Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-10, 19:30 PIASKOWANIE Ile kosztuje ? Czym ? Jak ?
|
0
|
|
|

Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
Witam prezesów i majstrów
Wie ktos ile mosze kosztowac piaskowanie SPODU zdjêtej budy z auta ?? Pacjent to samurai w to lato bede go modzi³ od poczatku do konca tak wiec potrzebuje wypaistkowac i po³atac tyci dziurki takie na grubosc pie¶ci hehehe
I jak ktos sie oreintuje gdzie w ³dz albo okolicach mozna to zrobic |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-10, 19:41
|
0
|
|
|

|
troche ³atania bedzie
A pomyslec ze jak kupiony byl to podloga nie mia³a grama rdzy
DSC_0631.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 271 raz(y) 728.18 KB |
DSC_0628.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 227 raz(y) 648.29 KB |
|
|
|
|
 |
Chino
|
Wys³any: 2013-05-10, 21:44
|
0
|
|
|
LPLCC

Pomóg³: 7 razy Posty: 464 Sk±d: Warszawa
|
Piaskuje siê piaskark± i piachem ze specjalnymi dodatkami
Wypiaskowanie podwozia nie wyjdzie taniej jak tysiaczka. Ró¿nie krzycz± piaskarze ...
Mi za wypiaskowanie ramy wszyscy krzyczeli 2-2,5 tys :P Koledze wypiaskowali ca³ego chevroleta za 5 tys Ale to troche zlodziejskie ceny. Moim zdaniem wypiaskowanie ca³ej fury realnie to ok 2500z³. A spód to tak jak ju¿ powiedzialem.
Nie powiem Ci kto w Twoich okolicach mo¿e piaskowaæ. Sam kiedy¶ mialem ochote nabyæ sprzêt ale to droga sprawa. Kompresor w cholere potê¿ny, do tego dobra piaskarka, doj¶cie do dobrego ¿wirku, sporo pr±du i tak naprawde trzeba umieæ to robiæ :P |
_________________ CHROME N PAINT CUSTOM SHOP
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-10, 21:47
|
0
|
|
|

|
No ja mam maly taki syfiarski gun ale tym to sobie mozna wypaisrkowac rzeczy b male a nie takie gabaryty.
Pod wwa jakis typ paiskuje za 600 pln wiec moze podwozie cyknie taniej
A czym sie robi to wiem chinooo No i jakie pomiesczenie trzeba miec i strój zeby po mordzie nie sypa³o piachem heheh |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-05-10, 22:02
|
0
|
|
|

Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
YAMAHER napisa³/a: | ktos sie oreintuje gdzie w ³dz albo okolicach mozna to zrobic |
Jedz jutro albo pojutrze na Moto-Weteran-Bazar bêdzie tam stoisko Firmy z £odzi |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-10, 22:09
|
0
|
|
|

|
No to moze w nd z rana sie wybiore tam DZIEKI Za info |
|
|
|
 |
Chino
|
Wys³any: 2013-05-11, 07:43
|
0
|
|
|
LPLCC

|
A gdzie pod waw±? daj namiar
Piaskowanie Impali mnie czeka |
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-05-11, 08:13
|
0
|
|
|

|
Chino napisa³/a: | A gdzie pod waw±? daj namiar |
Wpadnij dzisiaj albo jutro na Targi Auto Nostalgia w Wawie na ul. Marsa 56 na pewno bêdzie kto¶ z twoich okolic.... Albo znajdziesz tam jaki¶ "kontakt" do nich |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-11, 21:05
|
0
|
|
|

|
Nie za bardzo moge
CHINO w ³odzi albo okolicah bede mial namiar na typa kory robi calusie autko z kazdej ze strony za mneij jak dwa klocki
W tyg napisze bo bede mia³ nr do dwoch typów
A do tego pod wwa dam znac dzis moze jutro.
A to Ty tam bedziesz prezes ?? to przedstawiciela mojego wysle i zda relacje od ktorej do ktorej tam bedzie to dzia³ac ?? |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-11, 21:10
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-05-11, 21:49
|
0
|
|
|

|
YAMAHER napisa³/a: | od ktorej do ktorej tam bedzie to dzia³ac ?? |
Auto Nostalgia w Warszawie jest czynne jeszcze jutro od 10 do 17
Ja ju¿ dzisiaj tam by³em Bilety po 20z³
a jutro bêdê na Moto Weteran Bazar w £odzi |
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-05-11, 22:20
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 293
|
Chino napisa³/a: | Koledze wypiaskowali ca³ego chevroleta za 5 tys Ale to troche zlodziejskie ceny |
Chino napisa³/a: | Kompresor w cholere potê¿ny, do tego dobra piaskarka, doj¶cie do dobrego ¿wirku, sporo pr±du i tak naprawde trzeba umieæ to robiæ :P |
Sam sobie odpowiedzia³e¶ . Do tego dodaj ¿e inaczej trza piaskowaæ nadwozie a inaczej podwozie. Podwizie mo¿esz waliæ ci¶nieniem a co za tym idzie.... szybko¶æ pracy. Co do nadwozia to niestety tu trzeba uwa¿aæ ¿eby blachy nie pofalowa³o i szcze¿e mówi±c sam nie wiem jak za co¶ takiego siê zabraæ ¿eby nie pofalowa³o a ju¿ trochê piaskowa³em. Podobno niskie ci¶nienie za³atwia sprawê ale nigdy nie prubowa³em a co za tym idzie niska wydajno¶æ. Ceny kruszywa to oko³o 0,7-1 z³ za kilogram w zale¿no¶ci co za kruszywo na autko ko³o tony wyjdzie a gdzie reszta? Pr±d, pracownik, ZeUSy, amortyzacja sprzêtu, podatki itd.itd. Te 5 ty¶ to wcale nie tak du¿o, materia³y na element to te¿ koszt oko³o 100z³ a i tak przyzwoity lakiernik bierze 400z³. Chino, A Ty ile mar¿y nabijasz na materia³y? Wiêc nie wyzywaj od z³odziei bo to te¿ s± ludzie i jak chc± to zrobiæ dobrze to musz± ponie¶æ odpowiednie koszty a jak zaprowadzisz do paprusa to zrobi ci to i za 2000ty¶ a mo¿e mniej a pó¼niej bêdziesz wyzywa³ ile to kitu trza nawaliæ i spêdziæ godzin przy szlifowaniu... Je¶li jednak mia³ by¶ oczyszczaæ ca³e auto do blachy to s³ysza³em o elektrolitycznej metodzie usuwania starej pow³owki lakierniczej wraz ze rdz± co zachowa na 100% stary kszta³t auta tylko pytanie jaka tego cena i gdzie to robi± |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-05-11, 22:25
|
0
|
|
|

|
okoñ napisa³/a: | s³ysza³em o elektrolitycznej metodzie usuwania starej pow³owki lakierniczej wraz ze rdz± co zachowa na 100% stary kszta³t auta tylko pytanie jaka tego cena i gdzie to robi± |
Cena takiej us³ugi to oko³o 30 tys. z³ wykonywali to na ¦l±sku ale podobno teraz tylko Anglia....
Ale to dotyczy k±pieli nadwozia po naprawie i jej zabezpieczenie |
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-05-11, 22:31
|
0
|
|
|
|
No to rzeczywi¶cie piasek na auto do 20l wychodzi taniej. Taka us³uga to jedynie na zabytki Trwale na nastêpnych kilkana¶cie lat |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-11, 22:54
|
0
|
|
|

|
Wielkiej filozofi w piaskowaniu podwoazia chyba nie ma
okon --> scierniwo ktore wyleci przez guna pozniej moze byc filtrowane i zuywane ponownie. Wiec ta tona nie idzie w smietnik |
|
|
|
 |
Chino
|
Wys³any: 2013-05-12, 13:00
|
0
|
|
|
LPLCC

|
okoñ napisa³/a: | Chino, A Ty ile mar¿y nabijasz na materia³y? Wiêc nie wyzywaj od z³odziei |
Proporcjonalnie nie du¿o nabijam. Tak, ¿e mogê sprzedawaæ HOKi taniej ni¿ przedstawiciele niemieccy, brytyjscy, w³oscy. Do tego faktury, vat'y do odliczenia itd - Tak wiêc - u mnie produkty s± wzglêdnie nie drogie lub "kosztuj± normalnie". Skoro s± ludzie co piaskuj± ca³e nadwozia za 2-3 tys i robia to naprawde dobrze (w 3-mie¶cie koledze impale piaskuj± i nic nie pogiêli, nie pofalowali - nie da³ bynajmniej 5 tys za robotê :P ) to po co p³aciæ 5 za t± sam± robotê? To tak jak z ubezpieczeniami OC
Nie nazwa³em nikogo bezpo¶rednio z³odziejem - mówiê o tym, ¿e niektorzy lubi± wykorzystywaæ swoich klientów
Na Auto Nostalgii mnei nie bêdzie. Mój wspólnik zapewne siê tam krêci z jakim¶ zabytkiem, ja mam za du¿o na glowie |
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-05-12, 14:36
|
0
|
|
|
|
YAMAHER napisa³/a: | okon --> scierniwo ktore wyleci przez guna pozniej moze byc filtrowane i zuywane ponownie. Wiec ta tona nie idzie w smietnik |
Jednak to ¶cierniwo trzeba przesiaæ (znowu koszta bo samo siê nie pozbiera i nie przesieje) i takie kruszywo ju¿ nie piaskuje tak wydajnie jak ¶wie¿e. Ale to tylko takie moje do¶wiadczenia.
Chino, Ok jak kto¶ zrobi to tak samo dobrze a znacznie taniej no to nie mamy o czym rozmawiaæ . A co do Twoich produktów to nie chodzi³o mi ¿eby¶ odpowiada³ to Twoja sprawa ile na tym zarabiasz |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-12, 18:04
|
0
|
|
|

|
Chino napisa³/a: | (w 3-mie¶cie koledze impale piaskuj± i nic nie pogiêli, nie pofalowali - |
to tak jak by coz³g sie mial z³amac od sadzonki
OKON --> no zgadza sie ale dwa trzy razy mozna uzyc |
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-05-12, 20:27
|
0
|
|
|
|
YAMAHER, korund mo¿na i 20 ale po 5 razie staje siê to nieekonomiczne... lub do delikatniejszych zastosowañ. A co do pofalowania blachy to by¶ siê zdziwi³ jak mo¿na pogi±æ ca³± karoseriê piaskowaniem |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-05-12, 20:36
|
0
|
|
|

|
okoñ napisa³/a: | co do pofalowania blachy to by¶ siê zdziwi³ jak mo¿na pogi±æ ca³± karoseriê piaskowaniem |
Jak jedynym "kryterium" us³ugi jest .... niska cena to siê zgodzê
W £odzi masz firmê która za 3,5 tys.z³ wypiaskuje ca³e auto i blach nadwozia nie zdeformuje ale zawsze piaskowanie wykonujemy przed napraw± czy odbudow± a nie po... Chocia¿ oni czasami piaskuj± te¿ i po i jest wszystko OK
Ale to trzeba mieæ sprzêt ,umiejêtno¶ci ,do¶wiadczenie oraz wiedzê a nie tylko "piaskarkê" i chêci na zarobek.... |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-12, 20:42
|
0
|
|
|

|
okon --> a dotyka³es starych amerykañskich fur ??
Zeby od jakiegos klasyka pdoniesc drzwi to bys sie musia³ nameczyc Mozna przejsc po masce i bedzie tak jak by³o.
Poszukam zaraz fotki auta wkotrym maske wyrwa³o podczas jazdy i nic sie z ni± nie sta³o
To ze w naszych europejskich syfkach sie blaszka wygina to wiem Moja odpowiedz dotyczy³a konkretnego autka |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-12, 20:47
|
0
|
|
|

|
PANCER
DSC08708.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 181 raz(y) 651.74 KB |
DSC08705.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 164 raz(y) 667.14 KB |
DSC08704.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 208 raz(y) 676.08 KB |
|
|
|
|
 |
Chino
|
Wys³any: 2013-05-12, 20:49
|
0
|
|
|
LPLCC

|
SPokojnie spokojnie. Amerykany maj± tak du¿o p³askich powierzchni, ze ³±two góry lasy i do³y porobiæ. Gdzie¶ pod waw± koledze piaskowali riviere bodaj '72 to skonczylo siê tak, ze z maski nie bylo co wyciagac i trzea by³o ciagnaæ na szybko nowa z USA |
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-05-12, 20:52
|
0
|
|
|

|
okoñ napisa³/a: | by¶ siê zdziwi³ jak mo¿na pogi±æ ca³± karoseriê piaskowaniem |
Jedynie tylko nie piaskuje siê elementów nadwozia wykonanych z aluminium
Tutaj ju¿ niestety ale "lekka" deformacja wystêpuje... |
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-05-12, 20:53
|
0
|
|
|
|
YAMAHER, Ile takich "PANCERÓW" w roku robisz? Sam znasz rynek lepiej ni¿ ja i co do roboty jest.
Robertlodz09 napisa³/a: | Ale to trzeba mieæ sprzêt ,umiejêtno¶ci ,do¶wiadczenie oraz wiedzê a nie tylko "piaskarkê" i chêci na zarobek.... |
I tu jest pies pogrzebany To tak samo jak z lakiernictwem nie wystarczy poczytaæ forum kupiæ pistol i sprê¿areczkê i zaraz malowaæ us³ugowo
YAMAHER napisa³/a: | okon --> a dotyka³es starych amerykañskich fur ?? |
Nie bo bym siê spu¶ci³ |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-12, 21:40
|
0
|
|
|

|
Jeszcze klasyka nie robilem To cacucho stalo u znajomego "mechanika"
Ale serio wam mowie no pa³a mozna by napie*** po aucie i by by³y wgniotki moze jak po gradobiciu hehehe
okon RELAX Faja pokoju |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-12, 21:47
|
0
|
|
|

|
Jak by ktos sie pyta³ czemu bede piaskowa³
Rok temu zdejmowa³em os³one wezyka od paliwa i to co widzicie to b³oto z kilku rajdów
Ile wiaderek b³ota juz powyjmowalem z roznych zakamarków
DSC09200.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 170 raz(y) 627.59 KB |
DSC09199.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 101 raz(y) 431.64 KB |
DSC09197.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 163 raz(y) 622.98 KB |
|
|
|
|
 |
corny78
|
Wys³any: 2013-05-12, 23:56
|
0
|
|
|

|
zastanow sie czy nie przeleciec i srodka bo znajac te auta to obstawiam przebicia rdzy do wewnatrz hehehe.... jak robic to juz raz a dobrze ... cenowo -- buda z komora silnika to okolo 1000 plus rama 400-600 oczywiscie w jak najmniejszym uzbrojeniu ;];]
echhhh i z tego ma byc "rajdowka" |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-13, 00:20
|
0
|
|
|

|
Rame mam b dobra Jak autko by³o kiedys gole i weso³e w niemczech to pod³oga to by³a jak fabryka ale b³otka troszke ja znisczy³y i te glupie zakamaki a leci jak wiesz przy nadkolach no i za fotelem kierocy na podlodze a pod nogami kierowcy jest miodzio wiec nie jest zle jak na smauiraka a bym powiedzial calkiem hehehe
Jak patrze na inne to masakra
Ja do Ciebie keidys pisa³em w jakims temacie to sie nie odzywa³es
W swietokrzyszkim kiedys bylem na rajdzie z klubu £OS moze kojarzysz ;D |
|
|
|
 |
corny78
|
Wys³any: 2013-05-13, 01:13
|
0
|
|
|

|
pod nogami jak masz profil do ramy to go zbadaj dokladnie jak parchaty to go wywal w calosci nie obsmarkuj dookola bo to sie szybko konczy ponownym cieciem hehe pacjenta ... za fotelem to tez standart tam, bym obstawal przy wycieciu tej podwojnej blaszki i wstawieniem czegos konkretniejszego wraz z mocowaniem do ramy ..
looo fakt pisales ... sprawdzi³em masz racje - przepraszam
stary dobry LOS , baltow teraz robi duza robote w tym temacie i regionie ale cenowo poszedl ostro w gore |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-13, 21:18
|
0
|
|
|

|
NO musze podratowac suczke bo zaraz ca³a sie rozsypie hheeh Tu cos tam cos ale wiesz jak to jest
NO ale w terenie jest nie zastapiona
MALY ALE WARIAT |
|
|
|