Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Tomek77
|
Wys³any: 2008-04-13, 12:41 Jaki lakier bezbarwny
|
0
|
|
|
|
koledzy mam pytanie jaki lakier bezbarwny waszym zdaniem jest najlepszy lakierowalem juz ró¿nymi np.4cr,palinal,ivat ,novol,standox,dupont,spic heker ,Lakieruje duzo samochodow i naprawde ciê¿ko cos wybrac dobrego .a mianowicie chodzi mi oto zeby byl w hsie dobrze sie rozlewal ladna morka i potem zeby po kilku miesiacach byl taki jak po malowaniu a nie matowial czy cos tam inego.moze macie jakis sprawdzony co nim nie robilem .mam teraz malowac swojego passat 2007r czarna perla calosciowka i niewiem co wybrac doradzcie pozdrawiam ???????. |
|
|
|
|
danielpainter
|
Wys³any: 2008-04-13, 13:17
|
0
|
|
|
AIRBRUSH:D:D:D:D
Pomóg³: 6 razy Posty: 256 Sk±d: Zgierz
|
ja maluje juz dlugo spies heckerem 8035 i jestem bardzo zadowolony, sprawdz jeszcze nowego hsa firmy debeer, jest bardzo dobry |
|
|
|
|
przemek325
|
Wys³any: 2008-04-13, 22:25
|
0
|
|
|
|
Sprobuj Glasurita 923-255, ja tym lakieruje i innego nie chce, do czarnego jest idealny, bardzo polecam. |
|
|
|
|
DUMM
|
Wys³any: 2008-04-13, 22:36
|
0
|
|
|
|
siema, ja lakieruje novolem 2:1 i jestem zadowolony .... wcze¶niej robi³em Hayom .... bruuuuu nawet wypolerowæ tego nies¿³o dobrze,,,, , brrrr wiem wiem haya = 0
Pozdro.[/code] |
|
|
maras
|
Wys³any: 2008-04-13, 23:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 211 Sk±d: Sokolniki k.Poznania
|
Ja robi³em novolem, VHSem, jestem w miare zadowolony, oraz ostatnio APP klar lack hs spezial, duzo ³atwiej go rozlaæ, ni¿ Novola, ja jestem z niego zadowolony i chyba póki co przy nim pozostanê, mimo,¿e Novol jest ponad 20z³ tañszy na litrze |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2008-04-14, 07:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
Tomek77 napisa³/a: | lakierowalem juz ró¿nymi np.4cr,palinal,ivat ,novol,standox,dupont,spic heker ,Lakieruje duzo samochodow i naprawde ciê¿ko cos wybrac dobrego | no ciê¿ko ci dogodziæ. |
|
|
|
|
tomekgrula
|
Wys³any: 2008-04-15, 14:33
|
0
|
|
|
|
ja malowa³em 2+1 VHS z Novola i trochê ciê¿ko mi by³o rozlac na lustro |
_________________ Tomek |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-04-15, 17:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
APP HS Special. Na 1,5 warstwy wystarczy... |
|
|
dawid
|
Wys³any: 2008-04-15, 17:51
|
0
|
|
|
Pomóg³: 6 razy Posty: 577
|
Osobiscie smigam na sikkensie Autoclear LV Superior przy dobrych regulacjach mozna go ladnie rozlozyc wrecz na igle plus trwalosc i jakosc, a jak juz chces naprawde lsniacego kozaka i na czarny nadaje sie idealnie wode sikkensa Autoclear WB sam bede sobie go wrzucal na czarne autko:)) |
_________________ hmmm |
|
|
|
|
Tomek77
|
Wys³any: 2008-04-15, 18:55
|
0
|
|
|
|
mam pytanie czy lakierowal ktos takim bezbarwnym robelo kronox.gosc z mieszalni mi go poleca i mowi ze rewelacja na1.5 warstwy |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-04-15, 19:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
Cytat: | gosc z mieszalni mi go poleca i mowi ze rewelacja na1.5 warstwy |
wszystko co w mieszalni to super ekstra i w ogole zajebiste a inni maja syf. kiedy sie ludzie naucza ze sprzedawca zachwala to co chce sprzedac...... |
|
|
|
|
dawid
|
Wys³any: 2008-04-15, 19:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 6 razy Posty: 577
|
nie kminie chcesz pomalowac autko z 2007 piszesz ze chcesz dobrze je obtrzaskac lakierowales standoxsem, dupkiem. hekerem a ty pytasz o Robollo (robello) gdzie tu logika? po za tym jak robie wysoka jakosc to hs-a na 2,5 warstwy biore i poleruje |
_________________ hmmm |
|
|
|
|
Tomek77
|
Wys³any: 2008-04-16, 20:21
|
0
|
|
|
|
2,5 warstwy biore i poleruj
2000 i 2500. i wychodzi gladkie jak kolano .a gdzie morka .klijent zadowolony bo sie swieci .auto ma wysc bez polerowanja ewentulalnie tam gdzie wtracenie delikatnie podczyc i sama gombkom pszeleciec calosc |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-04-16, 20:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
Tomek77 napisa³/a: | mam teraz malowac swojego passat 2007r |
Tomek77 napisa³/a: | klijent zadowolony bo sie swieci |
no to jak w koncu ?
[ Dodano: 2008-04-16, 21:29 ]
Tomek77 napisa³/a: | podczyc i sama gombkom pszeleciec |
jezu..... |
|
|
|
|
ewa
|
Wys³any: 2008-04-16, 20:34
|
0
|
|
|
|
Tomku! Ja rozumiem ,¿e to nie kó³ko polonistyczne ,ale na lito¶æ bosk±!!!!!!!...... |
|
|
|
|
Ryba
|
Wys³any: 2008-04-16, 20:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 430 Sk±d: Radomsko
|
No dobra to dorzucam pytanko z innej beczki ... ale te¿ na temat
Czy felgi alu lepiej bêdzie pomalowaæ na czarno akrylem czy 2 warstwówk± ??
Chodzi mi o super po³ysk itp, poniewa¿ mam polerowane ranty, które ¶wiec± siê jak psu jajca, a czarny ¶rodek nie mo¿e odbiegaæ od ca³o¶ci.
2 sprawa. Je¶li 2 warstwówka to jaki polecicie bezbarwny ? s³ysza³em co¶ o jaki¶ lakierach "apple pie" i lukrowym po³ysku, ale nie wiem co one s± warte |
|
|
|
|
DUMM
|
Wys³any: 2008-04-16, 22:55
|
0
|
|
|
|
Witam malowa³em akrylem bia³ym felgi do rajdówki i wysz³y elegancko po³ysk jest ale malowa³em te¿ baz± czarn± i na to klar novola 2:1 ms i powiem ci ¿e wydaje mi siê ¿e maj± mocniejszy po³ysk .... tylko niewiem czy to nie przez kolor mi siê wydaje ¿e bardziej b³yszczy bo jednak na czarnym chyba to lepiej widaæ.Pozdro. |
|
|
dooku
|
Wys³any: 2008-04-25, 21:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 117 Sk±d: £ód¼
|
Tomek jesli chodzi o Robello to tez szukalem tego HS w £odzi i nie znalazlem:/
dostalem tylko MS ,oprocz tego ze dlugo mi sech³ to jest naprawde dobry lakier.
polozylem go na 2.5 warstwy i tylko przycialem calosc buflexem
morka gitara 3 miesiace i nic nie stracil na kolorze
moim zdaniem morka bardziej zalezy od pistoletu ,gestosci lakieru ,i cisnienia niz od samego lakieru.Uwazam ze ciezko bedzie wyciagnac fajna fakture z HS dlatego nadal zostaje przy MS.
btw z moich doswiadczen wynika ze jak masz jakis pistolet HVLP to sobie dopusc:P
albo wali na lustro albo zostwia dziorki.Teraz przymierzam sie do Gti PRO na trans-tech mysle ze bedzie wymiatal
pozD Dooku |
|
|
|
|
lw
|
Wys³any: 2008-04-25, 22:09
|
0
|
|
|
|
ja wam powiem tak...
ró¿nymi ¶mieciami lakierowa³em i powiem ¿e du pont 3050s to jest to.
lakieruje bez kabiny i widze co dzieje siê z lakierami po kilku tygodniach, miesi±cach....
ten lakier daje dobr± rozlewno¶æ , g³êbie , polerno¶æ i stabilno¶æ w czasie.
jedynym mankamentem jest to ¿e ciê¿ko go kupiæ, jest ju¿ wycofany ze sprzeda¿y.
p.s. je¿eli lakierujesz swoje auto to nie eksperymentuj , maluj tym co ju¿ znasz, tym czym Ci najlepiej wychodzi³o , wtedy efekt bêdzie przewidziany i pamiêtaj o tym ¿e nie lakier jest najwa¿niejszy lecz to co jest pod nim. |
|
|
|