Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Dumel19
Wysłany: 2012-09-30, 16:04   Plasti Dip??? co to jest???
0
UP DOWN

Zaczne od tego ¿e dosta³em w posiadanie litr tego niby super tuningowego czegoœ, co mo¿na na auto na³o¿yÌ pistoletem i bez niczego zdj¹Ì jak folie z auta nie naruszaj¹c lakieru oryginalnego. Otu¿ tak umy³em auto tak jak jest to na filmiku poni¿ej i dla pewnoœci zmywaczem silikonu pocisn¹³em, no i pomalowa³em dach w moim aucie na czarny mat, wszystko super i ok ale przy tym trzeba strasznie uwa¿aÌ na ciœnienie, poniewa¿ zapy³ powsta³y w wyniku ³¹czenia dachu na œrodku nie daje siê zcinaÌ(polerowaÌ) ani nie rozp³ywa siê. Przyla³em na 3 warstwy i na 1,5 bara prawie ze idealnie wysz³o, dodam ze malowa³em przed garazem w dobrym s³oùcu i bez wiatru. Wiêksze dziurki mo¿na przylaÌ. Po godzinie wszystko by³o idealnie wyschniête. zainteresowa³em sie tym i jestem ciekaw waszych opinii. Pozdrawiam.

na filmiku jest wszystko co i jak pokolei.

barslo
Wysłany: 2012-10-01, 02:02   
0
UP DOWN

Witam.
Pewnego czasu byÂłem zainteresowany tym produktem. ChciaÂłem malowaĂŚ nim caÂłe auta, ale niestety albo i stety w Polsce jest bardzo drogi. Bardziej opÂłacalne jest oddanie auta do lakiernika i pomalowania go na wybrany kolor czy matowy czy jakiÂś inny.. a z tego co siĂŞ orientujĂŞ to tym da siĂŞ tylko mat uzyskaĂŚ, niby fajnie i w ogĂłle bezproblemowa aplikacja w porĂłwnaniu do lakierowania podkÂład baza lakier, ale lipa zaczyna siĂŞ w przypadku np jakiegoÂś rozciĂŞcia nie da siĂŞ tego uzupeÂłniĂŚ ni jak tylko trzeba caÂły element od nowa. MoÂże jak stanieje bĂŞdzie moÂżna o tym pomyÂśleĂŚ. W sumie produkt jest przeznaczony do ochrony lakieru, ale po co ochraniaĂŚ lakier? przecieÂż on jest po ty by nim siĂŞ chwaliĂŚ. Mam na myÂśli auta po tuningu itp. No a produkt w sumie nie jest uÂżywany do ochrony tylko teÂż wÂłaÂśnie do tuningowania.
Super zaleta Âże moÂżna go zerwaĂŚ i mieĂŚ stary lakier.
Moim zdanie g³ówne jego zastosowanie jest dobre do zmiany koloru felg, na ka¿dy sezon mo¿na mieÌ inne :P

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-02-13, 11:12   
0
UP DOWN

Fajnie? Niefajnie ???
http://tablica.pl/oferta/...3ab77023;r:1;s:

Zdecydowanie :nie:

Dumel19
Wysłany: 2013-02-13, 16:09   
0
UP DOWN

caÂłkowite beztalencia malowaÂły to clio...porazka...

okoĂą
Wysłany: 2013-02-13, 17:47   
0
UP DOWN

Ciekawe czy osÂłonili chÂłodnice :/ bo opony teÂż poleciaÂły lipa straszna :/

YAMAHER
Wysłany: 2013-02-14, 00:46   
0
UP DOWN

okon --> no bo to sa juz ochronione laczki :D Jak bedzie waliÂł boka to na poczatku zejdzie DIP a pozniej guma :D

okoĂą
Wysłany: 2013-02-14, 18:08   
0
UP DOWN

Hehe w sumie niez³y patent na maskowanie kó³ek :D nie trza siê z papierkami bawiÌ ^^

grzeeggorz
Wysłany: 2013-04-17, 21:57   
0
UP DOWN

A jak Wam siĂŞ podoba auto zrobione plasti dip w taki sposĂłb?
Link do fotek:
http://imageshack.us/g/1/10111253/

slawciu 
Wysłany: 2013-04-17, 22:21   
0
UP DOWN

ani to Âładne z bliska ani miÂłe w dotyku.
:sciana:

grzeeggorz
Wysłany: 2013-04-17, 22:27   
0
UP DOWN

slawciu napisał/a:
:sciana:

Co masz dokÂładnie na myÂśli?
Jak jest odpowiednio poÂłoÂżone to to nawet z bliska wyglÂąda bardzo podobnie do zwykÂłego lakieru a jak siĂŞ dotyka to jest tylko trochĂŞ mniej Âśliskie jak lakier :)

slawciu 
Wysłany: 2013-04-18, 00:12   
0
UP DOWN

Cytat:

slawciu napisaÂł/a:

Co masz dokÂładnie na myÂśli?

widziaÂłem to na samochodzie demo firmy ktĂłra tym handluje i jak dla mnie to ma wiĂŞcej wad jak zalet no ale co kto woli.
ciekawi mnie tylo jak z powtarzalnoÂściÂą koloru.
jedynie gdzie to widze to ciezarowki w kopali i taxi co by lakier siĂŞ nie zdzieraÂł od klientĂłw

grzeeggorz
Wysłany: 2013-04-18, 00:28   
0
UP DOWN

slawciu napisał/a:
widziaÂłem to na samochodzie demo firmy ktĂłra tym handluje

chyba siĂŞ domyÂślam ktĂłrÂą firmĂŞ masz na myÂśli ^^
widziaÂłem ich demo filmik gdzie rzeczone auto (golf kombi) byÂło oklejone gazetami :rotfl:
ale nie wiem jak ich robota wyglÂąda na Âżywo..w octavii ktĂłrÂą podaÂłem w linku np. dach i reszta czarnych elementĂłw wyglÂąda po prostu jak pomalowane czarnym matem (farbÂą)

slawciu napisał/a:
ciekawi mnie tylo jak z powtarzalnoÂściÂą koloru.

osobiÂście uÂżyÂłem tylko oryginalnego plasti dip ale z tego co siĂŞ orientujĂŞ "oni" dodajÂą do tego pigmenty farb lakierniczych i robiÂą kolory z palety RAL chyba (nie mam pojĂŞcia jak to wpÂływa na strukturĂŞ i generalnie charakterystykĂŞ plasti dip), wiĂŞc pewnie potrafiÂą powtĂłrzyĂŚ kolor..w kaÂżdym razie oryginalne produkty plasti dip majÂą jednakowy kolor

grzeeggorz
Wysłany: 2013-04-18, 00:42   
0
UP DOWN

slawciu napisał/a:
jak dla mnie to ma wiĂŞcej wad jak zalet

A te wady Twoim zdaniem to jakie, je¿eli mo¿esz uœciœliÌ?..chodzi mi o opiniê bo mia³eœ z tym stycznoœÌ.

SpeedKing 
Wysłany: 2013-06-30, 22:48   
0
UP DOWN
Superamator

Lekko odkopiĂŞ :)
Szukam rozwiÂązania do bagaÂżnika/paki Opla Combo. Jest tam duÂżo blachy, co w samochodzie uÂżytkowanym rĂłwnieÂż jako osobĂłwka jest niezbyt ciekawe. MyÂślaÂłem o naÂłoÂżeniu jakiejÂś powÂłoki udajÂącej plastik, ktĂłrego Opel nie wymyÂśliÂł. MoÂże ten dip?

Edit:
A po drugie, czy toto byÂłoby w stanie udawaĂŚ vinyl, jaki daaaawno temu byÂł szczytem szpanu na dachu 125p czy ÂŁady?

SpeedKing 
Wysłany: 2013-07-04, 16:53   
0
UP DOWN
Superamator

Aha, czyli siĂŞ nie nada ten Dip ;)

SzaKal
Wysłany: 2013-07-04, 18:04   
0
UP DOWN

Struktura jest za sÂłaba, na pakĂŞ siĂŞ nie nadaje.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-07-04, 18:24   
0
UP DOWN

SpeedKing napisał/a:
Lekko odkopiĂŞ
Szukam rozwiÂązania do bagaÂżnika/paki Opla Combo. Jest tam duÂżo blachy, co w samochodzie uÂżytkowanym rĂłwnieÂż jako osobĂłwka jest niezbyt ciekawe. MyÂślaÂłem o naÂłoÂżeniu jakiejÂś powÂłoki udajÂącej plastik, ktĂłrego Opel nie wymyÂśliÂł. MoÂże ten dip?

http://tablica.pl/oferta/...html#027708f1b6

bercixxx1992
Wysłany: 2013-07-04, 21:44   
0
UP DOWN

hmmm mozna by na taka pake zrobic tym srodkiem ktory naklada sie na lawety samochodowe-nigdy tego nie uzywalem ale fajna rzecz-

SpeedKing 
Wysłany: 2013-07-05, 23:36   
0
UP DOWN
Superamator

Ta masa ciutek drogawa, alĂŞ jak by moÂżna byÂło powybieraĂŚ w kolorach... ;)
Muszê gdzieœ znaleŸÌ próbkê, by to pomacaÌ.
A! ZapomniaÂłem wczeÂśniej dopisaĂŚ Âże moje Combo to tzw. kratka, czyli 4 osobowe + przeszklony bagaÂżnik-paka za kratÂą i do pomalowania sÂą sÂłupki C i D oraz blacha nad szybÂą i drzwiami przesuwanymi.
A mo¿e baranek, taki co na progi pomalowany w szary pó³mat?

936
Wysłany: 2013-08-15, 10:12   
0
UP DOWN

SpeedKing napisał/a:
A mo¿e baranek, taki co na progi pomalowany w szary pó³mat?

Spoko pomysÂł.
Znajomy pomalowaÂł tak toyote 4runer w jasnym szarym baranku Wurt po rozcieĂączeniu NITRO i Extra siĂŞ nawierzchnia sprawdzaÂła zarĂłwno w terenie jak i podczas codziennej exploatacji.
Ps. Troche tych barankĂłw po rozcieĂączeniu idzie...
Tylko PlasticDip sobie zerwiesz a Baranek nie bardzo.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu