Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2014-05-11, 13:52
Autor Wiadomość
Dementor
Wysłany: 2013-04-02, 11:11   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
Tak siê sk³ada ze robi³em próby wszystkimi klarami Polykar. W mojej ocenie Klar 2:1 z Polykara mo¿na porównaÌ do Novol 580 z profesionala. Klar 3:1 do 510 z profesionala. To ta sama pó³ka i jakoœciowa. Niestety Novol trochê lepiej wypada cenowo

To ostatnie zdanie to nie b³¹d? Na forum jest pe³no zachwytów nad cen¹ tych materia³ów a ty piszesz ¿e jednak to mit. O co chodzi?

Siekiera
Wysłany: 2013-04-02, 12:06   
0
UP DOWN

Nie wiesz o co kaman? :x:

Polykar.pl to importer wiêc ma jak¹œ dobr¹ cenê zakupu u czechów. Jako importer pownien zadbaÌ o to aby czechom zorganizowaÌ tu rynek zbytu. Sam tego nie zrobi, potrzebuje do tego innych partnerów handlowych. ¯eby ich pozyskaÌ musi rozpromowaÌ towar. Jak? Wybra³ wariant ryzykowny - sprzedaje towar forumowiczom w niskich cenach ¿eby zrobiÌ szum wokó³ towaru.
Jak juÂż ktoÂś sie naczyta o rewelacyjnym i tanim polykarze to idzie do sklepu a tam zonk :!: Takie rzeczy to tylko w Erze :D
Masz sklep to wiesz ¿e musisz swoje zarobiÌ a najczêœciej ludzie maj¹ jednakow¹ mar¿ê na wszystkie produkty i wtedy wszystko wychodzi co jest tanie a co drogie. Czasami trafi siê jakaœ promocja ale generalnie nikt do interesu nie bêdzie dok³ada³.
Dlatego pisaÂłem, Âże ryzykowna bo albo polykr.pl bĂŞdzie musiaÂł pracowaĂŚ na niskiej marÂży Âżeby utrzymaĂŚ przekonanie o niskiej cenie albo trzeba bĂŞdzie pozbyc siĂŞ zÂłudzeĂą :tak:

Ja produkty polykara przerabiaÂłem u siebie w sklepie kilka lat temu. TeÂż kupowaÂłem u Bogutka ale wtedy miaÂł jeszcze innÂą firmĂŞ. SzaÂłu nie byÂło, coÂś siĂŞ sprzedawaÂło ale umarÂło ÂśmierciÂą naturalnÂą. Jakby to byÂł taki miĂłd to miaÂłbym do dzisiaj bo akurat lubie mieĂŚ coÂś czego konkurencja nie ma. Polykarka nie miaÂła i gdyby sprzedawaÂło siĂŞ to bym trzymaÂł.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-04-02, 12:39   
0
UP DOWN

Dementor napisał/a:
Tak siê sk³ada ze robi³em próby wszystkimi klarami Polykar. W mojej ocenie Klar 2:1 z Polykara mo¿na porównaÌ do Novol 580 z profesionala. Klar 3:1 do 510 z profesionala. To ta sama pó³ka i jakoœciowa. Niestety Novol trochê lepiej wypada cenowo

To ostatnie zdanie to nie b³¹d? Na forum jest pe³no zachwytów nad cen¹ tych materia³ów a ty piszesz ¿e jednak to mit. O co chodzi?

Socjotechnika czyni cuda. Ludzie leczÂą powaÂżne choroby lekami placebo. Podobnie jest w handlu.
Czasem pryskam sobie jak¹œ blaszkê u klienta i znam dobrze klary Novola i paru innych firm. W mojej ocenie, Polykara zaszufladkowa³bym w zacytowanym przedziale. To dobre lakiery ale porównywanie ich do Spectral 565 to profanacja.
Profesional 580 na pó³ce dla Kowalskiego z ulicy kosztuje 73z³. Profesional 510 kosztowa³ 86z³.
Ja osobiÂście polecam Profesional 590. Na ostatnim szkoleniu pryskaÂłem przedni bÂłotnik do Saaba 9-3. Koszt 3,7zÂł przy cenie 78zÂł za litr. CaÂła Toyota Yaris z wnĂŞkami bez tylnego zderzaka - 1300ml. 12 osĂłb liczyÂło koszt, wiĂŞc Âżeby nie byÂło Âże Âściemniam:)

IMG-20130306-00021.jpg
Plik ściągnięto 75 raz(y) 374.93 KB

Dementor
Wysłany: 2013-04-02, 13:02   
0
UP DOWN

Socjotechnika czyni cuda. Ludzie leczÂą powaÂżne choroby lekami placebo. Podobnie jest w handlu.
Czasem pryskam sobie jak¹œ blaszkê u klienta i znam dobrze klary Novola i paru innych firm. W mojej ocenie, Polykara zaszufladkowa³bym w zacytowanym przedziale. To dobre lakiery ale porównywanie ich do Spectral 565 to profanacja.
Profesional 580 na pó³ce dla Kowalskiego z ulicy kosztuje 73z³. Profesional 510 kosztowa³ 86z³.
Ja osobiÂście polecam Profesional 590. Na ostatnim szkoleniu pryskaÂłem przedni bÂłotnik do Saaba 9-3. Koszt 3,7zÂł przy cenie 78zÂł za litr. CaÂła Toyota Yaris z wnĂŞkami bez tylnego zderzaka - 1300ml. 12 osĂłb liczyÂło koszt, wiĂŞc Âżeby nie byÂło Âże Âściemniam:)

Czy dobrze rozumiem? Sugerujesz ¿e lakiery novola s¹ bardziej wydajne od polykara i ró¿nica w cenie jest z³udzeniem?

Mimo wszystko dobrze by³oby jeszcze wiedzieÌ po ile chodz¹ lakiery polykara na pó³ce w sklepie.

Dementor
Wysłany: 2013-04-02, 13:04   
0
UP DOWN

Siekiera napisał/a:
¯eby ich pozyskaÌ musi rozpromowaÌ towar. Jak? Wybra³ wariant ryzykowny - sprzedaje towar forumowiczom w niskich cenach ¿eby zrobiÌ szum wokó³ towaru.

nooo, trzeba przyznaĂŚ Âże zrobiÂł ale teraz coÂś nie odpowiada choĂŚ loguje sie :/

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2013-04-02, 13:51   
0
UP DOWN

To dla czego osoby które u¿ywa³y, b¹dŸ u¿ywaj¹, materia³ów Polykar s¹ z nich tak bardzo zadowolone :?:

P.S. UÂżywaÂłem (miĂŞdzy innymi) Novola i teÂż nic zÂłego o nim nie powiem.

Dementor
Wysłany: 2013-04-02, 14:18   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisał/a:
To dla czego osoby które u¿ywa³y, b¹dŸ u¿ywaj¹, materia³ów Polykar s¹ z nich tak bardzo zadowolone :?:

A no wÂłaÂśnie?

Zrobi³em taki ma³y test GOOGLE na iloœÌ wyników w tej popularnej wyszukiwarce.

Wpisa³em tekst po czesku / s³owacku "lakovanie... " razem z mark¹ novol i polykar wybieraj¹Ì zarazem opcjê "Dyskusje" bo chcia³em sprawdziÌ czy mówi siê o nich na forach w ich kraju...

... i szok :shock:

"lakovanie novol" - 459 wynikĂłw

"lakovanie polykar" - 1 wynik :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

no to sprawdziÂłem z BKP

"lakovanie BKP" - 168 wynikĂłw, lepiej ale i tak nie wiĂŞcej niÂż novol

Moim zdaniem we wÂłasnym kraju powinni byĂŚ bardziej znani :roll:

dla porĂłwnania u nas w kraju:

"lakierowanie novol" - 12 100 wynikĂłw

"lakierowanie polykar" - 456 wynikĂłw

Siekiera
Wysłany: 2013-04-02, 14:47   
0
UP DOWN

ale ÂżeÂś dojeb.Âł z tym testem :x:

od teraz bedziemy robili porównania materia³ów na googlomacie ^^

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-04-02, 15:09   
0
UP DOWN

Dementor napisał/a:

Czy dobrze rozumiem? Sugerujesz ¿e lakiery novola s¹ bardziej wydajne od polykara i ró¿nica w cenie jest z³udzeniem?

Mimo wszystko dobrze by³oby jeszcze wiedzieÌ po ile chodz¹ lakiery polykara na pó³ce w sklepie.

Ja nic nie sugeruje. KaÂżdy ma swĂłj rozum i umie liczyĂŚ. Lakiery Polykara to dobry produkt, ale nie dajmy siĂŞ zwariowaĂŚ. Co do ceny Polykara - zapytaj Polykara. Natomiast nie moÂżna ich porĂłwnywaĂŚ z 565 spectrala, i wie to kaÂżdy kto choĂŚ raz trzymaÂł w Âłapie guna z tym klarem. Polerka po 7 minutach pod promiennikiem, przekonuje do 565 najwiĂŞkszÂą nawet marudĂŞ.
Co do polityki dystrybucji, to Siekiera ma ca³kowit¹ racjê. Polykar opiera siê na modelu sprzeda¿y APP. Ka¿dy na forum zna ceny, czêsto promocyjne. To powoduje, ¿e sklepy nie s¹ zainteresowane sprzeda¿¹ tego brandu bo nie ma go komu sprzedaÌ. Nawet jak siê sprzeda a klient przypadkiem wpadnie na forum i znajdzie ceny - boruta w sklepie gotowa.

Dementor
Wysłany: 2013-04-02, 17:12   
0
UP DOWN

Siekiera napisał/a:
ale ÂżeÂś dojeb.Âł z tym testem :x:

No co? W dzisiejszych czasach to liczy siĂŞ tylko facebook, you tube, sexkamerki i google :D

A wogĂłle to wydaje mi siĂŞ Âże polykar tam jest sÂłabo znany bo jak jeszcze raz popatrzyÂłem na wyniki "lakovanie BKP" to w wiĂŞkszoÂści pokazaÂły siĂŞ chyba wyniki z "lakovaniem" i volkswagenami z silnikiem o symbolu BKP i to zafaÂłszowaÂło wynik.

Dodatkowo "lakovanie" pokazywaÂło teÂż wyniki ze SÂłowacji, ojjj sÂłabiutko :roll:

Dementor
Wysłany: 2013-04-02, 17:14   
0
UP DOWN

Co do ceny Polykara- zapytaj Polykara

Tyle ¿e tak jak @siekiera pisa³ on ma inne podejœcie do cen a mnie by interesowa³a cena jaka jest na pó³ce w normalnej mieszalni bez ¿adnych promocji. No chyba ktoœ od niego to kupuje?

Siekiera
Wysłany: 2013-04-03, 09:25   
0
UP DOWN

Polykar opiera siê na modelu sprzeda¿y APP. Ka¿dy na forum zna ceny, czêsto promocyjne. To powoduje, ¿e sklepy nie s¹ zainteresowane sprzeda¿¹ tego brandu bo nie ma go komu sprzedaÌ. Nawet jak siê sprzeda a klient przypadkiem wpadnie na forum i znajdzie ceny - boruta w sklepie gotowa.

Wszystko w temacie :D
KaÂżdy handluje jak umie. Forumowicze zapewne sÂą zadowoleni z super niskich cen ale mieszalnie to wogĂłle nie rozumiem gdzie majÂą biznes. Chyba Âże czegoÂś nie wiemy o polykarze? MoÂże ma on tak niskÂą cenĂŞ zakupu Âże jest w stanie daĂŚ niskÂą cenĂŞ forumowiczom a do mieszalni oferuje jeszcze niÂższe ceny?

Tylko je¿eli tak to trzeba by³oby siê zastanowiÌ czy ten produkt nie powinien staÌ na tej samej pó³ce co 4Master, GoldCar, Bekra, Economy, New Chem, Top Color, New Line itd
PrzecieÂż niska cena nie bierze siĂŞ z powietrza.

A popularnoœÌ na forum przypisaÌ temu co napisa³ @trzeŸwy inaczej

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2013-04-05, 21:45   

witam ,
niestety nie mogê siê selektywnie odnieœÌ do treœci z poprzedniej strony , wiêc spróbujê tak :
1 . kolega @novolek - tak , nie mam Âłatwo ale siĂŞ nie poddajĂŞ . PrĂłbujĂŞ :)
Piszesz kolego , ¿e cytujê wypowiedŸ kogoœ innego i automatycznie autoryzujê jego wypowiedŸ . Cytat to przytoczenie wypowiedzi i nie ma nic wspólnego z autoryzacj¹ . Brak wskazania autora wypowiedzi to faktycznie mój b³¹d ale liczy³em na inteligencjê forumowiczów , gdy¿ wyraŸnie wskaza³em sk¹d zaczerpn¹³em tekst . A nietrudno go znaleŸÌ ... Wiêc przepraszam za przecenienie mo¿liwoœci niektórych z nich :)
Na marginesie , manipulacja to Twoja kolego wypowiedÂź .
2 . kolega @siekiera - jeÂżeli to "brawo" tyczy siĂŞ polykara , a w to nie wÂątpiĂŞ , szczerze dziĂŞkujĂŞ :)
3 . kolega @benos77 - nie strzelam sobie w kolano , nie jestem samobójc¹ , a Tobie ¿yczê bardziej racjonalnego spojrzenia na rzeczywistoœÌ i obiektywnej jej percepcji :)
4 . kolega , hihi @trzeÂźwy inaczej ( skÂądinÂąd popieram , popieram ) ... pisze tak :
PorĂłwnywanie klarĂłw Polykara do Spectral 565,to jak porĂłwnywaĂŚ Najmana do Bruca Lee.
I to jest s³uszna koncepcja , poniewa¿ Najman ¿yje i ma siê nad wyraz dobrze , natomiast Lee , jak mo¿na wyczytaÌ w wikipedii zmar³ z przedawkowania prochów i trunków wysokoprocentowych , nie zapomniawszy jeszcze przyj¹Ì œrodków przeciwbólowych . Jeœli to jest porównanie istniej¹cego i maj¹cego siê dobrze POLYkara do ...hmmm , niech bêdzie Pana Lee , to wolê jednak byÌ tym , wyœmiewanym przez Ciebie Najmanem ...
Co do cen , piszesz ¿e firma opiera siê na modelu sprzeda¿y APP . B³¹d . To , ¿e oferujê te produkty lakiernikom na forum nie oznacza , ¿e ceny dla nich s¹ to¿same z cenami dla mieszalni czy hurtowni ... A zreszt¹ sk¹d kolego wiesz ilu lakierników z forum zwróci³o siê do mnie z zapytaniem o produkty i ilu je kupuje ? Jeœli to margines marginesów to nie ma ¿adnego znaczenia dla obrotów dla mieszalni ...
5 . Kolego @siekiera - twoja przenikliwoœÌ mnie dobija ... piszesz tak : "czy ten produkt nie powinien staÌ na tej samej pó³ce co 4Master, GoldCar, Bekra, Economy, New Chem, Top Color, New Line itd
PrzecieÂż niska cena nie bierze siĂŞ z powietrza. "
To ja odpowiadam - cena bierze siê z kosztów produkcji , dystrybucji , reklamy i czego tam jeszcze sobie zamarzysz . W przypadku Polykara cena jest i tak poni¿ej tego co prezentuje jakoœÌ tego towaru . Firma inwestuje w zawartoœÌ puszek a nie w otoczkê towarzysz¹c¹ sprzeda¿y :)
A co do postawienia produktu na pó³ce - mo¿esz go postawiÌ gdzie chcesz ... przecie¿ to Twoje pó³ki :)

Ufff i to byÂłoby na tyle , pracy mam coraz wiĂŞcej , zapytaĂą o materiaÂły i cenniki , dyskutujcie koledzy dalej proszĂŞ to i temat bĂŞdzie widoczny :)
Jak znajdĂŞ czas to hurtem odpowiem ;)

PS . NiedÂługo ... to znaczy w ciÂągu dwĂłch , trzech miesiĂŞcy niespodziewanka ze strony importera . Ale na razie - cicho sza :)

novolek
Wysłany: 2013-04-06, 09:59   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
kolega @novolek - tak , nie mam Âłatwo ale siĂŞ nie poddajĂŞ . PrĂłbujĂŞ :)
Piszesz kolego , ¿e cytujê wypowiedŸ kogoœ innego i automatycznie autoryzujê jego wypowiedŸ . Cytat to przytoczenie wypowiedzi i nie ma nic wspólnego z autoryzacj¹ . Brak wskazania autora wypowiedzi to faktycznie mój b³¹d ale liczy³em na inteligencjê forumowiczów , gdy¿ wyraŸnie wskaza³em sk¹d zaczerpn¹³em tekst . A nietrudno go znaleŸÌ ... Wiêc przepraszam za przecenienie mo¿liwoœci niektórych z nich :)
Na marginesie , manipulacja to Twoja kolego wypowiedÂź .

Widzê ¿e zamiast odnieœÌ siê do proœby o konkrety tych prównaù to próbujesz ironi¹ i drwinami odpowiadaÌ. Znaczy ¿e nie masz pojêcia jak by³y przeprowadzane te porównania a tym samym s¹ nierzetelne.
MyÂślĂŞ, Âże kaÂżdy kto to czyta sam sobie wyrobi opiniĂŞ o tych porĂłwnaniach.
A co do manipulacji to skÂłoniÂłbym siĂŞ do stwierdzenia ze caÂły ten wÂątek to jedna wielka manipulacja.

Siekiera
Wysłany: 2013-04-06, 11:57   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
Kolego @siekiera - twoja przenikliwoœÌ mnie dobija ... piszesz tak : "czy ten produkt nie powinien staÌ na tej samej pó³ce co 4Master, GoldCar, Bekra, Economy, New Chem, Top Color, New Line itd
PrzecieÂż niska cena nie bierze siĂŞ z powietrza. "
To ja odpowiadam - cena bierze siê z kosztów produkcji , dystrybucji , reklamy i czego tam jeszcze sobie zamarzysz . W przypadku Polykara cena jest i tak poni¿ej tego co prezentuje jakoœÌ tego towaru . Firma inwestuje w zawartoœÌ puszek a nie w otoczkê towarzysz¹c¹ sprzeda¿y :)

Dobra to sprawdÂźmy kto w co inwestuje :D

Na forum jest twoja oferta promocyjna z paÂźdxiernika ubiegÂłego roku:

http://lakierowanko.info/...ghlight=polykar

Novol od tamtej pory nie podnosiÂł cen to moÂźemy sobie porĂłwnaĂŚ - ceny brutto:

PodkÂłady

Polykar 4+1 (1+0,25) cena promocyjna: 45 zÂł :!:

Novol 300 4+1 (1+0,25) cena katalogowa: 50,37 ja sprzedajĂŞ po 45 zÂł w promocji mĂłgÂłbym po 40zÂł :D

Novol 310 4+1 (1+0,25) cena katalogowa: 53,36 ja sprzedajĂŞ po 48 zÂł a w promocji mĂłgÂłbym po 43 zÂł :D

Novol 330 5+1 (1+0,2) cena katalogowa: 47,7 ja sprzedajĂŞ po 43 zÂł a w promocji mogÂłbym po 38 zÂł :D

Baranki:

Polykar 1 litr - cena promocyjna: 17 zÂł :!:

Novol 600 1 litr - cena katalogowa 18,07 zÂł ja sprzedajĂŞ po 16,2 zÂł a w promocji mĂłgÂłbym po 14,45 zÂł :D

ML do profili

Polykar 1 litr - cena promocyjna: 25 zÂł :!:

Novol ML 640 1 litr - cena katalogowa 21,12 zÂł ja sprzedajĂŞ po 19 zÂł a w promocji mĂłgÂłbym po 16,9 zÂł :D

Trzeba tu jeszcze zaznaczyĂŚ Âże ja mam zwykÂłe ceny sklepowe i nie jestem pierwszym ÂłaĂącuszku dystrybucyjnym. Przede mnÂą jest jeszcze hurtownia ktĂłra teÂż zarabia a ty jesteÂś importerem czyli pierwszy w ÂłaĂącuszku dystrybucyjnym :D

Jak to siĂŞ uwzglĂŞdni to wychodzi na to Âże towar novolowski taniej opuszcza fabrykĂŞ a przy okazji novol inwestuje jeszcze w dystrybucjĂŞ, reklamĂŞ, szkolenia czyli to co podnosi koszty.
No i gdzie tu jest ta twoja inwestycja w towar w puszcze polykara jak ewidentnie widaĂŚ kto w co inwestuje. BOGUTEK inwestuje w swĂłj portfel ^^ ^^ ^^

POLYKAR.PL napisał/a:
Firma inwestuje w zawartoœÌ puszek a nie w otoczkê towarzysz¹c¹ sprzeda¿y :)

hahaha ^^

Benos77
Wysłany: 2013-04-06, 12:40   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
a Tobie ¿yczê bardziej racjonalnego spojrzenia na rzeczywistoœÌ i obiektywnej jej percepcji

Ja jestem takim przekonanym i lojalnym klientem Novola z powoÂłania, ja nie mam zamiaru byĂŚ obiektywny, jestem subiektywny poprzez moje doÂświadczenia, spostrzeÂżenia i przemyÂślenia...nikt mi za to nie pÂłaci. TwĂłj "obiektywizm" to oczywiÂście promocja Polykara i chĂŞĂŚ zapeÂłnienia portfela (co w sumie jest naturalne) ;)

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-04-06, 13:41   
0
UP DOWN

Po co wdawaĂŚ siĂŞ w polemikĂŞ z wyrwanymi z kontekstu argumentami, zmutowanymi na potrzeby ciĂŞtej (w zamiarze autora) riposty.
Ponawiam propozycjê, bo to by³ g³ówny cel zabrania przeze mnie g³osu w ramach w¹tku a nie przepychanie siê o to kto szybciej biega.
WyÂślĂŞ chĂŞtnym prĂłbki lakierĂłw, ktĂłre moim zdaniem sÂą taĂąsze i porĂłwnywalne lub majÂą lepsze wÂłaÂściwoÂści, od Polykara:
ProponujĂŞ:
Professional 580 - na pó³ce 73z³
Professional 510 - na pó³ce 86z³ (produkt niedostêpny)
Profix CP1500 - na pó³ce 76z³
Profix CP2009 - na pó³ce 89z³
i porĂłwnywany przez cytowanego uÂżytkownika:
Spectral 565 2:1 - na pó³ce 140z³

polecam teÂż dla chĂŞtnych
Professional 590 - na pó³ce 78z³

VS

Polykar 2:1 HS - cena z cennika Polykar.pl- 104zÂł.

Ja ze swojej strony zobowiÂązujĂŞ siĂŞ przesÂłaĂŚ prĂłbki w opakowaniach bez nazwy a oznaczone jedynie numerem 1,2,3,4,5. ÂŻeby nie mieszaĂŚ zbytnio, dla kaÂżdego lakiernika jedna losowo wybrana prĂłbka z Professionala lub Profixa i jedna Spectral 565. Lakiernik biorÂący udziaÂł w teÂście, nie bĂŞdzie siĂŞ sugerowaÂł nazwÂą lakieru a jedynie wÂłasnym odczuciem co do lakieru ktĂłry aplikuje a potem obrabia. W ten sposĂłb nie sprawdzimy wÂłaÂściwoÂści mechanicznych i fizykochemicznych lakieru, ale porĂłwnamy te cechy o ktĂłrych napisaÂł tajemniczy uÂżytkownik innego forum, ktĂłry wychowaÂł siĂŞ w Âśrodowisku R-M.
Lakiernik biorÂący udziaÂł w teÂście zamieÂści swojÂą opiniĂŞ na forum podajÂąc swoje spostrzeÂżenia wzglĂŞdem Polykara i otrzymanych dwĂłch prĂłbek. Ja napiszĂŞ wtedy jaki klar otrzymaÂł ode mnie dany lakiernik.

Polykar, napisz czy jesteÂś zainteresowany przeprowadzeniem takiego porĂłwnania?
Nie masz chyba wiĂŞkszego wyboru, bo rĂŞkawice zostaÂły rzucone publicznie.

gugun 
Wysłany: 2013-04-06, 15:20   
0
UP DOWN

Professional 580 - na pó³ce 73z³

Profix CP1500 - na pó³ce 76z³
Profix CP2009 - na pó³ce 89z³

uÂżywaÂłem,uzywaÂłem uzywalem, uÂżywam wiec ja osbiscie nie jestem zaintereswany bo do w/w produktĂłw mam juÂż swoje zdanie i swojÂą opinie :tak: ;)

no a po 2- byÂły testy,byly darmowe probki ktĂłre kaÂżdy sobie porĂłwnaÂł z tym na czym aktualnie porabia...byÂły tez opinie i porĂłwnania,oraz wÂłasne odczucia przecieÂż :!: wiec po co wracac z 11 str. tema spowrotem na 2-3 :?:
ktoÂś bĂŞdzie miaÂł ochote sobie porownac polykara z tym na czym aktualnie pracje to niech sobie po prostu zakupi lakier,szpachel czy podkÂład polykara.

Benos77 napisał/a:
Ja jestem takim przekonanym i lojalnym klientem Novola z powoÂłania
dokÂładnie kaÂżdy ma prawo wÂłasnego wyboru

Siekiera napisał/a:
PodkÂłady

Polykar 4+1 (1+0,25) cena promocyjna: 45 zÂł

Novol 300 4+1 (1+0,25) cena katalogowa: 50,37 ja sprzedajĂŞ po 45 zÂł w promocji mĂłgÂłbym po 40zÂł

Novol 310 4+1 (1+0,25) cena katalogowa: 53,36 ja sprzedajĂŞ po 48 zÂł a w promocji mĂłgÂłbym po 43 zÂł

Novol 330 5+1 (1+0,2) cena katalogowa: 47,7 ja sprzedajĂŞ po 43 zÂł a w promocji mogÂłbym po 38 zÂł

Baranki:

Polykar 1 litr - cena promocyjna: 17 zÂł

Novol 600 1 litr - cena katalogowa 18,07 zÂł ja sprzedajĂŞ po 16,2 zÂł a w promocji mĂłgÂłbym po 14,45 zÂł

ML do profili

Polykar 1 litr - cena promocyjna: 25 zÂł

Novol ML 640 1 litr - cena katalogowa 21,12 zÂł ja sprzedajĂŞ po 19 zÂł a w promocji mĂłgÂłbym po 16,9 zÂł

no to mo¿e porównamy ceny polykara do Duponta,sh i innych czo³owych producentów i bêdziemy siê podniecaÌ jaki to polykar jest tani? skoro jedyne kryterium to jest cena... :shock: a jeœli ju¿ tak upar³eœ siê na novola to porównuj spectrala do polykara,to by by³o bardziej na miejscu,poniewa¿ wg. mojej oceny ultra,professional,economy nie maj¹ polotu do polykara :tak: wiec tu nie ma co porowywaÌ. sugeruje siê oczywiœcie w³asnymi odczuciami z pracy bo na novolu tez doœÌ du¿o robie,tak samo jak ty sugerujesz siê tym co ci siê sprzedaje najlepiej.

novolek napisał/a:
A co do manipulacji to skÂłoniÂłbym siĂŞ do stwierdzenia ze caÂły ten wÂątek to jedna wielka manipulacja.
masz racje,jedna wielka korupcja na forum ^^ ^^ ^^
Siekiera napisał/a:
No i gdzie tu jest ta twoja inwestycja w towar w puszcze polykara jak ewidentnie widaĂŚ kto w co iwestuje
zapomniaÂłeÂś o tym ze polykar placi od kaÂżdej pozytywnej opinii 300zl+vat a mi 100zÂł od kaÂżdego postu ^^ ^^ tak wiec novolek, Siekiera, jeÂśli macie lepsze propozycje to chĂŞtnie zaczne promowaĂŚ novola,profixa czy co tylko chcecie ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ oczywiÂście robie sobie teraz z was lekkie jaja ;P ;P ;P

gugun 
Wysłany: 2013-04-06, 15:24   
0
UP DOWN

nie no a tak bardziej powaÂżnie to apropo testow lakierow bezbarwnych to ten temat byÂł juÂż poruszany i nikt nie byÂł zainteresowany tÂą dziecinadÂą zbytnio:
http://lakierowanko.info/...hp?t=6779#81686 wiec nie widze powodu Âżeby do tego wracaĂŚ :tak:

Siekiera
Wysłany: 2013-04-06, 17:49   
0
UP DOWN

buahahaha ^^ tego nie wiedziaÂłem, Âże ten lakier kosztuje ponad stĂłwkĂŞ ^^ ^^ ^^

To Bogutek uprawia niez³¹ socjotechnikê, jak mówi³ @trzeŸwy inaczej, wszêdzie krzyczy ¿e taka niska cena w dodatku poni¿ej jakoœci :D a tu proszê jak chce ³upiÌ lakierników.

@gugun, co do wracania z tematem to kto tu co chwilĂŞ podbija temat?
A jeÂśli chodzi o novola to jest to jeden z wielu towarĂłw ktĂłrymi handlujĂŞ, tak samo z mieszalnikami i teÂż mam wiele zastrzeÂżeĂą do firmy ale nie na wszystko majÂą wpÂływ. Tylko, Âże nikt tu z ich firmy nie siedzi i nie pier.oli gÂłupot, tak jak @polykar.pl

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-04-06, 19:56   
0
UP DOWN

Gungun, oczywiœcie szanujê Twoje zdanie, aczkolwiek nie do koùca siê z Tob¹ zgadzam. Zaproponowa³em test dla obiektywnych u¿ytkowników forum którzy maj¹ ochotê przyczyniÌ siê do szerszej oceny produktów Polykara i podtrzymaÌ lub obaliÌ mit pomaraùczowej rewolucji. Nazywanie testów dziecinad¹ i z góry przyjêcie, ¿e nikt nie weŸmie w nim udzia³u, poddaje pod zastanowienie Twój byt na tym forum. Po co coœ robiÌ kiedy mo¿na z góry za³o¿yÌ, ¿e nie wyjdzie i tego nie robiÌ. Po co jeœÌ, skoro i tak za jakiœ czas bêdziemy g³odni?
Argumentacja jakoby jedynym kryterium oponentĂłw Polykara jest jego cena, moÂże i jest wÂłaÂściwa, ale przypomnĂŞ tylko, Âże ostatnie wydarzenia w ramach wÂątku tyczÂą siĂŞ wpisu z innego forum gdzie jakiÂś tajemniczy lakiernik pisze, Âże nie warto kupowaĂŚ 565 bo Polykar jest identyczny a o poÂłowĂŞ taĂąszy. Ja umieÂściÂłem swoje zdanie, Âże znam sporo taĂąsze klary a rĂłwnie dobre co lepsze od Polykara. Z racji odniesienia do Novola, porĂłwnaÂłem klary Novola bo znam je najlepiej. Ale w ostatnim wÂątku dodaÂłem Profixa, Âżeby nie byÂło, Âże jestem powiÂązany kapitaÂłowo z Komornikami.

A moim zdaniem zacytowany wpis w kwestii 565 to Âżywa brednia!

S³ysza³em ju¿ ró¿ne brednie w ¿yciu, a mam zwyczaj broniÌ swojego zdania nie przepychankami i krasomówczymi wywodami, a zegarkiem, wag¹ i kalkulatorem.
KaÂżdy kto czyta ten wÂątek na forum, ma okazjĂŞ wyrobiĂŚ sobie zdanie o danym produkcie i zamieÂściĂŚ swoje subiektywne zdanie. Nie pozbawiaj z gĂłry tego porĂłwnania, idei ktĂłra mu przyÂświeca! A tÂą ideÂą nie jest zbesztanie kogokolwiek i czegokolwiek, a subiektywne porĂłwnanie brandĂłw.
Gungun, jestem przekonany, Âże otrzymujÂąc 7 anonimowych prĂłbek klarĂłw w przedziale cenowym do 104zÂł, jako najlepszy wskaÂżesz klar innej firmy niÂż Polykar!

kalbi 
Wysłany: 2013-04-06, 20:02   
0
UP DOWN

co do produktĂłw Polykara to nie wiem po co te przepychanki sÂłowne. Jak ktoÂś nie prĂłbowaÂł to po co je chce jakoÂś zaszufladkowaĂŚ.
Moja obiektywna opinia to:
szpachlĂłwki zajebiste i polecam do sprĂłbowania kazdemu bo warto :spoko:
lakier bezbarwny teÂż bardzo przyjemny - Âłatwa aplikacja, poÂłysk zachowany po suszeniu w 60 st-30 min., Âładny taki "miĂŞsisty" - ale prĂłbowaÂłem maÂła ilosc i wiecej nie powiem ale fakt jesli kosztuje teraz 104 zÂł/litr to drogooooo :shock:
podkÂład - z tego co pamietam to mnie nie uwiĂłdÂł ale w tedy porĂłwnywalem go do DP 1052-1056

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-04-06, 20:04   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
co do produktĂłw Polykara to nie wiem po co te przepychanki sÂłowne. Jak ktoÂś nie prĂłbowaÂł to po co je chce jakoÂś zaszufladkowaĂŚ.
Moja obiektywna opinia to:
szpachlĂłwki zajebiste i polecam do sprĂłbowania kazdemu bo warto :spoko:
lakier bezbarwny teÂż bardzo przyjemny - Âłatwa aplikacja, poÂłysk zachowany po suszeniu w 60 st-30 min., Âładny taki "miĂŞsisty" - ale prĂłbowaÂłem maÂła ilosc i wiecej nie powiem ale fakt jesli kosztuje teraz 104 zÂł/litr to drogooooo :shock:
podkÂład - z tego co pamietam to mnie nie uwiĂłdÂł ale w tedy porĂłwnywalem go do DP 1052-1056

Chyba subiektywna :) Natomiast, nikt z tutaj obecnych nie prĂłbuje kategoryzowaĂŚ produktu bez jego sprawdzenia. WrĂŞcz przeciwnie, prĂłbuje siĂŞ rozszerzyĂŚ grono testerĂłw dla znalezienia wÂłaÂściwej szuflady i oÂżywiĂŚ dyskusjĂŞ ponad jaÂłowe wpisy, ja biegam szybciej a ja mam dÂłuÂższe rĂŞce.

kalbi 
Wysłany: 2013-04-06, 20:17   
0
UP DOWN

Chyba subiektywna
niby czemu mialbym byc w tej kwestii stronniczy? Oczywiscie dostaÂłem rok temu za free produkty Polykar-mozesz myslec ze zostaÂłem przekabacony - ale ja jestem typem czÂłowieka, ktĂłry nie umie kÂłamaĂŚ.

SYBORG 
Wysłany: 2013-04-06, 20:20   
0
UP DOWN

moze lekkie wtracenie w dyskusje
ja tez uzywam polykara novola i szczerze wole zostac przy tym co sam doswiadczylem na wlasnej skurze i wedlug mnie jak juz tak burzliwie wrzucacie na polykar to co nie ktorzy nie potrafia zachowac granic swojego marketingu co prowadza swoje lakiernie itp co do forum
bogutek oglosil sie na forach i chwala mu za to inni tez sie oglaszaja ale nie przylozyli sie do tego by zachecic do siebie tyle osob by mogli wyprubowac materialy nie tylko polykar ale czy novol i jeszcze inne tak wiec bogutek wasz przewyzszyl co do tego
a zauwazcie ze ceny polykar wachaja sie tak samo jak euro skacze z cena tak wiec raz jest 104zl na przykladzie bezbarwnego a raz jest 90zl
to moze tyle z mojej strony kto bedzie chcial niech komentuje mi to ogolnie nie zalezy na waszych opiniach bo sam wiem jakie sa materialy polykar i bede sie trzymal tego co juz wypraktykowalem
pozdrawiam

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-04-06, 20:29   
0
UP DOWN

WidzĂŞ, Âże jesteÂś klientem Bogutka. MoÂże wpadnĂŞ do Ciebie i zrobimy razem jednÂą furkĂŞ? Ja poÂłowĂŞ, ty poÂłowĂŞ. Ja na Novolu ty na Polykarze. zmierzymy, zwaÂżymy, porĂłwnamy, zjemy obiad i policzymy koszty a potem opublikujemy wyniki w ramach tego wÂątku. PokaÂże Ci magiĂŞ socjotechniki:)

SYBORG 
Wysłany: 2013-04-06, 20:42   
0
UP DOWN

ale ja nie mam zamiaru bawic sie w gry takie bo nie o to mi chodzi bo na cos takiego nie mam czasu
jestem klientem bogutka tak jak wiekszosc tu i tak zostanie a co publikowania kosztow to na jakich materialach robisz taki masz poziom odemnie juz wyszlo kilka fur na przelomie tego roku na polykarze i kilka na praktycznie na co dzien przyjezdza do mnie nie liczac swojego auta i jakos nic sie nie dzieje
i to mnie przekonalo a ze latwiej m i sie pracuje na tych materialach wzgledem innych to juz moja wola
i zostanmy przy tym
pozdrawiam

pawel1108 
Wysłany: 2013-04-06, 20:53   
0
UP DOWN

tyczÂą siĂŞ wpisu z innego forum gdzie jakiÂś tajemniczy lakiernik pisze, Âże nie warto kupowaĂŚ 565 bo Polykar jest identyczny a o poÂłowĂŞ taĂąszy.

Kolego wszem i wobec wiadomo,Âże to ja napisaÂłem porĂłwnanie tych klarĂłw i pozwĂłl,Âże trochĂŞ to sprostujĂŞ i jeÂżeli ktoÂś czuje siĂŞ uraÂżony to wszem i wobec przepraszam.
Porównywa³em te dwa klary Polykar HS i VHS565 je¿eli chodzi o warunki gara¿owe, czyli o aplikacje w warunkach, w których lakieru siê nie wygrzewa tylko zazwyczaj pozostawia do schniêcia na drugi dzieù., tu lakier POLYkar nie ma porównania z 565VHS poniewa¿ ten drugi schnie w warunkach wygrzewania w kabinie szybciej co niew¹tpliwie jest jego wielk¹ zalet¹, porównywa³em ³atwoœÌ aplikacji- dla mnie takie same,po³ysk tak samo, dodam,¿e POLYkar dla mnie jest wydajniejszy st¹d stwierdzenie,¿e bior¹c pod uwagê powy¿sze,,wymagania" nie ma sensu u¿ywaÌ du¿o dro¿szego 565VHS.
Jest to tylko i wy³¹cznie moja opinia i nikomu nie mam zamiaru w³aziÌ w doope ani tym bardziej szkodziÌ.Tym samym przepraszam Kolegê Novolek, rozumiem,¿e reprezentuje firmê Novol za brak odpowiednich argumentów przy porównaniu i nie wziêciu pod uwagê g³ównej zalety lakieru 565VHS.

Dodam, Âże to pewnie cena z cennika detalicznego i dopiszĂŞ, Âże nie tylko ja ale i inni forumowicze zapewne nigdy nie pÂłacili tyle za ten produkt, moÂże Inni siĂŞ wypowiedzÂą, z tego co pamiĂŞtam mnie kosztuje ok 80zÂł brutto za 1L.

JeÂżeli chodzi o inne produkty NOVOL to mnie kosztujÂą o wiele mniej, niÂż Koledzy powyÂżej napisali np:
polecam teÂż dla chĂŞtnych
Professional 590 - na pó³ce 78z³
ja kupujĂŞ go w cenie ok 55zÂł komplet 1l z utwardzaczem i co mam pisaĂŚ o Koledze TrzeÂźwy inaczej, Âże nabija swĂłj portfel? Daj mu BoÂże aby po 100zÂł sprzedawaÂł,pracuje to niech zarabia, po co jakieÂś wytyki na temat zarabiania :sciana:
Ja pracujĂŞ na produktach POLYkara i juÂż czy siĂŞ to komuÂś podoba czy nie, mi pasujÂą.
JeÂżeli dla kogoÂś to, co piszĂŞ o tych produktach wydaje siĂŞ niewiarygodne to jego problem, niech kupi sprĂłbuje i sam siĂŞ wypowie.
RĂłwnieÂż jak Wy jestem czÂłowiekiem i w trakcie pisania czegoÂś mogĂŞ siĂŞ pomyliĂŚ, opisaĂŚ coÂś w skrĂłcie, co moÂże byĂŚ niezrozumiaÂłe dla innych.
Zauwa¿y³em równie¿,¿e forumowa spo³ecznoœÌ (oczywiœcie nie wszyscy) tylko czeka aby Ktoœ siê potkn¹³, a wówczas nale¿y go skopaÌ i dooebaÌ ¿eby jêcza³ to takie polskie...
Szkoda mi tych troli ale nie mi ich krytykowaĂŚ.
Pozdrawiam

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2013-04-06, 22:23   

Ale ten wÂątek Âżyje ... nie spodziewaÂłbym siĂŞ , Âże znĂłw tak bĂŞdzie , ale jak to mĂłwiÂą nie naleÂży nigdy traciĂŚ nadziei :spoko:
Skoro sie nazbieraÂło to znĂłw postaram siĂŞ hurtem odpowiedzieĂŚ w temacie :

1 . kolega @novolek - masz racjĂŞ , ten wÂątek to totalna manipulacja i robienie z forumowiczĂłw ÂżartĂłw . Taki ze mnie jajcarz jest :D .
Piszesz rĂłwnieÂż kolego :

novolek napisał/a:
Znaczy Âże nie masz pojĂŞcia jak byÂły przeprowadzane te porĂłwnania a tym samym sÂą nierzetelne.
" .

Czyli wg Ciebie moja niewiedza na temat przeprowadzania porĂłwnaĂą lakierĂłw czyni te porĂłwnania zafaÂłszowanymi bÂądÂź nierzetelnymi ? Przyznam siĂŞ , Âże TwĂłj tok rozumowania i wyciÂągania wnioskĂłw jest dla mnie niezrozumiaÂły i pozbawiony podstaw . Udowodnij mi , Âże tak nie jest a przyznam Ci oczywiÂście racjĂŞ . Piszesz takÂże :

novolek napisał/a:
MyÂślĂŞ, Âże kaÂżdy kto to czyta sam sobie wyrobi opiniĂŞ o tych porĂłwnaniach.

OdpowiedÂź moja moÂże byĂŚ tylko jedna - tak , wiele osĂłb juÂż wyrobiÂło sobie opiniĂŞ na ten temat . Nie zawaham siĂŞ rĂłwnieÂż zaryzykowaĂŚ stwierdzenia , Âże opinia ta jest in plus w porĂłwnaniu do innych , stosowanych przez lakiernikĂłw produktĂłw .

2 . kolega @benos77

Benos77 napisał/a:
Ja jestem takim przekonanym i lojalnym klientem Novola z powoÂłania, ja nie mam zamiaru byĂŚ obiektywny

JeÂśli nie masz zamiaru byĂŚ obiektywny , to w jakim celu zabierasz gÂłos w dyskusji ?

Benos77 napisał/a:
jestem subiektywny poprzez moje doÂświadczenia, spostrzeÂżenia i przemyÂślenia...nikt mi za to nie pÂłaci.

Œwietnie benos , jesteœ subiektywny samemu p³ac¹c za te spostrze¿enia ( faktycznie Tobie nikt za to nie p³aci ) .... Zreszt¹ , jak mo¿na mówiÌ o doœwiadczeniach , spostrze¿eniach i przemyœleniach na temat materia³ów POLYkar nie maj¹c z nimi nic wspólnego ?

Benos77 napisał/a:
TwĂłj "obiektywizm" to oczywiÂście promocja Polykara i chĂŞĂŚ zapeÂłnienia portfela (co w sumie jest naturalne)

Dziwne , Âże kaÂżdÂą pracĂŞ uznajesz za chĂŞĂŚ napeÂłnienia portfela ... A moÂże ja portfel mam juÂż peÂłny , a uÂżeram siĂŞ na forach z takimi jak Ty z zupeÂłnie innych pobudek ? A moÂże chcĂŞ pokazaĂŚ , Âże nie wszystko co najlepsze nazywa siĂŞ : ... i tutaj wstaw sobie nazwĂŞ producenta ;)

3 . Kolega @nietrzeÂźwy ( trzeÂźwy inaczej = nietrzeÂźwy ) . Hihi , ale ze mnie jajcarz jest ^^

Propozycja testĂłw lakierĂłw bezbarwnych ( w tym polykar ) byÂła juÂż proponowana na forum , jednak uÂżytkownicy jednogÂłoÂśnie jÂą odrzucili . Odgrzewasz kolego kotleta , ktĂłry juÂż dawno wysechÂł . Ale dziĂŞkujĂŞ za podciÂąganie tematu do gĂłry :)

Piszesz jeszcze tak :

Nie masz chyba wiĂŞkszego wyboru, bo rĂŞkawice zostaÂły rzucone publicznie.

Nie wymuszaj na mnie Âżadnego dziaÂłania bo tego nie lubiĂŞ . RĂŞkawiczki sobie publicznie rzucaj bo zima siĂŞ koĂączy i moÂżna juÂż wbijaĂŚ siĂŞ powoli w odzienie wiosenne . CzÂłowiek ma wolnÂą wolĂŞ i robi to na co ma ochotĂŞ . Pisanie , Âże nie mam wyboru to nakÂłanianie do okreÂślonego postĂŞpowania .
Dla Twojej wiadomoÂści kolego @nietrzeÂźwy - nie stosujĂŞ rozdawnictwa produktĂłw . JeÂśli ktokolwiek z uÂżytkownikĂłw forum bĂŞdzie chciaÂł porĂłwnaĂŚ materiaÂły POLYkar do tych , ktĂłre aktualnie uÂżywa otrzyma je ode mnie . Nawet w cenie poniÂżej ceny zakupu - ale bĂŞdzie musiaÂł za nie zapÂłaciĂŚ . Ludzie bowiem nie szanujÂą niczego co otrzymali za darmo . JeÂśli przyjdzie im za to zapÂłaciĂŚ - inaczej do tego podchodzÂą .

4 . Na koniec kolega @siekiera

Mia³eœ równie¿ chêÌ zaznajomiÌ forumowiczów z cenami materia³ów POLYkar oraz Novol . Super ! Tylko w swoim poœcie zamieœci³eœ ofertê produktów na allegro akcentuj¹c fakt promocji . Twoja mo¿liwoœÌ czytania ze zrozumieniem pozostaje zatem na poziomie 3-4 klasy szko³y podstawowej . Nie potrafisz kolego czytaÌ . Przy akcentowaniem przez Ciebie podk³adzie brakuje wyrazu "promocja" . Dlaczego wiêc rzucasz na forum jakieœ bezpodstawne oskar¿enia ?

Chcesz siê kolego licytowaÌ na ceny novola ? Proszê bardzo , choÌ ani Tobie ani innym sprzedaj¹cym te produkty nie jest potrzebne . Moje ceny s¹ nastêpuj¹ce , choÌ nie mam ¿adnego interesu w promocji i sprzeda¿y tych materia³ów :
a) novol 300 cena bez promocji 38 zÂł
b) novol 310 cenia bez promocji 40 zÂł

i tak dalej , i tak dalej ... nie chce mi siĂŞ dalej pisaĂŚ ....

DrCruel
Wysłany: 2013-04-07, 21:52   
0
UP DOWN

Chcia³bym uci¹Ì te bezpodstawne insynuacje o rzekomo czyichœ dzia³aniach nieformalnych w tym kontrowersyjnym temacie. Nic takiego nie mia³o miejsca. Ponadto gdybym mia³ coœ przeciwko temu tematowi to ju¿ dawno by³a okazja do zamkniêcia go.

Chyba co niektĂłrzy pozapominali ile miaÂłem naciskĂłw na poczÂątku istnienia tematu, Âże to temat ktĂłry wypacza ideĂŞ niezaleÂżnego forum, notabebne ze strony tych uÂżytkownikĂłw ktĂłrym obecnie wogĂłle nie przeszkadza wiele z tych dziaÂłaĂą, ktĂłre wtedy byÂły bee.

Nic nie robi³em z sugestiami i tymi oficjalnymi i tymi na PW a które sugerowa³y ¿e administracja forum osi¹ga korzyœci materialne z tego tytu³u ¿e @polykar.pl uprawia na forum regularn¹ kampaniê reklamow¹. Nic nie zrobi³em jak moderator przypi¹³ temat, tak, ¿e by³ ca³y czas na top-ie a te¿ mia³em z tego tytu³u nieprzyjemne maile na PW bo niby dlaczego polykar.pl ma przypiety temat a inni nie?

Jednym s³owem na wiele spraw przymyka³em oko i nawet jak k³ótnie przybra³y charakter personalny wytrzyma³em choÌ wtedy trzeba przyznaÌ ¿e zareagowali moderatorzy.

I tu parê s³ów wstêpu do powodu usuniêcia tematu.
Poniewa¿ nic mnie nie ³¹czy z u¿ytkownikiem @polykar.pl a to o czym wy¿ej pisa³em wynika³o wy³¹cznie z chêci utrzymania publicznego i otwartego charakteru forum powinno byÌ przez niego docenione i uszanowane. W szczególnoœci powinien dostosowaÌ siê do nieformalnych zasad tu panujacych czyli, ¿e udzielaj¹c siê na forum stajemy siê poniek¹d osobami publicznymi. Jedni mniej inni bardziej, to sprawa indywidualna i ka¿dy sam decyduje na ile ujawniÌ chce swoje personalia lub informacje, które mog¹ doprowadziÌ do pozyskania tych¿e personaliów przez innych u¿ytkowników.
To jest podstawowy i zasadniczy warunek bo w innym przypadku administracja forum musiaÂłaby odpowiadaĂŚ za treÂści tu zamieszczane a to prowadzi do cenzury, ktĂłrej tak tu wszyscy nie lubiÂą.

Koùcz¹c te przyd³ugie wywody, chcia³bym oœwiadczyÌ, ¿e temat zosta³ usuniêty bo autor w¹tku czyli @polykar.pl po raz kolejny naruszy³ tê zasadê. Wczeœniej przymkn¹³em na to oczy ale teraz ju¿ nie wytrzyma³em.
Niestety, ale tak to jest, Âże ktoÂś kto ujawnia swoje personalia a w tym przypadku odbyÂło sie to Âświadomie i z rozmysÂłem musi w pewnych konfliktowych sytuacjach liczyĂŚ siĂŞ z tym, Âże inni to wykorzystajÂą. Straszenie dochodzeniami sÂądowymi, sprawdzaniem IP przez informatykĂłw i kÂłopotami dla administracji forum nie mogÂą byĂŚ tolerowane.

Teraz juÂż chyba jest jasne dlaczego wczoraj wieczorem nastÂąpiÂła taka szybka reakcja. Ci ktĂłrzy byli w tym czasie na forum i czytali wypowiedzi doskonale wiedzÂą o co chodzi. Ja nie chcĂŞ tutaj tego powtarzaĂŚ.

Edit. Cruel

Przywracam temat, jednak zostaÂł on wyczyszczony z postĂłw i treÂści przez ktĂłre wyleciaÂł z forum na ponad rok. PoniewaÂż autor ma zaÂłoÂżony nowy temat o produktach Polykar, ten bĂŞdzie jako archiwalny.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi