Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
nort7 
Wys³any: 2013-03-24, 22:38   Kolejna fucha wiêc potrzebujê kolejnych porad. ;)
0
UP DOWN

Sk±d: RJA
Przed zadupkiem bêdê mia³ 3 plastiki motocyklowe do malowania, na których poæwiczê walkê ze zwyk³ym, b³yszcz±cym bezbarwnym. :) W najgorszym wypadku bêdê co¶ poprawia³ albo polerowa³ zacieki. :D Do 6 kwietnia planujê ukoñczyæ to co zaraz poka¿ê na fotkach. :)

To tak:
1. Z lewej strony przytarty jest bok. W jaki sposób na³adowaæ tam szpachli i to ³adnie przytrzeæ, ¿eby chocia¿ zbli¿yæ siê do prawej strony?

Na jednej z fotek zaznaczony jest obszar nieidealny(rysy, przetarcia, spawy). Reszta troche brudna i popalcowana ale w stanie idealnym. Chcia³bym unikn±æ malowania ca³ego elementu. Pogodzi³em siê z faktem, ¿e lew± naklejkê muszê kupiæ no ale prawej strony nie my¶lê malowaæ.

2. Jak cieniowaæ? Prosi³bym wybraæ któr±¶ z fotek i mi zaznaczyæ, jesli kto¶ by³by tak mi³y. :)

3. Mogê na koniec u¿yæ blendera w spreju czy lepiej kupiæ cos do pistoletu? Jesli do pistoletu to co? :D

Wybaczcie s³ab± jako¶æ fotek. Niektóre siê poobraca³y po wrzuceniu na serwer ale ogarniecie o co chodzi. :)

Prawa strona

Lewa strona

Przetarcie z bliska

Obszar, który trzeba lakierowaæ

Fotki bez czerwonych kó³ek :D

YAMAHER
Wys³any: 2013-03-24, 22:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
1. Szpachle kup do plastików, na³óz j± a pozniej szlifuj :) i nie zblizysz sie do drugiej strony a bedzie identico :) jak bedzie kropka czy za ma³o gdzies to jescze raz :) jak widze nie robi³es tego to na 3 razy bedzie jak nic :D

po nalozeniu szpachli daj na szpachle podk³±d epoxydowy :)

na epoxa daj akrylowy pozniej szlifek jescze na morko 800 1200 1500

psikasz baza zielona kawa³ek za te napisy zx-6R :) czekasz az podeschnie lekko i jescze raz :) a pozniej mocne swiat³o i sprawdz czy czyms sie rozni lakier czy widac przejscie.

no i jak baza odparuje ( rozpuch z niej ) to walisz klar :) cienko a pozniej wylana warstwe :) i powinno byc GIT MALYYYYYNA :D

YAMAHER
Wys³any: 2013-03-24, 22:57   
0
UP DOWN

A no i nie kupuj rozpuchów do cieniowania w sprayu bo to syf z gilem jest :)
Tylko taki z puchy :)

Jutro juz tez bede mia³ elementy od moto wiec jak cos to CI podesle co i jak :)

nort7 
Wys³any: 2013-03-24, 23:11   
0
UP DOWN

Po Twoim nicku widzê, ¿e jeste¶ z motocyklami zwi±zany. :) Bardzo siê ucieszê jak mi jeszcze na fotkach poka¿esz. :D Jutro raczej innego zajêcia nie bêdê mia³ tak¿e powoli siê wezmê za szpachlowanie Nawet do tematu mo¿esz wrzuciæ a nie na PW. Mo¿e akurat jeszcze komu¶ siê przyda ;)

A ile dalej po za baze psikaæ klar?

YAMAHER
Wys³any: 2013-03-24, 23:17   
0
UP DOWN

a nawet mozesz psikac do tego dziubka na tyle albo tuz przed ;) ale wiesz przed tym trzeba ³adnie zmatowic :) !!!

Tutaj widze jakies czesci od dobrego bolida :) ja to po lasach smiga³em :) )

nort7 
Wys³any: 2013-03-24, 23:33   
0
UP DOWN

A zmatowiæ jeszcze dalej czy tylko do tego momentu gdzie koñczê klarem? No jakby¶ mia³ jakie¶ fotki to wrzucaj na pewno lepiej to zrozumiem.

E tam bolid, taka tam pyrkawka :D Po lasach te¿ frajda ;)

YAMAHER
Wys³any: 2013-03-24, 23:41   
0
UP DOWN

Zmatowic to musisz ciut dalej :) bo jak prysniesz klarem na niezmatowiony klar to pozniej przy szlifie lub polerce bedzie sie ³usczy³ :)

Wiem :D bo tak kiedys odje**** :D

Zielonym maluj ciut za czerowna linie w prawoooo
Wyszlifuj klar prawie az do kreski na ogonie tej srodkowej
Lakieruj klarem w po³owie miedzy R a t± lini± na ogonie :) pozniej wygrzewanko lekkie :) z dzien dwa dla pewnosci :D i Polera na motorze juz :)

nort7 
Wys³any: 2013-03-25, 17:28   
0
UP DOWN

Zacza³em szpachlowanie. Po³o¿y³em dwie warstwy i mam nastêpuj±cy problem:

Przy pierwszej warstwie te¿ tak siê dzia³o tylko w mniejszym stopniu. Staram siê nie napowietrzaæ szpachlówki. Mieszam tak jakby wcieraj±c. Podszlifowa³em co mia³em i po³o¿y³em trzeci± warstwê daj±c trochê wiêcej utwardzacza. Je¶li to nie zniweluje problemu to ju¿ nie wiem. Szpachlówka poliestrowa uniwersalna jakiej¶ nieznanej dla mnie firmy.

POLYKAR.PL
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-03-25, 17:45   

nort7 napisa³/a:
Szpachlówka poliestrowa uniwersalna jakiej¶ nieznanej dla mnie firmy.

A mo¿esz napisaæ jakiej ?

nort7 
Wys³any: 2013-03-25, 18:02   
0
UP DOWN

Top Color Professional z jakimi¶ VOC OK i certyfikat EU :D

O takie co¶:
http://www.top-car.pl/szp...salna_full.html

pawel1108 
Wys³any: 2013-03-25, 18:11   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
YAMAHER napisa³/a:
daj akrylowy pozniej szlifek jescze na morko 800 1200 1500
tym 1500 to ma wypolerowaæ, ¿eby siê baza nie trzyma³a ?? :sciana:
800 przy tym kolorze wystarczy
YAMAHER napisa³/a:
A no i nie kupuj rozpuchów do cieniowania w sprayu bo to syf z gilem jest :)

taak? a tym robi³e¶, bo ja jestem zadowolony z niego i nie muszê pistoletu brudziæ :tak: :tak:
http://www.csv.pl/Autoref...-Blending-Flash

alucard333
Wys³any: 2013-03-25, 23:40   
0
UP DOWN

mam pytanie plastiki klei³e¶ lutownic± ?
wzmocni³e¶ czym¶ od spodu ?
szpachla uniwersalna nie nadaje sie do plastiku bo nie pracuje z czasem ci to popêka!!
je¿eli lubisz poprawiaæ to luz....

co do zdjêcia
zmatowa³e¶ dobrze ?
odt³u¶ci³e¶ ?
i czy da³e¶ wyschn±æ szpachlu zanim szlifowa³e¶ ?
nak³adaj±c szpachel przeciskaj±c go do powierzchni by powlatywa³ wszêdzie w dziurki

nort7 
Wys³any: 2013-03-25, 23:55   
0
UP DOWN

Nie martw siê, sklejone dobrze. Od spodu ¿ywica z mat±. Jutro kupiê szpachle bo ta siê nie nadaje.

No takie podstawy to wiem... Je¶li chodzi o wciskanie w dziurki to wydaje mi siê, ¿e dobrze to robiê ale nie mam nikogo, kto by to skontrolowa³. Je¶li na innej szpachli te¿ tak bêdzie to znaczy, ¿e moja wina. Jutro siê oka¿e.

YAMAHER
Wys³any: 2013-03-26, 00:06   
0
UP DOWN

pawe³ --> fakt chyba zaspany by³em czy cos ale koryguje 1500 na 1200 :) WYBACZ :) dobrze ze czujny jestes heheh :D

a co do sprayu to mi kiedys wazy³ bezbarnwy :( i dlatego sie na niego denerowa³em :D

ale jak bede mial nied³ugo cieniowanko to kupie ten rozpuch tylko jest u nas na wsi dostepny :D ???

nort7 --> powiem CI ze nigdy tkiego czegos nie widzia³em :D

alucard --> wez nie matuj pwoierzchni nie odt³uszcaj i sprawdz co sie stanie :spoko:

nort7 
Wys³any: 2013-03-26, 00:19   
0
UP DOWN

Czyli strzelam, ¿e to wina ciulowej szpachli. :/ Oby to by³a prawda i nie bylo ju¿ takich problemów..

YAMAHER
Wys³any: 2013-03-26, 00:23   
0
UP DOWN

powinienes to wywalic do zera i isc po specjaona do PALSTIKU

Nie dziaduj jak masz taki sprzecik :) co to romet za 5 pln :D ???? wiec rusz dupsko po cos porzadnego :) bo pozniej urosnie cena 2 x.

Ja od jutra zabieram sie za CBR 600 :D !!!

nort7 
Wys³any: 2013-03-26, 00:28   
0
UP DOWN

No tak zrobie. Kupie jaka¶ dobrej znanej firmy do plastiku a nie jakie¶ gówno. :) Zeszlifuje to jutro do zera 150.
Tak jak mówi³e¶ krzta³t tego przytartego boku dam radê uzyskaæ, wypas :D

Ooo który rok? :D

YAMAHER
Wys³any: 2013-03-26, 00:34   
0
UP DOWN

tylko uwazaj bo niby szpachla do plastiku a twarda jest solidnie to z umairem nak³adaj :D na moje oko tak z 5 razy bedziesz szpachlwoac :D hehe ale dasz rade :)

a zebym wiedzia³ :D ukosny napis CBR , na ogonie 600 F ultina light :D nie wiem czy cos to mowi :)
wazne ze buczy i sie odpycha heheh :D

nort7 
Wys³any: 2013-03-26, 00:39   
0
UP DOWN

Ok. :)

Mówi mówi bo w³a¶nie z takiej przesiad³em siê na to Kawasaki. :D Fajny sprzêt, lata³em nim 2 lata. :D

Nie zapomnij o jakich¶ fotkach instrukta¿owych, jakby¶ mia³ mo¿liwo¶æ. ;) Trzeba i¶æ spaæ, ¿eby rano wstaæ, zakupiæ co trzeba i braæ siê do roboty. :D Czas leci a wyznaczy³em sam sobie termin i muszê zd±¿yæ. Dziêki bo du¿o mi pomagasz. :spoko: Pozdro!

YAMAHER
Wys³any: 2013-03-26, 00:46   
0
UP DOWN

:) ja skonczy³em na 50 cmm

ale MIOTA£O NIM JAK SZATAN ^^ ^^ ^^

NO ja rano maluje znow matem :D :) idziemy spac :D

nort7 
Wys³any: 2013-03-26, 16:47   
0
UP DOWN

Podk³ad epoksydowy jest konieczny? Co siê stanie je¶li go nie zastosuje?

YAMAHER
Wys³any: 2013-03-26, 17:02   
0
UP DOWN

no na szpachle by sie przyda³ zeby odizolowac dorbze :) ale na plastiku mozesz sprobowac bez skoro nie chcesz kupwoac.
Wiec wystarczy³aby CI w sprayu :)

Ale i bez tez RACZEJ nie powinno sie nic dziac :)

nort7 
Wys³any: 2013-03-26, 19:54   
0
UP DOWN

Aha rozumiem. Tzn ten pierwszy plastik zrobi³em bez epoksydowego bo Pan mieszalnik stwierdzi³, ¿e bêdzie ok. My¶lê, ¿e plastiku mi rdza nie z³apie ;)

Kupi³em dzisiaj szpachlówke z Novola do plastiku. Ca³kiem inna, ¿adne w¿ery siê nie robi± itp. Tamta szpachla to :sciana: wiêc jej zdecydowanie nie polecam.

Chyba kupiê ten epoxyd, ¿eby mieæ dupe spokojn±. Który lepszy:

-Master Troton 1:1
-Inter Troton 10:1?

hematol 
Wys³any: 2013-03-26, 21:14   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: ¦l±sk
nort7 napisa³/a:
-Master Troton 1:1
-Inter Troton 10:1?

Witaj!Je¶li masz ju¿ kupiæ epoksydowy to Novol protect 360,ten Inter Troton 10:1 odpu¶æ sobie,bo to szmelc!Czemu nie chcesz malowaæ podk³adem akrylowym tej szpachlówki tylko epoksydowym?Ruda nie powinna ci wyj¶æ.... :D

Dumel19
Wys³any: 2013-03-26, 21:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
przepraszam ze sie wtr±ce ch³opaki, ale w³asnie ta szpachlówka u mnie we wsi jest robiona i szczerze te¿ nie za dobrze mi sie ni± robi, ale jesli idzie po kosztach to ko³o domu bedzie, podstawowy problem to siadanie szpachla i czasami wa³kowanie :/ tak jak na zdjeciu siê wyrywa, ale z top colora polecam rozciêczalniki utwardzacze itp ;) pozdrawiam :)

Dumel19
Wys³any: 2013-03-26, 21:18   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
hematol, tu chyba nie chodzi o odrdzewienie tylko o trwalo¶æ, bo jak wiadomo epoxyd twardszy :P a epoxyda równiez u¿ywam novola :) i równie¿ polecam :)

nort7 
Wys³any: 2013-03-26, 21:20   
0
UP DOWN

hematol, mam akrylowy. Tylko nie chcê, ¿eby co¶ siê z tym dzia³o. Ma byæ git na 100%. Chyba, ¿e jeste¶ w pe³ni pewien, ¿e sam akryl wystarczy. ;)

hematol 
Wys³any: 2013-03-26, 21:31   
0
UP DOWN

nort7 napisa³/a:
hematol, mam akrylowy. Tylko nie chcê, ¿eby co¶ siê z tym dzia³o. Ma byæ git na 100%. Chyba, ¿e jeste¶ w pe³ni pewien, ¿e sam akryl wystarczy. ;)

Zawsze u¿ywaj dobrych materia³ow,mogê z czystym sumieniem poleciæ Tobie materia³y Polykar-a.Szpachle zawsze dobrze wymieszaj z utwardzaczem w odpowiednich proporcjach,wygrzej,nie spiesz sie.Nie odt³uszczaj szpachli tylko odmuchaj powietrzem (po szlifowaniu) ,co do podk³adu to najlepiej podk³ad 2K czyli podk³ad +utwardzacz i nic Ci sie nie stanie z tym.Jak chcesz mo¿esz daæ epksydowy ale po co?
Co do wygrzewania np. podk³adu nie kieruj na niego strumienia ciep³ego powietrza zaraz po na³ozeniu tylko daj mu odparowaæ jaki¶ czas,potem mo¿na wygrzewaæ.Nie wiem w jakich temp. to robisz dlatego tak sie rozpisa³em.jak co¶ pomin±³em niech ktos poprawi.Powodzenia :spoko:

nort7 
Wys³any: 2013-03-26, 21:54   
0
UP DOWN

W sumie wszystko robiê zgodnie z tym co mówisz. :) Nie wygrzewam. Le¿y w jakich¶ 15st oko³o godziny po na³o¿eniu, ¿eby by³a pewno¶æ. ;) Ok to nie kupuje epoksydu. Dziêki za wskazówki. :)

YAMAHER
Wys³any: 2013-03-26, 22:33   
0
UP DOWN

nort7 --> czasem jest tak ze jak nie dasz pod spod epoxu to jakies dziwne sa rekacje innych pow³ok jakies odparaowania syfów i z baza wyhcodza jaja :)
czasem sie robi dok³adnie to samo a bez epoxa moze byc jajo :) Ale to jest tak ze na 10 razy nic a 11 jest zle ;)

czekam na foty :D !!

nort7 
Wys³any: 2013-03-27, 11:37   
0
UP DOWN

Spookojnie, powoli. :P Na razie mam 3 plastiki do szpachlowania a pozniej 4 w podklad. :D Takze jest troche roboty. ;) Tym bardziej ze to wszystko musi dlugo schnac bo 15st to nie jest za ciep³o.

Jeszcze takie pytanko. Jak zapodkladuje wszystko, to mo¿e to sobie le¿eæ 1-2 dni? Nic siê z tym z³ego nie wydarzy?

hematol 
Wys³any: 2013-03-27, 11:42   
0
UP DOWN

Cytat:
Jak zapodkladuje wszystko, to mo¿e to sobie le¿eæ 1-2 dni? Nic siê z tym z³ego nie wydarzy?

Mo¿e le¿eæ nawet miesi±c,byle w suchym.

nort7 
Wys³any: 2013-03-27, 19:55   
0
UP DOWN

2 plastiki ju¿ w podk³adzie. Zaraz idzie nastêpny tylko jeszcze podszlifowaæ i oczy¶ciæ z py³u. W tym zielonym walczê jeszcze z tym krzta³tem co na 3 fotce na górze, ale jest ju¿ nie¼le :spoko:

Jutro baza i klar na 3 inne a z tym ogonem to zobaczymy. Jak uda mi siê dzisiaj (lub jutro w miare wcze¶nie) skoñczyæ to szpachlowanie to podk³ad po³o¿ê. Z fina³em jeszcze siê oka¿e.

POLYKAR.PL
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-03-27, 20:19   

Szpachla PLASTER - na tworzywa sztuczne .... my¶lê @nort7 , ¿e by³by¶ usatysfakcjonowany ...

nort7 
Wys³any: 2013-03-27, 21:27   
0
UP DOWN

No hematol te¿ poleca Wasze produkty. My¶lê, ¿e kiedy¶ napewno przetestujê. W moich okolicach nie widzia³em Waszej firmy wiêc jak ju¿ to przez internet.

pawel1108 
Wys³any: 2013-03-27, 21:33   
0
UP DOWN

Sk±d: Wroc³aw
Cytat:
No hematol te¿ poleca Wasze produkty.

Ja równie¿ polecam :spoko:

20130326_133519_1024x768.jpg
Plik ¶ci±gniêto 82 raz(y) 112.01 KB

nort7 
Wys³any: 2013-03-29, 19:48   
0
UP DOWN

Dzisiaj jadê bezbarwnym inne 2 elementy. Poæwiczê troche. Ale mam pytanko.
Jak daje bezbarwny to po cienkiej warstwie ma byc ta przerwa z 15 minut czy jak?

Akurat baza schnie to mogê posiedzieæ i przygotowaæ siê psychicznie. :D

juny 
Wys³any: 2013-03-29, 20:02   
0
UP DOWN

Sk±d: Ostrów WLKP
ok. 10 min
A jaki masz bezbarwny??
Bo np. novol walisz pe³n± warstwe --> 10min --> 2 pe³na warstwa

nort7 
Wys³any: 2013-03-29, 20:16   
0
UP DOWN

Z mieszalni. Nie wiem jaka firma, ale w±tpiê, ¿e to Novol ;)

nort7 
Wys³any: 2013-03-29, 22:45   
0
UP DOWN

Po na³o¿eniu bazy na jeden plastik w niektórych miejscach wysz³a mi skórka pomarañczy. Miejscami ok a miejscami nie. Typujê 2 b³êdy: za ma³o rozcieñczona baza lub za du¿a odleg³o¶æ pistoletu od powierzchni. Mam racjê?

Po po³o¿eniu klaru skórka siê zakry³a i ju¿ jej nie widaæ. :D Ale nie chcê, ¿eby takie co¶ na zielonym wysz³o. ;)

MichuMachu
Wys³any: 2013-03-30, 12:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
Jak baza zrobiles pomarancze to mi sie wydaje ze za malo rozpuchu dales. Baza jest b. rzadka.

nort7 
Wys³any: 2013-03-30, 13:09   
0
UP DOWN

Ca³kiem mo¿liwe. Bo mi siê w³a¶nie wydawa³o, ¿e powinna sama siê rozlaæ a nie zostaje takie byle co. :) Dzisiaj robi³em inn± baz± i ju¿ by³o lepiej, ale to jeszcze nie to co bym chcia³. Baza ma byæ podobna do wody, je¶li chodzi o gêsto¶æ?

MichuMachu
Wys³any: 2013-03-31, 08:52   
0
UP DOWN

taka wlasnie ma byc. przewaznie baze miesza sie z rozcienczalnikiem 1:1 lub 1:0.8 to wszystko zalezy od producenta jak podal w karcie. :)

nort7 
Wys³any: 2013-03-31, 11:08   
0
UP DOWN

Dziêki wielkie. Ja miesza³em 2:1 i zapewne tu jest problem. :)

MichuMachu
Wys³any: 2013-03-31, 16:43   
0
UP DOWN

spoko :spoko:

nort7 
Wys³any: 2013-04-03, 00:02   
0
UP DOWN

Znowu cierpiê na brak wiedzy/do¶wiadczenia. :D Skoñczy³em te 2 plastiki. Wyszed³ trochê baranek a jednocze¶nie kilka zlewek. My¶lê, ¿e g³ównie to wina taniego lakieru bezbarwnego. ;) Ale nie w tym rzecz. Objecha³em wszystko papierem 2500 i wzi±³em siê za polerke przy pomocy pasty G3 - rêcznie. Kilka razy musia³em na³o¿yæ, ¿eby zaczê³o siê spowrotem b³yszczeæ.
I teraz tak: pod ¶wiat³o widaæ takie malutkie ryski, musia³bym u¿yæ G10, ¿eby zniknê³y czy jest na to jaki¶ sposób?
W sumie to bardzo nie przeszkadza ale ten baranek bardziej sie b³yszcza³ ni¿ teraz jest.

Druga sprawa. W zielonym z fotek wy¿ej podk³adujê tylko miejsca gdzie jest przetarte do plastiku/bazy lub jest szpachla. Resztê trzeba zmatowiæ. Wystarczy sumiennie zrobiæ to w³óknin±? Posiadam czerwon± i czarn± i s³ysza³em, ¿e czarna za bardzo rys narobi a czerwona niby siê nadaje. Prosi³bym kogo¶ o potwierdzenie/zaprzeczenie + ewentualne wyt³umaczenie. ;)

kalbi 
Wys³any: 2013-04-03, 14:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
nort7 napisa³/a:
Znowu cierpiê na brak wiedzy/do¶wiadczenia. :D Skoñczy³em te 2 plastiki. Wyszed³ trochê baranek a jednocze¶nie kilka zlewek. My¶lê, ¿e g³ównie to wina taniego lakieru bezbarwnego. ;) Ale nie w tym rzecz. Objecha³em wszystko papierem 2500 i wzi±³em siê za polerke przy pomocy pasty G3 - rêcznie. Kilka razy musia³em na³o¿yæ, ¿eby zaczê³o siê spowrotem b³yszczeæ.
I teraz tak: pod ¶wiat³o widaæ takie malutkie ryski, musia³bym u¿yæ G10, ¿eby zniknê³y czy jest na to jaki¶ sposób? tak jest u¿yæ polerki z regulacj± obrotów, rêcznie tylko wymatujesz, a nie nadasz po³ysku.
W sumie to bardzo nie przeszkadza ale ten baranek bardziej sie b³yszcza³ ni¿ teraz jest.

Druga sprawa. W zielonym z fotek wy¿ej podk³adujê tylko miejsca gdzie jest przetarte do plastiku/bazy lub jest szpachla. Resztê trzeba zmatowiæ. Wystarczy sumiennie zrobiæ to w³óknin±? Posiadam czerwon± i czarn± i s³ysza³em, ¿e czarna za bardzo rys narobi a czerwona niby siê nadaje. Prosi³bym kogo¶ o potwierdzenie/zaprzeczenie + ewentualne wyt³umaczenie. ;)
ja nie spotka³em siê w ¿yciu z czarn± w³óknin±, wymatuj to w³óknin± czerwon±

nort7 
Wys³any: 2013-04-03, 14:26   
0
UP DOWN

Szara jednak, nie czarna. ;)

nort7 
Wys³any: 2013-04-04, 13:27   
0
UP DOWN

No i chyba koniec. Ogon zosta³o jeszcze wypolerowaæ i nie wiem czy podejmê siê sam czy zrobi mi to kto¶. My¶la³em 2500 i G3 ale skoro rêcznie mam nie daæ rady to nie wiem. Jest trochê syfków ale odziwo nie du¿o. Baranek jest minimalny ale po polerce my¶lê, ¿e zniknie. 2 pozosta³e plastiki wypolerowa³em ale idealny po³ysk nie wróci³. :/ Tyle, ¿e jeden z nich jest praktycznie pod motocyklem i go prawie nie widaæ a drugi te¿ na dole. Tym bardziej, ¿e w³a¶cicielowi to w ogóle nie przeszkadza³o. :)

Dziêkujê wszystkim za wskazówki a szczególnie YAMAHERowi, hematolowi i MichuMachu. :) Da³bym pomóg³ ale nie wiem komu, a mo¿na tylko raz. :)

Teraz fotki:
1. Przygotowanie:

Wyryty plastik i kawa³ek wy³amany

2. Podk³ad

3. Po po³o¿eniu bazy i bezbarwnego

juny 
Wys³any: 2013-04-04, 13:30   
0
UP DOWN

Sk±d: Ostrów WLKP
Majonez :spoko: