¿o mi pomagasz. Pozdro! |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-26, 00:46
|
0
|
|
|
|
ja skonczy³em na 50 cmm
ale MIOTA£O NIM JAK SZATAN
NO ja rano maluje znow matem idziemy spac |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-26, 16:47
|
0
|
|
|
|
Podk³ad epoksydowy jest konieczny? Co siê stanie je¶li go nie zastosuje? |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-26, 17:02
|
0
|
|
|
|
no na szpachle by sie przyda³ zeby odizolowac dorbze ale na plastiku mozesz sprobowac bez skoro nie chcesz kupwoac.
Wiec wystarczy³aby CI w sprayu
Ale i bez tez RACZEJ nie powinno sie nic dziac |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-26, 19:54
|
0
|
|
|
|
Aha rozumiem. Tzn ten pierwszy plastik zrobi³em bez epoksydowego bo Pan mieszalnik stwierdzi³, ¿e bêdzie ok. My¶lê, ¿e plastiku mi rdza nie z³apie
Kupi³em dzisiaj szpachlówke z Novola do plastiku. Ca³kiem inna, ¿adne w¿ery siê nie robi± itp. Tamta szpachla to wiêc jej zdecydowanie nie polecam.
Chyba kupiê ten epoxyd, ¿eby mieæ dupe spokojn±. Który lepszy:
-Master Troton 1:1
-Inter Troton 10:1? |
|
|
|
|
hematol
|
Wys³any: 2013-03-26, 21:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
|
nort7 napisa³/a: | -Master Troton 1:1
-Inter Troton 10:1? |
Witaj!Je¶li masz ju¿ kupiæ epoksydowy to Novol protect 360,ten Inter Troton 10:1 odpu¶æ sobie,bo to szmelc!Czemu nie chcesz malowaæ podk³adem akrylowym tej szpachlówki tylko epoksydowym?Ruda nie powinna ci wyj¶æ.... |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2013-03-26, 21:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
przepraszam ze sie wtr±ce ch³opaki, ale w³asnie ta szpachlówka u mnie we wsi jest robiona i szczerze te¿ nie za dobrze mi sie ni± robi, ale jesli idzie po kosztach to ko³o domu bedzie, podstawowy problem to siadanie szpachla i czasami wa³kowanie tak jak na zdjeciu siê wyrywa, ale z top colora polecam rozciêczalniki utwardzacze itp pozdrawiam |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2013-03-26, 21:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
hematol, tu chyba nie chodzi o odrdzewienie tylko o trwalo¶æ, bo jak wiadomo epoxyd twardszy :P a epoxyda równiez u¿ywam novola i równie¿ polecam |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-26, 21:20
|
0
|
|
|
|
hematol, mam akrylowy. Tylko nie chcê, ¿eby co¶ siê z tym dzia³o. Ma byæ git na 100%. Chyba, ¿e jeste¶ w pe³ni pewien, ¿e sam akryl wystarczy. |
|
|
|
|
hematol
|
Wys³any: 2013-03-26, 21:31
|
0
|
|
|
|
nort7 napisa³/a: | hematol, mam akrylowy. Tylko nie chcê, ¿eby co¶ siê z tym dzia³o. Ma byæ git na 100%. Chyba, ¿e jeste¶ w pe³ni pewien, ¿e sam akryl wystarczy. |
Zawsze u¿ywaj dobrych materia³ow,mogê z czystym sumieniem poleciæ Tobie materia³y Polykar-a.Szpachle zawsze dobrze wymieszaj z utwardzaczem w odpowiednich proporcjach,wygrzej,nie spiesz sie.Nie odt³uszczaj szpachli tylko odmuchaj powietrzem (po szlifowaniu) ,co do podk³adu to najlepiej podk³ad 2K czyli podk³ad +utwardzacz i nic Ci sie nie stanie z tym.Jak chcesz mo¿esz daæ epksydowy ale po co?
Co do wygrzewania np. podk³adu nie kieruj na niego strumienia ciep³ego powietrza zaraz po na³ozeniu tylko daj mu odparowaæ jaki¶ czas,potem mo¿na wygrzewaæ.Nie wiem w jakich temp. to robisz dlatego tak sie rozpisa³em.jak co¶ pomin±³em niech ktos poprawi.Powodzenia |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-26, 21:54
|
0
|
|
|
|
W sumie wszystko robiê zgodnie z tym co mówisz. Nie wygrzewam. Le¿y w jakich¶ 15st oko³o godziny po na³o¿eniu, ¿eby by³a pewno¶æ. Ok to nie kupuje epoksydu. Dziêki za wskazówki. |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-26, 22:33
|
0
|
|
|
|
nort7 --> czasem jest tak ze jak nie dasz pod spod epoxu to jakies dziwne sa rekacje innych pow³ok jakies odparaowania syfów i z baza wyhcodza jaja
czasem sie robi dok³adnie to samo a bez epoxa moze byc jajo Ale to jest tak ze na 10 razy nic a 11 jest zle
czekam na foty !! |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-27, 11:37
|
0
|
|
|
|
Spookojnie, powoli. :P Na razie mam 3 plastiki do szpachlowania a pozniej 4 w podklad. Takze jest troche roboty. Tym bardziej ze to wszystko musi dlugo schnac bo 15st to nie jest za ciep³o.
Jeszcze takie pytanko. Jak zapodkladuje wszystko, to mo¿e to sobie le¿eæ 1-2 dni? Nic siê z tym z³ego nie wydarzy? |
|
|
|
|
hematol
|
Wys³any: 2013-03-27, 11:42
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Jak zapodkladuje wszystko, to mo¿e to sobie le¿eæ 1-2 dni? Nic siê z tym z³ego nie wydarzy? |
Mo¿e le¿eæ nawet miesi±c,byle w suchym. |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-27, 19:55
|
0
|
|
|
|
2 plastiki ju¿ w podk³adzie. Zaraz idzie nastêpny tylko jeszcze podszlifowaæ i oczy¶ciæ z py³u. W tym zielonym walczê jeszcze z tym krzta³tem co na 3 fotce na górze, ale jest ju¿ nie¼le
Jutro baza i klar na 3 inne a z tym ogonem to zobaczymy. Jak uda mi siê dzisiaj (lub jutro w miare wcze¶nie) skoñczyæ to szpachlowanie to podk³ad po³o¿ê. Z fina³em jeszcze siê oka¿e. |
|
|
|
|
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2013-03-27, 20:19
|
|
|
|
Szpachla PLASTER - na tworzywa sztuczne .... my¶lê @nort7 , ¿e by³by¶ usatysfakcjonowany ... |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-27, 21:27
|
0
|
|
|
|
No hematol te¿ poleca Wasze produkty. My¶lê, ¿e kiedy¶ napewno przetestujê. W moich okolicach nie widzia³em Waszej firmy wiêc jak ju¿ to przez internet. |
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2013-03-27, 21:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 960 Sk±d: Wroc³aw
|
Cytat: | No hematol te¿ poleca Wasze produkty. |
Ja równie¿ polecam
20130326_133519_1024x768.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 82 raz(y) 112.01 KB |
|
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-29, 19:48
|
0
|
|
|
|
Dzisiaj jadê bezbarwnym inne 2 elementy. Poæwiczê troche. Ale mam pytanko.
Jak daje bezbarwny to po cienkiej warstwie ma byc ta przerwa z 15 minut czy jak?
Akurat baza schnie to mogê posiedzieæ i przygotowaæ siê psychicznie. |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2013-03-29, 20:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
ok. 10 min
A jaki masz bezbarwny??
Bo np. novol walisz pe³n± warstwe --> 10min --> 2 pe³na warstwa |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-29, 20:16
|
0
|
|
|
|
Z mieszalni. Nie wiem jaka firma, ale w±tpiê, ¿e to Novol |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-29, 22:45
|
0
|
|
|
|
Po na³o¿eniu bazy na jeden plastik w niektórych miejscach wysz³a mi skórka pomarañczy. Miejscami ok a miejscami nie. Typujê 2 b³êdy: za ma³o rozcieñczona baza lub za du¿a odleg³o¶æ pistoletu od powierzchni. Mam racjê?
Po po³o¿eniu klaru skórka siê zakry³a i ju¿ jej nie widaæ. Ale nie chcê, ¿eby takie co¶ na zielonym wysz³o. |
|
|
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2013-03-30, 12:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 347
|
Jak baza zrobiles pomarancze to mi sie wydaje ze za malo rozpuchu dales. Baza jest b. rzadka. |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-30, 13:09
|
0
|
|
|
|
Ca³kiem mo¿liwe. Bo mi siê w³a¶nie wydawa³o, ¿e powinna sama siê rozlaæ a nie zostaje takie byle co. Dzisiaj robi³em inn± baz± i ju¿ by³o lepiej, ale to jeszcze nie to co bym chcia³. Baza ma byæ podobna do wody, je¶li chodzi o gêsto¶æ? |
|
|
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2013-03-31, 08:52
|
0
|
|
|
|
taka wlasnie ma byc. przewaznie baze miesza sie z rozcienczalnikiem 1:1 lub 1:0.8 to wszystko zalezy od producenta jak podal w karcie. |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-03-31, 11:08
|
0
|
|
|
|
Dziêki wielkie. Ja miesza³em 2:1 i zapewne tu jest problem. |
|
|
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2013-03-31, 16:43
|
0
|
|
|
|
spoko |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-04-03, 00:02
|
0
|
|
|
|
Znowu cierpiê na brak wiedzy/do¶wiadczenia. Skoñczy³em te 2 plastiki. Wyszed³ trochê baranek a jednocze¶nie kilka zlewek. My¶lê, ¿e g³ównie to wina taniego lakieru bezbarwnego. Ale nie w tym rzecz. Objecha³em wszystko papierem 2500 i wzi±³em siê za polerke przy pomocy pasty G3 - rêcznie. Kilka razy musia³em na³o¿yæ, ¿eby zaczê³o siê spowrotem b³yszczeæ.
I teraz tak: pod ¶wiat³o widaæ takie malutkie ryski, musia³bym u¿yæ G10, ¿eby zniknê³y czy jest na to jaki¶ sposób?
W sumie to bardzo nie przeszkadza ale ten baranek bardziej sie b³yszcza³ ni¿ teraz jest.
Druga sprawa. W zielonym z fotek wy¿ej podk³adujê tylko miejsca gdzie jest przetarte do plastiku/bazy lub jest szpachla. Resztê trzeba zmatowiæ. Wystarczy sumiennie zrobiæ to w³óknin±? Posiadam czerwon± i czarn± i s³ysza³em, ¿e czarna za bardzo rys narobi a czerwona niby siê nadaje. Prosi³bym kogo¶ o potwierdzenie/zaprzeczenie + ewentualne wyt³umaczenie. |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2013-04-03, 14:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
nort7 napisa³/a: | Znowu cierpiê na brak wiedzy/do¶wiadczenia. Skoñczy³em te 2 plastiki. Wyszed³ trochê baranek a jednocze¶nie kilka zlewek. My¶lê, ¿e g³ównie to wina taniego lakieru bezbarwnego. Ale nie w tym rzecz. Objecha³em wszystko papierem 2500 i wzi±³em siê za polerke przy pomocy pasty G3 - rêcznie. Kilka razy musia³em na³o¿yæ, ¿eby zaczê³o siê spowrotem b³yszczeæ.
I teraz tak: pod ¶wiat³o widaæ takie malutkie ryski, musia³bym u¿yæ G10, ¿eby zniknê³y czy jest na to jaki¶ sposób? tak jest u¿yæ polerki z regulacj± obrotów, rêcznie tylko wymatujesz, a nie nadasz po³ysku.
W sumie to bardzo nie przeszkadza ale ten baranek bardziej sie b³yszcza³ ni¿ teraz jest.
Druga sprawa. W zielonym z fotek wy¿ej podk³adujê tylko miejsca gdzie jest przetarte do plastiku/bazy lub jest szpachla. Resztê trzeba zmatowiæ. Wystarczy sumiennie zrobiæ to w³óknin±? Posiadam czerwon± i czarn± i s³ysza³em, ¿e czarna za bardzo rys narobi a czerwona niby siê nadaje. Prosi³bym kogo¶ o potwierdzenie/zaprzeczenie + ewentualne wyt³umaczenie. | ja nie spotka³em siê w ¿yciu z czarn± w³óknin±, wymatuj to w³óknin± czerwon± |
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-04-03, 14:26
|
0
|
|
|
|
Szara jednak, nie czarna. |
|
|
|
|
nort7
|
Wys³any: 2013-04-04, 13:27
|
0
|
|
|
|
No i chyba koniec. Ogon zosta³o jeszcze wypolerowaæ i nie wiem czy podejmê siê sam czy zrobi mi to kto¶. My¶la³em 2500 i G3 ale skoro rêcznie mam nie daæ rady to nie wiem. Jest trochê syfków ale odziwo nie du¿o. Baranek jest minimalny ale po polerce my¶lê, ¿e zniknie. 2 pozosta³e plastiki wypolerowa³em ale idealny po³ysk nie wróci³. Tyle, ¿e jeden z nich jest praktycznie pod motocyklem i go prawie nie widaæ a drugi te¿ na dole. Tym bardziej, ¿e w³a¶cicielowi to w ogóle nie przeszkadza³o.
Dziêkujê wszystkim za wskazówki a szczególnie YAMAHERowi, hematolowi i MichuMachu. Da³bym pomóg³ ale nie wiem komu, a mo¿na tylko raz.
Teraz fotki:
1. Przygotowanie:
Wyryty plastik i kawa³ek wy³amany
2. Podk³ad
3. Po po³o¿eniu bazy i bezbarwnego
|
|
|
|
|
juny
|