Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
YAMAHER
Wysłany: 2013-05-10, 19:30   PIASKOWANIE Ile kosztuje ? Czym ? Jak ?
0
UP DOWN

Witam prezesĂłw i majstrĂłw :D
Wie ktos ile mosze kosztowac piaskowanie SPODU zdjĂŞtej budy z auta ?? Pacjent to samurai :) w to lato bede go modziÂł od poczatku do konca tak wiec potrzebuje wypaistkowac i poÂłatac tyci dziurki :D takie na grubosc pieÂści :D hehehe

I jak ktos sie oreintuje gdzie w Âłdz albo okolicach mozna to zrobic :)

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-10, 19:41   
0
UP DOWN

troche Âłatania bedzie :D

A pomyslec ze jak kupiony byl to podloga nie miaÂła grama rdzy :D

DSC_0631.JPG
Plik ściągnięto 272 raz(y) 728.18 KB

DSC_0628.JPG
Plik ściągnięto 227 raz(y) 648.29 KB

Chino 
Wysłany: 2013-05-10, 21:44   
0
UP DOWN
LPLCC

Piaskuje siĂŞ piaskarkÂą i piachem ze specjalnymi dodatkami ;)
Wypiaskowanie podwozia nie wyjdzie taniej jak tysiaczka. Ró¿nie krzycz¹ piaskarze ...
Mi za wypiaskowanie ramy wszyscy krzyczeli 2-2,5 tys :P Koledze wypiaskowali caÂłego chevroleta za 5 tys :) Ale to troche zlodziejskie ceny. Moim zdaniem wypiaskowanie caÂłej fury realnie to ok 2500zÂł. A spĂłd to tak jak juÂż powiedzialem.
Nie powiem Ci kto w Twoich okolicach moÂże piaskowaĂŚ. Sam kiedyÂś mialem ochote nabyĂŚ sprzĂŞt ale to droga sprawa. Kompresor w cholere potĂŞÂżny, do tego dobra piaskarka, dojÂście do dobrego Âżwirku, sporo prÂądu i tak naprawde trzeba umieĂŚ to robiĂŚ :P

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, SzkieÂłkowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-10, 21:47   
0
UP DOWN

No ja mam maly taki syfiarski gun :D ale tym to sobie mozna wypaisrkowac rzeczy b male a nie takie gabaryty.
Pod wwa jakis typ paiskuje za 600 pln wiec moze podwozie cyknie taniej :)

A czym sie robi to wiem chinooo :) No i jakie pomiesczenie trzeba miec i strĂłj :D zeby po mordzie nie sypaÂło piachem heheh :D

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-05-10, 22:02   
0
UP DOWN

YAMAHER napisał/a:
ktos sie oreintuje gdzie w Âłdz albo okolicach mozna to zrobic

Jedz jutro albo pojutrze na Moto-Weteran-Bazar :tak: bĂŞdzie tam stoisko Firmy z ÂŁodzi :tak:

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-10, 22:09   
0
UP DOWN

No to moze w nd z rana sie wybiore tam :) DZIEKI Za info :)

Chino 
Wysłany: 2013-05-11, 07:43   
0
UP DOWN
LPLCC

A gdzie pod wawÂą? daj namiar :)
Piaskowanie Impali mnie czeka :)

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-05-11, 08:13   
0
UP DOWN

Chino napisał/a:
A gdzie pod wawÂą? daj namiar

Wpadnij dzisiaj albo jutro na Targi Auto Nostalgia w Wawie na ul. Marsa 56 :tak: na pewno bĂŞdzie ktoÂś z twoich okolic.... ;) Albo znajdziesz tam jakiÂś "kontakt" do nich :tak:

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-11, 21:05   
0
UP DOWN

Nie za bardzo moge :)
CHINO w Âłodzi albo okolicah bede mial namiar na typa kory robi calusie autko z kazdej ze strony za mneij jak dwa klocki :)

W tyg napisze bo bede miaÂł nr do dwoch typĂłw :)
A do tego pod wwa dam znac :) dzis moze jutro.

A to Ty tam bedziesz prezes :D ?? to przedstawiciela mojego wysle i zda relacje :) od ktorej do ktorej tam bedzie to dziaÂłac :) ??

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-11, 21:10   
0
UP DOWN

http://www.youtube.com/watch?v=ms0RqqFJBws

Podbij niÂą do LDZ :D z tym bitem i zrobimy objazd miasta :D :tancze: :tancze: :tancze: :tancze:

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-05-11, 21:49   
0
UP DOWN

YAMAHER napisał/a:
od ktorej do ktorej tam bedzie to dziaÂłac :) ??

Auto Nostalgia w Warszawie jest czynne jeszcze jutro od 10 do 17 :tak:
Ja juÂż dzisiaj tam byÂłem :tak: Bilety po 20zÂł :tak:
a jutro bĂŞdĂŞ na Moto Weteran Bazar w ÂŁodzi ;)

okoĂą
Wysłany: 2013-05-11, 22:20   
0
UP DOWN

Chino napisał/a:
Koledze wypiaskowali caÂłego chevroleta za 5 tys Ale to troche zlodziejskie ceny

Chino napisał/a:
Kompresor w cholere potĂŞÂżny, do tego dobra piaskarka, dojÂście do dobrego Âżwirku, sporo prÂądu i tak naprawde trzeba umieĂŚ to robiĂŚ :P

Sam sobie odpowiedzia³eœ :D . Do tego dodaj ¿e inaczej trza piaskowaÌ nadwozie a inaczej podwozie. Podwizie mo¿esz waliÌ ciœnieniem a co za tym idzie.... szybkoœÌ pracy. Co do nadwozia to niestety tu trzeba uwa¿aÌ ¿eby blachy nie pofalowa³o i szcze¿e mówi¹c sam nie wiem jak za coœ takiego siê zabraÌ ¿eby nie pofalowa³o a ju¿ trochê piaskowa³em. Podobno niskie ciœnienie za³atwia sprawê ale nigdy nie prubowa³em a co za tym idzie niska wydajnoœÌ. Ceny kruszywa to oko³o 0,7-1 z³ za kilogram w zale¿noœci co za kruszywo na autko ko³o tony wyjdzie :tak: a gdzie reszta? Pr¹d, pracownik, ZeUSy, amortyzacja sprzêtu, podatki itd.itd. Te 5 tyœ to wcale nie tak du¿o, materia³y na element to te¿ koszt oko³o 100z³ a i tak przyzwoity lakiernik bierze 400z³. Chino, A Ty ile mar¿y nabijasz na materia³y? Wiêc nie wyzywaj od z³odziei bo to te¿ s¹ ludzie i jak chc¹ to zrobiÌ dobrze to musz¹ ponieœÌ odpowiednie koszty a jak zaprowadzisz do paprusa to zrobi ci to i za 2000tyœ a mo¿e mniej a póŸniej bêdziesz wyzywa³ ile to kitu trza nawaliÌ i spêdziÌ godzin przy szlifowaniu... Jeœli jednak mia³ byœ oczyszczaÌ ca³e auto do blachy to s³ysza³em o elektrolitycznej metodzie usuwania starej pow³owki lakierniczej wraz ze rdz¹ :tak: co zachowa na 100% stary kszta³t auta tylko pytanie jaka tego cena i gdzie to robi¹ :x:

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-05-11, 22:25   
0
UP DOWN

okoĂą napisał/a:
sÂłyszaÂłem o elektrolitycznej metodzie usuwania starej powÂłowki lakierniczej wraz ze rdzÂą :tak: co zachowa na 100% stary ksztaÂłt auta tylko pytanie jaka tego cena i gdzie to robiÂą :x:

Cena takiej usÂługi to okoÂło 30 tys. zÂł :tak: wykonywali to na ÂŚlÂąsku ale podobno teraz tylko Anglia.... :tak:
Ale to dotyczy kÂąpieli nadwozia po naprawie i jej zabezpieczenie :tak:

okoĂą
Wysłany: 2013-05-11, 22:31   
0
UP DOWN

No to rzeczywiÂście piasek na auto do 20l wychodzi taniej. Taka usÂługa to jedynie na zabytki ;) Trwale na nastĂŞpnych kilkanaÂście lat ;)

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-11, 22:54   
0
UP DOWN

Wielkiej filozofi w piaskowaniu podwoazia chyba nie ma :D

okon --> scierniwo ktore wyleci przez guna pozniej moze byc filtrowane i zuywane ponownie. Wiec ta tona nie idzie w smietnik :)

Chino 
Wysłany: 2013-05-12, 13:00   
0
UP DOWN
LPLCC

okoĂą napisał/a:
Chino, A Ty ile marÂży nabijasz na materiaÂły? WiĂŞc nie wyzywaj od zÂłodziei

Proporcjonalnie nie duÂżo nabijam. Tak, Âże mogĂŞ sprzedawaĂŚ HOKi taniej niÂż przedstawiciele niemieccy, brytyjscy, wÂłoscy. Do tego faktury, vat'y do odliczenia itd - Tak wiĂŞc - u mnie produkty sÂą wzglĂŞdnie nie drogie lub "kosztujÂą normalnie". Skoro sÂą ludzie co piaskujÂą caÂłe nadwozia za 2-3 tys i robia to naprawde dobrze (w 3-mieÂście koledze impale piaskujÂą i nic nie pogiĂŞli, nie pofalowali - nie daÂł bynajmniej 5 tys za robotĂŞ :P ) to po co pÂłaciĂŚ 5 za tÂą samÂą robotĂŞ? To tak jak z ubezpieczeniami OC ;)
Nie nazwaÂłem nikogo bezpoÂśrednio zÂłodziejem - mĂłwiĂŞ o tym, Âże niektorzy lubiÂą wykorzystywaĂŚ swoich klientĂłw :)

Na Auto Nostalgii mnei nie bĂŞdzie. MĂłj wspĂłlnik zapewne siĂŞ tam krĂŞci z jakimÂś zabytkiem, ja mam za duÂżo na glowie :)

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

okoĂą
Wysłany: 2013-05-12, 14:36   
0
UP DOWN

YAMAHER napisał/a:
okon --> scierniwo ktore wyleci przez guna pozniej moze byc filtrowane i zuywane ponownie. Wiec ta tona nie idzie w smietnik

Jednak to Âścierniwo trzeba przesiaĂŚ (znowu koszta bo samo siĂŞ nie pozbiera i nie przesieje) i takie kruszywo juÂż nie piaskuje tak wydajnie jak ÂświeÂże. Ale to tylko takie moje doÂświadczenia.
Chino, Ok jak ktoÂś zrobi to tak samo dobrze a znacznie taniej no to nie mamy o czym rozmawiaĂŚ ;) . A co do Twoich produktĂłw to nie chodziÂło mi ÂżebyÂś odpowiadaÂł to Twoja sprawa ile na tym zarabiasz :spoko:

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-12, 18:04   
0
UP DOWN

Chino napisał/a:
(w 3-mieÂście koledze impale piaskujÂą i nic nie pogiĂŞli, nie pofalowali -

to tak jak by cozÂłg sie mial zÂłamac od sadzonki :D

OKON --> no zgadza sie ale dwa trzy razy mozna uzyc :)

okoĂą
Wysłany: 2013-05-12, 20:27   
0
UP DOWN

YAMAHER, korund mo¿na i 20 ale po 5 razie staje siê to nieekonomiczne... lub do delikatniejszych zastosowaù. A co do pofalowania blachy to byœ siê zdziwi³ jak mo¿na pogi¹Ì ca³¹ karoseriê piaskowaniem :tak:

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-05-12, 20:36   
0
UP DOWN

okoĂą napisał/a:
co do pofalowania blachy to byœ siê zdziwi³ jak mo¿na pogi¹Ì ca³¹ karoseriê piaskowaniem

Jak jedynym "kryterium" usÂługi jest .... niska cena to siĂŞ zgodzĂŞ :tak:
W ÂŁodzi masz firmĂŞ ktĂłra za 3,5 tys.zÂł wypiaskuje caÂłe auto i blach nadwozia nie zdeformuje :tak: ale zawsze piaskowanie wykonujemy przed naprawÂą czy odbudowÂą a nie po... ;) ChociaÂż oni czasami piaskujÂą teÂż i po i jest wszystko OK :tak:
Ale to trzeba mieĂŚ sprzĂŞt ,umiejĂŞtnoÂści ,doÂświadczenie oraz wiedzĂŞ :tak: a nie tylko "piaskarkĂŞ" i chĂŞci na zarobek.... ;) ^^

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-12, 20:42   
0
UP DOWN

okon --> a dotykaÂłes starych amerykaĂąskich fur :D ??

Zeby od jakiegos klasyka pdoniesc drzwi to bys sie musiaÂł nameczyc :) Mozna przejsc po masce i bedzie tak jak byÂło.

Poszukam zaraz fotki auta wkotrym maske wyrwaÂło podczas jazdy i nic sie z niÂą nie staÂło :)

To ze w naszych europejskich syfkach sie blaszka wygina to wiem :) Moja odpowiedz dotyczyÂła konkretnego autka :)

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-12, 20:47   
0
UP DOWN

:) PANCER

DSC08708.JPG
Plik ściągnięto 181 raz(y) 651.74 KB

DSC08705.JPG
Plik ściągnięto 164 raz(y) 667.14 KB

DSC08704.JPG
Plik ściągnięto 208 raz(y) 676.08 KB

Chino 
Wysłany: 2013-05-12, 20:49   
0
UP DOWN
LPLCC

SPokojnie spokojnie. Amerykany maj¹ tak du¿o p³askich powierzchni, ze ³¹two góry lasy i do³y porobiÌ. Gdzieœ pod waw¹ koledze piaskowali riviere bodaj '72 to skonczylo siê tak, ze z maski nie bylo co wyciagac i trzea by³o ciagnaÌ na szybko nowa z USA

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-05-12, 20:52   
0
UP DOWN

okoĂą napisał/a:
byœ siê zdziwi³ jak mo¿na pogi¹Ì ca³¹ karoseriê piaskowaniem

Jedynie tylko nie piaskuje siĂŞ elementĂłw nadwozia wykonanych z aluminium :tak:
Tutaj juÂż niestety ale "lekka" ;) deformacja wystĂŞpuje... :tak:

okoĂą
Wysłany: 2013-05-12, 20:53   
0
UP DOWN

YAMAHER, Ile takich "PANCERÓW" w roku robisz? Sam znasz rynek lepiej ni¿ ja i co do roboty jest.
Robertlodz09 napisał/a:
Ale to trzeba mieĂŚ sprzĂŞt ,umiejĂŞtnoÂści ,doÂświadczenie oraz wiedzĂŞ a nie tylko "piaskarkĂŞ" i chĂŞci na zarobek....

I tu jest pies pogrzebany :spoko: To tak samo jak z lakiernictwem nie wystarczy poczytaĂŚ forum kupiĂŚ pistol i sprĂŞÂżareczkĂŞ i zaraz malowaĂŚ usÂługowo :tak:
YAMAHER napisał/a:
okon --> a dotykaÂłes starych amerykaĂąskich fur ??

Nie bo bym siĂŞ spuÂściÂł :x:

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-12, 21:40   
0
UP DOWN

Jeszcze klasyka nie robilem :) To cacucho stalo u znajomego "mechanika" :D
Ale serio wam mowie :D no paÂła mozna by napie*** po aucie i by byÂły wgniotki moze jak po gradobiciu hehehe :D

okon RELAX :D :cool: Faja pokoju :D

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-12, 21:47   
0
UP DOWN

Jak by ktos sie pytaÂł czemu bede piaskowaÂł :D
Rok temu zdejmowaÂłem osÂłone wezyka od paliwa :D i to co widzicie to bÂłoto :D z kilku rajdĂłw :D

Ile wiaderek bÂłota juz powyjmowalem z roznych zakamarkĂłw :D

DSC09200.JPG
Plik ściągnięto 170 raz(y) 627.59 KB

DSC09199.JPG
Plik ściągnięto 101 raz(y) 431.64 KB

DSC09197.JPG
Plik ściągnięto 164 raz(y) 622.98 KB

corny78 
Wysłany: 2013-05-12, 23:56   
0
UP DOWN

zastanow sie czy nie przeleciec i srodka bo znajac te auta to obstawiam przebicia rdzy do wewnatrz hehehe.... jak robic to juz raz a dobrze ... cenowo -- buda z komora silnika to okolo 1000 plus rama 400-600 oczywiscie w jak najmniejszym uzbrojeniu ;];]

echhhh i z tego ma byc "rajdowka"

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-13, 00:20   
0
UP DOWN

Rame mam b dobra :) Jak autko byÂło kiedys gole i wesoÂłe w niemczech to podÂłoga to byÂła jak fabryka :) ale bÂłotka troszke ja znisczyÂły i te glupie zakamaki :D a leci jak wiesz przy nadkolach no i za fotelem kierocy na podlodze :) a pod nogami kierowcy jest miodzio :) wiec nie jest zle jak na smauiraka a bym powiedzial calkiem :D hehehe
Jak patrze na inne to masakra :D

Ja do Ciebie keidys pisaÂłem w jakims temacie to sie nie odzywaÂłes :D

W swietokrzyszkim kiedys bylem na rajdzie z klubu ÂŁOS moze kojarzysz ;D

corny78 
Wysłany: 2013-05-13, 01:13   
0
UP DOWN

pod nogami jak masz profil do ramy to go zbadaj dokladnie jak parchaty to go wywal w calosci nie obsmarkuj dookola bo to sie szybko konczy ponownym cieciem hehe pacjenta ... za fotelem to tez standart tam, bym obstawal przy wycieciu tej podwojnej blaszki i wstawieniem czegos konkretniejszego wraz z mocowaniem do ramy ..
looo fakt pisales ... sprawdziÂłem masz racje - przepraszam
stary dobry LOS , baltow teraz robi duza robote w tym temacie i regionie ale cenowo poszedl ostro w gore

YAMAHER
Wysłany: 2013-05-13, 21:18   
0
UP DOWN

:) NO musze podratowac suczke bo zaraz caÂła sie rozsypie hheeh :D Tu cos tam cos :D ale wiesz jak to jest :D

NO ale w terenie jest nie zastapiona :D

MALY ALE WARIAT ^^ ^^

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu