Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Pietrek
Wys³any: 2013-04-25, 08:18   Remont Mustanga 1967
0
UP DOWN

Witam wszystkich .Na wstêpie chcia³bym siê przedstawiæ .Nazywam sie Piotrek mam 25 lat z zawodu jestem mechanikiem okrêtowym a moja pasj± by³y i bêd± samochody :)

Mam kilka pytañ oraz potrzebujê porad dotyczacych renowacji mustanga.
Swój temat podziele na dwie czê¶ci w pierwszej opisze stan samochodu podany przez sprzedaj±cego.A druga to moje pomys³y i spostrze¿enie .Notka dot. samochodu , zastanawiam siê nad zakupem tego egzemplarza , niestety teraz nie moge pojechac ¿eby zobaczyæ na ¿ywo bo jestem zaa granica "taka praca" i wracam pod koniec maja gdzie jestem umowiony ze sprzedaj±cym.Szukam i prosze o opinie ludzi wiedz±cych co¶ na rózne tematy m.in blacharstwo lakiernictwo .A bez w±tpienia te forum skupia du¿a liczbe profesjonalistów w tej dziedzinie. Oto jeszcze podaje linki do zdjêc samochodu. http://pokazywarka.pl/k-code1/ oraz http://pokazywarka.pl/k-code/.

Tak wiêc zaczynajmy :-)

1.Do wymiany lewe tylnie nadkole/b³otnik Ca³a taka czêsc mo¿na zamówiæ w usa za niewielkie pieniadze.
2.Bagaznik po piaskowaniu
3.Caly lakier malowany na bia³o pêdzlem lub wa³kiem oczywiscie to wszystko robil gosc w stanach.Nigdy nie zrozumiem takich zachowañ ludzi.
4.Dach ca³y , bez w¿er , wgnieceñ itp.
5.Maska i klapa by³y kupowane nowe
6.Pod³oga robiona w 2002 roku sa papiery ale nie fachowo wychodzi rdza.
7.B³otnki przednie , lewy widaæ wgniecenie prawy ok podobno w dobrym stanie.
8.Drzwi równie¿
9.Tak zwany fartuch pod maska i ca³a komora silnika ok.
10.Nie ma niestety tam zdjeæ do³u ale wyglada bardzo dobrze bo by³ chyba w tym 2002 robiony .Praktycznie ca³e zawieszenie czarne i pod³oga od do³u rownie¿.
11.STan ogolny blach nie zjedzone Oo
To mowi³ sprzedaj±cy oczywiscie mowi³ wiecej ale skupiamy sie na wa¿nych elementach.

Teraz spostrzezenia prywatne.

1.Czy na wasze oko .Oczy fachowców warto sie pchaæ w kupno tego samochodu , dodam tylko ,¿e du¿o zrobie sam je¿eli go kupie .
2.Przyjmijmy ,¿e kupilem :) Zaczne od spodu .Jak to widzicie , z konserwacja spodu.Czy zdzieraæ to miejscowo tam gdzie wystepuje korozja czy zrobiæ wszystko .PIaskowanie czy mo¿na bawiæ sie tarczami szlifierskimi ??
3.Srodek pod³oga czy zdzieraæ wszystko czy tak samo punktowo .Oraz co proponujecie z lakierem .Czy lakierowaæ ca³y ¶rodek tak samo jak ca³e auto czy u¿yæ tam bardziej konserwuj±cych preparatów bo przecie¿ i tak wyk³adzina bedzie i inne elementy.
4.Zderzak tylni widaæ ,ze jest pukniety skrzywiony.Jak go zaczne prostowaæ istenieje bardzo du¿e prawdopodobieñstwo odprysku.Czy kto¶ orientuje siê jakie mog± byæ koszty niklowania/chromowania takiego zderzaka plus ramek na tylnie lampy.Podobno reszta elementów ¶wiec±cych nadaje siê tylko do polerki.
5.Jaki ¶redni koszt wyszed³by malowania ca³ego auta .samego malowania lakierem .Auto w czêsciach i bez sk³adania tylko malowanie ?
6.Zdzieranie ca³ej tej paskudnej bia³ej farby .Piaskowanie rozumiem , ze jest bardzo dobre i ja to wiem , ale piaskowanie dachu i duzych powierzchni p³askich odpada prawda ? Lepiej zrobiæ to szlifierka ??

To by³o by na razie na tyle .Zbieram opinie ludzi znajacych sie na tych sprawach, ogolnie zbieram informacje od fachowców.Je¿eli chodzi o pytanie kosztu , robie wstepne kosztorysy bede wdzieczny o pomoc.I tak na koniec jeszcze raz zapytam , czy wed³ug was warto sie pakowaæ w to czy jest to za g³eboka woda ?? Dziekuje wszystkim za przeczytanie lub i nie tego posta oraz za jak±kolwiek pomoc :) Pozdrawiam wszystkich Piotr

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-04-25, 10:25   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Ja akurat pracuje tak¿e przy renowacjach zabytkowych Mercedesów ;)
tak¿e z tego co widzê po tych zdjêciach to musisz mieæ kolego tak oko³o 100 tys.z³ :spoko:
aby my¶leæ o renowacji tego Mustanga :tak: samemu za du¿o to nie zrobisz.... :nie:
Za renowacje samej atrapy ch³odnicy do Fiata 508 ostatnio zap³acono ponad 4.5 tys.z³ :tak:
(mia³em fakturê przy rozliczaniu naprawy) :tak:

Ten Mustang powinien byæ rozebrany na czynniki pierwsze ,wypiaskowany i dopiero wtedy mo¿na oceniaæ i planowaæ zakres prac blacharskich :tak:
To ¿e ponad 10 lat temu by³a robiona pod³oga o niczym nie ¶wiadczy :nie: jedynie tylko to ¿e jest z ca³± pewno¶ci± ponownie do odtworzenia :tak:
Samo skompletowanie wszystkich czê¶ci poch³onie Ci do¶æ sporo gotówki :tak:
Blacharkê musisz liczyæ (tak± prawdziw± odbudowê a nie za³atanie dziur) na oko³o 30-40 tys.z³ + czê¶ci :tak: Lakierowanie to zale¿y od zakresu prac ale ... 20-30 tys.z³ :tak:
Mechanika (odtworzenie i remont podzespo³ów) te¿ trochê kosztuje... :tak:

Pietrek
Wys³any: 2013-04-25, 11:54   
0
UP DOWN

http://www.cjponyparts.co...d-1967/p/GMK05/
Owner daje grill do samochodu. Strasznie droga ta naprawa 70 tys co to za warsztat , ze takie ceny macie ??

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-04-26, 07:47   
0
UP DOWN

Pietrek napisa³/a:
Strasznie droga ta naprawa 70 tys co to za warsztat , ze takie ceny macie

Kolego na taki samochód same materia³y lakiernicze z kompletnej linii Standoxa (któr± zalecaj± przy odbudowie Oldtimerów) to koszt oko³o 8-10 tys. z³ :tak:
a wtedy taki samochód nie jest szpachlowany tylko cynowany :tak:
Ale to dotyczy profesjonalnej "odbudowy" auta :tak: a nie "lepienia z kitu..." ^^

Proponuje aby¶ zrobi³ sobie ma³y rekonesans po zak³adach które zajmuj± siê profesjonalnie odbudow± takich "zabytków" :tak:
wtedy bêdziesz wiedzia³ jakie s± koszty ewentualnej naprawy... :tak:
Zobacz te¿ na Forum Mustanga co tam pisz± o remontach i ich kosztach.... ;)

Zawsze jednak mo¿esz poszukaæ kogo¶ kto zrobi Ci ten "remoncik" po tzw. "tanio¶ci" ;)
wtedy to za "blacharkê" zap³acisz z 1,5 tys.z³ a drugie tyle za "lakierek" ...... ;)
"mechanika" i "tapicer" bêdzie ju¿ w "cenie"... ;) :D
Jak to mówi±: "Kto szuka ten znajdzie...." ;)

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-04-26, 10:28   
0
UP DOWN

Tylko jedna uwaga! :tak:
Koszty takiego profesjonalnego remontu (odbudowy) dotycz± aut których warto¶æ po odnowieniu (z certyfikatem) zaczyna siê od 60-80 tys. Euro :tak:
Nie wiem ile jest wart taki stary odbudowany Mustang :nie: raczej nie jest to warto¶ciowy pojazd poszukiwany przez kolekcjonerów tak¿e mo¿esz ¶mia³o zleciæ jego naprawê w "technologi" jak± stosuje siê przy naprawach aut nowych :tak: tj. szpachel-edition ;)

YAMAHER
Wys³any: 2013-04-26, 15:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
^^ szpachel edition ^^

Pietrek --> kup sam najlepsze srodki i lakiery itd i daj lakiernikowi zeby tym zrobi³ :) i mysle tak najlepsze wysjcie bedzie :)

Ale piaskowanko by sie przydalo :)

gugun 
Wys³any: 2013-04-26, 16:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
tak po taniosci bez przesadzania a b.dobrze to trzeba liczyc blacharka 10-15, malowanie tyle samo + graty,piaskowanie itp czyli conajmniej 30-40k i ja za tyle moge to ogarn±æ o ile sie nie pali ;)

kamilbusko
Wys³any: 2013-04-26, 20:50   
0
UP DOWN

gugun napisa³/a:
tak po taniosci bez przesadzania a b.dobrze to trzeba liczyc blacharka 10-15, malowanie tyle samo + graty,piaskowanie itp czyli conajmniej 30-40k i ja za tyle moge to ogarn±æ o ile sie nie pali ;)

:rotfl:

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-04-26, 21:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
gugun napisa³/a:
30-40k i ja za tyle moge to ogarn±æ o ile sie nie pali

Polykarem???????????????????

:x: :x: :x: :x: :x: :x:

Masa
Wys³any: 2013-04-26, 21:47   
0
UP DOWN

A ja chêtnie podj±³bym siê tego taniej- zrobi³em ju¿ trochê zabytków, i jeszcze nie s³ysza³em ¿eby komu¶ rdza wychodzi³a, albo inne cuda :roll:

gugun 
Wys³any: 2013-04-26, 22:03   
0
UP DOWN

Lackdoctor, tego pana to chyba zostawie bez komentarza...
kamilbusko napisa³/a:
nie rozumiem co takiego smiesznego napisalem? no chyba ze jak Lackdoctor,na jaguarku bedziemy kit na zadzerwia³± blache nakladac to i renowacje za 4k sie zrobi,potem kupi sie promiennik,odda prowidenta i po kasie ^^ normalna naprawa kosztuje normalne pieniadze.mozna wymalowac i bedzie na 2-3 lata o ile bedzie auto garazowane ^^ a mozna zrobic auto na wieki. wszystko zalezy od klienta czego oczekuje.i tylko od tego zalezy cena,ja osobiscie ponizej 30k bym nie wyspawal i nie obmalowal tego bo wiem ile to roboty,czasu i materialu zeby zrobic tego typu auto z sercem.i to jeszcze bym trzymal z rok czasu i robil w miedzy czasie ^^

YAMAHER
Wys³any: 2013-04-26, 23:15   
0
UP DOWN

No ile by te lakiery kosztowaly miliony ??

Roboty jest fest ale to kupic wszystko pro i zatrudnic gienków ze dwóch i mowic rob to i to. I w miesiac czy po³tora by sie ogarne³o :)

Najgorsze by by³o szukanie elementów jakis ktore sa wymontowane z auta. no i te kable heheh:D

Chino 
Wys³any: 2013-04-27, 08:11   Re: Remont Mustanga 1967
0
UP DOWN
LPLCC

Sk±d: Warszawa
Hej.
Gratuluje Stanga. Widaæ, ze remontowany w typowo amerykañski sposób by³ :)

Pietrek napisa³/a:
1.Czy na wasze oko .Oczy fachowców warto sie pchaæ w kupno tego samochodu , dodam tylko ,¿e du¿o zrobie sam je¿eli go kupie .
2.Przyjmijmy ,¿e kupilem :) Zaczne od spodu .Jak to widzicie , z konserwacja spodu.Czy zdzieraæ to miejscowo tam gdzie wystepuje korozja czy zrobiæ wszystko .PIaskowanie czy mo¿na bawiæ sie tarczami szlifierskimi ??
3.Srodek pod³oga czy zdzieraæ wszystko czy tak samo punktowo .Oraz co proponujecie z lakierem .Czy lakierowaæ ca³y ¶rodek tak samo jak ca³e auto czy u¿yæ tam bardziej konserwuj±cych preparatów bo przecie¿ i tak wyk³adzina bedzie i inne elementy.
4.Zderzak tylni widaæ ,ze jest pukniety skrzywiony.Jak go zaczne prostowaæ istenieje bardzo du¿e prawdopodobieñstwo odprysku.Czy kto¶ orientuje siê jakie mog± byæ koszty niklowania/chromowania takiego zderzaka plus ramek na tylnie lampy.Podobno reszta elementów ¶wiec±cych nadaje siê tylko do polerki.
5.Jaki ¶redni koszt wyszed³by malowania ca³ego auta .samego malowania lakierem .Auto w czêsciach i bez sk³adania tylko malowanie ?
6.Zdzieranie ca³ej tej paskudnej bia³ej farby .Piaskowanie rozumiem , ze jest bardzo dobre i ja to wiem , ale piaskowanie dachu i duzych powierzchni p³askich odpada prawda ? Lepiej zrobiæ to szlifierka ??

To by³o by na razie na tyle .Zbieram opinie ludzi znajacych sie na tych sprawach, ogolnie zbieram informacje od fachowców.Je¿eli chodzi o pytanie kosztu , robie wstepne kosztorysy bede wdzieczny o pomoc.I tak na koniec jeszcze raz zapytam , czy wed³ug was warto sie pakowaæ w to czy jest to za g³eboka woda ?? Dziekuje wszystkim za przeczytanie lub i nie tego posta oraz za jak±kolwiek pomoc :) Pozdrawiam wszystkich Piotr

1. zale¿y jaka cena. 40 tys chyba nie jest warty....
2/3. Zwaliæ bude i do piachu. Ewentualnie pozasuwaæ ze szlifier±. Bêdziesz wiedzial an czym stoisz. Tak jak Gugun napisa³ - remonty nie s± tanie. Chyba, ze chcesz tanim kosztem jakos to pod³ubaæ - tylko pamietaj, ze wtedy za 5 lat wrócisz do tej samej czynno¶ci.
4. Chromowanie zderzaka od 1500z³ w górê.
5. Zale¿y jaki lakier. Ale s± to ceny zazwyczaj od 5 do 18 tys z³. Tylko pamietaj, ¿e jak lakiernik go zobaczy i znajdzie miejsca gdzie trzeba spawaæ, dorabiaæ, rze¼biæ to podniesie cene. Do tego zazwyczaj lakiernicy podnosz± cenê "bo amerykañski" - dla zasady. Mimo i¿ Stang jest malutki i w teorii wcale nie bardziej cenzura od 12 letniej almery.
Przy malowaniu Urethanowym Kandy cena za samo malowanie bez prac blacharskich nie bêdzie mniejsza ni¿ 10-12k
6. Dok³adnie tak.

Kolega w³a¶nie koñczy oryginalnego GT500 .. w sumie w takim samym malowaniu jak Twoj. Ale ten GT500 sam w sobie kosztowal ok 500 tys i jego remont prawie drugie tyle...
Mi do tej generacji zawsze pasowa³ taki fajny g³êboki ciemny szafir ... tudzie¿ Cobalt ;)

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl

YAMAHER
Wys³any: 2013-04-27, 09:26   
0
UP DOWN

Chino ----> w galwanizeriach 1500 ?? Mi chromowali ma³e elementy wiekkosci 15x15 to dalem chyba 100 wiec moze zderzak by zroibli taniej niz 1500 :D

Zawsze mozna dac na proszek :) bo jest podobno taki co robi chrom :D

do tego mustanga to tylko czerwony :D albo bordo metalic :D

Masa
Wys³any: 2013-04-27, 09:42   
0
UP DOWN

Ja za chromowanie zderzaka do 125p p³aci³em w motochromie w poznaniu ok 1200z³- od mustanga podejrzewam ¿e jest wiêkszy wiêc 1500 to jak najbardziej realna cena.Jak kto¶ zrobi taniej to znaczy ¿e chrom nie jest robiony na podk³adzie z miedzi- a po kilku latach rdza wyjdzie sobie ³adnie i zrobi nam ;P

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-04-27, 10:12   
0
UP DOWN

gugun napisa³/a:
normalna naprawa kosztuje normalne pieniadze.

W normalnym warsztacie w prawid³owej technologii i na prawid³owym sprzecie.
Damianie nie wystarczy blaszak i sata 4k :rotfl: na takie prace.
Do tego trzeba miec jeszcze zaplecze blacharskie i wiedze a nie jakiegos miga, szybke od maski spawalniczej i dwie szlifierki... to jest chore.

Przeciez nawet lakierniczo nie zrobisz takiej naprawy z gwarancja nie posiadajac promiennika i chocby osuszacza ziebniczego powietrza.

Prowidenta to Ty widze znasz... dla mnie to debilizm oddawac drugie tyle co sie we¼mie,,, ale to Twoje pieniadze.

Jak tam bmw..... kolega juz nerwowy ?

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-04-27, 10:14   
0
UP DOWN

gugun napisa³/a:
kamilbusko napisa³/a:
nie rozumiem co takiego smiesznego napisalem?

Nic smiesznego,,,, to normalne jaja s± co napisa³e¶.
Idealne do z³otych mysli...

gugun 
Wys³any: 2013-04-27, 12:09   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
W normalnym warsztacie w prawid³owej technologii i na prawid³owym sprzecie.
Damianie nie wystarczy blaszak i sata 4k :rotfl: na takie prace.
Do tego trzeba miec jeszcze zaplecze blacharskie i wiedze a nie jakiegos miga, szybke od maski spawalniczej i dwie szlifierki... to jest chore.
a co ty wiesz co ja mam a czego nie mam? ^^ skoro juz wyskoczyles z bmw to na nim nie bedzie akurat grama kitu,elementy beda zgrzewane zgrzewark± a karoseria lakierowana w kabinie :D i co ³yso ci :?: ^^ ^^ ^^ ni ma lipy :spoko:
Lackdoctor napisa³/a:
Jak tam bmw..... kolega juz nerwowy ?
a robi sie,poma³u ale do przodu :cool:

gugun 
Wys³any: 2013-04-27, 12:10   
0
UP DOWN

trza sie krzysztofie rozwijaæ :D

miras999
Wys³any: 2013-04-27, 13:07   
-1
UP DOWN

pewnie zgrzewasz garuj±c wodke pod³±czaj±c trzonowe zêby do pr±dy.. :spoko: uziemienie pod³±czone do ¶cian blaszaka.. a ta twoja kabina to pewnikiem wentylator 0,3 kw .. trza siê rozwijaæ ^^ tego pana prosi³bym zdj±æ z modera bo g³upol jakich ma³o.. ja rozumie ¿e chce przetrwaæ...ale nie ten poziom :rotfl:

miras999
Wys³any: 2013-04-27, 13:14   
0
UP DOWN

sorki.. musia³em siê zarejestrowaæ czytaj±c te g³upoty.. wiêcej nie napisze ^^

gugun 
Wys³any: 2013-04-27, 14:49   
+1
UP DOWN

miras999 napisa³/a:
musia³em siê zarejestrowaæ czytaj±c te g³upoty..
no tak nie ma to jak ze strachu zalozyc drugie konto :spoko: pozdrawiam ;)

miras999
Wys³any: 2013-04-27, 15:11   
-1
UP DOWN

nie obra¿aj innych... :shock: twoje lakiernicze ego ju¿ dawno przeros³o tw± wiedzê i umiejêtno¶ci... to mój pierwszy post na tym forum...wiem ¿e nie potrzebny i czytaj±c ciê kotku wiem, ¿e cobym nie napisa³ to i tak nie zrozumiesz.. baæ siê raczej nie bojê... zakonspirowanego lakiernika.. wybacz... :spoko: ^^ wdychaj dalej to swoje nitro bez kabiny ^^

gugun 
Wys³any: 2013-04-27, 17:20   
0
UP DOWN

miras999 napisa³/a:
nie obra¿aj innych... :shock:
przykro mii myszko ze poczu³e¶ sie urazony :spoko: jak ja tak mog³em,wybacz ;)
miras999 napisa³/a:
twoje lakiernicze ego ju¿ dawno przeros³o tw± wiedzê i umiejêtno¶ci..
a kto tu powiedzia³ ze sie znam? ^^ ^^ ^^

YAMAHER
Wys³any: 2013-04-27, 17:21   
0
UP DOWN

panowie :D

Offtopic !!! :) dajcie zyc :D

gugun 
Wys³any: 2013-04-27, 17:26   
0
UP DOWN

YAMAHER napisa³/a:
panowie :D

Offtopic !!! :) dajcie zyc :D
a bo zawsze za przeproszeniem znajdzie sie jakis "stary poyeb" ktory trzepie sobie konia przed monitorem na widok zadymy ^^ do roboty sie wezta ;)

YAMAHER
Wys³any: 2013-04-27, 18:20   
0
UP DOWN

gugun napisa³/a:
[ do roboty sie wezta ;)

^^ Dok³adnie !! a nie ku*** weekendy majowe sobie robia :D szpachla i heja :D !!

Hommer powiedz mi jecha³es NOVOLEM 590 ?? Albo Gold carem 502, 503 ? bo nie wiem co kupic :D

POLYKAR.PL
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-04-27, 19:03   

Cytat:
wdychaj dalej to swoje nitro bez kabiny ^^

najmocniej przepraszam , ale kabinkê gugun ma ... z moj± ma³± pomoc± rozwija siê ch³opak , wiêc nijak siê maj± do rzeczywisto¶ci inwektywy @miras999 . Ale to tak na marginesie - niech siê dyskusja rozwija , wpadnie admin i wrzuci j± do kosza - co¶ w tym temacie wiem :)

gugun 
Wys³any: 2013-04-28, 10:38   
0
UP DOWN

teee Bogu¶ bo zaraz bedzie ze sie na polykarze dorobilem ^^ ^^ ^^ wiesz jak to jest z forumowymi durniami ^^ ^^ ^^ afera musi byæ :x:

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-04-28, 10:57   
0
UP DOWN

gugun,
Po prostu puszki i butelki po piwie sprzeda³es abstynencie.
:x:

gugun 
Wys³any: 2013-04-28, 19:50   
0
UP DOWN

a kto mowi ze ja abstynent??? ^^ nie wyszedl ci pocisk... ^^ ^^ ^^

miras999
Wys³any: 2013-04-28, 20:44   
-2
UP DOWN

i o tak± wypuche mi chodzi³o ... jeste¶cie bezwzglêdnie debilowaci razem z tym poly co¶ tam :help: reszte kto bedzie chcia³ to se dopisze :rotfl: ^^ :spoko: :tak:

miras999
Wys³any: 2013-04-28, 20:51   
0
UP DOWN

a jeszcze jedno.. to mój 4 post.. :D . ale jaki trafny.. ¿egnajcie.. koniec pisania :fiu:

gugun 
Wys³any: 2013-04-28, 21:19   
0
UP DOWN

co za idiota ,nie poly? ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^

diablo74 
Wys³any: 2013-04-28, 21:44   
0
UP DOWN

mo¿e w³a¶nie du¿o poly :cool:

Chino 
Wys³any: 2013-05-02, 07:09   
0
UP DOWN
LPLCC

No jak nic, za du¿o wolnego czasu chyba macie. We¼cie siê za prawdziwe lakiernictwo a nie odmalowujecie te b³otniki od Audi, nie bêdziecie mieli czasu na pisanie bzdur ;P :spoko:

YAMAHER napisa³/a:
Chino ----> w galwanizeriach 1500 ?? Mi chromowali ma³e elementy wiekkosci 15x15 to dalem chyba 100 wiec moze zderzak by zroibli taniej niz 1500 :D

Zawsze mozna dac na proszek :) bo jest podobno taki co robi chrom :D

do tego mustanga to tylko czerwony :D albo bordo metalic :D

Spokjnie krzykn± 1500 a nawet 2500. Fakt, ¿e zderzak w Stangu jest ma³y wiêc pewnie w granicach tej pierwszej ceny. Pamiêtaj, ze przy zderzaku czêsto maj± sporo przygotowywania pod chrom. A przygotowane musi byæ kozacko.

Powiadasz czerwony Kandy :D ??

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

YAMAHER
Wys³any: 2013-05-02, 20:05   
0
UP DOWN

Chino --> no nie znalem takich cen chromowania :) tak wiec z tad moje zdziwienie ;) hehe

Szkoda ze fordzik w programie zrobiony a nie w realu :(

Chino 
Wys³any: 2013-05-04, 21:12   
0
UP DOWN
LPLCC

CHromowali¶my niedawno zderzak w CHevrolecie to po du¿ym nacisku wychromowali go za 1700z³ ;)

Podstaw Mustanga - zrobimy w realu ;) Mo¿e i dobrze, ze w programie bo nie da sie na normalnej fotce wyciagnac efektu lakieru UK.

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

YAMAHER
Wys³any: 2013-05-04, 22:27   
0
UP DOWN

Na fotce to wszystko mozna ;D potrzeba tylko specjalisty :)

A fotki beda jescze 1000 razy lepsze jak orginal jest jak sie zrobi dobry retusz :) i te triczki :D hehe

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: