Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Dumel19
Wys³any: 2012-09-30, 16:04   Plasti Dip??? co to jest???
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
Zaczne od tego ¿e dosta³em w posiadanie litr tego niby super tuningowego czego¶, co mo¿na na auto na³o¿yæ pistoletem i bez niczego zdj±æ jak folie z auta nie naruszaj±c lakieru oryginalnego. Otu¿ tak umy³em auto tak jak jest to na filmiku poni¿ej i dla pewno¶ci zmywaczem silikonu pocisn±³em, no i pomalowa³em dach w moim aucie na czarny mat, wszystko super i ok ale przy tym trzeba strasznie uwa¿aæ na ci¶nienie, poniewa¿ zapy³ powsta³y w wyniku ³±czenia dachu na ¶rodku nie daje siê zcinaæ(polerowaæ) ani nie rozp³ywa siê. Przyla³em na 3 warstwy i na 1,5 bara prawie ze idealnie wysz³o, dodam ze malowa³em przed garazem w dobrym s³oñcu i bez wiatru. Wiêksze dziurki mo¿na przylaæ. Po godzinie wszystko by³o idealnie wyschniête. zainteresowa³em sie tym i jestem ciekaw waszych opinii. Pozdrawiam.

na filmiku jest wszystko co i jak pokolei.

barslo
Wys³any: 2012-10-01, 02:02   
0
UP DOWN

Witam.
Pewnego czasu by³em zainteresowany tym produktem. Chcia³em malowaæ nim ca³e auta, ale niestety albo i stety w Polsce jest bardzo drogi. Bardziej op³acalne jest oddanie auta do lakiernika i pomalowania go na wybrany kolor czy matowy czy jaki¶ inny.. a z tego co siê orientujê to tym da siê tylko mat uzyskaæ, niby fajnie i w ogóle bezproblemowa aplikacja w porównaniu do lakierowania podk³ad baza lakier, ale lipa zaczyna siê w przypadku np jakiego¶ rozciêcia nie da siê tego uzupe³niæ ni jak tylko trzeba ca³y element od nowa. Mo¿e jak stanieje bêdzie mo¿na o tym pomy¶leæ. W sumie produkt jest przeznaczony do ochrony lakieru, ale po co ochraniaæ lakier? przecie¿ on jest po ty by nim siê chwaliæ. Mam na my¶li auta po tuningu itp. No a produkt w sumie nie jest u¿ywany do ochrony tylko te¿ w³a¶nie do tuningowania.
Super zaleta ¿e mo¿na go zerwaæ i mieæ stary lakier.
Moim zdanie g³ówne jego zastosowanie jest dobre do zmiany koloru felg, na ka¿dy sezon mo¿na mieæ inne :P

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-02-13, 11:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Fajnie? Niefajnie ???
http://tablica.pl/oferta/...3ab77023;r:1;s:

Zdecydowanie :nie:

Dumel19
Wys³any: 2013-02-13, 16:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
ca³kowite beztalencia malowa³y to clio...porazka...

okoñ
Wys³any: 2013-02-13, 17:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Ciekawe czy os³onili ch³odnice :/ bo opony te¿ polecia³y lipa straszna :/

YAMAHER
Wys³any: 2013-02-14, 00:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
okon --> no bo to sa juz ochronione laczki :D Jak bedzie wali³ boka to na poczatku zejdzie DIP a pozniej guma :D

okoñ
Wys³any: 2013-02-14, 18:08   
0
UP DOWN

Hehe w sumie niez³y patent na maskowanie kó³ek :D nie trza siê z papierkami bawiæ ^^

grzeeggorz
Wys³any: 2013-04-17, 21:57   
0
UP DOWN

A jak Wam siê podoba auto zrobione plasti dip w taki sposób?
Link do fotek:
http://imageshack.us/g/1/10111253/

slawciu 
Wys³any: 2013-04-17, 22:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
ani to ³adne z bliska ani mi³e w dotyku.
:sciana:

grzeeggorz
Wys³any: 2013-04-17, 22:27   
0
UP DOWN

slawciu napisa³/a:
:sciana:

Co masz dok³adnie na my¶li?
Jak jest odpowiednio po³o¿one to to nawet z bliska wygl±da bardzo podobnie do zwyk³ego lakieru a jak siê dotyka to jest tylko trochê mniej ¶liskie jak lakier :)

slawciu 
Wys³any: 2013-04-18, 00:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
Cytat:

slawciu napisa³/a:

Co masz dok³adnie na my¶li?

widzia³em to na samochodzie demo firmy która tym handluje i jak dla mnie to ma wiêcej wad jak zalet no ale co kto woli.
ciekawi mnie tylo jak z powtarzalno¶ci± koloru.
jedynie gdzie to widze to ciezarowki w kopali i taxi co by lakier siê nie zdziera³ od klientów

grzeeggorz
Wys³any: 2013-04-18, 00:28   
0
UP DOWN

slawciu napisa³/a:
widzia³em to na samochodzie demo firmy która tym handluje

chyba siê domy¶lam któr± firmê masz na my¶li ^^
widzia³em ich demo filmik gdzie rzeczone auto (golf kombi) by³o oklejone gazetami :rotfl:
ale nie wiem jak ich robota wygl±da na ¿ywo..w octavii któr± poda³em w linku np. dach i reszta czarnych elementów wygl±da po prostu jak pomalowane czarnym matem (farb±)

slawciu napisa³/a:
ciekawi mnie tylo jak z powtarzalno¶ci± koloru.

osobi¶cie u¿y³em tylko oryginalnego plasti dip ale z tego co siê orientujê "oni" dodaj± do tego pigmenty farb lakierniczych i robi± kolory z palety RAL chyba (nie mam pojêcia jak to wp³ywa na strukturê i generalnie charakterystykê plasti dip), wiêc pewnie potrafi± powtórzyæ kolor..w ka¿dym razie oryginalne produkty plasti dip maj± jednakowy kolor

grzeeggorz
Wys³any: 2013-04-18, 00:42   
0
UP DOWN

slawciu napisa³/a:
jak dla mnie to ma wiêcej wad jak zalet

A te wady Twoim zdaniem to jakie, je¿eli mo¿esz u¶ci¶liæ?..chodzi mi o opiniê bo mia³e¶ z tym styczno¶æ.

SpeedKing 
Wys³any: 2013-06-30, 22:48   
0
UP DOWN
Superamator

Lekko odkopiê :)
Szukam rozwi±zania do baga¿nika/paki Opla Combo. Jest tam du¿o blachy, co w samochodzie u¿ytkowanym równie¿ jako osobówka jest niezbyt ciekawe. My¶la³em o na³o¿eniu jakiej¶ pow³oki udaj±cej plastik, którego Opel nie wymy¶li³. Mo¿e ten dip?

Edit:
A po drugie, czy toto by³oby w stanie udawaæ vinyl, jaki daaaawno temu by³ szczytem szpanu na dachu 125p czy £ady?

SpeedKing 
Wys³any: 2013-07-04, 16:53   
0
UP DOWN
Superamator

Aha, czyli siê nie nada ten Dip ;)

SzaKal
Wys³any: 2013-07-04, 18:04   
0
UP DOWN

Struktura jest za s³aba, na pakê siê nie nadaje.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-07-04, 18:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
SpeedKing napisa³/a:
Lekko odkopiê
Szukam rozwi±zania do baga¿nika/paki Opla Combo. Jest tam du¿o blachy, co w samochodzie u¿ytkowanym równie¿ jako osobówka jest niezbyt ciekawe. My¶la³em o na³o¿eniu jakiej¶ pow³oki udaj±cej plastik, którego Opel nie wymy¶li³. Mo¿e ten dip?

http://tablica.pl/oferta/...html#027708f1b6

bercixxx1992
Wys³any: 2013-07-04, 21:44   
0
UP DOWN

hmmm mozna by na taka pake zrobic tym srodkiem ktory naklada sie na lawety samochodowe-nigdy tego nie uzywalem ale fajna rzecz-

SpeedKing 
Wys³any: 2013-07-05, 23:36   
0
UP DOWN
Superamator

Ta masa ciutek drogawa, alê jak by mo¿na by³o powybieraæ w kolorach... ;)
Muszê gdzie¶ znale¼æ próbkê, by to pomacaæ.
A! Zapomnia³em wcze¶niej dopisaæ ¿e moje Combo to tzw. kratka, czyli 4 osobowe + przeszklony baga¿nik-paka za krat± i do pomalowania s± s³upki C i D oraz blacha nad szyb± i drzwiami przesuwanymi.
A mo¿e baranek, taki co na progi pomalowany w szary pó³mat?

936
Wys³any: 2013-08-15, 10:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
SpeedKing napisa³/a:
A mo¿e baranek, taki co na progi pomalowany w szary pó³mat?

Spoko pomys³.
Znajomy pomalowa³ tak toyote 4runer w jasnym szarym baranku Wurt po rozcieñczeniu NITRO i Extra siê nawierzchnia sprawdza³a zarówno w terenie jak i podczas codziennej exploatacji.
Ps. Troche tych baranków po rozcieñczeniu idzie...
Tylko PlasticDip sobie zerwiesz a Baranek nie bardzo.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: