Wysłany: 2012-09-30, 16:04 Plasti Dip??? co to jest???
0
Zaczne od tego ¿e dosta³em w posiadanie litr tego niby super tuningowego czegoœ, co mo¿na na auto na³o¿yÌ pistoletem i bez niczego zdj¹Ì jak folie z auta nie naruszaj¹c lakieru oryginalnego. Otu¿ tak umy³em auto tak jak jest to na filmiku poni¿ej i dla pewnoœci zmywaczem silikonu pocisn¹³em, no i pomalowa³em dach w moim aucie na czarny mat, wszystko super i ok ale przy tym trzeba strasznie uwa¿aÌ na ciœnienie, poniewa¿ zapy³ powsta³y w wyniku ³¹czenia dachu na œrodku nie daje siê zcinaÌ(polerowaÌ) ani nie rozp³ywa siê. Przyla³em na 3 warstwy i na 1,5 bara prawie ze idealnie wysz³o, dodam ze malowa³em przed garazem w dobrym s³oùcu i bez wiatru. Wiêksze dziurki mo¿na przylaÌ. Po godzinie wszystko by³o idealnie wyschniête. zainteresowa³em sie tym i jestem ciekaw waszych opinii. Pozdrawiam.
Witam.
Pewnego czasu byÂłem zainteresowany tym produktem. ChciaÂłem malowaĂŚ nim caÂłe auta, ale niestety albo i stety w Polsce jest bardzo drogi. Bardziej opÂłacalne jest oddanie auta do lakiernika i pomalowania go na wybrany kolor czy matowy czy jakiÂś inny.. a z tego co siĂŞ orientujĂŞ to tym da siĂŞ tylko mat uzyskaĂŚ, niby fajnie i w ogĂłle bezproblemowa aplikacja w porĂłwnaniu do lakierowania podkÂład baza lakier, ale lipa zaczyna siĂŞ w przypadku np jakiegoÂś rozciĂŞcia nie da siĂŞ tego uzupeÂłniĂŚ ni jak tylko trzeba caÂły element od nowa. MoÂże jak stanieje bĂŞdzie moÂżna o tym pomyÂśleĂŚ. W sumie produkt jest przeznaczony do ochrony lakieru, ale po co ochraniaĂŚ lakier? przecieÂż on jest po ty by nim siĂŞ chwaliĂŚ. Mam na myÂśli auta po tuningu itp. No a produkt w sumie nie jest uÂżywany do ochrony tylko teÂż wÂłaÂśnie do tuningowania.
Super zaleta Âże moÂżna go zerwaĂŚ i mieĂŚ stary lakier.
Moim zdanie g³ówne jego zastosowanie jest dobre do zmiany koloru felg, na ka¿dy sezon mo¿na mieÌ inne :P
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
Co masz dokÂładnie na myÂśli?
Jak jest odpowiednio poÂłoÂżone to to nawet z bliska wyglÂąda bardzo podobnie do zwykÂłego lakieru a jak siĂŞ dotyka to jest tylko trochĂŞ mniej Âśliskie jak lakier
slawciu napisaÂł/a:
ani to Âładne z bliska ani miÂłe w dotyku.
Co masz dokÂładnie na myÂśli?
widziaÂłem to na samochodzie demo firmy ktĂłra tym handluje i jak dla mnie to ma wiĂŞcej wad jak zalet no ale co kto woli.
ciekawi mnie tylo jak z powtarzalnoÂściÂą koloru.
jedynie gdzie to widze to ciezarowki w kopali i taxi co by lakier siĂŞ nie zdzieraÂł od klientĂłw
widziaÂłem to na samochodzie demo firmy ktĂłra tym handluje
chyba siĂŞ domyÂślam ktĂłrÂą firmĂŞ masz na myÂśli
widziaÂłem ich demo filmik gdzie rzeczone auto (golf kombi) byÂło oklejone gazetami
ale nie wiem jak ich robota wyglÂąda na Âżywo..w octavii ktĂłrÂą podaÂłem w linku np. dach i reszta czarnych elementĂłw wyglÂąda po prostu jak pomalowane czarnym matem (farbÂą)
slawciu napisał/a:
ciekawi mnie tylo jak z powtarzalnoÂściÂą koloru.
osobiÂście uÂżyÂłem tylko oryginalnego plasti dip ale z tego co siĂŞ orientujĂŞ "oni" dodajÂą do tego pigmenty farb lakierniczych i robiÂą kolory z palety RAL chyba (nie mam pojĂŞcia jak to wpÂływa na strukturĂŞ i generalnie charakterystykĂŞ plasti dip), wiĂŞc pewnie potrafiÂą powtĂłrzyĂŚ kolor..w kaÂżdym razie oryginalne produkty plasti dip majÂą jednakowy kolor
Lekko odkopiĂŞ
Szukam rozwiÂązania do bagaÂżnika/paki Opla Combo. Jest tam duÂżo blachy, co w samochodzie uÂżytkowanym rĂłwnieÂż jako osobĂłwka jest niezbyt ciekawe. MyÂślaÂłem o naÂłoÂżeniu jakiejÂś powÂłoki udajÂącej plastik, ktĂłrego Opel nie wymyÂśliÂł. MoÂże ten dip?
Edit:
A po drugie, czy toto byÂłoby w stanie udawaĂŚ vinyl, jaki daaaawno temu byÂł szczytem szpanu na dachu 125p czy ÂŁady?
Lekko odkopiĂŞ
Szukam rozwiÂązania do bagaÂżnika/paki Opla Combo. Jest tam duÂżo blachy, co w samochodzie uÂżytkowanym rĂłwnieÂż jako osobĂłwka jest niezbyt ciekawe. MyÂślaÂłem o naÂłoÂżeniu jakiejÂś powÂłoki udajÂącej plastik, ktĂłrego Opel nie wymyÂśliÂł. MoÂże ten dip?
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
Ta masa ciutek drogawa, alĂŞ jak by moÂżna byÂło powybieraĂŚ w kolorach...
Muszê gdzieœ znaleŸÌ próbkê, by to pomacaÌ.
A! ZapomniaÂłem wczeÂśniej dopisaĂŚ Âże moje Combo to tzw. kratka, czyli 4 osobowe + przeszklony bagaÂżnik-paka za kratÂą i do pomalowania sÂą sÂłupki C i D oraz blacha nad szybÂą i drzwiami przesuwanymi.
A mo¿e baranek, taki co na progi pomalowany w szary pó³mat?
A mo¿e baranek, taki co na progi pomalowany w szary pó³mat?
Spoko pomysÂł.
Znajomy pomalowaÂł tak toyote 4runer w jasnym szarym baranku Wurt po rozcieĂączeniu NITRO i Extra siĂŞ nawierzchnia sprawdzaÂła zarĂłwno w terenie jak i podczas codziennej exploatacji.
Ps. Troche tych barankĂłw po rozcieĂączeniu idzie...
Tylko PlasticDip sobie zerwiesz a Baranek nie bardzo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum