Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
zaba07 
Wys³any: 2013-05-26, 23:39   Malowanie auta. Dobór podk³adu i lakieru
0
UP DOWN

Sk±d: Szczecin
witam,
Mam ju¿ przygotowane auto ( 125p, kolor bia³y ) pod malowanie podk³adem, nie mam pojêcia jaki mam kupiæ podk³ad i ile. Z lakierem to samo, wiem tyle ¿e ma byæ akryl bez malowania klarem. Mi³o by by³o jak kto¶ by mi napisa³ 'jak krowie na rowie' jaki podk³ad, jaki lakier/akryl. Czyta³em trochê ale i tak nie wiem czy podk³ad ma byæ gotowy czy sk³adnikowy, epoksydowy czy reaktywny.. czy mo¿e jeszcze wype³niaj±cy/akrylowy/nawierzchniowy, bêdê wdziêczny bardzo za linki.

Z TEGO sklepu by siê co¶ nada³o ?

ogólny bud¿et to do 50 z³ za 1l, a najlepiej tanio i dobrze. Bêdê sk³ada³ pok³ony za pomoc.

Pozdrawiam :D

motyka 
Wys³any: 2013-05-27, 07:32   
0
UP DOWN
szukam przyuczenia

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Gowarczów
Dobra a wiec ,,krowo":P to tak podklad hmm http://www.klakiernik.pl/...pl_08l-309.html ten bedzie jesli masz maly budzet i to jest 2k ( 2 skladniki podklad wieksza puszka i utwardzacz mniejsza puszka) i tam pisze wielkimi cyferkami 5+1 czyli kupujesz to: http://www.klakiernik.pl/..._TROTON-19.html i tam jest podzialka od 1:1 do 5:1 czyli ten podklad co ci podalem jest 5:1 i tam jest podane A(podklad) B (utwardzacz)
i nalewasz do kreski A podkladu i utwardzacza do kreski B i mieszasz to czym czystym jakims patyczkiem od lodow czy cos wazne zeby czysty i tak masz juz podklad gotowy do nakladania pistoletem:) a pytales o epox i reaktywny wiec juz wyjasniam reaktywny jest na rdze ktora czysciles ale sa wzery w blasze glebsze i nie da sie na polysk jej usunac to wtedy kladziesz to a jesli chodzi o epox to kladziesz na gola blache czysta wyczyszczona bez rdzy :)
mozesz nie klasc epox na gola blache jesli cie nie stac mozesz polozyc akrylowy podklad ten pierwszy co dalem linka tez da zabezpieczenie ale nie takie jak epoxydowy:)
a jesli bedziesz chcial epox to poloz go i na to akryl i ladnie to przeszlifuj papierem wodnym na rowna powierzchnie i na to lakier......:P

....lakier pytasz to akryl bialy i do tego w mieszalni powinni ci dac utwardzacz do lakieru
i podac proporcje mieszania tak jak w podkladach czyli 5:1 4:1 3:1 2:1 czy 1:1 tez stosujesz sie do tego kubka i A to lakier B to utwardzacz i mieszasz . Dziekuje za wypowiedz i pozdrawiam kolege:))

zaba07 
Wys³any: 2013-05-27, 10:59   
0
UP DOWN

Sk³adam pok³ony ! :spoko: :rotfl: mo¿na spokojnie k³a¶æ ten podk³ad na go³± blachê ? Jest kilka kawa³ków w niedu¿ych ilo¶ciach :cool:

zawi3j
Wys³any: 2013-05-27, 11:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
na go³± blache podk³ad epoksydowy a na epoksydowy dopiero podk³ad akrylowy

zaba07 
Wys³any: 2013-05-27, 15:09   
0
UP DOWN

epoksydowy jak po³o¿ê, przecieraæ go ?

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-05-27, 16:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
zaba07 napisa³/a:
epoksydowy jak po³o¿ê, przecieraæ go ?

Po godzinie mo¿esz ¶mia³o k³a¶æ (bez matowienia) podk³ad akrylowy :tak: max. czas na tak± "operacjê" to do 12 godz. :tak:
Za przyk³ad podaje podk³ad epoksydowy Novola czy Ranala :tak:

motyka 
Wys³any: 2013-05-27, 16:18   
0
UP DOWN
szukam przyuczenia

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Gowarczów
nie skladaj poklonow tylko zrob dobrze robote:D ja wlasnie skonczylem clio zderzak robic:P jako tako wyszlo stary lakier jakis taki zoltawy jest mowie o srebnym kolorze auta oczywiscie moze ktos powie cos o co kaman:p

zaba07 
Wys³any: 2013-05-27, 17:12   
0
UP DOWN

dziêki panowie, pomogli¶cie :spoko: jak pomalujê to wrzucê, efekt pracy :D

zaba07 
Wys³any: 2013-06-18, 18:22   
0
UP DOWN

Nie zak³adam nowego tematu bo nie ma sensu :D panowie, teraz potrzebujê lakier akrylowy bia³y, nie znam siê na firmach, który lepiej kryje itd. dlatego kierujê tutaj te pytanie do was :D najpro¶ciej by by³o dla was chyba i dla mnie z linkowaæ adres do farby któr± mam zakupiæ, ewentualne utwardzacze je¶li nie bêdzie ich w komplecie :) cena wiadomo nie zbyt wygórowana no i nie zbyt niska ¿eby jakiego¶ ¶cierwa nie kupiæ :D :help:

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-06-18, 18:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
www.elakiery.pl
www.klakiernik.pl
www.allegro.pl
www.google.pl has³o bia³y lakier akrylowy 2K

POLYKAR.PL
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-06-18, 18:30   

Najpro¶ciej - najbli¿sza mieszalnia lakierów samochodowych . I wszystko w temacie .

zaba07 
Wys³any: 2013-06-19, 00:17   
0
UP DOWN

To bêdzie dobre ? http://allegro.pl/lakier-...3268427075.html i to http://allegro.pl/t4w-thu...3319646278.html

Nie potrzebujê rozcieñczalnika ?

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: