Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Pietrek
|
Wys³any: 2013-04-25, 08:18 Remont Mustanga 1967
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich .Na wstêpie chcia³bym siê przedstawiæ .Nazywam sie Piotrek mam 25 lat z zawodu jestem mechanikiem okrêtowym a moja pasj± by³y i bêd± samochody
Mam kilka pytañ oraz potrzebujê porad dotyczacych renowacji mustanga.
Swój temat podziele na dwie czê¶ci w pierwszej opisze stan samochodu podany przez sprzedaj±cego.A druga to moje pomys³y i spostrze¿enie .Notka dot. samochodu , zastanawiam siê nad zakupem tego egzemplarza , niestety teraz nie moge pojechac ¿eby zobaczyæ na ¿ywo bo jestem zaa granica "taka praca" i wracam pod koniec maja gdzie jestem umowiony ze sprzedaj±cym.Szukam i prosze o opinie ludzi wiedz±cych co¶ na rózne tematy m.in blacharstwo lakiernictwo .A bez w±tpienia te forum skupia du¿a liczbe profesjonalistów w tej dziedzinie. Oto jeszcze podaje linki do zdjêc samochodu. http://pokazywarka.pl/k-code1/ oraz http://pokazywarka.pl/k-code/.
Tak wiêc zaczynajmy
1.Do wymiany lewe tylnie nadkole/b³otnik Ca³a taka czêsc mo¿na zamówiæ w usa za niewielkie pieniadze.
2.Bagaznik po piaskowaniu
3.Caly lakier malowany na bia³o pêdzlem lub wa³kiem oczywiscie to wszystko robil gosc w stanach.Nigdy nie zrozumiem takich zachowañ ludzi.
4.Dach ca³y , bez w¿er , wgnieceñ itp.
5.Maska i klapa by³y kupowane nowe
6.Pod³oga robiona w 2002 roku sa papiery ale nie fachowo wychodzi rdza.
7.B³otnki przednie , lewy widaæ wgniecenie prawy ok podobno w dobrym stanie.
8.Drzwi równie¿
9.Tak zwany fartuch pod maska i ca³a komora silnika ok.
10.Nie ma niestety tam zdjeæ do³u ale wyglada bardzo dobrze bo by³ chyba w tym 2002 robiony .Praktycznie ca³e zawieszenie czarne i pod³oga od do³u rownie¿.
11.STan ogolny blach nie zjedzone Oo
To mowi³ sprzedaj±cy oczywiscie mowi³ wiecej ale skupiamy sie na wa¿nych elementach.
Teraz spostrzezenia prywatne.
1.Czy na wasze oko .Oczy fachowców warto sie pchaæ w kupno tego samochodu , dodam tylko ,¿e du¿o zrobie sam je¿eli go kupie .
2.Przyjmijmy ,¿e kupilem Zaczne od spodu .Jak to widzicie , z konserwacja spodu.Czy zdzieraæ to miejscowo tam gdzie wystepuje korozja czy zrobiæ wszystko .PIaskowanie czy mo¿na bawiæ sie tarczami szlifierskimi ??
3.Srodek pod³oga czy zdzieraæ wszystko czy tak samo punktowo .Oraz co proponujecie z lakierem .Czy lakierowaæ ca³y ¶rodek tak samo jak ca³e auto czy u¿yæ tam bardziej konserwuj±cych preparatów bo przecie¿ i tak wyk³adzina bedzie i inne elementy.
4.Zderzak tylni widaæ ,ze jest pukniety skrzywiony.Jak go zaczne prostowaæ istenieje bardzo du¿e prawdopodobieñstwo odprysku.Czy kto¶ orientuje siê jakie mog± byæ koszty niklowania/chromowania takiego zderzaka plus ramek na tylnie lampy.Podobno reszta elementów ¶wiec±cych nadaje siê tylko do polerki.
5.Jaki ¶redni koszt wyszed³by malowania ca³ego auta .samego malowania lakierem .Auto w czêsciach i bez sk³adania tylko malowanie ?
6.Zdzieranie ca³ej tej paskudnej bia³ej farby .Piaskowanie rozumiem , ze jest bardzo dobre i ja to wiem , ale piaskowanie dachu i duzych powierzchni p³askich odpada prawda ? Lepiej zrobiæ to szlifierka ??
To by³o by na razie na tyle .Zbieram opinie ludzi znajacych sie na tych sprawach, ogolnie zbieram informacje od fachowców.Je¿eli chodzi o pytanie kosztu , robie wstepne kosztorysy bede wdzieczny o pomoc.I tak na koniec jeszcze raz zapytam , czy wed³ug was warto sie pakowaæ w to czy jest to za g³eboka woda ?? Dziekuje wszystkim za przeczytanie lub i nie tego posta oraz za jak±kolwiek pomoc Pozdrawiam wszystkich Piotr |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-04-25, 10:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Ja akurat pracuje tak¿e przy renowacjach zabytkowych Mercedesów
tak¿e z tego co widzê po tych zdjêciach to musisz mieæ kolego tak oko³o 100 tys.z³
aby my¶leæ o renowacji tego Mustanga samemu za du¿o to nie zrobisz....
Za renowacje samej atrapy ch³odnicy do Fiata 508 ostatnio zap³acono ponad 4.5 tys.z³
(mia³em fakturê przy rozliczaniu naprawy)
Ten Mustang powinien byæ rozebrany na czynniki pierwsze ,wypiaskowany i dopiero wtedy mo¿na oceniaæ i planowaæ zakres prac blacharskich
To ¿e ponad 10 lat temu by³a robiona pod³oga o niczym nie ¶wiadczy jedynie tylko to ¿e jest z ca³± pewno¶ci± ponownie do odtworzenia
Samo skompletowanie wszystkich czê¶ci poch³onie Ci do¶æ sporo gotówki
Blacharkê musisz liczyæ (tak± prawdziw± odbudowê a nie za³atanie dziur) na oko³o 30-40 tys.z³ + czê¶ci Lakierowanie to zale¿y od zakresu prac ale ... 20-30 tys.z³
Mechanika (odtworzenie i remont podzespo³ów) te¿ trochê kosztuje... |
|
|
|
|
Pietrek
|
Wys³any: 2013-04-25, 11:54
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-04-26, 07:47
|
0
|
|
|
|
Pietrek napisa³/a: | Strasznie droga ta naprawa 70 tys co to za warsztat , ze takie ceny macie |
Kolego na taki samochód same materia³y lakiernicze z kompletnej linii Standoxa (któr± zalecaj± przy odbudowie Oldtimerów) to koszt oko³o 8-10 tys. z³
a wtedy taki samochód nie jest szpachlowany tylko cynowany
Ale to dotyczy profesjonalnej "odbudowy" auta a nie "lepienia z kitu..."
Proponuje aby¶ zrobi³ sobie ma³y rekonesans po zak³adach które zajmuj± siê profesjonalnie odbudow± takich "zabytków"
wtedy bêdziesz wiedzia³ jakie s± koszty ewentualnej naprawy...
Zobacz te¿ na Forum Mustanga co tam pisz± o remontach i ich kosztach....
Zawsze jednak mo¿esz poszukaæ kogo¶ kto zrobi Ci ten "remoncik" po tzw. "tanio¶ci"
wtedy to za "blacharkê" zap³acisz z 1,5 tys.z³ a drugie tyle za "lakierek" ......
"mechanika" i "tapicer" bêdzie ju¿ w "cenie"...
Jak to mówi±: "Kto szuka ten znajdzie...." |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-04-26, 10:28
|
0
|
|
|
|
Tylko jedna uwaga!
Koszty takiego profesjonalnego remontu (odbudowy) dotycz± aut których warto¶æ po odnowieniu (z certyfikatem) zaczyna siê od 60-80 tys. Euro
Nie wiem ile jest wart taki stary odbudowany Mustang raczej nie jest to warto¶ciowy pojazd poszukiwany przez kolekcjonerów tak¿e mo¿esz ¶mia³o zleciæ jego naprawê w "technologi" jak± stosuje siê przy naprawach aut nowych tj. szpachel-edition |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-04-26, 15:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
szpachel edition
Pietrek --> kup sam najlepsze srodki i lakiery itd i daj lakiernikowi zeby tym zrobi³ i mysle tak najlepsze wysjcie bedzie
Ale piaskowanko by sie przydalo |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-04-26, 16:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
tak po taniosci bez przesadzania a b.dobrze to trzeba liczyc blacharka 10-15, malowanie tyle samo + graty,piaskowanie itp czyli conajmniej 30-40k i ja za tyle moge to ogarn±æ o ile sie nie pali |
|
|
|
|
kamilbusko
|
Wys³any: 2013-04-26, 20:50
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | tak po taniosci bez przesadzania a b.dobrze to trzeba liczyc blacharka 10-15, malowanie tyle samo + graty,piaskowanie itp czyli conajmniej 30-40k i ja za tyle moge to ogarn±æ o ile sie nie pali |
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-04-26, 21:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
gugun napisa³/a: | 30-40k i ja za tyle moge to ogarn±æ o ile sie nie pali |
Polykarem???????????????????
|
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Masa
|
Wys³any: 2013-04-26, 21:47
|
0
|
|
|
|
A ja chêtnie podj±³bym siê tego taniej- zrobi³em ju¿ trochê zabytków, i jeszcze nie s³ysza³em ¿eby komu¶ rdza wychodzi³a, albo inne cuda |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-04-26, 22:03
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor, tego pana to chyba zostawie bez komentarza...
kamilbusko napisa³/a: | :rotfl: | nie rozumiem co takiego smiesznego napisalem? no chyba ze jak Lackdoctor,na jaguarku bedziemy kit na zadzerwia³± blache nakladac to i renowacje za 4k sie zrobi,potem kupi sie promiennik,odda prowidenta i po kasie normalna naprawa kosztuje normalne pieniadze.mozna wymalowac i bedzie na 2-3 lata o ile bedzie auto garazowane a mozna zrobic auto na wieki. wszystko zalezy od klienta czego oczekuje.i tylko od tego zalezy cena,ja osobiscie ponizej 30k bym nie wyspawal i nie obmalowal tego bo wiem ile to roboty,czasu i materialu zeby zrobic tego typu auto z sercem.i to jeszcze bym trzymal z rok czasu i robil w miedzy czasie |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-04-26, 23:15
|
0
|
|
|
|
No ile by te lakiery kosztowaly miliony ??
Roboty jest fest ale to kupic wszystko pro i zatrudnic gienków ze dwóch i mowic rob to i to. I w miesiac czy po³tora by sie ogarne³o
Najgorsze by by³o szukanie elementów jakis ktore sa wymontowane z auta. no i te kable heheh:D |
|
|
|
|
Chino
|
Wys³any: 2013-04-27, 08:11 Re: Remont Mustanga 1967
|
0
|
|
|
LPLCC
Pomóg³: 7 razy Posty: 464 Sk±d: Warszawa
|
Hej.
Gratuluje Stanga. Widaæ, ze remontowany w typowo amerykañski sposób by³
Pietrek napisa³/a: | 1.Czy na wasze oko .Oczy fachowców warto sie pchaæ w kupno tego samochodu , dodam tylko ,¿e du¿o zrobie sam je¿eli go kupie .
2.Przyjmijmy ,¿e kupilem Zaczne od spodu .Jak to widzicie , z konserwacja spodu.Czy zdzieraæ to miejscowo tam gdzie wystepuje korozja czy zrobiæ wszystko .PIaskowanie czy mo¿na bawiæ sie tarczami szlifierskimi ??
3.Srodek pod³oga czy zdzieraæ wszystko czy tak samo punktowo .Oraz co proponujecie z lakierem .Czy lakierowaæ ca³y ¶rodek tak samo jak ca³e auto czy u¿yæ tam bardziej konserwuj±cych preparatów bo przecie¿ i tak wyk³adzina bedzie i inne elementy.
4.Zderzak tylni widaæ ,ze jest pukniety skrzywiony.Jak go zaczne prostowaæ istenieje bardzo du¿e prawdopodobieñstwo odprysku.Czy kto¶ orientuje siê jakie mog± byæ koszty niklowania/chromowania takiego zderzaka plus ramek na tylnie lampy.Podobno reszta elementów ¶wiec±cych nadaje siê tylko do polerki.
5.Jaki ¶redni koszt wyszed³by malowania ca³ego auta .samego malowania lakierem .Auto w czêsciach i bez sk³adania tylko malowanie ?
6.Zdzieranie ca³ej tej paskudnej bia³ej farby .Piaskowanie rozumiem , ze jest bardzo dobre i ja to wiem , ale piaskowanie dachu i duzych powierzchni p³askich odpada prawda ? Lepiej zrobiæ to szlifierka ??
To by³o by na razie na tyle .Zbieram opinie ludzi znajacych sie na tych sprawach, ogolnie zbieram informacje od fachowców.Je¿eli chodzi o pytanie kosztu , robie wstepne kosztorysy bede wdzieczny o pomoc.I tak na koniec jeszcze raz zapytam , czy wed³ug was warto sie pakowaæ w to czy jest to za g³eboka woda ?? Dziekuje wszystkim za przeczytanie lub i nie tego posta oraz za jak±kolwiek pomoc Pozdrawiam wszystkich Piotr |
1. zale¿y jaka cena. 40 tys chyba nie jest warty....
2/3. Zwaliæ bude i do piachu. Ewentualnie pozasuwaæ ze szlifier±. Bêdziesz wiedzial an czym stoisz. Tak jak Gugun napisa³ - remonty nie s± tanie. Chyba, ze chcesz tanim kosztem jakos to pod³ubaæ - tylko pamietaj, ze wtedy za 5 lat wrócisz do tej samej czynno¶ci.
4. Chromowanie zderzaka od 1500z³ w górê.
5. Zale¿y jaki lakier. Ale s± to ceny zazwyczaj od 5 do 18 tys z³. Tylko pamietaj, ¿e jak lakiernik go zobaczy i znajdzie miejsca gdzie trzeba spawaæ, dorabiaæ, rze¼biæ to podniesie cene. Do tego zazwyczaj lakiernicy podnosz± cenê "bo amerykañski" - dla zasady. Mimo i¿ Stang jest malutki i w teorii wcale nie bardziej cenzura od 12 letniej almery.
Przy malowaniu Urethanowym Kandy cena za samo malowanie bez prac blacharskich nie bêdzie mniejsza ni¿ 10-12k
6. Dok³adnie tak.
Kolega w³a¶nie koñczy oryginalnego GT500 .. w sumie w takim samym malowaniu jak Twoj. Ale ten GT500 sam w sobie kosztowal ok 500 tys i jego remont prawie drugie tyle...
Mi do tej generacji zawsze pasowa³ taki fajny g³êboki ciemny szafir ... tudzie¿ Cobalt
|
_________________ CHROME N PAINT CUSTOM SHOP
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-04-27, 09:26
|
0
|
|
|
|
Chino ----> w galwanizeriach 1500 ?? Mi chromowali ma³e elementy wiekkosci 15x15 to dalem chyba 100 wiec moze zderzak by zroibli taniej niz 1500
Zawsze mozna dac na proszek bo jest podobno taki co robi chrom
do tego mustanga to tylko czerwony albo bordo metalic |
|
|
|
|
Masa
|
Wys³any: 2013-04-27, 09:42
|
0
|
|
|
|
Ja za chromowanie zderzaka do 125p p³aci³em w motochromie w poznaniu ok 1200z³- od mustanga podejrzewam ¿e jest wiêkszy wiêc 1500 to jak najbardziej realna cena.Jak kto¶ zrobi taniej to znaczy ¿e chrom nie jest robiony na podk³adzie z miedzi- a po kilku latach rdza wyjdzie sobie ³adnie i zrobi nam |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-04-27, 10:12
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | normalna naprawa kosztuje normalne pieniadze. |
W normalnym warsztacie w prawid³owej technologii i na prawid³owym sprzecie.
Damianie nie wystarczy blaszak i sata 4k na takie prace.
Do tego trzeba miec jeszcze zaplecze blacharskie i wiedze a nie jakiegos miga, szybke od maski spawalniczej i dwie szlifierki... to jest chore.
Przeciez nawet lakierniczo nie zrobisz takiej naprawy z gwarancja nie posiadajac promiennika i chocby osuszacza ziebniczego powietrza.
Prowidenta to Ty widze znasz... dla mnie to debilizm oddawac drugie tyle co sie we¼mie,,, ale to Twoje pieniadze.
Jak tam bmw..... kolega juz nerwowy ? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-04-27, 10:14
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | kamilbusko napisa³/a:
nie rozumiem co takiego smiesznego napisalem? |
Nic smiesznego,,,, to normalne jaja s± co napisa³e¶.
Idealne do z³otych mysli... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-04-27, 12:09
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | W normalnym warsztacie w prawid³owej technologii i na prawid³owym sprzecie.
Damianie nie wystarczy blaszak i sata 4k na takie prace.
Do tego trzeba miec jeszcze zaplecze blacharskie i wiedze a nie jakiegos miga, szybke od maski spawalniczej i dwie szlifierki... to jest chore. | a co ty wiesz co ja mam a czego nie mam? skoro juz wyskoczyles z bmw to na nim nie bedzie akurat grama kitu,elementy beda zgrzewane zgrzewark± a karoseria lakierowana w kabinie i co ³yso ci ni ma lipy Lackdoctor napisa³/a: | Jak tam bmw..... kolega juz nerwowy ? | a robi sie,poma³u ale do przodu |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-04-27, 12:10
|
0
|
|
|
|
trza sie krzysztofie rozwijaæ |
|
|
|
|
miras999
|
Wys³any: 2013-04-27, 13:07
|
-1
|
|
|
|
pewnie zgrzewasz garuj±c wodke pod³±czaj±c trzonowe zêby do pr±dy.. uziemienie pod³±czone do ¶cian blaszaka.. a ta twoja kabina to pewnikiem wentylator 0,3 kw .. trza siê rozwijaæ tego pana prosi³bym zdj±æ z modera bo g³upol jakich ma³o.. ja rozumie ¿e chce przetrwaæ...ale nie ten poziom |
|
|
|
|
miras999
|
Wys³any: 2013-04-27, 13:14
|
0
|
|
|
|
sorki.. musia³em siê zarejestrowaæ czytaj±c te g³upoty.. wiêcej nie napisze |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-04-27, 14:49
|
+1
|
|
|
|
miras999 napisa³/a: | musia³em siê zarejestrowaæ czytaj±c te g³upoty.. | no tak nie ma to jak ze strachu zalozyc drugie konto pozdrawiam |
|
|
|
|
miras999
|
Wys³any: 2013-04-27, 15:11
|
-1
|
|
|
|
nie obra¿aj innych... twoje lakiernicze ego ju¿ dawno przeros³o tw± wiedzê i umiejêtno¶ci... to mój pierwszy post na tym forum...wiem ¿e nie potrzebny i czytaj±c ciê kotku wiem, ¿e cobym nie napisa³ to i tak nie zrozumiesz.. baæ siê raczej nie bojê... zakonspirowanego lakiernika.. wybacz... wdychaj dalej to swoje nitro bez kabiny |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-04-27, 17:20
|
0
|
|
|
|
miras999 napisa³/a: | nie obra¿aj innych... | przykro mii myszko ze poczu³e¶ sie urazony jak ja tak mog³em,wybacz miras999 napisa³/a: | twoje lakiernicze ego ju¿ dawno przeros³o tw± wiedzê i umiejêtno¶ci.. | a kto tu powiedzia³ ze sie znam? |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-04-27, 17:21
|
0
|
|
|
|
panowie
Offtopic !!! dajcie zyc |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-04-27, 17:26
|
0
|
|
|
|
YAMAHER napisa³/a: | panowie
Offtopic !!! dajcie zyc | a bo zawsze za przeproszeniem znajdzie sie jakis "stary poyeb" ktory trzepie sobie konia przed monitorem na widok zadymy do roboty sie wezta |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-04-27, 18:20
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | [ do roboty sie wezta |
Dok³adnie !! a nie ku*** weekendy majowe sobie robia szpachla i heja !!
Hommer powiedz mi jecha³es NOVOLEM 590 ?? Albo Gold carem 502, 503 ? bo nie wiem co kupic |
|
|
|
|
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2013-04-27, 19:03
|
|
|
|
Cytat: | wdychaj dalej to swoje nitro bez kabiny |
najmocniej przepraszam , ale kabinkê gugun ma ... z moj± ma³± pomoc± rozwija siê ch³opak , wiêc nijak siê maj± do rzeczywisto¶ci inwektywy @miras999 . Ale to tak na marginesie - niech siê dyskusja rozwija , wpadnie admin i wrzuci j± do kosza - co¶ w tym temacie wiem |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-04-28, 10:38
|
0
|
|
|
|
teee Bogu¶ bo zaraz bedzie ze sie na polykarze dorobilem wiesz jak to jest z forumowymi durniami afera musi byæ |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-04-28, 10:57
|
0
|
|
|
|
gugun,
Po prostu puszki i butelki po piwie sprzeda³es abstynencie.
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-04-28, 19:50
|
0
|
|
|
|
a kto mowi ze ja abstynent??? nie wyszedl ci pocisk... |
|
|
|
|
miras999
|
Wys³any: 2013-04-28, 20:44
|
-2
|
|
|
|
i o tak± wypuche mi chodzi³o ... jeste¶cie bezwzglêdnie debilowaci razem z tym poly co¶ tam reszte kto bedzie chcia³ to se dopisze |
|
|
|
|
miras999
|
Wys³any: 2013-04-28, 20:51
|
0
|
|
|
|
a jeszcze jedno.. to mój 4 post.. . ale jaki trafny.. ¿egnajcie.. koniec pisania |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-04-28, 21:19
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-04-28, 21:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
mo¿e w³a¶nie du¿o poly |
|
|
|
|
Chino
|
Wys³any: 2013-05-02, 07:09
|
0
|
|
|
LPLCC
|
No jak nic, za du¿o wolnego czasu chyba macie. We¼cie siê za prawdziwe lakiernictwo a nie odmalowujecie te b³otniki od Audi, nie bêdziecie mieli czasu na pisanie bzdur
YAMAHER napisa³/a: | Chino ----> w galwanizeriach 1500 ?? Mi chromowali ma³e elementy wiekkosci 15x15 to dalem chyba 100 wiec moze zderzak by zroibli taniej niz 1500
Zawsze mozna dac na proszek bo jest podobno taki co robi chrom
do tego mustanga to tylko czerwony albo bordo metalic |
Spokjnie krzykn± 1500 a nawet 2500. Fakt, ¿e zderzak w Stangu jest ma³y wiêc pewnie w granicach tej pierwszej ceny. Pamiêtaj, ze przy zderzaku czêsto maj± sporo przygotowywania pod chrom. A przygotowane musi byæ kozacko.
Powiadasz czerwony Kandy ??
|
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-02, 20:05
|
0
|
|
|
|
Chino --> no nie znalem takich cen chromowania tak wiec z tad moje zdziwienie hehe
Szkoda ze fordzik w programie zrobiony a nie w realu :( |
|
|
|
|
Chino
|
Wys³any: 2013-05-04, 21:12
|
0
|
|
|
LPLCC
|
CHromowali¶my niedawno zderzak w CHevrolecie to po du¿ym nacisku wychromowali go za 1700z³
Podstaw Mustanga - zrobimy w realu Mo¿e i dobrze, ze w programie bo nie da sie na normalnej fotce wyciagnac efektu lakieru UK. |
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-04, 22:27
|
0
|
|
|
|
Na fotce to wszystko mozna ;D potrzeba tylko specjalisty
A fotki beda jescze 1000 razy lepsze jak orginal jest jak sie zrobi dobry retusz i te triczki hehe |
|
|
|