Witam Jestem tu nowy. Je¶li z³y dzia³ przepraszam i proszê o przeniesienie.
Uczê siê ju¿ drugi rok na lakiernika i juz umiem wszystko bardzo dobrze tylko lakierowanie mi zosta³o. Lakieruje czasami ale wiadomo ¿e trzeba mieæ wprawê
Zastanawiam siê nad kupnem pistoletu tak do 300z³ na pocz±tek bo na wiêcej mnie nie staæ .Lakierowaæ bêde co jaki¶ czas moze raz dwa na miesi±c chyba ¿e jakim¶ cudem znajde troszke klientów ale naraziê chcê siê tylko pouczyæ co i jak .
My¶la³em nad tymi :
http://allegro.pl/profesi...3119904382.html
Ten Przypad³ mi do gustu ;D Podobny Do Saty ale wiadomo ¿e jakosci± to nie ma co porównywaæ.
i taki http://allegro.pl/profess...3128747417.html
Jak my¶licie podejdzie ? I nie mówcie ze lepiej dorzucic troche i kupic lepszy bo naprawde to ju¿ jest max co do ceny. A to tylko do nauki raz na jaki¶ czas co¶ polakierowac ³adnie
Z kompresorem nie ma problemu mój wujek ma
A mam ma³e pytanko mam w domu mini pistolet z dysza 0.5 Da rade nim polakierowaæ owiewke od motocykla wielko¶ci mniej wiêcej pó³ b³otnika od astry g ? Lakier jednowarstwowy akryl czarny. Bo kurcze mam w podk³adzie juz gotowy wyg³askany a pistoletu w tym miesiacu narazie nie kupie bo kasy brak
http://www.4weld.pl/p3085...-k3-0-5-mm.html
to lipa znalazlem w garazu xd myslalem ze moze sie przyda do czegos . A co z tymi na samej gorze ? Co podalem te dwa dobre beda ? Prosze o jakies opinie
Je¶li naprawdê nie masz kasy i chcesz dopiero zacz±æ obywaæ siê z pistoletami to kup najtañszy jaki uda Ci siê znale¼æ z dysz± w przedziale od 1,2 do 1,4 bo i tak je¶li chodzi o pistolety do 400z³ jaki by¶ nie kupi³ to jako¶æ lakierowania bêdzie baaaaardzo zbli¿ona czy zap³acisz 60z³ czy 400z³ i niewa¿ne czy który¶ jest podobny do sata czy wygl±da jak wykuty przez kowala. Dopiero pistolety typu Air Gunsa, Star Evo czy Lare mog± zagwarantowaæ Ci trochê lepsz± jako¶æ pow³oki choæ to te¿ bêdzie bardzo dalekie od profesjonalizmu. Zacznij od najtañszego pistoletu i zbieraj na pistolety Sata, Iwata czy DeVilbiss bo dopiero te firmy produkuj± pistolety do lakierowania aut czy motorów a maj±c bardzo dobry pistolet zaoszczêdzisz sobie wiele nerwów i u³atwisz pracê zmniejszaj±c równie¿ koszty robocizny.
ten ostatni to nawet do wbijania gwo¼dzi siê nie nadaje, professionalem ju¿ siê da co¶ przybiæ mo¿e nawet jaki¶ obrazek na ¶cianê, na forum lakierniczym pytasz o pistolet do lakierowania gdzie masz milion tematów o tym, w ci±gu tygodnia za³o¿ono z piêæ takich tematów nikogo nie obchodzi ile masz kasy pytasz o konkretne narzêdzie do konkretnego zadania ale podpowiem ci moje typy na tzw. "pocz±tek" to air gunsa lub lare evo air gunsa oprócz miernej miote³ki to ca³kiem fajny gun lare evo nie mia³em ale to podobno ju¿ pistolet do refinischu, je¿eli koniecznie chcesz pistolet do 300 to kup taki który ci siê wizualne podoba ale to tylko moja opinia oczywi¶cie mogê siê myliæ, pozdrawiam
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
Jak nie masz kasy i nie bêdziesz wiêcej lakierowa³ tylko teraz ... to po¿ycz od kogo¶ pistolet na weekend i po sprawie kole¿ko. Z wami tak jest zawsze ... nie nie to tylko na raz ... a potem raz zmienia siê w dwudziesty raz i rasowy ju¿ gównozjad jedzie syficznym chionolem za 5 dych jeden obesrany element po drugim i próbuje siê dorobiæ albo naumieæ lakiernictwa. Jak tu jeste¶ ten jeden raz ... to na cholerê ci pomagaæ ? ... Psik st±d ! ... a Jak zamierzasz pytaæ i pytaæ i pytaæ i siê uczyæ lakiernictwa ... to nie zaczynaj ³askawie od g³upich postów robi±c z nas idiotów "cwaniaczku"
Sk±d Wy wype³zacie ? ¯e te¿ ta d³uga zima i mrozy nie wypleni³y skutecznie larw "gównozjada" do cna
Nigdy jeszcze nie czyta³em czego¶ w rodzaju - ''Chcê zacz±æ przygodê z lakierowaniem , jak± maskê lakiernicz± kupiæ?'' Ka¿dy od razu pistolet i do boju. Mo¿e chcecie sobie pokiraæ , a nie malowaæ.
juz umiem wszystko bardzo dobrze tylko lakierowanie mi zosta³o. Lakieruje czasami
I nas pytasz o pistolet.... a nie mo¿esz siê zapytaæ w miejscu pracy...
streetek napisa³/a:
Zastanawiam siê nad kupnem pistoletu tak do 300z³ na pocz±tek
Doskonale Ciê rozumiemy Cenna ka¿dego ogranicza ,dlatego ja w ramach oszczêdno¶ci malujê .... wa³kiem Pó¿niej tylko "polerka" i mamy "fabryczn± pow³okê"
streetek napisa³/a:
Ten Przypad³ mi do gustu ;D Podobny Do Saty
Z ca³± pewno¶ci± mo¿e i tak samo lakieruje..... A jak nie to chocia¿ poprawi Ci "samopoczucie"... Zawsze mo¿esz nakleiæ napis Satata I ju¿ masz "markowy sprzêt"...
streetek napisa³/a:
mam ma³e pytanko mam w domu mini pistolet z dysza 0.5 Da rade nim polakierowaæ owiewke od motocykla
Przyznam ¿e do¶æ dziwne pytanie jak na osobê która ju¿ dwa lata pracuje na lakierni.... Ale mo¿e to wed³ug przys³owia: -"KTO PYTA NIE B£¡DZI..."
streetek napisa³/a:
Co podalem te dwa dobre beda ? Prosze o jakies opinie
My¶lê ¿e bêd± "idealne" przecie¿ maj± kszta³ty i wygl±d "wzorowany" na pistoletach Sata Tak¿e z ca³± pewno¶ci± zaskocz± Ciebie..... nie tylko tym ciekawym wygl±dem i nisk± cen± .....
PROJEKTER napisa³/a:
Jak nie masz kasy i nie bêdziesz wiêcej lakierowa³ tylko teraz ..
Tutaj ju¿ na samym pocz±tku autor tematu zaznaczy³ ¿e ten "zakup" bêdzie przeznaczony do zarobkowego malowania..... od czasu do czasu.....
Piotrusiu.... "internetowy lakierniko-studento" dlaczego zestawiasz Sata jet 90 z tymi dwoma "¶mieciami"...?
Sata jet 90 sprowadza je do poziomu "mniej ni¿ zero..."
Nie musicie mi ubli¿aæ. Nie robie z nikogo idiotów. Po prostu grzecznie pytam, widaæ kultury troche brakuje. No có¿, za tak± pomoc to ja podziêuje.
Mnie tylko bawi chêæ kupna pistoletu wzorowanego kszta³tem na firmow± Sata i przyznam ¿e w takim przypadku nie mam szacunku dla osób które to "dup..sko chc± wytrzeæ szk³em" Chcesz Sata to kup Sata a nie jego "imitacjê"
Liczysz na to ¿e on tak samo "dzia³a" jak firmowa Sata....?
A mo¿e chcesz zaimponowaæ kolegom ..... albo w pracy...
streetek napisa³/a:
Nie musicie mi ubli¿aæ.
Musimy ... inaczej napiszesz 200 durnych postów na tym portalu, a tak przynajmniej siê obrazisz i bêdzie spokój z pytaniami powtarzanymi TU po tysi±c razy rocznie. Nie ma przecie¿ ¿adnego znaczenia czy napiszê ci "sio gównozjadzie" ... czy "wszytko masz w archiwum leniu jeden" Tak czy siak podziêkujesz za takie porady zawiniesz dupsko i tyle go widzieli. Jak tego nie zrobisz ... to przeczytaj ten post od pocz±tku.
¦mietnik zrobi³ na elemencie ten rusek.
Ale polierówka przyjdze a lakier wypier,dzielony na g³adko juz teraz.
¦wietny materia³ szkoleniowy
Miot³a wydawa³a sie momentami ¶rodkiem pusta.
Wiesz Piotr co to znaczy?
Zobacz jeszcze szybko¶æ saty gdzie hektolitry klaru idealnie rozbite szybko wylewaj± równomiern± warstwê .... praktycznie na gotowo mog³a by byæ.
A ten pierwszy evo. . . . maciupka dysza, atomizacja udawana i szybko¶æ ¶limaka.
A to by³a stara sata.
Wyobra¼ sobie co robi nowa sata (nowy model 4k)
Ale spoko.
Pokaza³e¶ ró¿nicê w dzia³aniu s³abych chinoli i profi sprzêtu.
Mora³ ?
Idzie chinolem pomalowaæ, ale widaæ ró¿nicê porównuj±c do profi sprzêtu.
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
Dobra.
Forum trochê nam idealizuje rzeczywisto¶æ lakiernicz± i bujamy w ob³okach na czele z anielem Robertem projektantem(nie myliæ z Alternatywy 4 cieciem,,, chociaz podobieñstwo jest niezaprzeczalne)
Ale nic to.
Kto¶ stró¿em musi byæ, pad³o na niego, wiêc niech ma.
Wszyscy chwala, ze mnie polewke trochê maj±c i z 5 ty¶ zainwestowanych w pistolety.
Trudno, musze z tym ¿yæ dalej.
Ale prawdziwy real to w³asnie takie ¶mieci a ludzie po prostu sobie z nimi radz± jak umiej± twierdz±c ¿e reka sie liczy.
To z realnego ¶wiata info co do sprzêtu który przewa¿a, wiadomo i markowe sie trafiaj± u ¶wiadomych lakierników.
http://skleptechniczny.pl...a20ede0acca.jpg
Tak ma wygl±daæ pistolet po rozkrêceniu.
Podróbka sata 90 ?
Ale ta podróbka prezentuje jakie¶ mo¿liwo¶ci.
Sico bronze przy nim to raczej zwyk³y rozpylacz.
Ale i tak one to jeden i ten sam chiñski produkt.
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
Jedyne 77 z³ociszy i lakierujesz tym czym wiekszo¶æ polandu.
Robertlodz09,
Dlatego da³em ? taki znak na koñcu, bo nie znam tych starszych pistoletów sata.
Lackdoctor napisa³/a:
hamir napisa³/a:
sie zapowiada ciekawy wieczor..
Ja dzis wychodzê, ...
Chyba do kibla na podwórzu .... bo tylko tam mo¿esz siê poczuæ jak u siebie i nikomu nie zatruwaæ ¿ycia odorem rozwolnienia wal±cym ci ze zwoja mózgowego.
Tu - durniu roku 2012 - ju¿ nigdy nie zm±drzejesz. We¼ przeczytaj uwa¿nie tego swojego posta, a tam znajdziesz do¶æ powodów dla których twoja koñcowa opinia ¿e "siê da malowaæ chinolem samochody" jest na wskro¶ g³upia. Tak g³upia jak jak u¿ywanie ci±gnika siod³owego jako taxi w mie¶cie, albo wo¿enie worków z cementem na budowê na tylnym siedzeniu Bentleya, lub przerobienie Porshe 911 na szybk± karetkê pogotowia ratunkowego.
Dureñ z ³bem pe³nym patentów mieszkaj±cy na z³omie pewnie dokona tych przeróbek twierdz±c ¿e "siê da"..... Bieda odjê³a ci resztki rozum @Lackpotworku .
YAMAHER,
To jest inaczej.
Ryby ³owiæ trzeba tam gdzie jest ich dostatek.
Inwestowaæ w lakiernictwo u mnie w rejonie to . . . .
Nie ma dla kogo stawiaæ pa³aców flag i takich tam BOK z pani± w mini i ekspresso dla klientów.
Lepiej zrobiæ tak jak nakazuje rozs±dek.
Robic swoje i
Wszyscy zadowoleni, ¿yj± i siê nie wieszaj±.
twoja koñcowa opinia ¿e "siê da malowaæ chinolem samochody" jest na wskro¶ g³upia.
Panu ju¿ podziekujemy, czytamy od dzi¶ ze zrozumieniem.
Moja opinia jest taka ¿e wym±drzaæ sie na forum mo¿emy do woli a w realu i tak 90% pistoletów uzywanych w warsztatach czy tam norach to te wy¶miewane chinole.
Dzi¶ by³em w mieszalni i taki speedway kosztuje 105 z³ i jest to jedyny model sprzedawany i serwisowany w tym punkcie.
Koszt zestawu naprawczego to 31.50 z³ i. . . . uwierz, ludzie takie pistolety tak u¿ytkuja, ¿e po czasie dokupuj± zestawy naprawcze i dalej nimi fury lakieruj± i to nie ¿eby to by³y tylko z³omy po 3 tysie.
Nie jeste¶ w stanie oficjalnie to potwierdziæ, ale na PW chêtniej przyznajesz racje ¿e real to nie wirtualna polska lakierniczej braci gdzie 90% to satani¶ci.
YAMAHER napisa³/a:
no i powinnismy jezdzic LAMBO i ferarami bo inne to ku** namiastki aut ;D
mieszkac w willach za 8 milionów minimum bo inaczej nora
e tam ... znacznie lepiej jest malowaæ w zielonym hlewie na wsi uk³adaæ zderzaki na skrzynkach od piwa, oklejaæ kolorow± pras± i plastrem opatrunkowym, a jak siê najebie ¶mieci ... bo akurat pora karmienia kur akurat by³a to rozpolerowaæ na lustro.
Zanim zmatowieje i klapnie ten lakier to zrobiæ foto ¿eby potem dostawaæ orgazmu ¿e "tera to je dopiero gicio sprycia" . Yamaher ... kompletnie nie masz pojêcia o lakierowaniu ... co¶ tam ci ¶wita o malowaniu ... ale w lakiernictwie samochodowym to Ty w czarnej dupie kompletnej niewiedzy jeste¶ ... ¦wietnie oklejasz brawo ...
Zapytaj kumpla gównozjada z Rawicza jak to robiæ ... Ten cymba³ tyle razy dosta³ za to po dupie i tyle razy go wy¶miali, ¿e wreszcie skasowa³ te swoje foto ... i tu wykaza³ siê mikroskopijnie wiêksz± inteligencj± od Ciebie
Pojecha³e¶ profesjoanlizmem w tej fotogalerii ¿e ho ho. Prawie tak profi jak dureñ roku Lackotwór tyle ¿e jeszcze musisz popracowaæ nad posadzk± ... u Ciebie rozj ebane kafle u niego psie gówno ....
Taka to forumowa klasyka ....jeden gównozjad robi laskê drugiemu gównozjadowi i razem zachwycaj± siê swoimi pr±ciami w dupie .
Zdecydowanie wolê je¼dziæ LAMBO, mieszkaæ w wili za 8 milionów i pogardzaæ wsiowymi gównozjadami z zerow± ambicj± zawodow± ... baaa w wolnych momentach do nich strzelaæ jak do kaczek gdy zaczynaj± zbyt g³o¶no ... kwakaæ .
pokaz mi cos co sam robi³es tylko tak mowisz i mowisz opisujac jaki z Ciebie fachowiec. Wiesz ilu jest architektów co potrafi rysowac a nie potrafi trzymac mlotka ??
Zrob takie jak to okreslasz gow.no jak ja i pokaz mi jak to sie robi.
Moze Ty nie zaspokojony chodzisz co? i sie tu tak bawisz co ?? albo za duzo wolnego widze
nie wiem co sie tak uwziales na te guny. Ja chce w krotkim czasie kupic sate a Ty tylko sie z kims k³ucisz i tak napie*** jak przyg³up.
Jak maja chinole to niech je kur** maja sobie mnie to jeb**. Ty masz sate moze i sie ciesz. Rob swoje.
Jak masz czas na pisanie tych esejów o gownozjadach to moze pomoz komus kto ma problem a nie tylko ten taki czy taki i tak non stop.
Kilka osob juz Ci zwraca³o uwage ze im sie to juz niesmaczne zrobi³o
A moze i masz zajawke z takiego pisania moze sie spe³niasz....zyciowo
Lackdoctor napisa³/a:
Dzi¶ by³em w mieszalni i taki speedway kosztuje 105 z³ i jest to jedyny model sprzedawany i serwisowany w tym punkcie.
Koszt zestawu naprawczego to 31.50 z³ i. . . . uwierz, ludzie takie pistolety tak u¿ytkuj±, ...
Wiem wiem ... maluj± nimi drzewka owocowe, bramy, traktory, konstrukcje stalowe niektórzy nawet meble ... a jak siê trafi kompletny ¶lepy dureñ to wtedy maluje nim samochody. Potem podziwiamy te samochody w komisach i na parkingach tworz±c czyteln± linie podzia³u pomiêdzy gównozjadem i jego nor± i normalnym warsztatem blacharsko lakierniczym.
Doskonale sobie zdajê sprawê z tego co do Ciebie nie dociera bo bieda odebra³a ci rozum ...
Mianowicie z tego, ¿e do ¶wiadomo¶ci profesjonalisty trzeba niestety dorosn±æ ... a zawodowe szczeniactwo to powód z jakiego gównozjad zawsze siêgnie po to co tañsze ... niezale¿nie od argumentacji.
Drugi powód jest taki ¿e handel polega na sprzeda¿y. Sprzedaje siê klientom to co chc± kupowaæ. (czyt. na co ich staæ bez wysi³ku ). Lepsze buty, samochód zegarek garnitur, czy narzêdzie wymaga ju¿ pomy¶lunku i wysi³ku ... a to przerasta wiêkszo¶æ durnych prostaków
i ka¿dego nieudacznika.
Dzi¶ na mieszalniach w punktach us³ugowo handlowych podstawowym klientem jest gównozjad z nory. ON chce niskich cen. Co mo¿e zrobiæ sprzedawca ? ... Mo¿e mieæ w ofercie tani sprzêt i materia³y ¿eby gównozjad zostawi³ tu pieni±dze. Dziesiêæ sprzedanych tandetnych pistoletów = dzieciêciu durnych gównozjadów i nawet nie trzeba ich namawiaæ sam siê narajali. SATA czy inny porfi pistolet kupi tylko kto¶ kto siê na tym zna.
10 x 150 = 1500 z³ . 1 x 1500 = 1500 z³ Ten sam obrót ten sam zysk. To handlowcy, znaj± siê na ... tanio kupiæ drogo sprzedaæ .... a nie na tym co jest profesjonalne, a co nie jest. Takie zagadnienia ich nie interesuj± ... ich interesuj± wp³ywy na koniec dnia ...
Koniecznie chcesz gówno w puszce po szpachlówce ... Masz i spadaj ... Czy od teraz to oznacza ¿e gówno jest lepszym spoiwem ni¿ poliester . Tak to mo¿e jest u Ciebie w ³±kach ... widzisz u mnie w mie¶cie u¿ywa siê do tego celu dobrej klasy poliestru, a samochody lakieruje siê pistoletami do refinishu ... a nie takimi które wygl±daj± podobnie.
Dlaczego akurat takimi ? ... a na to pytanko to Ty kole¶ nie znasz odpowiedzi i dlatego wypisujesz cenzura³y w klubie durniów lakierniczych pod szyldem Ka¿dy gównozjad jest moim przyjacielem. Jestem taki jak Wy ... Jak. Jak WY - ch...ja siê na tym znam !
.
YAMAHER napisa³/a:
Cmoknij mnie w bombke ...
Uchu chu ... co to Yamaher sraczka dotar³a do miejsca gdzie ludzie maj± mózg ?
Do mnie kole¶ to mo¿e siê odezwaæ jak zrobisz malutki kroczek w dobrym kierunku i ju¿ "se kupisz te SATA" ... choæ to wcale nie jest wej¶ciówka do ¶wiata szacunku zawodowego . Jeden dureñ kr±¿±cy na obu forach ma tu dwie SATA i nadal jest kompletnym durniem, a i tak w przyp³ywie rozpaczy od kilku lat udaje TU lakiernika samochodowego m±druj±c siê w¶ród poch³aniaczy gówna i pocz±tkuj±cych dzieciaków .
Nie zapominaj ³askawie, ¿e zademonstrowa³e¶ Tu swoj± nielegaln± obesran± norê i chlew w jakim malujesz ... Zademonstrowa³e¶ tu na foto syf jaki tam odpier dzielasz. To jest opinia o twoich extra zdjêciach Pajacu ! ... Czego siê spodziewa³e¶ ... miziu miziu po du pie ?
Ze mn± to mo¿esz sobie pogadaæ o lakiernictwie samochodowym za kilkana¶cie lat. Zobacz sowiej posty ... zero jakiejkolwiek wiedzy zawodowej. Dok³adnie tak jak u tego weterynarza z Koziej Du py .
YAMAHER napisa³/a:
Mi nie musisz t³uamczyc roznicy w gunach. NIe wiem czy widzia³es ale napsaielm ze w tym roku KUPIE SATE helooooo
Taaak Taki jeste¶ kole¿ko obcykany w tych pistoletach ? To mo¿e opisz mi kilka wa¿kich zagadnieñ przewijaj±cych siê tu jako podstaw tego ca³ego sporu o zakup pistoletu ?
Widzisz Yamaher Ja niestety my¶lê ¿e Ty metod± prób i b³êdów przesta³e¶ wreszcie robiæ wielkie zacieki i na tym opierasz ca³± swoj± wiedzê. Zwyk³y prosty robol. We¿, daj podaj od³ó¿ ... byle nie my¶leæ samodzielnie.
Poka¿ mi mo¿e ¿e siê mylê i ¿e twoja wiedza na temat pistoletów lakierniczy zajmuje w pecynie wiêcej miejsca ni¿ kubatura wydmuszki przepiórczego jajka. We¼ no mnie tu zadziw i :
1. Scharakteryzuj zasadê dzia³ania i co wa¿niejsze pos³ugiwania siê pistoletem HVLP ,... mo¿e jakie¶ parametry i cyferki ?
2. Wska¿ nam tu jasno jakie s± zasadnicze ró¿nice miedzy pistoletem do refinishu, a takim ogólnego stosowania ... Skoro chcesz zmieniæ pistolet i wydaæ 2 ty¶ to chyba wiesz dlaczego to robisz ?
3. Wyja¶nij jak mo¿esz, dlaczego patent z przeróbk± SICO w tym temacie http://lakierowanko.info/...hp?t=7278#85727 jest ... No w³a¶nie jaki jest ?
DURNY czy INNOWACYJNY ? ... i dlaczego ?
Znasz siê na tym. Jeste¶ praktykiem. Lakiernikiem samochodowym .... Bez trudu odpowiesz.
Nie dotykam ju¿ ¿adnych tematów z po za pistoletów ¿eby by³o w temacie. Tylko takie podstawowe zagadnienia ... o ich zasadzie dzia³ania, dedykacji danego sprzêtu i budowie aparatu natryskowego.
YAMAHER napisa³/a:
i co Ci po tej wiedzy ???? no powiedz....... stan przed lustrem a pozniej sie napij
... a potem siê dziwisz ... ¿e PROJEKTER tob± gardzi ma ciê za kompletne zero, wsiowego buraka i gównozjada Zastanów siê lepiej .... Co jest z takie wiedzy ? Ile problemów mo¿na rozwi±zaæ, a ilu unikn±æ ? ... To bardzo ³atwe byæ robolem ... trudniej zostaæ specjalist±, lub fachowcem w danej bran¿y
miec duza wiedze o tym to dobra sprawa;) Ja szerokiej nie posiadam bo skad bym sie mial tego nauczyc ?
na pewno nie od Ciebie piszacego tylko same krytyki. Jak wiesz to przekaz to innym. Gownozjady sie naucza sprawdza i moze saty kupia i bedzie w kraju lepiej chociaz w paru proc.
Chociaz nie wiem czy Cie stac na cos tak kreatywnego zeby komus pomoc
bo to chyba gorsze od obrazania
tak sie spinasz a ja mam kompletna wyje*** na ciebie. Czytam i powiem ci ze nawet sie juz nie denerwuje
bo po co sie bic z ciemnota. Niekorzy robia gowno i pakuja w dropsy i zarabiaja miliony a nasz projektor jest specjalista nazwanym przez siebie i co ? i nic z tego nie ma
Tym mi³ym akcentem zamykam nasza gadke bo jest bez sensu. Nadal bedziesz sie madrzy³ a nie pomagal wiec po co tu wchodzisz w ogole ??
YAMAHER napisa³/a:
miec duza wiedze o tym to dobra sprawa;) Ja szerokiej nie posiadam bo skad bym sie mial tego nauczyc ?
na pewno nie od Ciebie piszacego tylko same krytyki. Jak wiesz to przekaz to innym. Gownozjady sie naucza sprawdza i moze saty kupia i bedzie w kraju lepiej chociaz w paru proc.
Chociaz nie wiem czy Cie stac na cos tak kreatywnego zeby komus pomoc
bo to chyba gorsze od obrazania
Nie staæ mnie ...Moja cierpliwo¶æ siê skoñczy³a. Trzy lat nieustaj±cego pompowania wiedzy w oba portale na temat przepisów wymogów, kosztów budowy, kabin lakierniczych, materia³ów technologi i sprzêtu .... przynios³o tyle ¿e skorzysta³ z tego kto chcia³. Wszyscy nie mog± byæ geniuszami lakiernictwa. Ci co s± inteligentni a trochê siê spó¼nili ... znajd± sposób na to ¿eby wydostaæ z archiwum t± masê unikalnych informacji ... lenie i nowe gównozjady s± tu tylko dla mojej frajdy ... do zabawy ich g³upot±.
Wybacz Yamacher ale Ja nie mam zamiaru pisaæ od nowa tego samego. TU na tym forum i na tamtym jest wszytko co potrzeba ¿eby¶ zosta³ dobrej klasy ¶wiadomym lakiernikiem. Wystarczy siê schyliæ i wzi±æ sobie t± wiedzê za darmo ... i bez obelg .. a jak wolisz inaczej to oczywi¶cie ... s³u¿ê zadym±
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum